Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Χάντμπολ: Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ

 

Κυπελλούχος Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της στέφθηκε απόψε (30/5) η ΑΕΚ, στο κλειστό της Κανήθου, στη Χαλκίδα.

Η Ένωση επικράτησε και στον β΄ τελικό του European Cup ανδρών της Ίσταντς, αυτή τη φορά με 24-20, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το Τσάλεντζ Καπ (σ.σ. από φέτος η διοργάνωση ονομάζεται European Cup) που είχε κατακτήσει ο Διομήδης Άργους το 2012, με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια.

Στην ιστορική Μονή Καλτεζών το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας

  

Το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, το απόγευμα, στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε υποδοχή του ιστορικού Λαβάρου της Ελληνικής Επαναστάσεως από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον οποίο συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

Το ιερό θησαύρισμα του Έθνους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι το Κέντρο του Κόσμου; Ευθυγραμμίζεται με όλα θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου

  

 Η σκιά της πυραμίδας του Ταϋγέτου,
όπως φαίνεται από άλλη κορυφή του.
Φωτ.: Ν. Μπακής.

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι το Κέντρο του Κόσμου, αφού ευθυγραμμίζεται με όλα θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου!

Μέκκα - Πυραμίδες Αιγύπτου - Αλεξάνδρεια - Βάτικα Λακωνίας - Άνω Βάτικα (= Βατικανό)

Η Ιερή Πέλλα – Βέλλα, οι Πελασγοί,  το Ιερό Βέλος Δόρυ και οι Δωριείς

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι το Κέντρο του Κόσμου, αφού ευθυγραμμίζεται με όλα θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου, της προϊστορικής εποχής μέχρι και τις μέρες μας. Ξεκινά από την Μέκκα, το άνδρο των μουσουλμάνων, συνεχίζει βορειοδυτικά προς τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, οι οποίες ήταν η βάση της αιγυπτιακής θρησκείας και της μετέπειτα ιουδαιοχριστιανικής. Η νοητή ευθεία συνεχίζει πάνω από τον Φάρο της Αλεξάνδρειας (ένα από τα 7 θαύματα της Αρχαιότητας), προχωρά προς τα Βάτικα της Νότιας Λακωνίας δίπλα στη βυθισμένη πόλη στο Παυλοπέτρι, όπου βρέθηκαν θεμέλια προϊστορικής πυραμίδος και μια αινιγματική κεφαλή αιγυπτιακής σφίγγας σμιλεμένη πάνω σε βράχο. Περνά πάνω από την Πυραμίδα του Ταϋγέτου και καταλήγει λίγο έξω από την Ρώμη, στα Άνω Βάτικα δηλαδή το Βατικανό, η Έδρα του Πάπα και της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, το οποίο Βατικανό έχει κτιστεί πάνω σε ένα λόφο με σχήμα πυραμίδας.

 

Ν. Μπακής


Το Ιερό Βέλος Του Θεού

Του πολιτικού μηχανικού και ιστορικού ερευνητή

Βασίλη Βασιλάκου (*)

Παναγιωτόπουλος: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα

 Παναγιωτόπουλος: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα 

«Με το αξιόμαχο του αμυντικού συστήματος μας, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας όπου κι αν αυτό απαιτηθεί. Ανυψώνουμε το διεθνές κύρος μας και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εποχή αλλαγών και σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που παρέστη σήμερα, Κυριακή, στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι.

Ισραήλ: Τελειώνει ο Νετανιάχου – Συμφωνία Μπένετ – Λαπίντ για τον σχηματισμό κυβέρνησης

 

Ο πολιτικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτης του κόμματος της ριζοσπαστικής δεξιάς Yamina Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι θα συνεργασθεί με τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο το τέλος της εποχής του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ανακοινώνω ότι θα κάνω τα πάντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τον φίλο μου Γιαΐρ Λαπίντ», δήλωσε ο Ναφτάλι Μπένετ σε τηλεοπτικό του μήνυμα

Σακελλαροπούλου: Θα μας εμπνέει πάντα η γενναιότητα και η αυτοθυσία των Σουλιωτών

 katerina_sakellaropoulou 

«Η γενναιότητα και η αυτοθυσία των Σουλιωτών και όλων όσων ηρωικά πολέμησαν για την απελεύθερωση από τον Οθωμανικό ζυγό, θα μας εμπνέουν πάντα», τόνισε από τον ιστορικό χώρο του Σουλίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τίμησε με την παρουσία της, τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κουγκίου και τους προεπαναστατικούς αγώνες των Σουλιωτών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Βουλευτηρίου όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Εκλογές-Κύπρος:Πτώση για ΔΗΣΥ, μεγάλες απώλειες για ΑΚΕΛ, άνοδος της ακροδεξιάς

 Στις κάλπες σήμερα οι Κύπριοι για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων Εικόνα

Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην Κύπρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, όπως διαμορφώθηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης στο νησί.

Τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται πως υφίστανται μείωση στα ποσοστά τους, με το ΔΗΣΥ ωστόσο να διατηρεί την πρώτη θέση και σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές παρά την κυβερνητική φθορά, με ποσοστό 27,7% (-3,%).

Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 την Ξάνθη και θα συνεχίσει στη Super League!

Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-0: Ρίσκαρε και έμεινε!  

Έμεινε στη Super League ο Παναιτωλικός! Νίκησε 1-0 σε ματς-θρίλερ την Ξάνθη στο Αγρίνιο και την άφησε στη δεύτερη κατηγορία, ανατρέποντας την ήττα του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και αξιοποιώντας εκείνο το εκτός έδρας γκολ. Ο Νίκος Βέργος με πέναλτι στο 83' (χέρι Θ. Παπάζογλου) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ίτσο και την ομάδα του στη σωτηρία! Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν γεμάτο ένταση, με την Ξάνθη να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Τελικά οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και πανηγύρισαν στο τέλος την παραμονή τους στην κατηγορία.

Πυρκαγιές: Οι ιπτάμενοι φύλακες-άγγελοι στις «κόκκινες» περιοχές

 

 Δύο εναέριες «ομάδες κρούσης», δύο σμήνη «αφεντικών της φωτιάς», στον αττικό ουρανό. Τέσσερα αεροσκάφη με… γεμάτες δεξαμενές, εναέριοι παρατηρητές για τον γρήγορο εντοπισμό πυρκαγιών.

Πεντάωρες βάρδιες επιφυλακής πάνω από «κόκκινες» περιοχές. Ενα καθημερινό «δίχτυ» εναέριας πυροπροστασίας διάρκειας 7 ωρών, από τα νέα μισθωμένα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, τα Air Tractor Fire Boss, θα «απλωθεί» πάνω από την Αττική τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Τα αποκαλούμενα «μίνι Canadair» θα σαρώνουν με πρόγραμμα τις τοποθεσίες, που έχουν κριθεί επικίνδυνες για ενδεχόμενη πυρκαγιά.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ: Στηρίζουμε Την Ευρωστίνη!!! Στηρίζουμε Τα Τοπικά Καταστήματα Μας!!!

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/s720x720/193661620_6242805085745606_202739498017219596_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=FbUtDD_vomoAX_g_hlR&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&tp=7&oh=e17590d45aaa93c0d01cb9a9e504c546&oe=60D9D0E0

 

Δερβένι 30/05/2021 
 
Αγαπητοί Φίλοι του Δερβενίου.
Η περίοδος αυτή που διανύσαμε εν μέσω του κορονοϊου αλλά και το γενικό λοκνταουν των καταστημάτων μας. επέφερε επιπτώσεις στην περιοχή μας και γενικά στην οικονομία της.
Παρόλα αυτά κατάφερε και παρέμεινε όρθια όσες και δύσκολιες να πέρασε, με έναν και μόνο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της περιοχής.
Βαδίζοντας λοιπόν στην καλοκαιρινή Τουριστική Περίοδο Τα καταστήματα μας είναι έτοιμα και ανακαινισμένα να σας εξυπηρετήσουν Με σεβασμό και επαγγελματισμό αλλά και με τον καλύτερο τρόπο προβάλλοντας τον τόπο μας και τις ομορφιές του.
Ζητάμε Την Στήριξη Όλων Σας!!!!
Στηρίζουμε Την Ευρωστίνη!!!
Στηρίζουμε Τα Τοπικά Καταστήματα Μας!!!
Στηρίζουμε Τους Φίλους Επαγγελματίες!!!!
 
Για Τον Εμπορικό Συλλόγο Δερβενίου Και Περιχώρων.
Αναστάσιος Κ. Προδρομίδης

Θρίλερ ανατροπών η Ρόδος νίκησε 3-2 την Καλλιθέα και η Καλάμάτα πέρασε από τη Λακωνία ( 1 - 0 τον Αστέρα Βλαχιώτη) και ξέφυγε με +4!

 Football League: Ξανά στην κορυφή η Καβάλα - Πήρε το «θρίλερ» η Ρόδος! (βαθμολογίες)

 Η Καλαμάτα με ένα τέρμα του Μαρκόφσκι στην αρχή του αγώνα (4') νίκησε με 1 -0 εκτός έδρας στη Σκάλα Λακωνίας τον Αστέρα Βλαχιώτη και ξέφυγε  με +4 της Καλλιθέας που έχασε στη Ρόδο.

 Με παθιασμένη εμφάνιση η Ρόδος επικράτησε 3-2 της Καλλιθέας εντός έδρας για την Football League. Η Ρόδος βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση, αλλά κατάφερε να επιστρέψει.μειώνοντας  και τη μεταξύ τους διαφορά στον πόντο.Μέσα σε δυο λεπτά το σκορ από 1-0, έγινε 1-2 για την Καλλιθέα, όμως η Ρόδος πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους αντιπάλους της και με γκολ στο 80’ και στο 82’, πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» σ’ ένα παιχνίδι με τρομερές διακυμάνσεις και συγκινήσεις. O Αρναρέλλης άνοιξε το σκορ για την Ρόδο στο 47ο λεπτό για να απαντήσει ο Τσιντώνης με γκολ στο 76΄και στο 78ο λεπτό για το 1-2 της Καλλιθέας. Τελικά οι Δελαπόρτας και Λίχτι στο 82΄και στο 83΄έκαναν την ανατροπή και έδωσαν τη νίκη στους Ροδίτες.

Ισόπαλοι χωρίς σκορ στο Ρέθυμνο Επισκοπή και Αιγάλεω, σημαντικό τρίποντο για τον Ιάλυσο επί του Ασπρόπυργου (2-0). Νίκη για τους «τοξοβόλους» που είχαν να πανηγυρίσουν τρίποντο από τις 18 Απριλίου. 

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

 Νότιος Όμιλος

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα 0-1 (4' Μαρκόφσκι)

 Ιάλυσος – Ασπρόπυργος 2-0 (63' Παπαδόπουλος, 65' Παπουτσογιαννόπουλος)

ΑΣ Ρόδου – Καλλιθέα 3-2 (48' Αρναρέλλης, 81' Δελαπόρτας, 83' Λίχτι / 77'-79' Τσιντώνης)

ΑΟ Επισκοπής – Αιγάλεω 0-0

 ΑΣ Σαντορίνης – Νίκη Βόλου  0-1 (58' Γκονζάλες)

Η βαθμολογία

1

Καλαμάτα

14

13-3

28

2

Καλλιθέα

13

19-12

24

3

ΑΣ Ρόδου

13

14-9

23

4

Ιάλυσος Ρόδου

14

13-12

21

5

ΑΟ Επισκοπής

14

8-7

19

6

Αιγάλεω

14

11-12

18

7

Νίκη Βόλου

14

10-11

16

8

ΑΣ Σαντορίνης

13

6-10

14

9

Ασπρόπυργος

12

7-17

8

10

Αστέρας Βλαχιώτη

13

5-13

7

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 49 νέα κρούσματα σήμερα ( 23 στην Αχαΐα - 8 στην Κορινθία.)

 

 

Μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-29) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 49 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  23 καταγράφονται στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Εικοσιένα (21) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 8 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π.Ε. Κορινθίας και 6  στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 28 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  30 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 49 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.449 ( 10.671 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 30 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (23),  Μεσσηνίας  (6) ,  Κορινθίας (8), Ηλείας (5), Αργολίδας (4), Αρκαδίας (2) και Λακωνίας (1) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.304

Π.Ε. Κορινθίας             3.776

Π.Ε. Ηλείας                  2.574

Π.Ε. Αργολίδας            2.281

Π.Ε. Αρκαδίας             2.048

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.555    

Π.Ε. Λακωνίας               914