Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος φοροκαταιγίδας από ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό διέγραψαν τον μαρτυριάρη Κατρούγκαλο

mitsotakis-thessaloniki-123_2 mitsotakis-thessaloniki

Ειδική αναφορά στην υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Παλέ ντε Σπόρ στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη πριν από τις εκλογές.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας έπαψε τον κ. Κατρούγκαλο όχι γιατί προανήγγειλε αυξήσεις στις εισφορές αλλά γιατί είναι «μαρτυριάρης», ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως την ίδια ώρα έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Νίκο Παππά αλλά και τον Παύλο Πολάκη.

«Η Κυριακή που μας έρχεται είναι η μέρα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Εκλογές 2023 - Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν μπορεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου να παραιτηθεί αν εκλεγεί

 katrougkalos-01_2 

Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κανονικά παρά τη δήλωση παραίτησης στην οποία προέβη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών μετά από ερωτήματα που ετέθησαν για την υποψηφιότητα του κ. Καστρούγκαλου, ανέφεραν ότι «με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του».

Εκλογές 2023 - Κουτσούμπας: Ντροπή του Τσίπρα να απευθύνεται στα ναζιστικά ορφανά της Χρυσής Αυγής

  

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης (18/5).

Μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς όπως τόνισε «είναι ντροπή να απευθύνεται ο κ. Τσίπρας στα ναζιστικά ορφανά της Χρυσής Αυγής».

«Ψάχνει ψηφαλάκια, αυτό που κάνει πάντα, δεν τον ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι ναζί, αν είναι φασίστας, προσπαθεί να τον προσελκύσει. Αυτός θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ;» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας. 

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι μιλάμε για έναν δολοφόνο, καθοδηγητή δολοφονιών» συμπλήρωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αντιλαϊκή θα είναι και η επόμενη κυβέρνηση, ακόμη και η μούφα προοδευτική» υπογράμμισε και συνέχισε σχολιάζοντας το θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου και την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια: «Γενικά είναι πολύ περίεργο, πρώτη φορά συνέβη δύο ημέρες πριν τις εκλογές, κορυφαίο στέλεχος, υπουργός του στην κυβέρνηση μούφα, θα εκλεγόταν βουλευτής, μπορεί να εκλεγεί ακόμα. Αυτοί είναι... Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τη μία να λέει το ένα, την άλλη το άλλο και να υποστηρίζει αύξηση στους επαγγελματίες που ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο».

Σε ερώτηση για το αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνασπισμού δήλωσε ότι: «Εμείς θα πάμε σε κυβερνητικές θέσεις σε ένα άλλο σύστημα, χωρίς καπιταλιστικό σύστημα, σε μία άλλη κοινωνία». «Το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα», πρόσθεσε.

«Θα ψηφίσουμε οποιοδήποτε μέτρο που θα ανακουφίσει τον λαό, οποιαδήποτε θετική πρόταση», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σε ερώτηση αν θα στηρίξει μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Πέθανε ο Στηβ Κακέτσης

 kaketsis_arthro 

Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης και τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ ανάμεσα στα μαγαζιά που είχε ήταν και η θρυλική «Νεράιδα». 

Η υγεία του Στηβ Κακέτση είχε επιδεινωθεί σοβαρά, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Μάρτιο. Τότε, χρειάστηκε να νοσηλευτεί μερικές ημέρες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο. 

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη Αναστάτωση στις Μοίρες και το Τυμπάκι, στους δρόμους οι κάτοικοι

  

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:58 της Πέμπτης, στο νότιο τμήμα του νομού Ηρακλείου. Το επίκεντρο είναι 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος είναι 8,9 χιλιόμετρα


Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος τιης δόνησης στους 5 βαθμούς και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Χρ.Δήμας: «2 λεπτά για την Ελλάδα των εξαιρετικών επιδόσεων στην έρευνα και την καινοτομία»

 

 


Το απολογιστικό βίντεο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ενδεικτικές πολιτικές για την Ελλάδα των ρεκόρ και των εξαιρετικών επιδόσεων στην έρευνα και την καινοτομία, στην οικονομία και στον ρυθμό ανάπτυξης, παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή των απολογισμό του Elevate Greece.
 
Στο κομμάτι της Έρευνας & Καινοτομίας, η Ελλάδα κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στην βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022.

Νίκος Παπαθανάσης: Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ζητώ τη στήριξή σας

 

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ζητώ τη στήριξή σας στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας για να σας εκπροσωπήσω με δυνατή και αποτελεσματική φωνή στη Βουλή.

Δείτε το βίντεο

Νίκος Παπαθανάσης
Υποψήφιος Βουλευτής Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Αρμόδιος για Στρατηγικές-Ιδιωτικές Επενδύσεις & ΣΔΙΤ

'

Κεντρική Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο 19/5

 

Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο την Παρασκευή 19/5/2023 στις 20:30 στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ