Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Δημοπρατήσαμε και κατασκευάσαμε ήδη όλα τα χρηματοδοτούμενα από την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο οδικά έργα.

Εξασφαλίζουμε με ταχύτητα και αξιοπιστία την ασφάλεια στο οδικό Δίκτυο του Δήμου μας.

Ολοκληρώνουμε στον απαιτούμενο χρόνο και με τον βέλτιστο τρόπο τα οδικά έργα που ο τόπος μας έχει ανάγκη.

  • ΠΙΤΣΑ - ΑΝΩ ΠΙΤΣΑ
  • ΠΥΡΓΟΣ - ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  • ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ
  • ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΖΗΡΕΙΑΣ
  • ΜΑΝΝΑ - ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΡΕΘΙ - ΣΟΦΙΑΝΝΑ        

    Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Γερμανία: Νέες διερευνητικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης

 κόμματα 

Οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στα τρία κόμματα, που ελπίζουν να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, επαναλήφθηκαν σήμερα στο Βερολίνο, δύο εβδομάδες αφού οι Σοσιαλδημοκράτες νίκησαν τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

Εκπρόσωποι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα συνεχίσουν να συζητούν τομείς στους οποίους μπορεί να συμφωνήσουν ή να υπάρξει διαφωνία.

Στα "όπλα" το Αίγιο για το τμήμα Φυσικοθεραπείας-

 Στα "όπλα" το Αίγιο για το τμή...  

Συλλαλητήριο και αποκλεισμό της Νέας και της Παλιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του κόμβου Μεγανίτη στο Αίγιο πραγματοποίησαν φορείς της περιοχής. Ο Δήμος Αιγιάλειας και περίπου 30 σωματεία και σύλλογοι βγήκαν στους δρόμους όπως είχαν προαναγγείλει για να παραμείνει η έδρα του πανεπιστημιακού παραρτήματος του τμήματος φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Στη σημερινή κινητοποίηση, υπέρ της παραμονής του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, συμμετείχαν, μαζικά, επιστημονικοί, παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, με μοναδικό αίτημα ν’ ακυρώσουν τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και του υπουργείου Παιδείας που θέλουν το κλείσιμο του τμήματος στην έδρα της Αιγιάλειας και τη μεταφορά του στην έδρα του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο Ρίο.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κήρυξε την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ στο Μουσείο Μπενάκη

 Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κήρυξε την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ στο Μουσείο Μπενάκη 

Την έναρξη των εργασιών του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) στο Μουσείο Μπενάκη κήρυξε το βράδυ της Δευτέρας (11.10.2021) η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «μια πολύτιμη γέφυρα μεταξύ ισπανικής, πορτογαλικής και ελληνικής γλώσσας στον τομέα της λογοτεχνικής δημιουργίας».

Αρναούτογλου – Προειδοποιεί για χειρότερη επιδείνωση του καιρού – Έκκληση στους δήμους

 Αρναούτογλου – Προειδοποιεί για χειρότερη επιδείνωση του καιρού – Έκκληση στους δήμους

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για χειρότερη επιδείνωση του καιρού μέσα στην εβδομάδα, ενώ κάνει έκκληση στους δήμους να πάρουν προληπτικά μέτρα. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Πιο σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε!

Έκκληση σε όλους τους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής 14 – 15 Οκτωβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας!».

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας το 75,2% των πολιτών

 Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

Την άποψη των πολιτών για τα τελευταία ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και την πρόθεση ψήφου καταγράφει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η άποψη των συμμετεχόντων στην έρευνα για την ελληνογαλλική συμφωνία, τους διαξιφισμούς στη Βουλή και τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εθνική Ελπίδων: Αναβλήθηκε και επίσημα το ματς με την Κύπρο – 13 κρούσματα στην Εθνική μας

 Εθνική Ελπίδων: Αναβλήθηκε και επίσημα το ματς με την Κύπρο - 13 κρούσματα στην Εθνική μας 

Η Ομοσπονδία της Κύπρου ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή του παιχνιδιού της ομάδας των Ελπίδων της χώρας με την αντίστοιχη ομάδα της Ελλάδας, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν στην ομάδα του Σίμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δέκα είναι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελπίδων που έχουν ελεγχθεί θετικοί στον κορονοϊό μετά τον τελευταίο έλεγχο που υποβλήθηκαν, ενώ υπάρχουν και τρία μέλη του τεχνικού τιμ που βρέθηκαν θετικά.

 

Εθνική Ελπίδων: Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Κύπρου:

Οι πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστές

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του CIES Football Observatory, σχετικά με την αξία παικτών οι οποίοι αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αντ. Βαζογιάννης

Γκέλα στο 98′ για την Κύπρο (2-2) στη Μάλτα.

Γκέλα στο 98′ για την  Κύπρο (2-2) 

Η Κύπρος έφτασε πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δέχτηκε γκολ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων από τη Μάλτα, με αποτέλεσμα το ματς της 7ης αγωνιστικής να λήξει ισόπαλο (2-2).

Έτσι, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου παρέμεινε στην τελευταία θέση με 5 βαθμούς, όσους έχει και η Μάλτα.

Τα πλάνα του Φαν'τ Σιπ για τον «τελικό» με τη Σουηδία

 Τα πλάνα του Φαν'τ Σιπ για τον «τελικό» με τη Σουηδία 

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον σημαντικό αγώνα με τη Σουηδία (12/10, 21.45) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιο απρόοπτο με τον Τζον Φαν'τ Σιπ να μην προδίδει τις προθέσεις του αναφορικά με το αρχικό σχήμα που θα επιλέξει. Πάντως, δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει πολλά. Πιθανότατα να προχωρήσει σε μία- δύο αλλαγές σε πρόσωπα.

ΕΛΛΑΔΑ: Οι υποψήφιοι για τη Eurovision 2022!

  

Η προθεσμία που είχε θέσει η ΕΡΤ προς τις δισκογραφικές εταιρείες και τους παραγωγούς για την υποβολή προτάσεων για την Ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision 2022 έληξε! Το ενδιαφέρον ήταν έντονο, καθώς η 10η θέση της Stefania στο Ρότερνταμ δημιούργησε νέα δεδομένα για την Ελλάδα στο διαγωνισμό που επέστρεψε μετά από 8 χρόνια ξανά στο δρόμο των επιτυχημένων συμμετοχών.

Ποιοι καλλιτέχνες είναι υποψήφιοι για τη Eurovision 2022 με την Ελλάδα; Ας δούμε τους 11 καλλιτέχνες που γνωρίζουμε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ότι κατέθεσαν πρoτάσεις στην ΕΡΤ καθώς και τι περιλαμβάνουν αυτές:

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 92 νέα κρούσματα σήμερα ( 10 στην Κορινθία - 31 στην Μεσσηνία - 29 στην Αχαΐα.) Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 195 νέα κρούσματα σήμερα ( 13 στην Κορινθία - 49 στην Μεσσηνία - 71 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη άνοδος ,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, ( +103), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 195 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα & Μεσσηνία) παρουσιάζουν σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες.  

  Συγκεκριμένα:

Εκατό δεκατέσσερα (114) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 13  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 49 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 52 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (17), Αρκαδίας (24) και Λακωνίας (11).

Επίσης άλλα 81 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (71) και Ηλείας (10).   

Σήμερα 11 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 195 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 48.759 (23.708  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα  11 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (71),  Μεσσηνίας  (49) ,  Κορινθίας (13), Ηλείας (10), Αργολίδας (17), Αρκαδίας (24) και Λακωνίας (11)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                19.556

Π.Ε. Κορινθίας             7.459

Π.Ε. Μεσσηνίας           6.250

Π.Ε. Ηλείας                  5.807

Π.Ε. Αργολίδας           4.461

Π.Ε. Αρκαδίας             3.484

Π.Ε. Λακωνίας            2.327