Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαντάμε στις προκλήσεις με εθνική ενότητα – Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαντάμε στις προκλήσεις με εθνική ενότητα 
Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης, εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της χώρας αλλά και στους συμμάχους έστειλε ο Κυριακος Μητσοτάκης από τον Ωρωπό, όπου μίλησε σε εκδήλωση της Βουλής για την παραχώρηση των παλιών φυλακών στον Δήμο.
Αναφερόμενος στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεω ν με αφορμή και την έκδοση navtex, ο πρωθυπουργός είπε μεν ότι  “το περιβάλλον γύρω μας είναι ασταθές, οι γείτονές μας φροντίζουν συνεχώς να το φορτίζουν” αλλά

ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Θέμα 24ώρων η αποφασιστική απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για την καταπάτηση του ελληνικού υποθαλάσσιου εδάφους. Ο Τούρκος Πρόεδρος στη δύση της πολιτικής του  καριέρας αρνείται να αποδεχτεί την αποτυχία του ανεδαφικού δόγματός του. Την ανάδυση μίας Ισλαμικής Τουρκικής παγκόσμιας κυριαρχίας. Μπροστά στις ύαινες που τον περιβάλλουν μάχεται σε Λιβύη, Συρία, Αρμενία για να αποφύγει το τέλος, για να διατηρήσει το κράτος του 1923, μάταια.

Δυστυχώς για τον ίδιο ουδείς θέλει μία Τουρκία πάλι στην αυλή της Βιέννης και

ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ REIS!

Της Λέττας Καλαμαρά 

Τύμπανα ελληνο-τουρκικού πολέμου βαράει ο Μητσοτάκης γράφοντας και αυτός την ιστορία του, μετά τον Αλέξη Τσίπρα και το νταούλι του. Τα ψιλά γράμματα της ευρωπαϊκής συμφωνίας - ασυμφωνίας  και της συγκέντρωσης του

Ο Πρόεδρος της Βουλής για την απώλεια του Ανέστη Λώρα

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Ανέστη Λώρα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
«Ο Ανέστης Λώρας, έφυγε πλήρης ημερών, έχοντας διαγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία στη δικηγορία ενώ παράλληλα, υπηρέτησε πιστά το λαό των Ιωαννίνων που τον τίμησε με την ψήφο του, εκλέγοντάς τον βουλευτή του Νομού, σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο προδικτατορικά, όσο και μεταδικτατορικά.
Με την ίδια θέρμη υπηρέτησε και τα αξιώματα του υφυπουργού Εμπορίου και υφυπουργού Οικονομικών, μέσα από τα οποία προσπάθησε και πέτυχε να σταθεί αρωγός στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήρια μου».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις για τη NAVTEX - Μπαράζ παραβιάσεων και προκλήσεων από τους Τούρκους

Μπαράζ παραβιάσεων και προκλήσεων από τους Τούρκους - Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις για τη NAVTEX
Σε μπαράζ υπερπτήσεων στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου επιδίδονται τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, μετά την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για έρευνες εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω, στα

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για γενικό lockdown – Τίποτα δεν έχει τελειώσει

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Οι αριθμοί των κρουσμάτων – 53 ακόμη ενεργά 
 
«Το εβδομαδιαίο ραντεβού γίνεται για να υπάρχει έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το άνοιγμα της χώρας και να ξέρουμε πώς εξελίσσεται η προσπάθεια», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανοίγοντας την ενημέρωση για τον κορωνοϊό που πραγματοποιείται και πάλι από σήμερα, μια φορά την εβδομάδα.
Οπως είπε, από την ημέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, έχουν νοσήσει συνολικά 4.007 άνθρωποι, 1.030 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο ενώ 195 έχουν καταλήξει.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε «είπαμε ότι

Αστέρας Τρίπολης: Το νέο σήμα της ομάδας!

 Αστέρας Τρίπολης: Το νέο σήμα της ομάδας! (pic, vid)
Το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δεσπόζει στο νέο σήμα του Αστέρα Τρίπολης!
Το σήμα κατατεθέν της πόλης με τον εμβληματικό οπλαρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης, θα είναι το νέο σήμα του Αστέρα Τρίπολης από το οποίο βέβαια δεν έχει φύγει το αστέρι!
Η ενημέρωση από την ΠΑΕ

Φωτιά τώρα στο Ελληνοχώρι Κορινθίας

φωτιά
Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι   (Τρίτη  21.07.2020}, σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι του Δήμου Βέλου – Βόχας.
Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από το Κιάτο και την Κόρινθο, ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Ο συναγερμός… ήχησε άμεσα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσο η πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Ο Χρίστος Δήμας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας παρέστη χθες, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο κ. Δήμας παρουσίασε το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον θετικό αντίκτυπο που αυτό θα έχει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ειδικότερα στους τομείς της έρευνας και την καινοτομίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, προέβη στην περιγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας, δίνοντας περισσότερο έμφαση στα ακόλουθα :

ΑΣΕΠ: Πήρε ΦΕΚ η προκήρυξη 2Ε/2020 –Αιτήσεις για θέσεις αορίστου χρόνου


Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2Ε/2020) για την πλήρωση συνολικά δέκα (10) θέσεων, Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει,όπως αναλυτικά αναφέρονται αυτές στον παρακάτω ΠΙΝΑΚΑ ΘΕΣΕΩΝ/ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ/ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΩΝ/ ΚΛΑΔΩΝ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) που συστάθηκε με το

Π.Ε. Κορινθίας: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 - Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες - Απαγόρευση ...
                                   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

          Κόρινθος,   21.07.2020
                     






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 159626/405/10.07.2020 (ΑΔΑ:6ΙΞΔ7Λ1-ΦΒ1) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 126333/654/15.06.2020  απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Το ενδιαφέρων του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή για τη μονή Προφήτη Ηλία Ζαχόλης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνεται ο Βλάσης Τσιώτος, άτομα στέκονται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες Στον Εσπερινό που τέλεσε την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, στη μονή Προφήτη Ηλία Ζαχόλης, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας  κ. Τάσος Γκιολής.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μοναστήρι κάηκε ολοσχερώς το 2000 και έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αποκατάστασή του.
Ειδικότερα, η εν λόγω πρόταση -με προϋπολογισμό 1.688.880 ευρώ- περιλαμβάνει εργασίες όπως, στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών, βρίσκεται δε σε διαδικασία αξιολόγησης από τις υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής.