Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σχολιάζοντας νυν και πρώην δημάρχους του Δημου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ο κ. Η. Ανδρικόπουλος θα κληθεί να αποδείξει αν άξιζε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες στις περασμένες εκλογές. Ο (πρώην) δήμος Ξυλοκάστρου γνώρισε μεγάλες στιγμές και αναπτύχθηκε επι θητείας του κ. Δ. Σκούρα και «έπεσε» επι θητείας του Α. Κλαδούχου! Για να δούμε πως θα τα πάει ο Η. Ανδρικόπουλος αυτή την πενταετία…

Από Σχόλιο της  korinthiannews.gr με τίτλο Σχολιάζοντας νυν και πρώην δημάρχους της Κορινθίας. 
Ολόκληρο το κείμενο  εδώ.

Ντόρα Μπακογιάννη: ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων Η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/Dora_Bakoyannis_cropped.jpg 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Τουρκία  έγινε δεκτή ως υποψήφιο μέλος  στην  ΕΕ  και ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί  ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων ούτε υπάγονται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών επί αμοιβαιότητι και με την παροχή ανταλλαγμάτων.
Η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης».

"Ζυμώσεις" Τσίπρα - ΣΕΒ, ενόψει ΔΕΘ και... πρόωρων εκλογών

tsipras

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, ενόψει ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και αντιπροσωπεία του κόμματος, είχαν συνάντηση την Τρίτη με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους, ενώ επισήμανε την εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, η οποία είναι αποτέλεσμα της τετραετούς εφαρμογής του Μνημονίου στην Ελλάδα και της καταστροφής που αυτή έχει επιφέρει στην πραγματική οικονομία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη όταν το δημόσιο χρέος της χώρας κινείται στο 175% του ΑΕΠ, καθώς €10 δις το χρόνο διατίθενται για την αποπληρωμή τόκων, ενώ διατηρείται η μνημονιακή υποχρέωση για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η οριστική και βιώσιμη έξοδος από την κρίση, η ανάκαμψη, η παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της οικονομίας προϋποθέτουν την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση στη στρατηγική ισχυρής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μιας κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία – της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Έθεσε επίσης ως στόχο της διαπραγμάτευσης τη διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους της χώρας, περίοδο χάριτος (moratorium) στην εξυπηρέτησή του και ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέρους του.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε τη στρατηγική του κόμματος για έξοδο από την κρίση, η οποία περιλαμβάνει: την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και του κατώτατου μισθού, την αναδιανομή εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» των τραπεζών για ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Theodoros-FessasΑπό τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε μετά τη συνάντηση πως υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο που θα επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, ωστόσο, φάνηκε επιφυλακτικός σχετικά με ενδεχόμενες μονομερείς ενέργειες για το θέμα του χρέους.

ysterografa.gr

Στην Παιανία η κηδεία του Αντώνη Βαρδή

Πότε θα γίνει η κηδεία του Αντώνη Βαρδή
 Σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, στο κοιμητήριο της Παιανίας, η κηδεία του γνωστού τραγουδοποιού Αντώνη Βαρδή, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών.
Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη, που κατάφερε με τα τραγούδια να συντροφεύσει για πολλές δεκαετίες, τους αμέτρητους θαυμαστές του.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Αντώνη Βαρδή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε σημαντικός και δημοφιλής καλλιτέχνης. Είχε ρίζες γερές γνωρίζοντας από πολύ νέος φυσιογνωμίες του λαϊκού μας τραγουδιού, αλλά είχε και δικά του φτερά που του χάρισαν πολύ μεγάλες και γνωστές επιτυχίες που αγάπησε και τραγούδησε ο ελληνικός λαός. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

“Θωράκιση” του τάφου της Αμφίπολης, λόγω της κακοκαιρίας (photos)

9

1Συνεχίζονται εντατικά από τη διεπιστημονική ομάδα, υπό τη διεύθυνση της κ. Κ. Περιστέρη, στο λόφο Καστά, οι τεχνικές εργασίες θωράκισης του ταφικού μνημείου και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου, για να αποφευχθούν επιπτώσεις από τις όποιες καιρικές συνθήκες.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν :


3§ Διαμόρφωση των επιχώσεων του πρώτου θαλάμου σε βαθμιδωτό αντίβαρο ,για την ευστάθεια του δεύτερου διαφράγματος.
§ Ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αντιστήριξης για την προσωρινή σταθεροποίηση του επιστυλίου του δεύτερου διαφράγματος, το οποίο φαίνεται να στηρίζεται ασταθώς.

§ Ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών αντιστήριξης στον τοίχο των Σφιγγών.
54

6
§ Κατασκευή επιπέδου εργασίας, με πλάκες κόντρα-πλακέ, επί του πρώτου διαμερίσματος, στο επίπεδο του επιστυλίου , για την ασφαλή πρόσβαση και την λεπτομερή εγγύς παρατήρηση και επιθεώρηση της θόλου του πρώτου θαλάμου αλλά και για την ασφάλεια των εργαζομένων.
8
§ Κατασκευή προσωρινής στραγγιστικής αύλακας, στην εξωτερική περίμετρο του περιβόλου, για την ευχερή απορροή ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση στεγανωτικής μεμβράνης, πίσω από την περιοχή του υπάρχοντος στεγάστου προστασίας της εισόδου στον τάφο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των προσωρινών μέτρων αντιστήριξης και υποστήλωσης του δεύτερου διαφραγματος, ιδιαιτέρως προς τη δυτική πλευρά, ώστε να καταστεί δυνατή και ασφαλής η προσπέλαση και οι εργασίες αποχωμάτωσης και υποστήριξης της θόλου του δευτέρου θαλάμου.
Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του περιβόλου του τύμβου, στα νοτιοδυτικά. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων προστασίας, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφικές εργασίες εντός του μνημείου.
10

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ AΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

 http://aristoteleio.gr/images/aristoteleio.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                              Ισθμός 02.09.14

                            

Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ανακοινώνει την απονομή υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που προέρχονται από Δημόσια Σχολεία, για το σχολικό έτος 2014-15.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Εκπαιδευτηρίου αξιολόγησε όλες τις αιτήσεις και προχώρησε σε συνεντεύξεις με όλες /όλους, τους υποψήφιους και κατόπιν με τους γονείς και κηδεμόνες αυτών. 

Η τελετή απονομής, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 μμ, παρουσία των υποτρόφων μαθητών, των συνοδών τους, γονέων - κηδεμόνων και των νέων Καθηγητών τους.

Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των ανωτέρω.

Εκ της Διευθύνσεως του Εκπαιδευτηρίου
 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

Το Διαδικτυακό Μήνυμα του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου



andrikopoulos
Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.
Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.
Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.
Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.
Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.
Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.
Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.
Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Ποίοι είναι οι 4 Αντιδημαρχοι στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                                   Ξυλόκαστρο 01.09.2014

ΑΠΟΦΑΣΗ 561/2014
 
                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
          ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 
                                                       Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ
87Α΄/7-6-2010).
2. Την υπ΄αριθ. 15150/15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως ισχύει.
3. Τις διατάξεις της παρ. 3ε΄άρθρου 3 του Ν. 4051/2012 (Α΄40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία.
4. Το γεγονός ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποτελείται από δύο δημοτικές ενότητες.
5. Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.

                                           Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Ι. Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με θητεία από 1-9-2014 έως την 28-2-2017, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως παρακάτω:

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 7/09/2014 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης

Πρόσκληση Ηλία Νιάρρου Συμβούλου επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους για εκλογή μελών Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ).
Προς τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Παρακαλείσθε  όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου στις 7-9-2014, ημέρα Κυριακή και ώρα   17,00 ,   ώστε να διεξαχθεί η  προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του  Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Π.Δ. 75/2011, όπως ισχύει, εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ).
Ο  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Σαμαράς: Κρίσιμη καμπή για τη σταθεροποίηση της οικονομίας

samaras_maximou_aftodioikisi

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στο Μαξίμου και τόνισε ότι ανεβαίνει στη ΔΕΘ σε μια κρίσιμη καμπή για την χώρα και την οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει τι πει στην ΔΕΘ, αλλά έκανε λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας και έναρξη της ανάπτυξης.

«Πηγαίνω στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Βλάχος: Κανείς δεν ξέρει αν ο Καραμανλής θα επιστρέψει. Δεν θα… εξουδετερωθεί, πάντως

Giorgos-Vlahos-Kostas-Karamanlis

Μετά τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο Γιώργος Βλάχος πήρε τη σκυτάλη της… μελλοντολογίας για τον Κώστα Καραμανλή. Μόνο που προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ “έκαψε” τα σενάρια περί Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm” και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αιμίλιο Περδικάρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“Δεν μπορώ να σχολιάσω το θέμα της εξουσιοδότησης. Αυτό που ξέρω είναι ο πρόεδρος δεν εξουσιοδοτεί κανέναν να μιλάει για λογαριασμό του. Αυτό όμως που διευκρίνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, είναι ότι επειδή τον είχε προτείνει, ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται. Σε αυτό το σημείο. τον ρώτησε αν μπορεί να το πει δημόσια κι εκείνος απάντησε θετικά. Επιβεβαιώνω λοιπόν ότι δεν ενδιαφέρεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλωστε είναι κάτι γνωστό, είναι κάτι που το έχω πει κι εγώ, όχι με την μορφή εξουσιοδότησης, αλλά με τα όσα ξέρω από την επικοινωνία μου με τον πρόεδρο.
Η άρνηση αυτής της θέσης δεν έχει να κάνει με την μείωση του αξιώματος, αλλά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει άλλες προτεραιότητες. Είναι κάπως παράλογο. Σκεφτείτε αύριο μια κυβέρνηση να θέλει να κλείσει διάφορα θέματα, εθνικά ή μη, στα οποία ο πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη κι ενώ δεν έχει αρμοδιότητες θα είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με την υπογραφή του σε αποφάσεις που πιθανόν να μην τον βρίσκουν σύμφωνο. Ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει όντας και Πρωθυπουργός τις θέσεις του για κάποια θέματα, π.χ. της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ λοιπόν ότι στον Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να βρίσκεται σε μια θέση απλά να υπογράφει είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί, δηλαδή να εξουδετερωθεί πολιτικά. Γνωρίζοντας τον άνθρωπο σαράντα χρόνια, θεωρώ ότι αυτό ο Καραμανλής δεν θα το έκανε ποτέ, να καταπατήσει δηλαδή τις αξίες, τις σκέψεις και τον τρόπο που λειτουργεί, απλά για να κατακτήσει ένα αξίωμα.
Οπως βλέπετε, ο Κώστας Καραμανλής έχει κρατήσει για πέντε χρόνια την σιωπή του, δεν βγήκε να απαντήσει ακόμη και σε περιόδους που έβλεπε να αδικείται κατάφωρα. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τώρα, έχουν αποκατασταθεί στις πραγματικές τους διαστάσεις, αλλά δεν αγιοποιώ τίποτα, είμαι πολύ προσεκτικός. Αλλωστε, αν ρωτήσετε και τον ίδιο, θα σας πει για τις δικές του παραλείψεις και αδυναμίες στη διακυβέρνηση του.
Το τι θα συμβεί στο μέλλον και πώς, θα έρθουν τα πράγματα κανείς δεν το ξέρει. Αν θέλετε να σας πω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για την χώρα, ναι, είναι, είτε αρέσει σε κάποιους ή όχι.Αυτό το κεφάλαιο μπορεί να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή, μπορεί και όχι. Πάντως, ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι από τους πολιτικούς που τρέχει πίσω από τα αξιώματα, για να διακριθεί ή να ζητά τίτλους. Εξάλλου, τιμήθηκε από τον κόσμο και μόνο ευχαριστίες έχει για τον κόσμο για την τιμή που του έκανε. Τώρα, αν τα πράγματα εξελιχθούν και χρειαστεί οτιδήποτε, προφανώς θα κριθούν αυτή την στιγμή από τον ίδιο και ξέρετε έχει και το πατριωτικό αισθητήριο και την εμπειρία να χρειαστεί να προσφέρει πάντα στην πατρίδα του”.

ysterografa.gr

Έναν μήνα νωρίτερα το οικογενειακό επίδομα! Έντονο άρωμα πρόωρων εκλογών

proores-ekloges

Έναν μήνα νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου αντί για τις 18 Οκτωβρίου αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγήσει το οικογενειακό επίδομα, σε μια κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα, εντείνοντας τις ενδείξεις ότι βρισκόμαστε σε τροχιά πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο.
Η συγκεκριμένη απόφαση από το υπουργείο Εργασίας έρχεται στον απόηχο ενός ζοφερού πολιτικού κλίματος, με το ΠΑΣΟΚ  να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης, και να απειλεί ευθέως με κατάρρευση τον κυβερνητικό συνασπισμό, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά κέρδη από τη δυσφορία των πολιτών για τη φολογική πολιτική και το… κερασάκι του ΕΝΦΙΑ.
Στο κλίμα εκλογών που διαμορφώνεται πλέον στο πολιτικό σκηνικό, ήρθε να προστεθεί και το ρεπορτάζ του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα γίνει τον Οκτώβριο.  

ysterografa.gr

Αναμνήσεις από το καλοκαίρι!!!


Ρεπορτάζ: Ειρήνη Νικολοπούλου...


Σέριφος: Στην ωραιότερη Κυκλαδίτικη χώρα, μαγαζάκι - κόσμημα του Δημήτρη Ντάσιου με ρούχα και αξεσουάρ του πουλιούνται ακόμη και στο Μονακό - Χειροποίητα και χρώματα όλης της γης! (Φωτό)
 
περισσότερα...



Summer Top: Ξαναβρήκα με μεγάλη χαρά τον παλιό συμπαρουσιαστή μου ειδήσεων Θανάση Αθανασιάδη επιτυχημένο & χαρούμενο ξενοδόχο με τις ''Ρίζες'' του στη Σέριφο - Restart χωρίς ΤV!! (φωτό)
 
περισσότερα.


Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον κατάπλου, στις Σπέτσες, του μεγαλύτερου ηλιακού πλοίου στον κόσμο: το Planet Solar καταπλήσσει και αναζητά στο βυθό τους πρώτους Ευρωπαϊκούς οικισμούς!
 
περισσότερα...


Irene Nikolopoulou <irene@enikolopoulou.gr>

Πορτοσάλτε: Ο Γιώργης, καβαλάρης στο λευκό άτι, θα πάρει πίσω τη σφραγίδα

Aris-Portosalte
Αιχμηρός για όσα συνέβησαν χθες στο Ζάππειο από οπαδούς του Γιώργου Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο Άρης Πορτοσάλτε, με σχετικό σχόλιο που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Μεταξύ κάτι φουκαράδων Παπανδρεϊκών στο Ζάππειο και των ανύπαρκτων κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης: Η σκληρή πραγματικότητα θέλει ρεαλισμό..
Κοντοζυγώνει η στιγμή που ο Γιώργης, καβαλάρης στο λευκό άτι, θα διώξει την δεξιά Πασοκονεοδημοκρατία! Για να πάρει πίσω την σφραγίδα…”, έγραψε ο Άρης Πορτοσάλτε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
  ysterografa.gr

Ψινάκης στους εργαζόμενους: «Να μην βρωμάτε και να με λέτε Ηλία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το γνωστό του στιλ μίλησε στους δημοτικούς υπαλλήλους ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, κατά την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Ηλίας Ψινάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι εργατικοί και ευγενικοί και έθεσε ως προτεραιότητα οι υπάλληλοι να είναι καθαροί, λουσμένοι και να μην βρωμάνε.

«Θα με φάτε στη μάπα για 5 χρόνια και θα σας φάω κι εγώ τόσα» ανέφερε και εξέφρασε την επιθυμία να βάλει τάξη στις υπηρεσίες του δήμου με την αρχή να γίνεται στα οικονομικά.

Τέλος ζήτησε από τους εργαζόμενους να τον λένε «Ηλία» και όχι «δήμαρχο».

Δείτε το βίντεο στην τηλεόραση του ΑΙΡΕΤΟΥ 

airetos.gr

Το απίστευτο μήνυμα που ανέβηκε (κατά λάθος) στο Facebook του ΠΑΣΟΚ κατά του Γιώργου. Οι εξηγήσεις...

PASOK-Synedrio

Ένα απίστευτο σχόλιο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο Facebook με στόχο τον Γιώργο Παπανδρέου και όσους αποδοκίμασαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη χθεσινή εκδήλωση του Ζαππείου, αποδόθηκε από τον συντάκτη του σε εκ παραδρομής λάθος. Οι εντυπώσεις ωστόσο έμειναν.
Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!…
Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ…” έγραφε το σχετικό μήνυμα, που γρήγορα πέρασε και στο Twitter μέσω του επίσημου λογαριασμού του ΠΑΣΟΚ, για να… εξαφανιστεί στη συνέχεια.
Αργότερα, και ενώ το θέμα έγινε γνωστό, υπήρξε η παρακάτω… διόρθωση:
“Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο post σχετικά με την εκδήλωση Ζάππειο. Ηταν μια προσωπική μου αποψη που εκ παραδρομής την ανέβασα στα social media του ΠΑΣΟΚ.
Βασίλης Δεληγκάρης”.

ysterografa.gr

Ρήγας: Πολιτικός τζιχαντισμός τα συνθήματα κατά του Βενιζέλου

rigas_panagiotis_vouli

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, χαρακτήρισε ως «αθλιότητες» οι οποίες επιτρέπονται λόγω της «ανοχής» που υπάρχει προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου τα συνθήματα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου που ακούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».
Εκτίμησε πάντως πως η ένταση δεν ήταν στημένη από τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Δεν δέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια. Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου», προσέθεσε.

Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ φέρνει πρόωρες εκλογές

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11

Στοιχειωδώς ψύχραιμη ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας, μαρτυρούσε εδώ και πολλούς μήνες, και σίγουρα μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό προβάδισμα με διαφορά 4% από τη Νέα Δημοκρατία, ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές ήταν θέμα χρόνου. Καθώς επίσης και ότι οι εκλογές θα εξαρτηθούν… από το ΠΑΣΟΚ.
Όσα έγιναν χθες στο Ζάππειο, με την παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ να “τελειώνει” ουσιαστικά από την Ιστορία του Κινήματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να ανοίγει θέμα “προδοσίας” με την κυβέρνηση Παπαδήμου και όσα ακολούθησαν, οδηγούν μετά βεβαιότητας στην εκτίμηση ότι η διάσπαση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου φέρνει πρόωρες εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ, και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απώλεσαν τις όποιες εφεδρείες διατηρούσαν ως σταθερά του συστήματος. Πλέον, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι το Κίνημα μπορεί να συνεχίσει με τη σημερινή μορφή και με τη σημερινή ηγεσία του.
Πολύ περισσότερο, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να εγγυηθεί τις ψήφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας, ώστε να αναδειχθεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.
Οι κάλπες είναι μπροστά μας, λοιπόν.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η ορκωμοσία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ανοίγει επίσημα την αυλαία μιας νέας κρίσιμης φάσης στην πορεία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας.
Σε μια εποχή που οι πολίτες του τόπου μας εξακολουθούν να βιώνουν τις επιπτώσεις της βαθιάς και επώδυνης κρίσης, η Περιφέρειά μας οφείλει να αναζητήσει ταυτότητα και φυσιογνωμία και να εκκινήσει τον αναπτυξιακό της βηματισμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.
Η θεσμική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» παραμένει στην Περιφέρειά μας ανολοκλήρωτη. Αναζητά την προώθησή της στην πράξη, μέσα από τη συνεχή διεκδίκηση προς την κεντρική εξουσία, την καθημερινή μάχη για την εμπέδωση της δημοκρατίας στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας, την ενεργοποίηση των θεσμών διαβούλευσης και συμμετοχής των κοινωνικών φορέων και των πολιτών στα Περιφερειακά δρώμενα.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στην πράξη της Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, προς όφελος του λαού και της κοινωνίας, αποτελούν σήμερα τη μείζονα προτεραιότητα.
Στους κοινωνικούς και θεσμικούς αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την καθιέρωση της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και της Ανάπτυξης, με επίκεντρο τα αιτήματα των κοινωνικών φορέων της Περιφέρειάς μας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και τα στελέχη της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
 


Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής

vardis_ant_2010_04_01

Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής  χτυπημένος από την επάρατο νόσο και  ύστερα από δίμηνη νοσηλεία.
Το θλιβερό γεγονός γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου το ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», όπου νοσηλευόταν.
Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε το 1948 στο Μοσχάτο. Σε ηλικία 6 ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάνου,τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό», όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.
Στα τέλη του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα «VICKINGS». Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.
Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.
Συνεργάστηκε με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου, Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.
 Το 2013 ο Αντώνης Βαρδής διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι και ξεκίνησε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις θεραπείες που ακολούθησε, χρειάστηκε το 2014 να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, μετά την οποία υπήρξαν ενδείξεις βελτίωσης της υγείας του. Παρ' όλ' αυτά η υγεία του γρήγορα επιδεινώθηκε καθώς η δεξιά πλευρά του παρέλυσε και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον οισοφάγο του. Το τελευταίο διάστημα ακολουθούσε ειδικές θεραπείες και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του και άτομα από το στενό του περιβάλλον.

Ποιος θα ήθελε να πετάμε χρήματα από το παράθυρο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η απόδειξη ότι – ακόμη και από καθαρά ωφελιμιστικής πλευράς – από την συμμετοχή μας στην ΕΕ μόνο να κερδίσουμε έχουμε βρίσκεται (και) στο γεγονός ότι μόνο μέσα στον μήνα Αύγουστο (και εξαιρουμένων των αποφάσεων για τα αγροτικά προϊόντα που επλήγησαν από τον ρωσικό εμπάργκο):
Από κοινοτικά χρήματα (ΕΣΠΑ), ύψους 45 εκ ευρώ, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα άσκησης 8.500 αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εξάμηνης διάρκειας.
Σημειώστε ότι η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην απόκτηση εμπειρίας, αλλά και στην επαγγελματική αποκατάσταση.
Από κοινοτικά χρήματα (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης), θα δοθούν 3, 7 εκ. ευρώ για την Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον τελευταίο σεισμό.

Ποιος είπε ότι "έφυγε" ο Αντώνης Βαρδής...Θα ζει όσο εμείς ερωτευόμαστε!


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ρήτρα απασχόλησης και ρήτρα βλακείας

venizelos-gap 












Την καταλυτική πρόταση Βενιζέλου για τη ρήτρα απασχόλησης για την άμεση καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και τις γενικότερες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ διορθώνοντας λάθη της κυβέρνησης, κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν χώνεψαν ..και στη χτεσινή εκδήλωση του Ζαππείου για τον Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να υποβιβάσουν ή και να εξαφανίσουν. Κάποιοι (λίγοι.. από τα παλιά) δεν μπορούν πιστέψουν πως υπάρχει ένα κόμμα στην κυβέρνηση, που στρέφει συνεχώς τους δείκτες του ακραίου δεξιού νεοφιλελευθερισμού υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάποιοι, θέλουν δημιουργούν διχαστικά επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να γράφουν οι «φυλλάδες». Κάποιοι νομίζουν πως με φωνές και κραυγές θα λυθούν τα προβλήματα ή θα τρομάξουν την «κακιά» δεξιά ή θα ισιώσουν την «στραβή» αριστερά. Αυτοί (που βρίζουν ή υποκινούν) κερδίζουν επάξια τη «ρήτρα βλακείας», που αμαυρώνει το πολιτικό κλίμα, τη στιγμή που χρειάζεται ενότητα και βαθιά πολιτική συνείδηση εντός του ιδίου (φαινομενικά) χώρου. Αυτοί που διχάζουν σήμερα, καταγράφονται ως ακραίοι και αυτοεξερούνται από την προσπάθεια ο χώρος του κέντρου να είναι μεγάλος, ισχυρός και δύναμη προστασίας της κοινωνίας, απέναντι σε άδικες και πρόχειρες πολιτικές. 

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος


www.tokentro.gr

Σβούρα : πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2014

Εμφάνιση αφισα σεπτεμβρη.jpg


svoura.newsletter@gmail.com

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - EOΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ, Πολιούχου του Λουτρακίου



http://www.loutraki-agioitheodoroi.gr/sites/default/files/8335-2831953-1340047960.jpg
           EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                            Λουτράκι 01/09/2014
                          ΔΗΜΟΣ                                                                                        Αρ. Πρωτ.  18722
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ– ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                    
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ιάσονος & Εθν. Αντίστασης

Λουτράκι, Τ.Κ. 20300

ΤΗΛ:  2744360112/113                                      

FAX:  2744067978                                         
                                   

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Εσπερινό και την Περιφορά της Ιερής Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ, Πολιούχου του Λουτρακίου, με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

                                    19:30               Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
20:10               Προσέλευση Επισήμων (συμβολή των
       ΚΥΡΙΑΚΗ                                             οδών Oδ. Ανδρούτσου και Δ. Σολωμού)
7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ                        20:20               Είσοδος Επισήμων στον Ιερό Ναό
20:30               Έξοδος εκ του Ιερού Ναού, Λιτάνευση Ιερής Εικόνας




       ΔΕΥΤΕΡΑ                   7:30-10:30       Όρθρος και Αρχιερατική Θεία
8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ                                                Λειτουργία


 Ο Δήμαρχος



Γεώργιος Αλκ.Γκιώνης

Να περάσει ο επόμενος! Προκρίθηκε στους “16” η Εθνική

 Να περάσει ο επόμενος! Προκρίθηκε στους “16” η Εθνική
 Παίζοντας εντυπωσιακά στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική ομάδα ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Πουέρτο Ρίκο (79-90) και έκλεισε θέσεις στους “16” του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.
Ακόμα μία καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη προστέθηκε στο ενεργητικό της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη.
Η “επίσημη αγαπημένη” μπήκε αρκετά καλά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και 7 πόντους, ωστόσο γρήγορα το Πουέρτο Ρίκο μάζεψε την κατάσταση και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στον πόντο (19-20).
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο κάπου εκεί η Εθνική ομάδα... έβαλε το πόδι στο γκάζι και απέκτησε διαφορά ασφαλείας την οποία και κράτησε μέχρι το φινάλε.
Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 19 πόντους, ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πουέρτο Ρίκο δεν έπεσε σε κανένα σημείο κάτω από τους 8.
Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα, που την Τρίτη έχει ρεπό, ήταν οι Ζήσης, Αντετοκούνμπο και Καϊμακόγλου.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-41, 52-68, 79-90.

Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντε 6, Μπαρέα 21 (4), Φράνκλιν 1, Ριβέρα 10 (2), Σάντσεζ 1, Χουέρτας 6, Μπάλκμαν 23, Γκαλίντο 5, Σαντιάγκο 6.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 19 (4), Βασιλειάδης 4, Καλάθης 14, Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας 5 (1), Καϊμακόγλου 9, Αντετοκούνμπο 15, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 5.

Ολυμπιακός: Τέλος ο Σαβιόλα, πάει στην Ελλάς Βερόνα

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/09/01/resized/SABIOLAAAA_546_355.jpg
Μετά από έναν χρόνο Χαβιέ Σαβιόλα αποχωρεί από τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάς Βερόνα.
Συμπαίκτης του Μόρα, του Ταχτσίδη και του Χριστοδουλόπουλου θα είναι την επόμενη σεζόν ο Χαβιέ Σαβιόλα.

Ο Αργεντινός επιθετικός τα βρήκε σε όλα με την Ελλάς Βερόνα και η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην σέριε Α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Με δήλωσή του στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ, ο Αργεντινός επιθετικός επεσήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για όλα αυτά που περάσαμε μαζί, το διάστημα που ήμουν εδώ στον Ολυμπιακό. Τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειχνε πάντα! Είμαι ευγνώμων προς τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση για το γεγονός ότι μπόρεσα να περάσω τόσο όμορφες στιγμές εδώ στον Ολυμπιακό».

Μεγάλο διπλό και κορυφή η Βέροια!


 Το γκολ του Καλτσά ήταν αρκετό στην Βέροια για να επικρατήσει με 1-0 του ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ” και να βρεθεί μαζί με τον Ατρόμητο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ματς με δύο διαφορετικές εικόνες ήταν αυτό που διεξήχθη στην Κρήτη ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Βέροια. Στο πρώτο μέρος το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Στο 11ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ αλλά το σουτ του Λαμπρόπουλου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Βέροια απάντησε με τον Μπεν, ωστόσο, να μη μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Λόρια.
Στο 43΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να έχουν δοκάρι με το διαγώνιο σουτ του Καλτσά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια μπήκα και πάλι δυνατά και κατάφερε να σκοράρει στο 58΄, όταν μετά το γύρισμα του Μπεν ο Καλτσάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει, αλλά η Βέροια αμύνθηκε εξαιρετικά και κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος χωρίς μεγάλες δυσκολίες.
ΟΦΗ (Γκατούζο)
: Λόρια, Τριποτσέρης, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Αντελέγε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης, Πετρόπουλος (76' Μονιάκης)

Βέροια (Γκρανέρο):
Καντιμοίρης, Βέρτζος, Καλί, Μπράβο (72' Αταλά), Αμαραντίδης, Βεργώνης, Βάθκεθ, Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν), Κάμπορα (62' Γεωργιάδης)

Ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε καθήκοντα


Μετά την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Αντιπεριφερειαρχων και των Περιφερειακών Συμβούλων, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 στην Τρίπολη, συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, μεταξύ του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη κ. Άγγελου Παπαγγελοπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.
Η παράδοση – παραλαβή έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και επί αρκετή ώρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Ο κ. Παπαγγελοπουλος καλωσόρισε τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.
O Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ευχαρίστησε τον κ. Παπαγγελοπουλο για την σημαντική προσφορά του αυτούς τους πέντε μήνες στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης με τον Σύλλογο των Εργαζομένων και με τους Διευθυντές της Π.Ε. Κορινθίας, λέγοντας τους ότι από σήμερα ξεκινά μια συνολική προσπάθεια με την συμμετοχή όλων για μια Νέα Κορινθία, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πολιτών.
Κλείνοντας τόνισε ότι οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους πολίτες δίνοντας λύσεις στα προβλήματά τους

Συνελήφθη 60χρονος με δενδρύλλια και χασίς 405 γραμμαρίων στην Άνω Καλλιθέα

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/09/a91.jpg
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη τοπική κοινότητα Άνω Καλλιθέας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 60χρονος Έλληνας, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 60χρονου, στον αύλειο χώρο αυτής, καθώς και σε παρακείμενο χώρο, που είχε ειδικά διαμορφώσει ο ίδιος, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
  • Δεκαπέντε φυτά κάνναβης,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -405,5- γραμμαρίων.
Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου».

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Δηλώσεις Σαμαρά για την ανεργία

 Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
 Ως τον πιο ύπουλο και σκληρό εχθρό της κοινωνίας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς την ανεργία, μιλώντας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Δείτε ακόμη τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος και τι δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης. Ποια εντολή έδωσε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους στόχους της κυβέρνησης. Τι θα παρουσιάσει στην τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.
Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά από την τελετή εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει «έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».
Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Βελλίδειο ως πρωθυπουργός, καθώς σε αυτόν τον χώρο είχε μιλήσει μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Το γεγονός αυτό, αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο του πόσο μεγάλη σημασία δίνει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη ομιλία. Μάλιστα, η αίθουσα «Corona», στην οποία μίλησε στις δύο προηγούμενες ΔΕΘ, κρίθηκε μικρή από στελέχη της ΝΔ και επιλέχθηκε το Βελλίδειο, όπου παραδοσιακά δίνονταν οι ομιλίες των πρωθυπουργών, καθώς διαθέτει πολύ μεγαλύτερο χώρο και δεδομένου πως εκτιμάται ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες για τις εξαγγελίες.
Αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων. Αύριο, Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Αθήνα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός.

eklogika.gr

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

 Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
 
Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά από την τελετή εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει «έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».
Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Βελλίδειο ως πρωθυπουργός, καθώς σε αυτόν τον χώρο είχε μιλήσει μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Το γεγονός αυτό, αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο του πόσο μεγάλη σημασία δίνει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη ομιλία. Μάλιστα, η αίθουσα «Corona», στην οποία μίλησε στις δύο προηγούμενες ΔΕΘ, κρίθηκε μικρή από στελέχη της ΝΔ και επιλέχθηκε το Βελλίδειο, όπου παραδοσιακά δίνονταν οι ομιλίες των πρωθυπουργών, καθώς διαθέτει πολύ μεγαλύτερο χώρο και δεδομένου πως εκτιμάται ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες για τις εξαγγελίες.
Αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων. Αύριο, Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Αθήνα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός.

ΥΠΕΞ: Απογοητευτικές οι δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό!

ypeks

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, σχολίασε τις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό, στο πλαίσιο της «παράνομης επίσκεψής του» στα κατεχόμενα της Κύπρου και έκανε λόγο για μία «απογοητευτική τοποθέτηση» από την πλευρά του προέδρου της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα οι δηλώσεις Ερντογάν«επιβεβαιώνουν απλώς την εμμονή της Άγκυρας στην επιθετική πολιτική της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας διέρχεται άλλωστε από την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξομάλυνση των σχέσεων της με αυτήν».
«Με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Ερντογάν, μεταξύ άλλων, επιχείρησε να εξισώσει τις συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας με τις βαριές ευθύνες της Τουρκίας στο Κυπριακό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και πρόσθεσε ότι «κάθε τέτοιος παραλληλισμός είναι ιστορικά και νομικά αβάσιμος και άρα πολιτικά απαράδεκτος. Η Τουρκία έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής κατοχής, του συνεχιζόμενου εγκλήματος του εποικισμού στην Κύπρο και την αποκατάσταση του δικαιώματος όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων να επιστρέψουν στις εστίες και περιουσίες τους».
Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «εφόσον επιθυμεί, όπως διατείνεται, να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να προβεί σε έμπρακτες κινήσεις καλής θέλησης, να συμμορφωθεί με όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να τερματίσει κάθε παράνομη και προκλητική ενέργεια στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και Υφαλοκρηπίδα».

ysterografa.gr

Παρέλαση αστέρων στο Βατικανό. Απολαυστικό τετ α τετ του Πάπα με τον Μαραντόνα! (photos)

pope

Παρέλαση αστέρων τη Δευτέρα στο Βατικανό, με τον Πάπα Φραγκίσκο να υποδέχεται μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!
Mε πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Ολίμπικο της Ρώμης ο «Διαθρησκειακός Αγώνας για την Ειρήνη» για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στο κάλεσμα του Πάπα ανταποκρίθηκαν πολλοί μεγάλες αστέρες του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος, με τον Μαραντόνα, πάντως, να είναι αυτός που έκλεψε την παράσταση.

Γιατί ο Καραμανλής είπε "όχι"... μέσω Νικήτα

Kostas-Karamanlis

Η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, και η αποκάλυψη ότι ο Κώστας Καραμανλής τον “εξουσιοδότησε” να ξεκαθαρίσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκάλεσε αίσθηση στο πολιτικό σκηνικό.
Κυρίως στο… παρασκήνιο, καθώς είναι προφανές ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε τους λόγους του να στείλει ένα τέτοιο, ηχηρό μήνυμα, μέσω ενός πολιτικού ο οποίος έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε τη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, έχει έρθει σε κόντρα με την ομάδα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, και έχει διατυπώσει μια ρητορική κατά του Μνημονίου, αμφισβητώντας στην ουσία τους τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μού είπε πως “αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε”. Δεν υφίσταται σαν σενάριο”, ήταν η… επίμαχη αποστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη.
Το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων επικαλέστηκε με τόση… σαφήνεια τον πρώην πρωθυπουργό, δείχνει το μέγεθος της ενόχλησης του Κώστα Καραμανλή, για το γεγονός ότι, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, και μάλιστα από κατεξοχήν “δικούς του ανθρώπους”, όπως τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιώργο Βλάχο, εξακολουθούν να σέρνονται σενάρια για το ενδεχόμενο προεδρικής υποψηφιότητάς του.
Δηλαδή, για τον… εξοβελισμό του από τη μάχιμη πολιτική, και την απονεύρωσή του από τις όποιες μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.
Πρόσθετη σημασία έχει το γεγονός ότι στην ίδια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει “παρών” στην Κεντροδεξιά και τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί πώς βρίσκεται εκτός παράταξης.

Με αφορμή την ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μεταφέροντας την κατηγορηματική άρνηση του Κώστα Καραμανλή να εμπλακεί σε οποιοδήποτε σενάριο προεδρικής εκλογής, ο Ευάγγελος Αντώναρος “χτύπησε” μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
“Αναρωτιεμαι τι και κυρίως ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετούν αυτοι οι ανυπόστατοι ψίθυροι και διαδόσεις…”, σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.