Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Μεγάλη κινητοποίηση – Ετοιμάζονται πούλμαν από όλη την Ελλάδα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Μεγάλη κινητοποίηση – Ετοιμάζονται πούλμαν από όλη την Ελλάδα | in.gr 
Με εκατοντάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να μεταβούν την Κυριακή στην Αθήνα οι διαδηλωτές για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να έρθει στη Βουλή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Ήδη, εδώ και μερικές ημέρες οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» αναρτούν καθημερινά στο Διαδίκτυο τα δρομολόγια που προγραμματίζεται να φτάσουν στην Αθήνα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη τόσο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι.

«Θα είναι ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ»

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Και συνεχίζει αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολική έκλειψη Σελήνης τα χαράματα της Δευτέρας – Ορατή στην Ελλάδα | in.gr
«Τρία σε ένα» το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου: πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη. Η πρώτη πανσέληνος του έτους θα συνδυασθεί με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο περίγειο) και έτσι θα φαίνεται πιο μεγάλο και φωτεινό (Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος), αλλά και πιο σκουροκόκκινο λόγω της έκλειψης.
Ολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει, όταν το φεγγάρι καλύπτεται ολόκληρο από

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η επανίδρυση της Κεντροδεξιάς (ως παράταξη εθνικής συνεννόησης)



Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Τον ακούς πώς μιλάει, και τον βλέπεις πώς κινείται, και, μόνο αν κουβαλάς… αφόρητα συμπλέγματα, δεν αναγνωρίζεις ότι, ο Κώστας Μπακογιάννης αποτελεί (ήδη) την αντανάκλαση στον καθρέφτη, μιας Κεντροδεξιάς εθνικής συνεννόησης, σύνθεσης και συναίνεσης.

Απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες, απέναντι σε παραφωνίες και υστερίες που ανατροφοδοτούν τον εθνικό διχασμό, και επί της ουσίας φουσκώνουν εκλογικά όσους είναι αντικειμενικά επικίνδυνοι για το μέλλον του τόπου. Αν όχι, για την ίδια τη Δημοκρατία.
Η συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων στον Πάνο Χαρίτο, ανακουφίζει αλλά και εξοργίζει την ίδια στιγμή.
Ανακουφίζει γιατί, επιβεβαιώνει ότι, ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη εξαιρείται του κανόνα, που θέλει τους περισσότερους γόνους πολιτικών οικογενειών να… ιδρυματοποιούνται.
Εξοργίζει, επειδή η Κεντροδεξιά, στη σημερινή ατελή εκδοχή της, δεν έχει πολλούς σαν εκείνον.
Να δίνουν συνειδητά τη μάχη απέναντι στα άκρα.
Τη μάχη για την Ελλάδα όλων.
Όχι των (ψευδο) ελίτ. Ή των ακραίων.
Το μέλλον για εκείνον, ξεκίνησε.
Όπως και η ηθική επανίδρυση της Κεντροδεξιάς…


ysterografa.gr

Δώστε μας τη λίστα με τα μνημεία που έχουν μεταβιβαστεί στο υπερταμείο - Εργαζόμενοι Υπουργείου Πολιτισμού σε υπουργό

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ συμμετέχει από κοινού με τα 16 πρωτοβάθμια σωματεία –μέλη της, στην κατάθεση εξωδίκου προς την Υπουργό κ. Μυρσίνη Ζορμπά, προκειμένου να δοθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο πλήρης κατάλογος  των Μουσείων, Αρχαιολογικών Χώρων  και  Μνημείων που έχουν  μεταβιβαστεί στο υπερταμείο. 

Για ενημέρωσής σας , παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο:

Πέτρος Τατούλης «Ανοίγουμε ένα νέο δρόμο στις πολιτικές πρόληψης για τη Δημόσια Υγεία»



Στα πλαίσια της πρόληψης και προαγωγής της υγείας ξεκινάει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου από την Ελληνική εταιρεία ΩΡΛ αλλεργίας, ανοσολογίας και ρογχοπαθειών σε συνεργασία με την ΩΡΛ κλινική του ΓΝΑ «Η Ελπίς» και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προληπτική δράση θα πραγματοποιηθεί στο γενικό πληθυσμό των νομών Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού-ΩΡΛ αλλεργίες, υπό την αιγίδα και

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια θέλουν να υποχρεώσουν τους φορτηγατζήδες να περάσουν υποχρεωτικά από το ταμείο του Μωρέα.


Τρίπολη 17-1-2019
                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
https://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/migrated/teaser/laikh-syspeirwsh_56.jpg?itok=SB0nppbK          Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους ιδιόκτητες φορτηγών αυτοκινήτων σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, για απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους από την παλιά εθνική οδό Τρίπολης Σπάρτης.
          Θέλουν να αναγκάσουν το φορτηγατζή να περάσει από το ταμείο του

Οι μεγάλες υποσχέσεις Τατούλη για την Κορινθία...

http://isthmos.gr/images/images-uploads/6424/asopos-tatoulis33__art-big.jpg
Πόσες φορές ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, υποσχέθηκε ότι θα κάνει βασίλισσα την Κορινθία;;;
Πολλές απο το 2010 μέχρι σήμερα αλλά κάθε φορά φτιάχνει  ένα «όραμα», εξαγγέλει φαραωνικά έργα και μετά αυτά ξεχνιούνται, για να τα εξαγγείλει την επόμενη φορά, στις επόμενες εκλογές και πάει λέγοντας.
Ολες οι μεγάλες εμπνεύσεις του περιφερειάρχη για την Κορινθία αποδείχθηκαν απλά άυλες υποσχέσεις, μόνο και μόνο για να μην γκρινιάζουν οι Κορίνθιοι.
Κάθε φορά με δραματικό τρόπο, ανακοίνωνε μεγάλα έργα που ήταν αέρας.
Να θυμηθούμε τι έχει υποσχεθεί και τι δεν έχει κάνει;

Γ. Στασινός: Σε λειτουργία τρείς νέες σύγχρονες και χρήσιμες υπηρεσίες για το επιστημονικό και επαγγελματικό έργο των μηχανικών Τριπλά εγκαίνια δορυφορικής εστίας τεχνολογικής πληροφόρησης ΟΒΙ PATLIB, Αναγνωστήριο Πραγμάτων - FabLab για την ανάπτυξη της Καινοτομίας και Έκθεσης Αφίσας τεχνικής διαφήμισης, όλα στην «καρδιά» της Αθήνας, στην Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ


«Αναβαθμίζουμε τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ, με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και δυναμικές συνεργασίες, που στόχο έχουν να γίνουν πόλος έλξης και να προσφέρουν σύγχρονες και χρήσιμες υπηρεσίες για το επιστημονικό και επαγγελματικό έργο των μηχανικών». Αυτά  τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, απευθύνοντας χαιρετισμό στη σεμνή τελετή τριπλών εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 στα γραφεία της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ (Λέκκα 23-25) στο κέντρο της Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη  λειτουργίας των τριών νέων δραστηριοτήτων, που θέτει σε εφαρμογή το ΤΕΕ,  οι οποίες είναι:

ΜΑΡΙΑ ΘΕΛΕΡΙΤΗ: Ολοκληρωμένος προγραμματισμός των προσλήψεων στην Δημόσια Διοίκηση και ενίσχυση του ΑΣΕΠ, ως καταξιωμένου θεσμού αξιοκρατίας, είναι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης



Στην ομιλία της, εχτές στην αρμόδια επιτροπής της βουλής η Μ. Θελερίτη, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο συνιστά αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια των νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια διοίκηση και όχι μια ad hoc και εν κενώ νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

 «Επιδιώκουμε να ανασυγκροτήσουμε και να αναβαθμίσουμε την δημόσια διοίκηση, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε το ΑΣΕΠ, που ως θεσμός έχει

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο Νίκα και ζητά να γίνει διορισμένος Περιφερειάρχης



Δελτίο Τύπου

Ένα μέγα πολιτικό ζήτημα για την ΝΔ και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν τις Περιφερειακές εκλογές ανακύπτει μετά τις δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα. Ανερυθρίαστα ζητά επιστροφή στο παρελθόν, κατάργηση των αιρετών Περιφερειών και επανασύσταση των κρατικών Περιφερειών.
Αντιμέτωπος λοιπόν με την συντριπτική ήττα που του επιφυλάσσουν οι Πελοποννήσιοι στις εκλογές του Μαΐου, ο κος Νίκας προσδοκά κατάργηση των

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο ΚΑΠΗ Δερβενίου

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Την Πέμπτη 16 Ιανουάριου 2018, ώρα 06:00μμ, πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Δερβενίου, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στο φιλόξενο χώρο του ΚΑΠΗ, σε μια ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Κάσσιος και Εμμανουήλ Αλογογιάννης, η πρόεδρος Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλλη, ο Διευθυντής του Ευθύμιου Κέντρου Κορίνθου και άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Χρήστος Κολοκυθάς, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Κολοκυθάς ο οποίος είχε συμβάλει ενεργά προ δεκαετίας στην οργάνωση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ Δερβενίου, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο Δήμαρχος στη συνέχεια παρουσίασε τη νέα κοινωνική λειτουργό του Δήμου κ. Παπαστεφάνου Γεωργία, η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία του ΚΑΠΗ. Τέλος μετά την κοπή της πίτας, ευχήθηκε σ’ όλους μια ευτυχισμένη & δημιουργική χρονιά.

Ο ΧΑΡΗΣ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" με υπ. Περιφερειάρχη τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
Τις τελευταίες ώρες ανακοινώθηκαν από τον συνδυασμό " Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" με υποψήφιο Περιφερειάρχη , τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα , τρεις νέες υποψηφιότητες , μια για την Κορινθία και δύο για την Αρκαδία.
 Υποψήφιος ( ο 6ος κατά σειρά) ανακοινώθηκε  στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Κορινθίας, ο πρώην Δήμαρχος Χάρης Βυτινιώτης . Επίσης υποψήφιοι ( 4ος και 5ος κατά σειρά) ανακοινώθηκαν στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Αρκαδίας ο περιφερειακός σύμβουλος, εκπαιδευτικός  Ιωάννης Κατσίρης και ο Δ/ντης χειρούργος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και πρώην Δήμαρχος Β. Κυνουρίας, Μανώλης Σκαντζός.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.
Καλούμε όλους τους ενεργούς σκεπτόμενους πολίτες, όλους τους Συλλόγους του Μωριά να ενώσουμε τις φωνές μας, δίνοντας όλοι μαζί τον αγώνα για την προάσπιση του ονόματος και το χώμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.
Τα ψέμματα τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν.......
"Ότι γράφτηκε με αίμα , δεν ξεγράφεται με ψέμα".
Όλοι μαζί ο Ελληνικός λαός ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας, ενάντια στο ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.

"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"
Καρυώτης Γεώργιος
Εφ Λγός (ΕΔ)
Πρόεδρος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.)

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αναχωρήσεις λεωφορείων για το Συλλαλητήριο της Κυριακής 20/01/2019
Από Κόρινθο Επιτροπή Πολιτών για τη Μακεδονία,κα. Μιχαηλίδου Τηλ : 6943584803
Από Κόρινθο τηλ : 27410 75703 Diogenis Travel Agency
Από Λουτράκι Τηλ : 27440 23769 Heraion Tours
Από ΝεμέαΤηλ : 27410 75702 Diogenis Travel Agency
Από Ξυλόκαστρο - Κιάτο - Βραχάτι - Κόρινθο , κ. Παπαχρήστος Τηλ: 6972218360
Από Αίγιο Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση
Από Αρκαδία
Κοντοβάζαινα και τα γύρω χωριά, κ. Βασίλης Χίτος Τηλ : 69777 000 55

Από Άργος Δημαρχείο Άργους - ΜυκηνώνΤηλ : 2751-360033
Από Πύργο Ηλείας κ. Κυριάκος Τηλ : 6977630620 κ. Χρυσοβαλάντης Τηλ : 6972556625
Από Κυπαρισσία ΜεσσηνίαςΒασίλειος Σαρίας Τηλ : 6932776587
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Δηλώστε συμμετοχή.....

Έξοδα παράστασης και ορισμός ΔΣ των Δημοτικών ΝΠΔΔ: Τι έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο


Δύο σημαντικά ζητήματα για τις Διοικήσεις των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) των Δήμων αφορά η αριθμ.165/2018 Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το πρώτο ζήτημα είναι εάν οι Αποφάσεις ορισμού/εκλογής του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού ΝΠΔΔ απαιτείται να δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τι γίνεται εάν δεν δημοσιευτούν.
Το δεύτερο, εάν οι Αποφάσεις καθορισμού των εξόδων παράστασης αυτών,μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ και υπό ποια προϋπόθεση.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τον ορισμό και τα έξοδα

Φάτε καθημερινά διπλάσια φρούτα-λαχανικά και το μισό κρέας


fate-kathimerina-diplasia-froyta-laxanika-kai-to-miso-kreas.jpgΑυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ και ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


 
ΔΗΛΩΣΗ

ΓΕΩΡΓΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ &

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Οι κρίσιμες εποχές που εξακολουθούμε να διανύουμε, ειδικά στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας που μαστίζεται από την κρίση και τον αντίκτυπό της, απαιτούν υπερβάσεις και υπερπροσπάθεια. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, πρέπει να πρωτοστατεί στη  μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σχεδιάζοντας με προνοητικότητα και όραμα, υλοποιώντας με προγραμματισμό και συνέπεια, αποδίδοντας οφέλη για τον τόπο και τους πολίτες του. Ακόμα και διεκδικώντας από την κεντρική κυβέρνηση περισσότερα και καλύτερα.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να ενώνει και να ισχυροποιεί τη φωνή των πολιτών και να αγωνίζεται για να κάνει πράξη τις δίκαιες προσδοκίες τους.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια.

Ως μέλη του εμπορικού κόσμου του Δήμου Κορινθίων που καθημερινά αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στο καταναλωτικό κοινό και δημιουργώντας συνθήκες  ανάπτυξης της τοπικής αγοράς και οικονομίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε μια γνήσια προσπάθεια διαμόρφωσης ευνοϊκότερων υποδομών και συνθηκών για τους συναδέλφους επαγγελματίες και τον τόπο μας.

 Με αυτές τις σκέψεις, στις προσεχείς εκλογές συμπορευόμαστε με τον Πελοπίδα Καλλίρη και στηρίζουμε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Κορινθίων. Για το Δήμο Κορινθίων που μας αξίζει!


Γεώργαρης Βασίλειος
Επιχειρηματίας
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας
Παπαϊωάννου Ευάγγελος
Επιχειρηματίας
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Τα βασικότερα σημεία των 2 νέων δράσεων Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας και Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων




*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Δύο νέες χρηματοδοτικές Δράσεις, ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο που αφορούν την ενίσχυση/επιδότηση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε πολλές και διάφορες οικονομικές δραστηριότητες όπως:

Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση, Μεταποίηση καθώς και πλήθος Υπηρεσιών (μεταφορές, εκδόσεις, ανάπτυξη λογισμικών, λογιστική, συμβουλευτική, μηχανικών, ιατρική, θεάματος κ.α.)

Σε μια προσπάθεια να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες,  οδηγίες και διευκρινίσεις κωδικοποιήσαμε τα βασικότερα σημεία των δυο  Δράσεων:

Φερριτίνη. Πότε είναι χαμηλή και πότε υψηλή. Η σημασία της στην σιδηροπενική αναιμία;





Η φερριτίνη αποτελεί την κύρια ουσία στην οποία αποθηκεύεται ο σίδηρος. Η Φερριτίνη (Ferritin) είναι μια πρωτεΐνη που δεσμεύει τον σίδηρο και λειτουργεί στον οργανισμό σαν αποθήκη σιδήρου.
Τα 2/3 περίπου του αποθηκευμένου σιδήρου είναι συνδεδεμένα με τη

Αντισταθμιστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες από συμβάσεις υδρογονανθράκων

Ξεκίνησε πρόγραμμα που αφορά αντισταθμιστικά οφέλη προς το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες τα οποία προβλέπονται στις συμβάσεις μίσθωσης παραχώρησης του δικαιώματος ...

airetosgr

Δήμοι με λιμάνια: Εκδόθηκε η εφαρμοστική Εγκύκλιος για τους Οργανισμούς Λιμένων που δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη

Σε ταχεία έκδοση Εγκυκλίου προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για διατάξεις του νόμου 4587/2018 (Φ.Ε.Κ. Α’ 218/24.12.2018), μεταξύ των οποίων το άρθρο 33 που όρισε ότι οι Οργανισμοί Λιμένων θα ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


ΑΑΔΕ: Πώς θα κάνουν οι σύζυγοι χωριστές φορολογικές δηλώσεις -Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή

 
Την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι σύζυγοι μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για την υποβολή χωριστών ηλεκτρονικών δηλώσεων ενεργοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σημειώνεται ότι από φέτος είναι δυνατή η υποβολή χωριστών δηλώσεων συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος (φορολογικού έτους 2018 και επομένων. 
Για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην Α.Α.Δ.Ε. την επιλογή του αυτή, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου

ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Υποτίμηση της νοημοσύνης και από τους 300 βο(υ)λευτές της Ελληνικής Βουλής που πασχίζουν να παίξουν όσο πιο πιστευτά γίνεται τον υποκριτικό τους ρόλο ανάμεσα στην ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και τη Συμφωνία παράδοσης της μίας και μοναδικής μη ελληνικής πια Μακεδονίας παγκοσμίως, με τη βούλα των Ελλήνων.

Το ξεψύχησμα της Μεταπολίτευσης που κλείνει όπως ξεκίνησε, με απώλεια

Οι Πρέσπες διαλύουν τα μικρά κόμματα – Δεν μένει τίποτε όρθιο στο πολιτικό σκηνικό

Οι Πρέσπες διαλύουν τα μικρά κόμματα – Δεν μένει τίποτε όρθιο στο πολιτικό σκηνικό | in.gr 
Το Κίνημα Αλλαγής ξαναγίνεται… μικρό ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι στέρεψε, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι πλέον λίγοι και καθόλου ανεξάρτητοι, η Ενωση Κεντρώων θυμίζει συνοικιακό μαγαζί.
Κάπως έτσι περιγράφεται το πολιτικό σκηνικό στη χώρα με τα μικρά κόμματα να συνθλίβονται στις μυλόπετρες του δικομματισμού και τη συμφωνία των Πρεσπών

ΝΔ: Κανείς δεν είχε διανοηθεί να κάνει όσα έκανε ο κ. Τσίπρας


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος. 
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή

Μητσοτάκης: Δεσμευόμαστε για ποιοτική δημόσια υγεία για τους Έλληνες


Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από μία άνευ προηγουμένου κρίση εξαιτίας της τραγικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν