Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

 Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
 
Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά από την τελετή εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει «έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».
Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Βελλίδειο ως πρωθυπουργός, καθώς σε αυτόν τον χώρο είχε μιλήσει μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Το γεγονός αυτό, αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο του πόσο μεγάλη σημασία δίνει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη ομιλία. Μάλιστα, η αίθουσα «Corona», στην οποία μίλησε στις δύο προηγούμενες ΔΕΘ, κρίθηκε μικρή από στελέχη της ΝΔ και επιλέχθηκε το Βελλίδειο, όπου παραδοσιακά δίνονταν οι ομιλίες των πρωθυπουργών, καθώς διαθέτει πολύ μεγαλύτερο χώρο και δεδομένου πως εκτιμάται ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες για τις εξαγγελίες.
Αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων. Αύριο, Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Αθήνα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός.