Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι νέοι τίτλοι και τα ονόματα στην βασιλική οικογένεια

 Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι νέοι τίτλοι και τα ονόματα στην βασιλική οικογένεια 

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ φέρνει σημαντικές αλλαγές  ακόμη και στους τίτλους και τα ονόματα της βασιλικής οικογένειας.

Με τον Κάρολο βασιλιά, όλοι οι επόμενοι της λίστας θα ανεβαίνουν ένα σκαλί και θα παραχωρούν το δικό τους στον επόμενο. Μοναδική εξαίρεση ο φορτωμένος με σκάνδαλα πρίγκιπας Ανδρέας και η Μέγκαν Μαρκλ, που δεν πρόκειται να δούνε δουκάτο.

Κάρολος και Καμίλα

Να σε θυμάται η Ιστορία με το μικρό όνομά σου…

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/09/Screenshot-2022-09-08-at-9.01.51-PM.png 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου 

Ελισάβετ η δεύτερη, μετά από εκείνη, την πρώτη και αυθεντική. Της “χρυσής εποχής”. Και όμως, η Βασίλισσα Ελισάβετ η δεύτερη, που “έφυγε” από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης, σε ηλικία 96 ετών, διέγραψε μια εντυπωσιακή διαδρομή σταθερότητας και συνέπειας στο δημόσιο αποτύπωμά της.

Έγινε συνώνυμο της σταθερής ηγεσίας, σε εποχές ανέμελες αλλά και περισσότερο απαιτητικές. Δύσκολες και αβέβαιες. Για επτά ολόκληρες δεκαετίες.

“Έφυγε”, για να ξανασυναντήσει τον άνδρα της ζωής του, πρίγκιπα Φίλιππο, χωρίς τον οποίο δεν άντεξε να σεργιανίζει μόνη στη ζωή.

Η Ιστορία θα την θυμάται με το μικρό όνομά της. Όπως την πρώτη Ελισάβετ. Και θα την μνημονεύει για την προσφορά της.

 ysterografa.gr

«Η Γέφυρα του Λονδίνου... έπεσε»: Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών / Ο Κάρολος νέος βασιλιάς - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

 Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών 

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε επίσημα ότι η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, βασίλισσα Ελισάβετ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών.

 The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon. The King and The Queen Consort will remain at Balmoral this evening and will return to London tomorrow.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας έφυγε απόψε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Η Ελισάβετ απεβίωσε στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Ποια ήταν η θρυλική μονάρχης

Ξεσήκωσαν το κοινό στο Ξυλόκαστρο οι Encardia