Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Νίκες για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Κύπελλο

Νίκες για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Κύπελλο
Ο Παναθηναϊκός νίκησε για δεύτερο σερί αγώνα, αυτή τη φορά στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλαδος, όπου επιβλήθηκε με 2-0 της Λάρισας Χωρίς να εντυπωσιάσει σε ένα ακόμη ματς το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε το προβάδισμα στο 18΄ με το γκολ του Τσάβες μετά από ατομική προσπάθεια και το δυνατό σουτ του Αργεντινού στη γωνία του Μπόζοβιτς.
Η ΑΕΛ, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο και στάθηκε άτυχη στο δεύτερο μέρος με τα δύο δοκάρια που είχε, αρχικά στο 68΄ με το απευθείας φάουλ του Γουάλας

Ο Ολυμπιακός είπε «αντίο» στον θρύλο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Ολυμπιακός είπε «αντίο» στον θρύλο Ντούσαν Ίβκοβιτς 
Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με κάθε επισημότητα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία πλειάδα αστέρων του χθες και του σήμερα έσπευσαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του «σοφού» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, του προπονητή που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Ευρώπης, το 1997 στη Ρώμη και το 2012 στην Κωνσταντινούπολη!
Για ένα τελευταίο παιχνίδι, έστω και φιλικό, όπου όρθιος στον πάγκο,

Επαναφέρει το ζήτημα παραίτησης ΝΔ: «Ψεύτης με σφραγίδα ο κ. Κουρουμπλής»

ΝΔ: «Ψεύτης με σφραγίδα ο κ. Κουρουμπλής» 
Νέες βολές κατά του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, ζητώντας για μια ακόμα φορά την παραίτησή του.
Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος, «μετά την σημερινή επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κ. Russeva, ότι η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του».

Υπουργείο Υγείας: Σύσκεψη προετοιμασίας για την εποχική γρίπη της περιόδου 2017-2018


ypygeias.jpgΗ σημασία της επιστημονικής και κοινωνικής ευθύνης των επαγγελματιών υγείας για την προστασία τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών τους μέσω του εμβολιασμού κατά της γρίπης τονίστηκε για ακόμα μια φορά σε σύσκεψη με αντικείμενο τον «Προγραμματισμό Δράσεων για την Εποχική Γρίπη στην Ελλάδα 2017-2018».

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


Πατούλης σε Κυβέρνηση: «Μολών Λαβέ», δεν δίνουμε τα διαθεσιμα

Να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη.

Στην τοποθέτηση του επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται συστηματικά από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Θέλουν να πάρουν και τα ασημικά μας. Τα ταμειακά μας διαθέσιμα προορίζονται για πληρωμές σε τρίτους, για τους εργαζόμενους και για έργα υποδομής προς όφελος των πολιτών. Οι

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ , στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης .



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με γνώμονα την εξωστρεφή πολιτική και συνεχή προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού, πολιτιστικού πλούτου και των μοναδικών αγροτικών προιόντων που ενισχύουν τη μοναδικότητα της γαστρονομίας της Πελοποννήσου βρέθηκε ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ , στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης .

Συνεχίζεται από την Κυβέρνηση η γενναία χρηματοδότηση των Δήμων της Κορινθίας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ενεκρίθησαν σημαντικές έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε Δήμους της χώρας αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Σικυωνίων λαμβάνει 200.000 ευρώ και ο Δήμος Νεμέας 150.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι οι Δήμοι της Κορινθίας έχουν

Γ. Ψυχογιός: «Σε αντίθεση με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, εμάς μας ενδιαφέρει ένα κοινωνικό σύστημα που αμβλύνει τις αδικίες και τις ανισότητες»


Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στη Βουλή η Υποεπιτροπή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση από Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σχετικά με την εκπαίδευση δημόσιων λειτουργών στον εντοπισμό και τη διαχείριση πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Στην συνεδρίαση ήταν προσκεκλημένοι αρκετοί φορείς οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα σχετικά ζητήματα.

 Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρέμβασή

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Φτάνουμε στο τέλος της διαδικασίας για την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, με συνεργασία Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ» «Αποδείξαμε ότι σε μια χώρα σε κρίση, υπάρχουν ακόμα θεσμοί που τηρούν τη νομιμότητα»


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg 
«Φτάνουμε στο τέλος της διαδικασίας για την υπογραφή της σύμβασης του μεγάλου έργου που θα αλλάξει την Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προγραμματική σύμβαση με το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, σημειώνοντας ότι «η προγραμματική σύμβαση δεν είναι η σύμβαση της ΣΔΙΤ του έργου και ότι

Εύη Τατούλη: Επικίνδυνος για την Αρκαδία ο αποκλεισμός από τη δωρεά ασθενοφόρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/766e7ae13ce9aae140ba9bdd4369209f.jpg?itok=GR8SBqKm 
Πριν από μερικές μέρες ενημερώθηκα για πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί στο Περιφερειακό γραφείο του ΕΚΑΒ Τρίπολης για αποκλεισμό από την διαδικασία κατανομής ασθενοφόρων από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τόσο της Αρκαδίας όσο και των υπολοίπων τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, για τις οποίες είναι

Δήλωση Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου



https://www.drt915.gr/wp-content/uploads/2017/03/stratigakos.jpg
Απαντώντας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στον εκπρόσωπο των ΤΑΞΙ Σπάρτης κ. Σωτήριο Ροϊνό, δηλώνει ότι:
                                         
«Ουδέποτε κάλεσα αυτόν ή οποιονδήποτε άλλο εκπρόσωπο των ΤΑΞΙ ή των ΚΤΕΛ, οι οποίοι είναι πιθανοί ανάδοχοι του έργου της μεταφοράς των μαθητών να διατυπώσουν απόψεις, η να παράσχουν στοιχεία και πληροφορίες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι δημόσιες και η ευθύνη

Προσωρινή αντιπλημμυρική προστασία διάβρωσης δρόμου στην Αρκαδία



http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/10411825_711035835638231_256034100453993597_n.jpgΤη δημοπράτηση του έργου «Προσωρινή αντιπλημμυρική προστασία διάβρωσης δρόμου που συμβάλλει στην παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης – Πύργου στο ύψος της παλαιάς γέφυρας Τουμπιτσίου» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

 Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας». Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017.



http://static.dimokratiki.gr/uploads/2014/08/ghjji-744x570.png

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.
                                                              
Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Ξύπνησε μετά από 7 χρόνια ο κ. Πατσαρίνος»



http://www.kalamatajournal.gr/media/k2/items/cache/e64cd38a68a6781e20e92bb370a81109_XL.jpgΣχολιάζοντας την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πατσαρίνου για τη μεταφορά των μαθητών, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Μετά από 7 χρόνια «ξύπνησε» και φιλοδοξεί να κάνει προτάσεις για τη μεταφορά μαθητών ο κ. Πατσαρίνος εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 - 2018



 Εμφάνιση AGIASMOS2.jpg
Το τμήμα στίβου του Ποσειδώνα Λουτρακίου για  την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου   2017 – 2018,  έκανε στο Θώδειο στάδιο Λουτρακίου τον καθιερωμένο   αγιασμό.    Ο πατήρ  Ιωάννης   μετά τον αγιασμό απευθύνθηκε στους αθλητές, προπονητές, παράγοντες  και γονείς,  και με ένα μεστό λόγο περιέγραψε τα οφέλη  του αθλητισμού και έδωσε ευχές για καλή υγεία και αγωνιστικές επιτυχίες για τους αθλητές του τμήματος.  Το τμήμα στίβου εύχεται σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες καλή αγωνιστική χρονιά και όπως πάντα με πολλές αθλητικές διακρίσεις.  

Το πρόγραμμα προπονήσεων των τμημάτων στίβου του Α.Ο. Ποσειδώνα  Λουτρακίου είναι:

Τόπος τουρισμού ή κέντρο διερχομένων;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή η Ελλάδα δεν είναι κέντρο διερχομένων – και επομένως δεν αρκεί η αύξηση του αριθμού των τουριστών, αλλά χρειαζόμαστε την αύξηση των εσόδων – και επειδή τουρισμό δεν πρέπει να κάνουν μόνο οι ξένοι, αλλά και οι Έλληνες, υπάρχουν μερικά στοιχεία στα οποία δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες τουρίστες ήταν το 2016 λιγότεροι από εκείνους του 2015 (η σύγκριση με το 2014 προφανώς αποφεύγεται).

Το νέο γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Δήμου Κορινθίων



 https://nd.gr/sites/default/files/ndlogo_0.png
ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 20-09-2017
      Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων

Ταχ. Δ/νση: Πυλαρινού 45 1ος όροφος
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 2741 401780
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com
                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Χθες Τρίτη 19-09-2017 στο νέο γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Δήμου Κορινθίων επί της οδού Πυλαρινού 45 στον 1ο όροφο, ο Πρόεδρος Γιάννης Τσάκωνας παρουσία των μελών του συμβουλίου κ. Κώστα Δημητρόπουλου και κ. Κώστα Ταγαρά, ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης του Νομού την λειτουργία του νέου χώρου, που πλέον στεγάζεται το γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Κορίνθιων.

Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες στα πλαίσια του Ταμείου Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας, στα πλαίσια του Ταμείου Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει ως δικαιούχος τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, σε συνδυασμό με συνοδευτικά υποστηρικτικά μέτρα (ΣΥΥ).
Οι ωφελούμενοι των δράσεων του ΤΕΒΑ, μπορούν να προσέρχονται σε ειδικούς χώρους που λειτουργούν στην έδρα του Δήμου και την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, όπου παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες (ΣΥΥ):

Το πρόγραμμα Γυμναστικής για την Τρίτη Ηλικία στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκίνησε το πρόγραμμα Γυμναστικής για την Τρίτη Ηλικία στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Υπεύθυνος προγράμματος ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Πρόσκληση σε συνάντηση με θέμα τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου

Logo.doe https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNJKyvuFVro7a6NimTBpu4_CXMtc4JBreGFDVcwU9Q8GdmPCDg9QnwD2QkVZBw-CqrlokfKmMLp190onWF3adpPTX_SyoiVUrq51A3g3w7f-TORPSt6HbqJ9baEXEuDuMScoJ2z_flcAMA/s350-c/new+Logo+%25CE%25A6%25CE%25B9%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BC%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582.jpg

Σας προσκαλούμε σε συνάντηση με θέμα τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 11.00 π.μ. στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Έτσι η Νέα Δημοκρατία γυρνάει σελίδα…

http://img.periodista.gr/images/media/periodista/2017-april/e294443861519ca86d0874cf89ef6666/neadimokrati.jpg


Της Γιώτας Μπάγκα

Έχουμε συνηθίσει να κατηγορούν πολλοί τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ως ακραία νεοφιλελεύθερο…
Το Σάββατο  όμως 16 Σεπτεμβρίου που βρέθηκα στο Βελλίδειο δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη για την ομιλία που άκουσα. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν βαθιά ανθρώπινη και συνάμα λογική και τεχνοκρατική. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδειξε πως πρέπει να είναι η πολιτική: αξιοπρεπής, ανθρωποκεντρική, στηριγμένη σε αξίες πανανθρώπινες,   και ταυτόχρονα  λογική, μετρημένη, μακριά από υποσχεσιολογία, φανατισμό, λαϊκισμό και ευτέλεια.  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς της οικονομίας,

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης συμμετέχει, για 3η συνεχόμενη χρονιά στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017"

mobility.2017 


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης συμμετέχει, για 3η συνεχόμενη χρονιά στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η δράση ορόσημο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα & τις Έξυπνες Μετακινήσεις προωθεί την αλλαγή στη συμπεριφορά των Ευρωπαίων πολίτων, καθώς και στη χρήση εναλλακτικών μέσων μαζικής μεταφοράς.
Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 16-22 Σεπτεμβρίου, περισσότερες από 2.000 πόλεις της Ευρώπης - και όχι μόνο, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας, υιοθετώντας το φετινό σύνθημα της Ε.Ε. για «Καθαρή, Κοινή & Έξυπνη Κινητικότητα», διοργανώνει μια σειρά δράσεων,

Σεισμός 3.7 Ρίχτερ αισθητός στην Κορινθία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:40 στην Κορινθία , σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο,
 Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 24 χλμ δυτικά της Κορίνθου, ανάμεσσα στα χωριά Γονούσα και Ελληνοχώρι. και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε σε περίπου 5 χλμ.

Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό-224 νεκροί, οι 21 μαθητές σε σχολείο

Τουλάχιστον 224 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 7,1 βαθμών ο οποίος έπληξε το κεντρικό Μεξικό την Τρίτη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην οποία προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση δεκάδων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 44 στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, όπου σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι