Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Αυτοί είναι οι 69.821 υποψήφιοι δήμαρχοι & δημοτικοί σύμβουλοι πανελλαδικά (ονόματα)


Τα ονόματα των 69.821 υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, στους 332 δήμους όλης της χώρας δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr. 
Αναλυτικά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλη την επικράτεια:

Γιώργος Δέδες - Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο - Πρόσκληση σε ομιλία στην Κόρινθο

Πρόσκληση
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Γιώργος Δέδες, επικεφαλής του Συνδυασμού
"Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο"
σας προσκαλεί
στην Κεντρική Προεκλογική του Ομιλία

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 - 8:30 μμ
Δαμασκηνού & Περιάνδρου 4
(Κόρινθος)

Σας περιμένουμε για να χαράξουμε μαζί,
Νέους Δρόμους για την Πελοπόννησο,

Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο

Θερμή υποδοχή σε Σοφικό, Αθίκια, Χιλιομόδι για τον Γιώργο Δέδε και τους «Νέους ΔρόμουςΘερμή υποδοχή σε Σοφικό, Αθίκια, Χιλιομόδι για τον Γιώργο Δέδε και τους «Νέους ΔρόμουςΘερμή υποδοχή σε Σοφικό, Αθίκια, Χιλιομόδι για τον Γιώργο Δέδε και τους «Νέους Δρόμους»



Σε θερμό κλίμα υποδέχτηκαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε, στις επισκέψεις του στα χωριά Σοφικό, Αθίκια και Χιλιομόδι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», ο Γιώργος Δέδες μίλησε με κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων για τα θέματα που τους απασχολούν και τους ενημέρωσε για τις βασικές του προγραμματικές θέσεις και το στίγμα της υποψηφιότητάς του για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας.

Πρότυπη αειφόρα Περιφέρεια πιστοποιείται η Πελοπόννησος



Μια ακόμα πρωτοπορία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πιστοποίησή της σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS (EcoManagement & Audit Scheme) και τα διεθνή πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2015, διαδικασία η οποία ξεκίνησε στην έδρα της Περιφέρειας στο Διοικητήριο στις 20 και 21 Μαΐου 2019, από τον διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Με πρωτοβουλία Πέτρου Τατούλη το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο στον Τυρό Αρκαδίας


Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησΜε πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην χώρα είναι πια πραγματικότητα. Μετά από αγώνα 3 ετών και 37 υπογραφές που χρειάστηκαν, το καταδυτικό πάρκο Τυρού Αρκαδίας αδειοδοτήθηκε.

«Η αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό, του πρώτου στην χώρα, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια, τις γραφειοκρατίες, και σήμερα βάζουμε μπροστά ένα σημαντικό project , και θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα.

Ευρεία νίκη της ΝΔ με +6% βλέπει ο Καραμανλής


Καθαρή νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά που θα ξεπεράσει το 6% βλέπει ο Κ. Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο Κ. Καραμανλής τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις συζητήσεις που έχει με φίλους και συνεργάτες δεν κρύβει την εκτίμησή του ότι η ΝΔ θα κερδίσει και με άνεση μάλιστα τις ευρωεκλογές κάτι το οποίο όπως ο ίδιος αναλύει μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Στην ανάλυση που κάνει ο Καραμανλής σε φίλους και συνεργάτες έχει συμπεριλάβει την Β. Ελλάδα αλλά και το λεκανοπέδιο της Αττικής εκτιμώντας ότι η νίκη θα είναι καθαρή με τη ΝΔ να ξεπερνά με άνεση το 30% και τον ΣΥΡΙΖΑ πιο πίσω με μέσο όρι διαφοράς τις 6 μονάδες.
Την ίδια στιγμή μήνυμα με πολλούς αποδέκτες θα στείλει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λίγες ώρες πριν στηθούν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Κ. Καραμανλής προσερχόμενος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα, στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», στις 19:00, θα κάνει δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες...

Χωρίς διόδια τις Κυριακές των εκλογών


Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη διασφαλίστηκε η ελεύθερη διέλευση χωρίς καταβολή διοδίων των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γ. Μανιάτης: «Πολλάκις απρεπής ο Αλ. Τσίπρας – Έργο ΠΑΣΟΚ ο αγωγός IGB που εγκαινίασε»


Του Γιάννη Μανιάτη
Γι’ άλλη μια φορά ο πολλάκις απρεπής πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εγκαινιάζει ένα έργο του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην παράταξη που σχεδίασε, προώθησε και χρηματοδότησε τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την περίοδο 2011-2014. Όλο αυτό το διάστημα ο Αλ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν στήριξε τον αγωγό, αλλά αντίθετα τον υπονόμευσε και καταψήφισε στη Βουλή όλες τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για υλοποίηση του έργου.
Του θυμίζω λοιπόν, σύντομα τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό IGB στα χρόνια που ο ίδιος υπονόμευε το σπουδαίο αυτό γεωπολιτικό έργο:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγόρης Κλαδούχος
Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Δεν πρόλαβε ο Βέγγος να γυρίσει μια προσθήκη στο «πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», με το σύγχρονο επάγγελμα του δημοσκόπου. Οι σημερινοί γκαλοποκράτορες θέλουν να κάνουν τους κολπατζήδες, αλλά λόγω χαμηλής κοινωνικοεπιστημονικής κουλτούρας φανερώνονται και δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τον εαυτό τους.
Και εύκολα αποδεικνύονται ανεπαρκείς, αλλά και για έναν ακόμη λόγο:

Απόψε στο Δερβένι η κεντρική προεκλογική ομιλία του Φανη Μπρακουλια

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Takhs Stayrou, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
Επίσκεψη στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης που εδρεύει στον Άνω Αιγιαλό πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης",  Φάνης Μπρακουλιας όπου συζήτησε με τους πυροσβέστες της βάρδιας  τα προβλήματα τους ..όπως η χάραξη ενός δρόμου ευθειας κατεύθυνσης εισόδου κ εξόδου τον πυροσβεστικών οχημάτων ,
Απόψε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φάνης Μπρακουλιας θα πραγματοποιήσει την κεντρική του συγκέντρωση - ομιλία στο Δερβένι (τουριστικό περίπτερο), στις 20:30...

Αναστάσιος Γκιολής υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας - "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" με υποψ. Περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα



Κορινθία στο επίκεντρο...σας ευχαριστώ για την αγάπη σας!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και κείμενο

Ομιλία Πέτρου Τατούλη στην Καλαμάτα


 Πρόσκληση για την ομιλία του Πέτρου Τατούλη την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 20:00μ.μ. που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο «Νικ. Πολίτης»


neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr

Πέτρος Τατούλης: Στην αυτοδιοίκηση οι πολίτες ψηφίζουν τον ικανότερο όχι τον πιο κομματικό




«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο όπου όλοι έχουμε πειστεί ότι ο Περιφερειακός θεσμός αποτελεί την ελπίδα και την προσδοκία για μια προσπάθεια ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης, όπου οι Περιφέρειες καλούνται να παίξουν ένα νευραλγικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η χώρα μας, η πολιτεία και ο λαός» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, υπογράμμισε ωστόσο ότι «η προσπάθεια αποδόμησης και αποδυνάμωσής του

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ - ΑΡΘΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

arthramaketa5.jpg
Αυτές τις μέρες σού μίλησαν πολλοί. Σχεδόν όλοι μας. Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι. Πιθανώς να σου μίλησαν ακόμα και υποψήφιοι βουλευτές κάνοντας πρόβα τζενεράλε για τις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Σε κουράσαμε, σε ζαλίσαμε, τόσες χειραψίες μαζεμένες είχες σίγουρα

Απαράδεκτοι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ευαίσθητο θέμα της πολιτικής προστασίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακης
Χθες 21 Μαΐου ο κ. Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε τη σύνθεση του πρώτου μεταβατικού στόλου εναερίων μέσων που εντάχθηκαν στη νέα δεξαμενή rescEU και για το οποίο ήμουν εισηγητής για την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τι ισχύει για όσους δεν ψηφίσουν – Εγκύκλιος ΥΠΕΣ

 
Η αριθμ.40 Εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών που εκδόθηκε την 21η Μαΐου αφορά τους εκλογείς που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΥΠΕΣ υπενθυμίζει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ.11 του ν.3852/2010 και του αρ.116 του ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το αρ.48 του ν.4555/2018, σε συνδυασμό με αυτές της παρ.2 του αρ.6 του π.δ.26/2012.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του αρ.51 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με αυτές της παρ.1 εδάφιο β΄ του αρ.1 του ν.4255/2014 και της παρ.2 του αρ. 6 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012).

Δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα :

Πως εκτοξεύτηκε ο αριθμός των Εκλογικών Τμημάτων σε 39.063

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Β’ Τεύχος Μαΐου της Εφημερίδας AIRETOS.
Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρη την Εφημερίδα ΕΔΩ

« Η κυβερνητική επιλογή δημιουργίας μιας επιπλέον κάλπης ειδικά για τα όργανα διοίκησης των Κοινοτήτων, είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων να εκτοξευτεί στις φετινές εκλογές και την 26η Μαΐου να

Πέτρος Τατούλης «Επενδύουμε στρατηγικά στην αειφορία της Ευρωπαϊκής Πελοποννήσου» Συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο επίσημο ενημερωτικό όργανο της Συνόδου των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Την επενδυτική δυναμική της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου και τις τεράστιες προοπτικές του τουριστικού της προϊόντος ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο αφιέρωμα που του έκανε ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος της Συνόδου των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου SouthEUSummit, ως μια από τις κύριες Ευρωπαϊκές προσωπικότητες διαμορφωτές πολιτικών.
Ο Πέτρος Τατούλης εστίασε στην πολιτική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα – εργαλείο, το Invest in Peloponnese, που έχει στόχο να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε ένα νησί αειφόρας επενδυτικής δραστηριότητας και οικονομίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 MAΪOY 2019 ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Την Κυριακή 26 Μαίου 2019 ο ελληνικός λαός καλείται να καταργήσει ή να επικυρώσει την παράδοση της Μακεδονίας. Φίλοι και εχθροί της Ελλάδας θα περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα και την αποφασιστικότητα ή ενδοτικότητα των σύγχρονων Ελλήνων. Οι βλαπτικές, καταστροφικές, τακτικές του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της Ελλάδας και του λαού της ήταν πολλές την τελευταία τετραετία. Το μείζον όμως

Καρκίνος νεφρών. Αδενοκαρκίνωμα νεφρού ή νεφρικών κυττάρων. Συμπτώματα, θεραπεία, πρόγνωση

Στο νεφρό αναπτύσσονται κακοήθεις όγκοι είτε πρωτοπαθώς, είτε δευτεροπαθώς δηλαδή σαν συνέπεια μετάστασης όγκου από άλλο σημείο του σώματος.
Ο συχνότερος πρωτοπαθής κακοήθης όγκος του νεφρού (80-90% των περιπτώσεων) είναι το καρκίνωμα των νεφρικών κυττάρων (ή αλλιώς αδενοκαρκίνωμα του νεφρού) που αναπτύσσεται στο νεφρικό φλοιό, ενώ σε συχνότητα ακολουθεί το καρκίνωμα των κυττάρων του μεταβατικού επιθηλίου που αναπτύσσεται στη νεφρική πύελο και συγγενεύει ιστολογικά με τους όγκους που αναπτύσσονται στην ουροδόχο κύστη. Στα παιδιά συχνός είναι ο όγκος Wilms ή νεφροβλάστωμα. ...................

Διατροφικές συμβουλές για τους πολιτικούς μας και όχι μόνο

diatrofikes-symvoules-gia-tous-politikoys-mas-kai-oxi-mono.jpgΛίγες ημέρες έχουν απομείνει από τις Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί χαρακτηρίζουν την εποχή και την κοινωνία μας, πόσο μάλλον τους πολιτικούς μας προεκλογικά! Μην ξεχνάτε ότι έχουμε παράδοση στο να αριθμούμε πολλούς υποψηφίους στις εκλογικές μάχες, οπότε σίγουρα αυτό το άρθρο δεν αφορά τους λίγους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

ΟΑΕΔ: Αμέσως μετά τις εκλογές έρχεται πρόγραμμα για 3.000 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο


Νέο πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας προετοιμάζει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αμέσως μετά τις εκλογές και το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου, αναμένεται να εκδοθεί ο Β΄ κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για

Την Πέμπτη 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Δρβένι

ΜΆΙ23

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Δημάρχου στο Δερβένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάειΗ εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία Ï‡Î±Î¼Î¿Î³ÎµÎ»Î¿ÏÎ½Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, , τα οποία χαμογελούν