Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Επίδειξη δύναμης οι «κόκκινοι διάβολοι»

 Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Επίδειξη δύναμης οι «κόκκινοι διάβολοι»

 Καταιγιστικό το Βέλγιο επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 της Ρωσίας στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης και ξεκίνησε δυναμικά στον 2ο όμιλο του Euro 2020.

Επίδειξη δύναμης έκανε το Βέλγιο στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι», που θεωρούνται εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020, επιβλήθηκαν 3-0 της Ρωσίας στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης και εξασφάλισαν το πρώτο τους τρίποντο στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Επιστημονικό επίτευγμα: Έβαλαν βακτήριο – εμβόλιο σε κουνούπια και νίκησαν τον δάγκειο πυρετό

 Έβαλαν βακτήριο - εμβόλιο σε κουνούπια και νίκησαν τον δάγκειο πυρετό 

Από φορείς μετάδοσης του επικίνδυνου δάγκειου πυρετού σε… φτερωτά, φυσικά εμβόλια κατά της ίδιας ασθένειας μετατράπηκαν εκατομμύρια κουνούπια σε πολλές χώρες του κόσμου, ύστερα από την κατάλληλη εργαστηριακή «επεξεργασία»!

Αυτό αποκαλύπτει ινδονησιακή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «New England Journal of Medicine», δίνοντας ελπίδες για την εξάλειψη μιας δυνητικά θανατηφόρας ενδημικής νόσου. Οι Ινδονήσιοι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι σε κοινότητες της Ινδονησίας, του Βιετνάμ, της Βραζιλίας και της Αυστραλίας όπου οι άνθρωποι τσιμπήθηκαν από κουνούπια που έφεραν το βακτήριο Wolbachia, τα περιστατικά δάγκειου πυρετού μειώθηκαν κατά 77% και ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας έπεσε κατά 86%.

Ελληνόπουλα με μυαλό… κομπιούτερ – Διεθνής διάκριση για τα πρωτάκια του γυμνασίου Χασιώτη

  

Λατρεύουν τα μαθηματικά, είναι καλοί μαθητές, φέτος αποφοιτούν από την Α’ τάξη του Γυμνασίου, και μέσα στην πανδημία κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό στατιστικής και την έκτη θέση στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό, όπου εκπροσώπησαν την Ελλάδα.

Οι τρεις μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έχουν μυαλό… ξυράφι και «παίζουν στα δάχτυλα» νούμερα, στατιστικά, «πίτες» και διαγράμματα.

Η λαχαναγορά «μπήκε» στην ψηφιακή εποχή

 Η λαχαναγορά του Ρέντη «μπήκε» στην ψηφιακή εποχή 

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας, ψηφιακής πλατφόρμας «e-Λαχαναγορά» έκανε η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ), παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή σε κινητά για επαγγελματίες, που προσφέρει σε όλους τους μισθωτούς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής.

Συγκεκριμένα αφορά σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου, όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά. Μέσω του app παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν την παραγγελία, να δουν το ιστορικό των παραγγελιών και αναλυτικές πληροφορίες, να αναζητήσουν τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία, να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές με κάρτα ή μετρητά, καθώς και να επιλέξουν delivery ή παραλαβή από το κατάστημα.

Επόμενα βήματα

Γύρισε η Μαρία Σάκκαρη- Ποιοι την υποδέχτηκαν-

 φωτό από glomex  

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε από το Παρίσι στην Αθήνα, δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του Roland Garros.

Την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια υποδέχθηκαν οι γονείς της, Κώστας Σάκκαρης και Αγγελική Κανελλοπούλου, οι οποίοι της έδωσαν συγχαρητήρια για την ιστορική πορεία της στο γαλλικό grand slam.

«Μου άφησε μια πικρή γεύση, γιατί έφτασα έναν πόντο απ' τον τελικό. Όμως ήταν μία πολύ θετική παρουσία. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα και με έκανε να καταλάβω ότι μπορώ να φτάσω ψηλά. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Απέδειξα κάποια πράγματα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Σάκκαρη


ΠτΔ: Στους Δελφούς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 ΠτΔ: Στους Δελφούς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου 

Στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης ξεναγήθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της για τις εκδηλώσεις των «Ημερών Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021», με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή ‘Αγγελου Σικελιανού.

Επίσης, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την ιστορική κατοικία του ‘Αγγελου και της Εύας Σικελιανού, όπου στεγάζεται και το Μουσείο Δελφικών Εορτών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στους Δελφούς παρακολουθώντας το βράδυ συναυλία στο θέατρο «Φρύνιχος».

Δανία - Φινλανδία 0-1: Την έκπληξη η «Σταχτοπούτα», τη νίκη ο Έρικσεν!

Δανία - Φινλανδία 0-1: Την έκπληξη η «Σταχτοπούτα», τη νίκη ο Έρικσεν!

Η Φινλανδία έκανε την έκπληξη, επικράτησε 1-0 της Δανίας στην Κοπεγχάγη στην παρθενική της συμμετοχή σε Euro, η οποία ωστόσο συνδυάστηκε με τον «σοκαριστικό» τραυματισμό του Κρίστιαν Έρικσεν. 

Νικητής είναι ο Κρίστιαν Έρισκεν! Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός κατέρρευσε στο 40’ του αγώνα, πάλεψε για τη ζωή του και τελικά βγήκε ζωντανός (διακομίστηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση) σκορπώντας χαμόγελα σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό – και όχι μόνο –

ΝΔ για επίθεση Ρουβίκωνα σε γραφεία Λοβέρδου: Δεν τρομάζουμε από τραμπούκους

 ΝΔ 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου. Σε αυτήν αναφέρει: «Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους».

UEFA: «Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν» Δανία - Φινλανδία: Στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του μετά την κατάρρευση του Έρικσεν, συνεχίζεται η αναμέτρηση

 UEFA: «Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν» 

Ενημερωτική ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν εξέδωσε η UEFA μέσω του Twitter. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο παίκτης έχει μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Μετά το ιατρικό επείγον σχετικά με τον

Η Ζακυνθος νίκησε 3 -2 στις καθυστερήσεις στην Πάτρα την Θύελλα, και περασε στο "βαθμολογικό ρετιρέ" του 9ου ομίλου


 

Γ' Εθνική: Το εξ αναβολής Θύελλα Πατρών – Ζάκυνθος

Σε εξ αναβολής αγώνα της 10ης αγωνιστικής στον 9ο όμιλο της Γ΄Εθνικής η Ζάκυνθος σημείωσε την μεγάλη ανατροπή μέσα στο "Φώτης Αραβαντινός" νικώντας με σκορ 3 - 2 στις καθυστερήσεις την   Θύελλα Πατρών και πέρασε επικεφαλής στον βαθμολογικό πινακα του ομίλου. Το ματς αυτό δεν είχε γίνει την 10η αγωνιστική (23 Μαΐου), καθώς είχαν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα κορονοϊού στην Πελοποννησιακή ομάδα.

Στο 10΄ ο Αγγελής άνοιξε το σκορ για την Θύελλα , για να ισοφαρίσει για τη Ζάκυνθο με πέναλτι στο 39΄ο Κούνιας. Στο 66΄ ο Κακολύρης  έδωσε προβάδισμα στους νησιώτες. Στο 90,2΄ ο Αγουρίδης με πέναλτι ισοφάρσε για τους Πατρινούς σε 2 - 2. Τέσσερα λεπτά αργοτερα ο Σούρμπης σημείωσε το τελικό 3 - 2 για την Ζάκυνθο που την έφερε στην κορυφη του ομίλου,

 Η Βαθμολογια

1

ΑΠΣ Ζάκυνθος

10

17-8

22

2

Παναιγιάλειος 

11

12-7

21

3

Διαγόρας Βραχνεΐκων

10

15-10

19

4

ΠΑΟ Βάρδας

11

9-8

17

5

Ναυπακτιακός Αστέρας

10

14-6

16

6

ΑΟ Διαβολιτσίου

10

12-12

16

7

Εθνικός Σκουλικάδου

10

10-11

14

8

Αίας Γαστούνης

9

13-9

13

9

Αχαϊκή

10

6-8

13

10

Πάμισος Μεσσήνης

10

7-8

12

11

Παλληξουριακός

10

5-11

7

12

Θύελλα Πατρών

9

8-16

5

13

ΑΟ Τσιλιβή

10

4-17

2

 

Euro 2020: Ουαλία-Ελβετία 1-1 – Η πρώτη ισοπαλία και το πρώτο ακυρωμένο γκολ λόγω VAR στην ιστορία της διοργάνωσης!

 Euro 2021: Ουαλία-Ελβετία 1-1 - Η πρώτη ισοπαλία και το πρώτο ακυρωμένο γκολ λόγω VAR 

Η πρώτη ισοπαλία στα τελικά του Euro 2020, καθώς Ουαλία και Ελβετία μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1). Στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνολικά, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε την αντίπαλο της και προηγήθηκε με το γκολ των Μπρελ Εμπολό (49′), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 24 νέα κρούσματα σήμερα (11 στην Αχαΐα - κανένα νεο κρούσμα στην Κορινθία.)

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-18 ) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 24 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 11 καταγράφονται στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, εκτός από την Κορινθία και την Λακωνία, όπου δεν ανακοινώθηκαν,  νέα κρούσματα .

Δώδεκα (12) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 6 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Αρκαδίας. Κανένα νέο κρούσμα δεν καταγράφηκε στις Π. Ε. Κορινθίας ( για δεύτερη συνεχή ημέρα) και Λακωνίας.

 Επίσης άλλα 12 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (11) και  Ηλείας (1). 

Σήμερα  12 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 24 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.174 ( 10.871 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 12/ 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (11),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (-), Ηλείας (1), Αργολίδας (3), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (-) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.617

Π.Ε. Κορινθίας             3.874

Π.Ε. Ηλείας                  2.671

Π.Ε. Αργολίδας            2.324

Π.Ε. Αρκαδίας             2.095

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.617    

Π.Ε. Λακωνίας               961