Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μάνος:Φιλοευρωπαϊκό μέτωπο με ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΣΥ και ΔΡΑΣΗ

Να κυβερνηθεί αμέσως και αποτελεσματική η χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση θέτει ως προτεραιότητα ο πρόεδρος της Δράσης κ. Στέφανος Μάνος ο οποίος παράλληλα σημειώνει πως αν δεν αποφευχθούν οι εκλογές να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.).

Όλη η δήλωση του κ. Μάνου έχει ως εξής:

«Με αφορμή διάφορα φανταστικά δημοσιεύματα που με αφορούν, διευκρινίζω ότι κατά την άποψη μας προέχει να κυβερνηθεί αμέσως και αποτελεσματικά η χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, για το γενικό καλό. Αν όμως δεν αποφευχθούν οι εκλογές, θα βοηθήσουμε με τη δύναμη που μας δίνει το μικρό μας ποσοστό στις εκλογές, να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη.»

Δυσαρεστημένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Κάρολο Παπούλια

Τη δυσφορία και τη δυσαρέσκειά τους για τη μη πρόσκληση του κόμματος στην αποψινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζουν στελέχη και βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημείωσε: «Δεν κατανοούμε γιατί θα έπρεπε να εξαιρεθούμε από την αποψινή σύσκεψη, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, για να βγει η χώρα απο το αδιέξοδο».
Εξάλλου, ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην υπουργός, Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ χαρακτήρισε «δυσεξήγητη» την απόφαση του ΠτΔ να μην συμπεριλάβει το κόμμα του στη αποψινή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ τόνισε ότι απαιτείται διαφάνεια στις διαβουλεύσεις, και ότι με τεμαχισμένες συζητήσεις άκρη δεν θα βγει, όπως υποστήριξε.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Σεβαστή η επιλογή του ΠτΔ πλην όμως δυσεξήγητη. Διότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θέλει στρογγυλό τραπέζι και όλους γύρω απο αυτό. Θέλει διαφάνεια στις συζητήσεις και πρακτικά, και σαφείς τοποθετήσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που αποκαλύπτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όμως εδώ που φτάσαμε, με συμβατικούς όρους και τεμαχισμένες συζητήσεις, άκρη δεν θα βγει».
Ο βουλευτής Αττικής Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας στο ΑΜΠΕ είπε ότι δεν υπήρχε λόγος πρόσκλησης του κ. Κουβέλη εκτός και αν συμφωνηθεί να γίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. «Σε οποιαδηποτε άλλη περίπτωση έπρεπε να κληθούν όλοι οι αρχηγοί ξανά. Μου προκαλεί εντύπωση» κατέληξε ο βουλευτής.

newsit.gr

5.000 φίλαθλοι στην υποδοχή του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού

Πριν απο λίγη ώρα η πτήση τσάρτερ που έφερε τον πρωταθλητή Ευρώπης, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, από την Τουρκία προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος . Περίπου 5000 φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται εκεί και αποθεώνουν τους θριαμβευτές της Πόλης. Ο Βασίλης Σπανούλης αγκαλιά με την κούπα ήταν ο πρώτος που βγήκε από το αεροπλάνο. Τον ακολούθησαν οι Αγγελόπουλοι. Η αποστολή θα επιβιβαστεί στο πούλμαν και θα περάσει από τον κόσμο. Στη συνέχεια η αποστολή του Ολυμπιακού παρέα με τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του συλλόγου θα βγει από την Πύλη 7 και θα μεταφερθεί στον Πειραιά για να συνεχιστεί η γιορτή που ξεκίνησε χθες στο Πασαλιμάνι και στην Κωνσταντινούπολη .
Oι φίλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς που τους έκαναν υπερήφανους με την επική ανατροπή και τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

newsit.gr

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ


Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες , 13 Μαΐου, η ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο!», στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας. Περισσότεροι από 150 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες "πλημμύρισαν" τους δρόμους της Κορίνθου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για πεζούς και ποδηλάτες, με αστικές συγκοινωνίες, πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους.
Μετά από πρόταση των  ποδηλατών/ποδηλατισσών  η πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 18 Μαΐου  βραδινή βόλτα με τα ποδήλατα στους δρόμους της πόλης. Ραντεβού στις 9.30μμ στην πλατεία Περιβολάκια. Φεύγουμε στις 10 ακριβώς!

Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Μην ξεχάσετε να βάλετε φώτα στα ποδήλατά σας και ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνησή σας τη νύχτα. Οι μικροί ποδηλάτες είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.

                      ΣΥΜΒΟΛΙΚΉ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
         Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

"Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας για το 2012 είναι αφιερωμένος στην Πελοπόννησο και η πόλη μας τιμάται φιλοξενώντας την πρώτη και την τελευταία εκκίνηση διαδρομής, στις 16 και 20 Μαΐου αντίστοιχα.
Σε συνεννόηση με την Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία και το Δήμο Κορινθίων, προγραμματίζουμε μια ακόμη ποδηλατοπορεία, για το πρωί της Κυριακής 20/5 η οποία:
- Θα ξεκινήσει στις 9:00 πμ στην οδό Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
- Μέσω του ποδηλατοδρόμου θα καταλήξει γύρω στις 09:30 πμ στην παραλία Καλάμια, μπροστά από τα αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου - Διογένη, όπου έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση από τους διοργανωτές, πριν την τελευταία εκκίνηση του Γύρου.
- Με το τέλος της εκδήλωσης θα συνεχίσουμε τη ποδηλατοπορεία μας, μέσω των οδών Νοταρά και Ερμού προς τον Αγ. Νικόλαο και  τον παραλιακό ποδηλατόδρομο και από το δρόμο της Ποσειδωνίας θα φτάσουμε στη γέφυρα του Ισθμού.
Καλούμε όλους τους φίλους να δώσουν και πάλι το 'παρών', δείχνοντας με τη συμμετοχή τους ότι η Κόρινθος αγαπά το ποδήλατο, με συμμετοχή και πρωτοβουλία που δεν περιορίζεται στο ρόλο του απλού θεατή."
www.podilatada.blogspot.com

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης μεταξύ Δημοκρατίας Βόρειας Βεστφαλίας Ρηνανίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου


Επιστολή της Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Βεστφαλίας Ρηνανίας στον Πέτρο Τατούλη  

Άνοιγμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας σε υψηλότατο επίπεδο, κάνει η Δημοκρατία της Βόρειας Βεστφαλίας Ρηνανίας με επιστολή της Υπουργού Εξωτερικών Ανγκέλικα Σβαλ Ντιρέν εκ μέρους της Χανελόρε Κραφτ, επανεκλεγείσας Προέδρου και υπέρμαχο της συνταγής "ήπιας προσαρμογής" του δημόσιου χρέους του κρατιδίου.

Η Περιφερειακή πολιτική θωρακίζει την αειφόρο ανάπτυξη και αποτελεί μια έκφραση της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.
Η κα Ντιρέν αναφέρει στην επιστολή της ότι συμμερίζεται την άποψη του Πέτρου Τατούλη ότι "η Περιφερειακή πολιτική τη ΕΕ δεν αφορά επένδυση μόνο στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ισχυροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, θωρακίζοντας την  αειφόρο ανάπτυξη, αλλά αποτελεί ακόμα μια έκφραση της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης ανάμεσα στις χώρες και τις Περιφέρειες της Γηραιάς Ηπείρου".
Στην συνέχεια της επιστολής της η Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον στην ανταλλαγή αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο Περιφερειών για την μετάγγιση εμπειρίας και γνώσεων που οι αξιωματούχοι της Περιφερειακής Δημοκρατίας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας έχουν αντλήσει από την μακρά πορεία τους στο πεδίο της Περιφερειακής Πολιτικής για την αξιολόγηση περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ των δύο Περιφερειών.

img085.pdfimg085.pdf
842 K   Προβολή   

Ντόρα Μπακογιάννη...Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός ψήφισε και έδωσε μια εντολή. Εντολή συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η άρνηση υπακοής σε αυτή την εντολή, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός ψήφισε και έδωσε μια εντολή. Εντολή συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η άρνηση υπακοής σε αυτή την εντολή, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.
Θέλω να κάνω μία έκκληση έστω και την ύστατη ώρα προς όλους να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε καλώ όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνεργαστούν. Η συνεργασία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη, οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.
Μία είναι η διαχωριστική γραμμή. Είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μείνει στο ευρώ και μπορεί και πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρώπη και αυτών οι οποίοι επιτρέπουν στον εαυτό τους το λαϊκισμό της δραχμής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ… ξέρει τι κάνει

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προχωρημένη στρέβλωση αναφορικά με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Αρνούμενος πεισματικά, και εφευρίσκοντας προσκόμματα, να συνδράμει στην οποιαδήποτε προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης, η οποία θα «τρέξει» τη χώρα το κρίσιμο διάστημα μέχρι και τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον.
Η στρέβλωση εντοπίζεται στη ρεαλιστική και αυτονόητη επίκληση της ανάγκης να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ συνέπεια και να εναγκαλισθεί μια στάση ευθύνης. Αντίστοιχη της συγκυρίας και του βάρος των στιγμών.
Η επίκληση είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Για έναν εξαιρετικά απλό λόγο: Όσοι έφτασαν πάνω από την κάλπη της 6ης Μαϊου, και το ψηφοδέλτιο που αφορούσε την τελεσίδικη πολιτική επιλογή τους, περιείχε τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έκαναν επειδή ήθελαν από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι αξιόπιστος. Με επίγνωση της οριακής πραγματικότητας που βιώνει η χώρα. Με αντικειμενικό αίσθημα ευθύνης.
Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το έκαναν για τους ακριβώς αντίθετους λόγους. Φλερτάροντας εν πολλοίς με τη συνειδητή διολίσθηση της χώρας στο χάος και την ακυβερνησία. Σίγουρα πάντως στη θεσμική αποσταθεροποίηση. Ήταν μια ψήφος «αντί». Χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο ή αιτιολογική βάση.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, η εθνικά ακραία στάση που κρατά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως συμβατή με τα «θέλω» των ψηφοφόρων του. Εκείνη την κοινωνική δεξαμενή κοιτάζει στα μάτια ο Αλέξης Τσίπρας. Και γι’ αυτό δεν υποχωρεί από την αδιάλλακτη στάση του.
Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται. Και τη λύση θα τη δώσει η κοινωνία. Όχι εκείνη που σεργιάνισε στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής. Αλλά όσοι απείχαν, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι για την υποβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού προσωπικού. Εκείνοι που πλέον ξέρουν, τι ολέθριες συνέπειες μπορεί να έχει για την επιβίωση του τόπου η… ανοχή.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /statewmen.gr

Απίστευτο: Ήρθαν στα χέρια μέσα στο στούντιο της Focus Web TV ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο Στέλιος Σταυρίδης της ΔΡΑΣΗΣ

Η Φαίη Μαυραγάνη στο studio της Focus Web TV συζητά με τους καλεσμένους της την αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης, την στάση της Αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κι αν υπάρχει πιθανότητα επανένωσης της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Καλεσμένοι της o Αργύρης Ντινόπουλος, από την Ν.Δ., ο Πέτρος Τατσόπουλος, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο Στέλιος Σταυρίδης, από την ΔΡΑΣΗ και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Κατά την διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί και ύβρεις σε μια πρωτοφανή αντιπαράθεση του Πέτρου Τατσόπουλου με τον Στέλιο Σταυρίδη.


Δείτε τι συνέβη στην εκπομπή Focus στην Περιφέρεια σήμερα στις 18:00 μμ στο www.focuswebtv.gr


Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής πατώντας


                      FOCUS 14-5-2012 Ekloges Dwdekati.PNG                                            
                                    
                                  
                                                                                                                  
                                                                                                                                              

                                Focus Web TV
                        Λεωφ. Ιωνίας 35 & Αθ. Αλεπού 14
                               Αχαρναί Αττικής ΤΚ 136 73
                      ΤΗΛ 210 28.36.758   FAX 210 28.11.886
                             email :  info@focuswebtv.gr
                               url  : www.focuswebtv.gr 



image002.pngimage002.png
76 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ



Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δημιούργησε ελπίδα και την ελπίδα την δημιουργεί τώρα σε πολιτική εκμετάλλευση.

Η φράση  κλειδί που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές ήταν
<θα αξιοποιήσουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν ο λαός μας δώσει την δυνατότητα.>
Και αυτοί το ερμήνευσαν και το διαχειρίζονται για την δημιουργία ενός κόμματος που θα εκφράζει την προσωπική τους αριστερά, για να λεηλατήσει ψήφους , από την αριστερά και τις κεντρώες δυνάμεις , με προσωπικό ένα κόμμα δικό του, χωρίς να έχει καμιά πρόταση για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο και να παρουσιάζει πολιτικές φιλολογίες.

Συναντήσεις Χρίστου Δήμα με Πέτρο Τατούλη και Γιώργο Δέδε



Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συναντήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ο κ. Δήμας εξέφρασε στον κ. Τατούλη την ανάγκη να διεκδικήσει ακόμη πιο δυναμικά η Διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου τον νομό Αχαίας και τον νομό Ηλείας.
<<Υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορέσουμε να χαράξουμε πραγματικά κοινή Πελοποννησιακή πολιτική σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη>>.

Παράλληλα, συζήτησαν την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αυξήσει την απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ για να μπορέσει να βοηθήσει στην αναθέρμανση της αγοράς στην Πελοπόννησο. Τέλος συζήτησαν τα έργα τα οποία προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο στους οδικούς άξονες (Νεμέα-Κιάτο, Κορίνθου-Επιδάυρου κλπ) όσο και αυτά των γενικότερων υποδομών (Φράγμα Ασωπού, Αγορά Λεχαίου, Βιολογικοί καθαρισμοί, διάβρωση ακτών κλπ).


Πιο πριν ο Χρίστος Δήμας συναντήθηκε το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Στη συζήτηση υπήρχε πολύ καλό κλίμα και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την πεποίθηση τους πως θα συνεργαστούν ώστε να μπορέσουν από κοινού να προωθήσουν ζητήματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της Κορινθίας, όπως η προώθηση του τουρισμού, η αγροτική ανάπτυξη και η διάβρωση των ακτών

Ύστατη πρόταση - πίεση προς τον Φ.Κουβέλη - Κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τον Σεπτέμβριο με αριστερό πρωθυπουργό - Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Έστω και κάποιες χαραμάδες φαίνεται να είναι ακόμα ανοικτές από την ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη για να σχηματισθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, κυβέρνηση που μπορεί να μην είναι μακράς πνοής, αλλά θα βγάλει την χώρα από την ακυβερνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, αργά χθες το βράδυ άναψαν τα τηλέφωνα και μεταφέρθηκε στον κ.Φωτη Κουβέλη μια πρόταση που θα οδηγήσει στην αποφυγή μιας νέας προσφυγής στις κάλπες άμεσα έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν σε αυτή την φάση καυτά ζητήματα με κύριο αυτό της οικονομίας.

Η πρόταση αυτή καλεί τον κ.Κουβέλη να συναινέσει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης με διάρκεια ζωής δυο το πολύ τριών μηνών, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και θα έχει ως επικεφαλής πρωθυπουργό από τον χώρο της Αριστεράς.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Newsit, στις πρώτες διερευνητικές τηλεφωνικές συζητήσεις που έγιναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το σενάριο αυτό σε πρώτη φάση δεν αποκλείστηκε από τον Φώτη Κουβέλη, χωρίς όμως να έχει πει και το ναι.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα. Μέσα από αυτές και βεβαίως και με την συναίνεση εκείνων που αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στην συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αναμένεται να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση η οποία είναι πολύ πιθανόν να πέσει στις 19.30 στο τραπέζι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πίεση τώρα στον Καμμένο - Αν συμφωνήσει - πράγμα απίθανο - πάμε σε κυβέρνηση, αλλιώς πάμε σε εκλογές!


Τι θα γίνει αν δεν σχηματισθεί κυβέρνηση το βράδυ
newsit.gr

Χρυσή Αυγή: "Οι δημοσιογράφοι έχουν συνηθίσει να κάθονται κατάχαμα και να κινούνται έρποντας"

Φυσικά και απάντησε μέσω του σαιτ της η Χρυσή Αυγή στην κίνηση δημοσιογράφων το βράδυ της Κυριακής να καθήσουν στο πάτωμα όταν μπήκε μέσα ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γνωστό "εγέρθητι".
Με τίτλο: "Έξις δευτέρα φύσις", οι συντάκτες της απάντησης είναι προσβλητικοί και απαξιωτικοί για τους δημοσιογράφους, λένε ότι δεν μπορούν να τους μάθουν να σηκώνονται όρθιοι αφού έχουν συνηθίσει να κάθονται κατάχαμα και να κινούνται έρποντας. Τους αποκαλούν επίσης τσιράκια των νταβατζήδων - εκδοτών, που λασπολογούν και παραπληροφορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Εκπομπή με την Ενωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Η Πέννυ Ζερβάκη φιλοξενεί στο στούντιο του FOCUSWEBTV την ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» έχοντας καλεσμένους την Μαρία Χατζηνικολάκη υπεύθυνη Επικοινωνίας &Ανάπτυξης, την Κατιάννα Σπυρίδου ΣύμβουλοΨυχικής Υγείας «ΓΡΑΜΜΗ 11525» και τον Νίκο Γιώτα ,Κοινωνικό Λειτουργό στην Yπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», μαζί συζητούν για την ένωση, για το ποιοι φορείς συμμετέχουν, για τη γραμμή 11525 καθώς επίσης και για την νέα τους υπηρεσία «προσφέρω γιατί νοιάζομαι»…..   Δείτε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή Σχέσεις Ζωής πατώντας                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Focus Web TV                        Λεωφ. Ιωνίας 35 & Αθ. Αλεπού 14                               Αχαρναί Αττικής ΤΚ 136 73                      ΤΗΛ 210 28.36.758   FAX 210 28.11.886                              email :  info@focuswebtv.gr                                url  : http://www.focuswebtv.gr/    
image003.jpg
11 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Θα κάνει κόμμα ο Αλαβάνος;

Η δημόσια παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου, στην κατεύθυνση της σαφούς διαφοροποίησης από τον Αλέξη Τσίπρα, τη ρητορική και τη στρατηγική που ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εθνική αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης και αποφυγής των πρόωρων εκλογών, μοιάζει να είναι ο πρόλογος από το… προσεχώς, που θα δούμε στις εκλογές που πλησιάζουν καλπάζοντας, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Ιουνίου.
Στο παρασκήνιο, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα στα… αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέκο Αλαβάνο, προκειμένου να εκφραστούν όλες εκείνες οι συνιστώσες που αγκαλιάζουν σήμερα τον πολιτικό ρεαλισμό, και διατηρούν αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας φορέας που θα αποτελέσει την πολιτική συνέχεια του Μετώπου που ίδρυσε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Το σενάριο δεν είναι φυσικά καινούριο, καθώς και μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές, ο Αλέκος Αλαβάνος είχε δεχθεί πιέσεις να κάνει το μεγάλο βήμα, και ουσιαστικό να «λεηλατήσει» ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνων που δήλωναν απογοητευμένοι από τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή τον πολιτικό που ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος προώθησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, τα δεδομένα φαίνεται να έχουν μεταβληθεί και πάλι. Και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του Αλέκου Αλαβάνου το ανάχωμα αξιοπιστίας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/ statesmen.gr

Η Συγγρού ετοιμάζεται για κάλπες

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, με την άτεγκτη στάση του Αλέξη Τσίπρα, φέρνει όλο και πιο κοντά την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών, πιθανότατα για τις 17 Ιουνίου.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως άμεση συνέπεια να ηχήσει εκλογικός συναγερμός στη Συγγρού, καθώς το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τις ασκήσεις επί χάρτου για την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Εκεί όπου η μάχη θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο που να απειλεί ευθέως την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει συντεταγμένη τη μάχη των εκλογών, ώστε να διατηρήσει την πρωτιά, και να διεκδικήσει μετεκλογικά τη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης, ως ανάχωμα στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά της Αριστεράς.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση συσπείρωσης του συνόλου του χώρου της Κεντροδεξιάς, όπως έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, με το πρόσφατο κάλεσμα πανστρατιάς που απηύθυνε.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr