Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Έμειναν στο "Χ" ΠΑΟ Λουτράκι και Θύελλα Ραφήνας

Θύελλα Αμπελοκήπων – ΠΑΟ Βάρδας 1-2 | onsports.gr
Ο πρώτος γύρος της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική ολοκληρώθηκε σήμερα με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής και η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε αρκετούς ομίλους.
Στον 11ο όμιλο και στο ντέρμπι της ημέρας στο"Θώδειο" στάδιο,  ΠΑΟ Λουτράκι και Θύελλα Ραφήνας ανεδείχτηκαν ισόπαλοι με σορ 2 - 2 μετά από
συναρπαστικό αγώνα
Στο 12’ οι "Ορανιέ" κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αποστολάκη από τον Μπαξεβάνη και ο Αντωνίου ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Στο 16’ ο Τσώκος με βολέ έκανε το 2-0. Η απάντηση της Θύελλας δεν άργησε και στο 32’ο Αποστολάτος με πλασέ μείωσε σε 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 52’ όταν ο Σότα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο στο 80 κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γεραγωτέλη από τον Σπέσι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χαρακτίδης, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Μπέκος, Τσουμάνης (60’ Βουτσινάς), Καρμοίρης, Τσώκος (88’ Γεώργαρης), Μαυρέλης, Σπέσι (88’ Καλλάς), Αντωνίου, Ζερβός, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης, Παινέσης
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Κατσούλης, Μπαξεβάνης (26’ Ντόσκας, 70’ Λάμπρου), Οικονόμου, Σότα, Τασσόπουλος, Γεραγωτέλης, Χαρακτίδης, Τσέλιος (65’ Οικονόμου), Μουτζακάς, Κατσούγκρης, Αποστολάτος
Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Άτταλος Ν. Περάμου έχασε με 1 - 3 , εντός έδρας από τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου που σημείωσε την παρθενική του νίκη σε αγώνα μπαραζ.
Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, καθώς προηγήθηκαν στο 5’ με κεφαλιά του Μαθιού. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 13’ ο Μονέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 29’ οι Ροδίτες πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μαθιό. Στο 81’ ο Τζιβίλογλου διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
ΑΤΤΑΛΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ: Μιχελής, Τζαφέρης, Γκουτσούλας, Καλαϊτζίδης, Κυρίτσης (70’ Δουλιγέρης), Κουσίδης (78’ Πέγκος), Τζελάι, Καραμπλάκας, Μονέ, Στρατάκης, Καραμανίδης (46’ Στεφανής)
ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ: Λουτριώτης, Μπιλλιάς (67’ Σ. Ορφανίδης), Αξιώτης, Φωτεινής, Λαμάι, Τζιβίλογλου (89’ Γιαννικάκης), Θεοδοσίου, Γκινής, Δελαπόρτας, Μαθιός (76’ Καρύκης), Ν. Ορφανίδης
 
11ος όμιλος
ΠΑΟ Λουτράκι– Θύελλα Ραφήνας  2 - 2
Άτταλος Ν.Περάμου – Φοίβος Κρεμαστής 1 - 3
Στη βαθμολογία Θύελλα Ραφήνας 7 ΠΑΟ Λουτράκι 4 Άτταλος Ν.Περάμου 3 Φοίβος Κρεμαστής 3

Η 3η αγωνιστική των μπαράζ σε άλλους ομίλους

12ος όμιλος
ΑΕ Κεφαλληνίας – Αναγέννηση Πατρών 0 - 0
Θύελλα Αμπελοκήπων – ΠΑΟ Βάρδας 1 - 2
Στη βαθμολογία ΠΑΟ Βάρδας 9 Θύελλα Αμπελοκήπων 4 Αναγέννηση Πατρών 2 ΑΕ Κεφνίας 1

9ος όμιλος
Εθνικός –Χαραυγιακός  1 - 3
Δόξα Βύρωνα– Μοσχάτο 2 - 0
Στη βαθμολογία Δόξα Βύρωνα 9 Χαραυγιακός 4 Εθνικός Πειραιώς 3 Μοσχάτο 1

13ος όμιλος
Μεσσηνιακός– Τροιζηνιακός 5 - 0
Φαλαισία –Ολυμπιακός Γυθείου 9 - 3
Στη βαθμολογία Μεσσηνιακός 9 Τροιζηνιακός 6Φαλαισία 3 Ολυμπιακός Γυθείου 0

7ος όμιλος
Στυλίδα –Ένωση Άσπρα Σπίτια 1 - 0
Κύμη –Μυρίκη 5 - 0
Στη βαθμολογία Κύμη 9  Στυλίδα 5 Άσπρα Σπίτια 3 Μυρίκη 0

8ος όμιλος
Αστέρας Ιτέας-Ναυπακτιακός Αστέρας 1 - 1
Σκουφάς Κομποτίου-ΠΑΣ Πρέβεζα 2 - 2
Στη βαθμολογία Σκουφάς Κομποτίου 5 Ναυπακτιακός Αστέρας 5 Πρέβεζα 4 Αστέρας Ιτέας 1

Ο Ρούβας " φονιάς" του Φονέα, η Επισκοπή μεγάλη νίκη και άνοδος στη Football League , «Διπλό» ανόδου για Χανιά, στον Πύργο

Δεν δέχτηκε το δώρο του Φωστήρα ο Αχαρναϊκός! | onsports.gr

Η Κόρινθος των «χιλίων» προβλημάτων επιστρέφει με βαρειά ήττα από την Κρήτη, καθώς έχασε από την Επισκοπή με 4 -1 η οποία και κατάφερε για πρώτη φορά στην 51χρονη ιστορία της να ανέβει στη Football League.
Η ομάδα της Επισκοπής άνοιξε το σκορ στο 19’ με σουτ του Σουμπασάκη , στο 36’ με σουτ ο Τριανταφύλου ζευγάρωσε τα τέρματα για τους Κρητικούς. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65΄ ο Βελανάκης με σουτ πέτυχε το 3 – 0 για την Επισκοπή, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Κόρινθος μείωσε σε 3 – 1 με σουτ του Αράπογλου. Το τελικό 4 – 1 διαμόρφωσε με σουτ στο 76’ ο Αντασβίλι 8 λεπτά από ότι είχε μπεί στον αγώνα ως αλλαγή .
Επισκοπή (Κώστας Ανυφαντάκης): Κελαϊδής, Ρουμπάκης, Πουλάκης (69' Αντιασβίλι),, Σουμπασάκης, Κοζανίδης, Μποτωνάκης, Δημογιάννης, Τριανταφύλλου, Αργυράκης, Ταχμαζίδης (52' Βελονάκης), Σεληνιωτάκης.
Κόρινθος (Μιχαηλίδης-Νούλας): Τεντώνης, Τσατσόπουλος (53' Δανιήλ),, Φίλης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Κοτσόκολος, Νικολόπουλος, Γκάτσης, Αράπογλου, Αμπαδιωτάκης, Λούβρης.

Στο Τυμπάκι, με μια κεφαλιά του Ανυφαντάκη στο 88’ ο Ρούβας από τη Γέργερη, νίκησε με 1 – 0 τον Φωστήρα Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην κορυφή, αφού ο Αχαρναϊκός δεν μπόρεσε να νικήσει την ίδια ώρα την Καλαμάτα στην έδρα του.
Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου): Διαμαντής, Γούτσιος, Πετράς, Ανυφαντάκης, Σεντεμέντες, Κορδονούρης, Κεφαλούκος, Μουρατίδης (57' Φουκαράκης), Παντελής, Αντωνάκης, Μπολώσης (60' Μπολώσης).
Φωστήρας (Θύμιος Γεωργούλης): Μπότος, Τσούκης, Κούτρος, Τσώνης, Πεταυράκης, Μπούμπας, Τσαγκαράκης, Γ.Βλάχος (70' Στάμος), Βαβάτσικος, Πάλλας, Μπιλίτσης.

Ο Αχαρναϊκός δεν μπόρεσε να περάση στην κορυφή που απέσπασε ισοπαλία μέσα στο Μενίδι με σκορ 1 – 1 από την Καλαμάτα .
Στο σκόρ πήρε προβάδισμα η ομάδα της Μεσσηνίας στο 50’ με σουτ του Ηλιόπουλου. Ο ίδιος προηγουμένως είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους καθώς στο 44’ είχε δοκάρι. Η ομάδα του Μενιδίου ισοφάρισε στο 54΄με κεφαλιά του Ντενόπουλου στο 54’
 Αχαρναϊκός (Μάκης Παπαδόπουλος): Παγούδης, Μανάλης, Αθανασόπουλος, Βεστάκης, Κούμπρογλου, Μωυσιάδης, Γκέζος, Χριστόπουλος, Ντεντόπουλος, Αναστασίου (61' Μακρυγιάννης), Σαμαράς.
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κολοβούρης, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Μπελεβέντης, Ρήγας, Πούτσι, Γεωργιόπουλος, Ηλιόπουλος, Σαραντόπουλος.

Ένα από τα δυο βήματα για την άνοδο τους στη Football League πραγματοποίησαν την Κυριακή στον Πύργο τα Χανιά που επικράτησαν με 1-0 του Πανηλειακού σε ένα ματς, όπου σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Ψυχουντάκη.
Συγκεκριμένα, στο 50' ο Ψυχουντάκης τραυματίστηκε σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Σωτηρόπουλο, έπεσε στο έδαφος και του γύρισε η γλώσσα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συμβολή όλων, προκειμένου ο παίκτης να επανέλθει και να εξέλθει οριστικά στο 60' με τον Βουρβαχάκη να τον αντικαθιστά. Οσο για το γκολ που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων πέτυχε στο 66' με σουτ ο Ζαντριάς σε μία αντεπίθεση με τρεις παίκτες των Χανίων. Ετσι οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 και χρειάζονται, πλέον, ακόμα ένα τρίποντο την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Γλυφάδα για να σφραγίσουν την άνοδο, την ώρα που οι Πυργιώτες ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα.
Πανηλειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Σωτηρόπουλος (46' Π. Καραχάλιος), Ζαγκούρσκας, Σπανός, Γκριτζάπης, Αλ. Καραχάλιος, Κυριακίδης, Μπιταξής.
ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παπαζούδης, Ψυχουντάκης (60' Βουρβαχάκης), Τσάτσος, Ζαντριάς, Πάγκαλος, Δουμάνης, Ζντράβκοβιτς, Ταταράκης, Κουρτάνοβιτς (70' Ψαράκης), Καμπλιώνης.

Σε τροχιά ανόδου και η Προοδευτική που νίκησε εκτός έδρας με 2 – 3 τον Αστέρα Μαγούλας.
Στο σκορ προηγήθηκε ο Αστέρας με σουτ του Δημητριάδη στο 26’ για να ισοφαρίσει για την Προοδευτική 4 λεπτά αργότερα ο Κοξαράκης με σουτ. Ο Αστέρας πήρε προβάδισμα 2 – 1 στο 64΄με σουτ του Μαρίνου. Όμως η ομάδα του Κορυδαλλού δεν είχε πει την τελευταία της λέξη , καθώς στο 73΄ισοφάρισε στο 73’ με κεφαλιά του Κακαρά σε 2 – 2 και έξι λεπτά αργότερα πήρε την νίκη με τέρμα του Επιτροπάκη.
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Μπαλασάκης, Στρατομήτρος, Μπιμπίρης, Χάλαρης (80' Παγώνης), Τριάντος, Έβερετ, Χρυσάφης, Ιατρού (75' Λελούδας), Μαρίνου, Δημητριάδης, Ιακωβάκης (60' Ιακωβάκης).
Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης): Μπαντίκος, Κουσουρής, Κακαράς, Λαζούρας, Τούρλος, Μπέλερης (75' Κορκότζελος), Αντωνίου (70' Λέκκας), Βούζας, Επιτροπάκης, Αργυρίου, Κοξαράκης (80' Γρίβας).

Η 25η αγωνιστική:
Αχαρναϊκός – Καλαμάτα 1-1
Ρούβας – Φωστήρας 1-0
Επισκοπή – Κόρινθος 4-1
Αστέρας Μ. – Προοδευτική 2-3
Πανηλειακός – Χανιά 0-1
Γλυφάδα – Εθνικός Αστέρας 3-0 α. α.
Ρεπό ο Παναιγιάλειος

Η βαθμολογία
 
1. Φωστήρας

22

28-12

42

2. Αχαρναϊκός

23

33-20

40

3. Παναιγιάλειος

23

35-20

39

4. Επισκοπή

22

31-23

36

5. Αστέρας Μαγούλας

22

28-23

36

6. Γλυφάδα

23

33-31

34

7. Πανηλειακός

22

30-23

33

8. Χανιά

22

28-24

32

9. Προοδευτική

22

28-24

30

10. Ρουβάς

22

26-26

27

11. Κόρινθος

22

23-22

26

12. Καλαμάτα

22

16-22

19

13. Εθνικός Αστέρας

23

0-69

-2

Μίκης: Και ο ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο θέλει να διαχειριστεί

Mikis-Theodorakis-Alexis-Tsipras
Ως επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ, ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και μαζί με τον Μανώλη Γλέζο μετέφεραν έξω από τα… σκαλοπάτια της Βουλής την αγωνία μιας κοινωνίας σε απόγνωση, κατά του Μνημονίου και των προβλέψεών του.
Σήμερα, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Πρώτο Θέμα”, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης επιβεβαιώνει το πολιτικό διαζύγιό του με την Κουμουνδούρου, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατάει.
“Σε αντίθεση με εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαδήλωση ενάντια στη Βουλή φάνηκε ότι ήταν ένα μέσο πίεσης για να μπει στη Βουλή. Αυτό εμείς το θεωρούμε λάθος.
Άλλωστε, φαίνεται ολοένα πιο καθαρά ότι άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν με τα Μνημόνια. Δηλαδή, να γίνουν οι… προοδευτικοί διαχειριστές της κρίσης”, σημειώνει με νόημα ο Μίκης Θεοδωράκης.

ysterografa.gr

Ο Ιάσονας το πρωί έδινε Πανελλήνιες και το βράδυ τύλιγε σάντουιτς σε καντίνα

Ο υποψήφιος εισακτέος για την 3βάθμια εκπαίδευση χθες τύλιγε σάντουιτς
Η αναγνώστρια του Πινακίου, Εύη Μόραλη, μας έστειλε μια βιωματική ιστορία, μέσα από την οποία αποτυπώνεται η πραγματικότητα ενός τελειόφοιτου μαθητή στην Ελλάδα του σήμερα.
Η Εύη, τα ξημερώματα του Σαββάτου γνώρισε έναν μαθητή Λυκείου που το πρωί της προηγούμενης ημέρας διαγωνίστηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, πρώτη ημέρα των Πανελληνίων, και το βράδυ εκπαιδευόταν για να πιάσει δουλειά σε μία καντίνα κάπου στην Αθήνα.
Ο νεαρός είναι αποφασισμένος να χαράξει το δικό του δρόμο...προκειμένου να σπουδάσει αυτό που του αρέσει. Παράλληλα, παλεύει να σταθεί με αξιοπρέπεια στην κοινωνία βοηθώντας οικονομικά τους γονείς του. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, αυτός ανοίγει τα φτερά του κόντρα σε όλα και ετοιμάζεται να πετάξει προς τη δική του Ιθάκη.
Διαβάστε τη μικρή ιστορία της διπλανής πόρτας που μας έστειλε η Εύη Μόραλη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...
«Χθες το βράδυ, γνώρισα ένα παιδί τελειόφοιτο Λυκείου. Χθες ήταν η πρώτη μέρα των εξετάσεων.
Το πρωί πήγε στην εξέταση κανονικά. Στις 3 τα ξημερώματα, ακόμα όρθιος από το πρωί, εκπαιδευόταν για να γίνει πωλητής φαγητού σε νυχτερινό φαγάδικο.
Με κοίταξε με αγωνία, τα μαλλιά του ξυρισμένα από τη μία πλευρά και μακριά από την άλλη. Το look του λίγο "περίεργο". Η αγωνία του ήταν να τα καταφέρει και στην εκπαίδευση και στις πανελλήνιες."Θέλω να γίνω ηχολήπτης, μόνο αυτό αγαπάω", μου είπε." Στην Ελλάδα, δεν έχει μία σοβαρή σχολή για να το σπουδάσω. Στο εξωτερικό δεν μπορούν να με στείλουν οι γονείς μου, πρέπει να δουλέψω. Θα γίνω ηχολήπτης, μόνο αυτό αγαπώ",επανέλαβε. Πήρα το νερό και έπινα σιγα-σιγά για να κερδίσω χρόνο και να τον ακούσω. Ο Ιάσονας, ένα αξιαγάπητο παιδί, με αγωνία για το αύριο, με μια νυχτερινή βάρδια που πιθανόν να κάνει μέσα στις εξετάσεις και το όνειρό του ζωγραφισμένο στα μάτια του. Ιάσονα, μακάρι να πετύχεις»!
 
pinakio.blogspot.gr

Ο Σαμαράς "κάνει ταμείο" από το άνοιγμα στην Κίνα

Antonis-Samaras-China
(Photo: Eurokinissi)
Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε ουσιαστικά τις επαφές του τόσο με την κινεζική ηγεσία όσο και με τους Κινέζους επιχειρηματίες και πλεόν στο Μαξίμου εκτιμούν πως στρώθηκε ο δρόμος για να υπάρξει μια ουσιαστική οικονομική προσέγγιση.
Στόχος ήταν να μπούμε στο πλάνο των Κινέζων και φαίνεται πως μπήκαμε καθώς υπάρχει πλέον δεδηλωμένο ενδιαφέρον για τον Πειραιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τα περιφερειακά αεροδρόμια, για το αεροδρόμιο της Κρήτης ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τον τουρισμό.
Ηδη 2 μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, η HWAIE (δεύτερη στον κόσμο) και η ΖΤΕ (5η) υπέγραψαν συμφωνίες ενώ ανάλογες συμφωνίες κυρίως για ναυτιλία και προιόντα υπεγράφησαν ήδη. Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα και για την τουριστική κατοικία ενώ ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για γάμους Κινέζων στην Ελλάδα
Δεν είναι τυχαίο πως ξεκινούν γυρίσματα στη Σαντορίνη για μια ταινία με τίτλο “Έρωτας στο Πεκίνο”, ενω μια πολύ γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της κινεζικής τηλεόρασης πανρτεύεται στη Σαντορίνη.
Ουσιαστικά λοιπόν άνοιξε ένας δρόμος με προοπτική σε κάθε επίπεδο και η εντολή Σαμαρά είναι από εδώ και πέρα να παρακολουθείται στενά κάθε κίνηση για να υλοποιηθούν όλα όσα πρέπει.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σταθερότητα που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και στη βέβαιη παραμονή στο ευρώ, μίλησε πολλές φορές για την κυβερνητική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή, παρουσίασε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και στο θέμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της πάταξης της γραφειοκρατίας ενώ παρουσίασε την Ελλάδα ως την πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη , τόσο για τα προιόντα της όσο και για τη βελτίωση των σχέσεων Πεκίνου – Βρυξελλών.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η νέα ηγεσία της Κίνας είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τί γινεται στην Ελλάδα, έχουν μια εξωστρεφή πολιτική σκέψη και φάνηκε πως και ο ίδιος απέκτησε μια καλή χημεία μαζί τους. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα αφού σταματήσει στο Μπακού για συζητήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου ενώ την Πέμπτη στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Κενι.
Τώρα είναι γνωστή η γνωστή η θέση του κ. Σαμαρά να μην σχολιάζει την εσωτερική επικαιρότητα όταν είναι στο εξωτερικό, απάντησε όμως μαλλον οργισμένα στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα πάρει πίσω τις αποκρατικοποίησεις, και αυτό γιατι εκτιμά πως την ώρα που ο ίδιος δίνει μια μάχη στο εξωτερικό, στο εσωτερικό γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσής του.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστκά :«Από αυτό το ταξίδι βγαίνουν μόνο θετικά συμπεράσματα. Η Ελλάδα κοιτάζει το αλυριο και οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να ανοίξουν θέσεις εργασίας.
Το δικό μου όνειρο είναι να μην ψάχνει ο νέος Έλληνας να βγει από την Ελλάδα για να βρει δουλειά. Υπάρχουν εκείνοι που για λόγους μικροκομματικούς και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε.
Δεν με νοιάζει πώς λέγονται ή πού ανήκουν. Εμείς δουλεύουμε και οι Έλληνες ξέρουν και χαίρονται από τα θετικά που βγαίνουν, και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να κάνουμε πίσω. Όπως δεν θα τους κάνει τη χάρη και ο ελληνικός λαός να τους βάλει στη θέση εκείνη που θα μπορούν να ακυρώσουν αυτές τις συμφωνίες.
Άλλωστε ο κ. Τσίπρας πριν τις ακυρώσει θα πρέπει να πάρει την άδεια διάφορων συνιστωσών του, που διαφωνούν μαζί του, και δεν ξέρω αν θα την πάρει».
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

“Φάντασμα Λοβέρδου” πάνω από τις συντάξεις

syntaxiouxoi
Η εφαρμογή του περιβόητου “νόμου Λοβέρδου”, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, αναμένεται να προκαλέσει συστημικό σοκ στον χώρο της ασφάλισης στην Ελλάδα, και να ανατρέψει προς το δυσμενέστερο την καθημερινότητα περίπου 5,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων.
Το σχετικό θέμα αναδεικνύει η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, και αφορά το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων Ελλήνων, καθώς με τον νόμο που είχε ετοιμάσει ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σημερινός πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, το κράτος σταματάει να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά Ταμεία, με την επιχορήγηση να περιορίζεται στο ελάχιστο, και να αφορά μόνο το περιεχόμενο της βασικής σύνταξης, δηλαδή ποσό 360 ευρώ.
Ο νόμος Λοβέρδου “πυροβολεί” τις συντάξεις, καθώς με το άρθρο 37 του νόμου 3863/2010, καθιερώνεται βασική και αναλογική σύνταξη για κάθε Ταμείο, με τη βασική να είναι κοινή για όλους τους ασφαλισμένους, στα 360 ευρώ, και την αναλογική να προκύπτει από το σύνολο των εισφορών του ασφαλισμένου σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο του.

ysterografa.gr

Ο (άλλος) Καραμανλής γράφει για “το τέλος της ανομίας”

Kostas-Karamanlis-Axilleas
Ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, συνεχίζει με σταθερά βήματα την προσπάθειά του να καταγράψει ένα ξεκάθαρο και διακριτό πολιτικό προφίλ, που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την πολιτική κληρονομιά της πιο ιστορικής πολιτικής οικογένειας της Κεντροδεξιάς.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφει σήμερα άρθρο στον “Τύπο της Κυριακής” με τίτλο “το τέλος της γενικευμένης ανομίας”, και αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη χώρα.
“Η κατάσταση κινδυνεύει να φτάσει σε σημείο μη αναστρέψιμο, αφού οδηγούμαστε στη ραγδαία αύξηση πράξεων πολιτικής βίας, αρχικά από τα τα ακραία στοιχεία της Αριστεράς, αλλά πλέον και από της άκρας Δεξιάς”, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος υπογράφει το άρθρο ως “στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων, και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

ysterografa.gr

Νεκροί δύο ηλικιωμένοι από τρακτέρ στην Αργολίδα

trakter2
Δύο ηλικιωμένοι στην Νέα Κίο και στο Λυγουριό Αργολίδας, έχασαν την ζωή τους από τα τρακτέρ που οδηγούσαν στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν γεωργικές εργασίες.
Ειδικότερα, σε αγροτική περιοχή στην Νέα Κίο Αργολίδας, ένας 85χρονος από λάθος χειρισμό, παρασύρθηκε από το τρακτέρ που χρησιμοποιούσε για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών και τον στρίμωξε στην περίφραξη του αγροκτήματος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στην δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή στο Λυγουριό, το τρακτέρ που οδηγούσε ένας 87χρονος κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών, εξετράπη και προσέκρουσε σε ελαιόδενδρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ηλικιωμένου.

ysterografa.gr

νέο Άστρο ( Ναύπακτος)

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ . Μονομαχία γιά μια θέση στη Γ' Εθνική


Ο πρώτος γύρος της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική ολοκληρώνεται σήμερα με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής και η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε αρκετούς ομίλους.
Στον 11ο όμιλο τα βλέμματα όλων  στρέφονται στο "Θώδειο" στάδιο όπου ο ΠΑΟ Λουτράκι δίνει κρίσιμο αγώνα με την πρωτοπόρο του ομίλου Θύελλα Ραφήνας. Ο αγώνας έχει χαρακτήρα τελικού , ενώ η διοίκιση των "ορανιέ" καλει τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να δώσει βροντερόν παρών στο στάδιο γιά να βοηθήσει την ομάδα στον δρόμο της για την άνοδο στην Γ΄Εθνική.
Στον αγωνιστικό τομέα στερεί η Λουτρακιώτικη ομάδα χάνει για το υπόλοιπο των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική, τον Σωκράτη Πέτρου, καθώς το πόδι του κόλλησε στον κακό αγωνιστικό χώρο της Νέας Περάμου στο ματς της Τετάρτης με τον Άτταλο καιαποχώρησε τραυματίας, . Ο Πέτρου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και όπως διαπιστώθηκε αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηνίσκο..Έτσι ο τεχνικός του Α.Ο.Λ., Νίκος Μεσολόγγης αναγκάζεται το να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τη μεσαία γραμμή, εν όψει των υπόλοιπων αναμετρήσεων
Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Άτταλος Ν. Περάμου υποδέχεται τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου
 
11ος όμιλος
ΠΑΟ Λουτράκι – Θύελλα Ραφήνας
Άτταλος Ν. Περάμου – Φοίβος Κρεμαστής
Στη βαθμολογία Θύελλα Ραφήνας 6 ΠΑΟ Λουτράκι 3 Άτταλος Ν.Περάμου 3 Φοίβος Κρεμαστής 0

 Η 3η αγωνιστική των μπαράζ σε άλλους ομίλους

12ος όμιλος
ΑΕ Κεφαλληνίας – Αναγέννηση Πατρών
Θύελλα Αμπελοκήπων – ΠΑΟ Βάρδας
Στη βαθμολογία ΠΑΟ Βάρδας 6 Θύελλα Αμπελοκήπων 4 Αναγέννηση Πατρών 1 ΑΕ Κεφνίας 0

13ος όμιλος
Μεσσηνιακός– Τροιζηνιακός
Φαλαισία –Ολυμπιακός Γυθείου
Στη βαθμολογία Μεσσηνιακός6 Τροιζηνιακός 6 Ολυμπιακός Γυθείου 0 Φαλαισία 0

7ος όμιλος
Στυλίδα –Ένωση Άσπρα Σπίτια
Κύμη –Μυρίκη
Στη βαθμολογία Κύμη 6 Άσπρα Σπίτια 3 Στυλίδα 3 Μυρίκη 0

8ος όμιλος
Αστέρας Ιτέας-Ναυπακτιακός Αστέρας
Σκουφάς Κομποτίου-ΠΑΣ Πρέβεζα
Στη βαθμολογία Σκουφάς Κομποτίου 4 Ναυπακτιακός Αστέρας 4 Πρέβεζα 3 Αστέρας Ιτέας 0

9ος όμιλος
Εθνικός – Χαραυγιακός
Δόξα Βύρωνα – Μοσχάτο
Στη βαθμολογία Δόξα Βύρωνα 6 Εθνικός Πειραιώς 3 Χαραυγιακός 1 Μοσχάτο 1

 

Τα πήγε καλά ο ρεμπέτης στην Ευρώπη... Η Δανία νικήτρια της Eurovision, στην 6η θέση oi Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη




Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, το τραγούδι Only Teardrops της Δανίας  με ήχους φλάουτου και ντραμς », που ερμήνευσε για τη χώρα της η 20χρονη Emmelie de Forest , συγκεντρώνοντας 281 ψήφους,κέρδισε το φετινό μουσικό 58ο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας.
Δεύτερο αναδείχτηκε το Αζερμπαϊτζάν και τρίτη η Ουκρανία. Ακολουθούν Νορβηγία και Ρωσία.

H ελληνική αποστολή με τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra έδωσε τον καλύτερό της εαυτό με το τραγούδι «Alcohol is free». Λίγες μόλις ώρες πριν τον τελικό, τα προγνωστικά μας κατέτασσαν μέσα στη δεκάδα και ευτυχώς βγήκαν αληθινά αφού η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει ανάμεσα στα καλύτερα δέκα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού, κατακτώντας μια πολύ καλή θέση ανάμεσα σε μεγάλα φαβορί. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη κατέκτησαν την 6η θέση.

Eντυπωσίασαν τόσο με την σκηνική τους παρουσία όσο και με το τραγούδι τους. Το «Alcohol Is Free» εμφανίστηκε 21ο κατά σειρά στη σκηνή, κάνοντας την διαφορά μετά από τόσα slow κομμάτια που προηγήθηκαν.
Το κοινό στο στάδιο του Μάλμε  με μπαγλαμά ήρθε στο τσακίρ κέφι  και τους καταχειροκρότουσε ενώ καθ'όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους χόρευαν μαζί τους. Ο ρεμπέτης ντυμένος με άσπρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι και γιλέκο ταίριαζε με το ντύσιμο των Koza Mostra που φορούσαν μαύρες μπλούζες και φούστες με λευκά τελειώματα. Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεσηκώσει το στάδιο του Μάλμε, απέσπασε θερμό χειροκρότημα, με τον ρεμπέτη να λέει στην Ευρώπη «’γειά μας!», σκουπίζοντας το μουστάκι του!

Η ελληνική συμμετοχή  πήγε ανέλπιστα καλά αν λάβουμε υπόψη τον μεγάλο ανταγωνισμό.
Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος 12, Σαν Μαρίνο 12, Αλβανία 10, Ολλανδία 1, Αυστρία 7, Αγγλία 8, Ισραήλ 2, Ουγγαρία 1, Ρουμανία 7, Αζερμπαϊτζάν 4, Νορβηγία 5, Αρμενία 8, Ιταλία 7, Φινλανδία 1, Λευκορωσία 6, Λετονία 1, Βουλγαρία 7, Βέλγιο 2, Ρωσία 10, Μάλτα 4, Γερμανία 6, Δανία 6, Μαυροβούνιο 8, Π.Γ.Δ.Μ 4, Κροατία 5, Ελβετία 8) κι έλαβε 152 ψήφους.
Μπράβο Ελλάδα!!!!!
Συγχαρητήρια στην ελληνική συμμετοχή!!!
Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους.
Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στο Αζερμπαϊτζάν το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Απολαύστε τους Koza Nostra και τον Αγάθωνα όπως εμφανίστηκαν στον τελικό
 

«Προχωρά κανονικά η διαδικασία για τις αποχωρήσει​ς»

Στη διευκρίνιση ότι η διαδικασία της αποχώρησης 2000 υπαλλήλων από ΝΠΙΔ του δημοσίου προχωρά κανονικά προχωρούν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή το έγγραφο του Eurogroup αλλά και την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία που δίνουν παράταση στη χώρα μας για τις απολύσεις στο δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το έγγραφο του Eurogroup η τρόικα δίνει περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο για τις πρώτες 2000 απολύσεις, ενώ σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας οι (4000) απολύσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του χρόνου.
«Τρικ» για να μην κατατεθεί η λίστα;
Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «το υπουργείο προχωρά κανονικά στο προγραμματισμό», γεγονός το οποίο σημαίνει ότι καταρτίζεται σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου η λίστα με τους οργανισμούς οι οποίοι θα καταργηθούν.
Άλλωστε, ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου Μανιτάκη ολοκληρώθηκε (χθες) και τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο μαζί με το παράρτημά του στο οποίο (υποτίθεται ότι) θα περιλαμβάνεται και λίστα με τους υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμού θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή. Εκτός κι αν η κυβέρνηση βρει κάποιο νέο «τρικ» ώστε να αποφευχθεί αυτή τη στιγμή η κατάθεση της λίστας.

aftodioikisi.gr

Μέχρι σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι υποψηφιότητες στην ΠΕΠΤΕΓ

Μέχρι και σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου τελικά η προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων στις εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Τ.Ε. (ΠΕΠΤΕΓ) . Όπως ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή όσοι πτυχιούχοι τεχνολογικών τμημάτων σχολών γεωπονίας θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της ΠΕΠΤΕΓ θα πρέπει να στείλουν με mail την υποψηφιότητα τους
για το ΚΔΣ (Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο) και για τα προεδρεία των τοπικών τμημάτων στα mail peptegkds@yahoo.gr και konstjohnpermx@yahoo.gr.

Για οποιοδήποτε θέμα μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής όπως αυτά αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΕΠΤΕΓ (www.pepteg.gr)
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μάη Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 11:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Στα ψηφοδέλτια για την εκλογή μελών της Κεντρικής Διοίκησης ( Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής ) οι ψηφοφόροι βάζουν σταυρό προτίμησης αριστερά απ’ τον αύξοντα αριθμό του υποψηφίου, και μέχρι 11 σταυρούς για το σώμα των υποψηφίων για το Κ. Δ. Σ. και μέχρι 3 σταυρούς για το σώμα των υποψηφίων για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Εκλογές θα γίνουν στις περιοχές όπου λειτουργούν ή θα δραστηριοποιηθούν Περιφερειακά Τμήματα : Περιφ. Τμήμα ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ-ΡΟΔΟΠΗΣ, Περιφ. Τμήμα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΡΤΑΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Περιφ. Τμήμα ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Περιφ. Τμήμα ΛΕΣΒΟΥ-ΧΙΟΥ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΦΩΚΙΔΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΣΑΜΟΣ, Περιφ. Τμήμα ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΛΑΡΙΣΗΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, Περιφ. Τμήμα ΤΡΙΚΑΛΩΝ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Περιφ. Τμήμα ΗΜΑΘΙΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΠΙΕΡΙΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Περιφ. Τμήμα ΠΕΛΛΑΣ, Περιφ. Τμήμα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, Περιφ. Τμήμα ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΚΟΖΑΝΗ, Περιφ. Τμήμα ΗΛΕΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΕΡΡΕΣ,Περιφ. Τμήμα ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ.

Αν για οποιονδήποτε λόγο σε κάποιο Τμήμα δεν είναι δυνατόν να λάβουν χώρα οι εκλογικές διαδικασίες, τα μέλη του Τοπικού Τμήματος, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, στην έδρα της Π. Ε. Π. ΤΕ. Γ, στην Αθήνα, την Κυριακή 26 ΜΑΙΟΥ 2013, στην οδό Βερανζέρου αριθμό 15, σε αίθουσα του 5ου ορόφου (αίθουσα συνεδριάσεων ΣΟΦ - ΓΕΤΡΟΤΕ), από ώρα 11:30 π.μ. έως 19:00μ.μ., όπου θα είναι η έδρα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ( Κ. Εφ. Ε. ), και ο εκλογικός κατάλογος όλης της Επικράτειας, όπου και θα λάβουν χώρα οι εκλογικές διαδικασίες για το Π. Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Όσα μέλη της ΠΕΠΤΕΓ δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα Τοπικό Τμήμα, μπορούν να ψηφίσουν στην Αθήνα ή και στο πλησιέστερο σε αυτούς Τοπικό Τμήμα.

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Τοπικού Τμήματος για την Γ. Σ. , το σώμα των υποψηφίων αναγράφεται (ξεχωριστά όμως) στο ίδιο ψηφοδέλτιο με το σώμα των υποψηφίων για την Τοπική Δ.Ε.

κάθε δέκα (10) ψηφίσαντες εκλέγεται ένας (1) αντιπρόσωπος στη Γ.Σ