Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Νέο γκάλοπ: Περίπατος ΝΔ με 14,7% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Πρωτιά Μητσοτάκη με μοναδικό σοβαρό αντίπαλο τον “κανένα”

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Αυτό που βλέπει πολη η κοινωνία βλέπει μια ακόμα δημοσκόπηση. Μπροστά και με σημαντική διαφορά εξακολουθεί να βρίσκεται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου (36,6%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,9%)  αλλά και στη διαχείριση οικονομίας (50%)  και πανδημίας (49%),  την ώρα που ο κόσμος ζητά άρση του Lockdown (57%) και Πάσχα στο χωριό (58%), δείχνοντας πως η κυβέρνηση στην ουσία δεν έχει «κανέναν» σοβαρό αντίπαλο. Την ίδια ώρα απρόβλεπτες παραμένουν οι εξελίξεις για το ποιος σχηματισμός θα αντικαταστήσει τον «Κανένα» συγκεντρώνοντας τους δυσαρεστημένους πολίτες.

Αστέρας Βλαχιώτη: Ένσταση για τον αγώνα με την Καλλιθέα – Παίρνει τη νίκη στα χαρτιά

 Αστέρας Βλαχιώτη: Ένσταση για τον αγώνα με την Καλλιθέα – Παίρνει τη νίκη στα χαρτιά 

Η Καλλιθέα κέρδισε την Κυριακή (18/4) εκτός έδρας τον Αστέρα Βλαχιώτη που κατέθεσε όμως ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της ομάδας της Αθήνας
Ο Αστέρας Βλαχιώτη κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της ομάδας της Καλλιθέας o οποίος δεν είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα αλλά αγωνίστηκε κανονικά την Κυριακή (18/4) στον αγώνα.

O νέος Ψυχρός Πόλεμος και η επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Τσεχία

 O νέος Ψυχρός Πόλεμος και η επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Τσεχία 

Όπως και ο παλιός έτσι και ο νέος Ψυχρός Πόλεμος σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με τη διαμόρφωση συμμαχιών και συσχετισμών. Και στις δύο περιπτώσεις αυτή η διαιρετική διαδικασία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ας μην ξεχνάμε ότι και η περίφημη ομιλία του Τσόρτσιλ όπου αναφέρθηκε σε ένα «σιδηρούν παραπέτασμα» αναφερόταν ακριβώς στον τρόπο με τον οποίο σταδιακά  μια σειρά από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων έπεφταν σταδιακά στην σοβιετική επιρροή στην επαύριον του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθόλου τυχαία και τώρα ένα μέρος της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ (και τη Δύση ευρύτερα) και τη Ρωσία (και με μία έννοια έναν δυνάμει «ευρασιατικό» άξονα), αφορά την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού του Αστέρα Τρίπολης ενόψει Ολυμπιακού

 

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στα οποία υποβλήθηκαν χθες, Δευτέρα, οι ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και το προσωπικό του συλλόγου, ενόψει της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος Super League Interwetten 2020-21 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ανοιχτοί ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση στις 21:00 – Τι αποφάσισε η ΔΙΣ

 Μεγάλη Εβδομάδα 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Τι αποφάσισε.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις Τύπου ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας η Εκκλησία θα μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Αναφορικά με την τελετή της Αναστάσεως ομόφωνα αποφάσισε πως αυτή θα τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών, ενώ αποφασίστηκε η χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.

Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιερά Συνόδου: 

«Ηνίοχος 2021» – Το μήνυμα Μητσοτάκη: «Δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς, αντιμετωπίζουμε ένα νέο σύνολο απειλών»

 

 «Ηνίοχος 2021» - Το μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς 

Μέρος της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης “ΗΝΙΟΧΟΣ 2021” παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, επισημαίνοντας πως η άσκηση αυτή αντανακλά τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογειακής Λεκάνης και τη στενή συνεργασία της με πολλές χώρες της περιοχής, με σκοπό την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της ειρήνης.

Απόφαση-βόμβα για European Super League: UEFA και FIFΑ δεν μπορούν να τιμωρήσουν προσωρινά τους 12 / Μητσοτάκης για European Super League: Είναι λάθος και δεν θα το αποδεχτούν οι οπαδοί.

 Απόφαση-βόμβα για European Super League: UEFA και FIFΑ δεν μπορούν να τιμωρήσουν προσωρινά τους 12 

Aπόφαση-βόμβα από δικαστήριο της Μαδρίτης, κατά την οποία η UEFA και η FIFA δεν μπορούν να τιμωρήσουν προς το παρόν παίκτες και ομάδες που συμμετέχουν στο European Super League.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Μαδρίτης έχει βγάλει απόφαση-βόμβα κατά την οποία η UEFA και η FIFΑ δεν μπορούν να προσφύγουν κατά τη διοργάνωσης αλλά και να τιμωρήσουν παίκτες και ομάδες που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν σε αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μητσοτάκης: Σύντομα επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας – Ποια ημερομηνία έθεσε ως ορόσημο

 Μητσοτάκης 

Σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις» συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετώντας στα μέσα Μαίου την επιστροφή στην κανονικότητα .
«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα

Λύκεια: Αύριο τα τελευταία self test πριν τις διακοπές του Πάσχα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

 Self test 

Αύριο Τετάρτη είναι η τελευταία ημερομηνία κατά την οποία εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό σχολείων θα μπορούν να προμηθευτούν τα self test προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή ενόψει της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 197 νέα κρούσματα σήμερα ( 92 στην Αχαΐα - 32 στην Κορινθία - 25 στην Ηλεία)

 Κορωνοϊός  

Αύξηση(σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  197 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 92  καταγράφονται στην  Αχαΐα, 32 στην Κορινθία, 25 στην Ηλεία, 21 στην Αρκαδία και 18 στην Αργολίδα. Επίσης μονοψήφια νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  η Μεσσηνία, και η Λακωνία.

Ογδόντα (80) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 32 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 21 στην Π. Ε. Αρκαδίας.

 Επίσης 117 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  20 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 197 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 20.818 ( 8.467 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 20 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (92),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (32), Ηλείας (25), Αργολίδας (18), Αρκαδίας (31) και Λακωνίας (6) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                9.395

Π.Ε. Κορινθίας           3.063

Π.Ε. Ηλείας                1.956

Π.Ε. Αργολίδας          1.874

Π.Ε. Αρκαδίας           1.502

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.265     

Π.Ε. Λακωνίας             763

Κορωνοϊός 20/04: 3.789 νέα κρούσματα ( 32 στην Κορινθία).– 847 οι διασωληνωμένοι και 87 νέοι θάνατοι / Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός 20/04: 3.789 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (20/04) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.789, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παραμένει στο «κόκκινο» η Αττική, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 1.799 νέες μολύνσεις. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 512 νέες μολύνσεις.  

Ο Χάρτης των κρουσμάτων: 

Στο Δερβένι σε 69 Rapid test βρέθηκε 1 θετικό - Στο Βραχάτι σε 122 Rapid test 2 ατομα θετικά

 Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,  πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021,δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19,  στο Τουριστικό Περίπτερο στο Δερβένι.

Πραγματοποιήθηκαν   rapid test σε 69 άτομα όπου βρέθηκε 1 θετικό

Παράλληλα άλλη Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε στο Βραχάτι  rapid test σε 122 άτομα και βρέθηκαν 2 θετικά


Μιά Κορίνθια η Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, εξελέγη Πρόεδρος, με συμπροεδρία, του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου της COVAX, στο εμβληματικό πρόγραμμα τουWHO-Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος 
 
-Με ομόφωνη πρόταση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η καταγόμενη από το Κιάτο, Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εισηγήτρια για τη νέα στρατηγική Ε.Ε.- Αφρικής, εξελέγη Πρόεδρος, με συμπροεδρία, του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου της COVAX, στο εμβληματικό πρόγραμμα τουWHO-Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη της Βουλής

  

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώ­νες μετά", δείτε απόψε στις 21.00 και κάθε βράδυ έως το τέλος Απριλίου, στο webtv2 της Τηλε­όρασης της Βουλής https://parltv.live.grnet.gr/webtv/#!pid=webtv2 και στην ιστοσελίδα της έκθεσης https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/live-tv/, σε απευθείας μετάδο­ση  (live streaming) την τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Με Απόφαση Δημάρχου “Υπεύθυνοι Κρατικής Αρωγής”, με Απόφαση Περιφερειάρχη “Συντονιστές” υπό συντονισμό...

  

Στη Βουλή έχει κατατεθεί και ψηφίζεται αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου, Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατασκευάζει ένα νέο σχήμα για την υλοποίηση δράσεων “Κρατικής Αρωγής” προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και ζημιών από θεομηνίες.

Ένα σχήμα όπου η Κυβέρνηση θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλασσικά τη “λάντζα”.

Κυρίαρχος στο νέο σχήμα θα είναι μια «Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής» και ένα νέο Νομικό Πρόσωπο που φτιάχνουν, το οποίο θα λέγεται «Ταμείο Κρατικής Αρωγής» και στη Διοίκησή του η Αυτοδιοίκηση είναι απούσα.

ΔΗΜΟΙ

Δημόσιο-ΟΤΑ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για υποχρεωτικά self-tests

  

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου δημοσιεύθηκε τελικά, στο Φ.Ε.Κ. Β’ 1583/19.4.2021, η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε Υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας».

Περιλαμβάνει 8 άρθρα, όπου ορίζεται αναλυτικά ποιους Υπαλλήλους αφορά, τον χρόνο διενέργειας, τις διαδικασίες ταυτοποίησης στοιχείων, προμήθειας και διενέργειας του self-test, τις συνέπειες μη διενέργειας, ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και μεταβατικές διατάξεις για αυτή την εβδομάδα.

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών του Δημάρχου Νεμέας Κων. Φρούσιου με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη.

 

 dimos nemeas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Νεμέα : 20-4-2021       

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 19-4-2021 , στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό,κο Βορίδη Μ. ,το Δήμαρχο Νεμέας, κο Φρούσιο Κ. και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεμέας ,κο Μπεξή Ι.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης » ,καθώς προβλήματα έχουν προκύψει μετά την ΚΥΑ  που υπογράφηκε και κατηγοριοποιεί τους Δήμους της χώρας βάζοντας πλαφόν στα

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το αίτημα για μη μετατροπή σχολείων της Κορινθίας σε πειραματικά

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/4/2021

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε  ως κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τις Επιστολές των Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας, με τις οποίες ζητούν να μη μετατραπούν σε πειραματικά σχολεία το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου και το Δημοτικό Σχολείο Αλμυρής.            

Σε μια λαμπρή εκδήλωση τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

 

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά τα 200 χρόνια από το σπουδαιότερο και ενδοξότερο γεγονός της νεοελληνικής Ιστορίας, την Επανάσταση του 1821, με την επετειακή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», που εγκαινιάστηκε σήμερα, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, σε μια λαμπρή εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.