Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

  

Γιά ακόμα μία χρονιά, ( 18η ), ο Δημοτικός θερινός Κινηματογράφος του Δερβενίου «Το Διάλειμμα» , είναι και αυτό το καλοκαίρι κοντά σας , όπως κάθε χρόνο, με  ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις καθώς και πολλές  παιδικές ταινίες μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.. 

Τετάρτη 17 Ιουλίου | 21:30

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; (Le Petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on Attend pour Etre Heureux?) 


 

Animation | 2023, Διάρκεια: 82'

Φωτιά στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής -

 fotia_fotia 

 

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος να επιχειρούν για την κατάσβεση. 

 

+ Επίσης Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σε οικόπεδο, πίσω από το δημαρχείο της Καλαμάτας.

Η φωτιά έκαψε και ένα βανάκι, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσβησε πριν προλάβει και πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Κινδύνεψαν πυροσβέστες στο φλεγόμενο πευκόδασος τρεις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα  

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Σοφικό στην Κορινθία, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου – Κορίνθου. Ήδη εστάλη μήνυμα του 112 σε κατοίκους της περιοχής, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Μαίνεται η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης. Για την ώρα η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη, για να την θέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπό έλεγχο. Η κινητοποίηση ήταν ταχύτατη, ενώ λίγο πριν τις 14:00 κινδύνεψαν πυροσβέστες. 

ΔΕΡΒΕΝΙ: 6ο Festival Φιλαρμονικών ( Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 (9;00 μ.μ.) κεντρική πλατεία Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο 

Έίναι γεγονός!!! 🎺🥁🎷
Το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και ώρα 9.00 μμ, στη κεντρική πλατεία Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, θα διοργανωθεί το 6ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών !
Συμμετέχουν ( κατά σειρά εμφάνισης):
1) Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου
2) Φιλαρμονική Δήμου Νεμέας
3) Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων
4) Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου
Την όμορφη μουσική συνάντηση παρουσιάζει ο Γιώργος Κορδούλης !
Σας περιμένουμε να απολαύσετε όμορφες μελωδίες από τις συμμετέχουσες Φιλαρμονικές 🎺😊🥁🎷
Από αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου, θα ξεκινήσουμε αναλυτικά τη παρουσίαση των φιλαρμονικών που θα συμμετέχουν καθώς και τα μουσικά προγράμματα τους 🎷😃🥁🎺
Η μουσική βραδιά - θεσμός για το Δερβένι τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 🎺😃
@ακόλουθοι @highlight

Δημήτρη Ευστ. Κάσσιου "Απομνημονεύματα ενός Υπενωμοτάρχη της φρουράς των εκτοπισμένων Ωρωπού 1970-1971"

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Δημήτρη Ευστ. Κάσσιου Mle Απομνημονεύματα ενός Υπενωμοτάρχη της φρουράς των εκτοπισμένων Ωρωπού 1970-1971 Το <<κελί» του Μίκη Θεοδωράκη Η σχέση μου με τους εκτοπισμένους, τον Μίκη και τους Ωρωπιώτες ·Τα Τα «<βασανιστήρια» των κρατουμένων Το χρέος μου για την ιστορική αλήθεια ΕΚΛΟΣΕΕΠΕΛΑΣrΟΣ EKAOEEIE โดยนาชอับ ٨ TayaKaHa" 

Γιάννης Γιαννάκενας

ΝΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ
 
Του Δημήτρη Ευστ. Κάσσιου
Απομνημονεύματα ενός Υπενωμοτάρχη της φρουράς των εκτοπισμένων Ωρωπού 1970-1971
• Το «κελί» του Μίκη Θεοδωράκη
• Η σχέση μου με τους εκτοπισμένους, τον Μίκη και τους Ωρωπιώτες
• Τα «βασανιστήρια» των κρατουμένων
• Το χρέος μου για την ιστορική αλήθεια
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Πέρασαν πενήντα τρία χρόνια από τότε που υπηρετούσα στη «Διοίκηση Χωροφυλακής Φρουράς Σκάλας Ωρωπού».
Παρακολουθούσα τακτικά το μεγαλειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίον είχα γνωρίσει στον Ωρωπό και έτρεχα στις συναυλίες του. Παράλληλα, ευτύχησα να γνωρίσω και τον Ανδρέα Λεντάκη, δύο Έλληνες που σήκωσαν ψηλά την Ελλάδα, με τη δύναμη της ψυχής τους, την ιδεολογία τους και το παράδειγμά τους.

Διπλωματικές πηγές: Ο Αλβανός πρόεδρος υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας – Κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας

 Διπλωματικές πηγές: Ο Αλβανός πρόεδρος υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας – Κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας 

«Η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών» τονίζουν διπλωματικές πηγές σε σχέση με τη χθεσινή κατάθεση στεφάνου από τον Αλβανό Πρόεδρο σε μνημείο αφιερωμένο στους Τσάμηδες.

«Η ασυμβίβαστη αυτή με την ιστορική αλήθεια πράξη υπονομεύει την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, κατέθεσε τη Δευτέρα (15/7) στεφάνι σε μνημείο για τους Τσάμηδες, όπου αναφέρεται και η λέξη «Τσαμουριά», σε εκδήλωση στην Κονίσπολη.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας για το θέμα της επιστροφής της κρατικής επιδότησης κατανάλωσης ρεύματος

 Το Επιμελητήριο Κορινθίας για το θέμα της επιστροφής της κρατικής επιδότησης κατανάλωσης ρεύματος  

Παρέμβαση για το ζήτημα της επιστροφής της κρατικής επιδότησης κατανάλωσης ρεύματος έκανε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας με επιστολή την οποία απέστειλε στους αρμόδιους φορείς.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας δηλώνει αντίθετο στο θέμα της επιστροφής μέρους των επιδοτήσεων και τάσσεται υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τονίζει ότι οι πρακτικές αυτές πλήττουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και την εμπιστοσύνη των πολιτών – επιχειρηματιών.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ζητά να υπάρξει άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων και να ανακληθεί η υπουργική απόφαση, αφού αυτή, όπως υποστηρίζει, “ζημιώνει τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα της χώρας”.

Καιρός: Τους 43 βαθμούς ακουμπάει η θερμοκρασία, τροπικές οι επόμενες τρεις νύχτες

 Καιρός: Τους 43 βαθμούς ακουμπάει η θερμοκρασία, τροπικές οι επόμενες τρεις νύχτες 

Καυτός θα είναι ο καιρός και το επόμενο τριήμερο με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 43 βαθμούς, όπως λέει ο διδάκτωρ μετεωρολογος, Μιχάλης Σιούτας.

Συγκεκριμένα για έναν από τους πιο παρατεταμένους καύσωνες των τελευταίων χρόνων κάνει λόγο ο διδάκτωρ μετεωρολογος, Μιχάλης Σιούτας και τονίζει πως ο καιρός θα είναι τροπικός τα βράδια με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως τονίζει «έχουμε μπροστά μας ένα καυτό τριήμερο. Το φαινόμενο αυτό είναι ίσως από τους πιο παρατεταμένους καύσωνες, με τον μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων ημερών που έχουν σημειωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Super League: Τα βραβεία για όσους ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε

 Super League: Τα βραβεία για όσους ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε 

Πριν από την έναρξη της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2024/25, υπήρξε μία σειρά από βραβεύσεις για τα επιτεύγματα ομάδων και ποδοσφαιριστών κατά την περσινή σεζόν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης παρέδωσε βραβείο προς τον Κριστιάν Καρεμπέ για την κατάκτηση του περσινού Conference League, ενώ ο Πάνος Κωνσταντόπουλος βράβευσε τον Ζοσέ Ανιγκό για την κατάκτηση του UEFA Youth League από τον Ολυμπιακό.

Super League: Το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου

 Super League: Αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/07/24) στη λίμνη της Βουλιαγμένης η κλήρωση της Super League για τη νέα σεζόν (2024-25) . 

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινάει το διήμερο 17-18 Αυγούστου, με την τελευταία αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για τις 8- 9 Μαρτίου. 

Η πρώτη αγωνιστική δεν έκρυβε κάποια έκπληξη, ενώ το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την τέταρτη αγωνιστική ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή χρονιά μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι πρώτες τέσσερις ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν.

Από την θέση 5 έως 8 οι σύλλογοι θα διεκδικήσουν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ οι υπόλοιπες θα βρεθούν στα πλέι άουτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα  ( Με ερυθρό χρώμα τα ντέρμπι του πρωταθλήματος):