Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΕΣΡ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! "ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@..."

kalogeropoylos-makeleio

Σύγχρονη Χούντα... Το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όταν γυρίσω θα τους γα...», είναι βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου». Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, όμως, που δεν έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, θα τιμωρεί όποιον το μεταδίδει.
Από την όμορφη Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε έναν χώρο που έχει ανακαινίσει στο Τουριστικό, προκειμένου να τον λειτουργήσει σαν πολυχώρο πολιτισμού, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα». Το γνωστό «Καραϊσκάκης», το «Άμα γυρίσω θα τους γα...», που έχει επιτύχει κάποια εκατομμύρια χτυπήματα, είχε τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φέρνει στο μυαλό τον αθυρόστομο ήρωα της Επανάστασης που δεν μάσαγε μπροστά στους κατακτητές.
«Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές», λέει ο δημοφιλής ηθοποιός

makeleio.gr.

Σύσκεψη αρχηγών και… τρόικας στην Κύπρο-Μια ανάσα από τη συμφωνία


Nikos-Anastasiades-political-leadersΝέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει στις 20.00 στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται και το κλιμάκιο της τρόικας, που νωρίτερα είχε διαβουλεύσεις με το επιτελείο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, στο τραπέζι βρίσκονται δυο σενάρια:
- Συνεισφορά 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου.
- Συνεισφορά 11% από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Μεγαλονήσου, επίσης για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Το κλίμα πάντως που επικρατεί στην Κύπρο είναι θετικό, με τις πηγές να αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι πολύ κοντά, με νεώτερο στοιχείο τη συνεισφορά 4% στις μεγάλες καταθέσεις, σε όλες τις τράπεζες.

ysterografa.gr

Βρέθηκε νεκρός στην Αγγλία ο Ρώσος ολιγάρχης Μπερεζόφσκι, πολέμιος του Πούτιν και του Αμπράμοβιτς

Boris-Berezovski-dead
Νεκρός στο σπίτι του στο Άσκοτ της Μεγάλης Βρετανίας, βρέθηκε σήμερα ο Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μπερεζόφσκι, σφοδρός πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε εξοριστεί ουσιαστικά από τη Ρωσία.
Ο Μπερεζόφσκι ήταν φίλος του πρώην πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε το 2006 στο Λονδίνο, δηλητηριασμένος από πλουτώνιο, και πολλές φορές είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, αφήνοντας αιχμές για δολοφονία του Λιτβινένκο.
Ήταν 67 ετών, και έκανε μεγάλη περιουσία κυρίως με το να εισάγει αυτοκίνητα Mercedes στη Ρωσία, μεταξύ του 1990 και του 2000, είδε ωστόσο την περιουσία του να… πατάει φρένο, μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία.
Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι βρισκόταν σε… αιώνια δικαστική μάχη με τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τον οποίο κατηγορούσε ότι… του είχε κλέψει την εταιρεία, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβηκε στην εξουσία στη Ρωσία και προώθησε τη δική του κάστα ολιγαρχών.
Μια δικαστική μάχη την οποία ο Μπερεζόφσκι έχασε, με απόφαση της Δικαιοσύνης, όπου προσέφυγε κατά του Αμπράμοβιτς, ο οποίος ήταν συνεργάτης του, και τον κατηγορούσε ότι τον ξεγέλασε για να πουλήσει μετοχές του πετρελαϊκού γίγαντα Sibneft.
Στο παρελθόν, ο Βλαντιμίρ Μπερεζόφσκι είχε καταφέρει να διασωθεί από πολλές απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του.
ysterografa.gr

Ο (επαναστάτης) Πάπας συνάντησε τον… Επίτιμο

Pope-Francis-Pope-Emeritus

Toυ ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία Έδρα, συνοδεύτηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή από ιστορικές πρωτιές. Μη… εντοπίσιμες στο (πολύ) μακρινό παρελθόν, μια εκ των οποίων υπήρξε και η πιο ηχηρή αφετηρία αυτής της διαδρομής: Ο προκάτοχός του, Πάπας Βενέδικτος παρέδωσε “εν πτήσει” τα ηνία του Βατικανού, και έτσι όλοι περίμεναν τη στιγμή που ο νέος Ποντίφικας και ο Πάπας Επίτιμος, όπως ονομάζεται πλέον ο Βενέδικτος, θα είχαν αυτό το ιστορικό τετ-α-τετ.
Η Ιστορία… σταμάτησε σήμερα το πρωί, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη με ελικόπτερο στο Castel Gandolfo, για να συναντήσει τον προκάτοχό του και να συζητήσουν… για τα πάντα.
Το Βατικανό περιγράφει ως συγκινητική τη στιγμή του εναγκαλισμού τους, για να εισέλθουν στη συνέχεια μαζί στα διαμερίσματα, και να προσευχηθούν. Όταν ο Πάπας Επίτιμος προσέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο την τιμητική θέση, ο νέος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας “απάντησε” με την αποστροφή “είμαστε αδέλφια”, και έτσι γονάτισαν και οι δυο, στο ίδιο μέρος.
Μετά την προσευχή, ακολούθησε συνάντηση στη βιβλιοθήκη του κτιρίου, που κράτησε 45 λεπτά. Και ο Πάπας Φραγκίσκος αποχώρησε, επίσης μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
Η ζωή στο Βατικανό επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς της. Όσο μπορεί να είναι αυτοί οι ρυθμοί… κανονικοί, με δυο Ποντίφικες. Τον… επαναστάτη, και τον… Επίτιμο.

ysterografa.gr

Η… βουλιμία των βουλευτών ενόψει του ανασχηματισμού

Megaro-Maximou
Δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου η… σπουδή βουλευτών να εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στις τηλεοράσεις (κυρίως), προκειμένου να υπερασπιστούν τις θέσεις της κυβέρνησης, συνοδεύοντας τις παρουσίες τους από… επαίνους για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το σκηνικό φυσικά είναι σύνηθες, και κάθε άλλο παρά ξενίζει. Η αγωνία του βουλευτή πριν από τον ανασχηματισμό, συγκρίνεται με την αγωνία… του τερματοφύλακα πριν από την εκτέλεση πέναλτι, σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση.
Οι βουλευτές, ειδικά όσοι δεν είχαν στο παρελθόν κάποιο υπουργικό αξίωμα, σπεύδουν να καταθέσουν τα διαπιστεύτηριά τους στον εκάστοτε Πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό επιτελείο, εκτιμώντας ότι έτσι θα κερδίσουν… έδαφος έναντι άλλων συναδέλφων τους, για να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες μια θέση στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Φυσικά, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το ίδιο η συγκυρία. Ενώ, και ο σημερινός Πρωθύπουργος, πολύπειρος και βαθύς γνώστης της… κοινοβουλευτικής ψυχολογίας, μάλλον στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται, “διαβάζοντας” τέτοιες συμπεριφορές.

ysterografa.gr

Ελληνική Τροφοσοφία - Greek Foodosophy - Οι Έλληνες τρώμε καλύτερα!

banner27.JPG

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κτίριο 3.000τμ, δύο θεματικά εστιατόρια, χώροι σεμιναρίων και εκδηλώσεων, χώροι επιδείξεων. Δεκάδες Έλληνες παραγωγοί και εκατοντάδες ελληνικά προϊόντα σε ένα χώρο! Σε εμπορικό κέντρο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας με εύκολη πρόσβαση, οι ίδιοι οι παραγωγοί διαθέτουν τα προϊόντα τους. Έτσι, ο καταναλωτής έχει άμεση επαφή με όσους παράγουν τα τρόφιμα που αγοράζει.

Τι είναι η “Ελληνική τροφοσοφία- Greek Foodosophy”;

H Greek Foodosophy είναι μια πραγματική πανδαισία αυθεντικών ελληνικών προϊόντων, κατευθείαν από τους ανθρώπους που τα παράγουν. Είναι ο τόπος συνάντησης παραγωγών και καταναλωτών, η στέγη όλης της ελληνικής διατροφής, όπου συνυπάρχουν ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδα, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μέλια, ξηροί καρποί, λουκούμια και τόσες άλλες μοναδικές γεύσεις της πατρίδας μας.
banner19A.JPG

Γιατί “Ελληνική τροφοσοφία- Greek Foodosophy”;

Γιατί στηρίζεις Ελλάδα! Στηρίζεις την μικρή επιχείρηση, την οικοτεχνία, τον κάθε μικρό παραγωγό που δύσκολα μπορεί να σταθεί μόνος του στην αγορά. Γιατί με αυτό τον τρόπο, τα ελληνικά προϊόντα βρίσκουν τον δρόμο τους προς τους καταναλωτές και τους μεταποιητές αμέσως, χωρίς μεσάζοντες. Και γιατί «η ισχύς εν τη ενώσει»! Γιατί Greek Foodosophy σημαίνει όλοι οι παραγωγοί Ελληνικών προϊόντων, κάτω από ένα δυνατό όνομα. Μια δυνατή μάρκα με μεγάλη εμβέλεια. Όλες οι πληροφορίες στο http://foodosophy.gr/
logo10.jpg

Τώρα ξέρεις!

Μπορείς να ενώσεις και συ τις δυνάμεις σου με την νέα, φρέσκια δύναμη που γεννιέται. Μπορείς να γίνεις συμμέτοχος στην επιτυχία, και να συμβάλεις ενεργά στην εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής. Της δικής μας παραγωγής! http://www.facebook.com/GreekFoodosophy

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr   


 
G. Kouvelis, Compass Expo Ltd

H Χρυσή Αυγή για την επέτειο της Εθνεγερσία​ς

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το 1821 οι Έλληνες εντελώς μόνοι, σχεδόν άοπλοι και καταδικασμένοι από τις ξένες δυνάμεις γκρέμισαν μία αυτοκρατορία. Τρανή απόδειξη και διδαχή για όλους εμάς - τους Έλληνες του σήμερα, που σε τίποτα δεν είμαστε ικανοί να συγκριθούμε με τους γίγαντες εκείνης της όμορφης και σκληρής εποχής - ότι "τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες και η ελευθερία δίχως αίμα".
Η Αλαμάνα, το Μανιάκι, η Ιερά Πόλις Μεσολογγίου είναι τα πιο φωτεινά ορόσημα αντίστασης, είναι οι φάροι που δείχνουν το δρόμο και υπενθυμίζουν το ιστορικό καθήκον των Ελλήνων. Τα Δερβενάκια, η Τριπολιτσά, το Βαλτέτσι είναι τα αιώνια παραδείγματα για το πόσο σκληρά πρέπει να αντιμετωπίζονται όσοι επιβουλεύονται την ελευθερία και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας

Μηδενική ανοχή στους αλλοδαπούς εγκληματίε​ς

Η Χρυσή Αυγή φώναζε πριν από λίγες ημέρες στη βουλή ότι αλβανοί εγκληματίες έχουν εισάγει στη χώρα χιλιάδες καλάσνικοφ και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Το αποτυχημένο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ απάντησε πως αγνοεί λεπτομέρειες για το ζήτημα. Χθες δύο συμπατριώτες μας κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από αυτά τα σκουπίδια που έχουμε αφήσει ασύδοτα να σκοτώνουν μέσα στη χώρα μας. Η λύση είναι μία: Σκληρή καταστολή όλων των εγκληματιών που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ζούγκλα.

Θεσ/νίκη: Έπαιξαν 12 εκατ. του δήμου στο Χρηματιστήριο!

Χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ αποκαλύφθηκαν με το άνοιγμα λογαριασμών της προϊσταμένης οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο στέλεχος του δήμου παρότι απηλλάγη από την υπόθεση της υπεξαίρεσης για την οποία καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ελέγχεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η αποκάλυψη για τις συναλλαγές – μαμούθ έγινε εδώ και μία εβδομάδα και το θέμα ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας. Μάλιστα, οι λογαριασμοί της προϊσταμένης οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτοί τη στιγμή είναι μηδενικοί!
Πηγή: Μακεδονία -
aftodioikisi.gr

Δεν μπόρεσαν να νικήσουν Α. Ο. Λουτρακίου και ΠΑΣ Κλένια , έμειναν στο "Χ" . Στο χορό και το Σπαθοβούνι


Aμετάβλητος έμεινε ο βαθμολογικός πίνακας στην κορυφή της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας μετά και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής ημέρας. Ο πρωτοπόρος και ήδη Κυπελλούχος Κορινθίας, Α.Ο. Λουτρακίου αναδείχτηκε ισόπαλος με σκορ 1 - 1του Παννεμεατικού στη Νεμέα. Οι "ορανιέ" προηγήθηκαν με τον Χρυσαφιδη στο 38' ενώ οι γηπεδούχοι ισοφαρισαν στο 70 με τον Μπασι΄΄ωτη, Επίσης ακύρωθηκαν ως οφσάιντ τέρματα που πέτυχαν ο Σγούρος και Χρυσαφίδης, ενώ οι δυο αντίπαλοι τερμάτισαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς απεβλήθηκαν ο Τζινης στο 74΄ και ο Τσώκος στο 85΄.
Ισόπαλος χωρις τέρματα έληξε στο γήπεδο του Σολομού και ο αγώνας του ΠΑΣ Κλένια με την Θύελλα Πετρίου . Πατατράκ στο ντέρμπι της ημέρας, στο "Θώδειον" στάδιο Λουτρακίου , όπου ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έχασε με 1 - 3 από τον Α. Ο. Σπαθοβουνόυ, που σιγούρεψε την 3η θέση της βαθμολογίας , μείωσε στους -5 την διαφορά του από την κορυφή και επανέκτεισε ελπίδες γιά άνοδο, ενώ ήττα ψυχρολουσία με 0 - 3 υπέστει στο Βέλο , η τοπική Ελλάδα από τον Πανσολυγειακό. Αποτέλεσμα της ήττας για την Ελλάδα ήταν να υποχωρήσει στην 6η θέση , καθώς στην 5η θέση πέρασε ο Αστέρας Δερβενίου μετά το 3 - 0 στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" επί του καταδικασμένου με υποβιβασμό Ηρακλή Λεχαίου, ενώ σωτήρια νίκη παραμονής στην Ξυλοκέριζα σημείωσε με 4 - 2 ο τοπικός Εθνικός επί του Ατρομήτου Χιλιομοδίου.
Στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλος με σκορ 2 - 2   με τον Πανκαμαριακό, ενώ τέλος ξέχνιαστο εκτος έδρας τρίποντο στα "χαρτιά' ππήρε ο Σαρωνικός Γαλατακίου επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου , η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

27η αγωνιστική

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                     0 - 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ      3 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ/ΚΙΟΥ 0 - 3 α. α. 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                  2 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ   1 - 3
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                          0 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                    1 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.     4 - 2


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 27 αγώνες)


Ένας στρατηγός τα βάζει με τους Έλληνες πολιτικούς

Konstantinos-Ziazias
Η σχέση της Ελλάδας, με τη Δημοκρατία, την πολιτική και το… στράτευμα υπήρξε διαχρονικά συναρπαστική. Ενίοτε και μοιραία, όπως συνέβη με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.
Η επάνοδος στη Δημοκρατία το 1974 και η εδραίωση της Μεταπολίτευσης ως μιας μακράς περιόδου “θεραπείας” για τις πληγές που άνοιξαν εκείνη τη δραματική επταετία, συνοδεύτηκε από την εκ των προτέρων ενοχοποίηση των στρατιωτικών. Τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις τους.
Παρόλο που πολλοί στρατιωτικοί, όταν εγκατέλειψαν τις Ένοπλες Δυνάμεις πολιτεύτηκαν, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια δηλαδή της θητείας τους, δεν τολμούσαν να εκφέρουν άποψη για τα εθνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου. Ακόμη κι όταν το έκαναν, αυτό συνέβαινε… με μέτρο, ακόμη κι έτσι όμως προκαλούσε αντιδράσεις.
Η λέξη “πραξικόπημα”, ως απειλή και αγωνία, δεν έφυγε ποτέ από τη δημόσια ρητορική του τόπου μας. Τις περισσότερες φορές ωστόσο χρησιμοποιήθηκε ως… λόγια του αέρα από πολιτικούς, για να αποπροσανατολιστεί η εθνική κουβέντα για την εκάστοτε καθημερινότητα των πολιτών.
Ποιός θα ξεχάσει το μάλλον θλιβερό σκηνικό με την κυβέρνηση Παπανδρέου να “ξηλώνει” σε ένα βράδυ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στα τέλη του 2011, κάνοντας διαρροές για “απειλή πραξικοπήματος”, και εμπλέκοντας το όνομα του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου;
Μια “απειλή” που σύμφωνα με Ευρωπαίους πολιτικούς, χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, για να δικαιολογήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ευρώ, λίγο πριν υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, και να παραδώσει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου στον Λουκά Παπαδήμο.
Ο πολιτικός λόγος των στρατιωτικών λοιπόν, πάντοτε αποτελεί θέμα προς συζήτηση, και η συνέντευξη του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Ζιαζιά στο “Βήμα της Κυριακής”, δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ο στρατηγός Ζιαζιάς πετάει το γάντι στο πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι το πολιτικό κατεστημένο είναι εκείνο που διατηρεί το πελατειακό κράτος, επειδή το βολεύει, κάνει λόγο για την ύπαρξη… παράγκας στο υπουργείο Άμυνας, και εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του σημερινού Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τον οποίο αναφέρει ότι δεν έχει το κατάλληλο πολιτικό ανάστημα για να στηρίξει τους στρατιωτικούς, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω Μνημονίου.
Ο στρατηγός εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είχε προκαλέσει αίσθηση με την παραίτησή του το καλοκαίρι, καταγγέλλοντας ευθέως τον Πάνο Παναγιωτόπουλο για παρέμβαση στο θέμα των κρίσεων.
Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του στρατηγού Ζιαζιά στο “Βήμα της Κυριακής”:
- “Η προτεινόμενη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου, που ζει και αναπνέει ακόμη, με τη διατήρηση του πελατειακού κράτους, των τοπικών αρχόντων και παραγόντων, που καθαρά για οικονομικούς και τοπικιστικούς-συναισθηματικούς λόγους απαιτούν τη διατήρηση σχηματισμών και μονάδων στις περιοχές τους”.
- “Συνεχίζουν στο δρόμο του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων, που οδήγησαν τη χώρα εκεί που βρίσκεται σήμερα”.
- “Παραιτήθηκα επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να μου υπαγορεύσει τις προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες των κρινόμενων ανώτατων στελεχών. Οι κρίσεις είναι έργο των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων. Φαίνεται όμως ότι αλλιώς είχε αποφασίσει η… παράγκα του υπουργείου”.
- “Ο σημερινός Υπουργός έπρεπε από το καλοκαίρι να είχε δώσει νικηφόρο αγώνα εμπροσθοφυλακών, για να πείσει τους υπευθύνους του οικονομικού επιτελείου για το αναγκαίο των μη περαιτέρων περικοπών των αποζημιώσεων των στελεχών, και των πιστώσεων για την καταβολή των ημερών εκτός έδρας και των ημερών παραμεθορίου, όπως είχε πράξει ο προκάτοχός του, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος”.
- “Εκτιμώ ότι ο νυν Υπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα για να διαπραγματευτεί και να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σοβαρό και πολύπλοκο πρόβλημα.

ysterografa.gr

Πως θα γίνει το “κούρεμα” καταθέσεων στην Κύπρο

Mixalis-Sarris
Στην Τράπεζα Κύπρου επικεντρώνεται η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι για το “κούρεμα” των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Λευκωσίας Μιχάλης Σαρρής, με δηλώσεις του στην εκπομπή της τηλεόρασης “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο κ. Σαρρής τόνισε ότι το σχέδιο που προωθείται περιλαμβάνει “κούρεμα” των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, στα επίπεδα του 25%, κάτι που σημαίνει ότι το “κούρεμα” δεν θα αφορά όλες τις κυπριακές τράπεζες.
Ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις και την εξεύρεση τελικής λύσης για την Κύπρο, μετά και την ψήφιση από την Κυπριακή Βουλή των νομοσχεδίων που συνοδεύουν την απαίτηση της τρόικας για “κούρεμα” καταθέσεων.
“Ο δρόμος που βλέπουμε μπροστά μας είναι πιο καθαρός”, σχολίασε με νόημα, στο περιθώριο της προετοιμασίας για νέα συνάντηση με την τρόικα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία.
Όσον αφορά το ταξίδι του στη Ρωσία, και τις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις που είχε με την κυβέρνηση Μεντβέντεφ, ο Μιχάλης Σαρρής εξομολογήθηκε: “Έγινε ζημιά, αρκετά μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε”.

ysterografa.gr

Βόμβες από το Ισραήλ: "Για το φυσικό αέριο θα μιλήσουμε με την Τουρκία"


Βόμβες από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αλόν Λιέλ, ο οποίος μιλώντας στο CNN Turk υποστήριξε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας θα φέρει δραματικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο. Και πρόσθεσε ότι για το θέμα του φυσικού αερίου “θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία”!

Ποιος μπορεί να μην σκεφτεί ότι η αποσταθεροποίηση στην Κύπρο δεν έχει σχέση με όλα αυτά; Ποιος μπορεί να παραβλέψει την στενότατη σχέση που έχει αναπτύξει η Γερμανία με την Τουρκία; Και ποιος μπορεί να μην πιστέψει ότι όλα αυτά συνδέονται άμεσα;

Το CNN Turk ρώτησε τον Λιέλ αν το Ισραήλ θα διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο για το φυσικό αέριο. Απέφυγε να απαντήσει αλλά αποδέχθηκε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», ήταν η τελική απάντηση του κ. Λιέλ.


Kαι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη συγγνώμη του Νετανιάχου προς τον τούρκο πρωθυπουργό και αυτό μετά από εντολή του αμερικανού προέδρου που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

newsit.gr

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί την Κύπρο για χρεοκοπία ως τη Δευτέρα!

schaeuble
Άμεση προειδοποίηση απευθύνει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble προς την Κύπρο με συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD που δημοσιεύεται αύριο.
«Απειλείσθε με τραπεζική και κρατική χρεοκοπία την Δευτέρα», λέει ευθαρσώς ο Schäuble. Ταυτόχρονα, υπερασπίζεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το γνωστό της τελεσίγραφο ως την προσεχή Δευτέρα.
Τα ακριβή του λόγια είναι:
«Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι εάν μέχρι την Δευτέρα δεν υπάρξει καμία σοβαρή προοπτική προγράμματος για την Κύπρο, θα πρέπει για νομικούς λόγους να αναστείλει την παροχή ρευστότητας σε αμφότερες τις μεγάλες κυπριακές τράπεζες».
Εξάλλου, ο ισχυρός άνδρας της ευρωζώνης υποβαθμίζει τους κινδύνους μετάδοσης της κυπριακής κρίσης, αφού δεν διακρίνει ως τώρα αρνητική επιρροή σε άλλες νοτιοευρωπαϊκές οικονομίες».
«Η κρίση στην Κύπρο δεν έχει ως τώρα μετρήσιμη επίδραση στα επιτόκια π.χ. της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας. Προφανώς, οι αγορές αναγνωρίζουν ότι η ευρωζώνη είναι στο μεσοδιάστημα σημαντικά καλύτερα προετοιμασμένη για πιθανές αναταράξεις».
Η σκληρή αυτή στάση συντονίζεται με την αντίστοιχη της Angela Merkel, τα σημερινά λόγια της οποίας για την Κύπρο ερμηνεύθηκαν από τα γερμανικά ΜΜΕ ως επανεμφάνιση της «σιδηράς Καγκελαρίου».

ysterografa.gr

Eurogroup για Κύπρο την Κυριακή, σκέψεις και για Σύνοδο Κορυφής! Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια

euro
Η πληροφορία για έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για το θέμα της Κύπρου επιβεβαιώνονται από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από την Ευρωζώνη.
Όπως υπογραμμίζει το Reuters η συνεδρίαση θα γίνει την Κυριακή, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα και για την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής.
Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στις Βρυξέλλες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να συγκληθεί Σύνοδος κορυφής για το θέμα, ώστε οι ηγέτες των κρατών να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Όλα αυτά την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τα νομοσχέδια για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και τον περιορισμό των εκροών, όταν ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες την Τρίτη. Ακόμη ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών (Λαϊκή).
Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπουν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια
Το Σάββατο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις, που αναμένεται να ανέρχεται σε ποσοστό 20%-25% και θα αφορά μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την ψήφιση και του νομοσχεδίου για το «κούρεμα», το Σάββατο, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την ηγεσία της ΕΕ.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Eurogroup της Κυριακής θα δώσει το παρών και η Κριστίν Λαγκάρντ.
ysterografa,gr

Οι ΗΠΑ… γιορτάζουν την 25η Μαρτίου

obama
Τη “συνεχιζόμενη αλληλεγγύη” των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία της, υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη ετήσια προκήρυξή του για την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εγκωμιάζοντας παράλληλα τη συμβολή των Ελληνοαμερικανών στον “εμπλουτισμό” του Αμερικανικού Έθνους.
Ο πρόεδρος Ομπάμα επισημαίνει ότι “κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου. Αναγνωρίζουμε τις διαρκείς συνεισφορές των Ελλήνων της Αμερικής”, όπως τονίζει, προσθέτοντας ότι “στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν του Ιδρυτές μας να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού”.
Στη συνέχεια, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι “τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα, είμαστε κληρονόμοι των μεγάλων δημοκρατιών” και “οι λαοί μας έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό”.
Ο Αμερικανός ηγέτης συγχαίρει την Ελλάδα ένα “πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ”, καθώς τιμά την 192η επέτειο από την ανεξαρτησία της και “υποσχόμαστε τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη μας, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία της”, όπως τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι εν όψει των δυσχερειών, η Αμερική στέκεται με τον Ελληνικό λαό, με τη σιγουριά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, προασπίζοντας τα αρχαία ιδανικά του.

ysterografa.gr

Απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων – Τραυματίες αστυνομικοί

Απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις φυλακές Τρικάλων.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το trikalanews.gr όχημα έξω από τις φυλακές “γάζωσε” τις σκοπιές, ενώ ομάδα βαρυποινιτών ανέβηκε στην ταράτσα και πυροβόλησε κατά των σκοπών.
Στο νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύονται τρεις φρουροί των φυλακών Τρικάλων, μετά τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, που δέχτηκαν, από ενόπλους.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που ήταν στο όχημα εξωτερικά των φυλακών ή πρόκειται για δραπέτες του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

ysterografa.gr

Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από τις Κυπριακές τράπεζες.

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Μύθος: Οι Κυπριακές Τράπεζες, με καταθέσεις 7πλάσιες του ΑΕΠ της χώρας, ήταν πανίσχυρες.

Αλήθεια: Εξ ορισμού, για μία Τράπεζα, οι καταθέσεις δεν είναι από μόνες τους δείγμα ισχύος, αφού οι καταθέσεις αποτελούν ΧΡΕΟΣ της Τράπεζας προς τους καταθέτες και άρα στοιχείο του Παθητικού της. Από την άλλη πλευρά, δίνοντας 5% και 6% επιτόκιο, δεν είναι δύσκολο να μαζέψεις πολλές καταθέσεις.

Μύθος: Οι Τράπεζες της Κύπρου κάνουν ότι και αυτές της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου κλπ.

Αναβολή, λόγω Κύπρου στη σύνοδο ΕΕ-Ιαπωνίας

barroso
Με κοινό ανακοινωθέν, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν φαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφέρουν ότι αναβάλλεται, χωρίς μάλιστα να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής, η προγραμματισμένη να γίνει εντός της τελευταίας βδομάδας του Μαρτίου σύνοδος κορυφής ΕΕ και Ιαπωνίας.
Το αποκλειστικό θέμα αυτής της συνόδου κορυφής ήταν να προετοιμαστεί η μελλοντική υλοποίηση μιάς ‘ζώνης ελεύθερων ανταλλαγών’, μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, “εκφράζουν την λύπη τους” για την ανωτέρω, επ αόριστον, αναβολή οι δύο κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν στην (οικονομική) κρίση, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Κυπριακή δημοκρατία, ισότιμο μέλος της 17μελούς ευρωζώνης, και η οποία κρίση κυριαρχεί στην επικαιρότητα στην ΕΕ.

ysterografa.gr

ΥΠΕΣ: Επιχείρηση «απολύστε τους επίορκους από τους ΟΤΑ»

Προσπάθεια να «τρέξουν» τα (ανενεργά) πειθαρχικά συμβούλια στους ΟΤΑ, τα οποία, παρότι ορίσθηκαν προ δύο μηνών, δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται επ’ αόριστον η ασυλία των πολλών επίορκων υπαλλήλων*, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της επίσπευσης των διαδικασίων από πλευράς κυβέρνησης ελέω τρόικας. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Ε. Στυλιανίδης προχώρησε χθες στην τροποποίηση της αρχικής του απόφασης για τη σύσταση 12 πειθαρχικών συμβουλίων για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ που είχε υπογράψει στις αρχές Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, στα 12 νέα πειθαρχικά που συστήνονται στις 13 περιφέρειες της χώρας αντικαθίστανται, κυρίως, οι δικαστικοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, που όλο αυτό το διάστημα απουσίαζαν επικαλούμενοι φόρτο εργασίας αλλά και την «απουσία» αποζημίωσης για την επιπρόσθετη ενασχόλησή τους στο Δημόσιο.
Δώδεκα τριμελή συμβούλια
Υπενθυμίζεται ότι στα Πειθαρχικά, προΐσταται πρωτοδίκης και μετέχουν ένας δικαστής από το Νομικό Συμβούλιο και ένας προϊστάμενος υπηρεσίας από τους ΟΤΑ, ενώ γραμματέας του τριμελούς Πειθαρχικού ορίζεται υπάλληλος ΠΕ.
Να σημειωθεί ότι με βάση και τη νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών συστήνονται: Δύο Πειθαρχικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από ένα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Πελοποννήσου. Επιπλέον, από ένα κοινό δημιουργείται στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ δύο κοινά συστήνονται στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

* Το 40% των επίορκων της λίστας Ρακιντζή προέρχεται από τους ΟΤΑ.

aftodioikisi.gr

25η Μαρτίου: ΟΧΙ στα τουρκοσήρι​αλ - ΟΛΟΙ MEGA!



Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή καλεί όλους τους Έλληνες σε ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega - Λ. Μεσογείων 117 την Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 18:30. Χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στην εθνική μας εορτή οι ιθύνοντες του σταθμού αποφάσισαν να προβάλουν τουρκική τηλεοπτική εκπομπή ανήμερα 25ης Μαρτίου. Η πράξη αυτή αποτελεί βάναυση προσβολή της Ιστορίας μας και της Μνήμης εκατοντάδων χιλιάδων ηρωικών προγόνων μας.

Δευτέρα 25η Μαρτίου, ώρα 18:30 ΟΛΟΙ MEGA!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΗΡΙΑΛ! -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΙ᾿ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 24η Μαρτίου Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843 μ. Χ., την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η τοπική μας Εκκλησία όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, αφού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα παρίσταται μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των υπολοίπων μελών της Δ.Ι.Σ., ενώπιον του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον επίσημο εορτασμό, στην Αθήνα.
Σύμφωνα λοιπόν με το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, κατά τον οποίο παρίσταται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές κλήθηκαν εκτός από τον φιλόχρηστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας. Έτσι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες θα απαγγείλει τιμητικά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός την Κυριακή Προσευχή («Πάτερ ημών»).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμη πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.
Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, αντιδρούμε κι᾿ ευελπιστούμε ότι δι᾿ αυτής της αντιστασιακής εμμονής μας αλλά και της Προσευχής όπως πάντοτε, με την βοήθεια του Θεού, ΔΥΝΑΤΟΙ και με ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ θα εξέλθουμε από την δεινή Πνευματική και Οικονομική κρίση, που μαστίζει τον Τόπο μας.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ανεπαύθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασσίου Τρικάλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έπειτα από πολυήμερη ασθένεια ανεπαύθη εν Κυρίω και κηδεύτηκε χθες 21-3-2013 με την πρέπουσα τιμή, στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Συνοικίας Τρικάλων, η Καθηγουμένη αυτής Γερόντισσα Ευφροσύνη (κατά κόσμον Ευαγγελία) Γκλίτση.

Θρίλερ με το πτώμα που βρέθηκε στη Μάνη – Είναι ο Μάριος Παπαγεωργίου που είχε πέσει θύμα απαγωγής;

Θρίλερ με το πτώμα που βρέθηκε στη Μάνη – Είναι ο Μάριος Παπαγεωργίου που είχε πέσει θύμα απαγωγής; - Τι δηλώνει η Αγγελική Νικολούλη Πρόκειται για νεαρό, ηλικίας 25 - 30 ετών, που είναι αδύνατον να αναγνωριστεί - Απάντηση από  το DNA
Νέα τροπή στην υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν  πτώμα σε πύργο της Μάνης, από την οποία κατάγεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής.
Η σωματοδομή του θύματος, όπως γράφει το patrisnews.gr ταιριάζει με το θύμα απαγωγής, που είχε συγκλονίσει τη χώρα...
Το πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης τα ξημερώματα, σε εγκαταλελειμμένο πύργο που βρίσκεται στην Μάνη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες τόσο για τις συνθήκες θανάτου, όσο και για την ταυτότητα του θύματος.
Για την ώρα έχει προκύψει πως πρόκειται για νεαρό, ηλικίας 25 - 30 ετών, που όμως είναι αδύνατον να αναγνωριστεί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όμως, η σωματοδομή του νεκρού ταιριάζει με εκείνη νεαρού που είχε απαχθεί από περιοχή της Αττικής και είχε συγκλονίσει τη χώρα. Στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής Ναυπλίου.
Η αυτοψία έδειξε ότι το πτώμα βρισκόταν στο σημείο για περίπου ένα χρόνο, χωρίς πάντως να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για την ημέρα του θανάτου του, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Στο πτώμα είχε απομείνει ελάχιστη σάρκα και μικρά κομμάτια από τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που ''έσβησε''. Άπλετο φως στην μυστηριώδη υπόθεση, θα ρίξει το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA, που στάλθηκε σε ειδικό εργαστήριο της Αθήνας...
Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις της Αγγελικής Νικολούλη στο patrisnews.com λόγω της πλήρους αποσυνθέσεως του πτώματος θα χρειαστεί η εξέταση του από ανθρωπολόγο.
Δείτε περισσότερα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» από την τηλεόραση του Alpha.

thebest.gr

“Ερυθρόλευκος” αυτόχειρας - Πέταξε το «δώρο» και κινδυνεύει με αποκλεισμό!



Η Μπεσίκτας δώρισε στον Ολυμπιακό την 2η θέση με τη νίκη επί της Σιένα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος, έχασε από την Μακάμπι στο ΣΕΦ (73-67) και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες.
Βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες ήταν το πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος. Στην άμυνα οι παίκτες του ήταν απελπιστικά αργοί και αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα από τους περιφερειακούς της Μακάμπι. Στην επίθεση ουδείς,εκτός Σπανούλη, αναλάμβανε πρωτοβουλίες, οι ζώνες του Μπλατ δημιούργησαν αδιέξοδα, η μπάλα στους ψηλούς δεν έφτανε ποτέ.
Οι Ισραηλίνοι σουτάρωντας με εκπληκτικά ποσοστά από τα 6 και 75 κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 18 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" ξύπνησαν και με ηγέτη τον Σπανούλη και άξιο συμπαραστάτη του τον Σλούκα επέστρεψαν γρήγορα στο ματς. Η διαφορά πήγε στους 3 πόντους στο 36΄αλλά ο Χάινς έχασε τρεις ευκαιρίες να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το... τελειωτικό χτύπημα ήρθε με ένα απίθανό τρίποντο του Σμιθ από τα 8 μέτρα στο τέλος του χρόνου.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και την εκπληκτική νίκη της Μπεσίκτας (η πρώτη της στο top16) επί της Σιένα ο όμιλος έγινε άνω κάτω καθώς οι Ιταλοί ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό, την Μακάμπι και την Χίμκι στην δεύτερη θέση και όλα θα κριθούν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.
Να σημειωθεί πως ο Τζος Πάουελ αγωνίστηκε μόλις 8 λεπτά αφού τραυματίστηκε και φανεί το επόμενο διάστημα πόσο θα λείψει.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10(2), Άντιτς 7, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7(2), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8.
Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 20(4), Τζέιμς 9, Σμιθ 13(3), Χίκμαν 16(1), Ροθ, Πνίνι 4, Κάνερ Μέντλι 2, Οχαγιόν 8(1), Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.