Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Ξυλοκάστρου.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, υπεγράφη η σύμβαση αποδοχής παραχώρησης χρήσης, μεταξύ του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κ. Ηλία Ανδρικόπουλου και του διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρίας «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, με σκοπό την ανέγερση των σχολικών εγκαταστάσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
Πρόκειται για την προσθήκη διώροφης πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό σχολείο και ανακατασκευή WC στους χώρους υγιεινής στο 1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου.

Καταπέλτης Κοτζιάς κατά Τσίπρα: Έφυγα εξαιτίας του, έκαναν τις επιλογές τους και εγώ τις δικές μου»

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/10/kotzias-0810-768x512.jpg
Με ένα ιδιαίτερα σκληρό tweet, που δείχνει με κάθε του λέξη πόσο ενοχλημένος είναι από τη στάση που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, ήρθε η πρώτη «δήλωση» του Νίκου Κοτζιά , μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών. 
 «Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Ο πρωθυπουργός και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος» καταλήγει γεμάτο νόημα  ο κ. Κοτζιάς.

Ο Μητσοτάκης «σφάζει» τον Τσίπρα για την παραίτηση Κοτζιά: Είναι εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνονται οι Katerina I.Oikonomou, Panagiotis Andrikopoulos και Ilias Xenos, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός απέπεμψε «τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα

Ραγδαιες οι πολιτικες εξελιξεις Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς μετά από την κόντρα του με τον Καμμένο και την μη κάλυψη από Τσίπρα που εκτελεί πλέον και χρέη υπουργού Εξωτερικών:




https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/kotzias-skopiano-500.jpg
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Η παραίτηση που υπέβαλε ο Νίκος Κοτζιάς έγινε στις 2 το μεσημέρι στον πρωθυπουργό που την έκανε αμέσως δεκτή.
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/tsipras1-500.jpg Από το Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εκτελεί πλέον και χρέη υπουργού Εξωτερικών: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο

Κύπελλο Κορινθίας ( Β΄ φάση): Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση οι Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Άγιοι Θεόδωροι, Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghIzmoHDwwGMhDlHkP8sa1KKNWMYaCrO6vuWCMq3-PFEV6TraT9kuvKm5okrsXRyVpIekR1-QqmmQJBvH6Sut8h45FPHkH3sFvfC6Ci-4VA3cHQ0mtzEP3IcJTV-17MRUaGt1znTdP2yo/s1600/%25CE%25B7%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25BB%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%259E%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585.png

Ξεκίνησε  σήμερα η Β΄ φάση  ( φάση των «32») του  Κυπέλλου  Κορινθίας με την διεξαγωγή των 4 πρώτων νοκ άουτ αγώνων του θεσμού που θα  διεξαχθεί  τμηματικά σε 4 αγωνιστικές ημέρες από 17/ 10 έως 7/11.
Στη πρεμιέρα της Β΄ φάση  του  Κυπέλλου  Κορινθίας  που διεξήχθη  σήμερα,ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου συνέτριψε με 5 - 1, στην κοινή τους έδρα, τον Πανευρωστινιακό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Στις 20:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Απόψε  ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 στις 20:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη για χθες Τρίτη, αλλά λόγω μη απαρτίας , αναβλήθηκε για απόψε στις 20:00. 
Τα 34 προς συζήτηση θέματα για τη λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 είναι τα παρακάτω :

Νέα δικαστική απόφαση για την επιστροφή 13ου και 14ου μισθού


Νέα δικαστική απόφαση που διατάσσει την επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας εκδόθηκε (13ος και 14ος μισθός) και αφορά 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για επιστροφές ποσών της περιόδου από το 2014 έως και το 2016, ενώ τα ποσά της επιστροφής κυμαίνονται από 500 έως 1.437,50 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί με τις διατάξεις του Νόμου 4093/2012.
Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχαν προηγηθεί το τελευταίο 15θημερο

Θέατρο με σκηνοθέτες Τσίπρα και Καμμένο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ήταν αστειάκι. Ήταν η περιγραφή της ωμής πραγματικότητας. Μιλάω για τη δήλωση – σχολιασμό Τσίπρα των δηλώσεων Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αντιδράσεις επί των οποίων μονοπώλησαν για μέρες την επικαιρότητα, λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά.
Όταν ο κ. Τσίπρας δήλωνε «έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται ‘Πάνος', λέγεται ‘Michael'», το εννοούσε.
Οι δυο τους είναι συνεννοημένοι, παίζουν παιχνίδι για τις καρέκλες τους και γι’ αυτό παίζουν θέατρο.
Έχουν συμφωνήσει να παριστάνει τον ανένδοτο «Μακεδονομάχο» ο Καμμένος, να επαναστατεί στα λόγια

Χειρουργική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη


xeirourgiki-antimetopisi-tis-kaloithous-yperplasias-tou-prostati.jpgΗ χειρουργική αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη ενδείκνυται για τους ασθενείς που παρουσιάζουν επιπλοκές από τη νόσο, που η συμπτωματολογία τους δεν ανακουφίζεται από την φαρμακευτική θεραπεία και που επιζητούν οριστική αντιμετώπιση.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Τα εμβόλια που συστήνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους ενήλικες


ta-emvolia-pou-systinontai-sto-ethniko-programma-emvoliasmon-gia-tous-enilikes.jpgΧαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων, σχεδόν για όλα τα συνιστώμενα εμβόλια, παρά τις συστάσεις για εμβολιασμό καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής, για την πρόληψη συγκεκριμένων ασθενειών. Πολλοί ενήλικες δεν είναι ενήμεροι ότι τα εμβόλια συστήνονται και για τα υγιή άτομα και ότι ασθένειες όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος, ο έρπητας ζωστήρας και ο τέτανος μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Δεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας για φέτος

Αναλυτικά τα ποσά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη οι ιδιοκτήτες οχημάτων, όπως κάθε χρόνο. Τα τέλη παρέμειναν αμετάβλητα και κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010. Για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα

Βγήκε από την εντατική ο «θρυλικός» Νίκι Λάουντα

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και θρύλος της Formula 1, Νίκι Λάουντα βρίσκεται στην εντατική σε νοσοκομείο της Αυστρίας.
Μετά την πρόσφατη μεταμόσχευση πνεύμονα που έκανε πρόσφατα. Ο 69χρονος Αυστριακός μπορεί να σταθεί όρθιος μόνο με βοήθεια ενώ τον κουράρουν εναλλάξ τρεις φυσιοθεραπευτές. Στα τέλη του μήνα αναμένεται να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί σε κλινική αποκατάστασης για να δυναμώσει ο οργανισμός του.
fimotro.gr

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Εμφάνιση thumbnail (3).jpg
Συναυλία του Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Πρωτόπαππα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο την Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00΄.
Ο Γιώργος Πρωτόπαππας είναι οδοντίατρος. Διαμένει και εργάζεται στο Λουτράκι. Από μικρός σπούδασε πιάνο και θεωρητικά μουσικής στο Εθνικό Ωδείο. 
Επί χρόνια συνθέτει μουσική και τραγούδια με κορύφωση το μουσικοποιητικό του έργο ''ΤΑΞΙΔΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ'', σε μουσική δική του και ποίηση Αρετής Καλκάνη. 
Τα μουσικά του έργα ερμηνεύει η λυρική σοπράνο Μαρία Φραγκιαδουλάκη.
Γενική είσοδος 10 ευρώ.
 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

 

Η Ελληνίδα Αγρότισσα και οι πολιτικές για την ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα για τις γυναίκες αγρότισσες διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018. Στην ημερίδα συμμετείχαν πλήθος υπουργών/ υφυπουργών και βουλευτών/ τριών καθώς και βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, κ. Μ. Θελερίτη.
Θέμα της ημερίδας ήταν αφενός η παρουσίαση των νέων ερευνών για το