Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Διάσκεψη νευροψυχολόγων στο Ξυλόκαστρο με τον καταξιωμένο νευροεπιστήμονα Ανδρέα Παπανικολάου

 Διάσκεψη νευροψυχολόγων στο Ξυλόκαστρο με τον καταξιωμένο νευροεπιστήμονα Ανδρέα Παπανικολάου

Τo Ινστιτούτο Vivian Smith της Διεθνούς Νευροψυχολογικής Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης διοργανώνει σήμερα Σάββατο 18/6 και αύριο Κυριακή 19/6 διήμερο επιστημονικό συνέδριο στο θέατρο “Αγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο με τίτλο “Νευροψυχολογία, 20 χρόνια μετά”.
 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "UPDATED PROGRAM Vivian Smith Advanced Summer Institute of the International Neuropsychological Society in Neuropsychology 20-year Reunion 2022 Organizers: Andrew Papanicolaou, Mary Kosmidis, Christina Valaki, & Marina Tzakosta 3rd Conference of the Lab of Cognitive Neuroscience School of Psychology, Aristotle University ofThessaloniki, incollaboration with the Municipality of Xylokastro: "Neuropsychology, 20 years later" Theater "Aggelos Sikelianos" Xylokastro, Korinthia, Greece June 18 & 19, 2022 Registration free"Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Διοργανωτής του σεμιναρίου (ανάμεσα σε άλλους αξιόλογους επιστήμονες) είναι ο Κορίνθιος (εκ Μουλκίου καταγόμενος ), κ. Ανδρέας Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τενεσί, ιδρυτής και επί πολλά χρόνια διευθυντής του περίφημου Κέντρου Κλινικών Νευροεπιστημών στο Χιούστον και συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών του Νοσοκομείου Le Bonheur του Μέμφις.

Ο Δήμος μας είχε φιλοξενήσει το 2002 και για 5 συναπτά έτη, διεθνή επιστημονικά σεμινάρια με τον διαπρεπή και καταξιωμένο νευροεπιστήμονα και είναι μεγάλη τιμή να τον έχουμε και πάλι κοντά μας.

Στον Δήμο είχε πραγματοποιηθεί και πάλι πριν 20 χρόνια ,το ίδιο επιστημονικό Συνέδριο,με τον διαπρεπή και καταξιωμένο νευροεπιστήμονα ,επί δημαρχίας Δημητρίου Σκούρα ,με Αυστραλούς επιστήμονες και συνεχίστηκε από το 2002 και μετά, για πέντε χρόνια,επί δημαρχίας Αντώνη Κλαδουχου.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Βλασης Τσιωτος,τίμησε τον εξέχοντα αυτόν επιστήμονα ,προσφέροντας του, μαζί με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Αποστολόπουλο , αναμνηστικά δώρα,ευχαριστώντας τον κ. Παπανικολάου που μετά από 20 χρόνια ,επέλεξε και πάλι το Ξυλόκαστρο για αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο.