Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Εκλογές: Νέα σενάρια «δείχνουν» Πάσχα – Πότε αναμένονται οι επαναληπτικές κάλπες

 https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/ekloges_kalpi-1024x683.jpg 

Τα σενάρια για τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι εκλογές το 2023 στην Ελλάδα «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερο, την ώρα που η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «ζεσταίνουν» τις προεκλογικές μηχανές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 9 Απριλίου, που το 2023 «πέφτει» την Κυριακή των Βαΐων. Αυτή η ημερομηνία είναι για την πρώτη κάλπη, αφού με την απλή αναλογική, οι πιθανότητες να

Χρυσές σφαίρες: Οι υποψήφιες για ταινίες της χρονιάς… σε αριθμούς

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/12/AP22263576271975-1-1068x670.jpg 

Ας δούμε τις δύο ισχυρότερες κατηγορίες σε νούμερα και υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες. Επίσης με ημερομηνία εξόδου ή δυνατότητα παρακολούθησης στους κινηματογράφους ή σε πλατφόρμες.

Το «Avatarthe Way of Water» κερδίζει 2 υποψηφιότητες, για καλύτερη ταινία στην κατηγορία δράμα και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Τζέιμς Κάμερον. Εδώ και λίγες μέρες προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε δύο και τρεις διαστάσεις.  

Κίνα: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους επισκέπτονται τη χώρα – Πανικός στη Δύση, «βλέπουν» μέχρι και 1 εκατ. θανάτους στους επόμενους μήνες

Κίνα: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους επισκέπτονται τη χώρα – Πανικός στη Δύση «βλέπουν» μέχρι και 1 εκατ θανάτους στους επόμενους μήνες 

 Η Κίνα βάζει τέλος από τις 8 Ιανουαρίου στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους αφίκνυνται στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (26/12) οι υγειονομικές αρχές, αφού από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19 που ίσχυαν από το 2020. 

Από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη

Ζαχάρω: Δεύτερη αυτοκτονία - Απαγχονίστηκε άνδρας στον Αγ. Ηλία

Ζαχάρω: Δεύτερη αυτοκτονία - Απαγχονίστη... 

 

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνουν αυτές οι γιορτές στην περιοχή της Ζαχάρως. Μετά την αυτοκτονία 86χρονου το πρωί των Χριστουγέννων στο Νεοχώρι, σήμερα το πρωί υπήρξε και δεύτερη αυτοκτονία.

Αυτή τη φορά στον οικισμό Άγιος Ηλίας Ζαχάρως. Ένας 68χρονος υπήκοος Ρουμανίας, έβαλε τέλος στη ζωή του, δια του απαγχονισμού, με σχοινί που έδεσε σε κληματαριά.Ο 68χρονος εντοπίστηκε νεκρός από οικείους του.

 

Κόσοβο – Σερβία: Κλιμακώνεται η ένταση με οδοφράγματα, πυρά και στρατιωτικές μετακινήσεις

Κόσοβο – Σερβία: Κλιμακώνεται η ένταση με οδοφράγματα, πυρά και στρατιωτικές μετακινήσεις  

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν χθες Κυριακή από το ΝΑΤΟ κοντά σε περίπολο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης KFOR στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου Σέρβοι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την ανάπτυξη αστυνομικής δύναμης από την Πρίστινα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της KFOR, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή φθορές στο όχημα της περιπόλου μετά τους πυροβολισμούς που

ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς εγκύου Μεταφέρθηκε αστραπιαία στο νοσοκομείο

 ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς εγκύου 

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων, προκειμένου να μεταφερθεί μια έγκυος που κινδύνευε, από το Μοναστηράκι στο Μαρούσι.

Άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι κλήθηκαν από τον οδηγό του ασθενοφόρου, έκαναν τα πάντα για να μην υπάρξει καθυστέρηση και διήνυσαν με την έγκυο την απόσταση αυτήν μέσα σε μόλις 8 λεπτά.

Συγκεκριμένα, το GPS έδινε 20 λεπτά για την διαδρομή από το Μοναστηράκι σε ιδιωτικό μαιευτήριο του Αμαρουσίου, όμως ο οδηγός του ασθενοφόρου με τη βοήθεια των αστυνομικών το έκανε σε μόλις οκτώ.

Πληρώματα περιπολικών και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. άνοιγαν τον δρόμο και έτσι η έγκυος έφτασε εγκαίρως στην κλινική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, υπήρξαν κάποιες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της γυναίκας και χρειάστηκε η άμεση μεταφορά της στο μαιευτήριο.

Δήμος Σαρωνικού: Επείγουσα έκκληση για αίμα για τον δημοτικό υπάλληλο που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο Η ομάδα αίματος είναι μηδέν αρνητικό

troheo 

Επείγουσα έκκληση για αίμα απευθύνει ο Δήμος Σαρωνικού για τον 52χρονο δημοτικό υπάλληλο καθαριότητας που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Λεωφόρο Σουνίου και ακρωτηριάστηκε, παραμονή Χριστουγέννων.

Η ομάδα αίματος είναι μηδέν αρνητικό. Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου προχώρησε σε σχετική ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι «επειδή η ομάδα αυτή είναι δύσκολη, όποιος έχει ή γνωρίζει άτομα με αίμα (0-) αρνητικό, άμεσα να απευθυνθεί στο ΚΑΤ». Ο δήμαρχος, συγκεκριμένα, έγραψε:

«SOS - SOS

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 55 νεκροί από «τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 60 ετών» Τα περισσότερα θύματα έχουν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη - Προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ 150.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα

 new_york_snow 

Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους. 

Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε υψηλές κορυφές ο 41χρονος που έχασε τη ζωή του στον Μύτικα του Ολύμπου. Από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας

oreivatis6364 


 

Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε απότομες και υψηλές κορυφές, ήταν ο 41χρονος, Αναστάσιος Δημόπουλος, ο οποίος είχε χαθεί από χθες στον Μύτικα και εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο άτυχος άνδρας ήταν μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και αποτελούσε έναν από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του καθώς το 2017 είχε ανέβει στην οροσειρά του Καυκάσου. Ο 41χρονος είχε σηκώσει τότε τη σημαία του ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας στην κορυφή Elbrus, σε ύψος 5.642 μέτρων, αποσπώντας τα εύσημα από τους φίλους της ορειβασίας.

Η μοίρα, ωστόσο, του επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι στη θέση Λούκι Στεφανίου του Μύτικα όπου ο έμπειρος ορειβάτης έπεσε από χαράδρα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ορειβάτης ήταν αρκετά έμπειρος και είχε πάει στον Όλυμπο μαζί με έναν επίσης έμπειρο αναβάτη φίλο του, ο οποίος τον εντόπισε στη χαράδρα και ειδοποίησε τις Αρχές. Μένει να διαπιστωθεί από τη νεκροψία – νεκροτομή αν ο άτυχος 41χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το κρύο. 

Ευχές για καλές γιορτές απο ΑΑΔΕ

  

Απ’ όλους μας στην ΑΑΔΕ δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μας για χρόνια πολλά και καλά!

Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 2023.

Αγάπη, υγεία, ευημερία για όλους!