Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ- ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, απο την Αγιογράφο [Πτυχιούχο Ανωτ.Σχολής Καλών Τεχνών] Χριστίνα Γεωργαντοπούλου, σήμερα στις 10μμ απο το Πελοπονησιακό τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΙΟΝ ΤV

Nikos Nikolopoulos

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα χοροστατήσει στον Ιερο Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Δερβένι

DSC00466
Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24/42019. στις 19:00, στην Ακολουθία του Νιπτήρος εις τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.


Μητσοτάκης : Τα ψέματα του Τσίπρα έχουν φθάσει μέχρι και τον Μάνφρεντ Βέμπερ

Μητσοτάκης : Τα ψέματα του Τσίπρα έχουν φθάσει μέχρι και τον Μάνφρεντ Βέμπερ | in.gr 
 Από την Ελλάδα και το Ζάππειο Μέγαρο ξεκίνησε απόψε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ευχαριστώντας τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την στήριξη στην Ελλάδα, την οποία επιδεικνύει και μέσω της κίνησής του αυτής να επιλέξει τη χώρα μας ως αφετηρία της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μητσοτάκης από Νεμέα: Όποιος επιλέξει τον Τσίπρα, παίρνει μαζί και τον Πολάκη - Ξεναγηση Βέμπερ στη Αρχαία Νεμέα

Μητσοτάκης από Νεμέα: Όποιος επιλέξει τον Τσίπρα, παίρνει μαζί και τον Πολάκη
 Στη Νεμέα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης , μαζί με Μάνφρεντ Βέμπερ , υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό μουσείο και θαύμασαν το Ναό του Δία.
Η ξενάγηση των δύο  πολιτικών  έγινε από τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, Στέφανο Μίλλερ τον, τον άνθρωπο

ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ_Ηλίας Γιουρούκος


ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ - H Ιστορία της Κασσιανής

          Κύριε,  η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος.

Φώτη Κόντογλου (μεταγραφή)

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου κι έλεγε οδυρόμενη:
Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας.
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου, εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης.
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε.
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος.
Η Κασσιανη...και το τροπαριο της!Ιδου η αληθινη ιστορια της...


H Ιστορία της Κασσιανής

. Από την Κυπαρισσία ο Πέτρος Τατούλης έστειλε το μήνυμα της νίκης της ενωμένης και δυνατής περιφέρειας




Επίσκεψη στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης την Μεγάλη Δευτέρα 21 Απριλίου 2019, προκειμένου να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του Τριφύλλιους για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Ο Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του,

Εμπορικός και Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δερβενίου και Περιχώρων.Πασχαλινό ωράριο καταστηματων...

Ο Εμπορικός Και Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δερβενίου Και Περιχώρων Σας εύχεται Καλό Πάσχα!!!....
Και Αυτές τις Γιορτές Στηρίζουμε Τα Τοπικά Καταστήματα

Από τη Δημοτικοβλακοληψία σε ολική ανεπάρκεια άνευ ορίων!


Η ιστορική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ ή Μπέϊλι στο Δημοτικό διαμέρισμα των Σαρανταπηχιωτίκων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης καταστρέφεται !  Την 21η Απριλίου ξεκίνησε το γκρέμισμα ….. τι σύμπτωση και αυτή !
Αλλού φωτίζουν και αναβαθμίζουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και αναδεικνύουν τα σημεία μνήμης αλλά σ΄αυτόν εδώ το Δήμο φαίνεται να βρισκόμαστε στη νιρβάνα της “προβατοφαγίας”. Αδιάφοροι στην Ιστορία, ανεπαρκείς στην πρόληψη, ανίκανοι στην πρόβλεψη. Πλήρης αφωνία  στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών στην αιμοδοσία του Ενοριάκου πνευματικού κεντρου του Αγ. Ιωάννου Δερβενίου (φωτο)

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώροςhttps://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/58445029_133361404473994_2490864857386057728_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=aff6a903f8dbe213915fe8891dd710e3&oe=5D6E493F
Μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία την Κυριακή των Βαίων στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Δερβένι. 
 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/58381196_133360824474052_3130298656406634496_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=5cbadbd6290f1c3150910549c88097ca&oe=5D34A44CΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Αιμοδότες κάτοικοι , όχι  μόνο από το Δερβένι αλλά και τα γύρω χωριά, για άλλη μια φορά παραμονές των εορτών προσέφεραν  αίμα για να ενισχύσουν τις ανάγκες της Τράπεζας αίματος της περιοχής . ..
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και άτομα στέκονται

540 ψηφοφόροι ανά Εκλογικό Τμήμα: Οδηγίες Χαρίτση για την κατάτμηση























Στην αριθμ.21 (30309/19.4.2019) Εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε χθες 22/4, επιπλέον της ειδικής μνείας στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ετεροδημοτών...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

ΑΣΕΠ: Στον «αέρα» τέσσερις προκηρύξεις για 1.266 μόνιμες θέσεις


Με τη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων σε δύο προκηρύξεις (1Κ/2019 & 2Κ/2109) του ΑΣΕΠ να βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός των επόμενων ημερών να ξεκινούν άλλες δύο (3Κ/2019 & 4Κ/2019) δρομολογούνται από την Ανεξάρτητη Αρχή συνολικά  προσλήψεις 1.266 ατόμων σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο τομέα. 
Αναλυτικότερα, η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει τις προκηρύξεις με τη χρονολογική σειρά της έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων:

Πασχαλινές Ευχές από τα Θερινά Σινεμά!

image
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από τα τα Θερινά Σινεμά!

Summercinemas Webteam

Προσλήψεις 150 ατόμων στην ΕΕΤΑΑ έως το 2020 (προκήρυξη)


Η ΕΕΤΑΑ ανακοινώνει την πρόσληψη 150 ατόμων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 30/5/2020, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.
Η κατανομή των θέσεων:
ΠΕ Πληροφορικής (5 άτομα)
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού (83 άτομα)
ΔΕ Διοικητικού (50 άτομα)
ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (10 άτομα)
ΤΕ Πληροφορικής (2 άτομα)
Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης εδώ
aftodioikisi.gr

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική -Τι προσόντα χρειάζονται (ΦΕΚ)

 
Για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) προσλαμβάνονται, κατ’ έτος, για το χρονικό διάστημα από 1η  Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καθορίζεται, κατ’ έτος, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006.
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να προσληφθούν πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης και κατά την πρόσληψή τους, εκτός του ορίου ηλικίας που πρέπει να έχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης:
α. Να είναι Έλληνες πολίτες.
β. Να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας όλων των υποψηφίων ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.
δ. Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας. ε. Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.
στ. Να έχουν σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών.
Όλοι οι υποψήφιοι, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, πρέπει επίσης:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 73

Λαμπριάτικες Ευχές απο τον Γιάννη Λαλιώτη


Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή γαλήνη, εύχομαι στον Φενεό μας να πάει μπροστά , Καλή Ανάσταση και να γιορτάσουμε όλοι τη Λαμπρή με υγεία, πίστη και αγάπη.
Χρόνια Πολλά!
Ιωάννης   Γ. Λαλιώτης

Τάσος Λυμπερίου: Θερμές Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ενσωματωμένη εικόνα

Τάσος Λυμπερίου

Αναστάσιμες ευχές Ηλία Ανδρικόπουλου Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Επερώτηση Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το φράγμα της Κελεφίνας στη Λακωνία.

https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/3218625.jpg
Συζητήθηκε στο ΠεΣυ στις 17-4-2019 η επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το φράγμα της Κελεφίνας στη Λακωνία.
Καμιά ουσιαστική πρόοδος και δέσμευση δεν υπήρξε από την Περιφερειακή Αρχή. Καρκινοβατεί και αυτό το φράγμα όπως το φράγμα του

Πόσο ωφέλιμα είναι τα αυγά; Πόσα επιτρέπεται να τρώμε; Η αλήθεια με την χοληστερίνη



Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα. Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.
Ένα αυγό μαζί με τον κρόκο του περιέχει 71 θερμίδες, 13 βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες ιδιαίτερα ψηλής ποιότητας, χοληστερόλη, ακόρεστες λιπαρές ουσίες και αντιοξειδωτικές ενώσεις. ...................

Πασχαλιάτικες ευχές από τον Γιώργο Τσόγκα βουλευτή Ν. Κορινθίας.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

Η Βουλή συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και προβάλλει στην πρόσοψή της το σήμα της ημέρας, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η γνώση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Βιβλιοθήκη της Βουλής άνοιξε τις πύλες της στο κοινό και ειδικότερα την Αίθουσα Ειδικών Συλλογών της, για μια περιήγηση στην ιστορία της. Έτσι, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν σε προγραμματισμένες ωριαίες ξεναγήσεις με θέματα τα «Σπάνια και πολύτιμα της ελληνικής γλώσσας», τις «Εικόνες της ιστορικής Αθήνας στη Βιβλιοθήκη της Βουλής» και τη «Βιβλιοθήκη… για παιδιά!».
Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, στις 23 Απριλίου 1616. 


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης