Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η 8η αγωνιστική στη Β Κορινθίας

Β1 Κατηγορία
 8η αγωνιστική
 ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣ.- ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05-ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



Β2 Κατηγορία
8η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤ. - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΑΠΕΣΣΑΣ Λ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Πήρε κεφάλι η Δάφνη Εξαμιλίων

 Ισόπαλος 1 - 1 έληξε ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ισθμιακό  και  την Δάφνη Εξαμιλίων, στο πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας. Με το βαθμό που πήρε η Δάφνη στο |"Γιάννης Στέφας", σήμερα πήρε προσωρινό προβάδισμα 1 βαθμού στη κορυφή της βαθμολογίας, έχωντας ένα αγώνα περισσότερο από Ολυμπιακό Άσσου που αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας με τον Σολομό και Ηρακλή Λεχαίου που αντιμετωπίζει την Δάφνη Πουλίτσας.
Στους άλλους αγώνες στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού φιλοξενεί στην κοινή τους έδρα τον  Αετό Κρυονερίου, ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό , ταΤαρσινά μάχονται τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, η Πρρόοδος φιλοξενεί την Περαχώρα και ο Φωκάς τον Πανσολυγειακό

Η 9η αγωνιστική  
6.12.14
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  1 - 1
 7.12.14
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

Νέα "σφαγή΄" του Αστέρα Δερβενίου, στη Νεμέα, και συνωστισμός 5 ομάδων στη κορυφή

Mετά τις εκτός έδρας ήττες  Αστέρα Δερβενίου και Θύελλας Πετρίου , στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθία, συνωστισμός παρατηρείτε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου 5 ομάδες ισοβαθμούν με 21΄ βαθμούς, έκαστη.
Ο Αστέρας Δερβενίου "ανγκάστηκε" στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα , καθώς έχασε στο 34΄ 1 - 0  με τέρμα του Σγούρου στη Νεμέα, κόντρα στον Παννεμεατικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διαιτησία ήταν για μία ακόμη αγωνιστική εχθρική απέναντι στην ομάδα του Δερβενίου , καθώς λόγω αποβολών  επαιζε  από το 10' ( Μαστρογιαννόπουλος) με δέκα παίκτες και τελείωσε τον αγώνα με 9 ( Μπάκας)!!... 
Οι παίκτες του Παννεμεατικού αφιέρωσαν τη νίκη στο συμπαίκτη τους Μάκη Κριαρά και στην μικρή Ευαγγελία που έφυγε από τη ζωή, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή μετά το τέλος του ματς να ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση.

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Δημαράκης, Σγούρος, Μητράκος, Τσιάκος, Μέμικο (56’ Τσιωτάκης), Τζίνης, Παλυβός (85’ Μαντζιώρος), Κριαράς, Ροθώνης, Αναγνωστόπουλος (90’ Κωστούρος)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Τάφα, Μπάκας, Κρισάφη (73’ Καραγιαννίδης), Αντωνόπουλος, Σιώζος, Κουτρούλης, Ψαρρός (34’ Πρίφτης), Πεθαίνος

Στο ντέρμπι ης ημέρας, στο Ζευγολατιό , ο ΑΟΖ νίκησε με 3 - 0 την Θύελλα Πετρίου και την ισοβάθμισε στο βαθμολογικό "ρετιρέ"..
Το "ρετιρέ" έπιασαν και οι ομάδες  ΠΑΣ Κόρινθος και Κόρινθος '06 που νίκησαν με σκορ 4 - 0  και 3 -2 , Ολυμπιακό Λουτρακίου και  Πανκαμαριακό, αντίστοιχα..
Την ίδια ώρα ο Κύψελος , στο Ξυλόκαστρο , νίκησε με 2 - 4  την ουραγό τοπική ομάδα του Ηρακλή, ενώ η Ελλάδα βέλου έχασε  με 2 - 0 στα Αθίκια , από τον  Τενεάτη.
Ισόπαλα τέλος έληξαν οι αγώνες του ΑΟ. Σπαθοβουνίου με τους  Αγίους Θεοδώρους (1 - 1)  και στο Κιάτο του Πέλοπα  με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου ( 2 - 2).

Η 10η αγωνιστική
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ            1 - 1
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ       3 - 0
ΠΕΛΟΠΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ              2 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ     2 - 4
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ         4 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ              3 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ-ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                   2 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ     1 - 0

H Βαθμολογία
(Επί 10 αγώνων)


Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
24-
8
21
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
17-
3
21
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
16-
6
21
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
20-
11
21
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
19-
14
21
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
14-
12
17
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
16-
11
14
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
10-
14
14
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
16-
13
12
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
11-
21
12
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
10-
16
11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
8-
18
11
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
10-
13
10
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
14-
22
8
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
10-
16
7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
12-
29
5

Νίκη με 2-0 η Βέροια επί του Πλατανιά που είχε δύο δοκάρια

Έπαιξε σαν... βασίλισσα και κέρδισε η Βέροια
Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η Βέροια νίκησε τον Πλατανιά με 2-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Μπαλάφα (9') και Κάμπορα (60').
Η ομάδα της Κρήτης στο 58 έχασε μια απίστευτη ευκαιρία. Ο Μιλούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τσουράκη και ο Καντιμοίρης απέκρουσε, όμως η μπάλα στρώθηκε ξανά στον παίκτη των φιλοξενούμενων, που με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Η ομάδα της Κρήτης ήταν και πάλι άτυχη, καθώς στο 78' κεφαλιά του Γιακουμάκη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη, που είχε κακή θέση.
Βέροια (Γκρανέρο):
Καντιμοίρης, Βέρτζος (69' Οστοϊτς), Καλί, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βάσκες (65' Βεργώνης), Καλτσάς, Ντουμίτρου, Μπαργκάν (60' Μπεν), Τζινάρ, Κάμπορα.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος):
Ολιμπά, Αποστολόπουλος (65' Γιακουμάκης), Δημήτρης, Μπανανά, Μαχαμάτ, Ζαραδούκας, Φιγκέιρα (50' Τσουράκης), Τετέ, Μιλούνοβιτς (74' Γκόμεζ), Κουλιμπαλί, Τόρες.

Μολότοφ και καταστροφές σε Αθήνα - Πάτρα και Θεσσαλονίκη στις διαδηλώσεις για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Έληξε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η πρώτη συγκέντρωση και πορεία με αφορμή τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μικρής έκτασης επεισόδια έξω από το κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών, όπως και στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άνθρωποι, ενώ η Αθήνα θυμίζει «φρούριο». 
 Κλειστοί οι δρόμοι στο Κέντρο και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Ανοίγουν σταδιακά οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Κατεχάκη» και «Ευαγγελισμός».

Ποια είναι τα 11 αιτήματα που διεκδικεί η Κ.Ε.Δ.Ε. για τη βιωσιμότητα των δήμων – Κοινή συνεδρίαση με τις ΠΕΔ όλης της χώρας

Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τα προεδρεία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015.
Σκοπός της κοινής αυτής συνεδρίασης ήταν να διατυπωθεί το κοινό  πλαίσιο θέσεων και οικονομικών αιτημάτων,  που με ενότητα και αποφασιστικότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε,  θα διεκδικήσει η Αυτοδιοίκηση της χώρας από την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δήμων. Θέσεις και αιτήματα, τα οποία αύριο, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, θα τεθούν υπόψη όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, με διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, στη Βουλή.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης: Τέλος οι ποσοστώσεις, σύνδεση με τις προαγωγές – Τι θα περιλαμβάνει η «εσωτερική αγορά εργασίας» στο Δημόσιο


Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε σε μια σειρά διοικητικών μεταρρυθμίσεων και άνοιξε τα χαρτιά της για το θέμα της αξιολόγησης. Μίλησε για «ένα νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης», χωρίς ποσοστώσεις, και δυσκολίες που είχε το… μεταβατικό σύστημα Κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι αυτό, θα συνδεθεί με τις προαγωγές.
Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης που με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εφαρμοσθεί από 1.12015 και να συνδεθεί και με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (από 1.1.2016) βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Προεδρικό Διάταγμα 318του 1992 που υπογράφουν ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ως υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Σωτήρης Κούβελας! Το συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει βεβαίως βαθμολογία «κάτω από τη βάση», ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ορίζει, όπως το παρών σύστημα του υιού Μητσοτάκη, ότι υποχρεωτικά το 15% των υπαλλήλων θα πρέπει να βαθμολογούνται με αυτή.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Φωτογραφία του χρήστη Πρωτοβουλία Πολιτών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ Το διαβάσαμε από το: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

xartisΣτις δώδεκα Νοεμβρίου κυκλοφόρησε στο internet χάρτης της Καναδικής Ακτοφυλακής όπου έθετε υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά και κυπριακά θαλάσσια σύνορα. Με άλλα λόγια όταν εκπέμπει SOS ένα πλοίο στην αμφισβητούμενη ζώνη, εξυπηρετείται από τους Τουρκικούς σταθμούς Διάσωσης και όχι από τους αντίστοιχους Ελληνικούς. Ουσιαστικά ο χάρτης γρίζαρε το μισό Αιγαίο στην 25η παράλληλο. Ιδού ο χάρτης τη 12η Νοεμβρίου 2014 (ανω)


Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς αμφισβητούνται τα σύνορα της Ελλάδας από την Κρατική Ακτοφυλακή μιας χώρας φίλα προσκείμενης και συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Μετά από διασταύρωση της πληροφορίας μέσα από τους επίσημους χάρτες του «Search and Rescue Contacts», προχώρησα σε αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής (e-mail) στους διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενημερώνοντας παράλληλα την Καναδική πρεσβεία των Αθηνών. Το e-mail που απέστειλα (μεταφρασμένο στα ελληνικά):

Αυτός είναι ο Έλληνας νεαρός επιστήμονας που κατάφερε να θησαυρίσει μαζεύοντας άγρια χόρτα από το βουνό!!!


Αυτός είναι ο Έλληνας νεαρός επιστήμονας που κατάφερε να θησαυρίσει μαζεύοντας άγρια χόρτα από το βουνό!!!Δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος αναζητά στις Ράχες Μεσσηνίας την εικόνα και τα προϊόντα της ελληνικής φύσης που έχουμε ξεχάσει. Αυτός είναι και ο λόγος που τα προϊόντα του φιγουράρουν στο μενού των βραβευμένων εστιατορίων της Αθήνας και εσχάτως και του Παρισιού.
Με σπουδές στο εξωτερικό

ΜΠΡΑΒΟ! Αυτή είναι η 23χρονη Θεοδώρα από τη Νομική Αθηνών, που έκανε το Χάρβαρντ να ΠΑΡΑΜΙΛΑ! Το διαβάσαμε από το: ΜΠΡΑΒΟ! Αυτή είναι η 23χρονη Θεοδώρα από τη Νομική Αθηνών, που έκανε το Χάρβαρντ να ΠΑΡΑΜΙΛΑ!

Είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών...
Είναι 23 ετών και μαζί με άλλους συμφοιτητές της έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.
Εκεί,η Θεοδώρα Κουτεντάκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, αφού με όλη την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προκριματικών, τον περασμένο Αύγουστο, όπου πήραν μέρος 79 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, έφτασε στον τελικό γύρο -που διεξήχθη από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες- με άλλα 40 Πανεπιστήμια και κατέκτησε την τρίτη θέση!

Μάλιστα, η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη που η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει φημισμένα πανεπιστήμια για να κατακτήσει αυτή τη διάκριση, όπως εκείνο του Αμερικανικού Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο της εικονικής δίκης στο οποίο διαγωνίσθηκαν ήταν αρκετά σύγχρονο για την ελληνική κοινωνία αφού αφορά την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογα τους να «κουρεύονται».

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε προσφυγή ξένου hedge fund, κατόχου κρατικών ομολόγων, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων αυτών στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε μέσω της επιβολής, δια νόμου, ρητρών συλλογικής δράσης.

Ως εκ τούτου, οι φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν σειρά πολύπλοκων νομικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων, ως προς τη δικαιοδοσία και το παραδεκτό της επενδυτικής προσφυγής, τη δίκαιη και επιεική μεταχείριση του προσφεύγοντος, καθώς και την επίκληση της άμυνας της κατάστασης ανάγκης από το κράτος - εκδότη των ομολόγων.

Όμως η Θεοδώρα και τα άλλα παιδιά τα κατάφεραν και έφεραν στις αποσκευές τους το «χάλκινο μετάλλιο», αποδεικνύοντας πως στην Ελλάδα της κρίσης και της απαξίωσης των θεσμών υπάρχουν ακόμα πανεπιστημιακά τμήματα και φοιτητές που μας κάνουν όλους περήφανους!

Η 23χρονη φοιτήτρια, πρώην μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, μπορεί πια να ονειρεύεται μια λαμπρή πορεία στη Νομική Επιστήμη και απέδειξε περίτρανα πως έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει...


hellasattack.com

Η θέση της Ανανεωτικής Συνεργασίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τον ισολογισμό του 2013.


 Του Βλασίου Τσιώτου

Βλάσης ΤσιώτοςΗ θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ισολογισμό του 2013. Ο Δήμαρχος δεν πήρε καν τον λόγο για το θέμα. Σιωπή-όλοι μαζί-θα δούμε είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας....
ΣΧΟΛΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013

Ο ισολογισμός του 2013 δεν είναι κατά την άποψή μας ένας καλός ισολογισμός. Είναι ένας ισολογισμός δημιουργικής λογιστικής όπως είναι σχεδόν όλοι οι ισολογισμοί των δήμων. Δεν καταφέραμε να κάνουμε την διαφορά μέσα σε ένα τραγικό οικονομικό περιβάλλον , κάτι που κάποιοι άλλοι δήμοι έκαναν. Από την άλλη πλευρά καταφέραμε να κλείσουμε ισολογισμό για μια ακόμη χρονιά αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις επιτήρησης, κάτι που άλλοι δήμοι δεν κατάφεραν.
Ας δούμε λοιπόν κάποια θετικά και αρνητικά στοιχεία του ισολογισμού και μετά ο καθένας ας αποφασίσει αν θα δει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Άλλωστε για μας δεν είναι αυτό το βασικό θέμα. Αν δεν διδαχθούμε από τα λάθη και τις αστοχίες μας και αν δεν συντηρήσουμε και τονώσουμε τα δυνατά μας στοιχεία, είμαστε καταδικασμένοι να αγωνιζόμαστε απλώς για την επιβίωση μέχρι να έρθει το μοιραίο.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
1. Στο σύνολο των υποχρεώσεων 4.701.220 ευρώ είναι σημαντική επιτυχία ότι οι μακροπρόθεσμες αποτελούν το 74,5% ( 2.504.964) ενώ οι βραχυπρόθεσμε μόνο το 25,5% (1.196.256 ). Αυτό είναι κάτι που δίνει μια ανάσα στον δήμο μας και πολλοί άλλοι δήμοι δεν το έχουν καταφέρει.
2. Υπήρξε μια σημαντική μείωση λειτουργικών δαπανών το 2013 κατά 20,7% σε σχέση με το 2012 αποδεικνύοντας ότι στον τομέα αυτό υπάρχει σοβαρό περιθώριο οικονομίας.
3. Το ποσοστό του συνολικού κόστους μισθοδοσίας προς το σύνολο των τακτικών εσόδων είναι της τάξης του 47% όταν ο μέσος όρος των δήμων είναι 53%. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το κράτος πλέον θεωρεί ότι πάνω από 65% δεν είναι αποδεκτό και αρχίζουν οι μειώσεις.
4. Ο λόγος διαθέσιμα ( 635.615 ) προς βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (1.196.256 ) είναι 0,53 πράγμα που φανερώνει ικανοποιητική άμεση ρευστότητα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
1. Οι απαιτήσεις από τους δημότες αυξήθηκαν κατά 158.062 ευρώ φτάνοντας τα 1.952.009. Από αυτά περίπου τα 700.000 αποτελούν οφειλές από 2 χρόνια και πίσω τα οποία είναι δύσκολο πια σε αυτό το οικονομικό κλίμα να εισπραχθούν ολόκληρες.
2. Τα έσοδα προηγούμενων χρήσεων μειώθηκαν σε σχέση με το 2012 κατά 325.418. Τα πράγματα στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολα αλλά οι παλιές οφειλές είναι μια από τις ελάχιστες πηγές εκτάκτων εσόδων που έχουμε.
3. Το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης του 2013 πριν τα έκτακτα αποτελέσματα είναι ζημιογόνο κατά 1.549.029 έχοντας βέβαια μειωθεί σημαντικά κατά 47% σε σχέση με το 2012.
4. Η μείωση των συντελεστών απόσβεσης παρείχε λογιστικό όφελος 600.000. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ζημίες.

Είναι λοιπόν φανερό ότι θα πρέπει άμεσα να ισοσκελίσουμε πραγματικά τον επόμενο ισολογισμό, εντείνοντας τις προσπάθειες που γίνονταν μέχρι σήμερα. Για να το καταφέρουμε αυτό έχουμε κατά την γνώμη μας 3 τρόπους.
1. Μείωση εξόδων όπου είναι δυνατό χωρίς να διακυβεύετε η ομαλή λειτουργία του δήμου. Η μείωση αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα και με καλύτερη οργάνωση των προμηθειών, με λεπτομερή έλεγχο των συντηρήσεων και με όσο το δυνατό λιγότερες τμηματικές απευθείας αναθέσεις.
2. Σοβαρή προσπάθεια να εισπράξουμε ένα μέρος των οφειλών προς τον δήμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να λάβουμε υπόψη ποιος- πόσα- από πότε χρωστάει. Είναι σίγουρο ότι πολλοί συνδημότες μας αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν. Είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχουν και αυτοί που απλά έχουν την λογική του δεν πληρώνω. Θα πρέπει να δούμε ατομικά την κάθε περίπτωση και έξω από πολιτικές σκοπιμότητες να δώσουμε λύση. Αν δεν μπορέσουμε να μειώσουμε την οικονομική αιμορραγία από αυτή την κατεύθυνση είμαστε καταδικασμένοι.
3. Τέλος τα χρηματικά οφέλη από τους δύο πρώτους τρόπους δεν θα πρέπει να κατευθυνθούν σε μισθούς αλλά σε δράσεις οι οποίες θα αυξήσουν τον δημοτικό πλούτο, άρα μέσο των δημοτικών τελών θα αποτελέσουν μια μόνιμη πηγή εσόδων για το δημοτικό ταμείο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του δήμου.

Πριν γίνουν σοβαρές προσπάθειες για τα παραπάνω εμείς δεν θα δεχθούμε λογικές αύξησης των δημοτικών τελών. Αυτό δεν αποτελεί δείγμα λαϊκισμού αλλά βαθιάς πίστης μας στην αρχή του δικαίου. Οποιαδήποτε αύξηση δημοτικών τελών θα οδηγήσει πάλι τους ίδιους στο ταμείο, τιμωρώντας ουσιαστικά τους νομοταγείς και όχι τους έχοντες. Το έργο αυτό εφαρμόζεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή με τραγικά αποτελέσματα και δεν θα επιτρέψουμε να παιχθεί και στον δήμο μας.
ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΣΟΚ! Δολοφόνησαν το γνωστό συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα μέσα στο σπίτι του ​

​Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας του πασίγνωστου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα μέσα στο σπίτι του.
Ο σπουδαίος Έλληνας πεζογράφος Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μένης Κουμανταρέας, είχε χτυπήματα και εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Ο θάνατός του προσδιορίζεται γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πόρτα του διαμερίσματός του δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος έψαξε τα προσωπικά του αντικείμενα επιλεκτικά.

Ομιλία Χρίστου Δήμα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό: «ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι σε όλους τους πολίτες και ειδικά σε αυτούς οι οποίοι επιβαρύνθηκαν περισσότερο.»

Τη σημασία τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αλλά και την ανάγκη για επενδύσεις και ανάπτυξη τόνισε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015.
Ο Χρίστος Δήμας τόνισε πως θα πρέπει να ξοδεύουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και πως το κράτος δεν είναι μια ανεξάντλητη πηγή αλλά έχει πολύ συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι σε όλους τους πολίτες και ειδικά σε αυτούς οι οποίοι επιβαρύνθηκαν περισσότερο.»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από 10% έλλειμμα το 2012 σήμερα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2%. Αντίστοιχα ανέφερε πως η Ελλάδα πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, 0,7% στην ευρωζώνη για το Γ΄ τρίμηνο του έτους. «Η απόσταση που διανύσαμε μέσα σε 3 χρόνια από το -7% στο +2.9%, είναι δέκα ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Κορινθίας. Βέβαια όλα αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στις θυσίες των πολιτών.

Ειδική αναφορά έκανε και για το θέμα της ανεργίας και πιο συγκεκριμένα την ανεργία των νέων, την οποία χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία που αγγίζει όλες τις οικογένειες και όλα τα νοικοκυριά. Η ανάπτυξη είναι θετική μόνο εφόσον συνδυάζεται με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνεπώς αύξηση της απασχόλησης.

Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι εφόσον ξεπεράσουμε το ζήτημα της πολιτικής αστάθειας εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με αμείωτους ρυθμούς τότε αναμένουμε την βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, την πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, την μείωση της ανεργίας και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. «Η επόμενη ημέρα στην Ελλάδα δεν αργεί να έρθει. Όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς και η τελευταία αξιολόγηση, θα κοιτάζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την μετάβαση στην επόμενη μέρα» σημείωσε ο Χρίστος Δήμας.

Όλη η ομιλία του κ. Χρίστου Δήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Σαμαράς: Η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη ανοίγουν δρόμους ανάπτυξης σε Ελλάδα και Τουρκία

samaras

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη που υπάρχει για σταθερότητα και εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν, όπως είπε, σημαντικά οφέλη και για τους δύο λαούς.
Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, τον οποίο ο Πρωθυπουργός αποκάλεσε φίλο, σημειώνοντας πως η επιχειρηματική συνεργασία είναι ένα πυλώνας αναγκαίος για τις διακρατικές σχέσεις.
«Στόχος είναι η ευρύτερη ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Στόχος η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη που φέρνουν ανάπτυξη» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς.
Για την ελληνική οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η Ελλάδα μπαίνει στο τελευταίο έτος συνεχούς ύφεσης, όπου οι θυσίες του λαού έφθασαν στο αδιανόητο για περίοδο ειρήνης επίπεδο να έχουμε χάσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ.
Σε ανάλογο ύφος και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σημείωσε πως
«Η οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας είναι ένας πυλώνας οικονομικής σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή»
«Η ιστορία δεν συγχωρεί την αδράνεια, αλλά ούτε την επιπολαιότητα…», συμπλήρωσε.

ysterografa.gr