Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Οδηγίες προς τους πολίτες για την κακοκαιρία


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων.

Ειδικότερα:

· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νίκησαν Κύψελος , Ηρακλής και Αναγεννηση

Στους αγώνες της 28ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας.

Οι αγώνες τοπυ Σαββάτου
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ           0 -  4
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ  2 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ- ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                 5 - 0 
Κυριακή 7.4.13
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ   

Λευκή ισοπαλία ο Αστέρας Δερβενίου με το Σπαθοβούνι- Παράπονα στο Δερβένι για τη διαιτησία



Στα πλαίσια της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής  για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, ο νταμπλούχος Α. Ο. Λουτρακίου πέρασε νικηφόρα και από το Χιλιομόδι επικρατόντας με 0 - 1 επί του Ατρομήτου , την στιγμή που , στο γήπεδο του Σολομού , η ομάδα της Κλένιας επικράτησε με 5 - 3 επί  του Πανσολυγειακού.
Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ,στο Δερβένι , ο Αστέρας παίζοντας με αρκετές ελείψεις έμεινε στη λευκή ισοπαλία απέναντι στην έκπληξη του φετεινού πρωταθλήματος ομάδα του Σπαθοβουνίου. Πάντως η ομάδα , του Αστέρα Δερβενίου, έχει αρκετά παράπονα, με την διαιτησία του Μπάρτζη.
Μετά τον αγώνα ο προπονητής του Αστέρα, Στέφανος Μεϊμάρογλου δήλωσε:
"Σήμερα, ο Αστέρας Δερβενίου, πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση, στον ενάμισι μήνα που είμαι στην τεχνική ηγεσία της ομάδος. Κόντρα σε έναν πανάξιο και ποιοτικό αντίπαλο, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Δερβενίου, είχαν καταπληκτική απόδοση, έβγαλαν απίστευτα τρεξίματα και είχαν μία μεστή αγωνστική παρουσία. Χρησιμοποίησα μη φοβούμενος, σε σχέση με την κρισιμότητα του αγώνος, νεαρά παιδιά, τα οποία με ικανοποίησαν απόλυτα με την απόδοση τους. Τούς συγχαίρω και τους εύχομαι ανάλογη συνέχεια. Αν και είχαμε μία προκλητική σε βάρος μας διαιτησία, δεν ασχολούμε με το κομμάτι αυτό, καθώς δεν είναι στίς αρμοδιότητες μου. Προχωράμε με απόλυτη επιτυχία στο πλάνο που έχουμε θέσει για την φετινή σαιζόν, και εκτιμώ ότι θα είμαστε με την λήξη του πρωταθλήματος μέσα στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Θέλω δημόσια να συγχαρώ τούς παίκτες μου για την σημερινή τους απόδοση."
 Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Πανκαμαριακός με σκορ 0 - 4 επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας , ο οποίος για να ελπίζει στην απευθείας παραμονή στην κατηγορία, πλέον θα περιμένει αν η ομάδα του Α. Ο Λουτρακίου πάρει προαγωγή για τη  Γ' Εθνική, στους κατατακτήριους αγώνες με τις πρωταθλητριες τω ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Δωδεκαννήσου.Tα τέρματα της ομάδας του Καμαρίου σημείωσαν δύο ο Βλάσης Κλουτσινιώτης., στο 30’ και στο 70’, ο  Σιώζος στο 75' και ο Αλέξης Μπολοβίνος, στο 81'
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ: Σεραφείμ, Μάρκελλος Ι., Μούτσος (45’ Νικολάου), Μάρκελλος Β., Διπλός, Καράγιωργας, Μποντούρι, Κόλλιας (80’ Μαυροεϊδής), Μπράνκο, Νομικός, Παναγιωτόπουλος (65’ Τσαμαντάς)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Δεσποτέλης, Ραχανιώτης, Μακρής, Σκούρας, Πέδρο, Τουμπανάκης (90’ Κουρούμαλης), Αθανασιάδης, Κλουτσινιώτης Β., Μπολοβίνος (85’ Κουμούσης), Σιώζος (80’ Καφαντάρης)
Δεν κατόρθωσε να νικήσει ο καταδικασμένος με υποβιβασμό Ηρακλής Λεχαίου την Θύελλα Πετρίου από την οποία έχασε εντος έδρας με σκορ 4 - 6.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στον αγώνα με γκολ από τ' αποδυτηρια αφου μόλις στο 1’ άνοιξαν το σκορ με τον Κοσμά, για να πετύχει το 0-2 ο Βασίλης Μπακασέτας, με τον Ηρακλή να μειώνει σε 1-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Τσοχαντάρη. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Καλύβας έφερε το ματς στα ίσια, για να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Θύελλα κατάφερε γρήγορα να κάνει το 2-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοσμά, ενώ ο Μητράκος ανέβασε το σκορ στο 2-4. Ο Ηρακλής Λεχαίου όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς ο Ιορτάν πέτυχε το 3-4, για να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια ο Καλύβας, κάνοντας το 4-4 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Οι παίκτες του Θοδωρή Λεκουσιώτη, ανέβασαν και πάλι στροφές και ο Βασίλης Μπακασέτας νίκησε τον Στρατόπουλο για το 4-5, ενώ το τελικό 4-6, διαμόρφωσε ο Κοσμάς, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Σαρωνικό Γαλατακίου , που παρά την ήττα τους με το ευρύ 4 - 0, στη Νεμέα από τον Παννεμεατικό, παραμένουν στην κατηγορία μετά και την ήττα του Εθνικού Ξυλοκέριζας από τον Πανκαμαριακό.  Στο 11’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος έξοδο του Καζή, ο Νίκος Σαϊσανάς από κοντά πέτυχε το 1-0, ενώ στο 35’  ο Μπασιώτης πέτυχε το 2 - 0.
Στο 59’ μετά από  συνδυασμό των Μπασιώτη, Παπουτσή και Ραπουσάι, ο τελευταίος με προβολή ανέβασε το σκορ στο 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Παλυβός.
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπασιώτη με 2η κίτρινη στο 80’.

Στο Βέλο η Ελλάδα έμεινε στο 2 - 2 με τους Αγίους Θεοδώρους. Oι "Άγιοι" στο 31’ άνοιξαντο σκορ με τον Οικονόμου, μετά από πάσα του Αντωνίου , ενώ στο 37' η Ελλάδα ισοφάρισε με πλασέ του Σάνι μετά από λάθος των αμυντικών των φιλοξενούμενων. Στο 61' ο Οικονόμου μετά από ενέργεια του Πάτρα διπλασίασε τα τέρματα των Αγίων Θεοδώρων. Στο 78' η ομάδα του Βέλου είχε δοκάρι με τον Γεωργόπουλο , ενώ στο επόμενο λεπτό σε ανατροπή του Σάνι κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρούπας ισοφαρίζοντας στο τελικό 2 - 2.
Τέλος ο Ολυμπιακός Λουτρακίου κέρδίσε στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχει αποχωρήση του πρωταθλήματος.
 
 
29η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ  2 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ    5 - 3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ   4 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 0 - 4
ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 4 - 6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ   0 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΘΩΔΕΙΟ 3 - 0 α α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 29 αγώνων)
1  ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           69  73-22 
2  ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                63  63-32 
3  ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                 58  49-26 
4  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 55  64-35 
5  ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                  49  43-31 
6  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ              47  54-30 
7  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                    47  44-32 
8  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 43  60-40   
9  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                   41  57-58 
10 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                39  48-42 
11 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                 39  55-44 
12 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                     34  43-52 
13 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ  28  30-61 
14 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ      23  31-81 
15 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ             18  33-74 
16 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.            0   0-87

 

Το “απόρρητο” σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις καταθέσεις

Olli-Rehn
Η απώλεια του αισθήματος ασφάλειας των καταθετών σε όλες τις τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το “συμβάν” της Κύπρου, αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης, αλλά και του ίδιου του κοινού μέλλοντος της Ενωμένης Ευρώπης, σε μια εποχή βαθιάς και σύνθετης κρίσης.
Τα “μπρος-πίσω” από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, αλλά και μια σειρά από άλλους αξιωματούχους, ήρθαν να επιδεινώσουν αυτό το αίσθημα ανασφάλειας σε όλη την Ευρώπη.
Κάπως έτσι ο έμπειρος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατάλαβε ότι έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος πριν από καιρό, για να βάλει φρένο στη φημολογία.
Κάπως έτσι, προέκυψε η σημερινή παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος μίλησε στη φινλανδική τηλεόραση για να καθησυχάσει όσους έχουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 χιλιάδων ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή να επιβεβαιώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα… όχι απόρρητο πλέον σχέδιο για τις υψηλότερες καταθέσεις.
“Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση. Η Οδηγία την οποία επεξεργαζόμαστε όμως θα δείχνει στην κατεύθυνση της υποχρέωσης επενδυτών και καταθετών, στην περίπτωση αναδιάρθρωσης ή διάλυσης τραπεζών, να συμβάλλουν.
Υπάρχει φυσικά μια ξεκάθαρη ιεραρχία: Πρώτα οι μέτοχοι, και αν χρειαστεί οι μη προστατευμένοι επενδυτές και καταθέτες.
Πρέπει ωστόσο να πω ότι το όριο των 100.000 ευρώ είναι ιερό. Οι καταθέσεις που είναι χαμηλότερες θα είναι πάντα ασφαλείς”, ήταν τα λόγια του Όλι Ρεν.
Άξια επισήμανσης ακόμη η αποστροφή του Φινλανδού Επιτρόπου Οικονομίας για την αναγκαιότητα να παρέμβει στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε η ευρωζώνη να θωρακιστεί περισσότερο. Και να αποφύγει τυχόν κραδασμούς.

ysterografa.gr

Το νέο σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ - Ποια είναι τα σενάρια


Οι τροποποήσεις στο υπάρχον σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ, που όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα συζητηθούν σε σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη.
Στο αέρα βρίσκοντα 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι που ακόμα δεν γνωρίζουν πώς θα υπολογιστεί το βοήθημα απο την 1η Ιανουαρίου 2014.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Ταμεία Πρόνοιας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, το μόνο δεδομένο είναι πως θα υπάρξει και νέο κούρεμα στο βοήθημα, καθώς με βάση το Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρχουν ελλείμματα στα Ταμεία Πρόνοιας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το “ψαλίδι” αναμένεται να φτάσει και το 20% κατά μέσο όρο.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστούν δύο ταχύτητες στο καταβαλλόμενο εφάπαξ.

Συγκεκριμένα:
-Τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2013 θα υπολογιστούν με το παλαιό σύστημα που είναι ακόμα σε ισχύ.
-Τα χρόνια ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα (που θα σχεδιαστεί εκ νέου). Η δημιουργία «ατομικών μερίδων» είναι εφικτή μόνο για τις ημέρες ασφάλισης μετά το 2001 (κάτι που ισχύει και στα επικουρικά ταμεία).

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ θα εφαρμοστεί στο σύνολο των Ταμείων Πρόνοιας του δημόσιου, του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Θα υπάρξει δηλαδή ένα ενιαίο μοντέλο για το σύνολο των ασφαλισμένων, με στόχο τη σύνδεση των εισφορών και των παροχών.

Πάντως, το καταβαλλόμενο ποσό θα εξαρτάται άμεσα και από την οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου κάτι που σημαίνει πως κάθε φορά που θα προκύπτουν ελλείμματα, θα υπάρχουν και νέες παρεμβάσεις στο ποσό.

newsit.gr

Ισχυρός σεισμός 5,2 R ταρακούνησε την Κρήτη

seismiki-donisi 

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε στις 14:26 μμ αισθητή στην Κρήτη.

Οπως γράφει το flashnews.gr ο σεισμός διήρκεσε για αρκετά δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου αλλα και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρό του εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 57 χιλιομέτρων νότια της Αγ.Γαλήνης σε απόσταση 10 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Γαύδου.
Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 40 χιλιόμετρα, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη, καθώς κράτησε μερικά δευτερόλεπτα.. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
Μόλις χθες έγιναν αισθητοί στο νησί ακόμη τρεις σεισμοί!  Είχε προηγηθεί στις 7:55 το πρωί σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ δυτικά της Γαύδου και νότια της Παλαιόχωρας , στις 8:02 μμ σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 96 χιλιομέτρων νότια του Ηρακλείου και σεισμός μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 11:14 μμ και το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 72 χιλιομέτρων νότια της Ζάκρου ή 115 χιλιομέτρων νότια του Αγ.Νικολάου, με εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 8 χιλιόμετρα.

 

Έκτακτο δελτίο καιρού - Πρόσκαιρη επιδείνωση με ισχυρούς ανέμους και βροχές



Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους (8-9 μποφόρ), τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα, θυελλώδεις άνεμοι 8 τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν αύριο, Κυριακή, αρχικά στο Αιγαίο (από νότιες διευθύνσεις) και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια (από δυτικές διευθύνσεις). Επίσης προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.
Τη Δευτέρα ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι ( 6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν σταδιακά στη χώρα και μόνο στα νότια θα διατηρηθούν δυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Τα  φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Τέλος η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου, ενώ θα σημειώσει σταδιακή πτώση από αύριο και από τα βόρεια (5 με 7 βαθμούς κελσίου), η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως τη Δευτέρα.

Σε ύφεση η φωτιά στα Τρίκαλα

dynameis-Pyrosvestikis
Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, οι άνδρες της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο καθώς και από μονάδες της Αττικής, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που είχε ξεσπάσει   νωρίς χθες το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Κάτω Τρίκαλα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην ορεινή Κορινθία.
Η φωτιά είναι σε ύφεση κι έχει περιοριστεί σημαντικά, αφού δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Έως στιγμής έχουν αποτεφρωθεί πεύκα, κέδροι, πουρνάρια και καστανιές
Ωστόσο παραμένουν στον χώρο της πυρκαγιάς, για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση, 29 οχήματα της Πυροσβεστικής με 68 άνδρες, 3 βυτιοφόρα δήμων και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αναστασιάδης: Θα αντέξουμε και δεν θα γονατίσουμε


Nicos-AnastasiadesΟ Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Ημερίδα με θέμα «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως Πολιτικός Αρχηγός του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959»  είπε πως 58 χρόνια από την έναρξη της συγκλονιστικής εκείνης εποποιίας του ‘55-‘59, ο Εθνάρχης Μακάριος, πολιτικός ηγέτης του αγώνα και πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέρχεται σήμερα ως σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.
Το εθνικό καλό υπαγορεύει ενωμένοι να αγωνιστούμε για την επανένωση της Κύπρου και συστρατευμένοι να παλέψουμε για επανόρθωση της οικονομίας μας, όπως ακριβώς επιτάσσει το ιστορικό χρέος μας, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

ΔΗΜΑΡ: Οι αρχηγοί αποφασίζουν για Δημόσιο, όχι ο Στουρνάρας

Συνεχίζεται και σήμερα το σίριαλ στην κόντρα Μανιτάκη – Στουρνάρα για το σχέδιο των απολύσεων στο Δημόσιο, μετά την «αφαίρεση» της αρμοδιότητας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα «καρφιά» από τη Νίκης προς τη Βασιλίσσης Σοφίας, ότι οι διαπραγματεύσεις κολλούν στο όνομα «Μανιτάκης».
Σήμερα, λοιπόν, ήρθε η σειρά της ΔΗΜΑΡ να απαντήσει στον υπουργό Οικονομικών, βάζοντας στη συγκυβέρνηση «θέμα Στουρνάρα». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Realfm, ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, ο άτυπος «συνάδελφος» του Γ. Στουρνάρα δηλαδή, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε πως η κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς, όπως στο Δημόσιο, χαράσσεται από τους τρεις αρχηγούς, και όχι από τον υπουργό Οικονομικών.
«Αυτό που είναι δεδομένο από την πλευρά την κυβέρνησης είναι ότι έχει αποφασίσει σε μία κατεύθυνση στη βάση του σχεδίου του κ. Μανιτάκη. Το σχέδιο Μανιτάκη είναι κυβερνητικό σχέδιο. Δεν άλλαξε το σχέδιο Μανιτάκη. Ισχύει το σχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Αν υπάρχει θέμα Μανιτάκη για τον κ. Στουρνάρα, ας το θέσει ευθέως», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας, εξάλλου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Δ. Χατζησωκράτης διέψευσε τα περί… παραγκωνισμού του στελέχους της ΔΗΜΑΡ και υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη. «Δεν υπάρχει τίποτα από αυτή τη φιλολογία για παραμερισμό Μανιτάκη», είπε.
Να σημειωθεί πως ο Δ. Χατζησωκράτης εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ενοχλημένος με το Γ. Στουρνάρα. Η τελευταία ήταν στα μέσα Μαρτίου, όταν στις τότε διαπραγματεύσεις δανειστών – Στουρνάρα, η ΔΗΜΑΡ είχε… πλήρη μεσάνυχτα. Είχε πει ο ίδιος: ««Ξέρετε ότι δε μασάω τα λόγια μου. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση επιπλέον. Το «όχι» μου δεν καταλαβαίνετε ότι περιέχει και ενόχληση; Φυσικά (και υπάρχει ενόχληση), διότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

aftodioikisi.gr

Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του Ναυάρχου Νίκου Παππά: Τον ευχαριστούμε, γιατί δίδαξε πίστη στη Δημοκρατία και αγώνα για την Ελευθερία.

Πέθανε ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του Ναυάρχου Νίκου Παππά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ναύαρχος της Δημοκρατίας, ο Νίκος Παππάς, ο κυβερνήτης του θρυλικού “Βέλους”, αναχώρησε για το τελευταίο του ταξίδι. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Τον ευχαριστούμε, γιατί δίδαξε πίστη στη Δημοκρατία και αγώνα για την Ελευθερία. Τον ευγνωμονούμε, γιατί πάντα ήθελε να προσφέρει, χωρίς ποτέ να ρωτά τι πρόκειται να πάρει».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΛΟΧΙΑ ΙΤΣΙΟ

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) *

Δημήτριος Ίτσιος.jpgΌλοι γνωρίζουμε για το έπος της Αλβανίας στα ηπειρωτικά βουνά της Πίνδου το 1940, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι το ηρωικό και τραγικό τέλος παίχτηκε στα βουνά της Μακεδονίας τον Απρίλιο του 1941. Ο ηρωικός στρατός της μικρής και πάντα ταλαιπώρου Ελλάδας είχε καταφέρει το ακατόρθωτο, είχε νικήσει και γελοιοποιήσει με τα λίγα μέσα που διέθετε, αλλά κυρίως με το κουράγιο του και την πίστη του στο δίκαιο αγώνα που έδινε για την ελευθερία της πατρίδος του, την πάνοπλη ιταλική στρατιά, που ωστόσο είχε κουραστεί να πολεμά σε ξένες χώρες για να ικανοποιήσει τις μωροφιλοδοξίες του ηγέτη της. Τότε ήταν που ντροπιασμένες οι δυνάμεις του Άξονα έριξαν στη μάχη κατά της Ελλάδος τα γερμανικά στρατεύματα, που εισέβαλαν στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941 επιτιθέμενα στη Γραμμή Μεταξά που περιελάμβανε τα οχυρά Ρούπελ, Εχίνος, Καρατάς, Λίσσε και Ιστίμπεη. Αν και εξασθενημένος ο ελληνικός στρατός δεν παραδόθηκε αμαχητί, αλλά μόνο όταν δεν είχε άλλη επιλογή. Ένα τέτοιο είναι και το παράδειγμα του γενναίου συντοπίτη μας λοχία Ίτσιου.

Προβλέψεις για το σημερινό Στοίχημα: Υψηλές τιμές, μεγάλες αποδόσεις


stoix200Χθεσινός απολογισμός: Πέρασε το μονό αποδεκτό με το g/g στο Ντάνταλκ – Λίμερικ (1.75) και στο Canadian πλήρωσαν η τριάδα, που έβγαλε και τρεις δυάδες, με διπλά Εσμπιεργκ (2.65), Μάλμε (2.00) και άσο Ααλεν. Στην τριάδα πέρασε μόνο το over στο Αντάλια – Κασίμπασα (1.91).
 Η θεωρία του 20ευρου: σε 9 ματς πονταρίστηκαν 180 ευρώ (από 20 έκαστος) και «γύρισαν» 218,8 ευρώ, κέρδος 31,8 ευρώ.
 Ξεκίνημα με SuperLig, δυστυχώς παίζουν νωρίς (13:30) η Μπουγιουκσεχίρ με την Καραμπούκσπορ όπου έχω «κυκλώσει» από μέρες το διπλό, που κυκλοφορεί σε πολύ καλή τιμή. Σημείο με ρίσκο βέβαια αλλά εκτός έδρας η Καραμπούκ τα πάει εξαιρετικά φέτος, την ώρα που η Μπουγιουκσεχίρ έχει να αντιμετωπίσει και το άγχος της σωτηρίας.
Ανάλογο… στρες αντιμετωπίζει και η  Ελαζίγκσπορ που έχει ήδη ξεπεράσει τον… εαυτό της με το αήττητο πέντε αγώνων (και συλλογή 11 βαθμών), η επάνοδος του Μπόμπο, που έχει βάλει το… 38% των τερμάτων της Καϊσερίσπορ, δίνει αέρα υπεροχής για άσο.
Στην Ιρλανδία, το Σλίγκο Ρόβερς – Σέλμπουρν έχει… γκραν φαβορί στο 1.20 μια Σλίγκο που έχει μόνο νίκες ως τώρα ενώ οι πρωτευουσιάνοι δεν έχουν καμία. Σε καλή απόδοση το goal/goal, με ισοπαλία στο ημίχρονο.
Στη Super League, το Κέρκυρα – Λεβαδειακός δείχνει ιδανικό για κυνήγι σκορ, με επικρατέστερο το 0-0. Για fun bet το Χ/1 στην Τούμπα, μόλις σε 3 ημίχρονα προηγούνταν φέτος ο ΠΑΟΚ από ημίχρονο: με Αρη (όπου έβαλε και τα 4!), με ΟΦΗ (με γκολ στο 45’) και με την αδύναμη Κέρκυρα. Και η Βέροια εκτός έχει 1-8-4, not bad!
Στην Premier League, αν το δει κανείς ρεαλιστικά και να «ανοίξει» η 6η θέση για την Ευρώπη η Γουέστ Μπρομ δεν έχει πολλές ελπίδες, άρα μοιραία κατατάσσεται στις ομάδες χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, άρα το διπλό της ανεβασμένης Αρσεναλ έχει αξία.
Primera Division και… απορία: στο 1,60 η Σοσιεδάδ με τη Μάλαγα που τις χωρίζει μόνο 1 βαθμός; Κι ας έχει η Μάλαγα να σκέφτεται τη ρεβάνς με την Ντόρτμουντ. Ρισκάρω με την ισοπαλία.
Στην Bundesliga, το πρώτο σημείο που ξεχώρισα εμπεριέχει ίσως και το μεγαλύτερο ρίσκο της ημέρας: άσο στη Βρέμη, στο Βέρντερ – Σάλκε. Όχι γιατί είμαι… Βέρντερ στη Γερμανία αλλά έξι ματς χωρίς νίκη είναι too much για την ομάδα και η Σάλκε εκτός Γκελζενκίρχεν είναι ασταθής (έξι ήττες στα τελευταία εννέα).
Στα βελγικά play offs, έχει αξία το διπλό της Μαλίν στο «Φρίχτιλ» επί μιας Μπέβερεν που μετά την επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία σφυρίζει… αδιάφορα. Και το παράδοξο είναι ότι στην κανονική περίοδο ο Μαλίν δεν τη νίκη (0-1 μέσα, 0-0 έκω), έχει επιστροφές στην ενδεκάδα και δύναται το καλοπληρωμένο διπλό.
Στη Ligue 1, η Παρί παίζει στη Βρετάνη με τη Ρεν, έδρα όπου έχει να νικήσει από το 2002 με γκολ του… Ροναλντίνιο, έχοντας φυσικά το μυαλό στη ρεβάνς της Τετάρτης στη Βαρκελώνη. Και αξίζει το ρίσκο στην κόντρα του φαβορί. Αλλά όχι τόσο προς τον άσο. Η Νανσί, από εκεί που έδειχνε καταδικασμένη σε υποβιβασμό, πλέον ελπίζει βάσιμα στο θαύμα και αν νικήσει και την Τρουά (με πιθανή μη νίκη της Μπρεστ στην Κορσική επί της Μπαστιά) θα φτάσει ακόμη πιο κοντά στη σωτηρία! Η Τρουά παραμένει η μοναδική ομάδα της φετινής L1 χωρίς διπλό, αν το κάνει θα… συμπαρασύρει τη Νανσί στον υποβιβασμό. Από έμπνευση, διπλό για fun bet.
Σε λογική fun bet μου τράβηξε το ενδιαφέρον το 3-8-3 που έχει εκτός έδρας στα ημίχρονα η Μπρέντα. Λογικά η Φίτεσε νικά, προσφέρεται για Χ/1 το ματς του Αρνεμ.
Τέλος, ένας μικρός… πειραματισμός σε άγνωστα, ακόμη, «χωράφια» της Superettan όπου βγάζει… μάτια η απόδοση ενός εκ των μεγάλων φαβορί για την άνοδο, της Ασίρισκα, στην έδρας της αδύναμης και νεοφώτιστης Εστερσουντ.
Διαβάστε στο bxpbet.com τις προβλέψεις μου.
Νίκος Μποζιονέλος
https://www.facebook.com/nikbozo
Twitter: @nikbozo

ysterografa.gr

Τσίπρας: Η κυβέρνηση χαρίζει τη Βιομηχανία ζάχαρης

SINANTISI TOU ALEXI TSIPRA ME EKPROSOPOUS TIS ELLINIKIS ETAIREIAS ZAXARIS /PHASMA/G.NIKOLAIDHS
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Μπάρκας πραγματοποίησαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.).
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τους βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην διαδικασία πώλησης της Ε.Β.Ζ., επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που διαθέτουν, η γαλλική Cristal Union ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ως προτιμητέος αγοραστής με την προσφορά της για την εξαγορά των εργοστασίων να εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρείται εξευτελιστικό σε σχέση με την πραγματική αξία του ομίλου. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ακόμη, ότι οι όροι του διαγωνισμού πώλησης δεν φαίνεται να διασφαλίζουν ούτε τους ίδιους ούτε όμως και την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των εργοστασίων.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «Η τρικομματική κυβέρνηση επιδιώκει το χωρίς όρους ξεπούλημα της μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας στη χώρα. Δεν πρόκειται για πώληση, πρόκειται για χάρισμα κερδών στην Γαλλική Εταιρεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει στο χαριστικό ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Απαιτούμε να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων, απαιτούμε η εθνική ποσόστωση ζάχαρης να δοθεί στους Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές αντί να εισάγεται φασόν από το εξωτερικό και απαιτούμε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι».

ysterografa.gr

Με ποιά δημόσια διοίκηση θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα;


Του Χρήστου Κίσσα*


Με ποια δημόσια διοίκηση είναι εφικτό να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουμε. Η σύντομη απάντηση είναι: “όχι με την υπάρχουσα, αλλά με μια άλλη που θα ήταν πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα”. Η απορία όμως παραμένει: πώς είναι δυνατό να περνούν οι δεκαετίες και να μην βλέπουμε στη χώρα μας την παραμικρή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους; Και αν έτσι μπορέσαμε να επιβιώσουμε στο παρελθόν, σήμερα, με μια τόσο βαθιά οικονομική κρίση, πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε;

Ας ξεκινήσουμε με μερικές χρήσιμες διαπιστώσεις.

Αν κρίνουμε απ’ τα δημοσιεύματα στον τύπο και τα social media, απ’ τις μελέτες που έχουν κατά καιρούς γίνει, απ’ τις δηλώσεις των πολιτικών και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και από τις προσωπικές μας εμπειρίες, υπάρχει μια γενική σύμπτωση απόψεων στο ότι η λειτουργία του κράτους στη χώρα μας δεν ανταποκρίνεται ούτε στις πιο περιορισμένες προσδοκίες του πολίτη. Κατά γενική ομολογία, η δημόσια διοίκηση:...
logia-starata.blogspot.gr/
*(Από την Εισήγηση στην Ημερίδα της Ενωμένης Ελλάδας, 31 Μαρτίου 2013)

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Γεώργιος Σέκερης *
Πρέσβυς ε.τ.



Η πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας - κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και ηθική - εξασθενίζοντας τη διεθνή μας θέση, καθιστά επιτακτικότερη παρά ποτέ την αξιοποίηση των διεθνών ερεισμάτων μας. Μεταξύ των οποίων καθοριστικής σημασίας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. 


O ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι, ως γνωστόν, παλαιός. Από την ίδρυσή του ήδη το νεοελληνικό κράτος εστράφη προς τον πολιτισμικά συγγενή ευρωπαϊκό χώρο, προσβλέποντας στην εξασφάλιση οικονομικής και γεωπολιτικής στήριξης, αλλά και στην αξιοποίηση προτύπων σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικοοικονομικής συγκρότησης.
Η ένταξή μας στην Κοινοτική Ευρώπη υπήρξε επομένως μια φυσική και σχεδόν αυτονόητη προέκταση της παραδοσιακής αυτής επιλογής. Η οποία, κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να εξυπηρετεί ύψιστα εθνικά μας οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα.

Διατρέχουμε ωστόσο - ως συνήθως, θα έλεγα - τον κίνδυνο της υπερβολής: Των υπερβολικών...

logia-starata.blogspot.gr/

ΔΗΜΑΡ: «Φεύγουμε μαζί με το Μανιτάκη»

Ακόμη και θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θέτουν στην Αγ. Κωνσταντίνου σε περίπτωση που συνεχιστεί η προσπάθεια να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης με την τρόικα και άρα εκτός κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr  στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το κόμμα έχει ταυτιστεί με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (δηλαδή, ακόμη και την αποχώρηση από την κυβέρνηση) στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να αλλάξει το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να βάλει τον ίδιο τον κ. Μανιτάκη στο περιθώριο.
«Ο Σαμαράς θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη»
Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σήμερα το βράδυ επικοινωνία μεταξύ του γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης (και «επιτηρητή» του Α. Μανιτάκη) Δ. Βαρτζόπουλου με το Δ. Χατζησωκράτη κατά τη διάρκεια της οποία ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά διαβεβαίωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ότι ο πρωθυπουργός κατά την επικείμενη συνάντησή του με την τρόικα το πρωί της Κυριακής θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη.

25η αγωνιστική σε Β1 & Β2 Κορινθίας

Με τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Κυριακή το πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας ως ακολούθως:

Β1΄ Κατηγορια
  25η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 7
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.- ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.
ΣΟΦΙΚΟ ‘05- ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 7
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.- ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 αα
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ

Β2΄ Κατηγορια
25η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 0-3 α.α.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0-3 α.α.
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 3 α α.
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΡΕΠΟ ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

28η αγωνιστικη στην Α2' Κορινθίας

 
Με τους αγώνες της 28ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας.

Το πρόγραμμα
6.4.13
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ- ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
7.4.13
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Μεγάλες μέρες της Νεμέας στην Καλαμάτα

 

Παρελθόν ο Βασίλης Τζαλακώστας από τον Πέλοπα Κιάτου

Ετοιμάζει αλλαγές ο Βασίλης Τζαλακώστας
Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Πέλοπα Κιάτου ο Βασίλης Τζαλακώστας.
Χθές ο Τζαλακώστας πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση ως προπονητής του Πέλοπα,  ενώ στη συνέχεια αποχαιρέτησε τους παίκτες του, μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στη νέα σεζόν, η οποία αναμένεται αρκετά δύσκολη, με τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στη Γ’ Εθνική.
Πλέον μέχρι τουλάχιστον το τέλος των προπονήσεων, κάτι το οποίο υπολογίζεται στα μέσα Μαΐου, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν με τον Σταύρο Μπινιάρη, με τον οποίο επίσης είχαν μια άψογη συνεργασία.
Όσον αφορά τον νέο τεχνικό, ακόμα είναι νωρίς για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αλλά αν συνεχίσει στην προεδρία του συλλόγου ο κ. Παπαβασιλείου, δεν αποκλείεται να παραμείνει ως πρώτος προπονητής ο Σταύρος Μπινιάρης, με τον οποίο οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές, τον οποίο επέλεξε τον Ιανουάριο να βοηθήσει τον κ. Τζαλακώστα.

"Χ" Γλυφάδα και Κόρινθος

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος των δύο ομίλων της Football League 2, τόσο ξεκαθαρίζει η κατάσταση με τις ομάδες που κερδίζον την άνοδό τους.
Στο νότιο όμιλο την Τετάρτη και για την 20ή αγωνιστική, το ντέρμπι για την 6η θέση ανάμεσα στη Γλυφάδα και την Κόρινθο, στο Ελληνικό έληξε ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα που εξυπηρέτησε τον Πανηλειακό, που κέρδισε στον Πύργο τον Παναιαγιάλειο 1-0. Κερδισμένος της 20ής αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Αστέρας Μαγούλας, καθώς νίκησε 2-1 τον Φωστήρα και μείωσε στον ένα βαθμό την διαφορά από την κορυφή. Ο Αχαρναϊκός έχασε στη Νίκαια 2-1 από την Προοδευτική, ενώ η Επισκοπή επιβλήθηκε 3-1 της Καλαμάτας.
Οι Γλυφάδα και Παναηλειακός ισοβαθμούν στους 26β, με τη Κόρινθο να ακολουθεί με 24β και η μεταξύ τους μάχη κορυφώνεται.
Δύο βαθμούς πάνω από την Κόρινθο παρέμεινε η Γλυφάδα μετά το τέλος του μεταξύ τους παιχνιδιού, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 1-1. Οι Κορίνθιοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 55'  με κεφαλιά του Παππά και «πάγωσαν» τους πάντες στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ωστόσο οκτώ λεπτά αργότερα η Γλυφάδα ισοφάρισε στο 63' με σουτ του Καϊμακούδη.
ΑΟ Γλυφάδας (Νίκος Παντέλης): Χώνος, Τσιρογιάννης, Λημνιός, Μουστόγιαννης, Καζαντζής, Χατζησαίας, Κολοτούρος, Βιδάλης (58' Κόντη), Φουντουκίδης, Σκάρος, Νικόλτσης (54' Καϊμακαμούδης).
Κόρινθος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Αρχοντάκης, Τσουβαλτσίδης,Λούβρης, Αράπογλου, Φίλης, Γκάτσης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Λουμπαρδέας, Λώττας, Παπαευθυμίου

Παρελθόν αποτελεί για την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Γλυφάδα ανακοίνωσε την παραίτηση του στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Οι Γιάννης Νούλας και Χρυσόστομος Μιχαηλίδης θα  τον αντικαταστήσουν, στον πάγκο της Κορίνθου μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.
Στο μεταξύ η Διοικούσα Επιτροπή της Κορίνθου έκρινε απαραίτητη την επιστροφή του Κυριάκου  Καρασταμάτη, στη θέση του γενικού αρχηγού.  Ο Καρασταμάτης αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε και "στρατεύθηκε"  στην ύστατη προσπάθεια που επιχειρεί η "Μπάρτσα", για να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Β' Εθνική.
Από εκεί και πέρα, μετά τους Δασκαλάκη και Κουρούπη, εκτός πλάνων για το υπόλοιπο της σεζόν τέθηκε και ο Μάκης Σαμπάνης. Ο νεαρός επιθετικός έκανε την τελευταία προπόνηση την Παρασκευή και χαιρέτησε τους συμπαίκτες του. Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει επαφή με τους διοικούντες, προκειμένου να λυθεί το συμβολαιό του. Αντίθετα, όπως διευκρινίστηκε παραμένει κανονικά στην ομάδα ο Ηλίας Μέλκας.
Σήμερα στις 5 το
 απόγευμα  η Κόρινθος θα αντιμετωπίσει σε φιλικό στο Κιάτο τον Πέλοπα. Αύριο  Κυριακή (7/4) δεν διεξάγεται πρωτάθλημα και έτσι , στο σημερινό φιλικό οι Νούλας - Μιχαηλίδης θα χρησιμοποιήσουν κυρίως ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής, καθώς θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας
Η 20ή Αγωνιστική
Προοδευτική-Αχαρναϊκός2-1
Γλυφάδα-Κόρινθος 1-1
Αστέρας Μαγούλας-Φωστήρας 2-1
Πανηλειακός-Παναγιάλειος 1-0
Επισκοπή-Καλαμάτα 3-1
Εθνικός Αστέρας-Χανιά 0-3 (ά.α)
Ρεπό ο Ρούβας

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναιγιάλειος                19    28-14   35
2. Αχαρναϊκός                    19    28-16    35
3. Αστέρας Μαγούλας       18    24-16   34
4. Φωστήρας                      18    21-10   33
5. Επισκοπή                       18    27-18   33
6. Πανηλειακός                  19   25-22   26
7. Γλυφάδα                        19    24-26   26
8. Χανιά                            18    22-18   25
9. Κόρινθος                       19    20-16   24
10. Προοδευτική              19     23-21   23
11. Ρουβάς                       18     18-20   22
12. Καλαμάτα                  18     10-19   12
13. Εθνικός Αστέρας       18       0-54    -2