Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Βαθιά ανάσα για τον Παναιτωλικό

Βαθιά ανάσα για τον Παναιτωλικό
Επειτα από έξι αγωνιστικές μακριά από τη νίκη, ο «διψασμένος» Παναιτωλικός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 στο Αγρίνιο και πήρε βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα
Η ομάδα του Αγρινίου αγνοούσε τη χαρά της νίκης από τον Σεπτέμβριο και την 3η αγωνιστική, τότε στο είχε επιβληθεί εντός του Πανθρακικού 1-0, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Κι απέναντι, σε έναν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο αντίπαλο, τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες της έδειξαν μεγαλύτερη δίψα και θέληση, φθάνοντας σε μια πολύτιμη νίκη, για πολλούς λόγους, βαθμολογικούς και ψυχολογικούς.
Στο Αγρίνιο έγινε ένα όμορφο παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά κι έφθασε κοντά στο γκολ, με τον Σκόνδρα στο 3' και τον Μιχάηλ στο 7', αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι κεφαλιές των παικτών του δεν βρήκαν στόχο.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά την συμπλήρωση του εικοσάλεπτου και μάλιστα απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 22' της αναμέτρησης όταν ο Ρουσκουγιέδα βρήκε ανοιχτό χώρο μπροστά του επιχείρησε το σουτ αλλά ο διεθνής γκολκίπερ της ομάδας του ΠΑΣ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.
Στο 33' οι παίκτες του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Μαρκόφσκι έπεσε στο έδαφος από ένα σπρώξιμο του Σκόνδρα αλλά ο Παπαπέτρου έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 44' της αναμέτρησης με ένα τυχερό γκολ. Ο Ουάρντα έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και τη σέντρα με τον Τσουκαλά στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, με κεφαλιά προς τα πίσω να «κρεμά» τον Βελλίδη, για το 1-0
Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 56΄,στην πρώτη αντεπίθεση που έβγαλε, με σκόρερ τον Μαρκόφσκι ο οποίος με δυνατό σουτ, μετά την ασίστ του Ρουσκουγιέδα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αν στο 70΄ ο Κυριακίδης δεν έκανε την απόκρουση της αγωνιστικής στην κοντινή κεφαλιά του Ίλιτς. Ακολούθησαν άλλες δύο σπουδαίες επεμβάσεις του έμπειρου γκολκίπερ του Παναιτωλικού, στο 83΄ στο τετ-α-τετ με τον Ηλιάδη και στο 86΄ στην κεφαλιά του Τσάβες.

Τελικά, στο 90΄ ο Ηλιάδης κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη με πλασέ μετά από ασίστ του Τσάβες και να «γράψει» το τελικό 2-1.
Παναιτωλικός (Μάντζουράκης): Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (87' Κωνσταντινόπουλος), Παπάζογλου, Πάουλο, Κέβιν, Μάκος, Μύγας, Ουαρντά, Κάπελ (76' Κόρσενς), Ρουσκουγιέδα (71' Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (61' Λίλα), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς (54' Μανιάς), Κοζορώνης, Ακόστα (76' Ηλιάδης), Τσάβες, Γιάκος, Ίλιτς.

Νίκησε με ανατροπή ο Ολυμπιακός Βόλου τον Παναιγιάλειο

Νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός Βόλου (vid)
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε του Παναιγιάλειου με ανατροπή στο σκορ, 2-1, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική.
Η ομάδα του Βόλου με την τρίτη νίκη της σε αντίστοιχα εντός έδρας παιχνίδια, αναρριχήθηκε στη βαθμολογία, σε αντίθεση με την ομάδα του Αιγίου, που παρέμεινε στην προτελευταία θέση.
Ο αγώνας άρχισε με χαμένο πέναλτι για τον Παναιγιάλειο στο 12', με τον Πέριτς να μην μπορεί να νικήσει τον Στρατηλάτη.
Το διαιτητικό λάθος στέρησε από τους φιλοξενούμενους το γκολ στο 32', όταν ο Πέριτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε για οφ σάιντ, που δεν υπήρχε ποτέ, καθώς η μπάλα έφθασε από κεφαλιά του παίκτη του Ολυμπιακού, Γουόρντεν, σε αυτόν του Παναιγιάλειου.
Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, πριν από την ανάπαυλα, στο 43΄, έπειτα από ατομική προσπάθεια του Πέριτς, εντός περιοχής και ωραίο πλασέ.
Τα δεδομένα άλλαξαν στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 70' κέρδισαν πέναλτι και την αποβολή του στόπερ του Παναιγιάλειου, Ιωάννου.
Ο Διαμαντόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα στο 73', για τι 1-1, για να έρθει η πλήρη ανατροπή στο 84' με απευθείας βολέ από τον Τσιλιγκίρη
Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Ζέρης (67' Τσιλιγκίρης), Χιντζίδης, Αρβανίτης, Καραμανλής (52' Σκοπελίτης), Τσιάρας, Πολύζος (46' Νάστος), Μοράν, Νικολιάς, Γουόρντεν, Διαμαντόπουλος.
Παναιγιάλειος (Μαραντάς): Πίτκας, Πέριτς, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Φωτιάς (88' Φωτιάς), Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Μίλιτς, Σπίνουλας, Ζουνίνιο (74' Σταμόγιαννος), Σκαρτσίλας



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λάρισα
7
12-4
17
2. Τρίκαλα
7
11-7
14
3. Κέρκυρα
6
10-5
13
4. Καλλιθέα
7
7-6
11
5. Απόλλων
7
6-3
10
6. Χανιά
7
4-4
10
7. Ολυμπιακός Βόλου
7
6-6
10
8. Αχαρναϊκός
7
7-5
10
9. Εργοτέλης
7
10-11
10
10. Αναγέν. Καρδίτσας
7
4-6
10
11. Κισσαμικός
6
6-5
8
12. Παναχαϊκή
6
5-4
8
13. Αγροτικός Αστέρας
7
4-6
8
14. Λαμία
7
2-5
7
15. Πανσερραϊκός
6
7-7
7
16. Ζάκυνθος
7
5-7
6
17. Παναιγιάλειος
7
5-7
5
18. Πανελευσινιακός
7
3-16
0
 

Σπεύδουν όλοι να βγουν στη σύνταξη. 330.000 αιτήσεις

Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν τη σύνταξή τους. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 330.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις, κύριες και επικουρικές και 61.000 αιτήσεις για εφάπαξ. Τα Ταμεία ωστόσο αδυνατούν να τις προχωρήσουν και ουσιαστικά, αν και άτυπα, έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΝΥΠΕΚΚ εκκρεμούν:

Συνάντηση Λεβέντη - Φερχοφστατ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 09/ 11 /2015
Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του κ. Γκυ Φερχοφστατ (Guy Verhofstadt), Προέδρου της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.

E. Bόζεμπεργκ: Εδώ και τώρα στην Τουρκία τα κέντρα καταγραφής προσφύγων



https://diktyon.files.wordpress.com/2010/09/k017f07cns20.jpgΑίτημα και ερώτηση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Ελλάδα και ειδικά στο νησί της Λέσβου, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατέθεσε ερώτηση με προτεραιότητα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η δημιουργία των κέντρων καταγραφής και διαλογής προσφύγων (hot spots) στα τουρκικά παράλια αντί των ελληνικών νησιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.Ο. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη,  σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου  Φίλη που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.


Tο πλήρες κείμενο της Επερώτησης   
ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Προς Τον
Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά

Πέτρος Τατούλης «Επιβεβαίωση διαφάνειας και ορθότητας του έργου μας η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων»



Τη θετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, δηλώνοντας «υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραμένουμε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το παράδειγμά μας συνιστά το καλό παράδειγμα για τη χώρα και καταδεικνύει το πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα των πολιτικών μας πρωτοβουλιών».

ΣΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Ό,τι μπορεί κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να μην υλοποιήσει και τιμήσει την υπογραφή του. Ανούσιες και βαρετές αναβολές και καθυστερήσεις εις βάρος των Ελλήνων. 
Τελευταίο του επινόημα και οχυρό η αγανάκτηση και ο θυμός των πολιτών του. Εκείνο το ξεχασμένο κίνημα των Αγανακτισμένων ξεθάβεται για να διευκολύνει το σχέδιο Τσίπρα. Το Κίνημα δεν πληρώνω που πούλησε το παραμύθι της άλλης ζωής. Του τζάμπα Έλληνα μάγκα, που έγινε και σλόγκαν.

Φράκαραν τα Ταμεία από τις 330.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης – Αποκαλυπτικά στοιχεία

Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν τη σύνταξή τους και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικά.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 330.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις, κύριες και επικουρικές και 61.000 αιτήσεις για εφάπαξ. Τα Ταμεία ωστόσο αδυνατούν να τις προχωρήσουν και ουσιαστικά, αν και άτυπα, έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΝΥΠΕΚΚ εκκρεμούν:
α) 173.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη συνολικού κόστους 2 δις € περίπου, εκ των οποίων 80.000 αιτήσεις στο ΙΚΑ, 33.000 στον ΟΑΕΕ, 30.000 στον ΟΓΑ, 15.000 στο Δημόσιο και 15.000 αιτήσεις στα υπόλοιπα Ταμεία Κύριας Σύνταξης.
β) 130.000 αιτήσεις για έκδοση επικουρικής σύνταξης, εκ των οποίων 126.000 στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ και 5.000 αιτήσεις στα λοιπά Ταμεία Επικούρησης, με συνολικό κόστος 600 εκατ. €,
γ) 25.000 αιτήσεις χορήγησης μερίσματος συνολικού κόστους 100.000 εκατ. € και
δ) 61.000 αιτήσεις χορήγησης επιδόματος εφάπαξ συνολικού κόστους 1,8 δις €.

aftodioikisi.gr

Διακόσιοι φορείς του Δημοσίου λειτουργούν με μόλις έναν υπάλληλο! Αποκαλυπτικά στοιχεία Εισερχόμενα x

Τι φταίει για τη μη αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου τομέα; Η απάντηση δεν είναι αυτή του ενός εκατομμυρίου. Είναι θέμα απλής λογικής. Φταίει η οργάνωσή του. Τη διαπίστωση αυτή, που εμφανίζεται ως το αντίπαλον δέος στην κριτική για το μέγεθος του δημόσιου τομέα, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τη διάρθρωση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, που λειτουργούν ως δορυφόροι γύρω από την κεντρική κυβέρνηση και τα οποία αποκαλύπτουν ότι περίπου 200 φορείς λειτουργούν με μόλις έναν υπάλληλο.

Οι 8 κατηγορίες ασφαλισμένων που θα βγουν κανονικά στη σύνταξη

Εξαίρεση από το νόμο που αυξάνει έως και 17 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παίρνουν 8 πολυπληθείς κατηγορίες ασφαλισμένων από όλα τα Tαμεία, είτε ασφαλίστηκαν πριν είτε μετά το 1993.

Τις δυσμενείς αλλαγές αποφεύγουν περίπου 200.000 ασφαλισμένοι καθώς γλιτώνουν από την αύξηση των ορίων ηλικίας και διατηρούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν ακόμη και από το 50ό έτος (όπως οι μητέρες ή οι πατέρες στο Δημόσιο με ανάπηρο τέκνο) ή από το 55ο έτος (γυναίκες στα βαρέα).

Zει και βασιλεύει η ατιμωρησία στο Δημόσιο – Εφτά χαρακτηριστικές περιπτώσεις επίορκων που την “γλίτωσαν”

Συνεχίζεται ακόμη και σήμερα η ατιμωρησία για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς τα Πειθαρχικά Συμβούλιο επιβάλουν ποινές-«χάδια» για σοβαρά αδικήματα. Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής υπέβαλε ένσταση σε εφτά χαρακτηριστικές περιπτώσεις που παρουσιάζει το  «έθνος»
Αναλυτικά:
Υπέγραφε δάνεια σε συναδέλφους χωρίς έλεγχο
Υπάλληλος του ΟΑΕΔ η οποία αναπλήρωνε τη γενική διευθύντρια σε περιφερειακή διεύθυνση χορήγησε δάνεια σε υπαλλήλους ύψους 84.400 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά. Μετά από ένορκη διοικητική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η υπάλληλος υπέγραψε έξι χρηματικά εντάλματα, χωρίς να ελέγξει το περιεχόμενό τους. Το ΔΣ του ΟΑΕΔ της επέβαλε την ποινή της έγγραφης επίπληξης. Από την πλευρά του, ο γενικός επιθεωρητής χαρακτήρισε επιεική την ποινή και παρέπεμψε την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εργασίας.

Χορήγησε παράνομα ενημερότητα σε αθλητική ομοσπονδία
Υπάλληλος του υπ. Οικονομικών χορήγησε παράνομη φορολογική ενημερότητα σε αθλητική ομοσπονδία προκειμένου να λάβει επιχορήγηση ύψους 1.434.000 ευρώ! Ο υπάλληλος του τμήματος εσόδων στην αίτηση που κατέθεσε η ομοσπονδία συμπλήρωσε ο ίδιος τις οφειλές του νομικού προσώπου προς το κράτος και κατόπιν εξέδωσε παράνομα ενημερότητα χωρίς καν να υπολογίσει την παρακράτηση φόρου που αντιστοιχούσε σε 454.407 ευρώ. Ο υπάλληλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο ίσο με το 25% των αποδοχών του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι εκτέλεσε την εντολή του προϊσταμένου του.

Χρέωνε πρόστιμα κατά το δοκούν
Ελέγκτρια του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ εκτίμησε κατά προσέγγιση πρόστιμα και εργατικά σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε οικοδομές με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια αναγκαστική κατάσχεση. Συγκεκριμένα, σε δύο ελέγχους το 2008 σε οικοδομή, ξέχασε να εξετάσει τους υπόγειους χώρους του κτίσματος και το σύνολο των οικοδομικών εργασιών. Τρία χρόνια αργότερα έκανε νέο έλεγχο, αλλά λόγω έλλειψης ορατότητας – όπως δήλωσε – έκανε καταλογισμό εισφορών κατά την κρίση της και κατόπιν έστειλε τον «λογαριασμό» στην ιδιοκτήτρια της οικοδομής στη Βούλα, ενώ ήταν γνωστό ότι διέμενε μόνιμα σε νησί του Αιγαίου. Η ιδιοκτήτρια δεν έλαβε γνώση των προστίμων και επιβλήθηκε εν αγνοία της αναγκαστική κατάσχεση.

Ο εκπαιδευτικός που συμπαθεί τους ναζί
Εκπαιδευτικών ακροδεξιών πεποιθήσεων σε Γυμνάσιο της Αττικής απειλούσε τη διευθύντρια ότι συνέβαλε στη μετακίνηση συναδέλφου του, ο οποίος τον υποστήριζε. Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 δέχθηκε να παραβρεθούν στο μάθημα τρεις εξωσχολικοί μαθητές, Μέσα στην αίθουσα είχε υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ και οι ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους επομένως δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ στην σχολική σύμβουλο που τον επισκέφτηκε της είπε ότι δεν είναι θρησκευόμενη, επειδή φοράει παντελόνια.

Διέγραψε οφειλή του συζύγου της…
Προϊσταμένη τμήματος προσόδων της δημοτικής περιουσίας σε ΟΤΑ ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση των προπαρασκευαστικών εργασιών προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσαν τόσο στη διαγραφή βεβαιωθέντων φόρων όσο και στην ενυπόγραφη εισήγηση για κάθε μεταβολή στους φορολογικούς καταλόγους. Η ίδια εισηγήθηκε να διαγραφεί το ποσό των 2.063,04 ευρώ που αποτελούσε οφειλή του συζύγου της για ακίνητο με την αιτιολογία ότι εκείνος δεν κατείχε το οίκημα. Μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν ιδιοκτήτης κατά 50% εξ αδιαιρέτου του ακινήτου, οπότε θα έπρεπε να καταβάλει την οφειλή.

Γυμναστής με «οπλοστάσιο»
Μετά από έρευνα της αστυνομίας σε σπίτι γυμναστή δημοτικού σχολείου πέρυσι τον Σεπτέμβριο βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο που αποτελούνταν από ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μια καραμπίνα, μια ξιφολόγχη από τουφέκι G3A3 με μήκος λάμας 16 εκατοστών, μια χαντζάρα, δύο τόξα με εννέα βέλη και μια βαλλίστρα με ενσωματωμένη διόπτρα και τρία βέλη. Ο γυμναστής δεν διέθετε άδεια οπλοφορίας. Το πειθαρχικό που συνεδρίασε τον απάλλαξε κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας με ελαφρυντικά την «εν γένει προσωπικότητά του εγκαλουμένου εκπαιδευτικού και τη συνολική υπηρεσιακή του εικόνα. Ο γενικός διευθυντής κατέθεσε ένσταση παραπέμποντας την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.

«Μίσθωσε» σπίτι εν αγνοία του ιδιοκτήτη
Υπάλληλος που εργαζόταν σε ΔΟΥ ζήτησε από συνάδελφό του να εκδώσει κλειδάριθμο για λογαριασμό άλλου φορολογούμενου, χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή του σχετική εξουσιοδότηση. Ο υπάλληλος χρησιμοποίησε τον κλειδάριθμο εν αγνοία του φορολογούμενου και δήλωσε ότι ο πολίτης μίσθωσε ακίνητο από τρίτο φορολογούμενο, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα. Στον υπάλληλο της ΔΟΥ επιβλήθηκε ποινή της στέρησης για ένα μήνα του 25% των αποδοχών του και ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση για επιεική ποινή.

aftodioikisi.gr

Χρίστος Δήμας: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής ΕΦΚ στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους κάνουν λόγο 28 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Σε σχετική ερώτησή τους προ το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή, οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν πως η Κυβέρνηση τριπλασιάζει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο και την ίδια στιγμή δεν δίνει καμία απάντηση για τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων αγροτών κατ' έτος που παραμένουν απλήρωτοι την τριετία 2013 – 2015 καθώς και για το συνολικό ύψος του ποσού που τους οφείλεται. Παράλληλα, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν πότε προβλέπεται να πληρωθούν οι παραγωγοί της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου αποτελεί ανάσα ρευστότητας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.



Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:
Προς Τον Υπουργό Οικονομικών
Κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Ευάγγελο Αποστόλου
Θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους Έλληνες παραγωγούς»
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Σχεδίου Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο.......και άλλες διατάξεις», το οποίο φέρατε στη Βουλή προς ψήφιση ως προαπαιτούμενο, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, που χρησιμοποιούν οι αγρότες για τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, τριπλασιάζεται, από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, για την περίοδο 1.10.2015 έως 30.9.2016, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2016, καταργείται πλήρως και εξισώνεται µε εκείνον του πετρελαίου, που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες κι επαγγελματίες.
Την ίδια στιγμή, μία μεγάλη μερίδα αγροτών περιμένει επί μακρόν να πληρωθεί την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, αφού εκκρεμούν, σύμφωνα με πληροφορίες των αγροτικών συλλόγων, περίπου 30 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση του 2013, άλλα 108 εκατ. ευρώ για το 2014 και ένα ποσό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ για το 2015.
Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου αποτελεί ανάσα ρευστότητας στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, που βιώνουν και οι Έλληνες παραγωγοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Ποιος είναι ο αριθμός των δικαιούχων αγροτών κατ' έτος, που παραμένουν απλήρωτοι την τριετία 2013 - 2015;
2. Πόσο είναι το ποσό που τους οφείλεται;
3. Πότε προβλέπεται να πληρωθούν επιτέλους;

ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 10 και μεθαύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στη Χίο.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν για την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.