Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ “ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΡΩΣΙΑΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ

ellas-poutin
Αντίπαλο δέος και ισχυρό «δόρυ» στην αμερικανόδουλη και γερμανόδουλη πολιτική των χρεωκοπημένων Ελληνικών κυβερνήσεων που βούλιαξαν και εξαθλίωσαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο παρασκήνιο 5 κορυφαίοι πατριώτες επιχειρηματίες.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κυοφορείται και παρέχεται εκ του σύνεγγυς και από τον καθένα ξεχωριστά στήριξη σε «κάθε κίνηση και ιδεολογική διαφοροποίηση που δεν θα έχει σχέση με φθαρτά πολιτικά πρόσωπα, κατεστημένες και επικίνδυνες μορφές διακυβέρνησης και διεφθαρμένες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στο παιχνίδι με Αμερικανικούς και Γερμανικού πόλους, συστημικούς ηγέτες και παρελκόμενες αποφυάδες τους οι οποίοι δημιούργησαν το σημερινό κύκλωμα διαπλοκής που υπονόμευσε και κατέστρεψε την Ελλάδα».

Πατέρας τριών παιδιών από την Καβάλα δεν πήγε ακόμη να εισπράξει τα 3,5 εκατ. του λαχείου

Είναι επαγγελματίας από την Καβάλα, πατέρας τριών παιδιών, με οικονομικά προβλήματα. Τουλάχιστον μέχρι χθες... Σήμερα είναι ο υπερτυχερός του πρώτου αριθμού του κρατικού λαχείου με κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ.

Το «χρυσό» λαχείο πουλήθηκε από νεαρό πλανόδιο λαχειοπώλη, ο οποίος, χθες, δεν έκρυβε τη χαρά του και έδειχνε σε όλους μέσα στην πόλη τη φωτοτυπία του τυχερού λαχνού, που κερδίζει περίπου 3.500.000 ευρώ (μετά την παρακράτηση φόρου).

Ο υπερτυχερός δεν εμφανίστηκε ακόμη, αλλά σύμφωνα με το νεαρό λαχειοπώλη είναι ένας οικογενειάρχης που οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά τον τελευταίο καιρό.


Η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, απ' όπου προμηθεύτηκε τον τυχερό λαχνό ο νεαρός και στη συνέχεια τον πούλησε, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί ο κάτοχος του πρώτου αριθμού του κρατικού λαχείου, αλλά μόνο δύο Καβαλιώτες που κατέχουν από ένα δελτίο των 500.000 ευρώ (έκαστο). Πρόκειται για άτομα μέσης ηλικίας, επίσης οικογενειάρχες.

Το πρακτορείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Καβάλας, αποδεικνύεται γούρικο, αφού από το ίδιο πουλήθηκε τον περασμένο Μάιο και ο πρώτος αριθμός του Λαϊκού Λαχείου, που κέρδισε 2,1 εκατομμύρια ευρώ, όπως και το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο του 2006.

Πηγή: iefimerida.gr

Σαμαράς: Η ανεργία των νέων είναι όπως η αγωνία του θανάτου

Antonis-Samaras
Η Ελλάδα της κρίσης ανέλαβε τα ηνία της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, και ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.
Ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα “Kurier” με τίτλο “Κόκκινο χαλί στους επενδυτές”, αναπτύσσοντας την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλώντας για την Ελλάδα που δίντο τη μάχη για να βγει από την κρίση, και κωδικοποιώντας προτεραιότητες για το μέλλον.
“Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 27% και στους νέους στο 60%, ενώ ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η μετανάστευση.
Η ανεργία των νέων είναι όπως η αγωνία του θανάτου, μια ολόκληρη γενιά πλήττεται από αυτή και για την αντιμετώπισή της επιδοτούνται «Start-ups» για νέους στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, για τις εφευρέσεις των οποίων διεθνείς επιχειρήσεις δείχνουν ενδιαφέρον, ενώ ανάλογα συμβαίνουν και στον τομέα του τουρισμού. Γι’ αυτό και ο νέος επενδυτικός νόμος στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές.
Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών. Και τα δύο μαζί μπορούν να σχηματίσουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή, και προβλήματα στην κοινωνική συνοχή επιτείνουν τα πολιτικά προβλήματα και όλα αυτά αποσταθεροποιούν τη χώρα –και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί.
Έπειτα από 6 χρόνια ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και μεγάλων θυσιών, μέσα στο 2013 τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα έξοδα, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης η απόδοση της οικονομίας έχει μειωθεί κατά 25%, υπήρξαν απώλειες φορολογικών εσόδων, οι πολίτες έχασαν το 38% του εισοδήματός τους και όταν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, κάποιος επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, τότε σημαίνει πως έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του”, σημειώνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Kourier” ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται ακόμη στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι αποτελεί ντροπή και μόνο η ύπαρξη ενός νεοναζισρικού κόμματος.

υστερογραφα.γρ

Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος απο τον Αστέρα Δερβενίου στην Κόρινθο ΄06

Μετά από 1,5 χρόνο, παραμονής στον Αστέρα Δερβενίου ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος άλλαξε φανέλα , καθώς έλυσε κοινή συναινέσει  τη συνεργασία του με το σύλλογο της Δυτικής Κορινθίας, και πήρε μεταγραφή για την Κόρινθος ΄06, . 
Για το σύλλογο της Κορίνθου προκειται γιά ακόμα μια πολύ σπουδαία μεταγραφή μετά την απόκτηση και  του Παντελή Κολλιάκου. 
Ο Αναγνωστόπουλος που έχει εμπειρία και από τη Δ’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε με τον Πέλοπα Κιάτου, είναι πανέτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να εκπληρώσει το μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 Κατηγορία.

isthmos.gr Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

{images:title}
Η διεύθυνση της ενημερωτικής ιστοσελίδας του isthmos.gr σας εύχεται ολόψυχα καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το 2014 με υγεία, αισιοδοξία . πίστη , αγάπη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτοί που έφυγαν το 2013

Αυτοί που έφυγαν το 2013 - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Προσωπικότητες απο τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες, την τεχνολογία, την πολιτική και τη δημοσιογραφία έφυγαν απο τη ζωή τη χρονιά που πέρασε.

"Αντίο" στο ποδόσφαιρο από τον Παυλή

`Αντίο` στο ποδόσφαιρο από τον Παυλή λόγω προβλήματος υγείας
Ο Μιχάλης Παυλής προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να νικήσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας και να παίξει ποδόσφαιρο αλλά υποχρεώθηκε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο 24χρονος παίκτης στην γραπτή του δήλωση τονίζει ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά στην αγαπημένη του ΑΕΚ.

Πριν από 2,5 χρόνια ο Μιχάλης Παυλής είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά δεν τα παράτησε. Προσπάθησε να νικήσει και να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ αλλά πλέον ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει.

Ο 24χρονος παίκτης μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ στο Μεσολόγγι! Ένας νεκρός - ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το aixmi-news
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε το μεσημέρι, στο Περιθώρι Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με το aixmi-news.gr το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ένα ΙΧ με κατεύθυνση προς Αθήνα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι,βγήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με λεωφορείο, το οποίο κινούνταν προς Μεσολόγγι.
ΦΩΤΟ από το aixmi-newsΤο αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και από μέσα, έβγαλαν νεκρό τον οδηγό και τραυματισμένη τη συνοδηγό, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Οι επιβάτες του λεωφορείου δεν τραυματίστηκαν.
Λόγω του τροχαίου, η κυκλοφορία διακόπηκε στο σημείο και συγκεντρώθηκε κόσμος,ενώ εκεί έφτασαν δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.
 

“Έφυγε” ο Γιόζιπ Σεγκέρ

seger_600_287
Ο Γιόζεπ Σεγκέρ, που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έφυγε τη νύχτα από τη ζωή στα 90 του χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο
sport.gr

Συμπλοκές κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου

filakesΣυνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιδορικίου Φωκίδας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, ο οποίος το πρωί της Πρωτοχρονιάς, τραυμάτισε έναν 33χρονο ομοεθνή του, επίσης κρατούμενο των φυλακών.
Όπως αναφέρει το thebest.gr περίπου στις 08:30΄ το πρωί, σε πτέρυγα των φυλακών, ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο μαχαίρι, προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στον 33χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Ο 26χρονος παρέδωσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών το αυτοσχέδιο μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιδορικίου.
Σε βάρος του 26χρονου, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Λιδορικίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την κρίση...

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600x330
Twitter@EmOikonomidis
Σε επίπεδο ιστορικών καταβολών, οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου έχουν γονιδιακή εξάρτηση από την ψυχολογία. Είναι παρορμητικοί και σπανίως αναζητούν το μέτρο, με αποτέλεσμα η μετριοπάθεια και η σύνεση να μην συνάδουν με την εθνική καθημερινότητα.
Από τους λαούς αυτούς, εννοείται ότι ο πλέον… παρορμητικός είναι ο δικός μας. Σε μια απρόσμενη όσο και ηχηρή αποκαθήλωση της ιστορικής συνέχειας που οφείλαμε να πρεσβεύουμε, ως απόγονοι (μακρινοί) της Σχολής των Αθηνών, και της προάσπισης αξιών και θεσμών όπως της Δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας και της αντιπροσώπευσης.
Σε αυτή την παράμετρο… πανηγυριού που μας χαρακτηρίζει ως λαό, θα πρέπει να αναζητήσουμε και τα βαθύτερα αίτια της κρίσης που διέρχεται ο τόπος. Μιας κρίσης βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης, από την οποία δυστυχώς δεν φαίνεται να μάθαμε… σχεδόν τίποτα. Με αποτέλεσμα να διεκδικούμε την διόλου κολακευτική εξαίρεση της μοναδικής χώρας που πέρασε μια τόσο συστημική κρίση, και δεν κατάφερε να αφήσει πίσω τις στρεβλώσεις που προκάλεσαν τη “σκοτεινή” εποχή.
Το 2014 φαντάζει εκλογική χρονιά. Επειδή, ακόμη κι αν η κυβέρνηση διατηρήσει την κοινοβουλευτική συνοχή της, και μόνο η ατμόσφαιρα που ήδη διαμορφώνεται, ως αποτέλεσμα της ξεκάθαρης επιδίωξης του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές κάλπες, αρκεί για να… τραβηχτεί χειρόφρενο. Ό, τι το χειρότερο στη σημερινή συγκυρία δηλαδή.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι εκτιμήσεις των πολιτικών αρχηγών συμπίπτουν. Το 2014, ή τουλάχιστον το δεύτερο μισό του, θα βρει τη χώρα εκτός Μνημονίου. Με την Ελλάδα να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις, να μην έχει την τόσο άμεση και καθημερινή ανάγκη των δανεικών από τους εταίρους.
Αυτό σημαίνει ότι, στην περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός που θα αναδειχθεί από τη λαϊκή ετυμηγορία θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την κρίση.
Εκεί, μπροστά στην κάλπη της εθνικής συνείδησης, η κοινωνία θα πρέπει να επιλέξει: Θα προτιμήσει τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή εκείνον που αγκάλιασε μια ρητορική “αλλαγής”… χωρίς να αλλάξει τίποτα και κανέναν από όσα και όσους είχαν μερίδιο ευθύνης στην εθνική κατρακύλα; Ή θα δώσει στον Αντώνη Σαμαρά, την ευκαιρία να περπατήσει τη χώρα πέρα από το αδιέξοδο και τον μονόδρομο, επιβραβεύοντάς τον για την προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, απέναντι στον ίδιο τον κακό εαυτό μας;
Όπως θα έλεγαν και οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί (πολίτες): We the people…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Το Twitter ξεσηκώθηκε κατά της Διαμαντοπούλου

Anna-DiamantopoulouΣτην εποχή της “επανάστασης” των social media, κυρίως του “εγκεφαλικού” Twitter, οι πολιτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την άβολη πραγματικότητα, να δέχονται σκληρή, στοχευμένη και αδιαμεσολάβητη κριτική από τους πολίτες, εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν να προσπεράσουν τα “φίλτρα” των συστημικών ΜΜΕ.
Γι’ αυτό και οι απαντήσεις σε όσα λένε δίνονται άμεσα και καίρια. Με αποτέλεσμα να αποδομείται το ίδιο σύντομα και το όποιο μήνυμα επιχειρούν να περάσουν.
Μια τέτοια πραγματικότητα βίωσε σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με την υπερδεκαετή παρουσία στον δημόσιο βίο από μια σειρά από θέσεις ευθύνης.
Η πρώην υπουργός, που αποτόλμησε στο παρελθόν, χωρίς να καταφέρει να συσπειρώσει επαρκείς δυνάμεις, να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε στην εκπομπή “Live U” της Πόπης Τσαπανίδου στην τηλεόραση του Star. Και με όσα είπε, μεταξύ άλλων για το ενεργό και διατηρούμενο ενδιαφέρον της να παραμείνει στα κοινά, και να έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο Twitter.
Από απλούς χρήστες του δημοφιλούς social media, που σχολίασαν άμεσα και καυστικά όσα είπε η Άννα Διαμαντοπούλου. Καθώς και τις φιλοδοξίες της.

ysterografa.gr

Η Ντόρα, η ψήφος των Αποδήμων και οι εκλογές

Dora-Bakoyannis
Η ψήφος των Αποδήμων ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα της Ομογένειας, που δεν κατάφερε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Καραμανλή και ο τότε αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία, από το 2004 μέχρι το 2009, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού να βρίσκεται “εκτός νυμφώνος”, και να μην έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις, στηρίζοντας το μέλλον του τόπου.
Με το 2014 να έχει μόλις ξεκινήσει, και τις πολιτικές εξελίξεις να έχουν… υποψία ραγδαίου, με το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του έτους να είναι κάτι παραπάνω από ορατό, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, το 2015, προλαμβάνει πρόσθετη αξία η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους Απόδημους Έλληνες.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος”, ζητώντας “να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους πολίτες της Ελλάδας, που ζουν εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Δικαίωμα ψήφου, στους Έλληνες της διασποράς που διατηρούν την ελληνική ιθαγένεια και μάλιστα δικαίωμα ψήφου να εκλέγουν αντιπροσώπους της στις εκλογικές περιφέρειες που ανήκουν”.
Η Ντόρα Μπακογιάννη άνοιξε ένα ακόμη πλαίσιο σημαντικών θεμάτων, όπως τη φορολογία και τα περιουσιακά στοιχεία των Αποδήμων, και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για την επανέναρξη μιας συζήτησης που το ελληνικό κράτος… έχει ξεχάσει.

Πήγε να σώσει ένα κοριτσάκι ο Σουμάχερ

sumi
Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό του Μίχαελ Σουμάχερ στο κεφάλι την περασμένη Κυριακή…
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 υπέστη το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, καθώς προσπαθούσε να βοηθήσει τη μικρή κόρη ενός φίλου του.
Το κορίτσι έπεσε την ώρα που έκανε σκι και ο Σουμάχερ, όντας ο εμπειρότερος σκιέρ της ημέρας, παρέκκλινε της καθορισμένης διαδρομής ώστε να βγάλει από τη δύσκολη θέση, όμως έπεσε στο σημείο όπου υπήρχε βαθύτερο χιόνι, κάτι που προκάλεσε τον σοβαρό του τραυματισμό αφού χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο.
Ο Γερμανός βρίσκεται για πέμπτη μέρα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.
Πηγή: sport.gr

Στο νοσοκομείο ο Μουσάραφ, με πρόβλημα στην καρδιά

Pervez-Musharaf
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”, ο άλλοτε ηγέτης του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη της χώρας του για σειρά υποθέσεων, μεταφέρθηκε ευσπεσμένα στο νοσοκομείο, λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε με την καρδιά του.

Εγκύκλιος ΥΠΔΜ: Τι αλλάζει σε άδειες, πειθαρχικά, προσλήψεις

Εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει το ν.4120/2013 που αφορά τις αλλαγές στις άδειες, στο πειθαρχικό δίκαιο αλλά και τις προσλήψεις εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναλυτικά η εγκύκλιος:
Στο ΦΕΚ 254/Α’/21.11.2013 δημοσιεύτηκε ο ν.4210/2013 «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», με τον οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (Υ.Κ., ν. 3528/2007) και του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Κ.Κ.Δ.Κ.Υ., ν. 3584/2007).
Ο ανωτέρω νόμος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών που προωθεί το Υπουργείο για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ενδυνάμωση του κύρους του και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη.
Συγκεκριμένα με τον παρόντα νόμο εισάγονται οι εξής ρυθμίσεις:

Ποιος είναι ο νέος τρόπος καταβολής των μισθών στο Δημόσιο;

Ποια είναι η νέα μέθοδος καταβολής των μισθών των υπαλλήλων που μελετά το υπουργείο Οικονομικών; Πώς θα αλλάξει η καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους;
Δεν είναι μόνο οι μισθοί στα υπουργεία. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο ο εργοδότης θα καταβάλλει τον μεικτό μισθό των υπαλλήλων στην τράπεζα και στη συνέχεια η τράπεζα θα πιστώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία και τις φορολογικές κρατήσεις στις εφορίες.
Την πρόταση αυτή για τους μισθούς των υπαλλήλων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και προβλέπει οι εργοδότες να υποβάλουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω διαδικτύου αλλά και των ΚΕΠ.
Εν συνεχεία θα καταβάλουν τον μικτό μισθό στην τράπεζα, η οποία θα πιστώνει τα ασφαλιστικά ταμεία με τις κρατήσεις, το Δημόσιο με τον αναλογούντα ΦΜΥ και τον λογαριασμό του μισθωτού με τον καθαρό μισθό.
Σε απάντηση της αναφοράς, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο στο οποίο αναφέρει ότι «η πρόταση σχετικά με την κατάθεση από τον εργοδότη των μικτών μισθών των υπαλλήλων στις τράπεζες και περαιτέρω την πίστωση των λογαριασμών των μισθωτών με τον καθαρό τους μισθό και την απόδοση από τις τράπεζες των ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία και του παρακρατηθέντος ΦΜΥ στο Δημόσιο, θα εξετασθεί και σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής νομοθετικής ρύθμισης».
Ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι ήδη για το οικονομικό έτος 2013, έγινε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών πλήρης έλεγχος μεταξύ των δηλώσεων του Φόρου Εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων και των αρχείων που υποβλήθηκαν από τις οριστικές δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Ο έλεγχος αυτός έγινε ως προς τα δηλωθέντα ποσά μισθωτών υπηρεσιών και των σχετικών ποσών αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρου, και σε όποιες περιπτώσεις παρουσιάστηκαν σημαντικές διαφορές, στάλθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για περαιτέρω έλεγχο και εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών. Αντίστοιχος πλήρης έλεγχος έγινε και για τα δηλωθέντα ποσά από συντάξεις.
ΠΗΓΗ fimes.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εκπληρώνουμε όνειρο 20ετίας και πλέον με την κατασκευή του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι»

Εμφάνιση DSC_3005.jpg


«Το 2014 ξεκινά με την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου, το οποίο ήταν όνειρο 20ετίας και πλέον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα Φωκιανός – Κυπαρίσσι, με την ανάδοχο εταιρεία, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014.

«Πρόκειται για το πιο σημαντικό και πιο δύσκολο τμήμα του Ανατολικού παραλιακού άξονα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι, το τμήμα αυτό κατέχει ιδιαίτερη θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία.

«Η κατασκευή του οδικού αυτού τμήματος θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής και συνάμα θα καταστήσει πιο ασφαλή και πιο άνετη τη διακίνηση των αγροτικών της προϊόντων» τόνισε τέλος ο κ. Τατούλης.

Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί, αποτελεί τμήμα της οδού Μύλοι – Κυβέρι – Άστρος – Τυρός – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι, θα έχει μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου, κυρίως νέας χάραξης, προϋπολογισμό 15.350.000 ευρώ και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι το τέλος του 2015.

Πέντε προβλέψεις για τα social media το 2014

Πέντε προβλέψεις για τα social media το 2014

Το Snapchat θα γίνει μεγαλύτερο, οι γκρίνιες μέσω Twitter θα αυξηθούν, ενώ ο προϊστάμενός σας θα αρχίσει να «τουϊτάρει».
Ας ρίξουμε μια ματιά στη γυάλινη σφαίρα για το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το 2014. Οι παρακάτω πέντε τάσεις πρόκειται να ταράξουν τα νερά του χώρου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο 2014.
Η άνοδος των εφήμερων κοινωνικών δικτύων

Ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.

karelia

Χορηγείται ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο, bonus 800 ευρώ για όποιον δεν έλλειψε ούτε μια ημέρα από τη δουλειά του, έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 2600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και σειρά άλλων παροχών κυρίως για εργαζόμενους με παιδιά που σπουδάζουν.
Κι όλα αυτά τα κάνει από σήμερα Πρωτοχρονιά μια ελληνική εταιρεία.
Πριν σας αποκαλύψουμε το όνομα της ελληνικής (και εισηγμένης) επιχείρησης, θα παραθέσουμε τον κατάλογο με τις 14 παροχές προς το προσωπικό της επιχείρησης οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ακολουθώντας πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους (αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας), κατάφερε το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Ας τα βλέπουν αυτά άλλοι εργοδότες που πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουν την κρίση, είναι να κουτσουρέψουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Ιδού ο κατάλογος που θα ζήλευε κάθε εργαζόμενος:

Χρήστος Δημητρόπουλος: «Η Κορινθία έχει τους ανθρώπους για να πρωταγωνιστήσει»



Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά. Πληρώσαμε και πέρσι τα σφάλματα των προηγούμενων ετών. Δοκιμαστήκαμε όλοι αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα. Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι.

Όλο και περισσότεροι πόνταραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι θα γίνουμε «παράδειγμα προς αποφυγήν» για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης και ότι τελικά θα μείνουμε απομονωμένοι από παντού.
Οι «Κασσάνδρες» όμως διαψεύστηκαν. Δεν αφήσαμε τη Χώρα να γλιστρήσει στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα.

Βιώσαμε ανά περιόδους έκτακτες καταστάσεις. Απαιτήθηκαν έκτακτες λύσεις. Πλέον απαιτείται γρηγοράδα, απαιτείται αλλαγή ψυχολογίας, αλλαγή κλίματος, συνέπεια λόγων-πράξεων και αποτελεσματικότητα.

Να  μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη.

Χτίζουμε καθημερινά σε στέρεες βάσεις, όχι σε παχιά λόγια, όχι σε διχαστικό λαϊκισμό. Ανοίγουμε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

Τους προηγούμενους μήνες η κοινωνία βρέθηκε στα όρια της, άντεξε σθεναρά και στάθηκε γερά στα πόδια της.

Ξέρω πολύ καλά τι περνάει κάθε οικογένεια. Γνωρίζω τις αδικίες και τις δυσκολίες της καθημερινότητας «από πρώτο χέρι».

Κατανοώ και την οργή και την αγανάκτηση. Και κατανοώ το γεγονός ότι ο κόσμος έχει, ταυτόχρονα, βαρεθεί να ακούει ψέματα, υποσχέσεις, κούφια λόγια, τα οποία επαναλαμβάνονται από νεόκοπους και μαθητευόμενους μάγους. Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο. 

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, η οποία θα υπερασπίζεται τους πιο αδύναμους. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και αυτή είναι η προσωπική μου αγωνία στα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας σ' όλα όσα δεσμευτήκαμε ως παράταξη. 

Μέσα από την σύνθεση οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναγεννητικό ξεκίνημα που θα φέρει ελπίδα και προοπτική.

Οφείλουμε το νέο έτος να αναδείξουμε τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας, τις δημιουργικές δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας που φέρνουν εισόδημα και δουλειές στον τόπο μας. 

Οφείλουμε να εγγυηθούμε στις νέες γενιές το δικαίωμα να ζήσουν σε μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις και σε μια κοινωνία ανάπτυξης, δικαιοσύνης, διαφάνειας και αλληλεγγύης.

Στη νέα εποχή για την Πατρίδα μας, η Κορινθία έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και κυρίως τους ανθρώπους για να πρωταγωνιστήσει. Το μπορεί, το δικαιούται και το αξίζει. Στα χέρια μας άλλωστε κρατάμε τη μοίρα του τόπου μας.

Δηλώνω και είμαι Παρών στις εξελίξεις τόσο για το νέο έτος όσο και για τα επόμενα χρόνια, στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Περιφέρειας και του Νομού μας, με κύριο στόχο την ανάπτυξή και την πρόοδό του τόπου μας.

Εύχομαι Καλή και Δημιουργική Χρονιά , Ενότητα, Υγεία, Δύναμη και Προκοπή. Το 2014,  που ξεκινά με την Ελληνική προεδρία της ΕΕ, να δώσουμε ξανά Δύναμη στην Ελπίδα.

ΥΣ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας (αστυνομικούς, πυροσβέστες, οδηγούς λεωφορείων, γιατρούς, νοσηλευτές, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους),  που εργάζονταν όλες αυτές τις γιορτινές μέρες, από τη μια άκρη της Κορινθίας έως την άλλη,  μακριά από τις οικογένειές τους, για το καλό όλων μας.

Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος 
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας

Βάζουν σε σκέψεις τη ΔΟΕ για να "πάρει" τη φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία...

 
Με όχι καλό τρόπο φαινεται να ξεκινά το 2014 για την Ηλεία αφού σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο (αρχικά από το antinews.gr) η ΔΟΕ για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος προσανατολίζεται να μην ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία.
Το ερχόμενο καλοκαίρι (16-28/8) η ΔΟΕ διοργανώνει τους 2ους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα γίνουν στην πόλη Nanjing της Κίνας. Όπως έγινε και το 2010 στους αντίστοιχους αγώνες της Σιγκαπούρης η Ολυμπιακή φλόγα είναι προγραμματισμένη να ανάψει στην κοιτίδα του Ολυμπισμού την Αρχαία Ολυμπία στις αρχές του καλοκαιριού ώστε να ταξιδέψει στην Κίνα και να φωτίσει τους  αγώνες αυτούς.
Λίγες μέρες όμως ,όπως αναφέρει το patrisnews.com, πριν την έλευση του 2014 μια επιστολή που έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήρθε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και να φέρει τον προβληματισμό  στα μέλη της. Με τη συγκεκριμένη επιστολή η ΔΟΕ ενημέρωνε την Ελλάδα ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες Νεότητας, να μην ανάψει ποτέ δηλαδή η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να μειωθεί το κόστος των Κινέζων διοργανωτών. Και να ΄ταν μόνο αυτό; Από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια τελετή κάπου στη  Κίνα  με μια φλόγα που θα ανάψει με νέους κανόνες και βέβαια δε θα έχει καμία σχέση με εκείνη της Αρχαίας Ολυμπίας.
Το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ ότι αρχικά φαίνεται και ανάλογος είναι ο προβληματισμός και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μια πιθανή διακοπή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας από τον πιο επίσημο φορέα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης  μπορεί να ανοίξει την πόρτα για τη μόνιμη κατάργησή του παραδοσιακού τρόπου με όλα τα συνεπακόλουθα που θα είναι δραματικά για τον πολιτισμό τον τουρισμό και τον αθλητισμό της Ελλάδας.
Το έγγραφο έχει θορυβήσει τα μέλη της ΕΟΕ η οποία θα πρέπει να απαντήσει και να διαπραγματευτεί ή όχι με τη ΔΟΕ για την φετινή διοργάνωση βλέποντας ωστόσο πολύ πιο μακριά. Οι πρώτες πληροφορίες από το Μέγαρο στη «Δ.Βικέλα» μιλούν για αδιαπραγμάτευτη στάση : «Η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει πάντα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και μόνο στην Αρχαία Ολυμπία». Ο δρόμος ωστόσο δείχνει μακρύς και ανηφορικός. Μην ξεχνάμε ότι μπροστά υπάρχει ένας οικονομικός γίγαντας η Κίνα και μια τεράστια και πανίσχυρη κοινότητα η ΔΟΕ. Από την άλλη όμως η Ελλάδα έχει τον μοναδικό και ανεκτίμητο θησαυρό, την ιστορία της , τα σύμβολά της και τους τόπους της...
H εξέλιξη της συγκεκριμένης πιθανότητας έχει σίγουρα το δικό της, ξεχωριστό, ενδιαφέρον..

Ποδαρικό με καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ποδαρικό με καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις πρώτες ημέρες του 2014
Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν όλη τη χώρα από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, ενώ θα σημειωθούν και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Παρασκευή, ενώ καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Νέα επιδείνωση από την Κυριακή.
 Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες, κυρίως στα νότια
Άνεμοι: Απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως και 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 03-01-2014
Καιρός: στην ανατολική νησιωτική χωρά νεφώσεις κατά περιόδους
Αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις κατά
Περιόδους πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά όπου είναι πιθανόν να
Εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά και νότια πελάγη
Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και το πρωί
Στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές
Ώρες.

Σάββατο 04-01-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου
Θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα νοτιοανατολικά πιθανώς
Καταιγίδες. Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα
Εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3
Με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους και θα
Ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις
Πρωινές ώρες.

Κυριακή 05-01-2014 και Δευτέρα 06-01-2014
Καιρός: σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κατά τόπους
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην
Υπόλοιπη χωρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τη Δευτέρα στα
Δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7
Μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση τη Δευτέρα.