Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ευρωλίγκα: Θριαμβευτής στη Μπολόνια ο Ολυμπιακός - Νίκησε με 85-83

Ευρωλίγκα: Θριαμβευτής στη Μπολόνια ο Ολυμπιακός  Νίκησε με 8583 

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο «διπλό» στην Μπολόνια και με ρεκόρ 12-7 διατήρησε τη θέση του στην τετράδα της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 85-83 από την έδρα της Βίρτους, για την 19η αγωνιστική, με τους Σακίλ ΜακΚίσικ (21π.), Σάσα Βενζένκοφ (22π., 10ρ.) και Κώστα Παπανικολάου (17π.) να οδηγούν την επίθεση και να καλύπτουν το κενό του Κώστα Σλούκα (στομαχικές διαταραχές).

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός με καρδιά πήρε τη νίκη στη Μπολόνια επί της Βίρτους με 85-83 και

Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Ανησυχία για Λέσβο – Σε επιφυλακή για Κρήτη, Θήβα και Εύβοια

 Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Ανησυχία για Λέσβο – Σε επιφυλακή για Κρήτη, Θήβα και Εύβοια 

Για τις σεισμικές δονήσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεδρίασε η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Η Επιτροπή συνεκλήθη απόψε έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του προέδρου του ΟΑΣΠ και προέδρου της Επιτροπής, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα των μελών της Επιτροπής:

Ψυχολογική και οικονομική στήριξη της οικογένειας της εργαζόμενης που έχασε στο Ξυλόκαστρο τη ζωή της

  

Τρόποι υποστήριξης της οικογένειας της εργαζόμενης, που έχασε τη ζωή της, πρόσφατα στο Ξυλόκαστρο, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, αναζητεί η Περιφέρεια  Πελοποννήσου.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Ξυλόκαστρο σημερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 , μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης, όπου μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη, βρέθηκαν και εκπρόσωποι της οικογένειας της άτυχης εργαζόμενης και των ρομά της περιοχής.


 

Αλπικό τοπίο μια ανάσα μακριά από την Αθήνα: Το χωριουδάκι-μινιατούρα που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις την Κόρινθο

 Το χωριουδάκι-μινιατούρα που θα αλλάξει ... 

Ένα ιδιαίτερης ομορφιάς χωριό 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα, υπόσχεται απίστευτες χειμερινές εξορμήσεις στα χιόνια, μακριά από τα φώτα του τουρισμού. Ακόμα να γνωρίσεις το πανέμορφο Καίσαρι Κορινθίας;

 Πήλιο, Αράχωβα, Τρίκαλα και Καρπενήσι είναι μερικοί μόλις από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς εντός Ελλάδας, οι οποίοι κυρίως αυτή την εποχή, λίγο μετά τα Χριστούγεννα, βουλιάζουν

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακίστηκε για δεύτερη φορά και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

 Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα για δεύτερη φορά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας 

Δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης εκδόθηκε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την επεισοδιακή απολογία της και για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτρια και Εισαγγελέα. 

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ολοκλήρωσε σήμερα μετά τις 3 το μεσημέρι την απολογία της , που ξεκίνησε χθες το πρωί και διακόπηκε, καθώς η 34χρονη υπέβαλε χθες το απόγευμα αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας .

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης- Στις 12 η κηδεία

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Στις 12 η κηδεία 

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Oι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να μεταβούν για αυτές τις ώρες στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο. Εν συνεχεία θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του τέως Βασιλιά έπειτα θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται»

 limeniko-farmakonisi-m 

Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται, υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στο Φαρμακονήσι όπου σκάφος του Λιμενικού Σώματος δέχτηκε παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία τα χωρικά ύδατα των νησιών που βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε τη πάγια αμερικανική θέση που καλεί όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κορονοϊός: Ηρθε στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Κράκεν» - Που εντοπίστηκαν τα έξι κρούσματα - Σε έξαρση και η γρίπη

 Κορονοϊός: Ηρθε στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Κράκεν»  Που εντοπίστηκαν τα έξι κρούσματα  Σε έξαρση και η γρίπη 

Για πρώτη φορά η XBB 1.5 γνωστή ως «Κράκεν» εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά τώρα γνωστοποιήθηκε ότι αφορούν στην εν λόγω παραλλαγή, κι ακόμα τρία νέα προστίθενται σήμερα. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τα έξι κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, τέσσερα στον βόρειο τομέα Αθηνών και δύο στον δυτικό τομέα Αθηνών

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ στην εβδομαδιαία ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η Κόρινθος η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο με φυσικό αέριο - Τι δήλωσε ο Χρίστος Δήμας

 Η Κόρινθος η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο με φυσικό αέριο  Τι δήλωσε ο Χρίστος Δήμας  

Μετά από ενέργειες του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα η Κόρινθος ενδεχομένως θα είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου στην οποία θα φτάσει το φυσικό αέριο

Για τον λόγο αυτό έγινε συνάντηση την Πέμπτη το μεσημέρι στο γραφείο του  Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, όπου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και τον Δήμαρχος  Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο αλλά και ο  κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος CEO της EDIL, της εταιρείας που θα διανείμει το φυσικό αέριο στον Δήμο Κορινθίων.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινήσουν εντός του 2021 εντατικά οι εργασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κόρινθο.

Ο Βουλευτής Κορινθίας και Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Χρίστος Δήμας σχολίασε μετά την συνάντηση:

«Σήμερα έχουμε καλά νέα για την Κορινθία!! Η Κόρινθος ενδεχομένως θα είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου στην οποία θα φτάσει το φυσικό αέριο και ελπίζουμε πως θα επεκταθεί σύντομα και πέραν της Κορίνθου. Συζητήσαμε διεξοδικά τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ξεκινήσουν εντατικά οι εργασίες εντός του 2021 για την έλευση του φυσικού αερίου.»

 

Επίθεση on air Κούγια με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού.

 Σφάχτηκαν Κούγιας Κουσουλός on air: «Άντε νούμερο κάτσε με τις κατίνες» 

Άγριος ήταν ο καυγάς στον αέρα του ραδιοφώνου μεταξύ του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια και του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες ο  Κούγιας έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε δικηγόρους, δημοσιογράφους κι εκπομπές, με την κατηγορία ότι έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες από την δικογραφία της τραγωδίας με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Κούγιας παρενέβη στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού και του επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο Πέτρος Κουσουλός αναφερόταν στις τελευταίες εξηγήσεις στην υπόθεση, με τον Αλέξη Κούγια να παρεμβαίνει τηλεφωνικά.

“Φόρα τα πράσινα παπουτσάκια και βάλε κάνα μήλο στο πρόσωπο! Άντε”, είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας. “Άντε νούμερο, κάτσε με τις κατίνες να μιλάς. Νούμερο”, είπε σε έντονο ύφος ο κ. Κούγιας, ενώ στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο.

“Ήταν συζήτηση επιπέδου κυρίες και κύριοι με τον κύριο Κούγια. Τον ευχαριστώ πολύ για τους χαρακτηρισμούς, δεν ανταποδίδω γιατί εγώ τον σέβομαι και τον υπολήπτομαι, από εκεί και πέρα αξιολογικές κρίσεις μπορώ να κάνω” απάντησε τότε ο Πέτρος Κουσουλός.


 

Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του 22χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

 

  

Ο 22χρονος Δημήτρης Σκόνδρας έχασε τη ζωή του στην Πάτρα, έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία στην επιχείρηση του πατέρα του και στην κηδεία του το κλίμα ήταν “βαρύ”.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης (12/01), το τελευταίο αντίο στον 22χρονο Δημήτρη Σκόνδρα, ο θάνατος του οποίου κατάφερε όμως να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας.

Οι γονείς του, Αντώνης και Μαγδαληνή, δώρισαν τα όργανά του και στην κηδεία που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Λυγιές Πατρών, εκτός από συλλυπητήρια δέχθηκαν και τα συγχαρητήρια όλων για την απόφασή τους, σύμφωνα με το tempo24.news.

 

Με τη Μαροκινής καταγωγής La Zarra η Γαλλία στη Eurovision 2023!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/01/France_La_Zarra.jpg

Μία ανατροπή μας έρχεται από το Παρίσι σήμερα καθώς η France Televisions ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ο εκπρόσωπο΄ς της στη φετινή Eurovision θα είναι η La Zarra .

Η Γαλλία αν και αρχικά είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή εθνικού τελικού τελικά προχώρησε σε απευθείας ανάθεση.

Λίγα λόγια για τη La Zarra

«Πτήση» για Ρεκόρ Γκίνες: Θαλασσοπούλι πέταξε από την Αλάσκα στην Αυστραλία χωρίς στάση

 «Πτήση» για Ρεκόρ Γκίνες: Θαλασσοπούλι πέταξε από την Αλάσκα στην Αυστραλία χωρίς στάση 

Μέσα σε 11 ημέρες κατάφερε να φτάσει από την Αλάσκα στην Αυστραλία χωρίς να κάνει ούτε μία στάση. Ο λόγος για ένα νεαρό πουλί που πλέον βρήκε μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε ότι ένα πούλι, μία νεαρή λιμόζα, κατέρριψε το ρεκόρ της μετανάστευσης μεγαλύτερης διάρκειας χωρίς στάση, καλύπτοντας απόσταση 13.560 χιλιομέτρων (8.435 μιλίων) από την Αλάσκα στην Τασμανία της Αυστραλίας. 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΦΟΡΕΙΣ_ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/styles/760x/public/2019/02/z_1.jpg?itok=nVECBl3H

   

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων