Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

To 6o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Ξυλόκστρο



 Πρόγραμμα 6oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.



Κλείνει το κατάστημα της Eurobank Ξυλοκάστρου.


 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/60510508_3049085395101550_5256259329933180928_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=YxgwlY1nbmgAX-eRrWD&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&_nc_tp=1&oh=ed8074fe50b261e46fc3a6562a3e84ac&oe=5E93C1DD
 Από τον δημοτικό συνδυασμό "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με επισφαλή το Σπύρο Καραβά λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου που αναφέρεται στο επικείμενο  κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank Ξυλοκάστρου.

Δελτίο τύπου
 Ξυλόκαστρο 13/01/2020
Μετά την κατάργηση της αυτόματης ταμιακής μηχανής (ΑΤΜ) της τράπεζας Eurobank στα Τρίκαλα Κορινθίας, μόλις λίγους μήνες μόλις μετά την εγκατάστασή του, και με δεδομένη της αναγκαιότητα ύπαρξης σε μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστική περιοχή του δήμου μας, πληροφορούμαστε ότι επίκειται κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank Ξυλοκάστρου.
 Κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αυτό, καλούμε το πολιτικό δυναμικό της Κορινθίας, τον δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, τον εμπορικό σύλλογο της πόλης μας και όλους τους συναρμόδιους φορείς να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας στην ανατροπή της, εμφανιζόμενης ως ήδη ειλημμένης, απόφασης και τη συνέχιση της λειτουργίας τόσο του ATM στα Τρίκαλα, όσο κυρίως της τράπεζας Eurobank Ξυλοκάστρου.
Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα προτάξουμε την έκδοση ψηφίσματος ως Ορίζοντες Δημιουργίας και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής μαζί με τον εμπορικό σύλλογο για την ανατροπή της απόφασης.
 Με εκτίμηση Ορίζοντες Δημιουργίας

Κατατέθηκε στη Βουλή ο εκλογικός νόμος – Τι ορίζει για το μπόνους εδρών

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/11/vouli-sunedriasi-re-45-500.jpg
Κατατέθηκε στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση σήμερα της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο εκλογικό σύστημα των βουλευτικών εκλογών.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για επεξεργασία μεθαύριο Τετάρτη 15/1, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου.
Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι εάν ένα κόμμα λάβει ποσοστό μικρότερο του

Όσκαρ 2020: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία – Ποιες ταινίες σάρωσαν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/oscars-500-1.jpg
Πραγματοποιήθηκε ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2020 σχεδόν έναν μήνα πριν από τη μεγάλη τελετή, η οποία ούτε φέτος θα έχει κεντρικό παρουσιαστή.
Το Joker δικαίωσε τις προβλέψεις και την εισπρακτική επιτυχία που είχε αφού συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες. Με 10 ακολουθεί ο «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορτσέζε και το Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουντ του Ταραντίνο και με έξι το αντιπολεμικό Jojo Rabbit, το «Marriage Story» και η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς η νοτιοκορεατική ταινία «Τα Παράσιτα».
Υποψήφιοι για Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου είναι οι: Αντόνιο Μπαντέρας, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Άνταμ Ντράιβερ, Χοακίν Φοίνιξ και Τζόναθαν Πράις  και υποψήφιες για το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου είναι: Σύνθια Ερίβο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σαοΐρζε Ρόναν, Σαρλίζ Θερόν και Ρενέ Ζελβέγκερ.
Η απονομή των Όσκαρ 2020 θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater, ενώ ήδη εδώ υπάρχουν τα πρώτα προγνωστικά για το ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

Ο Λεβαδειακός 1-0 τον Πλατανιά και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Super League 2.


Νίκη που τον έφερε στην τετράδα κατέκτησε ο Λεβαδειακός μετά και τη νίκη του επί του Πλατανιά με 1-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 2..
Οι Βοιωτοί στην πρώτη τους κλασσική ευκαιρία κατάφεραν να προηγηθούν. Ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια στο 14' ο Ενομό μπήκε στην αντίπαλη περιοχή απέφυγε τον τερματοφύλακα και προ κενής εστίας χρίστηκε σκόρερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό κάτι που βόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους που κράτησαν μέχρι τη λήξη του αγώνα τους τρεις βαθμούς της νίκης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Αντωνίου): Μπάγιτς, Αργυρόπουλος, Βήχος, Άνγκουα, Λιάγκας, Κοζορώνης, Καραχάλιος, Συμελίδης (90' Παντελιάδης), Εν' Νομό (69' Κονέ), Μάντζιος (60' Πολέτο), Ιωαννίδης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Τάτσης): Μαντζάρης, Ουές (46' Νιαυραδάκης), Τσαμούρης (46' Πουρζιτίδης), Ρουσσάκης (86' Παπαδόπουλος), Παπουτσογιαννόπουλος, Κωστίκος, Ποζατζίδης, Ρεβυθόπουλος, Σμυρλάκης, Λεϊρία, Λουκίνας.



Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 0 - 2
Κέρκυρα-Απόλλων Λάρισας 1- 3
Καραϊσκάκης-Δόξα Δράμας 2 - 2
Χανιά-Απόλλων Πόντου 3 - 0 α.α.
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναχαϊκή 1- 1
Λεβαδειακός-Πλατανιάς  1- 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 12 αγώνες)
1
ΠΑΣ Γιάννινα
22-4
30
2
Απόλλων Σμύρνης
18-6
23
3
Καραϊσκάκης
21-17
21
4
ΠΑΕ Χανιά
16-7
20
5
Λεβαδειακός
12-9
20
6
Απόλλων Λάρισας
17-14
20
7
Εργοτέλης
18-19
19
8
Πλατανιάς
19-18
17
9
Παναχαϊκή
15-12
16
10
Δόξα Δράμας
14-13
14
11
Απόλλων Πόντου
3-31
-3
12
Κέρκυρα
3-28
-3

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Απόστολου Σταύρου

 Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Απόστολος Σταύρου - Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην Βουλευτή και Υπουργού επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Σταύρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Απόστολου Σταύρου, φίλου και επί πολλά χρόνια συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Ο Απόστολος Σταύρου τίμησε την πολιτική, απ’ όποια θέση και αν βρέθηκε στη μακρά σταδιοδρομία του, υπηρετώντας τους πολίτες, την παράταξή του και προπάντων το δημόσιο συμφέρον, με ευσυνειδησία, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η ευγένεια και το ήθος, η μόρφωση και η καλλιέργεια, ο μεστός και μετριοπαθής λόγος χαρακτήριζαν την προσωπικότητα και την πολιτική παρουσία του, καθιστώντας τον σεβαστό και αγαπητό όχι μόνον στους φίλους αλλά και στους πολιτικούς αντιπάλους του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Εκφράζω, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικώς, βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συνάντηση Γ. Ψυχογιού με εκπροσώπους εργαζομένων του ΟΤΕ στην Κορινθία.


Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, με αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων του ΟΤΕ στην Κορινθία.



Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται από την πρώτη

H Γενική Συνέλευση των Νέμεων Αγώνων εν όψει της 7ης Νεμεάδας


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος παρευρέθηκαν  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στη Γενική Συνέλευση των Νέμεων Αγώνων εν όψει της 7ης Νεμεάδας που θα διεξαχθεί 26 – 28 Ιουνίου 2020.
Σε μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση και αναβίωση ενός εκ των τεσσάρων πανελληνίων αθλητικών διοργανώσεων της Αρχαίας Ελλάδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται αρωγός τόσο στη διοργάνωση όσο και στην ανάδειξη των αγώνων.
Ο κ. Γκιολής χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων για την προσπάθεια της ΠΕ Κορινθίας προκειμένου να κατασκευαστούν τα αποδυτήρια του αρχαίου Σταδίου της Νεμέας προ της διεξαγωγής της 7ης Νεμεάδας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη