Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου “28ης Οκτωβρίου 1940” στο Ξυλόκαστρο

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTW5t1S61ZZxqll0ybVy7eEEKLuuxYvw-MZHg&usqp=CAU

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην Δημοτική Ενότητα του Ξυλοκάστρου όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 25ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

Την 27η  Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου.

Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου θα τελεστεί δοξολογία. Θα παραστούν ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι, σημαία μόνο με τον σημαιοφόρο από κάθε σχολείο, Δ/ντές Σχολείων, Αθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κύριος Ιωάννης Σαλωνίτης.

Μετά τη δοξολογία θα γίνει συγκέντρωση των ανωτέρω στο Μνημείο Πεσόντων όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κύριο Σωτηρίου Ιωάννη, διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Ξυλοκάστρου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.

Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που αφορούν στην πανδημία.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ