Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μουσική Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου με τους Νίκο Κουρκούλη – Κέλλυ Κελεκίδου

kourkoulis
Μουσική Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου με τους Νίκο Κουρκούλη – Κέλλυ Κελεκίδου
Σάββατο 21 ιουλίου 2012 στο Γήπεδο Λυκείου Δερβενίου

Συναυλία : «Μπαχάρι, Κανέλα & Γιορτή» με Άλκηστη Πρωτοψάλτη – Ευανθία Ρεμπούτσικα

AfisaSummer2012AlkEvsm
Το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο, Συναυλία : ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ «ΜΠΑΧΑΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ»
Ώρα έναρξης: 9μ.μ
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 15 ευρώ, Ταμείο: 18 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
-Kατάστημα FORTHNET Κόρινθος,
-Κατάστημα Forthnet Αίγιο
-Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, Ξυλόκαστρο
-Βιβλιοπωλείο ΑΔΑΛΑΚΗΣ, Ξυλόκαστρο
Για onlineαγορά εισιτηρίων www.ticketshop.gr
Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΑΙ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους, έχοντας στις αποσκευές τους τραγούδια και μουσικές πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση.
«Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» είναι ο τίτλος της εξαιρετικά επιτυχημένης παράστασης του χειμώνα που το κοινό αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, ένα πρόγραμμα γεμάτο τρυφερότητα και ευαισθησία , που ξεσήκωσε τους θεατές με το πάθος και την δύναμή του.
Μία συναισθηματική στιγμή που ένωσε τις δύο καλλιτέχνιδες επί σκηνής με υπέροχο τρόπο και η οποία επισφραγίστηκε με την έκδοση του καινούργιου τους cd «Για που τραβάς ελπίδα».
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα γεμίσει τις καρδιές μας με τα διαχρονικά της τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, θ’ αγκαλιάσει τα όνειρά μας με τα ολοκαίνουργια τραγούδια της. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έχει έναν μαγικό τρόπο να μας ταξιδεύει με τις μελωδίες της και τον χαρακτηριστικό της ήχο στα αρώματα της Ανατολής και της Δύσης. Μας φέρνει κοντά στο δικό της μουσικό σύμπαν που τόσο έχει αγαπηθεί.
Μια φωνή, ένα βιολί, μια ορχήστρα με κανονάκι, πιάνο κρουστά, μπάσο, ακορντεόν, συναντιούνται για να πλημμυρίσουν την σκηνή με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν, συγκινούν και δημιουργούν υπέροχα συναισθήματα.

Μαγικές Σβούρες «To Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

oneiro.0Την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, Παιδική θεατρική παράσταση από τις Μαγικές Σβούρες «To Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή για παιδιά και σκηνοθεσία : Δημήτρη Αδάμη.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Γενική είσοδος : 10 ευρώ
Ομαδικό για συλλόγους και ομάδες θεατών : 8 ευρώ
Πληροφορίες: 210 9853609 , 6948 744988
Ένα Όνειρο για όλη την οικογένεια !!!
oneiro.2
Η πιο μαγευτική φετινή παράσταση για τα παιδιά, κρύβει το μυστικό ενός ονείρου.
Είναι η πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, μετά «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» διασκεύασε για τα παιδιά, το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο:
το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ και μαζί με τις μαγικές σβούρες έρχεται το φετινό καλοκαίρι, για να φέρει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

Προκήρυξη Τουρνουά Beach – Volley Ball στο Ξυλόκαστρο

beach.volley
1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το Τουρνουά Beach – Volley Ball διοργανώνεται από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
1.1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το Τουρνουά θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Ιουλίου 2012 στο γήπεδο «ΣΦΥΡΗ – ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ», στην Παραλία Ξυλοκάστρου.
1.2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΑΓΟΡΙΑ και ΚΟΡΙΤΣΙΑ που έχουν γεννηθεί από το 1995 έως 1998.
Οι κατηγορίες είναι:
Κ13 2Χ2 1998 - 1999
Κ15 2Χ2 1996 – 1997
Κ17 2Χ2 1994 – 1995
1.3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδας γίνεται εγγράφως ή με fax 2743028261, μέχρι την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Περικλή Μενούνου και στον υπεύθυνο του Τουρνουά κ. Ιωάννη Σαλωνίτη.
Τηλεφωνικές δηλώσεις δεν θα γίνουν δεκτές.
1.4. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας θα γίνονται δεκτές μόνο αν έχουν δηλωθεί στο έντυπο συμμετοχής πριν την κλήρωση.
2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην κατηγορία:
• Κ13 2 σετ των 21 πόντων
• Κ15 2 σετ των 21 πόντων
• Κ17 2 σετ των 21 πόντων.
Αν χρειαστεί 3ο σετ θα διεξαχθεί σε όλες τις κατηγορίες στους 15 πόντους.
2.1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Την Παρασκευή 20/7 ώρα 18:00 στο Κέντρο Νεότητας θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Σύσκεψη. Οι ομάδες να είναι παρούσες, γιατί θα ενημερωθούν για τα εξής: α) οριστικό πίνακα συμμετοχών, β) τρόπο διεξαγωγής και γ) για θέματα διαιτησίας.
Θα γίνουν και άλλες ανακοινώσεις που αφορούν τη διοργάνωση.
3. ΕΠΑΘΛΑ
Στους νικητές θα απονεμηθούν διπλώματα και διάφορα δώρα.
Πληροφορίες: 6973 652848
Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής

Ματαίωση Θεατρικής Παράστασης «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας ενημερώνει, ότι η θεατρική παράσταση από το Κ.Θ.Β.Ε. και το Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη που ήταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, ματαιώνεται.
Σας κοινοποιούμε το e-mail που εστάλη στον Δήμο.
«ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΙΠΠΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ»

1ο τουρνουά ΜΙΝΙ SOCCER στο Δερβένι

Με επιτυχία διεξήχθη στο Δερβένι  το τριήμερο 13,14,15 Ιουλίου το 1ο Τουρνουά MINI SOCCER του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Συμμετείχαν οκτώ ομάδες (δύο της κατηγορίας 2000-2003 και έξι της κατηγορίας 1996-1999).
Το Τουρνουά κατέκτησε η ομάδα ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.
Επόμενο ραντεβού στο BEACH SOCCER στις 3,4,5 Αυγούστου.

Νέος τερματοφύλακας στον Αστέρα Δερβενίου

Από τον Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνεται η ένταξη στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας του τερματοφύλακα Θοδωρή Φραντζή, που πέρυσι έπαιζε στη Θύελλα Διμηνιού.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για τη νέα σεζόν

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League, xωρίς η κληρωτίδα να βγάζει κάποιο ντέρμπι την πρώτη αγωνιστική.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός την 1η αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Βέροια, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στην έδρα του Λεβαδειακού. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό. Το τνέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα διεξαχθεί την 14η αγωνιστική με γηπεδούχους τους «πράσινους».

Η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Πανιώνιος-Άρης
Βέροια-Ολυμπιακός
ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς
Κέρκυρα-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Αύριο η μεγάλη ημέρα για την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Κλείνει το αναλογικό σήμα! Tι πρέπει να κάνετε

Στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.
Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας.

Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010. Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010. Ωστόσο, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση 26337/675/7.6.2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1836, 11 Ιουνίου 2012) ορίζει την άμεση διακοπή του αναλογικού σήματος των καναλιών που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, στις 20 Ιουλίου 2012.

Επιμένουν οι Αυστριακοί για την προσάρτηση της Ικαρίας


Η αυστριακή εφημερίδα επιμένει σε αυτό το δημοσίευμα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, γράφοντας πόσο λυπημένοι είναι οι Ικαριώτες που η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε την προσάρτησή τους στην Αυστρία.

Αστερά-τος και στην Ευρώπη - Άντεξε με Περόνε στο Μπακού


Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να μην είχε την Ευρωπαϊκή εμεπιρία αφού έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όμως παρά το άγχος κατάφερε να αποσπάσει το 1-1 που του δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη.
Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε αποφασισμένος να κρατήσει το μηδέν κόντρα στην Ίντερ Μπακού και στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε με σχετική ευκολία.
Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία ενώ είχαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Ουσέρο να ανοίξουν το σκορ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ελληνική ομάδα αφού η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν προηγήθηκε με το γκολ του Σουτζ.
Ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Μπακασέτα στο 53' και ένα λεπτό αργότερα ο νεαρός μεσοεπιθετικός πάσαρε στον Περόνε και ο Αργεντινός έφερε το ματς στα ίσα.
Το 1-1 δίνει τον πρώτο λόγο στον Αστέρα για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League αφού έχει τη ρεβάνς σε μία εβδομάδα στην Τρίπολη.
Ίντερ Μπακού (Κακάμπερ Τσχαντάτζε): Λομάγια, Αμπραμίτζε, Λέβιν, Καντελάκι, Αμπντουλαγιέ, Αμιρκάνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Μαμάντοφ (46’ Χατζίγιεφ), Νιάσε (72’ Ζλατίνοφ), Αντάμια (88’ Γκένοφ), Σουτζ.
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Φορμίκα, Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης (53’ Μπακασέτας), Ράγιος (87’ Πιπίνης), Περόνε (91’ Κουρμπέλης).

Αλλάζει το Δημόσιο όπως το ξέραμε με καταργήσεις και συγχωνεύσεις - Έτοιμος ο πρώτος κατάλογος με τις 20 υπηρεσίες - Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους;


Έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί τόσο η αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων των υπουργείων, όσο και η αξιολόγηση των 1.500 ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημοσίου τομέα, οπότε θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές που θα γίνουν στις δομές του στενού δημόσιου τομέα και ποια Νομικά Πρόσωπα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Ο κατάλογος είναι ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού και μάλιστα αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε η συγχώνευση της ΔΕΘ με την Helexpo και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Και ο Χαρβαλιάς για το ΑΠΕ

Φαίνεται τελικά ότι η Μαριάννα Πυργιώτη δεν παίζει χωρίς αντίπαλο για τη θέση του επικεφαλής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι στη διεκδίκηση της θέσης έχει μπει με αξιώσεις και ο Γιώργος Χαρβαλιάς.
Ο άλλοτε διευθυντής του “Έθνους” ο οποίος μετά την αποχώρησή του από το Συγκρότημα Μπόμπολα ανέλαβε καθήκοντα πολιτικού συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού, ενώ διατήρησε και ρόλο αρθρογράφου στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” είναι το μόνο στέλεχος της “κλειστής ομάδας” συνεργατών του Πρωθυπουργού, που δεν έχει προωθηθεί ακόμη σε κάποιο σημαντικό πόστο.
Η πολυετής εμπειρία του στον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, και ειδικότερα στο τιμόνι μιας από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη και σταθερή κυκλοφορία, καθιστά τον Γιώργο Χαρβαλιά αυτονόητη επιλογή για ένα νευραλγικό πόστο, όπως είναι η θέση του επικεφαλής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η υποψηφιότητα της Μαριάννας Πυργιώτη έχει “καεί”, καθώς η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” διατηρεί ισχυρή κυβερνητική στήριξη.
statesmen.gr

Ο Μεϊμαράκης “έδειξε” τις ευθύνες της τρόικας

Επιλέγοντας ένα βαθιά πολιτικό στέλεχος σαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την Προεδρία της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε ότι ενίσχυε ουσιαστικά τον δημόσιο λόγο των θεσμικών εκπροσώπων του πολιτεύματος, μιας και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου βρίσκεται τρίτος στην ιεραρχία, πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδεικνύει στην πράξη πόσο εύστοχη ήταν η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, με παρεμβάσεις σαν και τη σημερινή από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε σχετικά στη μαρτυρική νήσο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε λανθασμένη τη συνταγή που ακολούθησε η τρόικα στην Ελλάδα, αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας, και έσπευσε να προσθέσει ότι η πραγματικότητα αυτή έχει γίνει κατανοητή από τους Ευρωπαίους εταίρους, συμμάχους και δανειστές της χώρας μας.
“Θεωρώ ότι η τρόικα θα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με μεγαλύτερες εμπειρίες και περισσότερη ευελιξία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής στην Κύπρο, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.
statesmen.gr

Κλιμάκιο της Task Force υιοθετεί τεχνογνωσία από το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δύο προγράμματα που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό τους αλλά και στο τρόπο που γίνεται ο χειρισμός τους σε σχέση με τις υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης, αποτέλεσαν την αφορμή για επίσκεψη κλιμακίου υψηλόβαθμων στελεχών της Task Force στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η κα Ζωρζέτα Λάλλη, ο κ. Κώστας Κυριαζής και ο κ. Φραντσέσκο Αμοντέο επισκέφτηκαν  την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 μετά από πρόσκληση του Πέτρου Τατούλη. Στόχος των αξιωματούχων συνεργατών του Χορστ Ραϊχενμπαχ, ο οποίος θα επισκεφτεί σύντομα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η άντληση γνώσης και εσωτερικής πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τους τρόπους υλοποίησης των έργων: Δημιουργία του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας  και Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας στον οποίο βασίζεται η αποτελεσματικότητα υλοποίησης των έργων και η συνεκτική μεθοδολογία με την οποία εκτελούνται, αποτέλεσε το αντικείμενο ενδελεχούς παρουσίασης από συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας. Η βαθιά γνώση και η επαγγελματική αντίληψη με την οποία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση αυτή ολοκληρώθηκε με μια μακρά συζήτηση στην οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέλυσε μαζί με τους αξιωματούχους τα στοιχεία επιτυχίας και κρισιμότητας. Κοινή αντίληψη αποτέλεσε το συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει ένα σχεδιασμό, μοντέλο για όλες τις Περιφέρειες της χώρας αλλά και για την κεντρική κυβέρνηση.     

Εξετάζεται η αποσύνδεση δημοτικών τελών και τέλους υπέρ της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ

Εξετάζεται η αποσύνδεση δημοτικών τελών και τέλους υπέρ της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ για να διευκολυνθεί η αποπληρωμή του χαρατσιού
          

Το ενδεχόμενο να αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και το τέλος της ΕΡΤ φέρονται να εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας. Στόχος της κίνησης αυτής, εφόσον προχωρήσει, θα είναι να ελαφρυνθούν οι λογαριασμοί ης ΔΕΗ από τις επιπλέον επιβαρύνσεις (που υπολογίζονται σε περίπου 30% της αξίας του λογαριασμού) και να γίνει πιο εύκολη για τους καταναλωτές η πληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα.
Παράλληλα, υπό εξέταση φέρεται να είναι και το ενδεχόμενο να μειωθούν οι τρεις ειδικοί φόροι κατανάλωση που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα βάσει του μνημονίου. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, το αν θα γίνουν οι αλλαγές αυτές ή όχι, θα πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι και το φθινόπωρο, ούτως ώστε να τεθούν σε ισχύ από το 2013.
Σε δηλώσεις που έκανε χθες, Τετάρτη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο για το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Το ενδεχόμενο αύξησής του βρίσκεται στο τραπέζι, όπως παραδέχθηκε ο υφυπουργός, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της συνεχώς αυξανόμενης «τρύπας» του λογαριασμού ΑΠΕ (290 εκατ. ευρώ, τέλος Ιουνίου) που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), με συνέπεια οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους πράσινους παραγωγούς να φτάνουν τους τρεις και τέσσερις μήνες.

eklogika.gr

Φ. Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει ακόμη πλήρως τον κίνδυνο της χρεοκοπίας

Φ. Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει ακόμη πλήρως τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Τι είπε για το χαράτσι, τις απολύσεις στο δημόσιο, την εξίσωση του φόρου πετρελαίου και τη μείωση του ΦΠΑ
          

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει ακόμη πλήρως τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, Πέμπτη, στην τηλεόραση του Σκάι.

Βρυξέλλες–Βερολίνο: Δεν θα υπάρξει δάνειο–γέφυρα προς την Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Βρυξέλλες–Βερολίνο: Δεν θα υπάρξει δάνειο–γέφυρα προς την Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο
          

Απροθυμία δείχνουν, τόσο το Βερολίνο, όσο και οι Βρυξέλλες, να εξετάσουν ενδεχόμενο ελληνικό αίτημα για χορήγηση δανείου – γέφυρας προς την Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθεί το κενό της δόσης του δανείου που ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο, προτού υποβληθεί η έκθεση της τρόικας.
Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ούτε η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχετικό αίτημα, ούτε η Ευρωζώνη το εξετάζει, ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν συζητά το ενδεχόμενο για δάνειο - γέφυρα προς την Ελλάδα, ούτε στις Βρυξέλλες γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση. Τονίζεται, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ενός τέτοιου δανείου χωρίς την τελική έκθεση της τρόικας.
Η επόμενη δόση του δανείου ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο, δεν μπορεί ωστόσο να εκταμιευτεί καθώς εκκρεμεί η τελική έκθεση της τρόικας για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος, η οποία είναι προϋπόθεση για να δοθεί η δόση. Από τη δόση, ύψους 31 δισ. ευρώ, επρόκειτο να αποπληρωθεί ομόλογο της ΕΚΤ αξίας 3,2 δισ. ευρώ, καθώς και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Το ομόλογο της ΕΚΤ λήγει στις 20 Αυγούστου και θεωρείται δεδομένο ότι τα χρήματα δεν θα είναι διαθέσιμα. Οι Βρυξέλλες έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί πλήρως.
Για άλλη μια φορά την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει στα επώδυνα μεταρρυθμιστικά βήματα και τις περικοπές, γιατί μόνο έτσι θα είναι εφικτή η επιστροφή της χώρας στις αγορές. Όπως είπε, «πρέπει να συνεχιστεί ο δρόμος που θα προσφέρει στην Ελλάδα μια σοβαρή πιθανότητα επιστροφής στις αγορές σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα».

eklogika.gr

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟ Pamefagito.gr



Το Pamefagito.gr σας εύχεται καλό και δροσερό καλοκαίρι

 με Ελληνικές και εξωτικές γεύσεις.

ΥΓ: Οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ από το Δερβένι Κορίνθίας εύχονται στους συντελεστές και στους αναγνώστες του ιστιλόγιου pamefagito.gr ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ - ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ

Συνάντηση Γερμενή - Στυλιανίδη για θέματα υπουργείου Εσωτερικών

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών είχε, κατόπιν προσκλήσεως      του υπουργού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τομεάρχης      Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γεώργιος      Γερμενής. Προς συζήτηση τέθηκε η πρόταση νόμου που κατέθεσε η      Χρυσή Αυγή για κατάργηση του νόμου 3838/2010, του επονομαζόμενου      νόμου Ραγκούση ή λαθρονομοσχεδίου.
 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επίσης έθεσε στον υπουργό το ζήτημα      των βρεφονηπιακών σταθμών, στους οποίους παίρνουν προτεραιότητα οι      λαθρομετανάστες, λόγω της νομοθεσίας περί κοινωνικών και      οικονομικών κριτηρίων και του γεγονότος ότι οι αλλοδαποί γονείς      δηλώνουν, ψευδώς, μηδενικά εισοδήματα.

Η φράση-κλειδί του Σαμαρά

Όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της χθεσινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, προφανώς και κανείς, πλην των τριών συμμετεχόντων, δεν μπορεί να τα γνωρίζει με ασφάλεια. Μόνο να υποθέσει μπορεί, «διαβάζοντας» πίσω από όσα είπαν μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Μια διαρροή ωστόσο για μια φράση του Αντώνη Σαμαρά, μάλλον αποτελεί και την «ταμπακιέρα» της στρατηγικής που σχεδιάζει να ακολουθήσει εφεξής η κυβέρνηση. Ώστε να βάλει σε τάξη την οικονομία, να αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν υποστεί πλατιά κοινωνικά στρώματα, και να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο μπήκε, μετά το 2009.
«Να μαζευτεί η ύφεση», φέρεται να έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς σε μια αποστροφή του, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Και έτσι είναι.
Ο Πρωθυπουργός, με την πρόσθετη ιδιότητα του οικονομολόγου και τις γνώσεις που τη συνοδεύουν, γνωρίζει καλά ότι εφόσον η ελληνική οικονομία δεν καταφέρει να βγει από το υφεσιακό τούνελ στο οποίο έχει περιέλθει, κανείς σοβαρός σχεδιασμός για το μέλλον δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Γι’ αυτό και στις συζητήσεις του με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του, αλλά και στις οδηγίες που δίνει στους υπουργούς του, είναι ξεκάθαρος αναφορικά με την αναγκαιότητα να «πάρει μπροστά» η οικονομία, μέσω αναπτυξιακών παρεμβάσεων. Που θα «σκοτώσουν» την ύφεση.

Εμμανουήλ Ζερβός  / statesmen.gr

Κόρινθος:Απειλούσε να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα του Ισθμού-Δείτε το βίντεο!

Ο μεσήλικας κρεμόταν από τη γέφυρα και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν - Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν οι αυτόπτες μάρτυρες...Όλα έγιναν γύρω στις 11.00 όταν ένας άνδρας από την Αρκαδία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άφησε το αυτοκίνητό του κοντά στη γέφυρα του Ισθμού και άρχισε να φωνάζει ότι θα αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο μεσήλικας κρεμάστηκε από τη γέφυρα και τα επόμενα λεπτά ήταν δραματικά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σχεδόν σε ρόλο ψυχαναλητή, αστυνομικοί άρχισαν να συνομιλούν μαζί του, για να μάθουν τους λόγους που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τελικά 10 λεπτά αργότερα, τον έπεισαν να μην πέσει στο κενό και ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος και παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η περίπτωσή του συγκλόνισε τους αστυνομικούς, αν και - όπως ανέφεραν - περισσότερο ενήργησαν ανθρώπινα παρά θεσμικά. Μάλιστα μέχρι να τον εντοπίσουν, καρδιοχτύπησαν, φοβούμενοι ότι μπορεί να είχε συμβεί το μοιραίο. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον έκαναν να κρεμαστεί από τη γέφυρα του Ισθμού. Δείτε το βίντεο του korinthostv.blogspot.gr...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 3.1 « ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 2.1.4 « ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2007 - 2013


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοινώνεται ότι παρατάθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  ή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».

Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών ως επαγγελματίες αγρότες, κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης που λαμβάνουν από την αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος εάν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ή το 50% εάν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι 15/8/2012.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ. 2710226967) και στην Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων .



  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας
 

Άλλο «Γιορτή της Δημοκρατίας» και άλλο Συμπόσιο της Σύμης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί η προεδρία της Δημοκρατίας να ακύρωσε για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ιστορία μας την τελετή/εκδήλωση/δεξίωση/κοσμική σύναξη – διαλέγετε και παίρνετε ανάλογα με την εποχή – για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το Συμπόσιο της Σύμης, όμως, δεν είναι κάτι που μπορεί να ακυρωθεί με τόση ευκολία.

Το μνημόνιο, μνημόνιο, η λιτότητα, λιτότητα, αλλά… όλα κιόλα. Το Συμπόσιο της Σύμης είναι θεσμός που δεν επιδέχεται εκπτώσεις, δεν είναι παίξε-γέλασε.

Άλλωστε, δεν μπορούσε να αφήσει στα κρύα του λουτρού ένα σωρό μόνιμους και μη προσκεκλημένους του, που έχουν βρει τον τρόπο να περνούν μερικές μέρες δωρεάν διακοπών στην Ελλάδα.

Ας αφήσουμε που αυτή τη φορά, πλην των γνωστών τύπου Γιοακίμ Πάλμε (γιου του Ούλαφ), Ρίτσαρντ Πάρκερ (εκ των… πρώην σοφών του Μαξίμου), Λουίς Αγιάλα (ο γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις όλο εδώ γύρω βρίσκεται), μας έκανε την τιμή να παραστεί και μια… σοσιαλίστρια βαρόνη σαν την Κάθριν Άστον, που υποδύεται την υπουργό των Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ‘ΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ -


Αύριο πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους σε υψόμετρο 780 μέτρων και σε απόσταση 20 χλμ νότια του Δερβενίου. Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση βόρειας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Ι। Μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης, Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνη, ΠΕ Κορινθίας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.800.000,00 €.Η Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ζάχολης , Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης της ΠΕ Κορινθίας είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2002 στην Κορινθία


Προκειμένου να φθάσει κανείς στην Ι. Μονή, στο κόμβο του Δερβενίου (142 χλμ. Πατρών - Αθηνών), ακολουθεί τη διαδρομή Ροζενά- Ζάχολη. Στο χωριό Ζάχολη περνώντας μπροστά απ΄τον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τον δρόμο για τον Κούτο (ή Χελυδόρι) και ύστερα από 2 χλμ. ο επισκέπτης βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μονής. Έξω από την Ι. Μονή δεσπόζουν 2 πανύψηλα έλατα και κάτω απ΄ αυτά υπάρχει παραδοσιακή Κρήνη.


Η ιστορία της Μονής
Η Ιερά Μονή έχει τις βαθύτερες ρίζες της μέσα στα Βυζαντινά χρόνια καθώς ιδρύθηκε κατά τον 14ο αιώνα.
Αυτό συμπεραίνεται από ένα σουλτανικό φιρμάνι που βρίσκεται καταχωρημένο στην σελίδα 37 του Κώδικα της Μονής . Το έχει εκδόσει ο Χαμήδ Χάνης το 1714 δια του οποίου αναφέρεται ότι όσα κτήματα υπήρχαν στην Μονή πρό της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως θα παραμείνουν άθικτα ως ιδιοκτησία αυτής. Υπήρχε Σουλτανικό Φιρμάνι δια του οποίου οριζόταν ότι όποια κτήματα υπήρχαν στα Μοναστήρια πρίν την Άλωση θα παραμείνουν άθικτα σε αυτές.
Άλλη μαρτυρία τοποθετεί την ίδρυση ή ανακαίνιση της Μονής στο 1616 επειδή σε έγγραφο του 1749 υπάρχει σφραγίδα με εικόνα του Προφήτη και την επιγραφή: «ΙΕΡΑ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΖΑΧΟΛΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ. 1616».


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην NEO Κορίνθου-Πατρών μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου


Τη νύχτα της Τετάρτης 25 προς Πέμπτη 26 και τη νύχτα της Πέμπτης 26 προς Παρασκευή 27 Ιουλίου, θα σημειωθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών.

Συγκεκριμένα, από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου ως τον ανισόπεδο κόμβο Κιάτου, με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό.
Ειδικότερα, από τις 21.00 το βράδυ ως τις 06.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 προς Πέμπτη 26 Ιουλίου, θα είναι κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο από το 120,9 χλμ. της εθνικής οδού ως το 106,5 χλμ. ενώ το επόμενο βράδυ της Πέμπτης 26 προς Παρασκευή 27 Ιουλίου, τις ίδιες ώρες θα είναι κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, στο ίδιο σημείο της εθνικής οδού.

Γράφει ιστορία ο Αστέρας Τρίπολης


Οι Αρκάδες δίνουν απόψε (19:00) το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας τους, με στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζαν κόντρα στην Ίντερ Μπάκου για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Σε ρυθμούς Ευρώπης κινούνται άπαντες στον Αστέρα Τρίπολης σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τον σύλλογο καθώς το αποψινό παιχνίδι με την Ίντερ Μπάκου είναι το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία της ομάδας.
Ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να εμπιστευτεί τους παίκτες που είχε στο ρόστερ και την περσινή σεζόν, ενώ η ομάδα καλείται να αντεπεξέλθει και στις δυσκολίες του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου της Ίντερ.
Η πιθανότερη σύνθεση των Αρκάδων είναι η εξής: Μπαντής (τερματοφύλακας), Χουανίτο, Μπαρτολίνι (στόπερ), Τσαμπούρης (δεξί μπακ), Πιπίνης (αριστερό μπακ), Φραγκουλάκης, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος (μέσοι), Μπακασέτας (μεσοεπιθετικός) και Περόνε (σέντερ φορ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γεωργακόπουλος, Φορμίκα Κουρμπέλης, Άλβαρες, Αναστασόπουλος, Σαραντόπουλος, Έγκον και Ντινιωτάκης. 
Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, ενώ η ρεβάνς θα γίνει σε μία βδομάδα στην Τρίπολη.

Πόσο θα αντέξει η Κεντροαριστερά;

Η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαρτάται φυσικά και κυρίως από την αποτελεσματικότητα των μελών της, και από το πόσο σημαντικό, θετικό αντίκτυπο θα έχουν για την καθημερινότητα των πολιτών, τα μέτρα που λαμβάνει και οι σχεδιασμοί που προωθεί.
Στο πολιτικό σκηνικό το οποίο έχει διαμορφωθεί ωστόσο σήμερα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η… αντοχή που θα επιδείξουν οι δυο πιο αδύναμοι εταίροι της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, που πολιτικά και ιδεολογικά κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών με τον Αντώνη Σαμαρά, Βενιζέλος και Κουβέλης… δοκιμάζονται, αλλά αντέχουν. Τόσο με τη στρατηγική της επαναδιαπραγμάτευσης, και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να προωθηθούν, όσο και αναφορικά με τις ευαίσθητες ισορροπίες που τηρήθηκαν στην επιλογή των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων.
Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρίσκονται στα… καλύτερά τους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβητείται στο εσωτερικό του κόμματος του, ενώ κριτική για τις επιλογές του δέχεται και ο Φώτης Κουβέλης.
Επιπροσθέτως, υπάρχει πάντα και για τους δυο το… φόβητρο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνεται στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, και είναι εύλογο να προσδοκά ότι θα κερδίσει πολιτικά από τη δική τους… δυσκολία.
Οι πολιτικές αντοχές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς λοιπόν, θα κρίνουν πολλά, αναφορικά με το πόσο εύκολο θα είναι για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να προωθήσει τα κρίσιμα μέτρα που έχει ανάγκη ο τόπος.

statesmen.gr

4ο Ziria Music Festival Νίκος Δόικας


Φέτος στο βουνό θα υπάρχει και μία μάγισσα, ευτυχώς ή δυστυχώς νεκρή... La Bruha Muerta

4ο Ziria Music Festival Νίκος Δόικας

από τις 24 Αυγούστου στις 4:00 μ.μ. μέχρι τις 26 Αυγούστου στις 4:00 π.μ.
Αθλητικό κέντρο Ζήρειας - Τρίκαλα Κορινθιας
Διήμερο ελεύθερο μουσικό φεστιβάλ στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα.
15 μουσικά σχήματα μας περιμένουν στο πιο high φεστιβάλ του καλοκαιριού.
Είσοδος, κάμπινγκ, οργανωμένες εξορμήσεις, όλα ελεύθερα!
www.ziriafestival.gr

Συμμετοχές:

Σπυριδούλα, Blues Cargo, Cyanna, Dustbowl, Transistor,
The Bet...
και έπεται συνέχεια τις επόμενες ημέρες...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΣΤΟ ΜΕΣΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας προσκαλεί σε μια ανεπανάληπτη Μουσικό-χορευτική βραδιά το
 ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
 και ώρα 21:00 στo όμορφο χωριό μας.(Παλαιό Δημ. Σχολείο)
 Η παρουσία σας θα δώσει κουράγιο σε μας, για πιο δυνατή προσπάθεια και συνέχεια στο δημιουργικό έργο του συλλόγου.
Η συμμετοχή σας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας,
 για την ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων του χωριού μας,  που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη
 και ταυτοχρόνως  θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας, αναβαθμίζοντας το θεσμικό ρόλο του συλλόγου μας.
Κανένας να μην λείψει!!
Η αγκαλιά του χωριού
 μας χωράει όλους…
 
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ TOY ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στις 09:00-13:00 π.μ στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας θα γίνει αιμοληψία από κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (Πάτρας) για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας.


ME ENTOΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Δέσμευση της χώρας η ψηφιακή τηλεόραση

Image
Απαντώντας στη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Π. Σκουρλέτη για την ψηφιακή τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει το 2012 ως χρονικό ορόσημο για τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία. Μετά το έτος αυτό, θα πάψει να υφίσταται η επίγεια αναλογική τηλεόραση και να εφαρμόζεται η ψηφιακή. Κατά συνέπεια θα πρέπει και στην Ελλάδα να συντελεστεί η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΕΚΜ παραγνωρίζει ότι η μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση αποτελεί δέσμευση της χώρας μας από τριετίας.
Είναι επίσης γνωστό ότι οι συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης θα πρέπει προηγουμένως να κατοχυρωθούν στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο, και αυτό διότι η συμφωνία απαιτείται να γίνει μεταξύ των γειτονικών κρατών για το συντονισμό συχνοτήτων, με χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η FYROM.
Σημειώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι χώρες που γειτονεύουν με τη δική μας για τους ψηφιακούς διαύλους που θα δηλωθούν με τον ψηφιακό χάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι γειτονικές χώρες θα μπορούν να διεκδικήσουν μονομερώς και προς το δικό τους συμφέρον, τους ψηφιακούς διαύλους, ενδεχόμενο που θα απέβαινε σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.
Δεν φανταζόμαστε να επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ- ΕΚΜ.
 
onned-korinthias.gr

Δήμος Κορινθίων: Ένας χρόνος αδιαφορίας για τις χωματερές

Δελτίο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
Ως πότε τα επαναλαμβανόμενα λάθη και η αναλγησία του δήμου θα αποτιμούν καμένα δάση, εκκενωμένα χωριά, κατεστραμμένες περιουσίες και ζωές σε κίνδυνο;
Στις 17 Ιουλίου 2011 η Ανοικτή συνέλευση της Πλατείας Περιβολάκια παρέδωσε ψήφισμα προς το Δήμο Κορινθίων, τους Αντιδημάρχους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με την πυρκαγιά στην χωματερή των Αθικίων που παραλίγο να αποβεί μοιραία για το δάσος και τον οικισμό. Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια παρέμβασης της Ανοιχτής Συνέλευσης πλατείας Περιβολάκια στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και το ψήφισμα συνοδευόταν και από την αναφορά εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο των χωματερών. Οι διαβεβαιώσεις πως το ψήφισμά μας θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα απέβησαν μάταιες. Διαβάστε το εδώ
Σας θυμίζουμε λοιπόν το κείμενο μας  με τη διαφορά ότι σήμερα το απευθύνουμε σε όλους τους δημάρχους του νομού τους οποίους καταγγέλλουμε για στυγνή ανευθυνότητα:
Α) Ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός είναι ήδη υπόλογος σε δικαστική διαμάχη για τη χωματερή ‘Άσσου-Λεχαίου που λαμπάδιασε τόσες φορές φέτος και οι κάτοικοι προσέφυγαν δικαστικά. Η χωματερή της Τενέας με ενέργειες και ανοχή του ιδίου έγινε δέκτης των σκουπιδιών της ευρύτερης περιοχής  σε βάρος της υγείας των κατοίκων, χωρίς περιφρούρηση και προστασία. Μετά τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων του Χιλιομοδίου την περασμένη εβδομάδα τέθηκαν προσωρινοί όροι περιορισμένης εναπόθεσης απορριμμάτων. Στο δήμο Κορινθίων η ρίψη απορριμμάτων είναι πλέον ανεξέλεγκτη και σε πολλές περιοχές υπάρχουν μικρές χωματερές ή μεγαλύτερες χωματερές .
Β) Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος όσο βολευόταν με τον ΧΥΤΑ Κιάτου δεν φρόντισε έστω και μια φορά να προστατέψει τους κατοίκους του Ζευγολατιού από ενδεχόμενη ανάφλεξη της χωματερής. Ούτε φύλαξη, ούτε επίστρωση με χώμα, ούτε πρόληψη. Αποτέλεσμα είναι η χτεσινή και προχτεσινή τραγωδία  με τις περιουσίες των κατοίκων του Σπαθοβουνίου να έχουν γίνει στάχτη.
Γ) Στους νυν δημάρχους των άλλων δήμων όσο και στους προηγούμενους καταλογίζουμε εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα ως προς την επίλυση του ζητήματος χωροθέτησης ΧΥΤΥ για το νόμο.
Δ) Δεν  μπορούμε να εξαιρέσουμε τον πρώην Νομάρχη και νυν βουλευτή κ. Ταγαρά από την ευθύνη που είχε να πιέσει προς την κατεύθυνση ενός οργανωμένου προγράμματος  αποκομιδής, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης των απορριμμάτων  του νομού.
Ε) Στις ανύπαρκτες παρατάξεις της αντιπολίτευσης των δήμων υπενθυμίζουμε ότι βρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια  για να ελέγχουν την πλειοψηφία, να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και να προστατεύουν τους πολίτες με τις παρεμβάσεις τους. Αντ’ αυτού έχουμε την εντύπωση πως έχουν εντελώς διακοσμητικό ρόλο.
ΣΤ) Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η συμπεριφορά των δημοτικών αρχών είναι προκλητικότατη. Οι δημοτικές αρχές  σπαταλούν αλόγιστα τα χρήματα του κράτους και των δημοτών σε φιέστες, επιχορηγήσεις συλλόγων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναθέσεις  έργων σε δικούς τους ανθρώπους  αδιαφορούν για την υγεία μας και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις περιουσίες μας.
Ζ) Τα βαριά πρόστιμα του κ. Τατούλη προς το δήμο Κορινθίων για τις παράνομες χωματερές πάλι εμείς τα πληρώνουμε. Αφαιρούνται από την κρατική επιχορήγηση προς το δήμο Κορινθίων.
Η) Ερωτούμε επίσης τους δημάρχους της Κορινθίας να μας ανακοινώσουν πως διέθεσαν τα κονδύλια που έλαβαν από την Αρχή Πολιτικής Προστασίας το 2011 (165.000 ευρώ για το δήμο Κορινθίων) και πώς θα διαθέσουν τα κονδύλια για το 2012 που μόλις εκταμίευσαν.
 Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους πολίτες του νομού να αντιδράσουν σε αυτή την αλαζονεία και επικίνδυνη για τις ζωές μας συμπεριφορά και πρακτική. Τους καλούμε να απαιτήσουν άμεση και ευρεία  εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης αδρανών υλικών  σε όλο το νομό.
Μην κοιμάστε, μην πλανάστε, αντιδράστε!!

Μην κοιμάστε, μην πλανάστε, αντιδράστε!!
Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κορινθία σήμερα

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς 19.07.12
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αναμένεται για αύριο Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:
  • Κορινθίας, Αργολίδας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)
  • Βοιωτίας, Εύβοιας, Σκύρου (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)
  • Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)
  • όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής
  • Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης
  • Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 19-07-2012
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

"Αστεράτες" μεταγραφές στον Αστέρα Δερβενίου

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει δύο σημαντικές προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό της ανδρικής ομάδας του. Πρόκειται για τον έμπειρο αμυντικό και αρχηγό της ομάδας της Α' κατηγορίας Πειραιά "Νέοι Δραπετσώνας" Γιώργο Γιαννόπουλο και τον χαρισματικό επιθετικό Μάκη Μυργιώτη (φωτο)που έπαιζε μέχρι πέρυσι στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
 Η απόκτηση του Μυργιώτη θεωρείται σημαντική επιτυχία για την ομάδα του Αστέρα Δερβενίου
Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, κάτι που το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Από τους παίκτες που μπορούν να δώσουν ανά πάσα στιγμή λύσεις, ανεβάζει επίπεδο τον Αστέρα Δερβενίου. Να θυμίσουμε ότι τη σεζόν 2011-2012 είχε αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α’Κατηγορίας.
Έτσι ο κ. Χριστοδουλόπουλος, έχει στα χέρια του δύο εξαιρετικά εργαλεία, ενώ να θυμίσουμε ότι έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο, ο Βαέλ Ρούτσι, που φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς

Τωρα: Ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στο Δερβένι

Ληστεία έγινε πριν από λίγο στην Αγροτική Τράπεζα στο Δερβένι .
Δύο ένοπλοι ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας  στο κέντρο του Δερβενίου και απείλησαν με όπλο τους υπαλλήλους για να τους δώσουν τα χρήματα του ταμείου, όπου και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό απο την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή.
Η προανάκριση για το περιστατικό συνεχίζεται από την αστυνομία και οι πρώτες εκτιμήσεις για την λεία των δραστών είναι 20.000 ευρώ περίπου. Οι έρευνες συνεχίζονται

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

Συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Γ.Σμπώκο, κατονομάζει ως «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, κατά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πως το ΠΑΣΟΚ έφερνε Ρωσοπόντιους από την Κύπρο τους ελληνοποιούσε και τους πλήρωνε για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην Θεσσαλονίκη τον Άκη, ενώ το ίδιο έκανε και με τσιγγάνους. Το defencenet.gr έχει επανειλημμένα αναφέρεθεί στο όργιο νοθείας των εκλογών του 2000.

Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 150.000 "Έλληνες" επιπλέον, με δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 75.000 ψήφους το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και να αλλοιωθεί η βούληση του ελληνικού λαού.

Πύρινα μέτωπα σε Δρέπανο και Πλατάνι στην Πάτρα

Βελτιώνεται η κατάσταση λόγω της εξασθένησης των ανέμων.
Δύο πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη βορειοανατολικά της Πάτρας, τα οποία καίνε αγροτοδασική έκταση, χωρίς όμως να απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές.
Ειδικότερα, τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στις περιοχές Πλατάνι και 'Αγιος Γεώργιος Δρεπάνου και κινούνται προς ανατολικά. Με το πρώτο φως της ημέρας πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξέλιξη της φωτιάς.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, βοηθά σημαντικά τα εναέρια μέσα, να επιχειρούν όσο πιο συχνά μπορούν. Όμως, σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, γεγονός που όπως εκτιμάται θα δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Σελλά, Αργυρά, 'Ανω και Κάτω Καστρίτσι αυτά βρίσκονται σε ύφεση. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις. 'Αλλωστε καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι συνέχισαν να περνούν ώρες αγωνίας, μένοντας έξω από τα σπίτια τους, αφού ανησυχούσαν για την εξέλιξη της φωτιάς.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Στο μεταξύ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, στις 2.30 το μεσημέρι, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, για την εκτίμηση της κατάστασης και το συντονισμό των περαιτέρω κινήσεων σε ότι αφορά την εξέλιξη της φωτιάς στην περιοχή Σελλών-Αργυρών-Πλατανίου-Καστριτσίου. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που παρείχε στα μέλη του Οργάνου ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Δεσυνιώτης, η φωτιά ξέσπασε στις 2.30 τη νύχτα και η εξάπλωσή της ήταν ταχεία λόγων των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή και του ανάγλυφου του εδάφους.
Στην περιοχή επιχειρούν 55 οχήματα της Πυροσβεστικής πλήρως επανδρωμένα, επίγειες δυνάμεις 150 πυροσβεστών ενώ αναμένονταν και 14 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα από την ευρύτερη Περιφέρεια. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη τα οποία όμως αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Παράλληλα έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του Δήμου, του στρατού και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάλογο εξοπλισμό.
Κατά την εκτίμηση του διοικητή της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το μέτωπο της φωτιάς στο Κάτω Καστρίτσι είχε τεθεί υπό έλεγχο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν το μέτωπο στο Άνω Καστρίτσι και στην περιοχή από το Πλατάνι μέχρι τα Σελλά, με τρία σημεία έντασης του προβλήματος.
Τέλος ο Κ. Δεσυνιώτης σημείωσε ότι δεν έχει καταγραφεί επί του παρόντος καμένη κατοικία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι, γεγονός που θα διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης. Σημειώνεται ότι στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ήδη διατεθεί άνδρες του ΚΕΤΧ, ενώ αναμένονταν βαρέα μηχανήματα και πυροσβεστικό όχημα του στρατού από το Ναύπλιο.
Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης ζήτησε την ένταση των προσπαθειών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων ενώ επίσης σημείωσε την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό προκειμένου να είναι δυνατή η αντιμετώπιση κάθε πιθανής εξέλιξης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας που έρχεται. Από τη δική του πλευρά, ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να κρατηθούν πάση θυσία ανοιχτοί οι δρόμοι για την περίπτωση που θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές από κατοίκους.
Στη σύσκεψη πήραν, επίσης μέρος ο διοικητής του ΚΕΤΧ ταξίαρχος Θ. Μπερέτης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος Γ. Σιώμος, ο Ν. Αγγελόπουλος και ο Ν. Γυφτάκης της Πολιτικής Προστασίας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων Αχιλλέας Γεωργακόπουλος και Γιώργος Σιγαλός, ο διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Δημήτρης Κοσμόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σταθακόπουλος, και οι Θ. Λάμπος από τη Διεύθυνση Υγείας, Κ. Παγιασλής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Ν. Ασημακόπουλος από τη Διεύθυνση Μηχανημάτων Έργων. Στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου.