Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το νέο λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών - Μάθετε τις σημασίες των λέξεων "κάγκουρας, μπότοξ, τηλεμαϊντανός" - Και το μεγάλο ερώτημα: Αυγό ή αβγό;

Το νέο λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών - Μάθετε τις σημασίες των λέξεων `κάγκουρας, μπότοξ, τηλεμαϊντανός` - Και το μεγάλο ερώτημα: Αυγό ή αβγό;

Τρία εκατομμύρια λέξεις- ψηφίδες, 75.000 λήμματα και 103 γνωστικοί τομείς συνθέτουν τις 1.800 και πλέον σελίδες του «Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας», το οποίο παραδίδει σε ερευνητές και κοινό η Ακαδημία Αθηνών.

Προϊόν δεκαετούς έρευνας, το «Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας» καταγράφει νεολογισμούς της ελληνικής γλώσσας, σημειώνει τη διπλή ορθογραφία, όπου υφίσταται και χρησιμοποιεί παραδείγματα από διαλόγους της καθημερινότητας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών συμπεριλαμβάνονται νεολογισμοί, όπως «ιός Έμπολα», «άμπερ αλέρτ», «τηλεμαϊντανός», «αεροκουρτίνα», «μπότοξ» και «γενόσημα», λήμματα που προέρχονται από τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, λέξεις με νέες σημασίες, αλλά και αργκό φράσεις, όπως «κάγκουρας», «ιντερνετάκιας», «μπαχαλάκιας» ή «μπουζουκλερί».

"Απειλή επέκτασης της κρίσης στο Καστελόριζο και το Αιγαίο"

Andreas-Athanasiou

Το σημερινό άρθρο του Ανδρέα Αθανασίου στην “Ελευθεροτυπία”:
Αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στην Κύπρο, αλλά και να προχωρήσει σε νέες πειρατικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο δείχνει η Αγκυρα.
Η ανακοίνωση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίασή του, χωρίς βέβαια να αποκαλύπτει τις αποφάσεις που ελήφθησαν, σκιαγραφεί διπλή απειλή. Αφ’ ενός προς την Κύπρο, όπου επιδιώκεται άμεσο χειροπιαστό αποτέλεσμα σ’ ό,τι αφορά τα ενεργειακά κοιτάσματα. Και αφ’ ετέρου προς το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, που ευθέως κατονομάζονται, ενόψει, προφανώς, της επικείμενης συνάντησης κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΦΠΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Dora-Bakoyanni-1ΕΡΩΤΗΣΗ

στον Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γκίκα Χαρδούβελη

Θέμα : «Υπόθεση ΦΠΑ αυτοπαράδοσης οικοδομών»

                 Μεταξύ άλλων μια από τις πολλές παρανοϊκές ρυθμίσεις  του φορολογικού νόμου ακινήτων, που ισχύει σήμερα, είναι και το θέμα του ΦΠΑ αυτοπαράδοσης οικοδομών. Σύμφωνα με αυτήν την διάταξη, ορίζεται ότι μετά από 5 χρόνια μιας αποπερατωμένης οικοδομής, ο κατασκευαστής καλείται να πληρώσει ΦΠΑ 23%, επί του κόστους των αδιάθετων διαμερισμάτων του.
                Η ιστορία αυτής της ρύθμισης αποτελεί έναν αέναο κύκλο παραλογισμού καθώς: ενώ στον βασικό Κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000), ορίζεται ορθώς η έννοια της αυτοπαράδοσης, με τους μετέπειτα νόμους (3475/2005 &3943/2011) αποκτά μια αυθαίρετη διάσταση ταλαντευόμενη μεταξύ 5ετούς προθεσμίας από την έκδοση άδειας οικοδομής και 3ετούς προθεσμίας από την ημερομηνία αποπεράτωσης. Εντέλει, με τον Ν. 4223/2013 αρθ.58, ορίζεται η προθεσμία 4ετίας από την αποπεράτωση. 
                Πέρυσι, σε μια προσπάθεια διόρθωσης της πρωτοφανούς αυτής διαδικασίας, δόθηκε παράσταση ενός έτους στην εν λόγω προθεσμία. Όμως, σε λίγους μήνες οι περισσότεροι κατασκευαστές θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, που δεν έχουν, για τα αδιάθετα διαμερίσματα, δηλαδή για διαμερίσματα τα οποία ακόμα δεν έχουν πουλήσει.
                Όπως καταλαβαίνεται, αυτό το παράλογο μέτρο της αυτοπαράδοσης, το οποίο υποχρεώνει τους κατασκευαστές να πληρώσουν χρήματα τα οποία δεν έχουν εισπράξει, στραγγαλίζει την αγορά και στερεί βασικά κεφάλαια που θα μπορούσαν επενδυθούν στην πραγματική οικονομία. Επι της ουσίας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον κλάδο της οικοδομής εξαντλούνται και τα τελευταία κεφάλαια που είναι διαθέσιμα απομακρύνοντας έτσι κάθε ελπίδα ανάκαμψης της οικοδομικής δραστηριότητας.
                Το μέτρο της αυτοπαράδοσης, αποτελεί σήμερα ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κλάδου των κατασκευαστών οικοδομών και τείνει να γίνει σε λίγους μήνες η ταφόπλακα ολόκληρου του κλάδου.
 
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Τι σκοπεύει να κάνει και πότε σχετικά με την υπόθεση του ΦΠΑ αυτοπαράδοσης ακινήτων
2)Είναι μέσα στο σκεπτικό του υπουργείου ο εξορθολογισμός αυτού του μέτρου;
                                                                                                      

Η  βουλευτής
                                                                                                     
Ντόρα  Μπακογιάννη

ΤΡΙΠΟΛΗ «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 12 χρόνια η Eurobank στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία



Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΡΙΠΟΛΗ.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Eurobank υλοποιεί για 12η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το Πρόγραμμα αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες δράσης του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Πρόγραμμα έχει βραβεύσει συνολικά 14.000 αριστούχους μαθητές και έχει αναδειχθεί σε ένα θεσμό με μεγάλη αναγνώριση από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους, σε όλη την Ελλάδα. Επί 12 συνεχή χρόνια, το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» στέκεται δίπλα στους νέους και αποδεικνύει τη συνέπεια της Τράπεζας για σταθερές σχέσεις, τόσο με τους πελάτες και συνεργάτες της, όσο και με την κοινωνία στο σύνολό της.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος η Eurobank βραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Το φετινό Πρόγραμμα συνεχίζεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, με εκδήλωση στην Τρίπολη και με την βράβευση 75 αριστούχων μαθητών από σχολεία των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στις 6.30 μ.μ. 


Eurobank Press Office

 
 

Επίσκεψη Καναδών δημοσιογράφων και στελεχών μουσείων στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Εμφάνιση IMG_2014_11_03_084.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε 15μελή αντιπροσωπεία από τον Καναδά αποτελούμενη από στελέχη μουσείων της χώρας και δημοσιογράφους μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Τραγάκης.
Υποδεχόμενος τα μέλη της αντιπροσωπείας ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σας υποδεχόμαστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας, γιατί για εμάς δεν είναι σύνηθες να δεχόμαστε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με τον ελληνικό πολιτισμό και είναι πρεσβευτές των αρχών και των αξιών του. Φιλοδοξία μας είναι, βέβαια, όπως μιλάτε τόσο καλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να προσπαθήσουμε ώστε η χώρα μας να τα καταφέρει και να μιλάτε όλοι καλά και για τη σύγχρονη Ελλάδα. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το μεγάλο έργο το οποίο επιτελείτε για τον πολιτισμό και τις αρχές και αξίες που έχουμε υπηρετήσει και εύχομαι να έχετε μια πολύ καλή ξενάγηση και εδώ στο Κοινοβούλιο, όπως και στην Ακρόπολη, στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφθείτε σε όλη την Ελλάδα, ώστε να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σας, τις απόψεις σας και τα επιχειρήματά σας».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο οποίος ανέφερε:
«Επειδή απευθύνομαι σε ανθρώπους της Τέχνης αλλά και σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης στον Καναδά, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εγώ από την πλευρά μου για την επίσκεψή σας. Θεωρώ ότι η προβολή που γίνεται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό θα έχει μεγάλη απήχηση στον Καναδά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Μουσείο Ιστορίας του Καναδά έχει ήδη 1.200.000 επισκέψεις ετησίως και ελπίζουμε ότι με την απήχηση που θα έχει η παρουσίαση των ελληνικών εκθεμάτων από το 6000 π.Χ. έως και τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό θα αυξηθούν κατά πολύ ακόμα οι επισκέψεις. Επ’ ευκαιρία, μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράσω ένα μεγάλο αίτημα εκ μέρους όλων μας, να συμβάλετε κι εσείς, όσο μπορείτε, στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που έχει πλέον γίνει ένα παγκόσμιο αίτημα, στο οποίο πιστεύω ότι θα έχουμε και τη δική σας συμπαράσταση. Σας ευχαριστούμε πολύ».
Απαντώντας οι εκπρόσωποι του Μουσείου Ιστορίας του Καναδά και του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Μοντρεάλ εξέφρασαν, εκ μέρους της αντιπροσωπείας, τις θερμές ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία που είχαν τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και στη χώρα μας γενικότερα, σημειώνοντας ότι θα μεταφέρουν στη χώρα τους τις εξαιρετικές εντυπώσεις τους από την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και τον γενναιόδωρο, όπως είπαν, ελληνικό λαό.

Ντόρα: Ο Παύλος Μπακογιάννης ενώνει!

ntora

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Παύλο Μπακογιάννη.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΠΕΞ ήταν κατάμεστη, με πληθώρα προσωπικοτήτων από όλα τα πολιτικά κόμματα να δίνουν το παρών. Ανάμεσά τους και οι πολιτικοί αρχηγοί, Φώτης Κουβέλης, Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης.
meimarakisΣτην εκδήλωση ήταν φυσικά παρούσα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μία χαρακτηριστική φωτογραφία και έγραψε: «Ο Παύλος Μπακογιάννης ενώνει».
Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε: «Το έργο του Παύλου Μπακογιάννη, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μια φράση: «Εθνική συμφιλίωση». Οι παρακαταθήκες του Παύλου Μπακογιάννη μας ακολουθούν ως σήμερα. Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μνημόσυνο, αλλά συνδέεται με την ανάδειξη του ρόλου του στην πολιτική σκηνή».

Παπούλιας και Σαμαράς συμφώνησαν πως “η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συναίνεση” - Σαμαράς: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα!

samaras
Karolos-Papoulias-Antonis-Samaras
«Είναι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται κι αυτά που πέρασαν κι άφησαν τα ίχνη τους. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συναίνεση και ομοθυμία», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό στο προεδρικό Μέγαρο.
«Σας άκουσα και πριν και συμφωνώ απολύτως», απάντησε ο κ. Αντώνηης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Ήρθα να σας ενημερώσω για τα εσωτερικά θέματα, τα διεθνή, την οικονομία, την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ταξίδια μου σε Κύπρο και Αίγυπτο. Έχουμε πολλά να πούμε».
Το τετ-α-τετ του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησε μετά την ορκωμοσία του Νίκου Δένδια ως υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Κώστα Σκρέκα ως υπουργού Ανάπτυξης.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο,, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα και το αίτημά του για εκλογές.
Ο  κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι προωρες εκλογές, αυτό δηλαδή που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Επανέλαβα πως πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Κλείνοντας σημειωσε: «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Αποχή από το μάθημα στην Αργολίδα - Υπό κατάληψη σχολικές μονάδες στη Μεγαλόπολη

Καταλήψεις σε 39 σχολεία της Ηπείρου - Υπό κατάληψη σχολικές μονάδες στη Μεγαλόπολη - Αποχή από το μάθημα στην Αργολίδα
 Με αποχή από το μάθημα και καταλήψεις σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  , ξεκίνησε η εβδομάδα σε Αργολίδα και Μεγαλόπολη.
Στην Αργολίδα οι μαθητές αποφάσισαν αποχή σήμερα από τα μαθήματα κι έτσι δεν λειτούργησαν το γυμνάσιο- λύκειο στο Κρανίδι, το 1ο και το 3ο γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ στο Άργος, καθώς και το 1ο, 2ο γενικό λύκειο, το μουσικό σχολείο και το ΕΠΑΛ στο Ναύπλιο.
Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών.

Στο Ναύπλιο, με σύνθημα «αγώνας, ρήξη, ανατροπή», πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική πορεία στην πόλη και διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με τη συμμετοχή μαθητών από το ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο λύκειο καθώς και το Μουσικό γυμνάσιο- λύκειο της πόλης. Στο Άργος οι μαθητές των σχολείων που απείχαν από το μάθημα έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν έξω από το δημαρχείο Άργους- Μυκηνών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης.


Τέλος στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, οι μαθητές στο γυμνάσιο, το γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ της πόλης,  από νωρίς είχαν μπει στις σχολικές μονάδες, τις κατέλαβαν και δεν άφησαν να περάσουν οι καθηγητές, για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία .

"Πέταξε" για το διπλό - πρόκρισης ο Ολυμπιακός

`Πέταξε` για το διπλό - πρόκρισης ο Ολυμπιακός
 Ο Ολυμπιακός αφησε πίσω του τον αγώνα στην Τρίπολη και αναχώρησε για την Ιταλία όπου την Τρίτη αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους σε πολύ κρίσιμο ματς για το μέλλον του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι "ερυθρόλευκοι" αναχώρησαν με προορισμό το Τορίνο με τον Μίτσελ να έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τον Μπενίτες.

Ο αγώνας της Τρίτης είναι κομβικός για το μέλλον του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο Νταβίντ Φουστέρ δεν τον θεωρεί καθοριστικό: "Αύριο δεν είναι καθοριστικό παιχνίδι, αλλά σίγουρα σημαντικό. Καθώς με ένα καλό αποτέλεσμα έχουμε πολλές πιθανότητες να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Είναι τελείως διαφορετικό το παιχνίδι, δεν μπορούμε να σταθούμε στην ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και πρέπει να κοιτάξουμε στο παιχνίδι με την Γιουβέντους."

Από την πλευρά του ο Εντινγκά τόνισε: "Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για όλα τα παιχνίδια, όσο δύσκολα και αν είναι. Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα επίπεδο πιο δύσκολο, όμως πιστεύω ότι θα παλέψουμε. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε και εκεί ένα αποτέλεσμα. Πιστεύω πως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο στο "Καραϊσκάκη". Τώρα η Γιουβέντους έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να κερδίσει και με το κοινό της στο πλευρό της θα είναι ακόμα πιο επιθετική."

Η Εκδηλωση βραβευσης για τους επιτυχόντες στην τριτοβαθμια εκπαιδευση απο το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης




http://www.freddotv.gr/wp-content/uploads/2014/10/DSC_0696-2.jpg
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργάνωσε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου . στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός μια σεμνή τελετή προς τιμήν των παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
DSC_0561 (2)Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ιερείς, Διευθυντές σχολείων, γονείς και μαθητές.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Έφη Ναστάτου και χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η Αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Κλειώση, ο κ. Σπυρίδωνας Λιόρδος, Αρχιερατικός Επίτροπος – εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κ. Ανδρόνικος Μαυρόπουλος.
Όπως κάθε χρόνο ο κ. Δημήτρης Καζάνης, εις μνήμη των γονιών του, βράβευσε τις τρεις πρώτες μαθήτριες με χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Καρανικόλα Παρασκευή (Ιατρική Πάτρας), η Κεχαγιά Αικατερίνη (Νομική Θεσσαλονίκης) και η Μαγγίνα Αθηνά (Αξιωματικών Νοσηλευτικής).
Εκτός από τους μαθητές τιμήθηκαν : Η ομάδα ποδοσφαίρου μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, που κατέλαβε την 3η θέση στο Σχολικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 
Ξυλοκαστρο\Εκδηλωση βραβευσης επιτυχοντων στην τριτοβαθμια εκπαιδευσηΟ κ. Χρήστος Φιαμέγκος για την 1η θέση στο Excel σε Πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft για τα προγράμματα του Office Word – Excel και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της Microsoft, που έλαβε χώρα στην Washington DC των ΗΠΑ.
Η κ. Σοφία Φιλιππάκη, υπάλληλος του Δήμου, για την επιτυχία της στους Βαλκανικούς αγώνες Βετεράνων που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι τον Σεπτέμβριο του 2014.
Η ομάδα παιδιών των συντοπιτών μας, που μετά από μια εκδήλωση που έκαναν, προσέφεραν τις οικονομίες τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους απόρους του Δήμου.
Σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Σημαντικές συναντήσεις Χρίστου Δήμα και Ηλία Ανδρικόπουλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης









Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κορινθίας και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων κ. Δημήτρη Ιατρίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω αξιοποίηση του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου και η αναστήλωση και επισκευή του κτιρίου Τσίλλερ.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό γνωστοποιήθηκε επίσης η πρόθεση του Υπουργείου για αύξηση των επιδοτήσεων στα μέτρα ενεργητικής προστασίας της αγροτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας και αντιβρόχινες μεμβράνες).
 Εμφάνιση

Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι ώστε ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να αξιοποιήσει και να επωφεληθεί στο ακέραιο από τους κοινοτικούς πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ενώ συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως για παράδειγμα το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.

Ο Τσίπρας ζήτησε… έμμεσα εκλογές στη συνάντηση με τον Παπούλια

Papoulias-Tsipras

«Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ζητώντας έμμεσα με αυτόν τον τρόπο εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για ενότητα πολιτικών δυνάμεων κι έκανε λόγο για το ελάχιστο συναίνεσης που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και τα διεθνή θέματα.
«Τα εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά».
«Ολα τα άλλα θα τα βρούμε», επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.


ysterografa.gr

Αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό ζητούν 27 βουλευτές της ΝΔ

tzamtzisΤην αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τις απώλειες που υπέστησαν εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού ζητούν 27 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.
Οι βουλευτές στην ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφέρουν τα εξής:
«Ο καταρροϊκός πυρετός είναι σε έξαρση και οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση, βλέποντας τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται, χωρίς να λαμβάνουν τις ανάλογες αποζημιώσεις. Οι κτηνοτρόφοι μας, οργισμένοι, ζητούν τη λήψη άμεσων και δίκαιων μέτρων αλλά και την ορθολογική αποζημίωση για τα ζωντανά που “χάνονται”.

Το μεγάλο "αυτογκόλ" του Δένδια με τα "κόκκινα" δάνεια

Nikos-Dendias

Λίγο πριν αποχωρήσει και… με τη βούλα από το υπουργείο Ανάπτυξης για το Πεντάγωνο, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έκανε το πρωί ανακοινώσεις για το θέμα της ρύθμισης των “κόκκινων” δανείων, και ήδη άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο για πολιτικό αυτογκόλ του Κερκυραίου πολιτικού.
Εκείνοι που προσεγγίζουν επικριτικά τις σημερινές ανακοινώσεις Δένδια, στέκονται στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν σε όσους δανειολήπτες προχωρήσουν σε μια άτυπη “στάση πληρωμής” του δανείου τους, αναμένοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο για τη ρευστότητα των τραπεζών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων, δεν έπρεπε να προχωρήσει η κυβέρνηση δια ενός απερχόμενου υπουργού σε ανακοίνωση… προθέσεων, αλλά η νέα πολιτική ηγεσία να πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην αφήσει το θέμα να σέρνεται άλλο.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της διευθέτησης των “κόκκινων” δανείων έχει εξελιχθεί σε ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει επίμονα από τους αρμόδιους υπουργούς να μην καθυστερούν άλλο, καθώς άπτεται ενός εξαιρετικά ευαίσθητου κοινωνικά θέματος.
Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που χρεώνουν την καθυστέρηση στον Νίκο Δένδια, θέλοντας έτσι να εξηγήσουν μερικώς την αιφνιδιαστική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον μετακινήσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ε.Ε. : Απίθανη μια καθαρή «έξοδος» της Ελλάδας στις αγορές

commision

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξε ότι είναι «εξαιρετικά απίθανη μια καθαρή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές», κάνοντας ουσιαστικά λόγο ότι η χώρα μας θα χρειαστεί μια νέα μορφή βοήθειας από την ευρωζώνη
Συγκεκριμένα τόνισε ο αξιωματούχος ότι η Ελλάδα είναι «εξαιρετικά απίθανο»
να καταφέρει να εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας στο τέλος του χρόνου, χωρίς κάποια νέα μορφή βοήθειας από την ευρωζώνη.
Πάντως οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.


ysterografa.gr

Ρένα Δούρου: Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι ή δεδομένοι εκτελεστές που να λέμε «ναι σε όλα»

 Με μια σκληρή ανακοίνωση η κα Δούρου απαντά σε όσους μιλάνε για αναθέσεις και εργολαβίες και τις συνδέουν ...

«Δημοκρατική παράταξη» η Χρυσή Αυγή, για τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων

Σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός ότι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων σε εσωτερική αλληλογραφία που έχουν με τη δημοτική παράταξη ...

Το πρώτο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ είναι πλέον γεγονός.

EY ZHNΤο πρώτο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ είναι πλέον γεγονός.

Σας ευχαριστούμε όλους Τα συγκροτήματα που πήρανε μέρος και μας στηρίξανε αφιλοκερδώς. Τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που ήταν δίπλα μας. Το δήμο που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή. Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης που και αυτό ήταν δίπλα μας. Όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν και τρέξανε μαζί μας για να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και τα παιδιά από το Φεστιβάλ της Ζήρειας οι οποίοι μας βοηθήσανε με την εμπειρία τους και τις συμβουλές τους.

Πιο πολύ όμως, ευχαριστούμε τον κόσμο που στάθηκε κοντά μας και ήταν εκεί να μας υποστηρίξει.


Με όλα τα παραπάνω δεν έχουμε να φοβηθούμε για τίποτα. Όλοι μαζί θα το συνεχίσουμε και θα το μεγαλώσουμε.
Η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια και βασίζετε στην αλληλοϋποστήριξη.

Βεβαίως και γίνανε λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Σας διαβεβαιώνουμε ότι κανένα δεν έγινε εσκεμμένα και ότι αυτό περισσότερο στεναχωρεί εμάς.
Αλλά η θετική διάθεση υπάρχει και υποσχόμαστε ότι χρόνο με το χρόνο θα βελτιωνόμαστε.

Σας θέλουμε δίπλα μας. Σας νιώθουμε δίπλα μας. Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας και να αφήσουμε κάτι πίσω μας

EYZHN Festival 2014

Συνάντηση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υπο-Επιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις του ΝΑΤΟ

 

Η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ πραγματοποιεί κοινή συνάντηση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υπο-Επιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις του ΝΑΤΟ (Πολιτική Επιτροπή) στην Αθήνα, από 4 έως 6 Νοεμβρίου τ.ε.,  στην αίθουσα  Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων.
Στην εν λόγω συνάντηση μετέχουν κοινοβουλευτικοί προερχόμενοι από τις χώρες-μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ.
Από ελληνικής πλευράς, πέραν του επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΝΑΤΟ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και μελών της αντιπροσωπείας,  θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μειμαράκης,  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας,  εκπρόσωπος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής (Υπουργείο Εσωτερικών) κ.‘Άγγελος Συρίγος, επίσης Πανεπιστημιακοί και Εμπειρογνώμονες.
Θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε θέματα ασφάλειας, οι  προτεραιότητες  στην εξωτερική πολιτική, η κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία, το θέμα των προσφύγων, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι προκλήσεις ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ,  η προοπτική  ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς και η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου.

Έρευνα RASS: Ερχεται αλλά φοβίζει ο Αλέξης

new
Υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά 5,3 ποσοστιαίες μονάδες αλλά και επτακομματική βουλή αναδεικνύει η έρευνα της RASS που διεξήχθη από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014, σε δείγμα 1.002 εκλογέων από ολόκληρη τη χώρα.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5,3% και έχει συντριπτική παράσταση νίκης, ωστόσο ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική δυσπιστία αφού το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο σε περισσότερους από 4 στους 10 πολίτες (43,5%) και δίνει ελπίδα σε ...
Περισσότερα στο arouraios.gr

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Λουτρακίου Γ. Γκιώνη



http://isthmos.gr/images/images-uploads/6677/gionis-giorgos__main.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ευχαρίστησε τον Pendrakovsky Valeriy και την σύζυγο του Pendrakovskaya Anna για την οργάνωση του 3ου Φεστιβάλ « Φίλων του Κινηματογράφου» που διοργανώθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας κατά τον μήνα Οκτώβριο τ.ε.
Κάθε τέτοιου είδους εκδήλωση προωθεί την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και ενισχύει την πολιτισμική συνένωση και επικοινωνία λαών διαφορετικών εθνικοτήτων που ζουν στο Λουτράκι, προωθώντας παράλληλα και την ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ