Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Παναργειακός , Παναρκαδικός και Ατρόμητος Λάππα

Αναγέννηση Άρτας - Αμβρακικός Λουτρού 6-2
Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πέρασε ο Παναργειακός, καθώς επικράτησε 2-1 του Κεραυνού Κερατέας.
Η ομάδα της Aνατολικής Αττικής αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και στο 15’ ο Σταμάτης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η απάντηση των «λύκων» ήρθε άμεσα και στο 17’ ο Κορωνίδης ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Παναργειακός έκανε το 2-1 στο 63’ με κεφαλιά του Κορωνίδη. Επόμενος αντίπαλος των «λύκων» ο Παναρκαδικός.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κομπόσης, Νότης, Φλώρος, Ταμπάκης, Μπόμπος, Νικολάου (60’ Φίλης), Κάπλατζης, Καστρίτης (65’ Κουτσοδήμος /85’ Λάτσης), Τρυμπώνιας, Καραγκούνης, Κορωνίδης
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Γ. Παππάς, Παπασωτηρίου, Λιούμης, Κ. Παππάς, Αναγνώστου, Σταμάτης, Δήμας (70’ Γεωργίου), Μεγαγιάννης, Ρώμας (68’ Εφραμίδης), Κοντογιάννης, Κριεμάτζης.

Με καρέ τερμάτων, ο Παναρκαδικός επιβλήθηκε της ΑΕ Δήμου Πελλάνας, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικό, ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 20’ και στο 45’ έφτασαν στο γκολ, με τον Μέλλο να κάνει με δυνατό σουτ το 1-0. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους Αρκάδες στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 48’ ο Γούτος με σουτ έκανε το 2-0. Στο 59’ ήρθε η σειρά του Μπεντεβή να σκοράρει, για το 3-0, ενώ στο 65’ ο Μπακογιαννάκης διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στο 85’ ο Σπύρος Λαγός είχε προβολή στο δοκάρι. Επόμενος αντίπαλος του Παναρκαδικού στον θεσμό είναι ο Παναργειακός.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Κυριακόπουλος, Μπούτας, Κωστάκης, Μπεντεβής, Αρδάμης, Μέλλος, Δήμος (75’ Κοσκολός), Μπακογιαννάκης (68’ Τζιανής), Καδάς, Γούτος (71’ Σ. Λαγός)
ΑΕ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΝΑΣ: Ζαντιώτης, Πολυχρονιάδης, Πετρόπουλος, Θ. Τσάκωνας, Οικονόμου, Κοτσάμπασης, Κλόγκερι (71’ Νικολάρας) , Βαστής (70’ Τσαπαρλής), Σ. Τσάκωνας, Σ. Γεωργαντάς, Βερυκοκίδης (60’ Θ. Γεωργαντάς)

Με τη νίκη-πρόκριση απέδρασε από την Καλαμάτα ο Ατρόμητος Λάππα, καθώς επικράτησε 1-0 του Μεσσηνιακού.
Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) καθώς στο 75’ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καλογερόπουλου Γ. από τον Κυριαζόπουλο. Όμως ο ρέφερι έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Μεσσηνιακού για θέατρο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος Λάππα και στο 82’ ο Μπίζος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Νιάρχος, Καλογερόπουλος Γ., Αρβανίτης (85’ Χελάς), Κουρετζής, Κωνσταντόπουλος, Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, Καλογερόπουλος Α., Αθανασόπουλος, Τσουλάκος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Τζουραμάνης, Χ. Βέρρας, Μπίζος, Σανδραβέλης, Νικολόπουλος, Κυριαζόπουλος, Παναγιωτόπουλος (69’ Βέλιος), Ντόμας, Λαφύρης (66’ Ζώτος), Ν. Γραματικόπουλος, Γ. Γραμματικόπουλος (64’ Α. Βέρρας)

Οι άλλοι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών :
Όμηρος Καλλιμασιάς-Κηφισιά 0-4
Επαμεινώνδας Λεύκτρων-Ανδρούτσος Γραβιάς 3-0
Αναγέννηση Άρτας - Αμβρακικός Λουτρού 6-2
Δόξα Αγίας Τριάδας-Δήμητρα Γιάννουλης 1-5
Θεσπρωτός-Ανατολή 3-4 πέν. (1-1 κ.α., 2-2 παρ.)
Πυρσός Γρεβενών-Παναργειακός Άργους Ορεστικού 5-1 (1-1 κ.α.)
Απόλλων Παραλιμνίου-Απόλλων Αρναίας 2-1
Αχιλλέας Νεοκάστρου-Κοζάνη 0-2 (0-0 κ.α.)
Αρης Ακροποτάμου-Δόξα Πετρούσας 1-0
Εβρος Σουφλίου-Παύλος Μελάς Κουτσού 1-0
Ίκαρος Ικαρίας - Φοίβος Κρεμαστής 0-2
 

Πάτρα: Σοκ στην Παναχαϊκή απο τον θάνατο σε τροχαίο δυο ποδοσφαιριστών

{images:title}

Θλίψη προκάλεσε και στην Πάτρα ο θάνατος των δυο ποδοσφαιριστών σε τροχαίο στην Ανάβυσσο.
Τα αδέλφια των Φίλιππου Δελαπόρτα και Γιάννη Τζιβίλογλου είχαν αγωνιστει στην Πατρινή ομάδα τη σεζόν 2010-11.
Μάλιστα η ΠΑΕ εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση όπου εξέφρασε τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των παλιών της ποδοσφαιριστών Τσιβίλογλου και Δελαπόρτα για τον άδικο χαμό των 20χρόνων αδελφών τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε σήμερα το πρωί στην Αθήνα».

isthmos.gr

Ο Φίλιππας ήταν εκεί…

Ο Φίλιππας ήταν εκεί… | onsports.gr
Το τραγικό συμβάν με το θάνατο του Φίλιππα Δελαπόρτα συγκλόνισε χθες (09/04) το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του, τον Φοίβο Κρεμαστής, να αγωνίζεται κανονικά στην Ικαρία και να παίρνει νίκη αφιερωμένη στη μνήμη του 20χρονου. Αναγράφθηκε κανονικά το όνομά του στο φύλλο αγώνα και του χρεώθηκαν τα δυο γκολ της ομάδας του, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα… Όπως είχαν δεσμευθεί, οι ποδοσφαιριστές του Φοίβου Κρεμαστής αλλά και αυτοί του Ίκαρου, φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια. Μάλιστα, η ομάδα του Φοίβου αγωνίστηκε δέκα παίκτες, ενώ στο Φύλλο Αγώνα αναγραφόταν ως ενδέκατος ο Φίλιππας Δελαπόρτας, και το ίδιο έκανε για λόγους fair play και τιμής προς τον αδικοχαμένο 20χρονο και ο Ίκαρος…
fadelaporta
Το φύλλο αγώνα όπου ο Δελαπόρτας αναγράφηκε κανονικά και αναφέρεται ως σκόρερ...
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στα παιδιά του Φοίβου που ήταν συγκλονισμένα από το χαμού του φύλλου τους, ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η συμβολική κίνηση που έγινε, με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων και των διαιτητών, με την αναγραφή του Φίλιππα Δελαπόρτα στο Φύλλο Αγώνα ως σκόρερ και των δυο τερμάτων της νίκης της ομάδας του…
Ήταν ένας αγώνας που αφιερώθηκε στη μνήμη του, με την παρουσία του να είναι έντονη ακόμα κι από τους ουρανούς…
ΙΚΑΡΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ: Αγγέλικας, Μπράτσης, Μαυρομάτης, Τσαμπής, Παράλλιμος, Πούλος, Τσαρνάς, Περρής, Πετσετάς, Νιρούδης
ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ: Λουτριώτης, Φατιόν, Ορφανίδης Σ., Θεοδοσίου, Αξιώτης, Μαθιός, Φωτεινής, Γκινής, Λαμάι, Καρίκης

Πηγή: news12.gr

Η ΕΠΟ σε  ανακοίνωση της ,αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 20χρονου Φίλιππου Δελαπόρτα και στο σωματείο Φοίβος Κρεμαστής, του οποίου ήταν ποδοσφαιριστής, για τον άδικο χαμό του.
Επίσης, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και στους οικείους του νεαρού Γιάννη Τζιβίλογλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ίδιο τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του σωματείου Φοίβος Κρεμαστής προς την Επιτροπή Κυπέλλου, στον αγώνα του με αντίπαλο τον ΠΑΣ Ίκαρος Σάμου, της 10/4/2013 για το Κύπελλο Ερασιτεχνών (11:00, γήπεδο ʼγιου Κήρυκου), θα παραταχθεί με δέκα ποδοσφαιριστές για να τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Δελαπόρτα. Από την πλευρά του και το σωματείο ΠΑΣ Ίκαρος Σάμου αποφάσισε να παρατάξει και αυτό δέκα αντί έντεκα ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Φίλιππο Δελαπόρτα και να τηρήσει το «ευ αγωνίζεσθαι». 
Η Ε.Π.Ο., έστω και σε αυτή τη δύσκολη και φορτισμένη για όλους στιγμή, οφείλει να συγχαρεί δημόσια και τα δύο σωματεία για τη συμπεριφορά τους, η οποία καταδεικνύει τη δύναμη του ποδοσφαίρου να ενώνει και όχι να χωρίζει.
Για τον λόγο αυτό θα τιμήσει τα δύο σωματεία για την πράξη τους πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 11/5/2013 στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον, με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου, θα τηρηθεί πριν από την έναρξη όλων των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (10/4/2013) ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φίλιππου Δελαπόρτα».

 

Συμπλοκή ΔΑΠ-κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

    papi
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, καθώς, την ώρα που η παράταξη της ΔΑΠ πραγματοποιούσε εκδήλωση, ομάδες κουκουλοφόρων εισέβαλαν στο ‘Ίδρυμα,
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 άτομα με ρόπαλα και μάσκες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε περίπτερα της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τα οποία έχουν στηθεί εν όψει των φοιτητικών εκλογών.
Οι νεαροί έσπασαν όλα τα «stands» στα οποία είχαν αναρτηθεί αφίσες και πλακάτ από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από Οργανώσεις για το Παιδί κλπ. ‘Έσκισαν αφίσες, έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και συνεπλάκησαν με όσους φοιτητές επιχείρησαν να τους εμποδίσουν.
Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.
Ωστόσο σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Οικονόμου, αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και το Ίδρυμα επανέρχεται στον κανονικό του ρυθμό.
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, καθώς, την ώρα που η παράταξη της ΔΑΠ πραγματοποιούσε εκδήλωση, ομάδες κουκουλοφόρων εισέβαλαν στο ‘Ίδρυμα,
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 άτομα με ρόπαλα και μάσκες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε περίπτερα της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τα οποία έχουν στηθεί εν όψει των φοιτητικών εκλογών.
Οι νεαροί έσπασαν όλα τα «stands» στα οποία είχαν αναρτηθεί αφίσες και πλακάτ από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από Οργανώσεις για το Παιδί κλπ. ‘Έσκισαν αφίσες, έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και συνεπλάκησαν με όσους φοιτητές επιχείρησαν να τους εμποδίσουν.
Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.
Ωστόσο σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Οικονόμου, αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και το Ίδρυμα επανέρχεται στον κανονικό του ρυθμό.

XΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ/  ysterografa.gr

Η Προανακριτική καλεί ξανά τον Παπανδρέου!

papandreou
Με 8 ψήφους υπέρ και μία κατά η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε να κληθεί να καταθέσει αυτοπροσώπως ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το υπόμνημα που έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν κρίθηκε αρκετό και αποφασίστηκε η κλήτευσή του.
Σημειώνεται ότι κατά ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.
Έτσι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα αποστείλει επίσημη πρόσκληση στον πρώην πρωθυπουργού , με την οποία θα του ζητάται να προσέλθει στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε τηλεφωνήσει στον κ. Παπανδρέου για να παραστεί στην Επιτροπή, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιλέξει το δρόμο του υπομνήματος.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, σε περίπτωση που αρνηθεί τη νέα κλήση, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

ysterografa.gr

Προβόπουλος: Απόλυτα προστατευμένες οι καταθέσεις στην Ελλάδα

Προβόπουλος: Απόλυτα προστατευμένες οι καταθέσεις στην ΕλλάδαΟ διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη στάση της Τράπεζας της Ελλάδος στη διαδικασία μεταφοράς του ενεργητικού και του παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την προστασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, διαβεβαίωσε ότι: Όλες οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως προστατευμένες σύμφωνα με το Μνημόνιο, ανεξαρτήτως ύψους κατάθεσης ή τράπεζας στην οποία τηρούνται, ενώ...

Πυρά κατά Στουρνάρα για τραπεζική «κερδοσκοπ​ία»

Διακομματικά πυρά για ευθύνες Στουρνάρα στην τραπεζική «κερδοσκοπία»...Επίθεση από στελέχη τριών διαφορετικών κομμάτων με βαριά προσωπικά υπονοούμενα δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη μη συγχώνευση τελικά των δύο τραπεζών (Εθνική -Eurobank): «Ο κ. Στουρνάρας ανεξέλεγκτος και απρεπής, εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αν δεν παραιτηθεί πρέπει να παυθεί, για να περιοριστεί η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες αυτού του τόπου», επιτίθεται το «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ. Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέει ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε ότι δεν θα γινόταν δεκτή η συγχώνευση των δύο τραπεζών και τονίζει ότι «μετά την εμφάνιση Στουρνάρα, πολιτικού δημιουργήματος του Σημίτη, στο τιμόνι της Οικονομίας μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην ελληνική κεφαλαιαγορά τα γνωστά παιχνίδια αθέ μιτης κερδοσκοπίας από τα οποία
καταστράφηκαν εκατομμύρια Έλληνες». Σήμερα, πιάνει την άκρη του νήματος, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης: «Δεν ξέρω ποιοι κέρδισαν εκατομμύρια στο χρηματιστήριο με τις τράπεζες. Να μας πουν ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Στουρνάρας. Θα καταθέσω ερώτηση γιατί δεν βλέπω ευθιξία να μας πει κανείς». Μάλιστα, προτίμησε τον... διάβολο από τον κ. Στουρνάρα, ερωτηθείς...

Ανατροπές φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Ανατροπές φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτωνΜεγάλες ανατροπές αναμένεται να φέρει το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το οποίο σύμφωνα με τι ς πληροφορίες θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο. Από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία σχεδιάζεται εδώ και μήνες, θα προκύψουν και αυξήσεις αλλά και μειώσεις στις τιμές των κατοικιών, καθώς θα επιδιωχθεί η εξίσωση των αντικειμενικών τιμών με τις τιμές της αγοράς όπου σήμερα η «ψαλίδα» μετά την κάθετη πτώση της αγοράς ακινήτων έχει ανοίξει σε ποσοστά που υπερβαίνουν ακόμα και το 100%. Αυτό...

Εφοδος στην Ιερισσό με συλλήψεις τη νύχτα - Έντονες αντιδράσεις

Χαλκιδική: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. με συλλήψεις τη νύχτα - Έντονες αντιδράσειςΈφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία στις 03.30 τα ξημερώματα στην Ιερισσό για να συλλάβει δύο κατοίκους του χωριού οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής! Οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες των δύο σπιτιών για να προχωρήσουν στις συλλήψεις, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού, μετά έξω από το αστυνομικό τμήμα και όταν διαπίστωσαν ότι είχε εκκενωθεί, εισέβαλαν και προκάλεσαν φθορές, βάζοντας φωτιά!

H Ντόρα Μπακογιάννη μιλησε στην Κωνσταντινούπολη για την Ενέργεια

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη συμμετείχε στη 16η Ευρασιατική Σύνοδο για την Οικονομία που διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Ίδρυμα Μαρμαρά, σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
Η πρώην υπουργός ήταν κεντρική ομιλήτρια στην ενότητα για την ενέργεια και τόνισε μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τον αγωγό TAP, που απαιτεί τη συνεργασία της Ελλάδας, του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Ιταλίας, και έχει ένα συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα σε σχέση με το NABUCCO".
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: "όλα δείχνουν ότι η ενεργειακή ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα στην ατζέντα μας. Πρέπει, πέρα από αυτό να φέρει κοντά τις χώρες της ευρύτερης τρι-ηπειρωτικής περιοχής μας, να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας. Αυτή την στιγμή η τιμή του αερίου σε πολλές από τις καταναλώτριες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι εξαιρετικά υψηλή. Αλλά, παγκόσμιες εξελίξεις, συν την πιθανή εξόρυξη των κοιτασμάτων αερίου από σχιστόλιθο ίσως κατεβάσουν τις τιμές. Οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να δεσμεύονται από συμφωνίες που θα αποδειχτούν πολύ δαπανηρές, όταν η υπερ-παραγωγή τελικά κατεβάσει τις τιμές. Τα ενεργειακά θέματα, σε κάθε περίπτωση, είναι επικεντρωμένα σε αυτή την τρι-ηπειρωτική περιοχή περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Οπότε οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και αυτές της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (της Ρωσίας και των πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών συμπεριλαμβανομένων) πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την επένδυση την οργάνωση και τον συντονισμό (γεωτρήσεις, παραγωγή, κατασκευή αγωγών και άλλων μέσων μεταφοράς) και να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία και την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας, φυσικού αερίου ή πετρελαίου, στις ίδιες και παγκόσμια. Η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή και νοτιανατολική Ευρώπη συνδυασμένα, αποτελούν μια σημαντική ενεργειακή περιοχή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία".

Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού;

Τι λέει στο Πινάκιο ο Δρ. Θάνος Ασκητής


 
Λίγο πριν το προτείνεις σου κόβονται τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι πιο πριν στο σπίτι σου και συγκεκριμένα μπροστά από τον καθρέφτη σου έκανες δεκάδες πρόβες για να της προτείνεις να βγείτε. Η περιβόητη ημέρα έφθασε και από το πρωί το μυαλό σου είναι κολλημένο στο τι θα γίνει το βράδυ. Τελειώνεις τη δουλειά και πας «σίφουνας» στο σπίτι για να ετοιμαστείς. Πριν πας στο σημείο της συνάντησης πας να αγοράσεις λουλούδια και για να κάνεις εντύπωση αλλά και να δείξεις πως δεν βγαίνεις σε φιλικό επίπεδο….Φεύγεις από το ανθοπωλείο πατάς το γκάζι  για να φτάσεις. Η τσίχλα που μασάς δεν σε ξεαγχώνει αφού οι δείκτες του ρολογιού σου σε κόβουν σαν μαχαίρι. Και ξαφνικά την βλέπεις από μακριά. Βγαίνετε και το παραμύθι αρχίζει κάπως έτσι…και όπου καταλήξει! Έχετε σκεφτεί όμως πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού για την υγεία της σχέσης σας. Ο Δρ. Θάνος Ασκητής εξηγεί στο Πινάκιο γιατί το πρώτο ραντεβού είναι το ιδανικό…

Κολλημένοι με την Μήλο και την Αφροδίτη οι Ιάπωνες - Γυρίζουν ντοκιμαντέρ


Στο νησί της Μήλου βρίσκεται  εδώ και λίγες ημέρες  το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Iαπωνίας NHK BS Premium, στο πλαίσιο παραγωγής ενός δίωρου τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο: “Kaiko Kitagawa x Mediterranean – Looking for the Goddess of Beauty”.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιστορικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, αφιερωμένο στην ιστορία της Αφροδίτης της Μήλου, ενώ παράλληλα θα προβάλει και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας και της Μήλου, αλλά και τις ομορφιές του νησιού των Κυκλάδων.
«Μέσω της παραγωγής η ακτινοβολία του θεάς του Αιγαίου, της Αφροδίτης της Μήλου, που σαν χθες χρόνια πίσω βρέθηκε στο νησί, θα φτάσει μέχρι την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία», τόνισε σε δηλώσεις του ο  δήμαρχος  Γεράσιμο Δαμουλάκης.
 Πηγή: miloslife.gr
pinakio.blogspot.gr

Τρομερή Αποκάλυψη της itabloid.gr: «Βόρεια Μακεδονία» θα πουν τα Σκόπια


pinakio.blogspot.gr

Και το όνομα αυτής, «Βόρεια Μακεδονία»… Πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κατέθεσε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid, στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς παραδόθηκε στην ελληνική και τη σκοπιανή πλευρά χθες, σε κοινή συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Οι Αμερικανοί έχουν ήδη εγκρίνει την πρόταση και πιέζουν προς την αποδοχή της από την ελληνική πλευρά, αν και αυτή των Σκοπίων εμφανίζει τις δικές της αντιρρήσεις. Φαίνεται πάντως πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να “περάσει” τη θέση της ότι δεν αποδέχεται σύνθετη ονομασία που να περιέχει τη λέξη “Μακεδονία”. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Νίμιτς, η πρόταση αυτή “καταρρίπτει” όποιες ελληνικές αντιρρήσεις περί καπήλευσης της ιστορίας και αλυτρωτισμού, λόγω του γεωγραφικού προσδιορισμού. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα ετοιμάζεται να πέσει στην παγίδα…
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η «νέα πρότασή» του είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ή αλλού, όπως είπε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται να είναι μετά το Πάσχα.
Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, παρέστη στην αρχή της συνάντησης., ώστε να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία των συνομιλιών.
«Μίλησε για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ζήτημα και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, ενδιαφέρεται προσωπικά για το ζήτημα και ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Νίμιτς.
«Παρουσίασα στις δύο πλευρές ένα νέο σκεπτικό από την πλευρά μου, μια νέα πρόταση και ζήτησα από τον πρέσβη Γιόλεφσκι και τον πρέσβη Βασιλάκη να τη μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ευελπιστώ ότι θα μελετηθεί πολύ προσεκτικά και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα βρουν θετικά συστατικά σε αυτή την πρόταση και ότι θα στρώσει το δρόμο για σοβαρές συνομιλίες και πιθανώς και μια λύση».
Ο κ. Νίμιτς δεν...διαβάστε την συνέχεια εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις στην Ιερισσό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι εκείνος που όπλισε τα χέρια όσων έκαψαν περιουσίες και επεχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους!
Από τη μία πυροδοτεί τη βία και από την άλλη μιλάει για “τρομοσόου”…
Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσει να υπερασπίζεται, αποκλειστικά και μόνο όσους βαρύνονται με κακουργήματα και άνομες πράξεις.
Και ας μας πει: Πώς, στο δικό του κόσμο, φαντάζεται τη σύλληψη -παρουσία εισαγγελέα- εκείνων που με ποινική δίωξη βαρύνονται με δέκα κακουργήματα;».

 

Το ΚΚΕ "παίζει τα ρέστα του" - Η Αλέκα Παπαρήγα φεύγει ή στο τέλος θα κάνει την έκπληξη;


Ισως και να είναι το πιο κρίσιμο συνέδριο της ιστορίας του. Το ΚΚΕ όπως και τα περισσότερα ιστορικά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας έρχεται αύριο αντιμέτωπο με την ιστορία του την ίδια και πρέπει να αποφασίσει αν τελικά θα συμβαδίσει με την εποχή του ή θα μείνει περιχαρακωμένο σε όσα πιστεύει και πρεσβεύει εδώ και δεκαετίες.

Δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό λένε όσοι παρακολουθούν το ΚΚΕ από την μεταπολίτευση και μετά. Είναι θέμα επιβίωσης και συνέχειας. Είναι θέμα ανανέωσης και ανοίγματος προς άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Θέματα που μέχρι χθες θεωρούνταν ταμπού.

Η γκρίνια για πρώτη φορά βγήκε προς τα έξω και έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία και η αμφισβήτηση της ίδιας της Αλέκας Παπαρήγα δεν έμεινε μόνο στα στενά κομματικά πλαίσια.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της Κυριακής με την εκλογή νέου γραμματέα από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, που θα προκύψει από το συνέδριο του ΚΚΕ.
Επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της, φέρονται οι Δ. Κουτσούμπας, Γ. Μαρίνος και Ν. Σοφιανός.
Η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις τόσο για την ίδια όσο και για το κόμμα της. Ενα κόμμα το οποίο υπηρετεί - είναι ταγμένη σ' αυτό - κυριολεκτικά από την κοιλιά της μάνας της.
Πέρα από όσα θα γίνουν από αύριο στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ σε πολιτικό επίπεδο είναι σημαντικό να σταθεί κανείς σε μια προσωπικότητα όπως αυτή της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία σημάδεψε την πολιτική ιστορία της Ελλάδας και της Αριστεράς τα τελευταία 22 χρόνια!
Τόσα είναι και στην ηγεσία του ΚΚΕ. Είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος και η μακροβιότερη ηγέτης κόμματος στην Ελλάδα.
Η Αλέκα Παπαρήγα είναι Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1991. Μιλάει αγγλικά και ρωσικά και έχει γράψει βιβλίο για τη χειραφέτηση και την απελευθέρωση της γυναίκας.
Η Αλέκα Παπαρήγα επανεξελέγη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το Φεβρουάριο του 2009.

Άγρια δολοφονία φοιτήτριας από κτηνοτρόφο στη Θεσπρωτία!

astynomikoi-katadioxi
Μια 20χρονη φοιτήτρια της Νοσηλευτικής έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο το μεσημέρι στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όταν τη μαχαίρωσε θανάσιμα ένας 25χρονος κτηνοτρόφος, και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί.
Όπως δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έφτασε με αγροτικό αυτοκίνητο έξω από την καφετέρια στην οποία βρισκόταν η φοιτήτρια μαζί με φίλους της, τη φώναξε για να μιλήσουν, και μετά από διαπληκτισμό που είχαν, τράβηξε το μαχαίρι και της επέφερε θανάσιμα πλήγματα στο λαιμό.
Η άτυχη κοπέλα καταγόραν από χωριό της Παραμυθιάς, και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος διέφυγε.

sterografa.gr

Ο Παναγόπουλος πρόεδρος… ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη ΓΣΕΕ

Giannis-Panagopoulos
Ο Γιάννης Παναγόπουλος είναι και πάλι πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μόνο που το νέο προεδρείο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, κάθε άλλο παρά… ισχύ αποπνέει.
Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη “ΕΜΕΙΣ” του Νίκου Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επέλεξαν να μείνουν μακριά από τη σύνθεση του προεδρείου, για να έχουν την άνεση να… “πυροβολούν”, και να επιχειρήσουν να απομονώσουν περαιτέρω τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το εργατικό κίνημα, λόγω Μνημονίου.
Έτσι, μεταξύ… φίλων, ο Γιάννης Παναγόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος, ενώ ο Νίκος Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ θα βρίσκεται και πάλι στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Επεισόδια στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο

kentro krathshs korinthos
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Κόρινθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αλλοδαπός έχει ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου και ξηλώνει τα κεραμίδια και τα πετάει σε μετανάστες που βρίσκονται από κάτω, οι οποίοι με τη σειρά τους τα εκτοξεύουν κατά των αστυνομικών.
Η κατάσταση είναι έκρυθμη από το πρωί όταν μερίδα αλλοδαπών το πρωί επειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει ενώ είχαν προηγηθεί συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών μέσα στο στρατόπεδο. Οι περίπου 80-90 αλλοδαποί πρωταγωνιστές της εξέγερσης άναψαν φωτιές σε φυλάκιο και σεντόνια. Λίγο μετά τις 12.00 η ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο ήταν αποπνικτική Στην περιοχή υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εντολή για αστυνομική επέμβαση. Έξω από το κέντρο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.
 Η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το ΚΚΕ “διέγραψε” τον Μπογιόπουλο!

Nikos-Boyopoulos
Χωρίς τον Νίκο Μπογιόπουλο θα ξεκινήσουν αύριο οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγας στην ηγεσία του Κόμματος, μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και στέλεχος με σημαντική απήχηση στη νεώτερη γενιά αλλά και σε χώρους πέραν των στενών κομματικών συνόρων του ΚΚΕ, δεν εξελέγη σύνεδρος, “πληρώνοντας” με τον τρόπο αυτό τη διαφοροποίησή του από την ηγεσία του Κόμματος, και την κριτική που άσκησε δημοσίως μέσα από τις στήλες του “Ριζοσπάστη”, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.
Οι απόψεις Μπογιόπουλου, που ήταν ρηξικέλευθες και κάθε άλλο παρά “συντηρητικές” είχαν προκαλέσει την ενόχληση της Αλέκας Παπαρήγα και της ηγετικής ομάδας του Περισσού, με αποτέλεσμα να υπάρξει σκληρή απάντηση μέσω άλλων αρθρογράφων, οι οποίοι κατηγορούσαν τον Νίκο Μπογιόπουλο για “αυταπάτες” και “προσωπικές απόψεις που δεν αντιπροσωπεύουν το ΚΚΕ”.
Την αποκάλυψη για την “πολιτική διαγραφή” του Νίκου Μπογιόπουλου κάνει σήμερα η “Ελευθεροτυπία” σε σχετικό ρεπορτάζ της, προσθέτοντας ότι ούτε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, που επίσης είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία του Κόμματος, κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος μέσω των τοπικών οργανώσεων.

ysterografa.gr

Η κλήρωση των μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική. Πρώτος αγώνας του Α.Ο. Λουτρακίου στις 12 Μαϊου με τον Φοίβο Κρεμαστής

Στα γραφεία της Ε.Π.Ο διεξήχθη σήμερα η κλήρωση των αγώνων του Πρωταθλήματος των Πρωταθλητριών των Ε.Π.Σ  για την άνοδο στη Γ Εθνική.
Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων του 11ου ομίλου όπου συμμετέχει ο πρωταθλητής της Α1 Κορινθίας , Α. Ο. Λουτρακίου:
 
1η Αγωνιστική Κυριακή 12 Μαϊου
Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ - Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου
Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ή Θύελλα Ραφήνας - Άτταλος Νέας Περάμου
 
2η Αγωνιστική Τετάρτη 15 Μαϊου
Άτταλος Νέας Περάμου - Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου - Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ή Θύελλα Ραφήνας
 
3η Αγωνιστική Κυριακή 19 Μαϊου
Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ - Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ή Θύελλα Ραφήνας
Άτταλος Νέας Περάμου - Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου
 
4η Αγωνιστική Τετάρτη 22 Μαϊου
Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου - Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Άτταλος Νέας Περάμου - Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ή Θύελλα Ραφήνας
 
5η Αγωνιστική Κυριακή 26 Μαϊου
Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ - Άτταλος Νέας Περάμου
Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ή Θύελλα Ραφήνας - Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου
 
6η Αγωνιστική Κυριακή 2 Ιουνίου
Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ή Θύελλα Ραφήνας - Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου - Άτταλος Νέας Περάμου
 
*Σημείωση:
Στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α, Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου και Θύελλα Ραφήνας αναμετρώνται μεταξύ τους το προσεχές Σαββατοκύριακο στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής, η οποία θα κρίνει και την Πρωατθλήτρια ομάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Τσίπρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν θα σχολιάσουμε ότι από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που μοίρασε στα ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας, λείπουν αποσπάσματα που τον εκθέτουν. Όπως ότι τις υποσχέσεις του “θα τις πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος”. Ή άλλες γκάφες του, όπως το: “η συγχωρεμένη η κυρία Θάτσερ”.

Ο κ. Τσίπρας με τη χθεσινή του συνέντευξη απέδειξε ότι είναι:

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ζουράρης αποκαλύπτει πως γινόταν το παιδομάζωμα από τους Τούρκους

Ένα συγκλονιστικό βίνεο που ξεμπροστιάζει τους νενέκους και βαστάζους των Τούρκων στη χώρα μας.
Ένα βίντεο-χαστούκι...
για την κ.α Δραγώνα, τον Τούρκο Πρόξενο της Θράκης, τον κ. Βερέμη και όλους αυτούς τους περίεργους που με όσα λένε και κάνουν, επιδιώκουν να θάψουν την αλήθεια. Η αλήθεια αποτυπώνεται στο φοβερό βίντεο και σε όσα λέει ο καθηγητής κ. Ζουράρις για το παιδομάζωμα που γινόταν μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα. Εξηγεί το πώς έπαιρναν τα 15χρονια αγόρια οι Τούρκοι, για τα οποία φρόντιζαν να είναι αρτιμελή και "καλλιεπή ώστε να τα π..." όπως λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Τα δε κορίτσια, οι Ελληνίδες μάνες τα χαράκωναν στο πρόσωπο, ή τους έκοβαν δάχτυλα των ποδιών ή χεριών ώστε να μην πέσουν σε χέρια Τούρκων. Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι έπιρναν για το παιδομάζωμα μόνον αρτιμελή-υγιή παιδιά.
Στην Ήπειρο δε, την πρώτη Κυριακή από την αρπαγή των παιδιών τους στο παιδομάζωμα έκαναν μνημόσυνο γιατί θεωρούσαν πια τα παιδιά τους, νεκρά!



makeleio.gr
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ενημέρωση μαθητικών συμβουλίων για το EUROPE DIRECT & για τη γλωσσομάθε​ια..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ενημέρωση μαθητικών συμβουλίων για το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Ενημέρωση για τη γλωσσομάθεια από τον υπεύθυνο Γραφείου Μετάφρασης  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα
 
Την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος , ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα παιδείας κ. Πουλάς και  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Γαληνός συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες των δεκαπενταμελών συμβουλίων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας και τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνοπτική ενημέρωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ρόλο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο καθώς και για δράσεις που τους ενδιαφέρουν όπως το eTwinning που προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη αλλά και η υποστήριξή τους σε θέματα εύρεσης εργασίας και κινητικότητας στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν τα εξής έντυπα των εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  :
α. ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
β. Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ
γ. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2012-2013
δ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
            Τέλος ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της ενημερώσης των νέων για ευρωπαϊκά θέματα, το Εurope Direct της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο έχει προσκαλέσει αύριο, Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 τον υπεύθυνο του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Δ/νσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Στράτο Μεϊντανόπουλο, να μιλήσει για θέματα πολυγλωσσίας και γλωσσομάθειας, στο 2ο Γυμνάσιο Άργους και στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Επίσης, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, θα ενημερώσει τους μαθητές σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησής τους στον τομέα των γλωσσικών επαγγελμάτων.
 
 
Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
                                                                                                       
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
'  2752 362141                  7  27520 25048                   : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου στην προσπάθειά του να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, επιχειρεί να πραγματοποιήσει την εκδήλωση ZUMBATHON την Κυριακή 14/04/2013 και ώρα 17:00μ.μ έως 20:00 μ.μ στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου << Γεώργιος Γαλανόπουλος>>.

Σας περιμένουμε να γυμναστούμε  σε ρυθμούς Zumba μαζί με προσκαλεσμένους 40 instructors, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τιμή συμμετοχής:10€
 
Εκ του Δ.Σ

Εισήγηση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική


Εισήγηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Αν.Τομεάρχης Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σε σχέση με όσα συζητούνταν πριν από ένα χρόνο, υπάρχουν σήμερα βελτιωμένες προτάσεις, τόσο από την πλευρά της Κομισιόν, όσο και από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η εξασφάλιση των 18,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη επταετία, με προοπτική να αυξηθούν, είναι μία μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης και η παροχή της δυνατότητας στη χώρα μας να μεταφέρει έως και 25% των πιστώσεων από τον πρώτο πυλώνα στον δεύτερο και αντίστροφα. Πολύ θετική είναι επίσης η δέσμευση του 2% των άμεσων ενισχύσεων αποκλειστικά για τη στήριξη των νέων αγροτών.

Είμαι ωστόσο υποχρεωμένος να διατυπώσω και ορισμένους προβληματισμούς, με πρώτο και κυριότερο το λεγόμενο «πρασίνισμα» της ΚΑΠ. Η πρόταση της Κομισιόν ήταν το 30% της ενιαίας ενίσχυσης να δίνεται μόνον εφόσον ακολουθούνται ορισμένες «πράσινες» πρακτικές. Είχα επισημάνει και στο παρελθόν ότι, εάν αυτό ισχύσει για όλους τους αγρότες, μπορεί η ενίσχυση να μειωθεί ακόμα και στο 50% της σημερινής. Διότι δεν είναι δυνατόν ένας αγρότης με δέκα και είκοσι στρέμματα, να αφήνει ακαλλιέργητα κομμάτια, ή να έχει διαφορετικές καλλιέργειες. Απ’ ό,τι φαίνεται, η υποχρέωση εφαρμογής «πράσινων» πρακτικών θα αφορά μόνον αγρότες που έχουν περισσότερα από 100 στρέμματα. Επειδή ωστόσο αυτό δεν έχει κατοχυρωθεί, θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι κάθε παραγωγός με εκμετάλλευση κάτω από 100 στρέμματα θα έχει εξασφαλισμένο το 30% της επιδότησης.

Ο δεύτερος προβληματισμός μου αφορά την ανακατανομή των ενισχύσεων. Ενδέχεται κάποιες καλλιέργειες που στο παρελθόν είχαν κατοχυρώσει υψηλά δικαιώματα, όπως η ελιά και η σουλτανίνα, να χάσουν ακόμα και τα 2/3 των σημερινών ενισχύσεων. Θα πρέπει επομένως να δούμε πολύ προσεκτικά πώς θα γίνει η ανακατανομή, διαφορετικά καλλιέργειες όπως η ελιά, που οι τιμές της είναι πολύ χαμηλές, αλλά που ταυτόχρονα είναι ένα από τα ισχυρότερα εξαγωγικά μας όπλα, ή και η σουλτανίνα, που έχει υψηλό κόστος καλλιέργειας και ένταση εργασίας, θα εγκαταλειφθούν.

Επίσης προβληματικός είναι ο ορισμός του ενεργού αγρότη, τον οποίο η Κομισιόν ζητά από κάθε κράτος μέλος. Δυστυχώς, το μητρώο αγροτών δεν τον προσδιορίζει με επάρκεια και σαφήνεια. Έτσι, άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τη γεωργία, ψευτοαγρότες του Κολωνακίου, που τεκμαίρουν μέσα από ένα κτήμα εγκαταλελειμμένο, αγροτικό εισόδημα, παίρνουν ενισχύσεις και επιδοτήσεις, ενώ αντίθετα, μένουν εκτός μικροί αγρότες που ασχολούνται πραγματικά με τη γη, καλλιεργούν και εκδίδουν τιμολόγια.
Τέλος, όσον αφορά τους βοσκότοπους, η Ελληνική Κυβέρνηση κατόρθωσε να συμπεριληφθούν 29 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπων με ξυλώδη βλάστηση στις επιλέξιμες εκτάσεις προς ενίσχυση, πράγμα πολύ θετικό για την κτηνοτροφία μας. Πλην όμως, αυτό το πλεονέκτημα κινδυνεύει να πέσει στο κενό, αφού βοσκοτόπια με ξυλώδη βλάστηση, που μπορούν να θρέψουν πολλά αιγοπρόβατα έχουν χαρακτηριστεί από τα δασαρχεία ως δάση και δασικές εκτάσεις. Πρέπει επομένως άμεσα να τελειώνουμε με το θέμα του δασολογίου, να υπάρξουν δασικοί χάρτες διότι η απουσία τους είναι εξαιρετικά ζημιογόνα και για τους πολίτες και για το περιβάλλον και για τη χώρα.»

Επενδύσεις, ανάπτυξη, ναι μεν αλλά...

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Η αναγκαιότητα συμμαχιών είναι προφανής για μία Χώρα σαν την Ελλάδα που γεωπολιτικά ευρίσκεται στο επίκεντρο των ζητουμένων Ανατολής και Δύσης.

Προνομιούχα Χώρα η Ελλάς από πλευράς φυσικού πλούτου, κλιματολογικών συνθηκών, εδαφολογικής μορφολογίας, υπεδάφους, φυσικής ομορφιάς, θάλασσας κ.α.
Προνομιούχα, αλλά συγχρόνως και άτυχη.

Διότι διαχρονικά η διχόνοια που καλλιεργείται τεχνηέντως από οικονομικά κέντρα,  τη βοηθεία και Ελληνικών κέντρων, η πλασματική ευημερία που μας έστρεψε σε μαλθακότητα και  σε υστέρηση αναζήτησης δημιουργικών διεξόδων, σε συνδυασμό με το υπάρχον μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων, είναι αιτίες που μας οδηγούν σε συνεχή τραγικά λάθη, σε έλλειψη ουσιαστικών συμμαχιών και άδολης και άριστης εκμετάλλευσης του πλούτου μας, προς όφελος της πατρίδας.

Αναζητώντας την (ελληνική) Κατάρα της Μακαραπάνα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε έλθει τόσο… κοντά με τη Λατινική Αμερική, της οποίας διάφορες χώρες, η μία μετά την άλλη, προβάλλονται κατά διαστήματα ως «πρότυπα», ως παραδείγματα που πρέπει να ακολουθήσουμε κι’ εμείς εδώ για να βγούμε από την κρίση, αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα τελευταίως θα τα αντιμετωπίζαμε όπως πάντα:

Δηλαδή, ως αντάξια του επιπέδου δημοκρατίας, ιδεοληψιών, δεισιδαιμονιών, δημαγωγίας και εκμετάλλευσης της αγραμματοσύνης του πληθυσμού που υπάρχει σ’ αυτές τις χώρες.

Μετά, λοιπόν, το βιντεάκι που πρόσφατα προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, όπου ο Ούγκο Τσάβες – σοσιαλιστικότατα - εμφανίζεται να πηγαίνει στον παράδεισο και να συναντά εκεί το Σιμόν Μπολιβάρ, τον Τσε Γκεβάρα, τον Σαλβαδόρ Αλλιέντε, αλλά και την Εβίτα Περόν και τη… γιαγιά του Ρόζα Ινές Τσάβες, τις προάλλες ο εκλεκτός του και προσωρινός πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαντούρο κατέφυγε στις… κατάρες!

Ο Νικήτας άφησε αιχμές κατά Στουρνάρα για Εθνική-Eurobank

Nikitas-Kaklamanis
Αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα για το ναυάγιο στη διαδικασία της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας-Eurobank, άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης με δηλώσεις του στην εκπομπή της τηλεόρασης του Mega, “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε εξαιρετικά προβληματισμένος για τις εξελίξεις, και ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να εξηγήσει τι συνέβη στο Χρηματιστήριο, στον απόηχο της κατάρρευσης της συμφωνίας.
Απ’ την άλλη, ο Νικήτας Κακλαμάνης παραδέχτηκε ο Αντώνης Μανιτάκης έχει δίκιο σε μια σειρά από ζητήματα που θέτει αναφορικά με τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ σχολίασε ότι ο Αντώνης Σαμαράς βιώνει μοναξιά, λόγω αδυναμίας των υπολοίπων να τον παρακολουθήσουν.

ysterografa.gr

Καθαρισμός ακτών στο Ξυλόκαστρο στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στην καμπάνια "Let΄s do it"

Καθαρισμός ακτών στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στην καμπάνια &quot;Let΄s do it&quot;
Μόνο γιά  τον καθαρισμό της παραλίας του Πευκιά και της παραλίας στη μαρίνα Ξυλοκάστρου και όχι άλλων παραλιών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από Δερβένι έως και το Μελίσσι καλεί ολους με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος , Λάμπρος Κολοτούρος, καθώς ο Δήμος ς συμμετέχει και φέτος στη διεθνή εθελοντική καμπάνια με τίτλο «Let's do it». Ο καθαρισμό της παραλίας του Πευκιά και της παραλίας στη μαρίνα Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 & ώρα 10:00 π.μ. Σημεία συνάντησης το τουριστικό περίπτερο & η μαρίνα.
 

Eξαφάνηση 17χρονης από το Κιάτο. Μπορείτε να βοηθήσετε;




Στις 8 Απριλίου 2013 στις 14:30 το μεσημέρι, εξαφανίστηκε η Γεωργία Γκιώνη (17 ετών) από το σπίτι της, στο Κιάτο Κορινθίας. Η Γεωργία έχει καστανόξανθα μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1.75 εκ. και βάρος 70 κιλά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε άσπρη μπλούζα, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.
Οι γονείς της Γεωργίας ανησυχούν, λόγω της πολύωρης παραμονής της εκτός της οικίας και ελπίζουν με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων.

www.hamogelo.gr

Ψάχνουν φόρμουλα για τους επίορκους

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία όχι μόνο να κόβεται ο μισθός στους επιόρκους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε αργία αλλά και να επισπεύδει τις διαδικασίες απομάκρυνσής τους από το Δημόσιο, αναζητεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανόν να δημιουργηθεί «κεντρικό» πειθαρχικό συμβούλιο ή να φτάνει η εκδίκαση μόνο στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για να απομακρυνθεί ο υπάλληλος. Και σε περίπτωση που δικαιωθεί στο δευτεροβάθμιο να επιστρέψει.

aftodioikisi.gr

«Κοπανατζήδες» σε 4 υπουργεία και τον ΕΟΤ

Καθυστερήσεις έως και δύο ώρες στην προσέλευση στην υπηρεσία τους για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων και ενός οργανισμού διαπιστώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).
Συγκεκριμένα, πέντε τριμελή κλιμάκια του ΣΕΕΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στα υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και στον ΕΟΤ, όπου διαπίστωσαν ότι οι «κοπανατζήδες» ήταν δεκάδες