Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός και Lockdown: Με νέα μέτρα η φετινή Τσικνοπέμπτη – Αγορές και άθληση σε κοντινές αποστάσεις – Τι αλλάζει

  

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού έφερε νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σημειώνεται πως σήμερα είχαμε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για το 2021, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέες μολύνσεις.

Έτσι, λοιπόν, Από το πρωί (06:00) της Πέμπτης (4/3) έως και το πρωί (06:00) της Τρίτης (16/3), θα ισχύουν νέα δεδομένα με τις μετακινήσεις των πολιτών.

Τι αλλάζει στα SMS για τη μετακίνηση 2, 3 και 6

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλάζει ο τρόπος χρήσης της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, των SMS δηλαδή που στέλνουμε προκειμένου να μετακινηθούμε. Πιο συγκεκριμένα, στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2, 3 και 6, οι οποίες θα αφορούν σε όλες τις χώρες:

  • Για τον κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση προβλέπεται μετακίνηση μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.
  • Για τον κωδικό 6, η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.
  • Τέλος, για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που το έχει ανάγκη, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.
Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

 Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.