Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Καταιγιδα διώξεων στο ΥΠΕΘΑ - Ποινική δίωξη σε 19 άτομα


 - Κατηγορούμενοι: Μεγαλοεπιχειρηματίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΥΕΘΑ, ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και 14 στρατιωτικοί
- Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη το 2001 επί θητεία Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ
- Πάνω από 40 εκατομμύρια η ζημιά από τη συγκεκριμένη υπόθεση

 Κακουργηματική ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, ασκήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος συνολικά 19 προσώπων, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστός επιχειρηματίας, που εμπλέκονται σε υπόθεση προμήθειας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας το 2001, που καταγράφεται ως ζημιογόνα σε ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σύμβαση που ελέγχθηκε από τη Δικαιοσύνη αφορούσε προμήθεια από γνωστή εταιρεία 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, στο πλαίσιο εξοπλισμών για το «πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου», που αποσκοπούσε στη δυνατότητα πρόκλησης σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες εχθρικών δυνάμεων.

Η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για την υλοποίησή της φέρεται να καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη καταβολή φέρεται να προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στις εισαγγελικές αρχές και πλέον ελέγχεται ποινικά η σκοπιμότητα της, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις τίθεται δέσμευση, ώστε η προκαταβολή να μην ξεπερνά το 40% της συνολικής αξίας του έργου.

Τελικώς, η επίμαχη σύμβαση, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν υλοποιήθηκε και μάλιστα φέρεται να παραμένει σε ισχύ.

Το 2007 η υπόθεση της συγκεκριμένης προμήθειας οδηγήθηκε σε διαιτησία, η οποία κατέληξε σε δικαίωση της εταιρείας και καταλογισμό προστίμου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο αναγνωρίστηκε πλήρης υπαιτιότητα για την μη εκτέλεση της σύμβασης. Μάλιστα, βάση της διαιτητικής απόφασης, η εταιρία είχε λάβει πίσω τις εγγυητικές που είχε εκδώσει και είχε κρατήσει την προκαταβολή. Η εν λόγω εξέλιξη, κατά τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, είναι απόρροια ενεργειών και αποφάσεων του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου 'Αμυνας που εγκλώβισαν το Δημόσιο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΥΕΘΑ, ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης της εταιρείας, που θα προμήθευε τα συγκεκριμένα υλικά και ο διευθύνων Σύμβουλος, καθώς και 14 στρατιωτικοί - μέλη των Επιτροπών, που αξιολόγησαν τα δεδομένα και εισηγήθηκαν τις συγκεκριμένες επιλογές για την επίδικη προμήθεια.

Σημειώνεται ότι και να προκύψουν ποινικές  ευθύνες από το 2001 που υπογράφηκε η σύμβαση -θητεία Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ - μέχρι το 2009 που εξελίχθηκε η υπόθεση, έχουν, ήδη, παραγραφεί βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τα 19 εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν κληθεί ενώπιον της εισαγγελέως, με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους.

onalert.gr

Μετεγγραφικός... οργασμός στον Ολυμπιακό

 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, Ρομπέρτο Χιμένεθ βρίσκεται στην Ελλάδα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, από την Άρσεναλ άναψαν το... πράσινο φως για την παραχώρηση του Τζόελ Κάμπελ στους Πειραιώτες

Έτοιμος να ολοκληρώσει τη τρίτη του μετεγγραφή μετά τους Σαβιόλα και Μεντζανί,  είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ισπανός Ρομπέρτο Χιμένεθ έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να ολοκληρώσει τη δική του συμφωνία με τους “ερυθρόλευκους”

Αφού ρυθμιστούν λοιπόν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του δανεισμού του από την Ατλέτικο Μαδρίτης (για ένα χρόνο) αναμένεται να πετάξει κι εκείνος για τη Γερμανία, ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού που βρίσκεται από το πρωί εκεί.

Τα μετεγγραφικά “χτυπήματα” δεν τελειώνουν εδώ για τον Ολυμπιακό, αφού όλα δείχνουν πως θα πιάσει... Λιμάνι και ο Τζόελ Κάμπελ. Οι νταμπλούχοι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν σε επαφή με την Άρσεναλ για να φέρουν τον 21χρονο ακραίο στον Πειραιά, κάτι που φαίνεται πως έγινε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, οι “κανονιέρηδες” έδωσαν το “ΟΚ” για την παραχώρηση του Κοσταρικανού με την μορφή δανεισμού. Ο Κάμπελ αναμένεται να μην έρθει στην Αθήνα, αλλά θα πετάξει κατευθείαν για την Γερμανία, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του.


newsit.gr

AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τουρνουά "Κώστας Βυζάς 2013"

tourn2013 small

Ο Αστέρας Δερβενίου, τιμώντας τη μνήμη του τέως προέδρου του, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Τουρνουά "Κώστας Βυζάς 2013". Τη Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου οι ομάδες: Αστέρας Δερβενίου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Πανκαμαριακός, θα τεθούν αντιμέτωπες σε αγώνες διάρκειας 45 λεπτών. Στο τέλος θα απονεμηθούν και αναμνηστικά κύπελλα.
Απευθύνουμε κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο της περιοχής να έρθει στο γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς" προκειμένου να στηρίξει τις ομάδες του Δήμου μας λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
 
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
1/9  17:30: Αστέρας Δερβενίου - Πανκαμαριακός
1/9  18:30: Αστέρας Δερβενίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
1/9  19:30: Πανκαμαριακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Ποιοι χρωστούν και εξαιτίας τους εσύ πληρώνεις; (όλα τα ονόματα)

Χρέη πολλών εκατομμυρίων που πληρώνεις εσύ αντί για αυτοί...

Radikal: Εκτελέστηκαν οι δύο Μητροπολίτες στη Συρία



Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί είναι νεκροί και δύο από τους δολοφόνους τους είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι
Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί πριν από τρεις μήνες κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι νεκροί και δύο από τους δολοφόνους τους είχαν συλληφθεί ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι τουρκικές αρχές στην οδική αρτηρία που συνδέει την Άγκυρα με το Ικόνιο. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν συνεχεία!
Όπως αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Radikal οι οποία δημοσιεύει και τα ονόματά τους: Πρόκειται για δύο Τσετσένους με ρωσικά διαβατήρια και μία Σύρια, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος!
Τα ονόματά τους είναι Mogammed A., Ahmad R. και η έγκυος Fatim M .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας μετά την ανάκριση και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες -παρά το γεγονός ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία παράνομα- τα τρία άτομα επαναπατρίστηκαν “στις χώρες καταγωγής τους” αλλά από ρωσικής πλευράς δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός!
Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στις χώρες τους τα τρία αυτά άτομα, πάντως σε αυτό αυτοί αναφέρονται ως οι δολοφόνοι των Μητροπολιτών.
Στο τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ΟΤV o γνωστός Λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός Σαλέμ Ζαχράν, ανέφερε επίσης ότι οι δύο χριστιανοί επίσκοποι είναι νεκροί. Ο Ζαχράν υποστηρίζει, ότι οι Ρώσοι δέχθηκαν πρόταση, αλλά απέρριψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα το ενδεχόμενο απελευθέρωσης φυλακισμένων Τσετσένων τρομοκρατών που ζητούσαν οι Τσετσένοι ισλαμιστές αντάρτες και γι’ αυτό προέβησαν στην εκτέλεσή τους και μάλιστα με βασανιστικό κια φριτκό τρόπο.
Η απαγωγή των δύο Μητροπολιτών είχε γίνει στις 22 Απριλίου και όλες οι πληροφορίες μιλούσαν όλο το ενδιάμεσο διάστημα για εκτέλεσή τους από Τσετσένους αντάρτες οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών..

ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ - Ρ.Κάρατζιτς: «Ελληνες, προσοχή στους Γερμανούς»




Σαφή προειδοποίηση προς τη χώρα μας αναφορικά με την ακολουθούμενη γερμανική πολιτική στα Βαλκάνια απευθύνει ο κρατούμενος με τις κατηγορίες των εγκλημάτων πολέμου Σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινή του συνέντευξη στο περιοδικό Επίκαιρα και τον δημοσιογράφο Χρήστο Χαλαζιά, ο καταζητούμενος για πάνω από 15 χρόνια και τώρα δικαζόμενος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας καταδεικνύει τους Γερμανούς ως υπεύθυνους του διαμελισμού της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ προειδοποιεί για την ασκούμενη από το Βερολίνο πολιτική επέκτασης στα Βαλκάνια η οποία ως αρχή είχε την κατάληψη της Aδριατικής μέσω του εμφυλίου στην πρώην ομόσπονδη γειτονική χώρα.
Ο κ. Κάρατζιτς μάλιστα στέλνει μήνυμα «συμπαράστασης» στον ελληνικό λαό τον οποίο προτρέπει σε αντίδραση και αντίδραση κατά του «οικονομικού πολέμου που βιώνει» όπως χαρακτηριστικά λέει και σημειώνει «όπως κάθε πόλεμος έτσι κι αυτός κάποτε θα τελειώσει».

 efenpress.gr

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις σε Αργολίδα και Αρκαδία

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αργολίδα και Αρκαδία, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 257 άτομα, προσήχθησαν συνολικά 65, από τους οποίους συνελήφθησαν 10 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι τρεις Ρομά στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ένας αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του, 4 άτομα στην Αρκαδία, για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού και δύο στην Αρκαδία, για καλλιέργεια χασίς.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τρίπολης φυτεία χασίς, με 25 δενδρύλλια, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και σύνεργα, τα οποία σχετίζονται με την χασισοκαλλιέργεια.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν συνολικά 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, καθώς και δέκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους Εισαγγελείς.
Πηγή: AMΠE

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μασσέλος

Ο Κωνσταντίνος Μασσέλος νέος πρύτανης στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Με 68 ψήφους νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, εξελέγη ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που εδρεύει στην Τρίπολη, έναντι 54 ψήφων που έλαβε ο καθηγητής Παντελεήμων Σκλιάς από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών σχέσεων που εδρεύει στην Κόρινθο. Η εκλογική διαδικασία διεξήχθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Οι Γερμανοί ξερνούν χολή: ''Η δραχμή, η σύγκριση με την Αιθιοπία και την Αλβανία'' – Η ξεκάθαρη απειλή: ''Στο κάτω-κάτω περιμένουν τα χρήματα μας''


 - ''Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή''
- Süddeutsche Zeitung: «Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα
- ''Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου''

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στα Μέγαρα

pyrkagia
Μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα Αττικής.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων.
Από αέρος επιχειρούν και συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
 Στο μεταξύ 20 στρέμματα δασικής και 80 στρέμματα αγροτικής έκτασης έγιναν στάχτη στη Νεμέααπό πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 16.27 σε δασική έκταση στα χωριά Πετρί και Αηδόνια  . Η φωτιά που έκαιγε πουρνάρια ήταν δύσκολο να κατασβεστεί, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ έπνεαν άνεμοι. Στο σημείο έφτασαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο 
Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ένας ανήλικος για τη φωτιά . Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς κάνει η πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου. Από ότι ακούγεται η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από εμπρηστική ενέργεια!

Εθνικός θρήνος στην Ισπανία. Στους 77 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

train
Σοβαρό δυστύχημα με εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία! Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, με τα ισπανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τραγωδία.
Πηγές της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων RENFE, ανάφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», γεγονός που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν.
Τα ΜΜΕ στην Ισπανία αναφέρουν πως στο τρένο βρίσκονταν 238 επιβάτες, ενώ οι επίσημες Αρχές της Γαλικίας έχουν επιβαιώσει για την ώρα το θάνατο 45 ανθρώπων, ενώ κάνουν λόγο και για τουλάχιστον 70 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 είναι σοβαρά.
Ακόμη, υπάρχουν καταγγελίες από επιβάτες, οι οποίοι αναφέρουν πως άκουσαν μία έκρηξη πριν από τον εκτροχιασμό.
Το πρωί, νεώτερο ανακοινωθέν έκανε λόγο για 77 νεκρούς και 143 τραυματίες.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα, για την ανείπωτη τραγωδία .
Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου διέρχεται από το πρωί στιγμές σοκ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων λεπτομερειών για το τραγικό συμβάν, αλλά και των ρεπορτάζ των ΜΜΕ με εικόνες από τον τόπο του συμβάντος.
Στο μεταξύ, τα ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνα από τη στιγμή του εκτροχιασμού του τρένου, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Video

 

ysterografa.gr

ΠΑΝΤΟΤΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ…

ΠΑΝΤΟΤΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ…ΑΠΟΨΕΙΣ
της Ελένης Λαδιά

«Πάντοτε ωραία και μουσικά τα ελληνικά σου είναι».1
Σήμερα όμως δεν θα ήταν, και έτσι ο Ραφαήλ δεν θα μπορούσε να συνθέσει κάτι πολύ καλαίσθητον και λείον για τον ποιητή Αμμόνη, όπως στο καβαφικό ποίημα.
Σήμερα δολοφονούν λίγο-λίγο την ελληνική γλώσσα με την...

diastixo.gr 

Καταργούνται 6.700 θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Την κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων προβλέπει, μεταξύ αλλλών,  η νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» που δοθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Η νομοθετική πρωτοβουλία θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέρος του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί.

"Στον αέρα" η ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. το 2014

greek-EU-flags
Σημεία των καιρών, και σε κάθε περίπτωση… διηγώντας τα να κλας. Όπως αποκαλύπτει η στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, το site της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, έχει… καταληφθεί από χάκερς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια “ανακατάληψής” του.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο ιστότοπος “www.eu2014.gr”, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η ελληνική Προεδρία από τον Ιανουάριο του 2014 έχει προ πολλού καταληφθεί από μπλόγκερ, δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τόσα σημαντικά γεγονότα.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο εν λόγω μπλόγκερ αναρτά στο site αντιευρωπαϊκό υλικό, όπως για παράδειγμα την ερώτηση (στα αγγλικά) για το αν η Ελλάδα θα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ή θα έχει αποχωρήσει λόγω χρεοκοπίας.
Το γραφείο της ελληνικής Προεδρίας τρέχει πλέον ασθμαίνοντας να βρει λύση στο πρόβλημα, που πιθανότατα θα αφορά το… χακάρισμα του χάκερ, καθώς θεωρείται δύσκολο να παραχωρήσει οικειοθελώς τη σελίδα.

ysterografa.gr

Μίκα Ιατρίδη: «Συντομεύστε την επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κορινθίας».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομό Κορινθίας και μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Λίτσα Κοντογιάννη, σχετικά με τη σημαντική καθυστέρηση στην επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κορινθίας.

Στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή του Φ.Π.Α. δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, ενώ προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά το γεγονός ότι σε άλλους νομούς της χώρας η καταβολή του Φ.Π.Α. έχει, προ πολλού, ολοκληρωθεί.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 14 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14014ef9a8b48c9c&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374751066456&sads=YxWvL-gtpMwgMtEqM0hSEoixhEM&sadssc=1
 
Χρυσό Αριστείον 2014, Διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μαζί με την Ελαιοτεχνία 2014

Στο πλαίσιο της Μεσογειακής έκθεσης 6η Ελαιοτεχνία 2014 http://www.eleotexnia.gr η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα, ανακοινώνουμε τον 6ο διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου Χρυσό Αριστείον 2014 ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία: https://www.facebook.com/GoldAristion

6ο Χρυσό Αριστείον 2014 - ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου
6
ο Χρυσό Αριστείον 2014 - συσκευασίας έξτρα παρθένου ελαιολάδου

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

Πολίτες της Αθήνας: Μη συμμετέχετε στα ρατσιστικά συσσίτια-σόου της Χρυσής Αυγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, είδαμε πολίτες να προσφέρουν τον εαυτό τους ως θέαμα μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης, στις ουρές για τα ρατσιστικά συσσίτια-σόου «μόνο για Έλληνες» της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «έχουμε την Εκκλησία που μοιράζει χιλιάδες μερίδες φαγητού την ημέρα. Έχουμε το δήμο που μοιράζει εννέα χιλιάδες μερίδες φαγητό και επιπλέον προμηθεύει με είδη, τρόφιμα κτλ. τρεις χιλιάδες άπορες οικογένειες». Όλα αυτά γίνονται διακριτικά, χωρίς να υπηρετούν στόχους αυτοπροβολής και χυδαίας ρατσιστικής προπαγάνδας.
Η Δράση καλεί τους πολίτες της Αθήνας, όσους έχουν ανάγκη βοήθειας, να απευθύνονται σ’ αυτές τις δομές, απορρίπτοντας το μίσος που τροφοδοτεί η Χρυσή Αυγή εναντίον συνανθρώπων μας.
Ζητά επίσης από την κυβέρνηση (που ξοδεύει 79 δις ευρώ το χρόνο-πρωτογενείς δαπάνες γενικής κυβέρνησης) αντί να ασχολείται με δηλώσεις και να συνεχίζει τις ρουσφετολογικές πρακτικές, να ενισχύσει επιτέλους τις δομές που προσφέρουν χωρίς υστεροβουλία αυτού του είδους τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο και δικαιολογία για τέτοιες κινήσεις.

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Ώρα να προχωρήσουμε!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Δυσκολίες, προβλήματα, ανεργία, φτώχεια θολώνουν το μυαλό των Ελλήνων που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα και συγχρόνως ακούν και τον κάθε ένα πολιτικάντη να του λέει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, εγκλωβίζοντάς τον σε μία απίστευτη θολούρα και εντείνοντας την ανησυχία του για το μέλλον. 

Την αλήθεια όμως αν δεν την κοιτάξουμε κατάματα και δεν αντιληφθούμε τι έφταιξε προκειμένου να το διορθώσουμε, σωτηρία δεν θα βρούμε!

Η αλήθεια είναι πως αδιάφοροι για τις επιπτώσεις, αφήσαμε την πατρίδα μας τόσα χρόνια βορά στα κάθε λογής συμφέροντα, που επιδέξια μας είχαν εγκλωβίσει σε μία στρεβλή θεώρηση πατριωτισμού και στήριξης ιδεολογιών.

Πολιτική Απόφαση ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεινά πίσω από τις υποσχέσεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν καταλάβαμε καλά από το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο – διαφορετικά πώς θα υποκλέψει (και αυτός) τις ψήφους των ευκολόπιστων;

Τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υπόσχονται αυξήσεις, επαναπροσλήψεις, ακυρώσεις μνημονίων και αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και ιθαγένειες στους… μελλοντικούς ψηφοφόρους του.

Πώς θα τα πετύχει όλα αυτά;

Μα προφανώς… αυτόματα!

Θα καταργήσει τα μνημόνια, θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα κάνει λογιστικό έλεγχο και ενώ θα τα κάνει όλα αυτά, παράλληλα θα αποκαθιστά στα προ μνημονίου επίπεδα τις εργασιακές σχέσεις, τον κατώτερο μισθό, την κατώτερη σύνταξη, το επίδομα ανεργίας, τα οικογενειακά επιδόματα, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και βέβαια, «όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν»!

Ο Ομπάμα εστιάζει στην οικονομία και επαναφέρει σε πρώτο πλάνο την… ξεχασμένη μεσαία τάξη! (video)

obama
Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει στη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο και παράλληλα… προκάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να αλλάξουν τη στάση τους και να στηρίξουν τις προτάσεις του, που αφορούν κυρίως τη μεσαία τάξη.
Σε μία πολύ σημαντική ομιλία σε κολέγιο του Ιλινόις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε μία σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, για την οποία έκανε την αυτοκριτική του, ενώ τόνισε πως η Ουάσινγκτον την είχε παραμελήσει.
“Με μια ατελείωτη παρέλαση αντιπερισπασμών, πολιτικών προσποιήσεων και ψεύτικων σκανδάλων, η Ουάσιγκτον έχει απομακρύνει την προσοχή της από το πραγματικό ζήτημα”, δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε: “Είμαι εδώ για να πω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει” υπογράμμισε.
“H προσοχή μας πρέπει να βρίσκεται στα βασικά οικονομικά θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς, τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε” υποστήριξε σε άλλο σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως στόχος του είναι να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. “Να ενισχύσει τις κατασκευές, να γίνουν δρόμοι, γέφυρες και λιμάνια, αλλά και να αυξήσει τον βασικό μισθό.

Video

Σε διαθεσιμότητα μεταπτυχιακοί εκπαιδευτικοί & δημοτικοί αστυνομικοί

Δεν θα γλιτώσουν τελικά την ένταξη σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί και οι δημοτικοί αστυνομικοί, κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς οι αριθμοί δεν έβγαιναν το EuroWorking Group έθεσε ως προϋπόθεση  για την εκταμίευση της δόσης ύψους 4 δισ. ευρώ,  ότι αύριο θα περάσει από τη Βουλή τροπολογία που θα ακυρώνει τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που εξαιρούσε τους εκπαιδευτικούς (πρόκειται για 245), κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών που είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας.
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο «θα μπορέσουν να απορροφηθούν καθηγητές ειδικοτήτων που καταργήθηκαν είτε σε μονάδες του υπουργείου Υγείας, είτε ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ, ή σε άλλες ειδικότητες όπως αισθητικής, κομμωτικής, που υπάρχει δυνατότητα άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες».
Αντιστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους  περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.
Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι το μέτρο της εξαίρεσης των υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από της διαθεσιμότητα που ορισμένοι έλπιζαν ότι μπορεί να εφαρμοσθεί και γενικότερα στο Δημόσιο, δεν πρόκειται να ισχύσει.

Μέσω ΑΣΕΠ η έξοδος των 70.000 υπαλλήλων του «μαλακού ΑΣΕΠ»

To ίδιο το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων εμπίπτουν στο «σκληρό» ή το «μαλακό» ΑΣΕΠ. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχης Γιώργο Βέη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για τη μοριοδότηση των τριών κατηγοριών εργαζομένων που μπήκαν στο Δημόσιο μετά το 1994. Δηλαδή, όσων μπήκαν:

Οι αρμοδιότητες της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

syriza
Η σημερινή συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας ασχολήθηκε με τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των μελών της, οι οποίες έχουν ως εξής:
Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας
Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής: Βίτσας Δημήτρης
Εργατική πολιτική: Γαβρίλης Γιώργος
Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα – Προστασία Πολίτη: Ήσυχος Κώστας
Επικοινωνία: Καρίτζης Ανδρέας
Αγροτική Πολιτική: Κανταράς Τάσος
Πολιτικός Σχεδιασμός: Καλύβης Αλέκος
Υπεύθυνος Οργανωτικού: Κορωνάκης Τάσος
Οργανωτική Πολιτική: Παπαδόγιαννη Σόφη – Ρούντι Ρινάλντι
Περιβαλλοντική Πολιτική – Νεολαία: Κυπριανίδου Ερμίνα
Αλληλεγγύη: Λάμπρου Πάνος
Ναυτιλία – Τουρισμός: Λεουτσάκος Στάθης
Οικονομική Πολιτική – ΕΒΕ: Μηλιός Γιάννης
Δημόσια Διοίκηση: Μητρόπουλος Αλέξης
Δικαιοσύνη – Δικαιώματα: Μπαρζέφσκι Μάνια
Υγεία – Κοινωνικό κράτος: Μπασκόζος Γιάννης
Κινήματα – Συνδικαλιστική δράση: Νταβανέλος Αντώνης
Θεωρία – Πολιτισμός: Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Αυτοδιοίκηση: Πουλάκης Κώστας
Γραφείο Τύπου – ΜΜΕ: Σκουρλέτης Πάνος

Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας το '14 - Για ειδικές περιπτώσεις, αμέσως!

Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας το '14 - Για ειδικές περιπτώσεις, αμέσως!Πληθαίνουν τα σημάδια που δείχνουν ότι από το 2014 θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο έχουν απαγορευτεί οι πλειστηριασμοί στις πρώτες κατοικίες. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, με δηλώσεις τους αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έστω και μερική άρση της απαγόρευσης. Σημειώνεται πως αύριο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην οποία αναμένεται να εμπεριέχεται η αναφορά για άρση της απαγόρευσης... Στο μεταξύ, σήμερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε πώς μόνο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι όλους τους πολίτες αφορά η κατάσχεση εντός 30 ημερών για χρέη στην Εφορία. Είπε...

H λογική σε δέκα ερωτήσεις!



10 ερωτήσεις κρίσεως

Του Φώτη Σαραντόπουλου


1. Συζητούν πολλοί για το αν είναι σωστό η ΧΑ να διανέμει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες. Εκεί είναι βρε ανόητοι το ζήτημα; Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει 9.500 γεύματα ημερησίως. Η Εκκλησία περισσότερα. Αντί να συζητάνε μεταξύ τους, γιατί δεν ξευτιλίζουν τη ΧΑ, ρωτώντας την πόσες μερίδες διανέμει κάθε μέρα;