Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Νίκη - μισή πρόκριση ο Ολυμπιακός "καταιγίδα" στο Βελιγράδι , με Big Μπεν και Εμενίκε!

Με... Big Μπεν και Εμενίκε 3-1 στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Με αποκάλυψη τον Μπεν, που «σκότωσε» την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι σκοράροντας δις (6΄, 56΄), ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Σερβία με 3-1 (10΄ Ταβάμπα - 90΄+ Εμενίκε τα άλλα γκολ) και έχει πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στις 2 Αυγούστου στο «Γ. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

       α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ.Σωτήρα -τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα.
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στην κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί .
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι,από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Μέση ΣυνοικίαΤρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Προφήτη Ηλία ).

Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                                      Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                                                                 ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Με ολοκληρωμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές η λύση στο πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων»

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τα πυρηνελαιουργεία

Την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών για τα πυρηνελαιουργεία, οι οποίες με πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής διενεργήθηκαν, ώστε, σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον αμέσως επόμενο μήνα, να καταρτιστούν ολοκληρωμένες νομοθετικές και τεχνολογικές προτάσεις που θα προσεγγίζουν την επίλυση του προβλήματος.
«Υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και αυτό είναι κοινή παραδοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «κάτι που

Η Ζάχολη εορτάζει την Αγία Παρασκευή
Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμά αύριο, 26 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Στην περιοχή μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγ. Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζάχολης (Ευρωστίνη).

Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.

ΝΔ: «Χάσαμε τρία χρόνια για την καρέκλα του Τσίπρα» . Μας έριξαν στο υπόγειο, τώρα αγωνιζόμαστε να βρεθούμε στο ισόγειο

Εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας με αφορμή την έκδοση ομολόγου πως αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της χώρας το 2014, η χώρα θα δανειζόταν με χαμηλότερο επιτόκιο και θα ήταν εκτός μνημονίων: «Ήμασταν στον πρώτο, μας έριξαν στο υπόγειο και τώρα αγωνιζόμαστε να βρεθούμε στο ισόγειο» είπε χαρακτηριστικά. 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟΨΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ!


Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα συνοδεύσει αργά το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. την λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζάχολης (Ευρωστίνης)! 

Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες. 
Η Φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά)! 

Συναυλία με τον Παναγιώτη Πετράκη στο Ξυλόκαστρο 3/8/2017


 
Η επιτυχημένη μουσική παράσταση Dolce Vita που παρασύρει τον κόσμο να τραγουδήσει, να χορέψει και να διασκεδάσει με την ψυχή του, την Πέμπτη 3 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο! Μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη, η αναγνωρισμένη performer σε Ελλάδα και Γαλλία, Τίνα Αλεξοπούλου με καταγωγή από το Μελίσσι Κορινθίας! Λίγο πριν την κυκλοφορία του καινούργιου της single στα γαλλικά, η Τίνα Αλεξοπούλου δεν ξεχνάει τις ρίζες της και έρχεται για μια και μοναδική βραδιά στο Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο με ξένο αλλά κυρίως ελληνικό ρεπερτόριο.
Συνταξιδιώτες σε αυτή την μουσική απόδραση εκτός από τον πολυτάλαντο Παναγιώτη Πετράκης είναι και ο ξεχωριστός Κώστας Μπουγιώτης σε μια παράσταση αξιώσεων. Μια μουσική κρουαζιέρα στις ηλιόλουστες ακτές της Μεσογείου, με διαχρονικές διεθνείς αλλά και ελληνικές επιτυχίες όπως:
‘Απόψε στις ακρογιαλιές’, ‘Ζαϊρα’, ‘Μισιρλού’, ‘Πρώτη φορά’, ‘Το ποδήλατο’, ‘Μια ζωή την έχουμε’ κ.α. με την συνοδεία μπουζουκιού.

Ενορχηστρώσεις/Διεύθυνση Ορχήστρας: Κωνσταντίνος Παγιάτης
Επιμέλεια Κίνησης-Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σμαραγδής
Μακιγιάζ: Όλγα Σαρσαρίδη
Κομμώσεις: Noni Mamageishvili
Σχεδιασμός αφίσας: Γιασεμή Παπαδοπούλου
Πιάνο: Κωνσταντίνος Παγιάτης
Σαξόφωνο/κλαρινέτο: Κώστας Στάϊκος
Μπάσο: Μάριος Σκούφος
Ντραμς: Κώστας Καλογήρου
Μπουζούκι: Νίκος Γεωργακόπουλος
Βίντεο: Νίκος Κοντρολής, Παναγιώτης Τσίκος

Παραγωγή: Ιωάννης Τρουλλινός-Lifeworks Productions

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
Ξυλόκαστρο
Ανοιχτό Θέατρο Β.Γεωργιάδης
Ώρα έναρξης 21.15
Είσοδος: 10 ευρώ (γενική),
Προπώληση: - Βιβλιοπωλείο Θ. Αδαλάκη
Φοιτητικό/ανέργων/παιδικό/ΟΓΑ/ΑΜΕΑ: 8 ευρώ
Προπώληση μέσω viva.gr: κανονικό 8 €, οικογενειακό 7 € (5 ατόμων), ομαδικό 6 € (10 ατόμων)
https://www.viva.gr/tickets/music/per...

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/lifeworks.gr...
https://www.facebook.com/tina.alexopo...

Εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με μήνυμα στήριξης στη Δικαιοσύνη από τον Παυλόπουλο

`Μήνυμα` Παυλόπουλου για την στήριξη της Δικαιοσύνης [pics]
Σε μία λιτή τελετή με περίπου 1.500 καλεσμένους που δεν θα συνοδεύονται από συζύγους τιμήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και οι πρώην υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί, Βασιλική Θάνου, Παναγιώτης Πικραμένος.
Με την παρέμβαση του στην 43η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ένα σαφές μήνυμα στήριξης στη Δικαιοσύνη.
Χωρίς να παρεμβαίνει στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η διάκριση της Δικαστικής Εξουσίας από τη