Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ψηφίστηκε η σύμβαση ΦΟΔΣΑ-Περιφέρειας για τα απορρίμματα

Με ψήφους (ονομαστική ψηοφορία με καταγραφή των ονομάτων που ψήφισαν, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Άργους) 22 υπέρ, έναντι 17 κατά (υπήρξαν και 3 απουσίες), η γενική συνέλευση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διεξήχθη, σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη, αποδέχθηκε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ αυτής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό.
Αυτό σημαίνει, ότι, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, εξουσιοδοτεί την Περιφέρεια, να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση του ΣΔΙΤ (έχουν βελτιωθεί όροι του) και στην υπογραφή του έργου με τον ανάδοχο (ΤΕΡΝΑ).
Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρξαν εκπλήξεις, σε σχέση με τις προθέσεις των μεγάλων δήμων της Πελοποννήσου.
Κάποιοι απ’ τους 26 Δήμους, τάχθηκαν καθαρά υπέρ του ΣΔΙΤ, κάποιοι άλλοι, συμφώνησαν με το ΣΔΙΤ, επιθυμώντας ωστόσο, περαιτέρω βελτιώσεις και προσαρμογές, ενώ δήμοι, όπως αυτοί, της Σπάρτης, της Τρίπολης, του Άργους, της Κορίνθου και της Βόρειας Κυνουρίας, αντιστάθηκαν στο ΣΔΙΤ, επιμένοντας στην αποκεντρωμένη-δημοτική-διαδημοτική διαχείριση των σκουπιδιών, υπενθυμίζοντας στο τέλος, ότι θα μείνουν πιστοί στις θέσεις τους και ότι θα διεκδικήσουν νομικά το δίκιο τους. Μάλιστα, ο κ. Πνευματικός (δήμαρχος Κορινθίων), μη θέλοντας να νομιμοποιήσει με την παρουσία του την διαδικασία της ψηφοφορίας, αποχώρησε απ’ την αίθουσα.
Ένας άλλος δήμος, αν και συμφώνησε με την μέθοδο ΣΔΙΤ, είχε απορίες για την συγκεκριμένη σύμβαση και είπε «όχι» στην ψηφοφορία.
Όσον αφορά το θέμα της εκλογής νέου προέδρου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα (έχει παραιτηθεί εδώ και ημέρες ο πρόεδρος Γρυπιώτης), η εκκρεμότητα αυτή, πρόκειται να λυθεί σε νέο συμβούλιο αφού υπήρξε αναβολή.

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Θετική εξέλιξη η απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου»



Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να υλοποιηθεί το μοναδικό νόμιμο, το πιο φιλικό περιβαλλοντικά και κυρίως το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη έργο αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΝΔ: Το αφήγημα Τσίπρα συγκρούεται με την πραγματικότητα

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία ασκούν ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Σε ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος σημειώνουν ότι «το

Πόσο φυσικές είναι οι «φυσικές ορμόνες;



Πόσο φυσικές είναι οι «φυσικές ορμόνες;

DSfasdasdsadasdsadxzcxcasddcfasw.jpg
H χρήση του όρου «φυσικό» σε κάθε προϊόν ήταν κάτι που ανέκαθεν δημιουργούσε θετικές εντυπώσεις στο κοινό. Έτσι χρησιμοποιήθηκε ακόμα και από τις φαρμακοβιομηχανίες σε προϊόντα για ορμονική αποκατάσταση και υποκατάσταση γυναικών και ανδρών. Πόσο «φυσικές» είναι, όμως, αυτές οι «φυσικές

ΑΣΕΠ: Έρχονται εννέα προκηρύξεις για 1.759 μόνιμες θέσεις (λίστα)


Εννέα προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ, τους επόμενους μήνες για μόνιμες προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.
Οι συγκεκριμένες προκηρύξεις θα δημιουργήσουν 1.759 μόνιμες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και αφορούν προσωπικό τόσο Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, αλλά και προσλήψεις προσωπικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΔΕ).
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες της aftodiokisis.gr, ήδη κάποιες από τις προκηρύξεις έχουν αποσταλεί στο ΑΣΕΠ, ενώ κάποιες άλλες θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα:

Δήμαρχος Σαλαμίνας:Μεγάλη η περιβαλλοντική ζημιά-Να γίνει απόδοση ευθυνών

Εμφάνιση «Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη έκταση της ζημιάς» τονίζει, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα αντιμετωπίζει κανένας, ειδικά ο κ. Τσίπρας περιφρονητικά την Κεντροαριστερά

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Ανδρουλάκης Νίκος - Androulakis Nikos«Ποιοι βάζουν τα διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς; Αυτοί που συγκυβερνούν με τον Καμμένο; Ας τελειώνουμε κάποια στιγμή με τα παραμύθια». Αυτό τονίζει σε αιχμηρή παρέμβασή του στο ραδιόφωνο 24/7 ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά αναφέρει:
«Όταν ο κ. Τσίπρας έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στην

Πέτρος Τατούλης «Κύριε Πρωθυπουργέ, το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου ανήκει σε όλους τους πολίτες»



https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Petros_Tatoulis.jpg«Τα 13 Αναπτυξιακά Συνέδρια, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση των Περιφερειαρχών της Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό της χώρας, στόχο έχουν τη διαμόρφωση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας ανά Περιφέρεια και προϋποθέτουν τη θεσμική συνεργασία μεταξύ φορέων της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης.
Με έκπληξη είδαμε την προσπάθεια κομματικοποίησης του επικείμενου συνεδρίου της Πελοποννήσου, το

Δήλωση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνας Νικολάκου



http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/8f902d649eff38c5165c04fe32c01509_XL.jpg 
«Η συμπεριφορά του Δημάρχου Κορινθίων είναι πολιτικά απαράδεκτη και επικίνδυνα επιβλαβής για τους δημότες του, καθώς αρνείται συνεχώς να συνεργαστεί για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.
Με την άρνησή του αυτή άφησε την Κόρινθο εκτός των κέντρων κοινότητας και στέρησε από όλους τους

Prototype by TEE: ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας του ΤΕΕ.

Εμφάνιση Prototype_by_tee_logo_large.png
«Από σήμερα ως Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σηματοδοτούμε το οργανωμένο πέρασμα σε μια νέα φάση υποστήριξης των δυναμικών επιχειρήσεων, των καινοτόμων ιδεών, της εξωστρεφούς παραγωγής», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου, ότι άρχισε από σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017  και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο

Αφιέρωμα ταινιών που έχουν διακριθεί με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

  logoTIFF el               


ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Αφιέρωμα ταινιών που έχουν διακριθεί με το Βραβείο της Βουλής
των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»
13-17 Σεπτεμβρίου 2017
Αίθουσες Σταύρος Τορνές & Τζον Κασσαβέτης
Είσοδος ελεύθερη

Ταινίες που προκάλεσαν αίσθηση και τις θυμόμαστε για καιρό. Ταινίες που προάγουν οικουμενικές αξίες, ευαισθητοποιούν και αναδεικνύουν προβληματισμούς, αποκαλύπτοντας την απέραντη ομορφιά αλλά και την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης. Θα τις ξαναδούμε με χαρά στο αφιέρωμα «Αριστουργήματα των τελευταίων χρόνων», που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 13 έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζον Κασσαβέτης του ΦΚΘ (Αποθήκη 1, Λιμάνι). Πρόκειται για ταινίες που διακρίθηκαν με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 2005 μέχρι σήμερα. 

Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι θέμα Δημόσιας Υγείας;




Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι θέμα Δημόσιας Υγείας;Γράφει ο
Απόστολος Βανταράκης
αναπλ. καθηγητής Υγιεινής, τμ. Ιατρικής, Παν/μιο Πατρών 
Επιστημονικός Συνεργάτης του Σ.Π.Ο.Α.Κ.



 
Είναι κλειστή και βαθιά θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Αρχίζει από το Ιόνιο πέλαγος, δυτικά, και καταλήγει στον ισθμό της Κορίνθου, ανατολικά. Εχει συνολικό μήκος 127 χιλιόμετρα. Εχει χαρακτηριστεί σαν μια μικρή Μεσόγειος έχοντας, μια είσοδο και μία έξοδο. Περιβάλλεται από 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδα, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας) και τους Νομούς Αιτωλ/νίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αττικής, Κορινθίας, Αχαΐας και από πόλεις & χωριά που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Διαθέτει σπάνια προστατευόμενα οικοσυστήματα όπως οι «κήποι» των κοραλλιών, τα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, που

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση Πεπραγμένων 2016 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Εμφάνιση IMG_2017_09_12_039.jpg
                                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, επέδωσε σήμερα την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2016 ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Στην επίδοση της ετήσιας Έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής

Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με θέμα την ακρόαση των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου και πέντε θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδριάζει σήμερα από τις 10:00 η Διάσκεψη των Προέδρων με θέμα ημερήσιας διάταξης την ακρόαση, από τα μέλη της, των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Γιαννακόπουλου, κυρίας Ειρήνης Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη, κ. Δημητρίου Κράνη και των Αρεοπαγιτών κυρίας Μαρίας Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και κ. Βασιλείου Πέππα, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που κενώθηκε την

Πράγματι είναι… large! Αλλά στην εξαπάτηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτά γίνονται όταν προσπαθείς να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Η συνέντευξη Τύπου που ο κ. Τσίπρας έδωσε στην Θεσσαλονίκη ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική των προθέσεών του και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σε πλήρη ανάπτυξη σχέδιο δημιουργίας ενός τεχνητού αντιδεξιού μετώπου.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί (για τις ανάγκες του παρόντος) να βαστήξει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Οι ανάγκες του παρόντος περιλαμβάνουν τον κ. Καμμένο. Γι’ αυτό και σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο Καμμένος και το κόμμα του ανήκουν στον χώρο της

Επείγον: Αποκεφαλίζουν παιδιά

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αυτήν τη στιγμή τα στρατεύματα της Μιανμάρ κατασφάζουν την κοινότητα των Ροχίνγκια -- αποκεφαλίζουν ακόμη και μικρά παιδιά. Το πιο εξωφρενικό: ο στρατός έχει την στήριξη της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας -- ας απαιτήσουμε να πάψουν να στηρίζουν τα αιμοβόρα στρατεύματα για να σταματήσει η σφαγή!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Ελάχιστοι είχαν ακουστά τη Ρουάντα, μέχρι που δολοφονήθηκαν εκεί 800.000 άνθρωποι. Αυτήν τη στιγμή η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Μιανμάρ, όπου η κοινότητα των Ροχίνγκια καταδιώκεται από διψασμένα για αίμα στρατεύματα που πλέον δρουν ανεξέλεγκτα.  

Είναι αρρωστημένο. Αποκεφαλίζουν ακόμη και μικρά παιδιά.
 

Το εξωφρενικό είναι ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τις σφαγές στηρίζονται από χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία κι η Ιταλία!
 

Οι στρατηγοί της Μιανμάρ επενδύουν εδώ

Athens Rum & Whiskey Festival 2017 - Φεστιβάλ Ρουμιού και Ουίσκι 2017

Εμφάνιση athensrumfestival-41.jpg


Είμαστε πάλι εδώ! H Αθήνα γιορτάζει το 2ο φεστιβάλ ρουμιού! Φέτος θα έχει παρέα και το ουίσκι!

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε, να γνωριστείτε καλύτερα με αυτά τα δύο μεγάλα αποστάγματα δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο αξιόλογα προϊόντα που υπάρχουν στην ελληνική και διεθνή αγορά, στους φιλόξενους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

Πολύ ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 
Πολύ ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 12,4 ποσοστιαίες μονάδες.  
  Αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc που

Αντιπολίτευση για Eldorado: Ο Τσίπρας φέρνει μόνο αποεπένδυση

Αντιπολίτευση για Eldorado: Ο Τσίπρας φέρνει μόνο αποεπένδυσηΟι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την Eldorado Gold: Κατηγορούν την κυβέρνηση για αποεπένδυση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Καταστροφικά τα «πήγαινε-έλα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις επενδύσεις», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης. Η Φ. Γεννηματά δήλωσε πως «το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, καταρρέει», ως «προσωπικά υπεύθυνο και ένοχο για την αποχώρηση του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στη χώρα», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Γ. Μανιάτης, ενώ ο Ανδ. Λοβέρδος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, επικαλούμενος ότι τα στελέχη της εταιρείας «αγνοούν το ακριβές θέμα της διαιτησίας». - Η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης...

eklogika.gr

Γ. Μανιάτης προς Α. Τσίπρα:«Απαντήστε στη Βουλή για την απόλυση 2.500 εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση»




ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Ο. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ



Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, με αφορμή την ανακοίνωση για αναστολή  λειτουργίας των Μεταλλείων Χαλκιδικής.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης

ΘΕΜΑ: «Προσωπική σας ευθύνη κ. Πρωθυπουργέ το κλείσιμο των Μεταλλείων Χαλκιδικής και η απόλυση 2.500 εργαζομένων»
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το μνημείο του Λεωνίδα στην Μελβούρνη

Του Γιώργου Λεκάκη

Την ανάγλυφη εικόνα (και όχι προτομή, διότι «προτομή» καλείται μόνον των ζώων – βλ. Αμμώνιος), του αρχαίου βασιλιά και ήρωα της Σπάρτης, Λεωνίδα, τον ήρωα των Θερμοπυλών, μπορεί να μην την συναντά κανείς σε κάθε πόλη της Ελλάδος, αλλά θα την βρει στην… Πλατεία Σπάρτης στο Μπράουνσβάικ της

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 82η ΔΕΘ

  • Διαπεριφερεριακή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας με κοινές δράσεις εξωστρέφειας
  • Στην Πελοπόννησο το Πανευρωπαϊκό Πολιτιστικό Συμπόσιο και το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών το 2018
  • Αποκτά «στέγη» στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Πελοποννήσου 


 Εμφάνιση φωτο1.JPG
Με σημαντικές επαφές δικτύωσης και δράσεις προβολής για την Πελοπόννησο ξεκίνησε η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου με δικό της stand στον ενιαίο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η 82η ΔΕΘ ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 εκθετών. Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.