Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.


 https://www.stereanews.gr/wp-content/uploads/2019/08/kindynos_pyrkagias.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Η ΑΛΚΥΩΝ για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Κορινθιακό κόλπο


Με βάση τις απαντήσεις προς την Ομοσπονδία μας των Δ/νσεων Αλιείας των Περιφερειών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που είναι αρμόδιες για τον Κορινθιακό, οι αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών ως 4/2018 ήταν ετήσιας δυναμικότητας παραγωγής ιχθύων 15.000 τόνων και σήμερα έχουν φθάσει τους 18.000 τόνους. Στην πράξη η ετήσια παραγωγή είναι σχεδόν

Ενδιαφέρουσα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή με το σωματείο ΑΜΕΑ Κορινθίας



Κόρινθος 13/09/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 συνάντηση στο γραφείο του με το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Κορινθίας παρουσία του προέδρου Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου. Συζήτησαν για πολλά, σοβαρά προβλήματα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν σε θέματα που ταλανίζουν πολλούς ανθρώπους στην καθημερινότητά τους όπως η προσβασιμότητα σε διάφορους δημόσιους χώρους αλλά και ιδιωτικούς, σε δημόσια κτήρια, σε θάλασσες, παραλίες κ.α

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δικαστική δικαίωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συκοφαντική δυσφήμηση του Πάνου Καμμένου

 
Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας Μπακογιάννη επιβάλλοντάς του χρηματική αποζημίωση 5000 ευρώ.
Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου εξαιτίας της ιδιότητάς του ως

Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2019-09-13/RIZOS0.jpg
Έφυγε σε ηλικία 83 ετών από τη ζωή σήμερα το πρωί ο γνωστός εκδότης, Δημήτρης Ρίζος.
Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ ο αδερφός του, Νίκος Ρίζος.

Τα τελευταία χρόνια ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Δημήτρης Ρίζος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου και τα ξημερώματα της Παρασκευής (13.09.2019) άφησε την τελευταία του πνοή.
Είχε γεννηθεί το 1936 στην Πρώτη Σερρών. Συνέδεσε το όνομά του με τον Ελεύθερο Τύπο αλλά και με τον Αδέσμευτο Τύπο, του οποίου ήταν εκδότης.
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/04/panselinos-500.jpg
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 07:33 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει η μικρότερη πανσέληνος του 2019, κάτι που οφείλεται στο ότι περίπου 15 ώρες νωρίτερα το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο απόγειο του).
Η Σελήνη θα φαίνεται μικρότερη στον ουρανό από ό,τι σε προηγούμενες

Δόθηκαν παρατάσεις στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο – Ποιες περιοχές αφορούν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/08/ktimatologio-rs-500.jpg
Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο δίνονται με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση προβλέπει:
1. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται:

Πέθανε ο σπουδαίος Ελληνας ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης


Ο Νάνος Βαλαωρίτης γεννήθηκε στην Λωζάννη, στην Ελβετία  Εγραφε  από νέος και πρωτοδημοσιεύει στα Νέα Γράμματα το 1939.
Το 1944 δραπετεύει απ’ την γερμανοκρατούμενη Ελλάδα μέσω του Αιγαίου στην Τουρκία, από εκεί στη Μέση Ανατολή και τελικά στην Αίγυπτο όπου συναντάει τον Σεφέρη ο οποίος υπηρετούσε την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση ως γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.
Το 1944 μετά από προτροπή του Σεφέρη ο Βαλαωρίτης ταξιδεύει στο Λονδίνο για

συναγερμος στην πυροσβεστικη Ένας νεκρός στην φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Μάχη στο Λαγονήσι

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/08/Gran-Canaria-fotia-500.jpg

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, ένας 57χρονος άνδρας είναι νεκρός από τις αναθυμιάσεις στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο