Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΧΩΡΑ


Εβδομάδα απεργιών αρχίζει αύριο, οπότε κατατίθενται και τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.
Το χορό των κινητοποιήσεων πάντως ανοίγουν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, αύριο ακινητοποιούνται Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή.
Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΤΑΛΟΥΜΗ

 
 
Αρκαδία….
Νομός με ιστορία και υπερηφάνεια……
Τόπος ομορφιάς,γαλήνης, ηρεμίας, ξεκούρασης αλλά και φαγητού…

Στο πετρόκτιστο Ελληνικό,πάνω στην κεντρική πλατεία του οικισμού με τα ωραία πλακόστρωτα και το μνημείο του Κολοκοτρώνη, βρίσκεται η ταβέρνα του Ταλούμη, ένας ζεστός και άνετος χώρος όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο και η ζεστασιά της γνήσιας Αρκαδικής ατμόσφαιρας. Με μιαμεγάλη ιστορία που ξεκινά από το 1937η ταβέρνα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αρκαδία και τις ταβέρνες τις και συγκεντρώνει επιφανείς επισκέπτεςκαι διασημότητες όπως μαρτυρούν και οι πολλές φωτογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους της .
Συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση της ταβέρνας, οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις και νοστιμότατα πιάτα Αρκαδικής κουζίνας.

Για αρχή, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει εξαιρετικά ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, ντόπιο λουκάνικο, γαρδούμπα λαδορίγανη ή φλογέρες και παστό με αυγά.
Στη συνέχεια μαζί με μία πληθωρική σαλάτα ή άγρια χόρτα μπορεί να επιλέξει κόκορα χωριάτικο με χυλοπίτες, αρνάκι λαδορίγανη, κουνέλι πρωτογιάχνι, εξαιρετικά κυνήγια όπως ελάφι ή ζαρκάδι και λαγωτό χοιρινό με καρύδι. Για τους παραδοσιακούς καλοφαγάδες υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην ψησταριά της ταβέρνας και εκεί ξεχωρίζουν τα γευστικότατα παϊδάκια,το αρνί σούβλας, το γκιούλμπαστι, το ψαρονέφρι, και η μοσχαρίσια γάλακτος. Εξαιρετικό κρασί ( βαρελίσιο ή εμφιαλωμένο) συμπληρώνουν μια σπάνια γευστική διαδρομή που μπορεί να ολοκληρωθεί με λίγο γιαούρτι με μέλιή το σπιτικό γλυκό ημέρας . Όποιος λοιπόν και αν είναι ο προορισμός σας, προγραμματίστε μια επίσκεψη στην ταβέρνα του Ταλούμη και είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα όμορφο περίπατο στο πετρόκτιστο Ελληνικό καθώς και να απολαύσετε τα ωραία τοπία της Αρκαδίας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας ταξιδέψουν σε ένα κόσμο αναψυχής βγαλμένο από τα πιο όμορφο γεμάτα ξεγνοιασιά παραδοσιακά παραμύθια……..

Αποστάσεις :
Αθήνα 215 χλμ.
Τρίπολη 45 χλμ.
Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου 35 χλμ.
Διεύθυνση :
Ελληνικό Αρκαδίας,
Τηλ.:
27910-31311 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27910-31311 end_of_the_skype_highlighting 6977449309 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6977449309
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG

Χατ-τρικ τα Γιαννιτσά, «κόλλησε» ο Ηρακλής! Η 7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ

Χατ-τρικ τα Γιαννιτσά, «κόλλησε» ο Ηρακλής!
Εξακολουθεί να… τρελαίνει κόσμο η Αναγέννηση Γιαννιτσών, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, πέρασε νικηφόρα από την Δράμα, επικρατώντας της Δόξας με 3-2 (47' Ταραλίδης σουτ, 72' Πουλάκος κεφ - 14', 39', 68' Στεφανίδης) για την 7η αγωνιστική.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα των Γιαννιτσών, ο Στεφανίδης, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, χαρίζοντας ένα σπουδαίο διπλό!
Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Σικαλιάς (28' λ.τ Στεργιανός), Μιλένκοβιτς, Κοντεών, Κάτσελαν, Ταραλίδης, Ιντζόγλου (17' λ.τ Ρούσεφ), Σοϊλέδης, Κάπελ, Μπάρος, Θάνος.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σερέτης, Χατζόγλου, Τσιάμης, Στεργίδης, Φελίπε (56' Καρπαθάκης), Ιορδανίδης, Στεφανίδης, Ντανίδης, Σκέμπης, Φάμπιο.
Πλέον η Αναγέννηση έχει 15 βαθμούς και είναι μόνη πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση (σ.σ. με 13β.) την Λάρισα η οποία την Παρασκευή έμεινε στο 1-1 με την Παναχαϊκή.

Πέτυχαν το 3 στα 3, Ένωση Ερμιονίδας και Χαλκίδα - Ο Πέλοπας 3 - 1 τα Λουκίσια

Χαλκίδα-Πανναυπλιακός 1-0

7ος ομίλος
Πέτυχαν το 3 στα 3, Ένωση Ερμιονίδας και Χαλκίδα και παραμένουν επικεφαλείς στην βαθμολογία του 7ου ομίλου καθώς νίκησαν , εκτός έδρας , σε Χαλκίδα και Ελευσίνα , με 3 - 0 τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου και2 - 1 τον Πανελευσινιακό, αντίστοιχα.
Στο β' ημίχρονο εφμανίστηκε σοβαρή η Ενωση Ερμιονίδας και πήρε τη νίκη με 3-0 απέναντι στον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. Στο 47' ο Δημητρίου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Αργολίδας, στο 62' ο Δήμας έκανε το 2-0 και στο 71' ο Μακρίδης σκόραρε εκ νέου για το 3-0.
Ματς-θρίλερ έγινε στην Ελευσίνα, όπου ο ΑΟ Χαλκίδας κέρδισε με 2-1 τον τοπικό Πανελευσινιακό λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Στο 23' ο Τσομπάνης έβαλε μπροστά τους 'νερατζούρι', όμως στο 71' ο Μιχελής ισοφάρισε. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, ο Καφαντάρης έγινε αποδέκτης της μπάλας από την ασίστ του Γκιόκα και έκανε το 2-1 για τον ΑΟΧ στο 87'. Η ομάδα της Δυτικής Αττικής έπαιζε από το 82' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τζαφεράκου με δεύτερη κίτρινη. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με τον Μιχελή στο 32' και τον Θωμά στο 61'.
Στο Κιάτο ο Πέλοπας για ακόμη μία φορά  εκμεταλλεύθηκε τη δύναμη της έδρας   επικρατώντας με 3 - 1 του Α. Ο. Λουκισίων. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του α' ημιχρόνου, ο Παπαϊωάννου έκανε το 1-0, ενώ στο 47' ο Πράττος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 55' ο Καρύδης μείωσε σε 2-1 και στο85' ο Παπαβασιλείου σκόραρε με πέναλτι για το τελικό 3-1. Διαιτητής ήταν ο Γκριτζέπης (Αρκαδίας).
ΠΕΛΟΠΑΣ: Κασάμπελης, Χουσελάς, Μιχαλόπουλος, Μακρής, Βελέτζας, Παπαϊωάννου,Πετρόπουλος, Παπαβασιλείου, Πράττος (66' Λυμπερόπουλος), Στασινόπουλος, Μπούκης(68' Λιάλιος)
ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ: Γενιτσαρίδης, Κοροβέσης (46' Καλοχωρίδης), Ντοβίνος, Προβής,Καρύδης, Γκίκας (65' Νταφόπουλος), Κωνσταντάκας, Κουτσαυλής, Παπαδόπουλος,Κοσμάς (46' Ευσταθίου), Ντούμας,
Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε ο Μανδραϊκός, που πέρασε άνετα από το Πόρτο Χέλι. Στο 32' ο Δήμου άνοιξε το σκορ με πέναλτι, στο 47' ο Ξύδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 92' ο Κουσκουνάς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Τέλος στην Αράχωβα ο Παρνασός έχασε με 1 - 3 τον Παναργειακό,Στο 15' Δρούλιας άνοιξε το σκορ, όμως στο 30' ο Γκαλαμέλος έφερε το ματς στα ίσια. Στην επανάληψη οι 'λύκοι' πίεσαν για το γκολ και τα κατάφεραν στο 70' με σκόρερ τον Αγγελόπουλο. Στο 92' ο Ισούφι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.  Pεπό είχε ο Πανναυπλιακός.
 κέρδισε με 3-1 τον ΑΟ Λουκισίων
Τα Αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Πέλοπας Κιάτου-Α.Ο. Λουκισίων 3-1
Πορτοχελιακός-Μανδραϊκός 0-3
Παρνασός-Παναργειακός 1-3
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Ενωση Ερμιονίδας 0-3
Πανελευσινιακός-Χαλκίδα 1-2
Ρεπό ο Πανναυπλιακός


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Ενωση Ερμιονίδας 3 9      
2 Χαλκίδα 3 9
3 Μανδραϊκός 2 6
4 Πέλοπας Κιάτου 3 6
5 Πανελευσινιακός 3 4
6 Παναργειακός 3 4
7 Πανναυπλιακός 2 1
8 Λουκισίων Α.Ο. 3 1
9 Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου 3 1
10 Παρνασός 3 1
11 Πορτοχελιακός 2 0


6ος ομίλος
Χωρίς νικητή το ντέρμπι
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντερμπι κορυφής της 2ης αγωνιστικής ,στον 6ο όμιλο στο περιφερειακό πρωτάθλημα, μεταξύ του Ατρόμητου Λάππα και του Πανόπουλου, ομοίως ισόπαλος έληξε και ο αγώνας του Διαγόρα Βραχνέικων με τον Παναρκαδικό. Τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας , ισόβαθμοι  βρίσκονται το Πανόπουλο, ο Ατρόμητος Λάππα και ο Παναρκαδικός. Η "Μεσσηνιακή μάχη" στο γήπεδο του Δωρίου, ανάμεσα στον Εθνικό Μελιγαλά καί τον ισχυρό Πάμισο Μεσσήνης, έληξε με νίκη με σκορ 3 - 0 υπέρ του νεοφώτιστου συλλόγους του Μελιγαλά. Με νίκες προχώρησαν  ο Εθνικός Σαγέικων και η Δόξα Νέας Μανολάδας με 2 - 1 και 2 - 0 επι της Εράνης Φιλιατρών και της Αχαϊκής, αντίστοιχα.

Η 2η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά-Πάμισος 3-0
Ατρόμητος Λάππα-ΠΦΟ Πανόπουλου 0-0
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός 0-0
Εθνικός Σαγέικων-Εράνη Φιλιατρών 2-1
Δόξα Νέας Μανολάδας-Αχαϊκή 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΦΟ Πανόπουλου2 4
2 Ατρόμητος Λάππα2 4
3 Παναρκαδικός2 4
4 Δόξα Νέας Μανολάδας2 3
5 Εθνικός Μελιγαλά2 3
6 Εθνικός Σαγέικων2 3
7 Πάμισος2 3
8 Διαγόρας Βραχνέικων2 2
9 Αχαϊκή2 1
10 Εράνη Φιλιατρών2 0



 

Μας έφαγαν οι Κρητικοί

 



Στον 1ο όμιλο, το πιο σημαντικό ματς έγινε στην Κρήτη, εκεί όπου η Επισκοπή επιβλήθηκε 2-1 του Αχαρναϊκού, στερώντας του τη δυνατότητα για το 2 στα 2. Ο Ρούβας επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού, ενώ το ματς ανάμεσα σε Καλαμάτα και Γλυφάδα δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Τέλος, τα Χανιά πέρασαν νικηφόρα από την Πελοπόννησο, με το 3-1 απέναντι στην Κόρινθο.
Ο αγώνας Παναιγιάλειος – Εθνικός Αστέρας δεν διεξήχθη λόγω οφειλών της διοίκησης της Καισαριανής προς παίκτες (σ.σ. μετά από σχετική απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ), ενώ ο Αστέρας Μαγούλας είχε ρεπό. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (5/11, 15:00) με τον αγώνα Φωστήρας – Προοδευτική.


Η 2η αγωνιστική στο Νότιο ομιλο:

Κόρινθος - Α.Ο. Χανιά    1 - 3
Χτυπώντας στις αντεπιθέσεις ο ΑΟ Χανιά ξεχαρβάλωσε την άμυνα της Κορίνθου και κέρδισε την πελοποννησιακή ομάδα μέσα στην έδρα της με 3-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Football League 2.
O Moυράτ Σεροπιάν είχε στήσει αριστοτεχνικά την ομάδα του κι έτσι παρά το γεγονός ότι η Κόρινθος είχε την υπεροχή, οι Χανιώτες ήταν τελικά αυτοί που πήραν το «τρίποντο» της νίκης και μάλιστα εύκολα.
Στο 5ο μόλις λεπτό ο Γωνιωτάκης άνοιξε το σκορ ενώ στο 72’ ο Πάγκαλος έγραψε το 0-2. Η Κόρινθος μείωσε με τον Σαμπράκο το 77ο λεπτό, αλλά στο 90’ ο Ταταράκης διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ του ΑΟΧ
Κόρινθος (Γιάννης Καντάς): Μέλκας, Φίλης, Ντα Σίλβα, Παπαευθυμίου (75' Σαμπράκος), Ντερντιλής, Κατσίκης, Τσουβαλτσίδης, Ματεντζίδης, Κάλφας, Πεχλιβανόπουλος, Σαμπάνης.

ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν):
Παπαδόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Μποτωνάκης, Τσαρτσίδης, Πυθαρούλης (λ.τρ. 60′ Ζντράβγκοβιτς), Βουρβαχάκης, Ταταράκης, Γωνιωτάκης (75′ Καμπλιώνης), Δουμάνης (62′ Μπαρτζίδης), Πάγκαλος.

2 στα 2 η Καλαμαριά, αρχή με νίκη για Επισκοπή

Επισκοπή - Αχαρναϊκός 2 - 1
Την πρώτη της νίκη σε επαγγελματική κατηγορία πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (4/11) η Επισκοπή, καθώς επικράτησε 2-1 του Αχαρναϊκού στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Ρεθύμνου, στο πρώτο της παιχνίδι στην Football League 2 μπήκε με το… δεξί στο πρωτάθλημα. Το «συγκρότημα» του Θανάση Κολιτσιδάκη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 37’ με κεφαλιά του Τριανταφύλλου.
Ο Αχαρναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 72’ με τον Καλογερόπουλος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και με πλασέ έκανε το 1-1.
Ωστόσο, η… χαρά των «πράσινων» κράτησε μόλις έξι λεπτά, καθώς στο 78’ ο Σελινιωτάκης, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Επισκοπη

Επισκοπή (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Νικηφόρος, Ψωμάς, Μπαμπουλάκης, Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης, Αντιασβίλι, Δελήμπασης, Κοζανίδης, Αργυράκης, Τζέκος, Δερμίσης.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας):
Παγούδης, Μανάλης, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Βεστάκης, Δασκαλάκης, Νιάρος, Χριστόπουλος, Δημόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος.

Ρούβας - Πανηλειακός  2 - 0
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ρούβας, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πανηλειακό στην Κρήτη και επιβλήθηκε με 2-0.
Κυρίαρχος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην ομάδα του Πύργου ήταν ο Ρούβας, ο οποίος στο 36' μπήκε στη θέση του... οδηγού. Ο Κορδονούρης εκτέλεσε εύστοχα την... εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς.
Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48' ο Ανωγειανάκης διαμόρφωσε το 2-0, σκορ ασφαλείας για τους γηπεδούχους, αφού ο Πανηλειακός δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ρούβα, εκτός την φάσης του 54' όταν ο Σωτηρόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Χριστοδουλάκη.
Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 3 βαθμούς στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους Πυργιώτες να μένουν στην 9η με ένα βαθμό.
Ρούβας (Αντώνης Δρακόπουλος): Χριστοδουλάκης, Ταβλαδωράκης, Σεντεμέντες, Ανυφαντάκης, Τζιράκης, Κορδονούρης, Γεωργόπουλος, Πετράς, Λυκουδης, Ανωγειανακης, Φουκαρακης.

Πανηλειακός (Στέλιος Γιαννακόπουλος):
Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Κολοβός, Πέτρου, Σαλαπάτας, Σωτηρόπουλος, Ντραγκόλοφ, Βλαχόπουλος, Ζέλιος.

Καλαμάτα - Α.Ο. Γλυφάδας 1 - 1
Βαθμό με το σπαθί της πήρε η Καλαμάτα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γλυφάδα, καθώς αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 20', κατάφερε να ισοφαρίσει τη Γλυφάδα (1-1).
Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Μαύρη Θύελλα, καθώς μόλις στο 20', ο Ζαρόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Σκάρο, ενώ αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του διαιτητή Κακρίδη, υποστηρίζοντας αφενός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή παράβαση, αφετέρου ότι ακόμα και αν έγινε, έγινε εκτός περιοχής!
Ο Σκαρος, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κοψαχείλη και έβαλε τη Γλυφάδα μπροστά στο σκορ. Η αθηναϊκή ομάδα, μάλιστα, έφτασε δύο φορές κοντά και στο δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα της εξασφάλιζε κατά 90% τη νίκη, ωστόσο η κεφαλιά του Μουστόγιαννη αποκρούστηκε αρχικά από τον Κοψαχειλη και εν συνεχεία η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (45'). Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μουστόγιαννης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς αστόχησε σε τετ α τετ με τον Κοψαχείλη.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γιώργος Μπένος έριξε στη μάχη τους Αθανασόπουλο και Γεωργιόπουλο ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του και ρίσκαρε αρκετά προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι παίκτες της Γλυφάδας έφυγαν με πολλές αξιώσεις στην αντεπίθεση, ωστόσο είτε λόγω κακής επιλογής στην τελική πάσα, είτε λόγω κακής εκτέλεσης, δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ. Κάτι που τελικά πλήρωσαν, καθώς στο 80' ο Σκαρλάτος ισοφάρισε με κοντινό πλασέ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο σκόρερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στο αμέσως επόμενο λεπτό, καθώς επίσης και ότι οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 88' σε ανατροπή του Καντούτση το οποίο όμως δεν πήραν.
Η Γλυφάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης που αντίκρισε ο Σκάρος στο 89'.
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Ζαρόπουλος, Τσόπελας (21' Κοψαχείλης), Ψυχογιόπουλος, Καντούτσης, Τριανταφυλλάκης, Μπράχο, Ανδρεόπουλος, Ηλιόπουλος, Πούτσι, Σκαρλάτος, Καούνος.

ΑΟ Γλυφάδας (Βαγγέλης Μάλλιος):
Χώνος, Χατζηισαϊας, Καϊμακαμούδης, Νικόλτσης, Καρλιάμπας, Καλοτούρος, Σκάρος, Μουστόγιαννης, Καζαντζής, Ζαχαράτος, Κόντης.

Παναιγιάλειος - Εθνικός Αστέρας 3 - 0 α.α.

Φωστήρ - Προοδευτική  αύριο

Ρεπό ο Αστέρας Μαγούλας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Παναιγιάλειος 2 5-0 6
2. Χανιά 2 4-3 3
3. Κόρινθος 2 4-3 3
4. Επισκοπή 1 2-1 3
5. Προοδευτική 1 2-1 3
6. Ρουβάς 2 2-1 3
7. Αχαρναϊκός 2 2-2 3
8. Γλυφάδα 2 3-3 2
9. Καλαμάτα 2 2-2 2
10. Φωστήρας 1 2-2 1
11. Πανηλειακός 2 1-3 1
12. Αστέρας Μαγούλας 1 0-2 0
13. Εθνικός Αστέρας 2 0-5 -6

Ύστατη προσπάθεια Σαμαρά να πείσει τους δυο εταίρους να υπερψηφίσουν τα μέτρα - Θα δει χωριστά Βενιζέλο - Κουβέλη το απόγευμα


Χωριστές συναντήσεις με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους θα έχει μετά τις 18.00 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς. Θα δει πρώτα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στην συνέχεια τον Φώτη Κουβέλη. Αυτό αποφασίστηκε μετά το άνοιγμα του κ. Σαμαρά στην διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Πριν από την συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο και κλείστηκε το ραντεβού.
Όπως λένε συνεργάτες του, προσπαθεί να ψηφιστούν τα μέτρα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Αυτές είναι οι τελευταίες αλλαγές στο πακέτο των μέτρων των 17 δισ!


- Πάνω από 500 σελίδες το πολυνομοσχέδιο
- Η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη θα ισχύσουν από 01/01/2013
- 50.000 άνθρωποι δεν θα βγουν στην σύνταξη και θα πρέπει να δουλέψουν άλλα 2 χρόνια!
- Δεν αυξάνονται τα ελάχιστα χρόνια από τα 15 στα 20 για να θεμελιώσει κανείς σύνταξη
- 5% - 10% και 15% οι μειώσεις στις συντάξεις
- Θα βελτιωθεί η διάταξη για τις μειώσεις στα εφάπαξ
- Καταργούνται ΟΛΕΣ οι εξαιρέσεις για τις αναπηρικές συντάξεις
- Δεν θα ισχύσει από του χρόνου το όριο των 65 ετών για το ΕΚΑΣ


Τα 17 δις ευρώ φτάνουν τα μέτρα που συμπεριλαβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, και ενσωματώνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τη τρόικα για τη περίοδο 2013-2016.

Τα εργασικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την συμφωνία κυρίως της ΔΗΜΑΡ. Μέχρι στιγμής τα μέτρα έχουν ως εξής:

* Κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

* Κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος.

* Τη μείωση του χρόνου προαναγγελίας απόλυσης στο 4μηνο (σήμερα έως 6 μήνες).

* Τη θέσπιση πλαφόν 2.000 ευρώ ανά έτος στις αποζημιώσεις απόλυσης όσων έχουν προϋπηρεσία πάνω από 16 έτη στον ίδιο εργοδότη.

Για τις συντάξεις:

* Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη στα 67.

* Κλιμακωτές μειώσεις 5 έως 15% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.

* Κατάργηση των Δώρων σε όλα τα Ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ.

* Αύξηση των μηνιαίων εισφορών στον ΟΓΑ από 12 ευρώ σε 25 ευρώ από 1/1/2013.

* Μείωση έως 35% στα εφάπαξ.

* Χορήγηση ΕΚΑΣ με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας (αυτό θα ισχύσει τελικά από το 2014)

* Εφαρμογή εισοδηματικών/περιουσιακών κριτηρίων για τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα.

Περίπου 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα εξοικονομήσει έως το 2016 από τις περικοπές στο Δημόσιο, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ αφορούν στο 2013.

Προ των πυλών είναι το «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια και ειδικότερα 2% για αποδοχές έως 1.000 ευρώ, 10% από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 20% από 1.500 έως 2.500 ευρώ, 30% από 2.500 έως 4.000 ευρώ, 35% από 4.000 ευρώ και πάνω.

Στο πακέτο των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνεται:

* Η πλήρης κατάργηση των Δώρων.

* Η αναστολή του Κινήτρου Επίτευξης Στόχου και του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου, δηλαδή του πρώην κινήτρου απόδοσης.

* Η ενσωμάτωση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

newsit.gr

Δύο μάρτυρες «κλειδιά»,στην εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου στις 8 Αυγούστου από το Διακοπτό.

Δύο μάρτυρες «κλειδιά», ένας γιατρός από την Αχαΐα και μια τραπεζική υπάλληλος από το Νέο Κόσμο, που δεν είχαν εντοπισθεί ως τώρα από την ΕΛ.ΑΣ., μπορούν ίσως ρίξουν φως στην απαγωγή και στην εξαφάνιση του του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου στις 8 Αυγούστου από το Διακοπτό.
Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, ένας γιατρός από την Αχαΐα και μια τραπεζική υπάλληλος από το Νέο Κόσμο.
Ερωτήματα ακόμα προκαλεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα, η αναφορά στη δικογραφία για στενό συνεργάτη υπουργού, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ και τουλάχιστον δύο ενστόλους που ανήκουν στο προσωπικό περιβάλλον του φερόμενου ως εγκέφαλου της απαγωγής.
Η εφημερίδα παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής άγνωστα στοιχεία της υπόθεσης που εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς ο 26χρονος εξακολουθεί να αγνοείται.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των τελευταίων κλήσεων του 26χρονου, λίγη ώρα πριν από την εξαφάνισή του, ο Μάριος επικοινώνησε με έναν φίλο του γιατρό από την Αχαία, αλλά και με έναν αστυνομικό, ο οποίος ανήκει στο προσωπικό περιβάλλον του φερόμενου ως εγκεφάλου της απαγωγής.

Ο γιατρός δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, ενώ ο αστυνομικός υποστήριξε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο για «άσχετα θέματα», κάτι που δημιουργεί εύλογες απορίες.
Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης αναφέρεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο 26χρονος διατηρούσε προσωπική σχέση με μια νεαρή τραπεζική υπάλληλο από τον Νέο Κόσμο και όπως καταθέτει ένας μάρτυρας, αυτή θα μπορούσε να ήταν το δέλεαρ για να έρθει στην Αθήνα ο οπτομέτρης. Ωστόσο, η ίδια δηλώνει ότι αγνοούσε ως και σήμερα την υπόθεση εξαφάνισης του Μάριου.
Από περαιτέρω έρευνα προκύπτει επίσης ότι στις 8 Αυγούστου 2012, ημέρα της εξαφάνισης, ο 26χρονος επισκέφτηκε το τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη όπου εργάζεται η κοπέλα και ζήτησε να καλυφθεί από ένα ειδικό τραπεζικό πρόγραμμα για την περίπτωση κλοπής των τραπεζικών του καρτών και απώλειας προσωπικών του εγγράφων, ώστε να έχει ρευστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο 71χρονος εγκέφαλος της συμμορίας, αναφέρει ότι η εξαφάνιση του Μάριου έχει σχέση με υπόθεση ναρκωτικών, όμως στενοί φίλοι του Μάριου ανέφεραν ότι απεχθανόταν τις ναρκωτικές ουσίες και δεν έκανε καταχρήσεις.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο 71χρονος επικοινώνησε με γνωστό του υπάλληλο μεγάλου νοσοκομείου στα νότια προάστια και του ζήτησε 10.000 ευρώ προκειμένου ο γιος του να έχει ευνοϊκή μεταχείριση σε μια εκκρεμή υπόθεσή του με το ελληνικό Δημόσιο. Ο 71χρονος επικαλέστηκε ότι είχε άνθρωπο από το προσωπικό του περιβάλλον που είναι στενός συνεργάτης υπουργού. Αυτό πράγματι ίσχυε, αλλά οι συνεννοήσεις γίνονταν, όπως δήλωσε ο ένα λόγω συνεργάτης του υπουργού, εν αγνοία του.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει ένα σημείο του δικαστικού φακέλου που δεν έχει δημοσιοποιηθεί και κρύβει ίσως τη μοιραία στιγμή για την τύχη του Παπαγεωργίου. Σε ένα σημείο της κατάθεσης της συζύγου του 71χρονου, αναφέρει ότι «γύρω στις 11 Αυγούστου κάποιοι του χτύπησαν το κουδούνι και κατέβηκε να τους μιλήσει. Όταν γύρισε ήταν κάτωχρος και έκανε ώρες για να μιλήσει σε κάποιον». Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να πληροφορήθηκε από τους συνεργούς του ότι ο 26χρονος ήταν νεκρός, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο.





 

Τι σύνταξη θα πάρουν όσοι βγουν το 2013



Καθήλωση των κύριων συντάξεων στα επίπεδα των 9.000 ευρώ ετησίως και των επικουρικών στις 3.300 ευρώ προκαλούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η/1/2013.

Το αποκαλύπτει ειδική εμπιστευτική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που έγινε με βασικό «σενάριο» τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα σε όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2013 και το 2014.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μελέτης που εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα ο Τύπος της Κυριακής, το 2013:
 Θα αποχωρήσουν για σύνταξη περίπου 75.000 ασφαλισμένοι από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ και άλλα Ταμεία. Δεν έχει υπολογιστεί πόση θα είναι η έξοδος από το Δημόσιο.
 Η μέση ετήσια κύρια σύνταξη για όσους βγουν στη σύνταξη θα κυμαίνεται από 8.841 ευρώ μέχρι 9.108 ευρώ! Κυριολεκτικά θα είναι συντάξεις για… δείγμα.
 Η μέση ετήσια επικουρική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 3.311 ευρώ.
Ο στόχος μπορεί να είναι η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά, όπως αποκαλύπτεται στη μελέτη, για να ελαφρυνθούν οι προϋπολογισμοί των Ταμείων κατά 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να… αδειάσει η τσέπη των συνταξιούχων.

Ο στόχος αυτός, που κατά το υπουργείο Εργασίας είναι αναγκαίος να επιτευχθεί ώστε να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, συνδυάζεται και με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που τελικά δεν θα είναι μόνο κατά 2 έτη αλλά θα φτάνουν ως και τα 5 χρόνια!

Η μελέτη έγινε για να κοστολογηθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό, ώστε να υπολογιστεί αν οι επιβαλλόμενες περικοπές και η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αρκετές για να αποφέρουν μια εξοικονόμηση κατά 1 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με βάση τα όσα αποκαλύπτονται σε αυτή, ο στόχος όχι μόνο «επιτυγχάνεται» αλλά δείχνουν και τον κρυφό λογαριασμό των περικοπών, που είναι πιο βαρύς για όσους σκοπεύουν να συνταξιοδοτηθούν από την επόμενη χρονιά!

Με τη μέση σύνταξη όμως στα 9.000 ευρώ, και με κάτι «ψίχουλα» των 3.311 ευρώ από την επικουρική, μόνο ως διέξοδος δεν φαντάζει η συνταξιοδότηση. Στην πράξη, οι περίπου 75.000 νέοι συνταξιούχοι του 2013 καλούνται να τα βγάλουν πέρα με ποσά που θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 750 ευρώ από την κύρια σύνταξη και στα 275 ευρώ από την επικουρική.

Κάποιοι δηλαδή θα αποφύγουν το «δόκανο» της αύξησης στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά θα πέσουν στην «παγίδα» των χαμηλών συντάξεων που μόλις και μετά βίας θα ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική), ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι πολλοί ασφαλισμένοι θα φύγουν με 25 ως 28 έτη ασφάλισης σε ηλικίες κάτω των 60 ετών!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης από τους 75.000 υποψήφιους συνταξιούχους, επηρεάζονται περισσότερο:

Αντ. Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ: Να ψηφίσουμε τα μέτρα άμεσα! - Ανοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Δεν θα περικοπούν ξανά μισθοί και συντάξεις!




«Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουγός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε ότι σταδιακά κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.
«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισ ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. Έκανε δε σαφές ότι «η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε τη δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση, θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει, ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις».
«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα» είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές».
Περιέγραψε τη δραματική στιγμή, σημειώνοντας πως «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού» και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί τη μάχη απέναντι στους αντιπάλους «που μένουν κολλημένοι στο χθες».
Τόνισε: «Δεν είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας». Πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε τη χώρα στο ευρώ, γιατί, χωρίς αυτό, δεν έχει νόημα τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας».
Επιπλέον, ανέφερε: «Αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη, όπως έλεγαν κάποιοι, θα δημιουργείτο ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και αυτό θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο». «Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης» σημείωσε.
Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς, τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθούν η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.
Είπε ακόμη: «Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτική μας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας».
Μίλησε για υλοποίηση της πολιτικής του. «Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας, που είχαμε υποσχεθεί, έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε, η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε τον νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια» επισήμανε.
Κλείνοντας, σημείωσε: «Από τη δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί, και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τι έλεγαν Ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Υπήρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τώρα οι περισσότεροι στοιχηματίζουν για την παραμονή. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, που είμαστε, τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση».


Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών από τις 9:30 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση ενημέρωσε αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ για το πακέτο των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή σε δραματικούς τόνους είπε: «Υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και στηρίζεται από την Βουλή γιατί έχει ως εθνικό στόχο το άλμα προς τα εμπρός. Πολλοί λιποψυχούν γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε και άλλοι το επιδιώκουν» και πιο κάτω πρόσθεσε «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Ένα λάθος στις επιλογές μας οδηγεί την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δινά για την χώρα. Δεν είναι εκβιασμός είναι πραγματικότητα αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα».


 
 
 

Η Δόξα Δράμας κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών

Μετά από απουσία σχεδόν ένα μήνα ο Ηρακλής γυρίζει στο Καυτανζόγλειο υποδεχόμενος τον Ηρακλή Ψαχνών και μαζί θέλει να επιστρέψει και στις νίκες καθώς στην τελευταία του επίσημη αναμέτρηση γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από την Προοδευτική για τον θεσμό του Κυπέλλου. Οσον αφορά το πρωτάθλημα, ο «γηραιός» προέρχεται από τη νίκη με 1-0 επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο και θέλει να πετύχει για πρώτη φορά φέτος μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιώργος Στράντζαλης, δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Λιαπάκη, Νατσούρα, Βοσνιάδη, και Νατσιόπουλο, με τον τελευταίο να βγαίνει εκτός πλάνων την τελευταία στιγμή.
Αξίζει να σημειωθεί πως στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα βρεθεί για πρώτη φορά ο Γιώργος Βαζάκας που διαδέχτηκε τον Βασίλη Βούζα.
Την ίδια ώρα, στον Βόλο, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια απωλειών κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής, ενώ ο έτερος εκπρόσωπος της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, η Νίκη, δοκιμάζεται στα Μέγαρα χωρίς τον Ιβάν Τάσιτς.
Σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται και στη Δράμα με την τοπική Δόξα να υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Αναγέννηση Γιαννιτσών στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της «εποχής Τζαναβάρα», με τον Κορίνθιο τεχνικό να προσπαθεί στο διάστημα της διακοπής να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα του , με τους φιλοξενούμενους να καταλαμβάνουν την κορυφή της βαθμολογίας σε περίπτωση που φύγουν από την έδρα των «μαυραετών»,  με το «τρίποντο» στις αποσκευές τους.
Ο Πιερικός την ίδια ώρα υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης
Δύσκολη αποστολή έχει η Καλλιθέα η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Εθνικό Γαζώρου, ενώ Θρασύβουλος-Φωκικός κοντράρονται στη Φυλή, ενώ Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός και ΑΕΛ Καλλονής-Εργοτέλης (05/11) συμπληρώνουν το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής.

 Τέλος στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Football League, την Παρασκευή, Παναχαϊκή και ΑΕΛ έμειναν  . Έντονα παράπονα έχουν οι γηπεδούχοι για τον καταλογισμό του γκολ των Θεσσαλών.
Μόλις στο 4' ο Νεμπεγλέρας έκανε το σουτ, ο Πίτκας έδιωξε και ο Τσιμπάμπα στην επαναφορά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Στο 28' και πάλι ο Νεμπεγλέρας «γέμισε» με φάουλ, ο Τσιμπάμπα εκ νέου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
 Στο 52' ο Χασομέρης μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Τσιμπάμπα με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση φαίνεται ο σκόρερ να μην καλύπτεται από κάποιον αμυντικό, όμως πρόκειται για μία δύσκολη φάση, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Από 'κει και πέρα οι Πατρινοί πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 66' ο Βοσκόπουλος έφερε το ματς στα ίσα, όταν με κοντινή προβολή μετ΄από γύρισμα του Βουνκ διαμόρφωσε το 1-1. Στο 86' ο Μαπούκου από κοντά σκόραρε για την ανατροπή της Παναχαϊκής, όμως φαίνεται να είναι λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της ΑΕΛ.
Το τελευταίο σφύριγμα στο παιχνίδι βρήκε την ΑΕΛ να μένει χωρίς νίκη μετά από τρεις σερί επιτυχίες, ενώ η Παναχαϊκή παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βοσκόπουλος, Κοιλιάρας, Βούνκ (86' Βασιλαντωνόπουλος), Ολισέ, Ουρτάδο (42' λ.τ. Σαλαμαστράκης), Μαπούκου, Ντίνας, Γκούρτσας (55' Ντιόγκο).
ΛΑΡΙΣΑ: Σερεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Ζεκίνια (90' Γιώτας), Τσιμπάμπα, Δεινόπαπας (81' Φρανκού), Χασομέρης (65' Καρανίκας).

  αγωνιστική
Δόξα Δράμας- Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πιερικός- Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός Βόλου- Αναγέννηση Επανομής
Ηρακλής- Ηρακλής Ψαχνών
Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός
Καλλονή - Εργοτέλης
Εθνικός Γαζώρου- Καλλιθέα
Παναχαϊκή- Λάρισα                                           1-1  
Βύζας Μεγάρων- Νίκη Βόλου
Θρασύβουλος- Φωκικός
Ρεπό: Καβάλα

Τα φώτα στην Κρήτη - Η Κόρινθος υποδέχεται τα Χανιά

Επισκοπή: Έτοιμη για το ιστορικό ντεμπούτο
«Κουτσή», για ακόμα μία φορά, θα διεξαχθεί η σημερινή η δεύτερη  αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Football League 2, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το ξεκίνημα της σεζόν. Για δεύτερο ματς ο Εθνικός Αστέρας δεν θα αγωνιστεί λόγω των οφειλών της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει τις προσφυγές τους κατά της ΠΑΕ. Ετσι, ο Παναιγιάλειος θα πάρει το ματς στα χαρτιά, εκτός κι αν οι «ερυθρόλευκοι» δικαιωθούν στα αρμόδια όργανα μετά την ένσταση που κατέθεσαν. Την πεποίθησή του ότι ο Εθνικός Αστέρας δεν θα χάσει το ματς με τον Παναιγιάλειο στα χαρτιά εξέφρασε ο Γιώργος Γκάμαρης. Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας και είπε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του: «Να είστε σίγουροι ότι το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο θα οριστεί και θα γίνει, καθώς ο Εθνικός Αστέρας θα δικαιωθεί από τα αρμόδια όργανα. Δεν σταματάμε την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Προσωπικά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε τεχνική ηγεσία και παίκτες και θεωρώ ότι έχετε πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Τέσσερα παιχνίδια θα διεξαχθούν απόψε, ένα στην Κόρινθο, όπου η "Μπάρτσα" μπροστά στο κοινό της θα υποδεχθεί τα Χανιά, ένα στην Καλαμάτα όπου η «Μαύρη θύελλα» αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Γλυφάδας με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη , και δύο στην Κρήτη .  Ντεμπούτο για τον Θανάση Κολιτσιδάκη και την Επισκοπή στη Football League 2 που θα υποδεχθούν τον Αχαρναϊκό. Ο Ρούβας θα ψάξει τους πρώτους του βαθμούς απέναντι στον Πανηλειακό, όπου ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή τους επιθετικούς (τραυματίες)  Κατσαρό, Φράγκο, Καραχάλιο και Παναγόπουλο, με αποτέλεσμα να προτίθεται να χρησιμοποιήσει σαν φορ τον μεσοεπιθετικό Γιάννη Σωτηρόπουλο.   Τέλος, τη Δευτέρα θα γίνει το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Φωστήρα και την Προοδευτική.
ώρα έναρξης (15:00)


Η 2η αγωνιστική στο Νότιο ομιλο:
Κόρινθος - Α.Ο. Χανιά
Επισκοπή - Αχαρναϊκός
Ρούβας - Πανηλειακός
Καλαμάτα - Α.Ο. Γλυφάδας
Φωστήρ - Προοδευτική
Παναιγιάλειος - Εθνικός Αστέρας 3 - 0 α.α.
Ρεπό ο Αστέρας Μαγούλας
 

ΥΠΕΣ: 93 εκατ. ευρώ για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες Οκτωβρίου σε δήμους


Το συνολικό ποσό των 93.323.969,91 ευρώ αποδίδει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας ως ΚΑΠ Οκτωβρίου. Στο συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΑΔΑ: Β425Ν-76Μ) συμπεριλαμβάνεται ο συμψηφισμός «των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που έχουν αποδοθεί στους δήμους για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2011-2012».
Από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό 11.084.700 ευρώ υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ), καθώς και ποσά για μερική ή ολική εξόφληση οφειλών δήμων.

 
ΟΤΑ: ΜΕΙΟΝ 209 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Σύνδεση με… Siemens


Όταν η καταγγελία αφορά την προνομιακή μεταχείριση από το ελληνικό δημόσιο μιας ξένης εταιρείας σε βάρος μιας ελληνικής, τότε ασφαλώς πρέπει να ερευνηθεί.
Όταν δε, γίνεται επώνυμα και μάλιστα από μία περιφέρεια και η ξένη εταιρεία είναι η γνωστή Siemens, τότε κάτι σοβαρό συμβαίνει εδώ.
Και πράγματι, είναι σοβαρή η καταγγελία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε. , θυγατρική της ΔΕΗ που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ μεταχειρίζεται προνομιακά την κοινοπραξία «Siemens-Prysmian Powerlink-Nexans Norway» σε σχέση με την εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια ΑΕ» αναφορικά με το διαγωνισμό που προκήρυξε για τη σύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Δίκτυο Μεταφοράς, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Αθήνα: «Μαραθώνιος» Αγροτέρας Αρτέμιδος

Εκδηλώσεις για την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου του Μετς, του ιωνικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, διοργανώνει ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογός «Αρδηττός», σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς, και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πραγματοποιεί συμβολικό, παιδικό μαραθώνιο, απόστασης 420 μέτρων, με αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο της
Αγροτέρας Αρτέμιδος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας του καλλιτέχνη ιΝΟ, από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο σύγχρονο αναλημματικό τοίχο που βρίσκεται μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο της Αγροτέρας Αρτέμιδος, επί της οδού Αρδηττού.
Στον παιδικό μαραθώνιο, μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.
Συνάντηση Εγγραφές 12:00
Εκκίνηση: Βασιλέως Κωνσταντίνου, Παναθηναϊκό Στάδιο 12:30
Τερματισμός και απονομές: Αρδηττού, αρχαιολογικός χώρος Αγροτέρας

Την πήρε η θύελλα και την..."σηκωσε" την Ελλάδα Βέλου - Στο "ρετιρέ" ανέβηκε ο Α. Ο. Λουτρακίου

Ο Α. Ο. Λουτρακίου έπιασε και πάλι το "ρετιρέ" , καθώς στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, στο "Θώδειο" Στάδιο , μετά απο ένα επεισοδιακο παιχνίδι , τρία δοκάρια (67΄ & 80΄ Αποστολάκης - 20΄Μαυρέλη)  και 4 αποβολες ( 57΄ Αντωνίου 2η κ., 95΄ Τσώκος  απ. κόκκινη - 55΄ Πέτερ 2η κίτρινη , 68΄ Αργυρόπουλος 2η κ΄.) επικράτησε  με δυο γκολ πέναλτι του Αποστολάκη ( 68΄) και του Χρυσαφίδη (84΄) , 2-1 (Γκίμπσον , πεναλτι 95΄) του Α.Ο Σπαθοβουνίου και σε συνδυασμό με την ήττα με σκορ 3 -2 της Ελλάδας Βέλου  , στο Πετρί από την Θύελλα , αποσπάστηκε στους +2 βαθμούς  στην κορυφή της βαθμολογίας.
Χωρίς νικητή έληξε , στο Σολομό , το ντέρμπι της ημέρας καθώς ΠΑΣ Κλένια και Ολυμπιακός Λουτρακίου μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1 , ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος έκανε την μεγάλη ανατροπη καθώς έχανε από το 7΄ και επικράτησε τελικά με 2 - 1 του Πανκαμαριακού.
Στο Δερβένι ο Αστέρας επανήλθε  στις νίκες καθώς επεβλήθηκε με 3 - 0 του Πανσολυγειακού ,ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός έχασε με 1 - 2 (26’ Παπουτσής - 22΄& 90΄ Γεωργακόπουλος)  από την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε , στην Αρχαία Κόρινθο και ο Ηρακλής Λεχαίου από  τον Σαρωνικό Γαλατακίου.
Τέλος ο Εθνικός Ξυλοκέριζας πήρε στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγιαλίου , που έχει αποχωρίσει του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                          3 - 2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                    2 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ       2 - 1 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 1 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ            3 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. 3 - 0 α.α.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                       1 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.                       1 - 1
 
 H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 8 αγώνων)
 
1 (2) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           19   22- 7
2 (5) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ    17   16- 5
3 (3) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                17   20-10
4 (1) ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                   17   17-10
5 (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 16   14-11  
6 (6) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                 13   15- 9
7 (8) ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    12   15- 8
8 (9) ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                     11   12-11
9 (7) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                     11    8 - 9
10 (12) ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ  10    8 -12
11 (13) ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                    10    7 -14
12 (14) ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ      9     6 -11
13 (11) ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                 7   12 -13
14 (10) ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ               7    11-13
15 (15) ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ             4     4- 20
16 (16) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.          0     0-24

Ιδού οι "ύποπτοι" των ... Μικρών Συζυγικών Εγκλημάτων

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και η Δήμητρα Παπαδήμα πρωταγωνιστούν στην πιο ανατρεπτική παράσταση της Αθήνας
Γιάννης Μποσταντζόγλου: «Οι λαοπλάνοι πολιτικοί μας παίζουν κακό θέατρο»
Δήμητρα Παπαδήμα: «Αλλοίμονο αν δεν περιμέναμε σε καλύτερες ημέρες. Έχουμε και ένα παιδί 17 χρονών, που αποτελεί την κυριότερη ελπίδα και προτεραιότητα στη ζωή μας»
 
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Η αιώνια πάλη που δεν βγάζει εδώ και χιλιετίες νικητή, όπως αυτή αποτυπώθηκε από τον μεγάλο συγγραφέα Έρικ-Εμάνουελ Σμιτ, ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα διαδραματίζεται στο θέατρο Ήλιου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου σε έναν ρόλο που αιφνιδιάζει και προκαλεί πληθώρα συναισθημάτων είναι «αντιμέτωπος» με την γυναίκα του και προσπαθεί να την ανακαλύψει...τα καταφέρνει ή όχι; Ο ίδιος με το ρόλο του σκιαγραφεί το κάθε άνδρα που προσπαθεί να ερμηνεύσει το πιο πολύπλοκο μυστήριο που δεν είναι άλλο από την γυναίκα.
Από την άλλη πλευρά η Δήμητρα Παπαδήμα, δίνει την δική της μάχη για να εισχωρήσει στο μυαλό αλλά και στις απόκρυφες σκέψεις του συζύγου της.
Η ερμηνεία της, συγκλονιστική θα κάνει ακόμη και τους πιο σκληρούς θεατές να δακρύσουν.
Πως μια γυναίκα σε ώριμη ηλικία νιώθει απέναντι στον άνδρα της;
Ποιες μαύρες σκέψεις κυριαρχούν στο μυαλό της και πως την αντιμετωπίζει ο άνδρας της όταν εκείνη πάει να τον πλησιάσει;
Σίγουρα ένα έργο που αξίζει να το επισκεφτούν όλοι οι θεατρόφιλοι –και όχι μόνο στην Αθήνα.
Το Πινάκιο βρέθηκε στην σκηνή, λίγο πριν διαδραματιστεί για ακόμη ένα βράδυ η μάχη της ύπαρξης ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό...
Οι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί δεν στάθηκαν στην καινοτόμα και ανατρεπτική παράσταση που ανεβάζουν, αλλά δεν δίστασαν να μιλήσουν για ένα κόσμο που δύσκολα γελά πια, επειδή είναι μπουχτισμένος από την κρίση. Θεωρούν δε ότι τώρα είναι η εποχή που το θέατρο αλλά και οι τέχνες γενικότερα πρέπει να αναδυθούν και να ξεφύγουν από το ρηχό επίπεδο που «έπλεαν» τα προηγούμενα χρόνια.
Μιλάνε επίσης και για την πολιτική η οποία δεν είναι κάτι άλλο από ένα κακό θέατρο...αλλά καταφέρνει και ξεγελά το κοινό της, αφού οι λαοπλάνοι ηγέτες (όπως τους αναφέρουν χαρακτηριστικά) δεν έχουν συναντήσει κάποιο εμπόδιο στα σχέδια αφανισμού μας
Διαβάζοντας κανείς την περίληψη του έργου θαρρεί πως δεν απέχει πολύ η πραγματικότητα απ’ αυτό που ανεβάζετε στην σκηνή. Πόσο δύσκολο όμως είναι να αποδώσετε στον θεατή τη δική του πραγματικότητα αυτή που βιώνει όταν κλείνει την πόρτα του σπιτιού του;

Φύγετε από την Αθήνα γυρίστε στα χωριά και γίνετε Κτηνοτρόφοι


Ένα εντελώς διαφορετικό άρθρο θα διαβάσετε σήμερα στον MELISSOCOSMO.
Το άρθρο αυτό γράφεται για όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Αθήνα, βρίσκονται χωρίς δουλειά και είναι σε απόγνωση.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές για την πατρίδα, και για όλους μας, η συσπείρωση, η αλληλοβοήθεια, και η αλληλοκατανόηση φαντάζουν πολύ σημαντικά πράγματα.
Θα προσπαθήσω σήμερα λοιπόν να σας δώσω μια άλλη διέξοδο, που ίσως αν το δείτε σοβαρά να σας βγάλει από το αδιέξοδο, της ανεργίας και της μιζέριας.

Θα πρέπει να σας εξηγήσω εδώ ότι ο γράφων αυτό το άρθρο υπήρξε σε όλη του την ζωή, Αγρότης, Κτηνοτρόφος, και Μελισσοκόμος.

Σε ότι θα διαβάσετε λοιπόν πέρα από την πείρα, υπάρχει και βαθιά γνώση των πραγμάτων.

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ...


 
Ένας 21χρονος ειδικός φρουρός από το Μεσολόγγι, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα, βρήκε τραγικό θάνατο χθες, μετά από τροχαίο δυστύχημα.
Ο νεαρός, υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ.
Συγκεκριμένα, η μηχανή που οδηγούσε ο 21χρονος, συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αυτοκίνητο, στο Περιστέρι.
Αποτέλεσμα του τροχαίου, να τραυματιστεί θανάσιμα ο νεαρός ειδικός φρουρός και να τραυματιστεί σοβαρά ο συνοδηγός της μηχανής, 23 ετών.

Ο Μασάντο είχε κέφια - Άνετα ο Ολυμπιακός και...τώρα Μονπελιέ


Ο Ολυμπιακός  αν και είχε πολλές απουσίες δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό για να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ. Το θέμα ήταν η νίκη και αυτή ήρθε με σχετική ευκολία αφού οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ενώ από το 55' όταν έκαναν το 2-0, πάτησαν εντελώς... φρένο έχοντας το μυαλό τους στο ματς με την Μονπελιέ την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Φέισα, Βλαχοδήμο και ο Ολυμπιακός ήταν ασύνδετος στο πρώτο 20λεπτο του ματς.
Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 10' να ανοίξει το σκορ όταν ο Παπάζογλου σούταρε, ο Κάρολ απέκρουσε ασθενώς και ο Κουτσιανικούλης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο.
Οι ερυθρόλευκοι μετά το 20' ανέβασαν την απόδοση τους. Αμπντούν, Γκρέκο και Μασάντο δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για το γκολ αλλά ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να βρει δίχτυα.
Το τέρμα τελικά ήρθε στο 42'. Ο Μασάντο εκτέλεσε έξυπνα φάουλ (δεν έγινε ποτέ αφού ο Αμπντούν έπεσε μόνος του) και ο Μήτρογλου με ωραίο σουτ στην κίνηση έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι είχαν άλλες δύο ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου με τον Μασάντο και τον Μανωλά να αναγκάζουν τον Γουναρίδη να επέμβει.

Ο Ολυμπιακός έχοντας το υπέρ του 1-0 δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος αφού ήταν εμφανές ότι το μυαλό όλων βρισκόταν στον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Μονπελιέ. Στο 55' ο Μασάντο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σημείωσε το πρώτο γκολ στην Ελλάδα  με τη φανέλα των ερυθρόλευκων και ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στο ματς.

Ο ρυθμός έπεσε, ο ΟΦΗ βρήκε χώρους και προσπάθησε να επαναλάβει το περυσινό του κατόρθωμα όταν από 2-0 ισοφάρισε σε 2-2. Στο 74' ο Αμπάρκιολης αρνήθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φετφατζίδη πάνω στον Ιωαννίδη.
Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα τη νίκη και διατήρησε το αήττητο στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΟΦΗ γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 3 ματς.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν (87' Λυκογιάννης), Βλαχοδήμος (72' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (80' Πάντελιτς).
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μπανούσης (61' Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Βάντο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα (73' Σόουζα), Βιτώρος (73' Ζορμπάς).

Πάει κι ο Καραβίας... ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου


Ένας ταπεινός εργάτης του χώρου του Τύπου δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Πέθανε χθες, σε ηλικία 77 ετών, ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Καραβίας, πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου. ), από το 1974 έως σήμερα και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου για πολλά χρόνια.
Ο Γεράσιμος Καραβίας γεννήθηκε το 1935 στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας
Ο Γ. Καραβίας, κατά την περίοδο της δικτατορίας, ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΤ, αντιμετώπισε πολλές διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις.

Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και είχε εργαστεί σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ), καθώς και σε περιοδικά.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΕΣΑΤ, «Ο Γ. Καραβίας ήταν ένας μαχητής της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας. Κατά την περίοδο της δικτατορίας, αντιμετώπισε πολλές διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις, καθώς με απόφαση του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου η Ένωση κηρύχθηκε παράνομη, διαρπάχτηκαν τα αρχεία και τα περιουσιακά της στοιχεία, συνελήφθηκαν τα περισσότερα από τα στελέχη της και άλλα πέρασαν στην παρανομία.

Μετά τη μεταπολίτευση, όταν η ΕΣΑΤ επανήλθε στη νομιμότητα με βάση το νόμο 89/75, ο Γεράσιμος Γ. Καραβίας ως Πρόεδρος της Ένωσης συνέχισε να υπερασπίζει, αταλάντευτα, την Ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία, καθιστώντας την Ένωση πόλο έλξης προοδευτικών δυνάμεων του Τύπου, ενώ παράλληλα αντιμετώπισε με επιτυχία και τελεσίδικα πολύχρονους δικαστικούς αγώνες που προκάλεσαν άνθρωποι της διαπλοκής, οι οποίοι κινούσαν τα νήματα σε βάρος των συνδικαλιστικών ελευθεριών των δημοσιογράφων και της ΕΣΑΤ.
Ο Γεράσιμος Γ. Καραβίας υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας από την ίδρυσή της το 1984 έως σήμερα.

Ως συνδικαλιστής, αλλά και ως εργαζόμενος σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ), καθώς και σε περιοδικά, υπεράσπισε σθεναρά με την καθημερινή του δράση τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και το δημόσιο αγαθό της Ελευθεροτυπίας, αγωνιζόμενος αδιάκοπα ενάντια στη διαπλοκή που προτιμά κλειστό το δημοσιογραφικό επάγγελμα για να ελέγχει την πληροφόρηση».
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα, στη γενέτειρά του, στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γερ. Καραβία εξέφρασε προς τους οικείους του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως «έναν καταξιωμένο λειτουργό της Δημοσιογραφίας και υπερασπιστή της Ελευθεροτυπίας σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς».