Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποινές «καταπέλτης» από την FIFA στη Ρωσία – Δεν παίζει ξανά ματς στην έδρα της, «χάνει» το όνομά της και δεν θα ακούγεται ο εθνικός της ύμνος

  Με «ναι μεν άλλα...» απάντησαν FIFA και UEFA στην ΕΠΟ για τις εκλογές 

Ποινές που τις έχουμε συναντήσει μόνο σε υποθέσεις ντόπινγκ επιβάλλει στις ομάδες της Ρωσίας αλλά και στην Εθνική Ομάδα της χώρας η FIFA.

H FIFA παύει να αναγνωρίζει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας, που οδηγείται προς διεθνή απομόνωση μετά την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής υπό τον πρόεδρο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Αναλυτικά, αποφασίστηκε:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0: Άλμα για τα πλέι οφ! / Στο +13 ο Ολυμπιακός.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0: Άλμα για τα πλέι οφ! (highlights) 

Παίζοντας με… κυνικό τρόπο ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε επικρατώντας με σκορ 3-0 της ΑΕΚ στη Λεωφόρο και έκανε πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να μπει στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» μάλιστα πήραν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι με αντίπαλο ομάδα της BIG 4.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την μπάλα στην κατοχή της, χωρίς να μπορέσει να αποκομίσει κάποιο όφελος.

Κακός μπελάς ο Ιωνικός για τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα ( 1-1)

ΠΑΟΚ - Ιωνικός 1-1: Κακός μπελάς οι Νικαιώτες για τον «δικέφαλο του Βορρά»! (highlights) 

Ούτε στην Τούμπα κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ιωνικό στη φετινή σεζόν, καθώς μετά το 3-2 του πρώτου γύρου στη Νίκαια η ομάδα του Δημήτρη Σπανού κράτησε τον «δικέφαλο του Βορρά» στο ισόπαλο 1-1 (33' πέν. Σβαμπ - 58' Ροζέριο Τουράμ) !

Αυτό το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τους Θεσσαλονικείς σε ό,τι έχει να κάνει με τις βλέψεις τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού πλέον χάνουν την όποια επαφή είχαν με την πρώτη θέση που κατέχει με μεγάλη διαφορά ο Ολυμπιακός

Στον αντίποδα, ο Ιωνικός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει πλέον την παραμονή του στην κατηγορία (θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα στα πλέι άουτ για να κινδυνεύσει), πιστοποιώντας την εξαιρετική του παρουσία στα τελευταία παιχνίδια με άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε Μιχάι Μιχαηλίδης Σίντκλεϊ (76’ Βιεϊρίνια) – Σοάρες (62’ Τσιγγάρας) Σβαμπ – Ζαμπά (82’ Κούτσιας) Μιτρίτσα Μπίσεσβαρ (62’ Ελ Καντουρί) – Τσόλακ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας Τσιγκρίνσκι Σάντσες (46’ Πλατέλλας) Βαλεριάνος – Άοσμαν (90’ Βαφέας) Ντάλσιο Ρομαό – Λένις Καμπράλ (87’ Βαλέντε) Μάντζης (46’ Τουράμ).

 

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0: Ωραίο ποδόσφαιρο και +13

 Βαθμολογία Super League: Στο +13 ο Ολυμπιακός, πλησίασε και άλλο την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Μετά τον αποκλεισμό από την Αταλάντα ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο πρωτάθλημα και στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο καλύτερο του ίσως φετινό παιχνίδι. Ο Μαρτίνς έκανε αρκετές αλλαγές και αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του, ενώ ο Νιόπλιας από την άλλη δεν είχε πολλές επιλογές λόγω των απουσιών. Προσπάθησε ο ΟΦΗ να κρατήσει τους Πειραιώτες, αλλά ήταν τέτοια η ορμή τους που το 2-0 φαντάζει μικρό. Στο 19' ο Ροντρίγκες έκανε το 1-0, στο 85' είχε δοκάρι ο Σισέ και στο 89' με αυτογκόλ του Ντουρμισάι έγινε το 2-0, ενώ ακυρώθηκαν σωστά δύο γκολ του Ελ Αραμπί. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε 13 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. 

Ξάνθη – Καβάλα: Τη Δευτέρα (28/2) η συνέχεια στα... γεμάτα νερό «Πηγάδια»

 Ξάνθη – Καβάλα: Τη Δευτέρα (28/2) η συνέχεια στα... γεμάτα νερό «Πηγάδια» (highlights) 

Όλα τα είχε το πρωτάθλημα της Super League 2, με αναβολές αγώνων εξαιτίας κορονοϊού, χιονοπτώσεων και αδυναμίας ομάδων να αγωνιστούν νωρίτερα στη σεζόν, η διακοπή εξαιτίας βροχής ήταν το μόνο ππου δεν είχε συμβεί.

Αυτό έγινε στα Πηγάδια της Ξάνθης, όπου η τοπική ομάδα και η Καβάλα κατάφεραν να αγωνιστούν υπό αντίξοες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες για 55 λεπτά (0-0). Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία αναγκάστηκε να διακόψει το ματς, αφού ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε… πισίνα. Καιρού και γηπέδου επιτρεπόντων τα υπόλοιπα 35 λεπτά θα διεξαχθούν την Δευτέρα (28/2-17.00).

ΞΆΝΘΗ: Ίτσο, Πολίμος, Μπάτζιος, Μιχαήλ (37′ λ.τ Παπάζογλου), Γκινσάρι (46′ Διαμαντόπουλος), Γκάβριτς, Αλί Μπαμπά, Γκόμεζ, Τσέλιος, Δόρης, Ουνγιαλίδης (46′ Δεληγιαννίδης).

ΚΑΒΑΛΑ: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς (46′ Αρμάλας), Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς, Μπελεβώνης, Έμπερτ, Οκάν (46′ Μπούμαν), Καϊούμπι (46′ Σαμπανίδης), Σταμένκοβιτς.

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 675 νέα κρούσματα ( 128 στην Μεσσηνία, 108 στην Κορινθία, 336 στην Αχαΐα.)


Και νέα μεγάλη  μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού , καθώς σε σχέση με χθες, ( -280) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 675 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 456) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (219) .  

  Συγκεκριμένα

Τριακόσια ογδονταέξη ( 386 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 108  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 128 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 150 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (42) Αρκαδίας (63) και Λακωνίας (45).

Επίσης άλλα 289 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 220) και Ηλείας (69).   

Σήμερα 27 / 2 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 675 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 202.307 (104.595 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 27 / 2 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 220),  Μεσσηνίας  (128),  Κορινθίας (108), Ηλείας (69), Αργολίδας (42), Αρκαδίας (63) και Λακωνίας (45)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                76.621

Π.Ε. Κορινθίας           30.249

Π.Ε. Μεσσηνίας         29.293

Π.Ε. Ηλείας                22.816

Π.Ε. Αργολίδας          18.022

Π.Ε. Αρκαδίας            15.455

Π.Ε. Λακωνίας           11.985