Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σημαινει ο θεος



Παραδοσιακό τραγούδι για την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους,ερμηνευμένο από την παρέα των Ταξιαρχών του Μοσχάτου

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ...


Πεντακόσια εξήντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές.










Διαψεύδουν την έλευση ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας οι Έλληνες επιστήμονες

iliaki

Από τα πιο επίσημα επιστημονικά χείλη διαψεύδεται η φημολογία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από κάποια ισχυρή ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα.
Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι, περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν - ούτε θα υπάρξουν - επιπτώσεις για τη χώρα.

"Κουταμάρες", χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα", ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

Είπε ακόμα ότι βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών.

Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

Ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δαγκλής (μέχρι πριν λίγες μέρες διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών) χαρακτήρισε και αυτός σαχλαμάρες τα περί μαγνητικής καταιγίδας αυτήν τη στιγμή.

"Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε", τόνισε. Είπε, πάντως, ότι όντως το 2013 είναι ένα έτος έξαρσης του ήλιου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για μαγνητικές καταιγίδες φέτος.

Ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, καθώς και του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς διαβεβαίωσε πως "δεν υπάρχει κανένα θέμα με μαγνητική καταιγίδα" και χαρακτήρισε το όλο θέμα "παρεξήγηση". Ακόμα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε για το μέλλον.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μακριά από τους μαγνητικούς πόλους της Γης και αυτό την προστατεύει. Άλλωστε, πρόσθεσε, ο ήλιος βρίσκεται σιγά - σιγά στην καθοδική πορεία του κύκλου του. Ακόμα κι αν, αργότερα φέτος, υπάρξουν έντονες ηλιακές εκρήξεις, είναι απίθανο αυτές να επηρεάσουν τη χώρα, όπως εκτίμησε.

Τέλος, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, ότι "καμία επίσημη πρόγνωση ή προειδοποίηση για ενδεχόμενη έντονη μαγνητική καταιγίδα δεν υπάρχει (βλ. http://www.swpc.noaa.gov/) ούτε υπήρξε για το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον μικρές διαταραχές (βλ. http://www.swpc.noaa.gov/alerts/archive/current_month.html).

Εξάλλου, η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι είμαστε κοντά στο μέγιστο του ηλιακού κύκλου. Οφείλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι γεωμαγνητικές καταιγίδες που μπορεί να επιδράσουν στην ανθρώπινη δραστηριότητα είναι αρκετά σπάνιες".

"Εντυπωσιάζει, βέβαια, η ανευθυνότητα με την οποία τέτοια τερατολογήματα παράγονται και διαδίδονται", κατέληξε.
 
news247.gr

Μείωση 40% στην κίνηση των Εθνικών Οδών - Ζημιές για την «Ολυμπία Οδό»


Κατά 40% έχει μειωθεί η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς λόγω κρίσης, ακριβών διοδίων και βενζίνης και συνεχών έργων.
Zημιές καταγράφονται και στο ταμείο της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τα έργα στην Ελευσίνας - Κορίνθου - Πατρών.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, το 2012 καταγράφονται ζημιές ύψους 57,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 30,2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.
Οι ζημιές αποδίδονται ακριβώς στην πτώση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά μήκος της οδού, καθώς οι εισπράξεις από τα διόδια συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, τη στιγμή που οι εργασίες ήταν τελματωμένες.
Πηγή: kathimerini.gr

Αν δεν υπήρχε ο Ιούδας δεν θα κάναμε Πάσχα

 
Γράφει ο Σωκράτης Διαμαντόπουλος
 
Ένας Ιούδας όσα αργύρια και να πάρει και όσους συμμάχους να έχει, ο λαός θα τον βάλει στην θέση του Ιούδα και της κρεμάλας.
Πως λοιπόν ξαφνικά με ηρεμιστικές ειδήσεις προσπαθούν να σερβίρουν ότι έρχεται η ανάπτυξη και η ευημερία στην χώρα.
Οι λαοί δεν ευημερούν όταν τους κλέβουν τις τράπεζες τους, τον δημόσιο πλούτο τους, για να μπορούν να τους έχουν ομήρους και να μπορούν έτσι να διευθύνουν οι κοτσαμπάσηδες την χώρα.
Το ξεπούλημα της χώρας και οι κοτσαμπάσηδες που μοιράζουν τα λάφυρα.

Χατζησωκράτης: Το γυαλί ράγισε. Ας μην σπάσει


Dimitris-XatzisokratisΜιλώντας στο ραδιόφωνο του “Βήματος”, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη Δημοκρατική Αριστερά παραδέχτηκε ότι το κλίμα το οποίο διαμορφώθηκε στο εσωτερικό της κυβέρνησης λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει επιβαρύνει τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, και ζήτησε να καταβληθεί από όλους προσπάθεια για να μην πέσει η κυβέρνηση.
“Εμείς ως ΔΗΜΑΡ θα εμμείνουμε να κατατεθεί σχέδιο νόμου από την κυβέρνηση. Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες παρακολουθούν πολλά πράγματα και αυτή την υποχρέωση, για την απόφαση πλεύσης που υπάρχει και ορίζει ότι στις 31.12.2013 η χώρα μας πρέπει να έχει ένα νόμο που θα αντιμετωπίζει τα καινούργια προβλήματα.
Το κυβερνητικό γυαλί έχει ραγίσει. Δεν πρέπει να σπάσει. Αυτό λοιπόν που πρέπει να δούμε παραπέρα είναι πώς θα μπορέσουμε να πορευτούμε και με τη διαφορά μας. Πολλές φορές η κυβέρνηση κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει κάτι μνημονιακό, αυτό όμως τώρα δεν είναι”, ήταν τα λόγια του Δημήτρη Χατζησωκράτη.

ysterografa.gr

Βρήκαν τη συμμορία αλλοδαπών που λήστευε με όπλα βενζινάδικα και μαγαζιά στο Κιάτο!


Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών αλλοδαπών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο Αλβανών ηλικίας 30 και 33 ετών, και ενός 27χρονου Ρουμάνου,
για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 30χρονος συνελήφθη μετά από Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου και προφυλακίστηκε στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του Ιανουαρίου 2012, είχαν φτιάξει την εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,
έκαναν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα, έχοντας ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δράσης τους, την είσοδο τους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων τύπου Kalashnikov, καθώς και την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ιδιοκτητών και πελατών.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι είχαν κάνει από τα μέσα Ιανουαρίου του 2012 έως τις αρχές Μαρτίου του ιδίου έτους, τις ακόλουθες ληστείες:

Την 13-1-2012 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 15-1-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημακαι με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα.
Την 23-1-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα, ένα αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 7-2-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα-υπεραγορά και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα.
Την 15-2-2012 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα.
Την 3-3-2012 το απόγευμα, στο Σούλι Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Ράλλυ Ακρόπολις 2013

rally-acropolis.small
  • Εκκίνηση: Παρασκευή 31 Μαΐου (17:00) – Ζάπειο
  • 14 Ειδικές Διαδρομές / 1.052 χλμ
  • 76 συμμετοχές
  • Τερματισμός: Κυριακή 2 Ιουνίου (15:00) – Service Park, Λουτράκι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 31 Μαΐου

Η πρώτη Ε.Δ. του Ράλλυ Ακρόπολις είναι η Κινέτα - Πίσσια, η οποία με μήκος 47,7 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει στις 18:25.

Ακολουθεί η Ε.Δ. Κινέτα, μήκους 26,05 χλμ. Είναι η μοναδική που θα διεξαχθεί βράδυ και το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει στις 21:23.

Σάββατο 1 Ιουνίου

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (δηλαδή συνολικά οκτώ) και ξεκινάει με την Ε.Δ. Κλένια-Μυκήνες 1, μήκους 17,41 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει στις 08:20.

Ακολουθεί η Ε.Δ. Γυμνό 1, μήκους 17,61 χλμ. η οποία ξεκινάει στις 09:35.

Η τρίτη Ε.Δ. της ημέρας και πέμπτη του αγώνα, είναι η Κεφαλάρι 1, μήκους 18,4 χλμ. και με ώρα έναρξης 10:30 (Ερχόμενοι από το Ξυλόκαστρο, μπαίνετε στο χωριό Μάννα. Στην ξύλινη πινακίδα που δεξιά οδηγεί προς «Πηγές Γκούρα» μετά από 6 χλμ περίπου φτάνεται στο μέσον περίπου της Ε.Δ. Κεφαλάρι)

Η τέταρτη Ε.Δ. του Σαββάτου είναι η Ζήρεια 1, μήκους 21,36 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει στις 11:56.

Μετά την ολοκλήρωση της Ε.Δ. Ζήρεια 1, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο service park στο Λουτράκι. Το πρόγραμμα της ημέρας θα συνεχιστεί με τις επαναλαμβανόμενες Ε.Δ. με την ίδια σειρά.

Έτσι, στις 15:07 θα ξεκινήσει η Ειδική Διαδρομή Κλένια-Μυκήνες 2. Στις 16:22 τα πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση για την Ε.Δ. Γυμνό 2.

Στις 17:17 θα ξεκινήσει η Ε.Δ. Κεφαλάρι 2 και το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με την Ε.Δ. Ζήρεια 2 η οποία θα ξεκινήσει στις 18:43.

Η συνολική απόσταση Ειδικών Διαδρομών του Σαββάτου είναι 149,5 χλμ.

Κυριακή 2 Ιουνίου

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, δηλαδή συνολικά τέσσερις.

Στις 10:20 ξεκινάει η Ε.Δ. Πίσσια 1, η οποία με μήκος 11,47 χλμ. είναι η μικρότερη του αγώνα.

Ακολουθεί η Ε.Δ. Λουτράκι 1, μήκους 30,14 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει στις 10:39.

Μετά την ολοκλήρωσή της, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο service park στο Λουτράκι.

Στις 13:34 θα ξεκινήσει η Ε.Δ. Πίσσια 2 και το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις θα ολοκληρωθεί με την Power Stage Ειδική Διαδρομή Λουτράκι 2, η οποία θα ξεκινήσει στις 13:53.

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης : Καθαρίζουμε τίς παραλίες μας από το Μελίσσι μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια

 
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σας καλούν όλους στον καθαρισμό των ακτών μας από το Μελίσσι μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02-06-2013 και ώρα 10:00 π.μ.
Τα σημεία συνάντησης για τον καθαρισμό είναι τα εξής:
 •Μελίσσι - Κάτω από το Heaven
 •Συκιά - Στο Δημοτικό Σχολείο
•Ξυλόκαστρο - Στο Τουριστικό Περίπτερο
 •Ξυλόκαστρο - Στη μαρίνα
 •Καμάρι - Στο λαογραφικό Μουσείο
 •Λουτρό - Στην πλατεία του χωριού
 •Πιτσά - Στην πλατεία του χωριού
•Λυκοποριά - Στο σχολείο του χωριού
•Σαραντάπηχο - Αλσύλιο του χωριού
 •Στόμι - Στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη
•Λυγιά - Στην πλατεία του χωριού
•Δερβένι - Στο λιμάνι

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, βοηθήστε στην προστασία του. Να είστε όλοι εκεί.

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία στο Ξυλόκαστρο

Χημικές αναλύσεις Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης



Δείτε συνημμένα τις χημικές αναλύσεις σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εδώ

ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2013» Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Στις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2013» που διοργανώνει ο Δήμος Σπάρτης για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, θα παραστεί την Τετάρτη(29 Μαίου 2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων (Μνημόσυνο, Ομιλία, Τρισάγιο στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, κατάθεση στεφάνου) ο Τέρενς Κουίκ θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με το Δήμαρχο της πόλης και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και αμέσως μετά σύσκεψη με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και Αρκαδία, από τις Εκλογικές Περιφέρειες της Πελοποννήσου.
 

 

 

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Φέτος και πάλι, από 7 έως 17 Ιουλίου, 60 συμμετέχοντες νέοι Ευρωπαίοι Πολίτες θα συγκεντρωθούν
στο Cluny της Βουργουνδίας, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα
και τις προοπτικές για το μέλλον μας, τα οποία θα είναι μέρος του προγράμματος
ΕΧΕΤΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1.1.1993;
ΔΗΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ 2013
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Young European Citizens’ Convention –Summer School

2013

From the 7-17th July 2013, the « Young European Citizens’Convention » in Cluny (France) has decided to concentrate on what is working in Europe. We are choosing to be optimistic, to promote active European citizenship and to work on a plan to spread the word and demonstrate that Europe is attractive and worth fighting for. This will be the challenge set for the 60 young people from every European country but also from the rest of the world…to create an action plan « Citizens of Europe : a choice to be made »
At the end of 10 days, the participants of the Young European Citizens’ Convention 2013 will have drawn up an action plan to promote the commitment of citizens in Europe. This plan will make use of different mediums such as videos, photos, slogans, literary texts, songs or cartoons to express your vital message that must mobilise our energies…it’s your choice and your chance to act!

Partnerships and support

For the twelfth consecutive year, the Young European Citizens’ Convention will reunite 60 young people coming from twenty member-states to invite them to reflect and propose their vision for the future of the European Union. This initiative has not lost any of its relevance in a Europe confronted with a difficult economic situation. In fact, it is by multiplying these places of reflection and exchange between Europeans that the European citizenship and the European identity are constructed.
In this regard, the original approach
developed in Cluny aimed to enable participants to experiment the sense of belonging to Europe firsthand, through democratic debate is fundamental. It is with pleasure that I bring my support to this initiative.
I wish you fruitful discussions and lively debates.”

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,

Σύσταση του νέου Δικτύου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT» 2013-2017

Το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013 είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα που συνοδεύουν την ιθαγένεια της ΕΕ. Στη διάρκεια του έτους, θα προωθηθεί ο διάλογος μεταξύ όλων των επιπέδων της διακυβέρνησης, της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο εκδηλώσεων και διασκέψεων σε όλη την Ευρώπη, όπου θα συζητηθούν τα ευρωπαϊκά δικαιώματα και θα διαμορφωθεί το όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020.
More information (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ctrl+κλικ) http://europa.eu/citizens-2013/el/home
 
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη σύσταση του νέου Δικτύου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT» 2013-2017
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα επέλεξε φορείς που θα φιλοξενήσουν Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για τους πολίτες, γνωστών με την ονομασία "Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct", για την περίοδο 2013-2017.

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct για την Ελλάδα είναι 19 συνολικά, ενώ σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 500.

Το δίκτυο των Κέντρων Πληροφόρησης Europe Direct (EDIC)αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την ΕΕ και, ειδικότερα, τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ και τις προτεραιότητες της ΕΕ (ιδίως την αναπτυξιακή στρατηγική «Ευρώπη 2020») και για την προώθηση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σκοπός είναι όλοι οι πολίτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ευκαιρία να γνωστοποιούν και να ανταλλάσουν τις απόψεις τους σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της ΕΕ, και ειδικότερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Τα κέντρα αποτελούν διαύλους επικοινωνίας για όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και συνεργάζονται με άλλους εταίρους ενεργητικής ενημέρωσης.Συμπληρώνουν και υποστηρίζουν το έργο των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Γραφείων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Το δίκτυο των Κέντρων Πληροφόρησης Europe Directδιαχειρίζεται η Επιτροπή.
Τα EDIC ενισχύουν την ικανότητα της ΕΕ να επικοινωνεί χάρη στην αύξηση της συνέργειας και του συντονισμού με άλλα δίκτυα ενημέρωσης και παροχής βοήθειας της ΕΕ που καλύπτουν ειδικούς τομείς πολιτικής. Η αποστολή των κέντρων είναι διττή: - να ενημερώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.Είναι βασικοί εταίροι της έννοιας της «μονοαπευθυντικής θυρίδας» ως ένα πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες, διότι παρέχουν ενημέρωση σχετικά με την ΕΕ, παραπέμποντάς τους στη δικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» ή σε εξειδικευμένες πηγές ενημέρωσης και σε άλλες υπηρεσίες και δίκτυα. Παρέχουν ενημέρωση, συμβουλές, βοήθεια και απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΕΕ,και ειδικότερα σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, τις προτεραιότητες(ιδίως την αναπτυξιακή στρατηγική «Ευρώπη 2020»), τη νομοθεσία, τις πολιτικές,τα προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της ΕΕ. - να προωθούν τη συμμετοχική άσκηση της ιδιότητας του πολίτη μέσω διαφόρων επικοινωνιακών εργαλείων (ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύσεις κτλ) και με την αλληλεπίδραση με ενδιαφερόμενους φορείς, πολλαπλασιαστές της πληροφορίας και μέσα ενημέρωσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Προωθούν τη συζήτηση με τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων και διοχετεύουν την ανάδραση των πολιτών στην ΕΕ.

Οι φορείς που στεγάζουν από 01 Ιανουαρίου 2013 Κέντρα Πληροφόρησης είναι οι εξής:
Αθήνα: Δήμος Αθηναίων, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΕΡΤ
Θεσσαλονίκη: Δήμος Θεσσαλονίκης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Ιωάννινα: Επιμελητήριο Ιωαννίνων Ηράκλειο Κρήτης: Περιφέρεια Κρήτης
Καλαμάτα: Πολιτιστικός Οργανισμός «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»
Κέρκυρα: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Καρδίτσα: Αναπτυξιακή Καρδίτσας
Κομοτηνή: Αναπτυξιακή Ροδόπης
Λαμία: Δήμος Λαμιέων & Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Μυτιλήνη: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πάτρα: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Λάρισα: Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ρόδος: Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου
Ξάνθη: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Ναύπλιο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με κάθε Κέντρο - η λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε Κέντρου βρίσκεται εδώ:
http://ec.europa.eu/ellada/press-center/news/archives/news_20130115_1317_europe_direct_el.htm

Επίσης μπορούν να απευθυνθούν στο Europe DIRECT Contact Centreκαλώντας δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) και να λάβουν την απάντηση τους σε 2.5 μέρες (κατά μέσο όρο).

Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί συνεισφορά της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα


Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
Ενσωματωμένη εικόνα 1 ' 2752 362141 7 27520 25048 : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΔΑΡΗ


Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ σας προσκαλούν, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στις 20:00,
σε μία συνάντηση με τον νικητή του ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2012,
Πασχάλη Λαμπαρδή για το βιβλίο του, ΚΑΘΕΤΗ ΕΞΟΔΟΣ.


Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει, η Ράνια Παπαγεωργίου – Ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια και συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει, η Μαρία Σπυροπούλου – Ηθοποιός.

Ποια είναι η έννοια του Λαβύρινθου στη σύγχρονη εποχή; Υπάρχει τρόπος να ανακαλύψουμε την έξοδο από τον προσωπικό μας Λαβύρινθο;
Η “Κάθετη έξοδος” του Πασχάλη Λαμπαρδή είναι ένα διαφορετικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπη υπόθεση, που προκαλεί τον αναγνώστη να συλλογιστεί τον σκοπό του δικού του ταξιδιού, ακόμα και διαφωνώντας μαζί του. Έχει φόντο µια ταινία-υπερπαραγωγή, µ’ ένα σενάριο εκπληκτικό, που έχει τη δύναμη ν’ αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η ανθρωπότητα, ή µάλλον τον τρόπο που της επιβάλλουν να σκέφτεται.



Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου Μπολέτη 9 (1ος όροφος)

Τηλ.: 2744026888 - 6992233933

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ Σ’ ΑΓΑΠΩ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου, έχει την τιμή να φιλοξενήσει την Πειραματική Σκηνή του θεάτρου Περιγιαλίου, για μια και μόνο παράσταση, μαγευτική, μουσικοθεατρική, για τον έρωτα και την αγάπη...

΄΄ΕΠΕΙΔΗ Σ’ΑΓΑΠΩ΄΄

Τρείς νεαρές κυρίες, τρείς στο τραγούδι, την ποίηση, το θεατρικό λόγο και μία στο πιάνο αγκαλιάζουν και διεκδικούν με πάθος τον Έρωτα και την Αγάπη με χιλιοτραγουδισμένες της ψυχής μας μελωδίες…..
Ξεκινώντας από τον Ελύτη διασχίζουν την χιονισμένη Ρωσία του Τσέχωφ, φλερταρούν στο ερωτικό Παρίσι, παίζουν κρυφτό στη Βικτωριανή σκηνή του Σαίξπηρ, κοινωνούν με πάθος στην Ισπανία του Λόρκα με πινελιές Μπολερό και γοητεύονται από την γλυκειά μελαγχολία του Αλεξανδρινού Καβάφη.

Ερμηνεύουν:

Γωγώ Ξανθάκη
Εβίτα Δραγούνη
Ελένη Πετροπούλου

στο πιάνο η
Ιφιγένεια Καλλιγέρου

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου Μπολέτη 9 (1ος όροφος)
Τηλ.: 2744026888 - 6992233933
 

Η «ΡΟΖΑ» ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ




Το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Λουτρακίου φιλοξενεί  μια μοναδική παράσταση, το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21.00, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, του Παναγιώτη Μέντη με τη Μαίρη Ραζή. 

Το θέμα του έργου είναι η μυθοπλασία της περιπετειώδους ζωής της Ρόζας Εσκενάζυ, μιας από τις σημαντικότερες γυναίκες στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή.
Η «Ρόζα» του Παναγιώτη Μέντη, είναι μια παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Πρόβα σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσόγκα. Η ηρωίδα θυμάται, ονειρεύεται, ανασύρει μνήμες, ξύνει πληγές, αναπολεί και παραμένει ανεξάρτητη κι ερωτευμένη με το τραγούδι και το χορό. Μία παράσταση που συνδέει το χθες με το σήμερα, αναζωπυρώνει μνήμες και εναλλάσσει τη συγκίνηση με τη χαρά, το τραγούδι με το λόγο. Η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη γίνεται συνδετικός κρίκος των εποχών, των εικόνων, αφήνοντας όμως την κυρίαρχη θέση στο ρεμπέτικο  που ζωντανεύει μέσα από την εκφραστική και γεμάτη συναίσθημα φωνή της Μαίρης Ραζή.

Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Δημήτρης Καραβίτης. Τους τρείς σημαντικούς άντρες της ζωής της ερμηνεύει ο Γιάννης Τσουρουνάκης.

Η Ρόζα Εσκενάζυ χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ήξερε να ξεσηκώνει, με τα σκέρτσα και τα καμώματά της, τους σεβντάληδες θαμώνες γιατί, εκτός από έξοχη τραγουδίστρια ήταν και θαυμάσια χορεύτρια.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη του 1883 και πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Έχει ταφεί στο Στόμι Κορινθίας. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα αλλά και στην ίδια τη ζωή της υπήρξε η Θεσσαλονίκη.
Όπως το ρεμπέτικο τραγούδι, έτσι και η Ρόζα εκπροσωπεί ένα μείγμα παράδοσης: Εβραία, εκχριστιανισμένη, με πρώτη γλώσσα της τα Τούρκικα, κουβαλάει όλο το υλικό μιας πλούσιας σε διαστρωματώσεις μουσικής παράδοσης. Συγκρότησε με το βίο της την εικόνα της ανεξάρτητης ρεμπέτισσας, μιας προσωπικότητας κόντρα στην κοινόχρηστη αντίληψη για τη λαϊκή, αγροτική, μικροαστική γυναικεία παρουσία στον ελληνικό χώρο του μεσοπολέμου.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται  με συνοδεία πιάνου γνωστά τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας «Το Χαρικλάκι», «Η Δημητρούλα», «Η γκαρσόνα», «Του Μάνθου ο τεκές», « Γιατί φουμάρω κοκαΐνη» και πολλά καινούργια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.
Ο Παναγιώτης Μέντης- ηθοποιός και συγγραφέας- είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου. Έχει βραβευθεί δύο φορές με κρατικό βραβείο για τα έργα του «Playmobil» και «Άννα είπα». Επίσης, βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Ωνάση για τα θεατρικά του έργα «SAVE» και «Ξένοι». Τα έργο «Ρόζα Εσκενάζυ» είναι από τα τελευταία του.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:                                                  ΔΙΑΝΟΜΗ:
Κείμενο: Παναγιώτης Μέντης                              Ρόζα: Μαίρη Ραζή
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσόγκας               Χρήστος-Αλέξανδρος-Γιάγκος: ΓΙΑΝΝΗΣ      
Μουσική σύνθεση: Σταμάτης Κραουνάκης         ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ

Μουσική Διδασκαλία: Άρης Βλάχος                    Πιάνο ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Σκηνικά – Κοστούμια: Καλλιόπη Κοπανίτσα     Σχεδιασμός Φωτισμών: Σωτήρης Τσόγκας  
Στην προβολή εμφανίζεται ο                      ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 ΛΕΠΤΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Διεύθυνση: 0,5 Χλμ. Ε. Ο. Ισθμού – Λουτρακίου,Τ.Κ. 20300 Λουτράκι (στα φανάρια του Ζουμπέκα)
Προπώληση στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και στο Σουπερμάρκετ ΣΠΑΚ
Τιμή εισιτηρίου 15€
Προπώληση 10€
Φοιτητές-Άνεργοι-Συνταξιούχοι 10€

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 27440 21124, 2108818326, 2108818117

 

Οι συνεδριάσεις στο Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Συνεδριάζει σε έκτακτη συνεδρίαση,την Πέμπτη  30η Μαΐου 2013, στις 6:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι)  για συζήτηση και λήψη Απόφασης στο  μοναδικό θέμα στην ημερήσια  διάταξη :
Έκφραση γνώμης και προτάσεις επίλυσης επί της οφειλής της “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.»” προς την “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”, καθότι έως 31/5/2013 το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί εκ νέου από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Επίσης  με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του συμβουλίου της  Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, Σωτήριος Λημνιώτης,  μας ενημερώνει ότι η συνεδρίαση του Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 30 Μαϊου 2013 αναβάλλεται λόγω κωλύματος του Προέδρου κ. Λημνιώτη Σωτηρίου και θα πραγματοποιηθεί την 4η Ιουνίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00μ.μ με το ίδιο θεματολόγιο συζήτησης .


Απολύσεις: Ξεκινούν με «ήπια» εφαρμογή της «λίστας Σταμάτη»

Από 17 φορείς πολλοί εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην περίφημη «λίστα Σταμάτη» ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, οι απολύσεις των 2.000. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένοι φορείς απασχολούν συνολικά 216 υπαλλήλους και πρόκειται να συμπεριληφθούν μαζί με άλλους σε νομοσχέδιο που όπως έγραψε η aftodioikisi.gr θα κατατεθεί εντός Ιουνίου στη Βουλή.
Πρόκειται για τους εξής φορείς:
Ηλεκτρομηχανική Κύμης
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Κέντρο Μελετών Ασφαλείας
Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος
Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας
Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης
Κεντρική Αγορά Πατρών
Εθνικό κέντρο πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη
Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής
Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας
Οργανισμός Κωπαΐδας
Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης»
Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας
Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εννέα τελευταίοι οργανισμοί εμφανίζονται να μην έχουν αντικείμενο και να μην απασχολούν ούτε έναν υπάλληλο!
Συγχωνεύουν 46 δημόσιες βιβλιοθήκες ανά τη χώρα
Παράλληλα, το δρόμο της συγχώνευσης αναμένεται να ακολουθήσουν 46 δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας, με αποτέλεσμα οι περίπου 200 υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Μεταξύ αυτών που θα συγχωνευτούν είναι οι βιβλιοθήκες:
Αίγινας
Ανδρίτσαινας
Αρεόπολης
Βυτίνας
Δελφών
Γρεβενών
Καλαμάτας
Δράμας
Έδεσσας
Καρπενησίου
Κέρκυρας
Κιλκίς
Κόνιτσας
Λαμίας
Ληξουρίου
Λιβαδειάς
Ναυπάκτου
Μυτιλήνης
Λευκάδας
Μηλαίων
Μολάων
Μουζαχίου
Πεταλιδίου
Ζακύνθου
Ζαγοράς
Σάμου
Σιάτιστας
Βέροιας
Χίου

«Απειλή» ΝΔ: Επαναφέρουμε την ιθαγένεια

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια επαναφέρει στο προσκήνιο η ΝΔ ως «απάντηση» στις πιέσεις που ασκουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά και το αδιέξοδο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Δευτέρας .
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ο νέος νόμος για ιθαγένεια ετοιμάζεται καθώς «ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε μερικές διατάξεις μη συμβατές με το Σύνταγμα είμαστε υποχρεωμένοι να τις αλλάξουμε…«.
Ωστοσο το θέμα είχε παγώσει μετά τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κάτι όμως που φαίνεται να αλλάζει μετά την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει στην τριτοκομματική κυβέρνηση με φόντο το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η απόφαση του ΣτΕ να κρινει αντισυνταγματικό το νομοσχεδιο είχε προκαλεσει τριγμους στην συγκυβέρνηση. Μάλιστα όταν τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει απλώς γνωστή η απόφαση της Ολομέλειας, ο Αντώνης Σαμαράς, είχε δώσει εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να παρουσιάσει μέσα σε επτά ημέρες νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ. Τότε, η κυβέρνηση έκανε μπάι πας στις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , καθώς με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, «πάγωσε» τις διαδικασίες χορήγησης της ιθαγένειας. Μάλιστα συγκεκριμένη εγκύκλιος χαρακτηρίστηκε από πολλούς δημάρχους ως παράνομη και αντισυνταγματική, οι οποίοι αρνήθηκαν να την εφαρμόσουν πριν τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Πάντως, πολλά θα κριθούν νέα προσπάθεια συνεννόησης των τριών πολιτικών αρχηγών που θα επιχειρηθεί την Πέμπτη, στη διάρκεια νέας σύσκεψης στο Μαξίμου.

aftodioikisi.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινάει περιοδείες… στην Ελλάδα!


George-PapandreouΤην προηγούμενη εβδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε μέσω στενών συνεργάτων του να διαρρεύσει την πληροφορία ότι ο κύκλος των διεθνών παρεμβάσεων και περιοδειών του φτάνει στο τέλος του, και η στρατηγική στόχευσή του στρέφεται πλέον στο εσωτερικό της χώρας. Σε μια προφανή προσπάθεια να μην αφήνει αναπάντητα όσα λέγονται εις βάρος του, αλλά και να προσπαθήσει να ανακτήσει την επαφή του με την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, σε μια περίοδο κατά την οποία η ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου αμφισβητείται, και το Κίνημα βολοδέρνει δημοσκοπικά σε ποσοστά πέριξ του 5%.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, πληροφορίες από το στενό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού και επί οκταετία προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να οργανώσει ομιλίες ανά την Ελλάδα, και να περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις, με σκοπό “να κατοχυρώσει το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου”, όπως αναφέρει η παραπολιτική στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη.
Φυσικά, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τη… δυσκολία του εγχειρήματος, με δεδομένη την αφόρητα αρνητική άποψη που έχει διαμορφωθεί για τον Γιώργο Παπανδρέου στην ελληνική κοινωνία, λόγω της ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο την άνοιξη του 2010, και όσα ακολούθησαν.

ysterografa.gr

Ένας νέος «Ανένδοτος» κρύβεται πίσω από την «επιστροφή» Παπανδρέου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά τι ακριβώς σημαίνει «ο κύκλος του εξωτερικού» ολοκληρώθηκε (όπως πληροφορηθήκαμε από άτυπη ενημέρωση) όταν μιλάμε για τον κ. Γ. Παπανδρέου;

Προφανώς ότι ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε μια περίοδο «ακαδημαϊκής αναζήτησης» (ειπώθηκε κι’ αυτό)και θα σταματήσει τις περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο.

Ναι, αλλά γιατί;

Τι σημαίνει αυτή η προαναγγελλόμενη «επιστροφή»;

Και μάλιστα με μια αναδρομή στην πρωθυπουργική θητεία του – με την αναγκαία δικαιολόγηση της απόφασής του να οδηγήσει τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης «ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, 23 Απριλίου 2010, ημέρα της γιορτής του, από το Καστελόριζο» - όπως μας ξαναθύμισε η… άτυπη ενημέρωση;

Μας υπενθύμισαν επίσης τις πιεστικές συνθήκες εκείνης της εποχής, «καθώς τον Μάιο (σ.σ. του 2010) έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν».

Αλήθεια;

Δημοσκόπησ​η-καμπανάκ​ι για τη Χρυσή Αυγή

psifodeltia
Προβάδισμα 1,8% (21,3%-19,5%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της εταιρείας “GPO” για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή “Ανατροπή” με τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Το κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταγράφει άνοδο 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και βρισκόταν στο 20,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πτώση από το 20,3% στο 19,5%.
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 10,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 5,8% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,1%.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46,3%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα για το κατά πόσο η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία, το 67,6% απαντά καταφατικά και το 31,1% αρνητικά. Από εκείνους που θεωρούν ότι η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία, το 52,9% πιστεύει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτική, ιδεολογική αντιπαράθεση, έναντι ποσοστού 41,3% που εκτιμά ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με νομοθετικές παρεμβάσεις.
Αναφορικά με το φλέγον θέμα των ημερών που αποτελεί και εστία ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης, δηλαδή το αντιρατσιστικό, το 50,2% των πολιτών θεωρεί ότι χρειάζεται νέος αντιρατσιστικός νόμος, έναντι 44,4% που θεωρεί ότι το υπάρχουν νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές.

ysterografa.gr

Ο Μπέπε Γκρίλο "ξεφουσκών​ει" στις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας

grillo
Παγιώνεται και αυξάνεται η διαφορά του υποψηφίου της κεντροαριστεράς Ινιάτσιο Μαρίνο για την δημαρχία της Ρώμης επί του υποψηφίου της κεντροδεξιάς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Σύμφωνα με την νεότερη, την πέμπτη κατά σειρά, προβολή του δημοσκοπικού ινστιτούτου Piepoli, ο Μαρίνο συγκεντρώνει 41,4% των προτιμήσεων, ο κεντροδεξιός εξερχόμενος δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο το 30,3%, 12,8% ο Μαρτσέλο Ντε Βίτο, υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, και 9,7% ο αυτόνομος επιχειρηματίας Άλφιο Μαρκίνι.
Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών στον δεύτερο γύρο πρόκειται να αναμετρηθούν ο Μαρίνο και ο Αλεμάνο.

Καταργήσεις Οργανισμών: Νέο «Καπέλο» Μαξίμου στο Μανιτάκη

Εκτός διαδικασίας της κατάρτισης της λίστας με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση οργανισμούς (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ) του δημοσίου έχει θέσει, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη λίστα καταρτίζουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο γενικός γραμματέας στον πρωθυπουργό Δημήτρης Βαρτζόπουλος και από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, αν και τυπικά δεν έχει την αρμοδιότητα.
Το «παράρτημα» που «εξαφανίστηκε»
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης είχε ανακοινώσει ότι στο υπό κατάθεση στη Βουλή σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», στο οποίo καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι τρόποι κατάργησης ή συγχώνευσης ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ θα περιλαμβανόταν παράρτημα με τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, τελικώς αυτό δεν θα γίνει.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί χωρίς το προαναγγελθέν παράρτημα και η λίστα με τα υπό κατάργηση και συγχώνευση ΝΠΔΔ, ΝΠΔΔ θα συμπεριληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν το Μέγαρο Μαξίμου και ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης στα πρότυπα του αντίστοιχου νομοσχεδίου του Θ. Πάγκαλου.
Προς απόσυρση το άρθρο 4 για τις υπερεξουσίες Μανιτάκη
Μάλιστα, για το λόγο αυτό οδηγείται προς απόσυρση το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο : «Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες των ανωτέρω νομικών προσώπων μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να αναμορφώνονται, καθώς και να καταργείται, αντικαθίσταται ή τροποποιείται κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού».
Βεβαίως, γνωρίζοντας πως η θέση του στην κυβέρνηση είναι επισφαλής, προς το παρόν ο Α. Μανιτάκης δεν έχει αντιδράσει στο νέο «καπέλο», ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα γίνει το επόμενο διάστημα.

56 προσλήψεις οκταμηνιτών σε 9 δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Στην έγκριση σύναψης χιλίων τριακοσίων σαράντα πέντε (1345) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (οκτώ μηνών) σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, πράσινο κλπ) σε 58 δήμους για το 2013, προχώρησε η κυβέρνηση.
Τη σχετική ΚΥΑ που προβλέπει κόστος 12.613.410 ευρώ που θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των ίδιων των ΟΤΑ, υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρύθμισης Α. Μανιτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Από τις παραπάνω συμβάσεις πενηνταέξη (56) αφορούν την κάλυψη 9 Δήμων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Η ΚΥΑ με την κατανομή  στους 9 ΟΤΑ:
 Αμφιλοχίας 6
Ναυπακτίας 6
Αιγιαλείας 20
Ερυμάνθου 1
Πατρέων 4
Ανδραβίδας - Κυλλήνης 6
Ανδρίτσαινας - Κρεστένων 2
Ήλιδας 7
Πηνειού 4.

 Η ΚΥΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝA ΟΤΑ

Κ. Ζουράρις: Έπρεπε να αποβληθεί δια παντός η Ρεπούση από την Ελληνική Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Η σφαγή των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης ήταν κατά την κυρία Ρεπούση ένας ...απλός συνωστισμός .

Για την Γενοκτονία των Ποντίων ακόμη δεν έχουμε ακούσει πως θέλει να την “βαφτίσει” . Κάτι θα έχει στο μυαλό της.


Είναι άλλο να προσπαθείς να ερμηνεύσεις γεγονότα της ιστορίας και άλλο να τα δοαστρεβλώνεις τόσο βάναυσα όσο κάνει η κυρία Ρεπούση. Είναι άλλο να προσπαθήσεις να εξηγήσεις τα ιστορικά γεγονοτα κι άλλο να κάνεις ότι δεν βλέπεις. Ή μάλλον ότι βλέπεις κάτι τελείως διαφορετικό απ΄ αυτό που συνέβη. Και δεν μιλάμε για την παλαιολιθική εποχή. Μιλάμε για το 1915, το 1922, απ΄ όπου η κυρία Ρεπούση όπως και πάρα πολλοί συνάδελφοί της έχουν γραπτά, φωτογραφίες ,μαρτυρίες που κανείς πλην των Τούρκων δεν έχουν αμφισβητήσει. Γι΄ αυτό και οι εμμονές της είναι ακατανόητες . Και πριμοδοτεί με την επιμονή της όσους τις χαρακτηρίζουν και ύποπτες.

Γενοκτονίες οι Τούρκοι έκαναν . Και στην προκυμαία της Σμύρνης έσφαξαν, βίασαν, βασάνισαν ,εκτέλεσαν αθώους. Όχι δεν έπαιρναν καμία εκδίκηση για τις “αγριότητες που έκανε ο Ελληνικός Στρατός κατά την προέλαση ή την υποχώρησή του”, όπως κάποιοι ψελλίζουν κατά καιρούς για να δικαιολογήσουν δήθεν τις κτηνωδίες. Ήθελαν να βάλουν τη σφραγίδα τους στον τρόπο που ξερίζωναν τον Ελληνισμό . Και η σφραγίδα τους ήταν αιματηρή. Αυτό το αίμα που τόσο άδικα χύθηκε δεν μπορεί να ξεχαστεί από καμία κυρία Ρεπούση.

Στο βίντεο ο Κ.Ζουράρις ζητά την αποβολή της από το Κοινοβούλιο.
Ο Κ. Ζουράρις σημειώνει ότι παρόμοιο γεγονός στην Γαλλική Βουλή επέφερε μόνιμη απομάκρυνση σε βουλευτή
 


news-cobra.blogspot.gr

Ολοκ​ληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο της Δράσης - H νέα Κεντρική Επιτροπή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο της Δράσης, στο οποίο εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή, εγκρίθηκε η εισήγηση της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής για το Καταστατικό και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της πολιτικής στρατηγικής για τη διεύρυνση του κόμματος.
Στην εναρκτήρια ημέρα, απηύθυνε χαιρετισμό ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Guy Verhofstadt, που τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός μεγάλου, κεντρώου και μεταρρυθμιστικού πολιτικού φορέα στην Ελλάδα. «Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αλλάξει την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Verhofstadt διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» που μπορούν να προωθηθούν μόνο εάν υπάρχει «ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό κίνημα, όπως η Δράση».

Η Scarlett Johansson θα υποδυθεί τη Χίλαρι Κλίντον στην ομώνυμη ταινία, που… τρέμουν οι Ρεπουμπλικανοί (;)

Scarlett-Johansson-Hillary-Clinton
Μια από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και ταυτόχρονα πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η 28χρονη Scarlett Johansson παροσυιάζεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ ως το απόλυτο φαβορί για τον ρόλο της Χίλαρι Κλίντον, στην βιογραφική ταινία “Rodham”, που σκηνοθετεί ο James Ponsoldt.
Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το πατρικό επώνυμο της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, και αναμένεται να επικεντρωθεί στα χρόνια της νεότητάς της, τότε που έκανε τη μεγάλη επιλογή να παραμερίσει τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες της, για να στηρίξει τον Μπιλ Κλίντον.
Η Scarlett Johannsson από την πλευρά της είναι γνωστή οπαδός του Δημοκρατικού Κόμματος, με ενεργό ρόλο στις προεκλογικές αναμετρήσεις του 2008 και το 2012, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα.
Η προοπτική να γυρίσει το Χόλιγουντ ταινία για τη Χίλαρι Κλίντον, θεωρείται ήδη “εχθρική πράξη” από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, που φοβούνται ότι η ταινία θα ενισχύσει την έτσι κι αλλιώς… σαρωτική υποψηφιότητα της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, για τις προεδρικές εκλογές του 2016 και τη διαδοχή του Μπαράκ Ομάμα στον Λευκό Οίκο.
Αν φυσικά το αποφασίσει, καθώς μέχρι σήμερα η Χίλαρι Κλίντον αρνείται να επιβεβαιώσει ότι εξετάζει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ysterografa.gr

Στον ΣΥΡΙΖΑ και… επίσημα ο Μιχελογιαννάκης

mkixelogiannakis
Δεκτό έκανε το αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη για την εγγραφή του, ως απλού μέλος στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η νομαρχιακή του κόμματος στο Ηράκλειο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, συνεργαζόμενος με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣYΡΙΖΑ-ΕΚΜ εδώ και οκτώ μήνες, «εκτιμώντας ότι η συγκυρία απαιτεί πολλαπλές συνθέσεις και αρραγή συμμαχικά μέτωπα, αιτήθηκε στη νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την εγγραφή του, ως απλού μέλος στην οργάνωση κέντρου του κόμματός μας».
«Αποδεχόμαστε με συντροφική, αγωνιστική και ενωτική διάθεση το αίτημά του, στη βάση των ηθικών, αξιακών και καταστατικών αρχών και καταβολών της αριστεράς, κάτω από τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε, στη βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της αμοιβαιότητας» αναφέρει η ανακοίνωση με την οποία η ΝΕ του κόμματος καλωσορίζει τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην οργάνωση «για να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα και ένα νέο πολιτικό φορέα παραγωγής ιδεών, πολιτικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας! Για να φύγουν τα μνημόνια και η τρικομματική κυβέρνηση της καταστροφής, για να νικήσει η ελπίδα».

ysterografa.gr