Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ισπανία - Πυρκαγιές: Εκκενώθηκαν 14 χωριά - Ακραίοι καύσωνες πλήττουν τη χώρα

 Ισπανία - Πυρκαγιές: Εκκενώθηκαν 14 χωριά - Ακραίοι καύσωνες πλήττουν τη χώρα 

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις πυρκαγιές στην Ισπανία, η μία από τις οποίες έχει κάψει ήδη 200.000 στρέμματα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κατά την τελευταία ημέρα ενός ακραίου και πρωτόγνωρα πρώιμου καύσωνα.

Η πιο σημαντική από αυτές τις πυρκαγιές οδήγησε τις αρχές στην εκκένωση 14 χωριών με την απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων στη Σιέρα δε λα Κουλέμπρα, έναν ορεινό όγκο της περιφέρειας Καστίλλης-Λεόν, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Η αποχή κρίνει αποτέλεσμα και περιθώριο ελιγμών για τον Μακρόν

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Η αποχή κρίνει αποτέλεσμα και περιθώριο ελιγμών για τον Μακρόν 

Τον «εφιάλτη» της αποχής προσπαθούν να εξορκίσει η πολιτική σκηνή, καθώς σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής (12/06) ξεκινά ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Από το Σάββατο έχουν ψηφίσει ήδη οι εκλογείς από τις υπερπόντιες περιοχές (γαλλ. Domaines et Territoires D' Outre Mer / DOM - TOM) καθώς και οι γαλλόφωνοι του εξωτερικού, η ψήφος των οποίων έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης στο τεχνικό σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η Ελληνίδα αθλήτρια εκτέλεσε το πρόγραμμά της άψογα και με 89,5110 βαθμούς ανέβηκε στο βάθρο. Είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δυνατός σεισμός στην Ρόδο - Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού

  

Δυνατός σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου  στην Ρόδο. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του ήταν 36χλμ. βόρεια της Ρόδου. Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση το εστιακού βάθος του είναι στα 54χλμ.

Φωτιά στην Εύβοια: Σε τρία μέτωπα καίει η πυρκαγιά - Εχθρός ο άνεμος χωρίς εναέρια μέσα

 

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στην Εύβοα με τις τοπικές Αρχές να δίνουν εντολή για να εκκενωθεί το χωριό Κρεμαστός, καθώς οι άνεμοι στο σημείο δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο. 

 Το απόγευμα του Σαββάτου στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.