Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μαρία Αντωνιάδου πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Maria-Antoniadou
Η εκκλησιαστική συντάκτρια του “Βήματος” και πρωτεύσασα σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές Μαρία Αντωνιάδου, είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Τρίμη.
Ο Δημήτρης Τρίμης πρότεινε να δοθεί η προεδρία της ΕΣΗΕΑ στη Μαρία Αντωνιάδου, στο πλαίσιο της συγκρότησης αναλογικού προεδρείου, όπως δηλαδή είχε συμβεί και με τον ίδιο μετά τις προηγούμενες εκλογές, όταν είχε εκλεγεί εκείνος πρώτος σε σταυρούς, και η παράταξή του πρώτη δύναμη της συνδικαλιστικής ένωσης των δημοσιογράφων.
Τη θέση της Γενικής Γραμματέως κατέλαβε η Μαριλένα Κατσίμη, προερχόμενη από τη “Συσπείρωση”, δηλαδή την παράταξη που ήρθε δεύτερη σε σταυρούς.
Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ θα συμπληρωθούν σε επόμενη συνεδρίαση από τις άλλες παρατάξεις.
Η Μαρία Αντωνιάδου έχει μακρά διαδρομή στα συνδικαλιστικά του δημοσιογραφικού χώρου, και ήταν μέχρι τις τελευταίες εκλογές Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, προερχόμενη από την παράταξη που ίδρυσε ο Πάνος Σόμπολος.
Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση αποχώρησε από εκείνη την παράταξη και ηγήθηκε μιας νέας παράταξης με την ονομασία “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι”, που κατάφερε να συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, και να αναδειχθεί πρώτη.

Οι “ιδιαίτερες” ευχές του Μουρούτη στη νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Giorgos-MouroutisΜε τον δικό του τρόπο έδωσε δημοσίως τις ευχές του στη νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.
Ο τελευταίος, επέλεξε τους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media για να στείλει ένα μήνυμα με… νόημα:
“Συγχαρητήρια και καλή θητεία στην Μαρία Αντωνιάδου για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου της ΕΣΗΕΑ.
ΥΓ. Την προηγούμενη φορά που την συνεχάρην δημοσίως, η Μαρία καταγγέλθηκε δημοσίως (όπως και εγώ) με σφοδρότητα από τους “δημοκράτες” της Αριστερής δημοσιογραφίας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι για ορισμένους, τα συγχαρητήρια γίνονται αποδεκτά, μόνον αν έχουν αριστερό πρόσημο…
Αδιαφορώντας για τον νέο γύρο ύβρεων που θα ακολουθήσει, συγχαίρω και πάλι, με όλη μου την καρδιά, τη Μαρία Αντωνιάδου, μία αυτοδημιούργητη, άξια, έντιμη και ικανή δημοσιογράφο για την επιτυχία της.
Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το καλύτερο για τον κλάδο της…”, έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης στο Facebook.