Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η (άνιση) μάχη του Τραμπ με τον… εαυτό του

 https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2020/10/trumpmelaniaaeroskafosreuters-960x600.jpg

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν. Ο Τζο Μπάιντεν είναι… ήδη Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν συνυπολογίσει κανείς το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Όχι με τις… ταλαντεύσεις του αντίστοιχου υπέρ της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Με ποιοτική σταθερότητα, στους περισσότερους δείκτες που κρίνουν τις κάλπες, με την ηχηρή και ενδιαφέρουσα εξαίρεση της οικονομίας.

Κορονοϊός-Συναγερμός στο Περιστέρι: Εντοπίστηκαν 31 κρούσματα με μέση ηλικία τα 35 έτη

  

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο.

Πραγματοποιήθηκαν 989 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν τριάντα ένα (31) θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία είκοσι οκτώ (28) αφορούν σε Έλληνες και τρία (3) σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Λαβρόφ σε Μητσοτάκη: Η Μόσχα έτοιμη να συμβάλει στην αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο

  

Μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που ακολούθησαν, επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, όπως αποδεικνύουν και οι συμφωνίες για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με την Αίγυπτο και την Ιταλία. Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του πριν ξεκινήσει η συνάντηση, εξήρε τους ιστορικούς και πνευματικούς δεσμούς αιώνων

Λουτράκι: Aυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας

 

Με κορυφαίο τον Μανούσο ο Ατρόμητος νίκησε εύκολα 2-0 τον Παναιτωλικό

 Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0: Κερνούσε κι έπινε ο Μανούσος! 

Σε επαφή εξάδας παρέμεινε ο Ατρόμητος, νικώντας τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι με 2-0 , με τον Νταμίρ Κάναντι να πανηγυρίζει την 40η νίκη του στον πάγκο της ομάδας, ενώ από την άλλη τον Μάκη Χάβο να βλέπει τον Παναιτωλικό δίχως νίκη σε ακόμη ένα φετινό ματς.

Με τον Γιώργο Μανούσο να είναι ο πρωταγωνιστής για τον Ατρόμητο καθώς σκόραρε με πέναλτι στο 14΄και δημιούργησε το δεύτερο γκολ για τον Κωτσόπουλο στο 78΄. Και τις αποφάσεις του διαιτητή Βαγγέλη Μανούχου να

Λευτέρης Αυγενάκης: Δεν πληρούν τα κριτήρια εγγραφής στο Μητρώο…94 στα 100 σωματεία

  

Μόλις το 5,41% των ερασιτεχνικών σωματείων, που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και οι αιτήσεις τους έχουν ελεγχθεί, πληρούν αυτή τη στιγμή τα κριτήρια εγγραφής τους.

Τα σχετικά στοιχεία έδωσε σήμερα (26/10) στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, συνολικά 5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στην

Κορωνοϊός: 715 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( Έξαρση κρουσμάτων (42) στην Πελοπόννησο - 6 νεα κρούσματα στην Κορινθία– 7 νεκροί και 95 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς

  

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ.

Σήμερα ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 31496, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Ο χάρτης των κρουσμάτων 

Σήμερα, *26/10/2020* δηλώθηκαν *715* επιπλέον κρούσματα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές σύμφωνα μέχρι την έως τώρα επιδημιολογική διερεύνηση.

Aναλυτικότερα:

Σακελλαροπούλου: Είμαστε στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν

Από την Πηνεία οι νεαροί αστυνομικοί που «έγραψαν» μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στο Πέραμα.

 

Από το Μαζαράκι Πηνείας, κατάγονται τα δύο αδέλφια αστυνομικοί, που το βράδυ του Σαββάτου «έγραψαν» μια ανείπωτη οικογενειακή  τραγωδία μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, με το όπλο του ενός να εκπυρσοκροτεί και να τραυματίζει θανάσιμα τον άλλον.

Το όπλο του 21χρονου αστυνομικού εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, ενώ το περιεργαζόταν, και σκότωσε τον επίσης αστυνομικό, 25χρονο αδελφό του Άγη Πετρόπουλο, ο οποίος παρά τις πολύωρες προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο «Αττικόν»  άφησε την τελευταία του πνοή, αφού εξαρχής ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

 

ΑΧΑΪΑ : Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ , στα Βραχνέικα

 

Ληστεία έγινε στις 8 το πρωί στα ΕΛΤΑ στα Βραχνέικα. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στον χώρο και με την απειλή όπλου πήραν 500 ευρώ από τα ταμεία. Οι δύο ληστές «χτύπησαν» στις 8 το πρωί και διέφυγαν με δίκυκλο.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μηχανή και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας – Ποιες Περιφερειακές Ενότητες άλλαξαν χρώμα

  

Νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας είναι σε ισχύ από σήμερα, με 25 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας στο πράσινο επίπεδο επικινδυνότητας, δηλαδή χαμηλής διασποράς του κορωνοϊού, 33 στο κίτρινο επίπεδο, 14 στο πορτοκαλί και δύο, την Κοζάνη και την Καστοριά, στο κόκκινο.

Εκτός από τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, η οποία από το πορτοκαλί ανέβηκε στο κόκκινο, και Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών που επίσης ανέβηκαν επίπεδο και ήδη βρίσκονται στο πορτοκαλί, με επιβολή όλων των αντίστοιχων μέτρων, από σήμερα, αυξάνεται η επιτήρηση και ο συναγερμός, επίσης, για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας,

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ερχεται σφοδρή κακοκαιρία την 28η Οκτωβρίου

 https://www.news247.gr/img/5234/7536378/157000/w460mobile/460/kakokairia1.jpg

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Πευκιά Ξυλοκάστρου ( έναρξη επιγείου ψεκασμού για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης)

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/4c3baddecd17c70b34c2ab69150f40dd_M.jpg 

Σήμερα Δευτέρα 26-10-2020 έχει προγραμματισθεί η έναρξη των εργασιών του επίγειου ψεκασμού του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με κατάλληλο Βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης.
Το ανωτέρω σκεύασμα έχει επιλεκτική δράση και προσβάλλει μόνο τις προνύμφες των συγκεκριμένων εντόμων.
Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ζώα κλπ.  
Οι εργασίες θα διαρκέσουν από 26/10/2020-05/11/2020

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στον Πευκιά, διότι ενδέχεται να προκληθούν αλλεργίες.

Ο Αντιδήμαρχος
Σπύρος Αποστολόπουλος

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου “28ης Οκτωβρίου 1940” στο Ξυλόκαστρο

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTW5t1S61ZZxqll0ybVy7eEEKLuuxYvw-MZHg&usqp=CAU

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην Δημοτική Ενότητα του Ξυλοκάστρου όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 25ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

Την 27η  Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου.

Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου θα τελεστεί δοξολογία. Θα παραστούν ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι, σημαία μόνο με τον σημαιοφόρο από κάθε σχολείο, Δ/ντές Σχολείων, Αθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κύριος Ιωάννης Σαλωνίτης.

Μετά τη δοξολογία θα γίνει συγκέντρωση των ανωτέρω στο Μνημείο Πεσόντων όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κύριο Σωτηρίου Ιωάννη, διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Ξυλοκάστρου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.

Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που αφορούν στην πανδημία.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου “28ης Οκτωβρίου 1940” στο Δερβένι

 https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/586x/3446287.jpg

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 25ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

Την 27η  Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου.

Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου θα τελεστεί δοξολογία. Θα παραστούν ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ευρωστίνης, το Τ.Σ Κοινότητας Δερβενίου, οι Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι, σημαία μόνο με τον σημαιοφόρο από κάθε σχολείο, Δ/ντές Σχολείων, Αθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κ.Λαγόγιαννης Αγγελος.

Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κύριος  Καϊτσας Κωνσταντίνος.

Μετά τη δοξολογία θα γίνει συγκέντρωση των ανωτέρω στο Μνημείο Πεσόντων όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση,  και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.

Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που αφορούν στην πανδημία.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δ.Ε.ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Στο Δερβένι την Παρασκευή 30/10/2020 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFfx8qKxmts7lSUenJc4_NbW8qH4Y5falATARwrlqo1ifaVGrK9184JTxrduw-IEG8d9JP-vOIamUTr8l3rusrBaF-jW37JIEfAxDjYLtitPqgHccKmsKnhgtT0D4f3baMk4F55YZ0ejBZ/s1600/pnkentro+kor+orizontes.jpg 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzRNaFkbhFv5Dhh3Uj7obmhyphenhyphen6M3j_u-XPcr_lm5iOR721Qx0MG0n5gu-805wll6jE0KjIGx-eBpgP0ERf6RmWUAidAnsGi3YfK6V_5fnI07E43XK8vey-v0SoLpwzzrN3COKLdHiofXjg/w1200-h630-p-k-no-nu/deyrostini+kor+orizontes.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ.κ.

  1. Δήμαρχο
  2. Δημοτικούς Συμβούλους
  3. Προέδρους Κοινοτήτων 

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 & ΩΡΑ 8:00 μ.μ  στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ (άρθρο 10, παρ.1 της από 11-3-2020 ΠΝΠ ΦΕΚ 55Α/11-3-2020) και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010,  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:  

Πένθος στη ΝΔ για την απώλεια του Χάρη Καρατζά - Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή .

 https://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2020/10/karatzas.jpg 

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας Χάρη Καρατζά.

Ο Χάρης Καρατζάς σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της ΕΡΕΝ με πλούσια δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα, εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 1974, ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την περίοδο 1977-1980. Στην οικογένεια και τους οικείους του, η ΝΔ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια.
 
* Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χάρη Καρατζά, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χάρη Καρατζά, πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, την περίοδο 1977-1980. Ο εκλιπών υπήρξε μια δραστήρια προσωπικότητα της φιλελεύθερης παράταξης, αφοσιωμένος πάντα στο δημόσιο συμφέρον και στα δημοκρατικά ιδεώδη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του».

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι καλλιτέχνες και η αλήθεια των αριθμών.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν γνωρίζω αν αποτελεί κάποιου είδους «υποχρέωση» η πλειοψηφία των καλλιτεχνών να δηλώνουν αριστεροί – αν και δεν πιστεύω πως κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απλά οι «αριστεροί» κάνουν περισσότερο θόρυβο. Τους διαβεβαιώνω ωστόσο ότι οι καλλιτέχνες δεν έχουν κανένα λόγο να είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και απορώ πώς δεν έχω δει όλα αυτά τα χρόνια μια διαμαρτυρία, μια ανακοίνωση τέλος πάντων, για την άθλια κατάσταση στην οποία περιήλθε το επάγγελμα στα χρόνια που αυτό το κόμμα βρέθηκε, κακή τη μοίρα, στο τιμόνι της δύσμοιρης χώρας

108 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον αρχιστράτηγο διάδοχο Κωνσταντίνο (1912) ανήμερα της εορτης του Αγίου Δημητρίου

 Σαν σήμερα 26 Οκτωβρίου 

26 Οκτωβρίου 1912: Ο Ελληνικός Στρατός, υπό τον αρχιστράτηγο διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής και νικηφόρος στη Θεσσαλονίκη, , ημέρα εορτασμού της μνήμης του πολιούχου της, του Αγίου Δημητρίου, γενόμενος ενθουσιωδώς δεκτός από τους Έλληνες κατοίκους. Ολόκληρη η τουρκική φρουρά από 25.000 οπλίτες, 1.000 αξιωματικούς, 1.200 ίππους και 70 πυροβόλα, υπό τον Χασάν Ταξίν Πασά, παραδίδεται άνευ όρων. Την ίδια ημέρα, η Ταξιαρχία Ιππικού εισέρχεται και απελευθερώνει τον Λαγκαδά, ενώ οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


 Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος - Youth Symphony Orchestra of Greece 🇬🇷

 

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα με 158 «όχι»

 

Απορρίφθηκε με 158 «όχι» από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Επί 291 ψηφισάντων, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (158), ενώ την υπερψήφισαν 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας, κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.