Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Μερομήνια: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα – Πότε θα «θαφτεί» στο χιόνι η χώρα

 Μερομήνια 

Τα Μερομήνια είναι ο εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό.

Ένας από αυτούς που έχουν «διδαχθεί» αυτή τη μέθοδο είναι ο Χαράλαμπος Σαχτούρης  που σταθερά εδώ και πολλά χρόνια εκδίδει τη δική του μετεωρολογική και λαογραφική ερμηνεία για τα Μερομήνια, αποδίδοντάς τα μάλιστα μ’ έναν ξεχωριστό λογοτεχνικό τρόπο που κάνει εξαιρετικά ευχάριστη τόσο την ανάγνωση, όσο και την παρακολούθηση της επιτυχίας τους.

Μερομήνια- Δεκέμβριος

Β΄ φάση Κυπέλλου Κορινθίας συνέχεια. Μάχες σε Λέχαιο, Κιάτο, Εξαμίλια και Αθικια.

 ΑΟΛ και Ισθμιακός πέρασαν στο κύπελο Κορινθίας

 Αύριο  Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 2:30 το απόγευμα διεξάγονται άλλοι 4 αγώνες για την Β΄ φάση του κυπέλλου Κορινθίας. 

Στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Δημηνιού αντιμετωπίζει σε νοκ άουτ αγώνα τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στο Λέχαιο ο Άγιος Γεώργιος μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου Στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη αγωνίζεται με την Κόρινθος 2006, εώ την ίδια ώρα στα Αθίκια ο τοπικός Τενεάτης υποδέχεται τον Ισθμιακό , τον οποίο οι γηπεδούχοι πριν ένα μήνα περίπου είχαν νικήσει για το πρωτάθλημα μέ 1 - 0. 

Οι νικητές των αγώνων θα προκριθούν στην φάση των "16" του Κορινθιακού Κυπέλλου όπου έχουν περάσει και οι Άγιοι Θεόδωροι, Ελλάς Βέλου , ΠΑΣ Κλένια και Πανκαμαριακός.  Η Β΄φάση του κυπέλλου θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη  1/12 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8/11/2021.

Οι αγώνες της Τετάρτης 24/11, 14:30
Θύελλα Κ. Διμηνιού – Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Άγιος Γεώργιος – Ολυμπιακός Λουτρακίου
Δάφνη Εξαμιλίων – Κόρινθος ’06
Τενεάτης – Ισθμιακός

Κύπελλο Ελλάδος: Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»

 Ολυμπιακός: Η «μάχη» Ονιεκούρου και Μπουχαλάκη ενόψει Φενέρμπαχτσε 

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης αγωνίζονται την ίδια ημέρα, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου. Την αρχή κάνει ο Άρης κι ο Ολυμπιακός στις 17:00 κόντρα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακοί, αντίστοιχα.

Στις 19:00 μπαίνει στον… χορό ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο, στις 20:15 η ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ στη Λάρισα στις 21:30.

Τετάρτη 1/12

Γενικό lockdown στις φυλακές λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού – Απαγορεύονται επισκεπτήρια, άδειες, προφυλακίσεις

  

Σε γενικό lockdown λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊου βρίσκονται από τις 11 Νοεμβρίου τα σωφρονιστικά καταστήματα σε Τρίκαλα, Άμφισσα, ψυχιατρικό νοσοκομείο Κορυδαλλού και από χθες οι φυλακές των Διαβατών στην Θεσσαλονίκη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως διακόπτονται επισκεπτήρια, άδειες, μεταγωγές αλλά και προφυλακίσεις.

 

Ανησυχία για τους 3.000 ανεμβολίαστους στις φυλακές

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

 Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αύριο, αρχικά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την

«Ψευτογιατρός»: Θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου η δίκη του

 Στο εδώλιο ο «ψευτογιατρός» για 12 θανάτους καρκινοπαθών 

Για μεθαύριο Πέμπτη διακόπηκε από το ΜΟΔ η δίκη του «Dr Kontos» και των 16 συγκατηγορουμένων του, μετά την βεβαίωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ότι ο βασικός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών, νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική με κορονοϊό και του χορηγείται οξυγόνο.

Το δικαστήριο, αφού αναγνώστηκε το έγγραφο του νοσοκομείου για τον 48χρονο, δήθεν διακεκριμένο ογκολόγο, αποφάσισε να δώσει την ολιγοήμερη διακοπή με σκοπό να προσπαθήσουν οι συνήγοροι του ασθενούς να εξασφαλίσουν εξουσιοδότηση για να παρασταθούν στην δίκη.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 617 νέα κρούσματα σήμερα ( 94 στην Κορινθία - 68 στην Μεσσηνία - 290 στην Αχαΐα.)

Αύξηση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (+10), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 617 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δυο περιοχές  ( Αχαΐα,  και Κορινθία) παρουσιάζουν  και  σήμερα    πολλαπλάσιο αριθμό (334) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (183) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια ογδονταέξι (286 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 94  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 68 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 124 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (64) Αρκαδίας (31) και Λακωνίας (29).

Επίσης άλλα 331 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (290) και Ηλείας (41).   

Σήμερα 23 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 617 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 67.120 (33.825 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 23 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (290),  Μεσσηνίας  (68),  Κορινθίας (94), Ηλείας (41), Αργολίδας (64), Αρκαδίας (31) και Λακωνίας (29)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                26.576

Π.Ε. Μεσσηνίας           9.761

Π.Ε. Κορινθίας             9.489

Π.Ε. Ηλείας                  6.594

Π.Ε. Αργολίδας           5.728

Π.Ε. Αρκαδίας             5.394

Π.Ε. Λακωνίας            3.516