Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η Βουλή φωταγωγήθηκε με μια κόκκινη σταγόνα για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

 Η Βουλή των Ελλήνων φωταγώγησε το Μέγαρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου με μία κόκκινη σταγόνα, συμπράττοντας με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στο πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς του εθελοντή αιμοδότη στην κοινωνία.

Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2005 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: Πρωταθλητές οι Πράσινοι στον 5ο τελικό

 Ύστερα από δύο σερί ερυθρόλευκα χρόνια,  o Παναθηναϊκός κατάφερε να είναι πρωταθλητής Ελλάδος, με τους Πράσινους να επικρατούν με 87-82 του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 3-2 νίκες έφτασε στον δεύτερο τίτλο της στη σεζόν, μετά την Euroleague.

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης

 


Ορκίστηκε η κυβέρνηση με τη νέα της σύνθεση μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο ανασχηματισμός είχε προαναγγελθεί αλλά όχι ο χρόνος του και τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από πολλή σκέψη κατέληξε στο να ανακοινωθεί σήμερα (14/06/2024) έτσι ώστε με το υπουργικό που έχει προγραμματισθεί για αύριο το πρωί να πάρει και πάλι μπρος η κυβερνητική μηχανή. 


Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση οι οποίες αριθμούνται σε 11, με συνολικά τρεις από αυτές να αφορούν υπουργούς οι οποίοι βρίσκονταν σε υπουργικό θώκο κατά την πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ μεταξύ 2019 και 2023. 

«Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» Διεθνές Συνέδριο | 13 & 14 Ιουνίου | Κτίριο ΤΜΕΔΕ, Αθήνα

 


Δελτίο Τύπου 4

Η κλιματική κρίση επηρεάζει τις πόλεις σε όλον τον κόσμο - απάντηση μέσω ορθού σχεδιασμού


Η κλιματική κρίση επηρεάζει τις πόλεις όπως τις γνωρίζουμε,επισήμαναν διακεκριμένοι καθηγητές στην έναρξη της δεύτερης ημέρας του 1ου Διεθνούς Σ υνεδρίου του ΤΜΕΔΕ με θέμα: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου 13 και 14 Ιουνίου. Στο συνέδριο συμμετέχουν σημαντική ομιλητές από την Ελλάδα και το διεθνές στερέωμα αναδεικνύοντας με τις τοποθετήσεις τους τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και προτείνοντας τρόπους για την αντιμετώπισή της, προτάσσοντας τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα.


Carlos Moreno: Οι 8 αρχές της πόλης των 15 λεπτών

«Ψήφισμα-διαμαρτυρία κατοίκων κι εργαζομένων Ισθμίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων συγκοινωνίας από την κατεδάφιση γέφυρας στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών»

 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Εσωτερικών

Οικονομικών

Υποδομών και Μεταφορών

 

Θέμα: «Ψήφισμα-διαμαρτυρία κατοίκων κι εργαζομένων Ισθμίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων συγκοινωνίας από την κατεδάφιση γέφυρας στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών»

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το Ψήφισμα –  Διαμαρτυρία κατοίκων και εργαζομένων της Δημοτικής Ενότητας Ισθμίας, που υπογράφεται από την Επιτροπή Κατοίκων και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, όπως του κοινοποιήθηκε.

Νίκος Ταγαράς: "Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο για να κερδίσουμε το «εθνικό στοίχημα» της Πολεοδομικής και Χωροταξικής Μεταρρύθμισης της Ελλάδας".

 

🇬🇷 Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο για να κερδίσουμε το «εθνικό στοίχημα» της Πολεοδομικής και Χωροταξικής Μεταρρύθμισης της Ελλάδας, προστατεύοντας το περιβάλλον και ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης για την πατρίδα μας.

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Όλα τα ονόματα - Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας . Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

 

 Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τις αλλαγές να περιορίζονται σε συγκεκριμένα υπουργεία. Εκτός κυβέρνησης τίθενται ο Κώστας Σκρέκας, ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Δομνα Μιχαηλίδου και ο Δημήρης Καιρίδης. Από την άλλη πλευρά έχουμε Λιβάνιο στο Εσωτερικών, Θεοδωρικάκο στο Ανάπτυξης, Κεραμέως στο Εργασίας, Τσιάρα στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιωτόπουλο στο Μετανάστευσης, Μυλωνάκη υφυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν για τον ανασχηματισμό:

«Είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών «σας εμπιστευόμαστε. αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα». Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης, ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη.

Δημοτικό σχολείο Δερβενίου: Εικόνες από την εκδήλωση μαθητών / τριών για την λήξη της σχολικής χρονιάς

 




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΙΑΣ Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. (ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ).


Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Τα παιδιά παρουσίασαν ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Μιας εποχής που η αυθεντικότητα της διαδικασίας, εργασίας και το αποτέλεσμα ήταν δουλειά μαστόρων. Αυτών που το προϊόν ήταν και δική τους δημιουργικότητα και ταυτότητα. Ήταν η εποχή που η εργασία ήταν και τέχνη, είχε την στάμπα της αναγνωρισιμότητας του υποκειμένου – δημιουργού. Εποχή ελάχιστης συνέχειας, όταν μια σημερινή καθημερινότητα δεσμεύεται από τον πληθωρισμό τυποποιητικής βιομηχανικίστικης παραγωγής.

Στην εκδήλωση του Σχολείου είδαμε έναν μικρό μεγάλο κόσμο: η υπενθύμιση

Συνέδριο ΤΜΕΔΕ 3 - Προτεραιότητα η ανθεκτικότητα και συντήρηση των υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών





 






Δελτίο Τύπου 3

«Redefining the Future Horizons: 

Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο»

Διεθνές Συνέδριο | 13 & 14 Ιουνίου | Κτίριο ΤΜΕΔΕ, Αθήνα

 

Προτεραιότητα η ανθεκτικότητα και συντήρηση των υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών, συμφώνησαν Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Στασινός  -  26 δισ ευρώ του νέου ΕΣΠΑ στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης – Από το ΤΕΕ υλοποιήθηκε το Εθνικό Μητρώο Υποδομών - Νέα πρωτοβουλία ΤΕΕ για την προστασία από τη διάβρωση των ακτών.


Η ανθεκτικότητα των υποδομών και η συστηματική παρακολούθηση με ψηφιακά συστήματα της ασφάλειας και συντήρηση των υφιστάμενων και νέων έργων  αποτελούν προτεραιότητες πρώτης γραμμής στο σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση των έργων συμφώνησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ Γιώργος Στασινός σε θεματική συζήτηση τους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: "Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο".  Παράλληλα ο Αν Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης τόνισε  στο Συνέδριο  του ΤΜΕΔΕ ότι το νέο ΕΣΠΑ, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφορά μόνο ΜμΕ και παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα πράσινης μετάβασης.