Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

"Βομβάρδισαν με τηγανιτές πατάτες και μαγιονέζα τον βέλγο πρωθυπουργό - ΒΙΝΤΕΟ


Περιέλουσαν με μαγιονέζα τον βέλγο πρωθυπουργό - ΒΙΝΤΕΟΔύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση... βολής από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και να τον βομβαρδίσουν με τηγανιτές πατάτες και μαγιονέζα. Oι φωτογραφίες από ένα συνέδριο επιχειρηματιών στην πόλη Ναμούρ δείχνουν τον 39χρονο Μισέλ να χαμογελάει τη στιγμή που μια γυναίκα τον περιλούζει με μαγιονέζα. Ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί μήνυση εναντίον των δύο γυναικών. Απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν οι ακτιβίστριες να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα που αποτελεί σημαντικό κέντρο στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία.

Σύμφωνα με βελγικούς ιστότοπους, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης "Λίλιθ", που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή με την ονομασία Femen, και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.
Ο Μισέλ διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε εκείνη την ώρα, άλλαξε κοστούμι και συνέχισε αφού η αστυνομία απομάκρυνε τις δύο ακτιβίστριες από τον χώρο. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Βέλγος πρωθυπουργός όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του "καθαρό πουκάμισο και γραβάτα". newsit.gr

EKTAKTH EIΔΗΣΗ Στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη αποφάσισε ο Εισαγγελέας

Στο αρχείο μπαίνουν οι καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία
Στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Γιώργο Αποστολόπουλο, αποφάσισε ο Εισαγγελέας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος.
Η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Πάνου Παναγιωτόπουλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο περί τις 19.00 και σε αυτήν αναφέρει ότι «δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκρινε ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι παράνομο και γι' αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος προκειμένου να καταλήξει σε αυτή την κρίση βασίστηκε αποκλειστικά στις καταθέσεις των εμπλεκομένων μαρτύρων ή υπόπτων.

Δήμαρχος Γαύδου: Μας ενοχλούν τα F16

Να σταματήσουν να πετούν τα ελληνικά μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Γαύδο γιατί… ενοχλούν. Αυτό ζητάει η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος του ακριτικού νησιού Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλινίκου, την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο.

«Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Εχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;» διερωτάται η κυρία Καλλινίκου σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο portal του ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα αυτών των πτήσεων.

«Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν», γράφει η δήμαρχος του νησιού και συνεχίζει:

Διαβάστε περισσότερα  στο airetos.gr

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Εμφάνιση kartatwitter copy.jpg 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα δεχθεί για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα εθνικοτοπικούς συλλόγους, χορωδίες και  χορευτικά συγκροτήματα, την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014, στις 11.30΄, στο Εντευκτήριο των Βουλευτών.
Τα κάλαντα θα ψάλλουν η μουσικοχορευτική ομάδα «Το αηδόνι του Καστελόριζου», ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, η ομάδα παιδιών της Αδελφότητας Πλεσσιτών των Κατσανοχωριών Ηπείρου, η χορωδία και το χορευτικό τμήμα των παιδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

O νέος ιός που διαδίδεται μέσω Facebook -Το βίντεο που πρέπει να προσέχουν οι χρήστες

O νέος ιός που διαδίδεται μέσω  Facebook -Το βίντεο που πρέπει να προσέχουν οι χρήστες
Αναστάτωση προκαλεί ο νέος ιός που διαδίδεται αστραπιαία μέσω του Facebook και προσβάλλει του υπολογιστές των χρηστών.
Ο συγκεκριμένος ιός βρίσκεται καμουφλαρισμένος μέσα σε αρχείο που υποτίθεται ότι περιέχει βίντεο. Η «μόλυνση» γίνεται όταν ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση από φίλο, ότι έχει προστεθεί σε μία δημοσίευση με βίντεο και κλικάρει πάνω στο λινκ του βίντεο. Όπως επίσης, πάλι μέσω βίντεο, που αυτή τη φορά στέλνετε στα εισερχόμενα του χρήστη.
Σε περίπτωση που λάβετε το επίμαχο μήνυμα, μην το ανοίξετε, αλλά να το διαγράψετε απευθείας.Είναι πολύ σημαντικό επίσης, εάν ο χρήστης μολυνθεί, να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης του Facebook, να καθαρίσει την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή (history,cookies, temporary files) και να ενημερώσει την έκδοση προστασίας ή να ελέγξει ότι είναι ενημερωμένη.

techit.gr

Σεισμός 3.1 Ρίχτερ στα Κύθηρα αισθητός σε Σπάρτη και Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 6  λεπτά μετα τις 4 το απόγευμα 90 χιλιόμετρα νότια, νοτιανατολικά της Σπάρτης , 28 χιλιόμετρα δυτικά άπό τα Κύθηρα, σύμφωνα με εκτίμηση των σεισμογράφων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 μόλις χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή στα Κύθηρα, την Σπάρτη αλλά και την Καλαμάτα. Ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις, ενώ πριν τα 3,1 Ρίχτερ, προηγήθηκαν και κάποιοι προσεισμοί. Δεν εκφράζεται ανησυχία από τους σεισμολόγους, ωστόσο η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή παρακολουθείτε διότι η περιοχή κατά το παρελθόν έχει δώσει σφοδρούς σεισμούς άνω των 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ντόρα: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό

Dora-Bakoyannis Με διπλή παρέμβασή της στην τηλεόρασή της ΝΕΡΙΤ και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84″, η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την αναγκαιότητα ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Τα κυριότερα σημεία των δυο παρεμβάσεων της Ντόρας Μπακογιάννη έχουν ως εξής:
“- Εύχομαι και ελπίζω το αίσθημα ευθύνης για την εκλογή ΠτΔ να κυριαρχήσει.
- Ή θα συμφωνήσουμε τώρα στην Αναθεώρηση του Συντάγματος ή μετά θα πάμε το 2021.
- Το πολιτικό και το μιντιακό περιβάλλον έχουν ευθύνη για την αλήθεια που πρέπει να πούμε στον λαό.
- Χρειαζόμαστε το δίχτυ ασφαλείας της Ευρώπης. Η ρευστότητα στην αγορά είναι ένα ευαίσθητο θέμα κ πρέπει να είναι διασφαλισμένη.
- Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό – πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό για να μην ξαναφτάσουμε εδώ.
- Χαίρομαι διπλά για τη χτεσινή πρόταση του πρωθυπουργού. Είναι συναινετική κ διευρύνει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία της Βουλής.
- Θέλω να συγχαρώ τον Μανώλη Γλέζο για την πρωτοβουλία του να παρέμβει στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.
- Η πρώτη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει είναι η φορολογική μεταρρύθμιση”.

ysterografa.gr

Ο δήμιος του Τσαουσέσκου θυμάται: Τον εκτέλεσα με 29 σφαίρες

Ο δήμιος του Τσαουσέσκου θυμάται: Τον εκτέλεσα με 29 σφαίρες
 Σχεδόν 25 χρόνια από την εκτέλεση του Ρουμάνου δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου και της γυναίκας Έλενας, ο δήμιός τους μιλά για εκείνη τη στιγμή.
Ο Ionel Boeru θυμάται τις 29 σφαίρες που έριξε με το καλάσνικοφ όταν παρατάχθηκαν σε έναν τοίχο απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα.
Ο 71χρονος δικτάτορας, όπως σημειώνει, ήταν κομψά ντυμένος και μύριζε έντονα aftershave.
"Ζήτω η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ρουμανίας, ανεξάρτητη και ελεύθερη" ήταν τα τελευταία λόγια του.
Σε αντίθεση με τον δικτάτορα, η γυναίκα του Έλενα μύριζε άσχημα, ενώ τα τελευταία της λόγια ήταν προς έναν στρατιώτη. "Πουτ#νας γιε".
 Στα 56 του χρόνια, ο Ionel Boeru μιλά σπάνια για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ελπίζω να μην επιλέξεις να ταυτιστείς με τον βούρκο

Φωτογραφία αρχείου, Eurokinissi
τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μανώλη Γλέζο είχε το πρωί της Δευτέρας ο Eπίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Σύμφωνα με το Βήμα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να συγχαρεί τον κ. Γλέζο για την προτροπή που έκανε προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τους Βουδούρη και Παραστατίδη για τις δηλώσεις που έκαναν περί χρηματισμού βουλευτών που προκάλεσαν σάλο.
Ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε συγκεκριμένα στον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου. Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει εξοργιστεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κρούει συνεχώς στους συνομιλητές του τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα φέρουν στην οικονομία οι πρόωρες εκλογές.

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής Βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα», είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, απαιτώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρο Παραστατίδη, οι δηλώσεις των οποίων «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο».

Naomi Klein: Ελληνες σας εκπαιδεύουν να νοιώθετε ένοχοι!

Naomi Klein: Ελληνες σας εκπαιδεύουν να νοιώθετε ένοχοι! «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».

Η κυρία Κλάιν μένει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της Αβι Λιούις. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το δόγμα του σοκ» («Τhe Shock Doctrine»), το οποίο αποτελεί μια σκληρή πολεμική εναντίον του «καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον αποκαλεί.

Ν. ΙΝΚΑ: Τα ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα δέντρα και εισάγουμε τούρκικα!!!

Ν. ΙΝΚΑ: Τα ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα δέντρα και εισάγουμε τούρκικα!!!
Τα ελληνικά λεμόνια μένουν στα δέντρα να σαπίζουν και οι μεγαλέμποροι εισάγουν λεμόνια από την Τουρκία. Και δεν είναι μόνο αυτό, τα τουρκικά λεμόνια ραντίζονται με επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα...

Αυτές τις τρομερές καταγγελίες κάνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) με ανακοίνωση του στον Τύπο. Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

ΚΕΔΕ: Στη σωστή κατεύθυνση η νομοθετική ρύθμιση που δίνει ρόλο στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ στην Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού f

Το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 αποτελεί την τελευταία ίσως μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκούς πόρους μια σειρά από έργα εθνικής και τοπικής σημασίας, καθώς και δράσεις που αφορούν την κοινωνική οικονομία και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Από το σχεδιασμό και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα απουσίαζε επιδεικτικά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού, αν και είμαστε ο κρατικός θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, πιο κοντά στον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες.

Την άδικη αυτή μεταχείριση της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού έρχεται εν μέρει να διορθώσει η Πολιτεία, μέσα από την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αφορά "τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, την Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο Ελληνικό Δίκαιο, την Τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α΄ 297) και άλλες διατάξεις".
Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό των μηχανισμών σχεδιασμού και διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Όλοι μαζί, Κεντρική Εξουσία, Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού, οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά, σε ισότιμη βάση, προκειμένου το νέο ΕΣΠΑ να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

airetos.gr

Πέτρος Τατούλης «44,30 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου για το Παραδείσια - Τσακώνα»



http://www.messiniaportal.gr/sites/default/files/field/image/paradisia1_0_1_0_0.jpg 
Τη χρηματοδότηση με 44,30 εκατομμύρια ευρώ του έργου «Εργασίες αποκατάστασης προβληματικών τμημάτων της Ε.Ο. Τριπόλεως – Καλαμάτας, στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα», από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τη διαδικασία ορθολογικοποίησης (εξυγίανσης) των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

«Η ενέργεια αυτή εξυπηρετεί δημοσιονομικές εθνικές ανάγκες και συμβάλλει στην ολοκλήρωση του συνολικού οδικού έργου «Τρίπολη – Καλαμάτα», το οποίο αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βασική προϋπόθεση αυτής της ενέργειας ήταν ή χρηματοδότηση και εκτέλεση όλων των άλλων προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων από την Περιφέρεια, τόσο για την περίοδο 2007-2013, όσο για την περίοδο 2014-2020» δήλωσε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Πέτρος Τατούλης, «Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014 -2020»



Μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Πελοποννήσου 2014-2020, το οποίο εκφράζει την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρεις για την περίοδο 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:
«Η στρατηγική της Περιφέρειας έχει σαν πρώτο στόχο την ανάσχεση και άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της Χώρας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σαν δεύτερο παράλληλο στόχο την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της Περιφέρειας για μια αειφόρο / βιώσιμη και ανατροφοδοτούμενη ανάπτυξη, με την αξιοποίηση της έρευνας / τεχνολογίας και καινοτομίας. Η έγκριση του Προγράμματος επετεύχθη με τη στενή συνεργασία της ΕΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Αρχής, τόσο με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και με άλλα Υπουργεία, όσο και με απευθείας συνεργασία και ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προσυπέγραψε την στρατηγική μας στο πλαίσιο των νέων Κανονισμών και της στρατηγικής Ευρώπη 2020.
Μέσα από το εγκεκριμένο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατοχυρώνεται η σημαντική συμβολή όλων των Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την συγχρηματοδότηση όλων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ). Έτσι θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά όλοι οι διαθέσιμοι κοινοτικοί και εθνικοί πόροι που αναλογούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά την περίοδο 2014-2020.
Για την κατοχύρωση αυτού του δικαιώματός μας θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που μας δίνει το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την εφαρμογή της Πολιτικής Συνοχής και μιας ουσιαστικής Περιφερειακής Πολιτικής».

Επιχορηγήσεις άνω των 17 δις από την ΕΕ για επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

logo-ce-horizontal-el-quadri-lrΕγκρίθηκαν και τα 18 μεγάλα επενδυτικά προγράμματα της Ελλάδας για απασχόληση, ανάπτυξη, καλύτερη ποιότητα ζωής και έξοδο από την κρίση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για 18 νέα επενδυτικά προγράμματα της ΕΕ για την Ελλάδα συνολικά και για καθεμία από τις περιφέρειές της. Τα στρατηγικά αυτά επενδυτικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020 θα βοηθήσουν σημαντικά τη χώρα να βγει από την κρίση και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών για ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο. Ο συνολική επένδυση της ΕΕ για τα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε περισσότερα από 17 δισ. ευρώ, ποσό που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ).
Τα πέντε εθνικά προγράμματα που εγκρίθηκαν καλύπτουν επενδύσεις στην ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, στις μεταφορές και το περιβάλλον, στην δημόσια διοίκηση, το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την παροχή τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη της αποτελεσματικής και σύγχρονης διαχείρισης των εν λόγω προγραμμάτων.
Αντίθετα με την προηγούμενη περίοδο προγραμματισμού 2007-2013, καθεμία από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας θα έχει δικό της επενδυτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της.
Η αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Επίτροπος, κ. Corina Crețu, μία από τους Επιτρόπους που ενέκριναν τα 18 επιχειρησιακά προγράμματα για την Ελλάδα, δήλωσε: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνο αν συνεργαστούμε και βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Κάθε επένδυση θα είναι στρατηγικά στοχευμένη στις κρίσιμες ανάγκες της κάθε περιφέρειας: από τις μεταφορές και το περιβάλλον έως την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), τα προγράμματα αυτά θα προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη στον ελληνικό λαό. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση αυτής της επενδυτικής ευκαιρίας- η "πεπατημένη" δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Μαζί, μπορούμε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία».
 Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

cid:image001.jpg@01CEF4D8.46961FC0
Ενσωματωμένη εικόνα 1
cid:image004.png@01CF176E.D17AEF90Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο

cid:image005.jpg@01CEF4D8.46961FC0
' 2752 362141  7 27520 25048 

Ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στη σύσκεψη της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης στη Μασσαλία

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου,αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε στη Σύσκεψη του πολιτικού γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και στο σεμινάριο για τη «Γαλάζια Ενέργεια στην Μεσόγειο Θάλασσα» στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2014, στην πόλη της Μασσαλίας,της Περιφέρειας PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur).

Δεκτές τέσσερις τροπολογίες του Κώστα Κόλλια για τον αγροτικό χώρο

Δεκτές έγιναν τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας και υπερψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με θέματα του αγροτικού χώρου. Αναφορικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να καταθέσω τέσσερις σημαντικές τροπολογίες για θέματα που αφορούν τους αγρότες και, ιδιαίτερα, τον αγροτοσυνεταιριστικό χώρο. Ίσως η σημαντικότερη από αυτές αφορά την ΚΕΟΣΟΕ, την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό, ο οποίος υπηρετεί τόσο τους αμπελουργούς, όσο και τον κρίσιμο κλάδο της οινοποιίας.

Ευχές από το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Εμφάνιση karta4.jpg

Δέκα επιπλέον βουλευτές ίσως ψηφίσουν Δήμα για Πρόεδρο μετά το «άνοιγμα» Σαμαρά

87Νέα δεδομένα τα οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να λύσουν τον γρίφο της προεδρικής εκλογής δημιουργεί το διπλό «άνοιγμα» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
Η πρόταση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και χρονοδιάγραμμα εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών από τις τάξεις των ανεξαρτήτων και τη ΔΗΜΑΡ που είχαν εκδηλωθεί εδώ και καιρό.
Η εκτίμηση πολιτικών κύκλων είναι ότι η κίνηση του πρωθυπουργού σε πρώτη φάση θα διευρύνει τον αριθμό των βουλευτών που μπορεί να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία της προσεχούς Τρίτης.
Σύμφωνα με υπολογισμούς στους 160 της πρώτης ψηφοφορίας μπορεί να προστεθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον άλλοι δέκα βουλευτές που θα δείξουν δυναμική ικανή να ανατρέψει τα δυσμενή προγνωστικά για την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.
Από το «παρών» του πρώτου γύρου αναμένεται να μετακινηθούν οι ανεξάρτητοι Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, ίσως η Μίκα Ιατρίδη, ενδεχομένως ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έχει υπογράψει την πρόταση των «οκτώ», και πιθανόν οι τρεις της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας και Νίκη Φούντα.
Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθεί αυτή η τάση και ψηφιστεί ο κ. Δήμας από περισσότερους από 170 βουλευτές στην επικείμενη ψηφοφορία, κανείς, πλέον, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, δεν μπορεί να αποκλείσει στην τελική ψηφοφορία να προσεγγιστεί ο μαγικός αριθμός των «180» με τη μεταστροφή και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών, όπως ο Βύρων Πολύδωας ή ο Μίμης Ανδρουλάκης.
«Κλειδί», πάντως, παραμένει η (αρνητική, προσώρας) στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης, το όνομα του οποίου δεν αποκλείεται να ακουστεί μετά τη δεύτερη ψηφοφορία ως του υποψηφίου που θα δώσει τη λύση.
Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι το νοσηρό κλίμα πολιτικής κατάπτωσης των τελευταίων ημερών που πυροδοτήθηκε από την «υπόθεση Χαϊκάλη» μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά και να λειτουργήσουν τα ανακλαστικά των βουλευτών, οι οποίοι, υπό την πίεση και της κοινής γνώμης, δεν θέλουν εκλογές.

arouraios.gr

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό (του πολιτικού παρακράτους)

Γράφει η Σοφία Βούλτυεψη

Αν κάποιοι θεωρούν ότι κερδίζουν από αυτήν την κακοπαιγμένη οπερέτα που παρακολουθεί άφωνο το πανελλήνιο, ας γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο – στον ΣΥΡΙΖΑ που κάθε φορά σπεύδουν (με πρώτους τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σκουρλέτη) να «αγκαλιάσουν» τον βόρβορο – σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα, αλλά και τι σκέπτεται ο λαός που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν.
Αν πιστεύουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μικρότερα κόμματα – και ειδικά τους ΑΝ.ΕΛ με τις πρακτικές αλά Σέρλοκ Χολμς – για να επιτύχουν τον σκοπό τους, δηλαδή να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές και γενική πολιτική αναστάτωση, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 100% για να στήσουν τη δική τους δουλειά

Τα πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ κάνουν ποδαρικό το νέο έτος και αφορούν ενισχύσεις για ανέργους που θέλουν να κάνουν επιχειρήσεις αλλά και για υφιστάμενες εταιρείες, προκειμένου να στραφούν σε ξένες αγορές και να ενισχύσουν την καινοτομία τους.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» είναι δύο, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που επιδοτούν κατά 100% τους άνεργους προκειμένου να στήσουν τη δική τους δουλειά, αλλά και τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ποσοστό χρηματοδότησης 40% επί των δαπανών.
Επιχορήγηση ανέργων

Τι αλλάζει στις συντάξεις από το 2015 – Όλα τα μέτρα μετά τις κάλπες για κατώτατες συντάξεις, επίδομα ΕΚΑΣ & ενοποιήσεις Ταμείων

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης, η οποία διαχωρίζεται πλέον σε βασική και αναλογική, αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα που φέρνει το 2015.
Επίσης έρχονται μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα εξαιτίας της ευρύτερης εφαρμογής της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος», ενώ αλλαγές προβλέπονται και σε όρια ηλικίας συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων, όπως οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά και οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ με τουλάχιστον 10.000 ημέρες εργασίας.
Επιμέρους αλλαγές εφαρμόζονται στις συντάξεις του Δημοσίου, των ειδικών ταμείων αλλά και του ΟΓΑ. Την «προίκα» των συγκεκριμένων ασφαλιστικών αλλαγών κουβαλά ο νέος χρόνος. Πρόκειται για παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, η εφαρμογή των οποίων γίνεται σταδιακά και αφορά το 2015.
«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει αναλυτικά τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα που θα εφαρμοστούν εντός του 2015, οι οποίες αφορούν παλαιότερους νόμους:

Ομαδικές παραιτήσεις στη ΔΗΜΑΡ; Ποιοι ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ομαδικές παραιτήσεις στη ΔΗΜΑΡ; Ποιοι ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Είναι ένα σενάριο που κυκλοφόρησε και που μιλάει για ομαδική παραίτηση των βουλευτών και ουσιαστική διάλυση της ΔΗΜΑΡ. Το σενάριο μιλάει για ανεξαρτητοποίηση με στόχο των απεγκλωβισμό τους από τις έως τώρα αποφάσεις του κόμματος
Εάν το σενάριο γίνει πράξει θα φανεί σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ε. Και της Κ.Ο. του κόμματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα πολλοί βουλευτές κατηγορούν τον Φώτη Κουβέλη πως βιάστηκε να απορρίψει το χθεσινό άνοιγμα του Πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή.

Μάλιστα κάποιοι λένε ότι η ανακοίνωση συντάχθηκε από τον ίδιο τον κ. Κουβέλη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη άλλων βουλευτών.
Κάποιοι βουλευτές, όπως οι Φούντα, Τσούκαλης και Ψύρρας συγκαταλέγονται μεταξύ των 8 που είχαν καταθέσει πρόταση την οποία φάνηκε να ικανοποιεί με το χθεσινό του διάγγελμα ο Α. Σαμαράς και πολλοί λένε τώρα ότι μια διάλυση της ΔΗΜΑΡ θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στο “ναι” για πρόεδρο της Δημοκρατίας.


newsit.gr

Παπαγεωργόπουλος: Δεν θα αργήσει η ώρα της δικαίωσης

papageorgopoulos Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έστειλε νέο μήνυμα μέσα από την φυλακή, όπου κάνει λόγο για προσωπική εξορία που βιώνει και για πόλεμο λάσπης που δέχεται.
Αναλυτικά το μήνυμα του κου Παπαγεωργόπουλου
«Για δεύτερη φορά στη ζωή μου θα κάνω Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και την ονομαστική μου εορτή μακριά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μακριά από τους φίλους μου, μακριά από τους Θεσσαλονικείς.
Θέλω να πιστεύω ότι η ώρα της δικαίωσης δεν θα αργήσει. Άλλωστε η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για όλα αυτά κάποιοι – όπως τόνισα και στο τριμελές Εφετείο – θα έχουν τύψεις μέχρι να πεθάνουν.
Σήμερα, το σημαντικό για μένα είναι ότι εδώ στον χώρο της εξορίας, της απομόνωσης και των απάνθρωπων συνθηκών και παρ’ όλο που αντιμετωπίζω έναν συνεχή πόλεμο λάσπης, δέχομαι με όλους τους δυνατούς τρόπους άπειρες εκδηλώσεις αγάπης, αγωνίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης από γνωστούς και αγνώστους, από ψηφοφόρους όλων των πολιτικών Παρατάξεων από ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή αντελήφθησαν την εις βάρος μου εξόφθαλμη σκευωρία.
Δέχομαι άπειρες εκδηλώσεις συμπαράστασης από αγνούς πατριώτες που παρακολούθησαν την μακρά προσφορά μου προς την Ελληνική Κοινωνία, που παρακολούθησαν την ανιδιοτέλεια με την οποία υπηρέτησα τον τόπο είτε με την ιδιότητα του αθλητή, είτε του εκπροσώπου του Λαού της Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε του επί 12ετία Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Σε όλους αυτούς, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες μου εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, εύχομαι ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, εύχομαι η πολιτική λάσπη που πληρώνω και εγώ να μη καταλάβει τα πάντα, εύχομαι η Πατρίδα να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και την εμφύλια αντιπαράθεση και να κινηθεί με ταχύτητα στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
Βασίλης Παπαγεωργόπουλος». 


ysterografa.gr

Σε ποια έστειλε κάρτα γενεθλίων η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Σε ποια έστειλε κάρτα γενεθλίων η Βασίλισσα Ελισάβετ;
Μια ευχετήρια κάρτα από τη βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε πρόσφατα η ομογενής Ελένη Σταμέλου από το Περθ της Αυστραλίας, στον εορτασμό της 108ης επετείου των γενεθλίων της.
Γεννήθηκε το 1906 στην Εύβοια, ζει στο σπίτι της κόρης της Μαρίας και έχει τέσσερα παιδιά, 12 εγγόνια και 24 δισέγγονα.

Ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα και μέχρι σήμερα είναι καλά στην υγεία της. Το μυστικό της μακροζωΐας της ήταν «να χαίρεται το δώρο της ζωής» όπως λέει η ίδια.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κ. Σταμέλου είναι η γηραιότερη Ελληνίδα της Δυτικής Αυστραλίας και ίσως ολόκληρης της χώρας. Σημειώνεται ότι η γηραιότερη Ελληνίδα της Αυστραλίας απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 110 ετών.

Ήταν η Κατερίνα Κιλικίδου, Πόντια στην καταγωγή, της οποίας η μητέρα, επίσης πέθανε σε ηλικία 110 ετών.


newsit.gr

Περιγιάλι: Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους - Στο νοσοκομείο ο πατέρας με τα δύο παιδιά του (Βίντεο)!


Κορινθία: Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους - Στο νοσοκομείο ο πατέρας με τα δύο παιδιά του (Βίντεο)!
Μια γυναίκα και δύο άνδρες τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους στο Περιγιάλι Κορινθίας χθες το βράδυ (21-12-2014).

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, εκδηλώθηκε φωτιά σε σπίτι στο Περιγιάλι Κορινθίας, όπου βρισκόταν ένας 65χρονος, μαζί με την 34χρονη κόρη του και τον 20χρονο γιο του. Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε στο σπίτι και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου, όπου έφτασε εγκαίρως με ισχυρές δυνάμεις και έσβησε πλήρως τη φωτιά μια ώρα περίπου πριν τα μεσάνυχτα.

Από την φωτιά υπέστη εγκαύματα η 34χρονη, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου κι αργότερα σε νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κορίνθου ο 65χρονος και ο 20χρονος.
Η φωτιά έχει προκαλέσει υλικές ζημιές στο σπίτι και τα αίτια που την προκάλεσαν ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου...
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, korinthostv.gr
 

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ


Ανένδοτο αγώνα κατά της πολιτικής σταθερότητας της Ελλάδας διεξάγει ο κ.Τσίπρας με τυφλή επιλογή την προσφυγή στις βουλευτικές εκλογές, μετά από δύο χρόνια της Κυβέρνησης Σαμαρά, που αντικατέστησε την Κυβέρνηση Παπανδρέου των δύο ετών επίσης. Είναι πιθανό τα κίνητρα του ιδίου και των συντρόφων του να είναι απλά ιδεολογικά, κομμουνιστικά και νεανικά, είναι πάλι πιθανό  τα κίνητρα κάποιων σκοτεινών συμβούλων του να είναι απλά αντεθνικά.