Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Διόδια στο Δερβένι και αυξήσεις!


 
Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «παγωμένους» αυτοκινητόδρομους αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Μαζί με αυτά όμως θα έρθουν και νέοι σταθμοί διοδίων, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις σχετικές συμβάσεις.

Μετά το πανηγύρι... τρόμος στα Τριπόταμα! Άγριος ξυλοδαρμός 62χρονης

ksilo 

Μια σοβαρή υπόθεση στα Τριπόταμα εξετάζουν οι Αρχές στην Ηλεία, μετά τον εντοπισμό σοβαρά τραυματισμένης από ξυλοδαρμό 62χρονης γυναίκας από τον Αστρά της Λαμπείας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος μαζί με το διοικητή της Υ.Α. Πύργου Κώστα Δίπλα και τους συνεργάτες τους, βρέθηκαν από το πρωί στην περιοχή για να ερευνήσουν τι έχει συμβεί και ήδη έχει συλληφθεί ένας 43χρονος από το Περδικονέρι Αρκαδίας, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η 62χρονη από τον Αστρά βρισκόταν με την παρέα στο πανηγύρι που διεξάγεται χθες και σήμερα στα Τριπόταμα, στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας.
Κάποια στιγμή κατευθύνθηκε στο χώρο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της με σκοπό να το φέρει πιο κοντά στην παρέα της που περίμενε για να φύγουν. Τότε εκτιμάται πως δέχθηκε την επίθεση του φερόμενου δράστη.
Προφανώς με σκοπό την σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, ο 43χρονος φέρεται να χτύπησε πολύ άσχημα στο κεφάλι, τη γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος. Ο φερόμενος δράστης που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τότε εγκατέλειψε το θύμα του και απομακρύνθηκε μέσα στο σκοτάδι.

Τα μέλη της παρέας της 62χρονης, βλέποντας να περνά η ώρα και να καθυστερεί να επιστρέψει η φίλη τους, κινήθηκαν προς το σημείο και την βρήκαν αιμόφυρτη στο δρόμο. Άμεσα κάλεσαν ασθενοφόρο, που τελικά μετέφερε την γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τα βαριά τραύματα που φέρει από την επίθεση δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Οι Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας, πήγαν στην περιοχή και μετά από έρευνα που έκαναν το πρωί, εντόπισαν τον 43χρονο φερόμενο ως δράστη, που συνελήφθη.
 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η 62χρονη δεν είχε βιαστεί απο το δράστη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ημίγυμνη. Άλλωστε και ο ίδιος παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν κατέθετε, αρνήθηκε πεισματικά κάτι τέτοιο.

Οι Αρχές όμως επιβεβαίωσαν πως ήταν αυτός ο δράστης της επίθεσης στην άτυχη γυναίκα, καθώς βρέθηκαν ίχνη αίματος στα ρούχα του, και ένα κουμπί στον τόπο της επίθεσης που ήταν ίδιο με αυτά της μπλούζας που φορούσε και εξ αυτών έλλειπε ένα.

Αργολίδα: 60χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον αδερφό του στην πλάτη!

Ο 60χρονος συνελήφθη, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τραχεία Αργολίδας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την ανθρωποκτονία του αδερφού του.

Όπως προέκυψε, χθες το βράδυ, στην περιοχή Τασουλέικα, Τραχείας Αργολίδας, μετά από επεισόδιο που είχε ο 60χρονος με τον αδερφό του,
του επιτέθηκε με τη χρήση μαχαιριού, τραυματίζοντάς τον στην πλάτη.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του...

Για την διερεύνηση του περιστατικού άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου,
με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 60χρονου και τη σύλληψη του.

Κατά τις έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 60χρονος, καθώς και τρία  κυνηγητικά όπλα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων ερευνάται.

Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Ρέππας και Σκανδαλίδης κοιτούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ


 Οι ομιλίες του Δημήτρη Ρέππα και του Κώστα Σκανδαλίδη δίνουν τον τόνο της πρώτης ημέρας του πολιτικού-επιστημονικού συμποσίου που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η Μαρία Αντωνιάδου πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Maria-Antoniadou
Η εκκλησιαστική συντάκτρια του “Βήματος” και πρωτεύσασα σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές Μαρία Αντωνιάδου, είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Τρίμη.
Ο Δημήτρης Τρίμης πρότεινε να δοθεί η προεδρία της ΕΣΗΕΑ στη Μαρία Αντωνιάδου, στο πλαίσιο της συγκρότησης αναλογικού προεδρείου, όπως δηλαδή είχε συμβεί και με τον ίδιο μετά τις προηγούμενες εκλογές, όταν είχε εκλεγεί εκείνος πρώτος σε σταυρούς, και η παράταξή του πρώτη δύναμη της συνδικαλιστικής ένωσης των δημοσιογράφων.
Τη θέση της Γενικής Γραμματέως κατέλαβε η Μαριλένα Κατσίμη, προερχόμενη από τη “Συσπείρωση”, δηλαδή την παράταξη που ήρθε δεύτερη σε σταυρούς.
Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ θα συμπληρωθούν σε επόμενη συνεδρίαση από τις άλλες παρατάξεις.
Η Μαρία Αντωνιάδου έχει μακρά διαδρομή στα συνδικαλιστικά του δημοσιογραφικού χώρου, και ήταν μέχρι τις τελευταίες εκλογές Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, προερχόμενη από την παράταξη που ίδρυσε ο Πάνος Σόμπολος.
Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση αποχώρησε από εκείνη την παράταξη και ηγήθηκε μιας νέας παράταξης με την ονομασία “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι”, που κατάφερε να συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, και να αναδειχθεί πρώτη.

Οι “ιδιαίτερες” ευχές του Μουρούτη στη νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Giorgos-MouroutisΜε τον δικό του τρόπο έδωσε δημοσίως τις ευχές του στη νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.
Ο τελευταίος, επέλεξε τους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media για να στείλει ένα μήνυμα με… νόημα:
“Συγχαρητήρια και καλή θητεία στην Μαρία Αντωνιάδου για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου της ΕΣΗΕΑ.
ΥΓ. Την προηγούμενη φορά που την συνεχάρην δημοσίως, η Μαρία καταγγέλθηκε δημοσίως (όπως και εγώ) με σφοδρότητα από τους “δημοκράτες” της Αριστερής δημοσιογραφίας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι για ορισμένους, τα συγχαρητήρια γίνονται αποδεκτά, μόνον αν έχουν αριστερό πρόσημο…
Αδιαφορώντας για τον νέο γύρο ύβρεων που θα ακολουθήσει, συγχαίρω και πάλι, με όλη μου την καρδιά, τη Μαρία Αντωνιάδου, μία αυτοδημιούργητη, άξια, έντιμη και ικανή δημοσιογράφο για την επιτυχία της.
Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το καλύτερο για τον κλάδο της…”, έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης στο Facebook.


Δουλειά “με οποιαδήποτε αμοιβή” για το 60% των ανέργων


anergiaΔουλειά “με οποιαδήποτε αμοιβή” αναζητεί το 60% των ανέργων στη σημερινή Ελλάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με την έρευνα ακόμη, το 37% των ανέργων στηρίζεται στο συγγενικό περιβάλλον του για να επιβιώσει, ενώ μόλις το 12% λαμβάνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ.
Επιπροσθέτως, το 53,7% των ανδρών και το 38% των γυναικών δηλώνει ότι θα δεχόταν να μετακινηθεί  μακριά από τον τόπο διαμονής του, στην προσπάθεια εξεύρευσης εργασίας.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη για τον φάκελο – βόμβα στον Εφέτη

antitroΗ οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο που εστάλη στο σπίτι ειδικού εφέτη ανακριτή.
Στην προκήρυξη που έχει τίτλο “Σχέδιο Φοίνικας 5 – Φάτε τους Δικαστές”  και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι τρομοκράτες καταφέρονται κατά των δικαστών υποστηρίζοντας πως ο χώρος της Δικαιοσύνης έχει αποθρασυνθεί, ενώ για τον παγιδευμένο φάκελο κατά του ειδικού εφέτη ανακριτή κάνουν λόγο για “δωράκι εκδίκησης”.

Οι Ρώσοι εντόπισαν εκτόξευση δυο πυραύλων στη Μεσόγειο! Κοινή δοκιμαστική εκτόξευση από ΗΠΑ και Ισραήλ

ballistic-missiles-fired
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Αμύνας ανακοίνωσε ότι τα ραντάρ του στρατού της Μόσχας εντόπισαν την εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων στην ανατολική Μεσόγειο.
Η είδηση προκάλεσε συναγερμό, σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει παρατηρηθεί χτύπημα στη Δαμασκό, που θα ήταν ο προφανής στόχος μιας αμερικανικής επίθεσης, αν ευσταθεί η ενημέρωση των Ρώσων.
Η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό επιβεβαίωσε ότι η πρωτεύουσα της Συρίας δεν έχει χτυπηθεί.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν άγνοια για την εκτόξευση πυραύλων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Και οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την πλευρά τους διέψευσαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη δική τους πλευρά.
Νεώτερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δυο πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη Συρία, καθώς και ότι δεν αποκλείεται η εκτόξευση των πυραύλων να έγινε από αμερικανικό πλοίο, να μην ήταν όμως επιθετικοί, αλλά να προορίζονταν για πρόγνωση καιρικών συνθηκών.
Τελικά, το Ισραήλ παραδέχτηκε την εκτόξευση πυραύλων, χαρακτηρίζοντας την δοκιμαστικού χαρακτήρα και από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως διευκρινίστηκε, η εκτόξευση έγινε από ισραηλινά πλοία, χωρίς την απευθείας εμπλοκή του αμερικανικού Ναυτικού, οι ΗΠΑ ωστόσο είχαν ενημερωθεί νωρίτερα.
ysterografa.gr

Πρόσκληση Λοβέρδου σε Βενιζέλο και Κουβέλη για κοινή πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος

loverdos1.jpgΜε μία έκκληση συσπείρωσης προς όλες τις δυνάμεις και τους πολίτες της κεντροαριστεράς για την ανασυγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και μία πρόσκληση προς τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη και πέντε ανεξάρτητους βουλευτές να καθίσουν γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Επίθεση Παναγιωτακόπουλου σε Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Βενιζέλο

panagiotakopoylos1
Σκληρή γλώσσα κατά των Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου χρησιμοποιεί, με αφορμή την αυριανή συνεύρεσή τους στην εκδήλωση του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που αποχώρησε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τους «εκπεσόντες αγγέλους του σοσιαλισμού».
Σε δήλωσή του με τίτλο «3η Σεπτέμβρη γιορτάζουν Σημίτης-Γιώργος-Βενιζέλος “οι εκπεσόντες άγγελοι του σοσιαλισμού”», αναφέρει ότι «το έργο του ιδρυτή και δημιουργού της μεγάλης, πλατιάς, πολυσυλλεκτικής, μεταπολιτευτικής Δημοκρατικής Παράταξης αμφισβητήθηκε από τους “αγγέλους” που είχε στο πλευρό του και τον πρόδωσαν».

«Τριάντα εννέα χρόνια μετά αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού, οι υπεξαιρετές της ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι, συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του 4ου οικονομικού Ράιχ. Κάνουν επιστημονικό συμπόσιο γιατί δεν τολμούν να αντικρίσουν άδειες πλατείες και στάδια», προσθέτει.
Αναφέρει δε, μεταξύ άλλων, ότι «εμάς μας αφορά το μήνυμα της 3ης του Σεπτέμβρη, που χτυπά πιο δυνατό από ποτέ στις καρδιές των Ελλήνων» και πως «ο Σοσιαλισμός είναι εφικτός και είναι υπόθεση όλων μας».

Έρευνα του ΣΔΟΕ σε Ινστιτούτο του ΛΑΟΣ

mavraganis
«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτή για τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών σε πολιτικό κόμμα.
Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τα οικονομικά του ΛΑΟΣ, καθώς διατυπώθηκαν δημόσιες καταγγελίες για το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης», το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΛΑΟΣ και δικαιούται ειδική κρατική επιχορήγηση, με σκοπό την παραγωγή μελετών και την πολιτική επιμόρφωση.

ΠΑΣΟΚ: Καμία συζήτηση για αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές

PASOK«Δεν έχει γίνει συζήτηση σε επίπεδο Αντώνη Σαμαρά- Ευάγγελου Βενιζέλου, άρα δεν υπάρχει τίποτα», σχολίαζαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, αναφορικά με την υπό εξέταση αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν επίσης ότι, εφόσον γίνει πρώτα αυτή η συζήτηση και σε κάθε περίπτωση πριν ανακοινωθεί κάτι, θα έχει προηγηθεί ενημέρωση και συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

Ο καιρός γαρ εγγύς…

sun-rising
Είναι αλήθεια πως η πρώτη άποψη που δημιουργούμε για κάποιον βασίζεται κυρίως στην εμφάνισή του. Επίσης αληθινό είναι πως η συμπεριφορά, η δημόσια παρουσία και ο τρόπος επικοινωνίας ενός ατόμου είναι ικανός να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Το ζήτημα είναι τι γίνεται όταν αυτή η «εικόνα» είναι πλασματική, «τεχνηέντως» δημιούργημα, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα; Αρκεί το «φαίνεσθαι»;

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

vouli6
Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, ενώ ξεκίνησε η συζήτησή του επί των άρθρων.

Υπέρ τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επέκρινε όσους αντιδρούν στις νέες αλλαγές, κατηγορώντας τους ότι «με την απαξιωτική τους συμπεριφορά και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, δεν βοηθούν στην αναβάθμιση της παιδείας».

«Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης εντελώς δωρεάν. Αναβαθμίζουμε την κατάρτιση και την τεχνολογική εκπαίδευση. Δεν ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε την επανάσταση στην παιδεία. Όμως προσπαθούμε να κάνουμε ορισμένες τομές σε συνθήκες πολύ δύσκολες. Δίνουμε στη μη τυπική εκπαίδευση μια κατεύθυνση, όπως και στα μεταλυκειακά ΙΕΚ για να έχει ο μαθητής μια ακόμα επιλογή που δεν την είχε», υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας.
Ακόμα, ο υφυπουργός Παιδείας επικαλούμενος το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι δεν διαπιστώνει να υπάρχει διαφορετική άποψη σε ό,τι αφορά το λύκειο και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εμείς στηρίζουμε τη δημόσια εκπαιδευτική κατάρτιση, αλλά δεν έχουμε και ιδεοληψίες».

Τέλος, ο κ. Γκιουλέκας διαβεβαίωσε ότι τόσο στα δημόσια ΙΕΚ, όσο και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, η λειτουργία τους θα ξεκινήσει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς έχει προβλεφθεί από το υπουργείο η παράταση της θητείας των διευθυντών, ενώ προκηρύχθηκαν και οι νέες θέσεις για την κάλυψη των λίγων κενών που είχαν δημιουργηθεί.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ότι το νέο λύκειο μετατρέπεται σε συνεχές πανελλαδικό εξεταστικό κέντρο και παράλληλα ενδυναμώνεται η παραπαιδεία. «Το υπουργείο Παιδείας δεν αιφνιδιάζει με κανέναν τρόπο», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και έκανε λόγο για στείρα κριτική που ακούστηκε, χωρίς, όμως, καμία ρεαλιστική πρόταση.

ysterografa.gr

Εκτός Champions League οι Τόρες, Ιμπαγάσα και Σέποβιτς

ariel
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τους 21 παίκτες που θα αγωνιστούν στη φάση των ομίλων του Champions League.

Εκτός έμειναν οι Τόρες, Ιμπαγάσα και Σέποβιτς.

Αναλυτικά συμπεριλήφθηκαν οι : Μπονγκ, Κάμπελ, Χολέβας, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μετζανί, Μέγιερι, Ολαϊτάν, Μήτρογλου, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Μασάντο, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ.

Αλλαγή στον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών

Vroutsis1
«Προχωρούμε σήμερα σε μία ακόμη γενναία μεταρρύθμιση με διπλό στόχο, αφενός με την ολοκλήρωση της ενιαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης με οριστικό και δίκαιο τρόπο και αφετέρου με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών για παροχή εφάπαξ».
Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά το τέλος της σημερινής ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και αφορούσε το νέο ενιαίο και ηλεκτρονικό τρόπο είσπραξης του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών μέσω της μηνιαίας Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις. Το σύστημα τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου του 2013 και αφορά 1.200.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου 400.000 είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑ και περίπου 800.000 είναι δικαιούχοι παροχών πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα (ΤΑΠΙΤ).

Νέες περικοπές συντάξεων και εφάπαξ

Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν -και πάλι- για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Μείωση έως και 20% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ θεωρείται εξαιρετικά πιθανή από το οικονομικό επιτελείο, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι προσπάθειες καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια το μαχαίρι θα μπει και στις κύριες συντάξεις μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Εθνος«, από το 2014 δημιουργείται ο ατομικός λογαριασμός κάθε ασφαλισμένου και η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι μειώσεις θεωρούνται επιβεβλημένες καθώς αναμένεται να προκύψουν νέα ελλείμματα στα ταμεία. Οι περικοπές θα γίνουν με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης καθώς το κράτος θα εγγυάται μόνο ένα ποσό κοντά στα 360 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης θα εξαρτάται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου. Σταδιακά θα καταργηθούν και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία ενώ από το 2014 ο υπολογισμός του εφάπαξ θα είναι ενιαίος για όλα τα ταμεία.

aftodioikisi.gr

Εκλογές ΟΤΑ: Επαναφορά του 42% και ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σε χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη «κλείδωσαν» οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα είναι πολύχρωμο, αφού θα αναφέρονται τα ονόματα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και προέλευσης. Επομένως, θα μπορεί κανείς να ψηφίσει δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης από αυτή στην οποία ανήκει ο δήμαρχος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.
Επαναφορά του 42%
Επίσης, προβλέπεται επιστροφή στο 42%, ως όριο για την εκλογή, από το 50%+1 που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, προϋπόθεση ώστε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στον πρώτο γύρο των εκλογών να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 5%.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα απεγκλωβιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματισμό.
Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός αυτός συνδέεται ευθέως με τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να επενδύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την ακολουθούμενη πολιτική.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένονται έντονες, αλλά για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, ο κύβος έχει ριφθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή δημάρχου ή περιφερειάρχη με 50%+1 είχε θεσμοθετηθεί με τον «Καλλικράτη» από τον Γ. Ραγκούση, προκαλώντας τότε πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ. Ωστόσο τότε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι από τους αιρετούς που ήταν υποψήφιοι με τη σημαία του, τάσσονταν υπέρ του 50%+1, κάνοντας λόγο για «καρμανιόλα του 42%»

 aftodioikisi.gr

Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140e4337c0bc63c4&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hl57qfj10&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378219202618&sads=Mug4rbLi-KuVDUF3DCorR6CyTQs
 
Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης ενόψει της νέας σχολικής περιόδου δηλώνοντας ότι «με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχουμε δημιουργήσει ένα νέο θεσμό, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα αυτά ζητήματα για την Ελληνική κοινωνία με στόχο να εφαρμόσουμε μια σταθερή πολιτική, που θα έχει συνέχεια και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ιδίως των νέων».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Andreas-Papamimikos
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα διεξαγωγής δημοτικών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει, άλλη μια φορά, ότι εκφράζει τη στείρα αντίδραση απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σε κάθε αλλαγή.
Εκφράζει το συντηρητικό, το ξεπερασμένο, το παρωχημένο, το φθαρμένο.
Έχουμε άλλη άποψη και άλλη θέση.
Θέλουμε τους ικανούς, τους άξιους, τους καταξιωμένους παντού.
Θέλουμε αποφασιστικά βήματα που να οδηγούν μπροστά.
Θέλουμε αλλαγές για μια σύγχρονη Αυτοδιοίκηση που να υπηρετεί το συμφέρον των δημοτών, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Θέλουμε οι πολίτες να κάνουν πράξη τις επιλογές τους».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ»

Τη στιγμή που προσπαθεί να σταθεί με το κεφάλι ψηλά σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αυτός της εξαγωγής ελαιολάδου, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας για μία ακόμα φορά να φέρει προσκόμματα στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού Νότου, φροντίζει να δώσει στους εξαγωγείς μας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα.

Με μία σκανδαλώδη ανακοίνωση ο Ρουμάνος αρμόδιος επίτροπος Ντάσιαν Τσιόλος ανακάλεσε απόφαση που είχε ληφθεί και όριζε ότι όλα τα εστιατόρια εντός Ε.Ε υποχρεούνταν από τον Ιανουάριο του 2014 να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε φιάλες, με σύστημα που δεν θα επιτρέπει να εμφιαλώνονται ξανά.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Οι πραγματικοί λόγοι της απόφασης των Βρετανών για τη Συρία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί πολλοί να ξαφνιάστηκαν και άλλοι τόσοι (μεταξύ των οποίων και οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ) να χαρακτήρισαν «κόλαφο» για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Στην πραγματικότητα, όμως, η απόρριψη της πρότασης Κάμερον ήταν περισσότερο από αναμενόμενη.
Η απόρριψη της πρότασης Κάμερον ερχόταν από το παρελθόν.
Οι ρίζες της βρίσκονται στον πόλεμο στο Κόσσοβο, απλώθηκαν με τον πόλεμο στο Ιράκ και έκτοτε φέρουν ονοματεπώνυμο: Άλαστερ Κάμπελ.
Ο λόγος για τον διαβόητο spin doctor του Εργατικού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, τον τότε υπεύθυνο επικοινωνίας του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στρητ, που μέχρι σήμερα κατηγορείται για προπαγάνδα και κατασκευή στοιχείων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-1ο ΤΕΝΙΣ ΟΠΕΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140e2d7771c21e7b&attid=0.6&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378217775248&sads=qAPkFm1ur-wAQNWt72HSyHHtEIY

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΤΟΥ ΦΙΛΑΦΛΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1ου   ΤΕΝΙΣ ΟΠΕΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΛΟΥ και ΔΙΠΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΝΕΟΦΥΤΟ ΚΟΜΝΗΝΟ ΤΕΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ JUNIOR  ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΕ 6/1-6/1 ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ  ΝΙΚΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ 6/0 6/3



 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140e2d7771c21e7b&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378218087324&sads=Jcw6uAkf1B1GCoO9Rwn9xKZVmmA
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ Κο ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ..
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140e2d7771c21e7b&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378218023501&sads=Z0f0SRkXZn8gVN38ucrpQ_Pm9mg
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ {30} ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Κο ΘΩΜΑ ΚΑΝΑΒΟ και ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ PLAYSPORT
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ¨ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ¨ και ¨UPI-YO¨ FROZEEN YOGURT


ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το Δ.Σ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140e2d7771c21e7b&attid=0.9&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378217218262&sads=ZgI1xvWQoaFT9p_bxVIwas5euZ8&sadssc=1

Δημόσιο: Οι εφτά πηγές των 15.000 απολύσεων

Τις εφτά πηγές των 15.000 απολύσεων από το Δημόσιο που, σύμφωνα με τα όσα έχουν υπογράψει οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2014 καταγράφει η aftodioikisi.gr, μετά την αποκάλυψη του πρωθυπουργού ότι θα προέλθουν από τους 25.000 «διαθέσιμους» του 2013. Πρόκειται για 4.000 απολύσεις εντός του 2013 κι άλλες 11.000 έως το τέλος του 2014.
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι προς απόλυση:

Επιχειρηματίας πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη Βουλιαγμένη!

elas
Άγνωστος πυροβόλησε σήμερα τα ξημερώματα έναν επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη, εισβάλλοντας στο σπίτι του
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι.
Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

"Σεφτέ" ο Ατρόμητος, στο μηδέν ο Άρης

Ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη (2-0) στη Σούπερ Λίγκα και πρώτη εντός έδρας κόντρα στον Άρη μετά από 37 χρόνια.

Ο Ατρόμητος δεν έδειξε επηρεασμένος από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό και κυρίως από την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής του αγώνα στην Ολλανδία. Ήταν η ομάδα που κράτησε μπάλα και έψαξε τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ξανά άσφαιρος ο ΟΦΗ, 0-0 με Πλατανιά

ofi
Με τους ΟΦΗ και Πλατανιά να μένουν στο 0-0 στο “Γεντί Κουλέ”, έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στη Super League. Καλύτερος ο ΟΦΗ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον εκπληκτικό Αντώνη Γεωργαλίδη, μένοντας για τρίτο ματς χωρίς γκολ στο ενεργητικό του!

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν (87' Φραγκουλάκης), Τριποτσέρης, Γκαλέτι, Κάλαϊτζιτς (63' Όγιος), Ζε Εντουάρντο (78' Λαμπρόπουλος), Ζβασιγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιαζες.

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντεζ, Δημήτρης, Φαϊσκα, Ιντζίδης, Σιώπης, Τετε, Μπέλιτς (64' Μοράλ), Τόρες (58' Νούνες), Ναζλίδης (92' Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης

Η Ντόρα κήρυξε Ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Dora-Bakoyanni-Vaggelis-Meimarakis
Στο παρελθόν, και με αφορμή την υπεράσπιση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ανοίξει βεντέτα με την Κουμουνδούρου, που κρατάει… μέχρι και σήμερα.
Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε με την παρουσία της πρώην Υπουργού Εξωτερικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε σε… στριπτίζ των θέσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με πολιτικό υπόβαθρο και επιχειρήματα.

 18χρονος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία

asthenoforo2000
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λιβαδειάς από τον θάνατο ενός 18χρονου από ηλεκτροπληξία.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr ο άτυχος νεαρός πήγε στο αναψυκτήριο που διατηρούσε ο φίλος του για τον βοηθήσει. Στην προσπάθειά του να μεταφέρει μηχανή παρασκευής γρανίτας, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία.
Ο 18χρονος διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, άλλα δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να του προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια.
Προανάκριση για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Λιβαδειάς.

"Σε καλό δρόμο" η προγραμματική συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου

samven
Σειρά ζητημάτων εξετάστηκαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα οι εξελίξεις στη Συρία, αλλά και ζητήματα αναφορικά με την Αίγυπτο και την ΠΓΔΜ. Σε αυτό το σκέλος της συζήτησης παρών ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.
Επιπλέον συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) καθώς επίσης και το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, για την οποία οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία και «είναι σε καλό δρόμο».
Τέλος οι δύο αρχηγοί συζήτησαν και για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Λέττα: Επέμβαση στη Συρία θα επιδεινώσει τη λαθρομετανάστευση

letta
Η Ιταλία επεσήμανε σήμερα πως η ΕΕ στερείται μίας σαφούς κι επαρκούς θέσης γύρω από το πρόβλημα της μετανάστευσης και προειδοποίησε πως η κατάσταση είναι δυνατόν να επιδεινωθεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία.
«Αναμένω ότι η συριακή κρίση ενδέχεται να επιδεινώσει το πρόβλημα της μετανάστευσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την Σλοβένα ομόλογό του Αλένκα Μπράτουσεκ στο Μπλεντ (βόρεια Σλοβενία).
Η ΕΕ «ακόμη δεν έχει υιοθετήσει μία επαρκή προσέγγιση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής», που αφορά την μαζική άφιξη προσφύγων στο έδαφός της, πρόσθεσε.
«Όπως πάντα, η Ιταλία θα αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης, όμως υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα», επεσήμανε ο Λέττα, προαναγγέλλοντας πως όταν η Ρώμη θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, το β’ εξάμηνο του 2014, θα προτάξει το θέμα στους στόχους της προκειμένου να υπάρξει μία κοινή προσέγγιση των Ευρωπαίων γι’ αυτό.
Ερωτηθείς για την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και της Γαλλίας να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία, ο Λέττα δήλωσε πως κατανοεί τη θέση τους όμως, «η Ιταλία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επέμβαση όσο το ΣΑ του ΟΗΕ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι όντως χρησιμοποιήθηκαν» χημικά όπλα στις επιθέσεις της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

υστερογραφα

Ντάισελμπλουμ: Το 2014 και... βλέπουμε για την Ελλάδα

Jeroen-Dijsselbloem
Εκτός από πρόεδρος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει τη… συμπληρωματική ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών της ολλανδικής κυβέρνησης, θέση λόγω της οποίας προτιμήθηκε από το Βερολίνο για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στη μέχρι σήμερα θητεία του, ο Ολλανδός πολιτικός δεν έχει δείξει φυσικά τα φιλικά αισθήματα που παραδοσιακά χαρακτήριζαν τον προκάτοχό του για την Ελλάδα, μιλάει ωστόσο για τη χώρα μας με πολιτικό και… οικονομικό ρεαλισμό.
Έτσι, έχει τη δική της σημασία η σημερινή τοποθέτησή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, μέσω επιστολής, στην οποία παραδέχεται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί η Ελλάδα πρόσθετη οικονομική χρηματοδότηση για το 2014, συμπληρώνει ωστόσο πως κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί στην πορεία του επόμενου έτους, και ανάλογα με το πως θα εξελίσσονται διάφορες παραμέτρους του θέματος.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λοιπόν μιλάει για βοήθεια προς την Ελλάδα υπό όρους, και συντονίζει έτσι τη δική του ρητορική με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης, στην οποία άλλωστε και… χρωστάει την επιλογή του για το ανώτατο αξίωμα του προέδρου του Eurogroup.

OPENKORINTHOS ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα ξεκινά σήμερα στην Κόρινθο. Μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφασίζει να παρέμβει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τοπική κοινωνία.

Μία ομάδα που θέλει να βάλει τον απλό πολίτη στο επίκεντρο της ενημέρωσης, της συμμετοχής και της δράσης και να του προσφέρει επιλογές ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο (τοπικά, εθνικά και παγκόσμια) περιβάλλον.

Ξυλόκαστρο: Συνελήφθη 33χρονος για παράβαση των Νομοθεσιών για τα όπλα , τα βεγγαλικά και τους ραδιοερασιτέχνες !!!

Συνελήφθη ,χθες (2-9-2013) το πρωί , σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , ένας 33χρονος ημεδαπός , για παράβαση των Νομοθεσιών για τα όπλα , τα βεγγαλικά και τους ραδιοερασιτέχνες !!!
Ειδικότερα , από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση , στο πλαίσιο της οποίας έγινε έρευνα στην οικία του 33χρονου , όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
1 πιστόλι και 4 κυνηγετικά όπλα , για τα οποία δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλούς φύλαξης τους.
5 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου , εκ των οποίων ο ένας περιείχε 5 φυσίγγια.
2 ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου.
Διάφορα εξαρτήματα πολεμικού τυφεκίου.
243 φυσίγγια , 120 κάλυκες και 15 βολίδες , διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
1 γεμιστήρας με 8 κάλυκες.
2 μαχαίρια , με μήκος λάμας 16 και 13 εκατοστών , αντίστοιχα.
1 ξιφίδιο , με μήκος λάμας 20 εκατοστών.
1 σουγιάς.
2 περόνες από χειροβομβίδες.
1 φορητός πομποδέκτης και δύο ακροδέκτες.
57 κροτίδες.
Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.!!!

Εντοπίστηκε οπλισμός σε οικία του 29χρονου Αλβανού

Μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών , χθες εντοπίστηκε οπλισμός στην οικία του 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας , ο οποίος είχε συλληφθεί προχθες (1-9-2013) γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου !!!
Ειδικότερα , σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σημερα το μεσημέρι, στην Πάτρα Αχαΐας , στην οικία του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 περίστροφο με 6 φυσίγγια.
78 φυσίγγια διαφόρων τύπων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου !!!

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου

Συνελήφθησαν , προχτες (1-9-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες , στο 173 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών ,  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου , 3 άτομα ένας 29χρονος ημεδαπός και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας , ηλικίας 29 και 39 ετών αντίστοιχα !!!
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου , για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία , της πλαστογραφίας πιστοποιητικών , της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης , της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματία !!!
Ειδικότερα , στις (31-8-2013) το βράδυ , στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας , στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών , σε σήμα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας για έλεγχο δύο οχημάτων , οι οδηγοί τους δεν σταμάτησαν και ανέπτυξαν ταχύτητα !!!
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν , μετά από καταδίωξη , τα δύο οχήματα στο 173 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών (Κόμβος Αιγίου), εντός των οποίων επέβαιναν οι ανωτέρω !!!
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο , οι 29χρονοι επέδειξαν στους αστυνομικούς Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας , τα οποία ήταν εμφανώς πλαστά και κατασχέθηκαν !!!
Επιπλέον , όπως προέκυψε , για το ένα από τα οχήματα , το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος , είχε δηλωθεί η κλοπή του από τον ιδιοκτήτη του , στις (31-8-2013) το πρωί , στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων !!!
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , προέκυψε επιπλέον ότι , σε βάρος του 29χρονου ημεδαπού , εκκρεμούσαν 2 Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου για απόπειρα ανθρωποκτονίας , για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη , καθώς επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας , για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για απειλή !!!
Επιπρόσθετα , προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου για υποθέσεις κλοπών και ληστειών !!!
Οι συλληφθέντες οδηγηθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα , ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο , συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου !!!

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!

Νεανικο Φεστιβαλ Μουσικης Φιλαρμονικη Αιγειρας 1.jpg 
Με "Μουσικές του Κόσμου" γέμισε χθες Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το Μεσολόγγι!

 Η σκηνή του θεάτρου του λιμανιού γέμισε από νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα.



Συμμετείχαν:

Η μαρίνα του Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


 
«Η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, όχι μόνο της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας, καθώς αποτελεί εμβληματικό προορισμό. Κατέχει άλλωστε ιδιαίτερη θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την ένταξή της στα έργα ΣΔΙΤ και πρόσθεσε ότι «το έργο θα προχωρήσει τάχιστα, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και ο Πρωθυπουργός της χώρας».

Η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου αποφασίστηκε να υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Πυργιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαο Μαντζιούφα, το Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου κ. Σ. Μαρίνο, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως καθορίστηκε, το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντός του Σεπτεμβρίου θα καταρτιστεί ο φάκελος του έργου για να υπαχθεί στις διατάξεις ΣΔΙΤ, θα δημοπρατηθεί εντός του Οκτωβρίου και θα χρηματοδοτηθεί από το Jessica.

«Η μαρίνα του Ναυπλίου, όπως άλλωστε και η μαρίνα της Μονεμβασιάς, η οποία θα υλοποιηθεί επίσης ως έργο ΣΔΙΤ, θα αποτελέσουν κρίσιμες προσθήκες στο επίπεδο των τουριστικών υποδομών και, σε συνδυασμό με αντίστοιχες υποδομές, όπως το λιμάνι του Γυθείου το οποίο ήδη κατασκευάζεται και έχει ήδη ενταχθεί στους προορισμούς κρουαζιέρας, θα δώσουν νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Πελοποννήσου, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.
Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, του Πνευμονολόγου και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής κατά του καπνίσματος κ. Παναγιώτη Μπεχράκη και του Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Μισθού, προκειμένου να δοθούν οι κατευθύνσεις υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜ. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140debe3411d67bc&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378192158194&sads=aDfP0sJRKacVqOqqRRS7CwPhyzA

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ GERANIA VERTICAL KILOMETER 2013


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140debe3411d67bc&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378192103382&sads=fC1CRl4HCmlLTMLALYnzhQUY1to
Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα εγγραφών, με τους πρώτους ξένους αθλητές να έρχονται στις αρχές της εβδομάδας στο Λουτράκι!
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Σλοβένος αθλητής της LaSportiva Nejc Kuhar, νικητής του Dolomites VK 2012, οι δύο αθλητές από την Ανδόρα Ferran Teixido 3ος και Oscar Casal 8ος στη φετινή κατάταξη αλλά και η δεύτερη στον κόσμο για το 2012 Καταλανή Silvia Leal Auge και οι Alba Suets και Vanesa Ortega 3η και 4η φέτος μέχρι στιγμής!
Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι για πρώτη χρονιά ο Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων και υποστηρικτές ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου και ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου.
Η Red Bull, μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, εκτός από τη μεταμόρφωση της εκκίνησης και του τερματισμού σε αγωνιστικό στίβο, θα διαθέσει ελικόπτερο στη διοργάνωση για τη μεταφορά των υλικών στη δυσπρόσιτη κορυφή των 1.000μ και την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα με εναέριες λήψεις.
Η εταιρεία ZipVit, το κατάστημα αθλητικών ειδών Pulse100 και τα καφεκοπτεία «ο Βραζιλιάνος» θα χορηγήσουν τη διοργάνωση με προϊόντα και χρήσιμα υλικά.
Σας περιμένουμε να ζήσετε την εμπειρία ως αθλητές ή θεατές στον 4ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Skyrunning και το μοναδικό 0-1000 στον κόσμο!
Λουτράκι, 8 Σεπτεμβρίου / 09:00 πμ / Πλατεία Κρήνης
Gerania Vertical Kilometer

20o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λαμία: Οι νέοι αγρότες στο επίκεντρο της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140de9ec60ca5e56&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hl3nzdpl2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378191710239&sads=XvQk2Om3usUhZ6RSd5j-qzbPCaI&sadssc=1
 
Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού τομέα, ως καθοριστικού παράγοντα ανάκαμψης της χώρας τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών με τίτλο «Αγροτική Οικονομία & Πολιτισμός, Πυλώνες Ανάπτυξης & Δημιουργίας» στο Κάστρο Λαμίας και επεσήμανε την πρωταρχική του θέση στο στρατηγικό αναπτυξιακό προγραμματισμό της Πελοποννήσου.
Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι των ενώσεων των νέων αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
DSC_0250.jpgΗ κα Νικολάκου στην ομιλία της αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και τις υπηρεσίες εστίασης και τουρισμού, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Δημοπρατήριο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα στην ομιλία της η κα Νικολάκου ανέφερε:

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος: «Το καλύτερο success story θα είναι η φυγή σας...»

Η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωρακόπουλου στον Γιώργο Κιούση
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Πολλές είναι οι τεχνικές αλλά και οι διοικητικές ελλείψεις, οι οποίες μας βάζουν σε δαιδαλώδεις λαβύρινθους και να πρέπει να ψάχνουμε την άκρη του νήματος για πράγματα που είναι αυτονόητα. Η ελλιπής χρηματοδότηση είναι το τεράστιο θέμα μας, όχι μόνο σε εμάς άλλα σε όλους τους φορείς της ψυχικής υγείας»

«Οι ένοικοι, δηλαδή οι άνθρωποι που φιλοξενούμε είναι αυτοί που μας οπλίζουν με δύναμη και ενέργεια. Σας μιλάω με το χέρι στην καρδιά και όχι σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων...Οι άνθρωποι που φιλοξενούμε είναι κομμάτια της ζωής μας...»
Στην Ελευθεροτυπία και συγκεκριμένα στην στήλη Ανθρώπινα, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Κιούσης, μιλά ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος για την ψυχική υγεία στην Ελλάδα.
Ο ίδιος είναι υπεύθυνος στο Οικοτροφείο Ιπποκράτης ΙΙ της Έδρας και μέσα σε 7 ερωτήσεις αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στους φορείς στην Ελλάδα των μνημονίων.
«Στα 27 μου αντιλαμβάνομαι, δυστυχώς, πως το μέλλον στη χώρα μας είναι αβέβαιο. Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή αυτό που έκαναν στην γενιά μου είναι πως μας στέρησαν το όνειρο και την ελπίδα, τα  εξαφάνισαν ακόμη και από το υποσυνείδητο μας», λέει χαρακτηριστικά.  Διαβάστε τι είπε στο    pinakio.blogspot.gr