Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Όταν δείτε αυτήν την συνταγή, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ ξανά καραμέλες για το βήχα - Πολύ απλή!

Όταν δείτε αυτήν την συνταγή, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ ξανά καραμέλες για το βήχα - Πολύ απλή!
Αρκετές ιώσεις κυκλοφορούν την περίοδο του χειμώνα, λόγω της απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να νιώθουμε τα συνήθη συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, συμφόρηση ή ακόμα και έντονο βήχα. Όσον αφορά το βήχα ενδέχεται να σας ταλαιπωρεί για εβδομάδες και να δυσκολεύει τον ύπνο σας.
Ωστόσο, στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια εύκολη και απλή συνταγή προκειμένου να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι καραμέλες ούτως ώστε να ανακουφιστείτε από τον βήχα.
 Η συνταγή είναι η εξής:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα

Δείτε το βίντεο:
 
newsit.gr

Αθλητικό Σαββατοκύριακο με τις ομάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Πλούσιο σε αθλητικές δραστηριότητες προσφέρουν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε ποδόσφαιρο , μπάσκετ και Βόλεϊ.
Συγκεκριμένα:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει , εκτός έδρας στο (πλαστικό) γήπεδο στην Τραγάνα του Κιάτου τον Πέλοπα, ενώ την ίδια ώρα στο γήπεδο «Σωτήρης Αγγελόπουλος» στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός μάχεται εντός έδρας, με την Ελλάδα Βέλου.
Την ίδια ώρα την Κυριακή, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αντιμετωπίζει , εκτός έδρας στο  γήπεδο του Σολομού, την ομάδα του ΠΑΟ Κουταλά.
Επίσης για το πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, στο γήπεδο Ευρωστίνης ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται τους Νέους Στιμάγκας, την ίδια ώρα που ο ΑΟ. Λυκοποριάς δοκιμάζεται , εκτός έδρας στην Αρχαία Κόρινθο, με τον Αίαντα Κορίνθου
Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο  «Σωτήρης Αγγελόπουλος» για το Κύπελλο Ελλάδος
( Γυναικών) η  γυναικεία ποδοσφαιρική  Ροδιά Ξυλοκάστρου αγωνίζεται με την αντίστοιχη της Ολυμπιάδας Υμητού.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 γιά το πωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών, στις 5 το απόγευμα στο Κλειστο Γυμναστήριο της Ερμιονίδας η τοπική ομάδα του ΑΟ Ερμιόνης αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ξυλοκάστρου, ενώ την Κυριακή στις 3 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου θα διεξαχθεί ο αγώνας της παιδικής ομάδας του ΑΟ Ξυλοκάστρου με την αντίστοιχη της ΚΑΟΚ Κορίνθου.

ΒΟΛΕΪ
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου στις 1 το μεσημέρι στο  Βόλεϊ Γυναικών η ομάδα του  Απόλλωνα Ξυλοκάστρου αγωνίζεται με αντίστοιχη του ΑΟ Ποσειδώνα Λουτρακίου, ενώ στις  7 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο αγώνας του πρωταθλήματος Ανδρών ανάμεσα στον ΑΟ Ξυλοκάστρου και τον ΓΣ Σπαρτιάτικο



Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 8/12/2015

 
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 8η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Προμήθεια Καυσίμων και Λιπαντικών έτους 2016


O Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 289.150,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 47/2015).
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η παρούσα διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν. 4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», στο ΠΔ60/07.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ
ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΣΗΔΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΩΡΑ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
10-12-2015
05-01-2016
21-1-2016
Ώρα 15:00
Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα
Συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της μελέτης.
 Συνημμένα αρχεία: Μελέτη 

xylokastro-evrostini.gov.gr

2η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Ξυλοκάστρου


2η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Ξυλοκάστρου
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ"
pr dec2015-01

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim2SkpLfpKF0CMmKcv3zqGzq4XJpzzYxdluVjHJBmCWPIhbWq0PSF1AcZRGNzVkEuX7H-8M440_Z27b8GJyPoVI_tUp_ZNKW2MKY-5_ub4krzirNnjUPJhkY7qsnN1VGWpDUEvYRW4pUA/s1600/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1.jpg
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος.
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης», που εδρεύει στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):
PINAKAS
Οι υποψήφιοι  πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Συνημμένα αρχεία: Παράρτημα , Περίληψη, Ανακοίνωση , Έντυπο Αίτησης

xylokastro-evrostini.gov.gr

Γερμανός συνταξιούχος έστειλε 1.000 ευρώ στα Καλάβρυτα για τις γερμανικές θηριωδείες


Γερμανός συνταξιούχος έστειλε 1.000 ευρώ στα Καλάβρυτα για τις γερμανικές θηριωδείεςΣτο ασυνήθιστο περιστατικό μιας ανώνυμης δωρεάς συνταξιούχου από την Βαυαρία προς τα Καλάβρυτα, ως συνεισφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από την Γερμανία, αναφέρεται διεξοδικά σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».

Ο συντάκτης εξηγεί ότι σχετικό άρθρο που είχε γράψει τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. «Είχα προσπαθήσει να εξηγήσω ποιον ρόλο παίζει σήμερα αυτή η διαμάχη για τους ανθρώπους των δύο χωρών. Υπήρξε αντικειμενική κριτική και έπαινος, υπήρξαν ύβρεις και συναισθηματική συγκατάθεση, υπήρξαν εκατοντάδες επιστολές», αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει ότι μεταξύ αυτών ήταν και ένας φάκελος χωρίς παραλήπτη, ο οποίος περιείχε σύντομη ανώνυμη επιστολή - «με φίνο γραφικό χαρακτήρα» - και δύο - «ατσαλάκωτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης - χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Πως κατανέμονται 213 εκατ. ευρώ ανά δήμο (έγγραφο) - 2.6 εκατ. ευρώ στους Δήμους της Κορινθίας

Την κατανομή ποσού 213.875.000,00 €, στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού, την οποία υπογράφει ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός Εσωτερικών.
Το ποσό αυτό αποτελεί την έβδομη ( Ζ΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 ν.3756/2009 και θα αποδοθεί στους Δήμους με Χρηματικές Εντολές του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση και την κατανομή των χρημάτων ανά δήμο ΕΔΩ.



ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ                ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΕΣ         ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ       ΑΠΟΔΟΤΕΟ ΠΟΣΟ
                                   ΠΟΡΟΙ 2015                ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ Ν. 4079/2012
ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ     363.297,50                                        0,00                                   363.297,50
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ           1.100.677,83                                    0,00                                1.100.677,83
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ   404.150,41                            404.150,41                                  0,00
ΝΕΜΕΑΣ                       186.529,31                                 0,00                                 186.529,31
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-
ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ              482.326,39                                   0,00                                 482.326,39
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ                 528.081,83                                   0,00                                 528.081,83
  

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Ενδιάμεση Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική του 2015


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα, με το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος του παρέδωσε την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική του 2015.
 
Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως μέχρι αύριο το βράδυ, που θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αυτή θα εμπλουτιστεί σε επίπεδο των προέδρων και των εκπροσώπων των κομμάτων, από τα συμπεράσματα της Έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος. «Ευελπιστούμε πως αυτή η Βουλή, που προ δύο-τριών μηνών ξεκίνησε τη δική της διαδρομή, θα είναι η Βουλή μέσα στην οποία -και αρκετά νωρίτερα από τη λήξη της τετραετούς θητείας- θα κλείσουν αυτοί οι αλλεπάλληλοι κύκλοι των δεσμεύσεων, με τις συγκεκριμένες κοινωνικές επιπτώσεις, που όλοι γνωρίζουμε στο λαό μας.  Οι δεσμεύσεις αυτές θα κλείσουν με θετικό πρόσημο για να πάμε σε μία πολύ σοβαρή αναπτυξιακή πορεία, αλλά και κοινωνική σύγκλιση και ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στις Βρυξέλλες η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2012/11/Ntora-Bakogianni_small.jpg  Αναχωρεί για τις Βρυξέλλες η βουλευτής, μέλος της αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Συνέλευσης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για να μετάσχει  στις εργασίες της εν λόγω Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθούν εκεί στις 7 Δεκεμβρίου 2015.
            Από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έκθεση για τους ξένους μαχητές στη Συρία,  η κατάσταση στο Κόσοβο, η αξιολόγηση του καθεστώτος εταίρου για τη Δημοκρατία του Κοινοβουλίου της Ιορδανίας και οι πολιτικές επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία.

"Κακιά στιγμή" για τον κύριο Πατούλη - Ολόκληρη η απάντηση της ΚΕΔΕ



Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του airetos.gr που αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα και όπου σχολιάσαμε ότι λειτουργεί με όρους συντεχνίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μας απάντησε σήμερα με επιστολή του.


Διαβάστε ολόκληρη  την επιστολή του κ.Πατούλη, ως οφείλουμε:



Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης στην ιστοσελίδα airetos.gr που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2015 με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: « Πατούλης σε βουλευτές για Προϋπολογισμό: Σώστε εμάς και αφήστε τους άλλους; » θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Θεόδωρος Ζαγοράκης: "Επιτακτική ανάγκη προστασίας των κατόχων τραπεζικών καρτών από τις διαδικτυακές επιθέσεις των hackers."


http://static1.squarespace.com/static/534fd5a3e4b0337f7ff5b64c/55644546e4b06308631d65a0/55964f5de4b07172a302b241/1435914077933/10671502_292836880924011_7507997609830150469_n.jpg?format=1000w

Την ανάγκη προστασίας των Ελλήνων και των υπόλοιπων Ευρωπαίων κατόχων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θέτει, με ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την πρόσφατη επίθεση από hackers στα διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα τριών ελληνικών τραπεζών.

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση από hackers και συγκεκριμένα από την ομάδα "Armada Collective", η οποία εκδηλώθηκε στα συστήματα web banking τριών ελληνικών τραπεζών, ο κ. Ζαγοράκης  καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την προστασία των Ελλήνων και  Ευρωπαίων καταναλωτών, αλλά και τη θωράκιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος από ανάλογες επιθέσεις.

«Τα Έργα της Κορινθίας Προχωρούν» - Επιθεώρηση έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας από Πέτρο Τατούλη και Πελοπίδα Καλλίρη





Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη σήμερα 4-12-2015 έκαναν επιθεώρηση των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας . 
Παρόντες στην επιθεώρηση των έργων ήταν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γκίκας Αθανάσιος , κ. Λέγγας Κωνσταντίνος, κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος και κ. Πισιμίσης Αθανάσιος

Πριν από την επιθεώρηση των έργων επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κώστα Καλατζή όπου και συζήτησαν θέματα του Δήμου.
Στην συνέχεια, επισκέφτηκαν το δρόμο Κούτσι –Νεμέα και  το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, τα οποία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η ολοκλήρωσή τους θα γίνει μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.
Αν και υπάρχουν προβλήματα, όσων αφορά τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Κούτσι-Νεμέα, ο Δήμος συμφώνησε να εντατικοποιήσει τις εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου.

Σε ότι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, ο Περιφερειάρχης με τον Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του Δημάρχου Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστα Ρωμανού συζήτησαν για τη πρόοδο του έργου, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



Δεν έχει τελειωμό ο ξεπεσμός των ιδεολογιών και ο ύμνος της λαμογιάς και στη ριζοσπαστική Αριστερά. Την ώρα που άνεργοι συνωστίζονται ως άλλοι Μικρασιάτες για μία δουλειά, συνταξιούχοι λαμβάνουν ψίχουλα για να βγάλουν το μήνα και τζιχαντιστές παρελαύνουν στα νησιά μας αποκαλύπτεται ο κρυμμένος πλούτος της Αριστεράς.

Δεν έχει σύνορα η λαμογιά, δεν έχει και η Ελλάδα δυστυχώς. Πιο παράνομα και πιο ανήθικα στα αριστερά, δεν γίνεται. Από αυτή την εξουσία περιμένουν μία αξιοπρεπή ζωή οι Έλληνες; Αυτή η εξουσία θα δημιουργήσει μία καλύτερη ελληνική κοινωνία, ένα πολιτισμένο Κράτος;

Πόσο γελοίο είναι να κρύβονται πολιτικοί πίσω από τις νομικές γραφειοκρατικές επικλήσεις για το τεκμήριο της αθωότητας. Αφού θυμούνται τώρα την ασυλία του κατηγορουμένου γιατί δεν θυμούνται και τη βουλευτική ασυλία που εξαιρεί τους Έλληνες από τους Έλληνες; Κοίτα να δεις που στο τέλος θα έχει γίνει λάθος.

Στο τελευταίο στάδιο της παρακμής μας είναι τραγικό να  έρχονται Λιθουανοί και άλλοι λαοί για να μας θυμίζουν ότι εδώ είναι Αφρική. Με τις καμουφλαρισμένες δικτατορίες της, φυσικά. 

Τι λέει τώρα ο κ.Τσίπρας που θα μας έδινε προεκλογικά ένα πιάτο φαί σε όλους; Που θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό της πείνας μας; Από πού θα το πάρει το πιάτο φαί για να μας το δώσει; Από τους εκατομμυριούχους Υπουργούς του που τον εμπιστεύονται, μήπως;
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 2016

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση κατά την διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Κράτους 2016

(Αδιόρθωτα Πρακτικά για δημοσιογραφική χρήση)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ακόμη και στην Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που μας έδωσαν πριν από δύο ώρες, υπάρχει ένας σαφής τόνος -μια νότα, θα έλεγε κανείς- αισιοδοξίας για τα οικονομικά πράγματα της χώρας, τουλάχιστον από ένα σημείο και ύστερα –από την αρχή σχεδόν, αλλά σίγουρα από ένα σημείο και ύστερα- της νέας χρονιάς, όπως επίσης υπάρχει θετική αποτίμηση για την ανακεφαλαιοποίηση. Και το λέω γιατί εδώ ακούστηκαν πολλές κορώνες επ’ αυτού του ζητήματος και το αποτέλεσμά της, που γλιτώνει και 16 δισεκατομμύρια περίπου από τα χρέη σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση. Και αυτό είναι σημαντικό.

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ την π.Γ.Δ.Μ. - Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ π.Γ.Δ.Μ. ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ



Αυστηρές συστάσεις προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της π.Γ.Δ.Μ. κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο την εκπλήρωση από την πλευρά της χώρας των κριτηρίων της Κοπεγχάγης ως προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.
http://www.mariaspyraki.gr/wp-content/uploads/Screenshot_2015-10-06-00-37-40-1024x640-960x540.png
Στο κείμενο των συστάσεων που υιοθέτησε η Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε.-π.Γ.Δ.Μ., η οποία συνεδρίασε στα Σκόπια χθες και σήμερα, επισημαίνονται:

1.    Να εφαρμοσθεί άμεσα η συμφωνία για τις Επείγουσες Μεταρρυθμιστικές Προτεραιότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις ως προς την πλήρη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης την αποχή από κάθε είδους πολιτική παρέμβαση και την καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω ανεξάρτητης εισαγγελικής αρχής. Επίσης, καλούνται όλα τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στις 24 Απριλίου 2016.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ


Νέος πόλεμος στη ΝΔ: Ο Παπαμιμίκος απαντάει στον Μεϊμαράκη

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


1) Κατανοώ την εμμονή πλέον του κ. Μεϊμαράκη απέναντι μου, ειλικρινά όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω γιατί έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Παράταξη.

2) Είναι ψέμα πως εγώ αρνήθηκα την υποβολή μήνυσης και αν ισχύει το αντίθετο, ας βγει να το αποδείξει. Διαφορετικά τον καλώ να ανακαλέσει. Ας μην ξεχνά, ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που ήδη σήμερα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής.

3) Εκπλήσσομαι που ως πρώην Πρόεδρος αλλά και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αγνοεί ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 παρ. 2 υποπαρ.13 του Καταστατικού, το κόμμα εκπροσωπείται δικαστικά και εξώδικα μόνο από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να υποβάλει σχετική μήνυση ή να δώσει τη σχετική εξουσιοδότηση.

4) Και εν τέλει αναρωτιέμαι γιατί μέχρι να παραιτηθεί από Πρόεδρος δεν υπέβαλλε μήνυση εναντίον της εταιρίας ως είχε κάθε δικαίωμα.

Επιτέλους ας πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία και ας πορευθούμε με ενότητα και ομοψυχία για το καλό της Παράταξης.