Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Εκλογές στην Ιταλία: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της ψηφοφορίας - Αγωνία για τα exit polls

 Εκλογές στην Ιταλία: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της ψηφοφορίας  Αγωνία για τα exit polls 

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται η Ιταλία, καθώς απομένουν κάτι λιγότερο από μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες (23:00 τοπική ώρα- μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στις βουλευτικές εκλογές στην χώρα με τις δημοσκοπήσεις, αν επαληθευτούν, για πρώτη φορά στη χώρα -την τρίτη οικονομία της ΕΕ και ιδρυτικό της μέλος- να αναλάβει την εξουσία η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση στην μεταπολεμική της ιστορία.

Το εθνικιστικό κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia), το ευρωσκεπτικιστικό, επίσης ακροδεξιό κόμμα, «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και η δεξιά «Forza Italia», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπορεί κάλλιστα να εξασφαλίσουν σαφή πλειοψηφία απόψε.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Μόλις κλείσουν οι κάλπες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σειράς δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή έως τις 19:00 τοπική ώρα διαμορφώθηκε στο 51%, σε μια αισθητή μείωση σε σχέση με τις εκλογές του 2018.

Η προοπτική μίας ιταλικής κυβέρνησης υπό την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι ανησυχεί τις Βρυξέλλες, κυρίως ως προς το θέμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας, αλλά διπλωμάτες και ειδικοί δεν φαντάζονται ότι η Ρώμη της δεξιάς/ακροδεξιάς συμμαχίας, του φαβορί των εκλογών της Κυριακής, θα αναλάβει το ρίσκο να αποποιηθεί το τεράστιο πακέτο των ευρωπαϊκών πόρων που εξασφάλισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι για την Ιταλία.

Ο συνασπισμός αυτός στέλνει αντιφατικά μηνύματα, που ανησυχούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Από τη μια, η Τζόρτζια Μελόνι παρουσιάζεται φιλοατλαντική, ενώ από την άλλη ο Σαλβίνι και ο Μπερλουσκόνι παρουσιάζονται αρκετά ανεκτικοί απέναντι στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Παρίσι: Μεγάλη φωτιά στην αγορά Ρανζί – Μαύρισε ο ουρανός στη γαλλική πρωτεύουσα

 Παρίσι: Μεγάλη φωτιά στην αγορά Ρανζί – Μαύρισε ο ουρανός στη γαλλική πρωτεύουσα 

Τεράστια φωτιά εκδηλώθηκε στην αγορά Ρανζί στο Παρίσι. Ο πυκνός μαύρος καπνός ήταν τόσο έντονος, που φαινόταν από σχεδόν κάθε γωνιά της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας της μεγάλης έκτασης που πήρε η φωτιά, οι τοπικές αρχές του Παρισιού προχώρησαν σε εκκενώσεις κτιρίων γύρω από την αγορά Ρανζί. Παράλληλα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στο σημείο. Τα αίτια της εκτεταμένης πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.


 


Α΄ κατηγορία Κορινθίας: Πρεμιέρα με το "δεξί" για Κόρινθο , Πέλοπα , Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ΑΟ Λουτράκι , Ελλάδα Βέλου

 Διπλό τίτλου για τον Τενεάτη στο Κιάτο – αναβολή λόγω κορονοϊού στο Βέλο –  Κόρινθος – korinthia.net.gr

Πρεμιέρα σήμερα Κυριακή (25/9/22.) στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας περιόδου 2022-2023,

Άσχημο ξεκίνημα κατα την σημερινή πρεμιέρα για τον πρωταθλητή  Τενεάτη που έχασε στα Αθίκια με 2 πέναλτι (0 - 2) από τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ στο ΔΑΚ Κορίνθου ο ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε  με 3 - 0 επί του Ισθμιακού . 

Στο Ξυλόκαστρο με ανατροπή ο  Ηρακλής επικράτησε με 2 - 1 της ομάδας των Αγίων Θεοδώρων που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μπαστούνη στο 88΄ . Στο σκορ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Φράγκο στο 75΄. Ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 82΄ με τον Τσάλα και πήρε τη νίκη με τον Καφαντάρη στις καθυστερήσεις (95΄) . Την ίδια ώρα που ο Πανκαμαριακός έχεσε με 2 - 0 στο Σοφικό από τον Πανσολυγειακό. 

Νικηφόρο ξεκίνημα και για τον ο ΑΟ Λουτράκι που επικράτησε με 2 - 1 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ενώ στο Βέλο η τοπική Ελλάς σημείωσε το σκορ της ημέρας , 4 - 0 επί του Ηρακλή Λεχαίου. 

Την ίδια στιγμή στο Λέχαιο ο Κύψελος επικράτησε με 2 - 0 επί της Θύελλας Πετρίου, ενώ  τέλος στην Τραγάνα Κιάτου ισόπαλος με τέρματα 2 - 2  έληξε ο  αγώνας της Θύελλας Κάτω Διμηνιού  με τον Ολυμπιακό Άσσου. 

Στον αγώνα του ΠΑΣ Κόρινθος με τον Ισθμιακό , ο Πρόεδρος του ΠΑΣ , Αλέξης Κούγιας, τίμησε τον πρώην αρχηγό της ομάδας Βασίλη Φίλη, για την προσφορά του στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Οι αγώνες της πρεμιέρας:

Τενεάτης Αθικίων

-

Πέλοπας Κιάτου  0 - 2

Ελλάς Βέλου

-  

Ηρακλής Λεχαίου 4 - 0

ΠΑΣ Κύψελος

-  

Θύελλα Πετρίου 2 - 0

Θύελλα Κ. Διμηνιού

-

Ολυμπιακός Άσσου  2 - 2

Πανσολυγειακός

-  

Πανκαμαριακός 2 - 0

ΑΟ Λουτράκι

-

Ατρόμητος Χιλιομοδίου 2 - 1

ΠΑΣ Κόρινθος

-

Ισθμιακός 3 - 0

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

-

Αγ. Θεόδωροι 2 - 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

( Σε 1 αγώνα)

1

Ελλάς Βέλου

4 - 0

3

2

ΠΑΣ Κόρινθος

3 - 0

3

3

Πέλοπας Κιάτου

2 - 0

3

4

ΠΑΣ Κύψελος

2 - 0

3

5

Πανσολυγειακός

2 - 0

3

6

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

2 - 1

3

7

ΑΟ Λουτράκι

2 - 1

3

8

Ολυμπιακός Άσσου

2 - 2

1

9

Θύελλα Κ. Διμηνιού

2 - 2

1

10

Ατρόμητος Χιλιομοδίου

1 - 2

0

11

Αγ. Θεόδωροι

1 - 2

0

12

Τενεάτης Αθικίων

0 - 2

0

13

Πανκαμαριακός

0 - 2

0

14

Θύελλα Πετρίου

0 - 2

0

15

Ισθμιακός

0 - 3

0

16

Ηρακλής Λεχαίου

0 - 4

0

 

Επόμενη αγωνιστική (2/10)
Ισθμιακός - ΠΑΣ Κύψελος
Τενεάτης Αθικ - ΠΑΣ Κορινθος
Πέλοπας Κιάτου - Πανσολυγειακός
Θύελλα Πετρίου - Ηρακλής Ξυλ/τρου
Πανκαμαριακός - Ελλάς Βέλου
Αγ. Θεόδωροι - Θύελλα Κ.Δ.
Ήρακλής Λεχαίου - Ατρόμητος Χιλ/δίου
Ολυμπιακός Ασσου - ΑΟ Λουτράκι

 


Μ. Βορίδης από την Τρίπολη: “Ο Ερντογάν έλαβε τις απαντήσεις στον ΟΗΕ από τον Πρωθυπουργό “

  

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Άλωσης της Τριπολιτσάς, εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Με αφορμή τους εορτασμούς της Τρίπολης, ο Υπουργός,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Και φέτος εορτάζουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Άλωση της Τριπολιτσάς, που με αυτήν, θεμελιώθηκε η επιτυχής έκβαση της Επανάστασης. Και βέβαια, καταλαβαίνει ο καθένας, ότι οι Τούρκοι, ακόμα, προφανώς, δεν έχουν συμφιλιωθεί με το γεγονός, ότι πλέον, δεν υπάρχει Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πρόεδρος Ερντογάν, εκπροσωπεί έναν νέο Οθωμανισμό, ο οποίος είναι απολύτως καταδικαστέος. Έλαβε τις απαντήσεις στον ΟΗΕ απ΄’ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ξεκάθαρο στην διεθνή κοινότητα, ότι, ένας τέτοιου είδους ρητορική για το διεθνές δίκαιο, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη και πάντως, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση και πάντα θα λαμβάνει τις κατάλληλες απαντήσεις απ την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό”.

Προκόπης Παυλόπουλος: Οι Τούρκοι θα έχουν την ίδια τύχη με την Τριπολιτσά αν θίξουν έστω μια σπιθαμή της Ελλάδας

  

«Τα ιστορικά διδάγματα από την Άλωση της Τριπολιτσάς μας εμπνέουν διαχρονικώς, ιδίως δε σήμερα, όταν έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε εκ νέου την αχαλίνωτη τουρκική προκλητικότητα», τόνισε. ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στην Τρίπολη για την 201η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεών του έστειλε ένα μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «αν ο τουρκικός στρατός θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελλάδας, έστω και μια κεραία της ελληνικής μας κυριαρχίας, θα έχει την ίδια τύχη με τους δυνάστες στην Τριπολιτσά».

Η Τρίπολη τίμησε την μεγάλη ιστορία της – Λαμπρές εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης τους 1821

Η ηρωική Τριπολιτσά, σύμβολο της Επανάστασης του 1821, η Τριπολιτσά του Θ. Κολοκοτρώνη και του Π. Κεφάλα, είχε την τιμητική της.

Λαμπρές ήταν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 201 επέτειο της Άλωσης (23/9/1821).

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα δρώμενα που σχεδίασε ο δήμος της Τρίπολης.

Ελιούντ Κιπτσόγκε: Συγκλονιστικός ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος - Έσπασε το (δικό του) παγκόσμιο ρεκόρ

 Ελιούντ Κιπτσόγκε: Συγκλονιστικός ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος  Έσπασε το (δικό του) παγκόσμιο ρεκόρ [βίντεο] 

Ο 37χρονος Κενυάτης δρομέας, Ελιούντ Κιπτσόγκε έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση στον μαραθώνιο του Βερολίνου και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας τα 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα σε μόλις 2 ώρες, 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα

Ο Κιπτσόγκε είχε σπάσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ το 2018 – και πάλι στο Βερολίνο – όταν είχε ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 2 ώρες, 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε μισό λεπτό παραπάνω από τη σημερινή του επίδοση.

Εκλογές στην Ιταλία: Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωθυπουργία η Μελόνι - Ερωτηματικό η συμμετοχή, μικρή πτώση μέχρι στιγμής - Ανησυχία στην Ευρώπη για την άνοδο Μελόνι – Σαλβίνι στην εξουσία

 Εκλογές στην Ιταλία: Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωθυπουργία η Μελόνι  Ερωτηματικό η συμμετοχή μικρή πτώση μέχρι στιγμής 

Από το πρωί της Κυριακής (25/9), στην Ιταλία, έχουν ανοίξει οι κάλπες που θα σχηματίσουν τη νέα σύνθεση της ιταλικής Βουλής, καθώς και την επόμενη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Στις εκλογές αδιαφιλονίκητο φαβορί αποτελεί η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia) Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έχει συνάψει εκλογική συμμαχία με τη «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και το κόμμα «Εμπρός Ιταλία» (Forza Italia) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αν και βάσει νόμου δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις κατά τις τελευταίες 15 ημέρες, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη Μελόνι να καταγράφει σημαντική διαφορά από τον υποψήφιο της αριστεράς και του κέντρου, Ενρίκο Λέτα.

Δημοσκοπήσεις: Κερδίζει πάλι έδαφος μετά τη ΔΕΘ η Ν.Δ.

  

Μετά το καλοκαιρινό σοκ των υποκλοπών, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να υπερκαλύπτει το χαμένο έδαφος, με αιχμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

Από τις μετρήσεις τριών εταιριών που έγιναν πριν και αμέσως μετά την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα: