Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Νικηφόρο φιλικό πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Βραχάτι


 
Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός στο φιλικό που έδωσε απόψε στο Βραχάτι με τον Παμβοχαϊκό επικράτησε με 3-0 (25-19, 25-19, 25-23) δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Αμερικανός Κουκ, ενώ με τον Παμβοχαϊκό λίμπερο αγωνίστηκε ο Στεπάνοβιτς.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Κλαρούδας): Tερζής, Τσουκ, Νέμεθ, Κανέλλος, Σαρικεΐσογλου, Παπαδόπουλος / Ζήσης (λ), Στεπάνοβιτς (λ), Δρογκάρης, Ασπιώτης, Βούλιν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής, Κουκ, Πρωτοψάλτης, Πανταλέων, Χόι, Καμίνσκι / Πολυχρονιάδης (λ), Σαμαντάς, Ψάρρης, Αριστόπουλος.
* Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές Σάββατο (4/10) στις 17.00 στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με κάτω τα χέρια από την Γκενγκάν 2 - 0 στη Γαλλία



Ο ΠΑΟΚ διέψευσε τις προσδοκίες και έχασε με κάτω τα χέρια από την Γκενγκάν στο «Ρουντουρού». Το 2-0 μπορεί να χαρακτηριστεί και... λίγο, καθώς οι Γάλλοι είχαν δοκάρι και σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Ήρωας του «δικεφάλου» ο Γλύκος, που μπήκε στην 11άδα τελευταία στιγμή και έσωσε την ομάδα του από την καταστροφή. Επιθετικά, η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν ανύπαρκτη (με εξαίρεση κάποια καλά σουτ) και όλα δείχνουν πως η πρόκριση στους «32» του Europa League θέλει δουλειά πολλή...
Κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο που είχε την κατοχή και την κυκλοφορία και τρία σουτ από τους Ρατς (7', 8') και Τζανδάρη (7'). Η Γκενγκάν, είχε δοκάρι με τον Μαρβό στο 21' και αρκετές κλασικές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ είτε γιατί οι επιθετικοί της σημάδευαν τα... περιστέρια, είτε γιατί ο Γλύκος ήταν «παρών». Μετά το μισάωρο ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε εσωτερικές αλλαγές και έφερε τον Σαλπιγγίδη πίσω από τον Αθανασιάδη, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν... ανύπαρκτος επιθετικά και χάρη στον Γλύκο γλίτωσε τα χειρότερα...
Η εικόνα του «δικεφάλου» όχι μόνο δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά χειροτέρεψε στο ξεκίνημα... Μέσα σε ένα τρίλεπτο ο Μαρβό «χτύπησε» δύο φορές για το 2-0 στο 50'! Ο ΠΑΟΚ είχε μια... αναλαμπή (στο 53΄ με Σαλπιγγίδη και Ρατς), αλλά ως εκεί. Χωρίς καθαρό μυαλό, είχε παραδοθεί στις ορέξεις των Γάλλων που έφταναν όποτε και όπως ήθελαν στην περιοχή του Γλύκου.
Το σουτ του Τζανδάρη στο 57' και του Αθανασιάδη στο 87' ήταν τα μόνα θετικά που είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν βελτιώθηκε ούτε όταν ο Αναστασιάδης έριξε στο ματς τους Παπαδόπουλο και Γκολάσα, αφήνοντας τρεις στην άμυνα και προσπαθώντας να παίξει φουλ επίθεση.
Η Γκενγκάν που έτρεχε δύο ταχύτητες πάνω, ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις, τα λάθη στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ αρκετά και το σκορ -ευτυχώς- έμεινε στο 2-0...
ΓΚΕΝΓΚΑΝ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπράτ, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβί, Ματίς, Πιέ (54' Γιαταμπαρέ), Σβαρτς (73' Μαντάν), Μαρβό (78' Ζιρέζ)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75' Γκολάσα), Κατσικάς, Ρατ, Βίτορ, Τζιόλης (55' Μάρτενς), Μακ (63' Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Κικίλιας: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε Μαρινάκη, Φέσσα και Βενιάμη

kikilias
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και γνωστού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα και του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη. Το χτύπημα ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 4 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας ο συλληφθείς 30χρονος στον Βύρωνα είχε στην κατοχή του σχέδια για τις δραστηριότητες των Μαρινάκη και Φέσσα, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης.
Στο στόχαστρο ήταν και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, των Siemens, info quest και Capital.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης συμπλήρωσε ότι στη γιάφκα του Βύρωνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.
Για τον συλληφθέντα είπε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές και ότι αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο μπλοκ που εντοπίστηκε στο γκαράζ-γιάφκα στο Βύρωνα υπάρχουν σημειώσεις με ημερομηνία 1 και 2 Οκτωβρίου για κατοπτεύσεις γραφείων των υποψήφιων στόχων όπως και αναφορά για τις 3/10 ως πρόβα τζενεράλε. Ειδικά, δε, για τις 4 Οκτωβρίου υπήρχε σημείωση για τάπερ, ποδήλατο και «λουκάνικα», εννοώντας τα εκρηκτικά όπως διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσκανάκης καθώς και χρονογραφημένο δρομολόγιο από το γκαράζ στο Βύρωνα στη λεωφόρο Αμφιθέας (16 λεπτά).
Κατά τον αντιστράτηγο Τσακνάκη ο συλληφθείς δεν συνεργάζεται αλλά η δακτυλοσκοπική εξέταση έχει δείξει ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
Ο 30χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικού μηχανισμού.

υστερογραφα.

Παπαμιμίκος: Με την Αριστερά της ευθύνης μπορούμε να συναντηθούμε ξανά…

Papamimikos-grafeio
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε ως θεσμικό εκβιασμό τις διακηρύξεις για καταψήφιση οποιουδήποτε υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε με νόημα ότι με την «Αριστερά που δεν αφορίζει άκριτα μπορούμε να συναντηθούμε ξανά».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επεσήμανε ότι είναι θεσμικά αθέμιτη η πρόκληση εκλογών από τη μειοψηφία της Βουλής.

«Στις δύσκολες αυτές ώρες της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης, και λίγο πριν τη διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν νοούνται παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά», είπε ο κ. Παπαμιμίκος και απευθυνόμενος στους συνέδρους της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «προσωπικά όμως πιστεύω ότι με την αριστερά της ευθύνης, με την αριστερά που δεν αφορίζει άκριτα αλλά βάζει πάνω απ´ όλα το κοινωνικό συμφέρον, μπορούμε να συναντηθούμε ξανά».

Ανδρουλάκης: Να περάσουμε σε συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων

Nikos-Androulakis
 Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην αποψινή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

 το κείμενο του χαιρετισμού του Νίκου Ανδρουλάκη στο: ysterografa.gr

ΣΥΝΕΠΗΡΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ (ΚΡΑΘΙΟ) Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Εμφάνιση #0577.jpg 
Στα 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας (Κράθιο)  παραβρεθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης", στα πλαίσια της ενημέρωσης και της προσέλκυσης "νέου αίματος¨στης τάξεις της Φιλαρμονικής.

Εμφάνιση #0553.jpg
Οι μουσικοί με τα μουσικά ακούσματά τους, είτε ως ξεχωριστές κατηγορίες είτε στο σύνολό του ενθουσίασαν τους μαθητες.

"Δύο βασικά πράγματα απαιτεί η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Να την μιλάς συχνά και κυρίως… όταν την μιλάς να μην είσαι μόνος. 

Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος στην Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας"!

Εμφάνιση #0563.jpgΕυχαριστούμε ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κραθίου κ. Αναστασία Ευασταθίου, καθώς και το διδακτικό προσωπικό για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν.
Εμφάνιση #0556.jpg
Όσο για τους μικρούς μας φίλους…τους περιμένουμε με χαρά στην μουσική μας παρέα!!!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μικρό απόσπασμα απο την δράση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας στα σχολεία της περιοχής με στόχο την επαφή των μικρών μαθητών με τον κόσμο της μουσικής.

Ποιος γνωστός Έλληνας σχεδιαστής μόδας βρέθηκε στην Νέα Υόρκη;



Διαβάστε περισσότερα 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ευκαιρίες Επενδύσεων - Οικονομική πολιτική και κρίση - Εκδήλωση στην "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014" - Σάββατο 4/10 στις 7 μ.μ.


 

Χουλιάρας, Μαλλιάς και Τσαρδανίδης στο Συνεδριακό της Έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014" - Σάββατο 4/10 στις 7μ.μ.
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Πανελλήνιας Έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014", στο χώρο της επιχείρησης «Mandrakos Co» πρώην ΕΛΒΙΟΧΥΜ στο 15ο χιλ. της Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στο Βέλο Κορινθίας θα λάβει χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στα πλαίσια της Έκθεσης με σημαντικά στοιχεία για την Κορινθία.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας σταθερά προσανατολισμένο στην αξιοποίηση και την ενδυνάμωση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων, περιέλαβε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων την ενότητα με τίτλο "Ευκαιρίες Επενδύσεων - Οικονομική πολιτική και κρίση"
Ομιλητές και τίτλοι Εισηγήσεων :
Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας : "Εξωστρέφεια - Καινοτομία"
Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων : "Η οικονομική κρίση και η οικονομική διπλωματία της Ελλάδας"
Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή : "Η Κορινθία και ο Κόσμος : Τρεις Προτάσεις"
Αστέρης Χουλιάρας, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου : "Ο Άγνωστος Θησαυρός : Οι Μετανάστες ως κεφάλαιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό"

Λίγα λόγια για τους προσκεκλημένους ομιλητές (κατά σειρά στην επισυναπτόμενη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά)

Ανοικτή επιστολή απο το “Πολιτιστικό Βήμα Φενεού” Κατασκευή υπολειπόμενου δρόμου Λαύκας –Καστανιάς -Διάσελου.



 Πολιτιστικό Βήμα Φενεού Αρ. φύλλου 50

Το αιώνιο αίτημα θα γίνει κάποτε πράξη;

Ανοικτή επιστολή

Προς

1. Όλους τους Βουλευτές του Νομού

2. Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

3. Τον Δήμαρχο Σικυωνίων

4. Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας


Το “Πολιτιστικό Βήμα Φενεού” μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των συμπατριωτών μας καλεί όλους τους πολιτικούς της Κορινθίας, αλλά και τους φορείς τόσο της περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και τις περιφέρειας Κορινθίας αλλά και  την Δημοτική  αρχή του  Δήμου Σικυωνίων , να συμβάλουν ο καθένας από την μεριά του ώστε να κατασκευαστεί επιτέλους το τμήμα του εναπομείναντος  δρόμου  που είναι ένα αίτημα πολλών χρόνων και αφορά  τους κατοίκους του τ. Δήμου Φενεού.  Όταν έχουν ασφαλτοστρωθεί  δρόμοι ακόμη και σε χωριά πλήρως ερημοποιημένα στην χώρα μας, είναι άδικο, πολύ παράλογο και μας βάζει σε μεγάλες υποψίες, αυτός ο δρόμος να μην έχει ακόμη τελειώσει για χωριά με τουριστική υποδομή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και ιστορία. Τριάντα χρόνια ίσως είναι αρκετά δεν νομίζεται;                         

 Να σημειωθεί ότι ο δρόμος από το Κιάτο έως το καρτέρι έχει ασφαλτοστρωθεί δύο φορές έως σήμερα.

Εμείς δεν θα πούμε τίποτα άλλο θα παραθέσουμε ένα ποίημα του συνεργάτη μας Αργύρη Κώτσανη που λέει τα πράγματα με το όνομά τους . Στο επόμενο τεύχος θα επανέλθουμε δυναμικά και πιο καυστικά…


ΠΗΡΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΝΤΡΟΠΗ!!!



ΠΗΡΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ

ΣΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΤΟ ΔΙΑΣΕΛΟ ΝΑ ΒΓΩ ΕΝΑ ΠΡΩΙ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ

ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ‘ΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ


ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΦΘΑΣΑ ΕΚΕΙ

ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Η ΑΝΑΠΝΟΗ

ΒΡΗΚΑ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑ

ΟΠΩΣ ΤΟ ΄ΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΑ


ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ

ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΕΧΑΡΑΞΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑ...



Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα για την αποπεράτωση του έργου στο διάσελο.


Εντός του Οκτωβρίου θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα του δρόμου στο διάσελο, όπως αποκλεισμός του δρόμου, μαύρες σημαίες και αντιπροσωπία μας θα συναντηθεί με τα ΜΜΕ της Κορινθίας επιτόπου ώστε να γίνει γνώστη η κοροϊδία και ο εμπαιγμός από τους κρατούντες…

Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Φενεού και όποιος άλλος επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μου!!



Ήρθε ο καιρός, άρχοντες και αρχόμενοι, σε μια αγαστή και ειρηνική συνεργασία να σταματήσουμε την εγκατάλειψη και το μαρασμό των Φενεάτικων χωριών, αναστρέφοντας το κλίμα της αστυφιλίας, ώστε να χτίσουμε όλοι μαζί το νέο σύγχρονο και διαχρονικό Φενεό.

 Ο τόπος μας προσέφερε και είναι καιρός να πάρει αυτά που του ανήκουν, διαφορετικά θα φυλλορροεί και μια ωραία πρωία θα κατοικείται από «οικονομικούς μετανάστες» που θα φυλάνε τα πατρογονικά μας χώματα.

Φαήλος: Ο Καραμανλής δεν θα διακινδύνευε την υστεροφημία του με... χαζά παιχνιδάκια

By7bHJSIMAAALMp.jpg-large

Τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, σχολίασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″ και τον Σπύρο Χαριτάτο.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του γνωστού δικηγόρου και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας:
“- Όταν δεν συλλαμβάνουν τους τρομοκράτες είναι προβοκάτορες,όταν τους πιάνουν είναι λαϊκοί αγωνιστές.
Η Εκκλησία έχει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, ο Αρχιεπίσκοπος θα αγνοήσει το σχόλιο Αρβανίτη.
Πολιτικός πολιτισμός μπαμπουίνων,πάει η χώρα να διαπραγματευτεί & γίνεται προπαγάνδα θα μας τη πέσουν ακρίδες.
Δεν δέχομαι να προστατεύουμε κάποιον που έφτιαξε ένα πλαστό πτυχίο με ένα λαμόγιο φίλο του.
Όλοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρετούσαμε αυτό που λέμε ανανεωτική αριστερά,δηλαδή μια διαπλοκή στελεχών για τα πάντα.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να εμποδίζει κάποιος τον έλεγχο των δικαιολογητικών στους δήμους.
Έχουν καταπατήσει οι Ρομά ιδιωτικές εκτάσεις,οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται.
Η μόνη σοβαρή πραγματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Λαφαζάνης,παρότι διαφωνώ σε πολλά μαζί του.
Εαν υπήρχε πειστική εναλλακτική πρόταση στο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ποσοστό ίσο με 40%.
Δεν θα κινδύνευε ο Καραμανλής την υστεροφημία του με χαζά παιχνιδάκια,αν ήθελε κάτι να πει θα το έλεγε ο ίδιος.
Άμα πάρει τώρα η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης ,που θα την πάρει, θα λένε δηλαδή οτι ηττήθηκε;
Η χώρα κερδίζει από την ψήφο εμπιστοσύνης.Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πάρει η κυβέρνηση.
Δεν έχει καμία σημασία αν την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης την έκανε πρώτα ο Βενιζέλος ή κάποιος άλλος”.

Επιδότηση εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτύων ζητούν 27 βουλευτές της Ν.Δ.



Την αύξηση της επιδότησης υποδομών για την προστασία των αγροτικών προϊόντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αντιχαλαζικά δίχτυα, αντιβρόχινες μεμβράνες και αντιπαγετικοί ανεμιστήρες ζητούν 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα. Στη σχετική ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές της Ν.Δ. υπογραμμίζουν ότι η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων πλήττει την οικονομία της περιφέρειας αλλά και τους αγρότες ανεπανόρθωτα, ενώ η ύπαρξη σχετικών υποδομών θα ελαχιστοποιούσε την καταστροφή της παραγωγής με αποτέλεσμα και ο ΕΛΓΑ να μη πρέπει να προβαίνει σε αποζημιώσεις τόσο συχνά.

Μάθημα ιστορίας για τους καταστροφείς του Έθνους


Εμφάνιση DSC00008.JPGΕίναι γνωστόν σε όλους ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν μια φτωχή χώρα, με έναν λαό όμως αξιοπρεπή, υπερήφανο και τίμιο, ο οποίος εμπλούτισε την ανθρωπότητα με την δύναμη του πνεύματος και του φωτός.

Ο πιο φιλοσοφημένος άνθρωπος είναι ο απλός, ο προσγειωμένος. Η γνώση είναι μόνον ένα εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Διότι όταν το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς και ενάντια προς την φύση  του ανθρώπου και την κοινωνία, τότε γίνεται άκρως επικίνδυνο. Η Ιστορία είναι σημαντική, διότι καταγράφει  την πορεία ενός Έθνους. Ο απλός όμως άνθρωπος την βιώνει μέσα από τις παραδόσεις του, ο οποίος πιστεύει και είναι υπερήφανος για αυτές Εμείς οι Έλληνες ήμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας. Εν μέσω της μεγάλης κρίσης που διέρχεται ο λαός μας αντιλαμβανόμαστε και σήμερα ακόμη τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που καταβάλουμε και υφιστάμεθα για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει κατά τις τελευταίες 4 δεκαετίες οι εσφαλμένες πολιτικές των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Χωρίς βέβαια να αποποιούμαστε ως λαός και τις δικές μας ευθύνες για τις εσφαλμένες επιλογές που κάναμε, να αναδεικνύουμε κάθε τόσο πολιτικές ηγεσίες και πολιτικά κόμματα ανάξια της Ιστορίας και της αξιοπρέπειας  του λαού μας, αυτού του Έθνους μας.

Η προφητεία του Ανδρέα Παπανδρέου: Η Ελλάδα θα γίνει πληθυσμός γερόντων, με τουρίστες

  • 10


ap_0_2.png
Ενα προφητικό άρθρο του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1987 ξέθαψε ο Πάσχος Μανδραβέλης, γραμμένο στο αμερικανικό περιοδικό New Perspectives Quaterly. Εκεί, ένας αγνώριστος Ανδρέας Παπανδρέου εξηγούσε πώς θα καταρρεύσει η Ελλάδα και τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα με τον Ανδρέα είναι ότι ήξερε, αλλά δεν έκανε τίποτα.
Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή, όπου παραθέτει και το άρθρο του Παπανδρέου:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ… Αγαπητοί μου φίλοι έχουμε πρόβλημα!


Βλάσης ΤσιώτοςΑγαπητοί μου φίλοι έχουμε πρόβλημα! Το Ξυλόκαστρο που όλοι αγαπάμε δέχεται απρόκλητη επίθεση. Είμαστε δυστυχώς σε πόλεμο. Απέναντι μας πολιτικοί "νάνοι" της κεντρικής εξουσίας, αλλά και της αυτοδιοίκησης οι οποίοι αφού για χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το ζήτημα των απορριμμάτων, τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την λύση που θα τους αποφέρει ψήφους και αναγνώριση στις περιοχές τους. Ανακάλυψαν τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και σφάζονται για το ποιος θα μας προσφέρει πρώτος τα σκουπίδια του. Ερμιονίδα, Τρίπολη, Βέλο, Βόχα, Κιάτο, Κόρινθος και άλλοι πολλοί ξερογλείφονται για τον μοναδικό αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ στην Πελοπόννησο!

Λούλης: Πέντε “φιάσκα” γκρεμίζουν την κυβέρνηση

Giannis-Loulis

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Γιάννης Λούλης με άρθρο του στο “Έθνος”, καταλογίζοντας “πέντε φιάσκα”, που σύμφωνα με τον ίδιο οδηγούν σε κατάρρρευση το σημερινό σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, που συνεργάστηκε επί σειρά πολλών ετών με τον Κώστα Καραμανλή, προσδιορίζει ως στρατηγικές κινήσεις που θεωρεί φιάσκο, τις ακόλουθες:
Τον ανασχηματισμό.
Τον ΕΝΦΙΑ.
Το ταξίδι στο Παρίσι και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στη γαλλική πρωτεύουσα.
Τη διαχείριση της ΔΕΘ.
Τις αποστροφές κινδυνολογίας περί απόσυρσης καταθέσεων.
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Λούλης φέρεται το τελευταίο διάστημα να έχει έρθει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες του από συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Δραγασάκη.

ysterografa.gr

"Μυστική σύναξη" καραμανλικών το Σάββατο;

Kostas-Karamanlis-Parliament
Tην προετοιμασία “μυστικής σύναξης” καραμανλικών βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει ο σημερινός “Βηματοδότης”, προσδιορίζοντας ως χρόνο εκδήλωσης της συγκεκριμένης κίνησης το προσεχές Σάββατο, μετά την επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.
Το σχετικό ρεπορτάζ του “Βηματοδότη” αναφέρει τα εξής:
“Η αρχή για λόγους μυστικότητας (;) έγινε με ανταλλαγή SMS. Ορισμένοι καραμανλικοί βουλευτές επιχείρησαν να διοργανώσουν συνάντηση σε κρεατάδικο (εκτός Δήμου Αθηναίων) για να συντονίσουν (άκουσον-άκουσον) τις κινήσεις τους. Εν συνεχεία έβαλαν και όρους: «Θα συμμετάσχουν στο δείπνο μόνο εν ενεργεία βουλευτές».
Και μετά τα SMS άρχισαν (με μυστικότητα) και τα τηλεφωνήματα. Ο αριθμός των συμμετασχόντων θα είναι 15. Και τότε άρχισαν οι… ίντριγκες: Δυο-τρεις (αποκαλούμενοι και «κολλημένοι καραμανλικοί») έλεγαν ότι στο δείπνο αυτό πιθανόν να παρευρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός.
Είτε όμως το έμαθε ο Κ. Καραμανλής είτε του το μετέφεραν, τους μεταφέρθηκε εκ μέρους του ένα μεγαλοπρεπέστατο «Οχι». Εν συνεχεία τέθηκε θέμα πότε θα συναντηθούν. Αποφασίστηκε να συναντηθούν το Σάββατο, μετά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Οσον αφορά την ατζέντα της συζήτησης, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Αλλοι έλεγαν να συντονίσουν τις κινήσεις τους, τώρα που οι καιροί δυσκόλεψαν, και άλλοι (οι πιο προσγειωμένοι) θέλουν να ακούσουν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, όχι βεβαίως από τον ίδιο αλλά από βουλευτές που συνάντησε τελευταίως. Σου λέει, κάτι θα μας πουν…”.

ysterografa.gr

Η "πολιορκία" του Αντώναρου στη Βουλή για τους "καραμανλικούς"

Evangelos-Antonaros-pontium
Ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, δέχτηκε… πολιορκία όταν εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή, καθώς οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που τον πλησίασαν, ζητούσαν σχόλια και… εξηγήσεις για τους καραμανλικούς βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που τις τελευταίες μέρες έθεσαν ακόμη και “θέμα Σαμαρά”.
Όπως καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο έμπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία 10 χρόνια στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, έχοντας κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού και στην περίοδο που ακολούθησε την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, κατάφερε να… διαφύγει, καθώς “ήταν εμφανές ότι δεν ήθελε να μπει στη συζήτηση”.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες, στελέχη όπως ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, με απευθείας αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, καθώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έριξαν στο τραπέζι ζήτημα κυβέρνησης “εθνικής ενότητας”, υπό άλλον πρωθυπουργό και όχι τον Αντώνη Σαμαρά.
Αυτές οι αναφορές είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, μερικές μόλις μέρες πριν την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην επετειακή εκδήλωση της Χαλκιδικής, και ενόψει της παρουσίας του επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της ΝΔ στην επίσης επετειακή εκδήλωση της Αθήνας, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Θα ρίξουν οι παπανδρεϊκοί την κυβέρνηση;

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600×330

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, συνιστά εκ των πραγμάτων ένα στρατήγημα με πολλαπλές αναγνώσεις και παραμέτρους.
Σπανίως τέτοιες κινήσεις είναι επιθετικές, και η χρησιμότητά τους περιορίζεται στην εξυπηρέτηση “αμυντικογενών” σχεδιασμών, δηλαδή στη στόχευση της ανάκτησης “κεκτημένων” που μοιάζουν να έχουν χαθεί.

Έτσι θα επιλεγούν οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο – Όλη η διαδικασία (εγκύκλιος)

Τη διαδικασία τους πρώτου σταδίου επιλογής Προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο περιγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο «οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων  Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, συνοδευόμενες από βιογραφικό  σημείωμα και δήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένη θέση/-εις ευθύνης,  συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π., μέσα στην  προθεσμία που ορίζεται ρητά στην προκήρυξη».
Στη συνέχεια «το αρμόδιο ΕΙ.Σ.Ε.Π. παραλαμβάνει τα στοιχεία που αποστέλλει η αρμόδια  Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού και αποφαίνεται αιτιολογημένα για  ποιους από τους συμμετέχοντες υποψηφίους πληρούνται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα του πρώτου σταδίου της διαδικασίας επιλογής»
Τέλος «οι πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. και αποστέλλονται στο αρμόδιο ΕΙ.Σ.Ε.Π. Το Α.Σ.Ε.Π. αποστέλλει για δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται η σχετική ανάρτηση».
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

aftodioikisi.gr

«Τρεις συν μία» δεξαμενές για τις 5.500 απολύσεις – Τι είπαν Μητσοτάκης-τρόικα για περικοπές, άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας ότι θα εφαρμοστούν, κυρίως, το νέο μισθολόγιο με τις περικοπές υπαλλήλων χαμηλών προσόντων στο Δημόσιο και η ουσιαστική άρση της μονιμότητας με την εφαρμογή της διετούς δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ αναφέρθηκε και στις δεξαμενές των υπολειπόμενων 5.500 απολύσεων.
Ειδικότερα για τα δύο πρώτα θέματα μετά τις πιέσεις των δανειστών μας  ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για εφαρμογή του νέου μισθολογίου αλλά και της δοκιμαστικής περιόδου από 1.1.2015

Παπαδημούλης και Παππάς… θυμούνται Παπανδρέου και Παπαδήμο


papadimoulis-1Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης… θυμήθηκε μέσω Twitter πως και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης το 2011 και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
«Και ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε κ πήρε το 2011, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Λίγες μέρες μετά, είχαμε κυβέρνηση Παπαδήμου. Η ιστορία διδάσκει».
Το σχόλιο ήρθε να συμπληρώσει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος έγραψε πως «Δεν υπάρχει και Παπαδήμος…».

Χρύσανθος: Με είχαν όρθιο με το ένα πόδι στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, και δεν λύγισα...

Xrysanthos-Lazaridis
 Την αντίδραση του Χρύσανθου Λαζαρίδη σε όσα του καταλογίστηκαν τις τελευταίες μέρες για την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, καταγράφει ο “Βηματοδότης”.
“Ο δε Χρύσανθος είχε και αυτός τα νεύρα του. Δεν τον χωρούσε ο τόπος με όλα αυτά που διέρρευσαν, ότι τον έδιωξε ο Γκίκας Χαρδούβελης από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τα νεύρα του τεντώθηκαν περισσότερο όταν έλαβε, όπως έμαθα, και ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, ο οποίος διατύπωσε την απορία: «Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα τη σήμερον ημέρα; Εμείς μια χαρά είχαμε συνεργαστεί». Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε ακόμη έναν λόγο που ήταν νευριασμένος.
Την Τετάρτη συμμετείχε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά ουδείς ανέφερε το παραμικρό για αυτό. Ακούστηκε μάλιστα να λέει σε στενούς συνεργάτες του το παράπονό του για όσα ειπώθηκαν, ότι δηλαδή εξεδιώχθη από τις διαπραγματεύσεις: «Εγώ, να ξέρετε, πάω εκεί που με καλούν. Δεν πάω ποτέ απρόσκλητος. Τι νομίζετε, ότι βρέθηκα εκεί επειδή είδα φως και ανέβηκα; Και να ξέρετε, δεν με έδιωξε κανείς, έφυγα όταν τελείωσαν, όταν έφυγε και ο Σταϊκούρας. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να κάνω τη δουλειά μου, να βοηθήσω ώστε να μη βρεθεί πάλι η χώρα εκεί που βρέθηκε. Τώρα που πηγαίνουμε με σχέδιο και μας βγαίνει, φαίνεται ότι κάποιους ενοχλεί…». Είπε και κάτι άλλο, αλλά δεν γνωρίζω πώς κολλάει με τα προηγούμενα: «Επί 42 ημέρες με είχαν όρθιο με το ένα πόδι στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και δεν λύγισα…».”
 
υστερογραφα

Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης: Να εφαρμοστεί άμεσα το Π.Δ. 75/2011 και να ολοκληρωθούν ως τις 15 Οκτωβρίου οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

http://eirinika.gr/images/datafiles1/69694.jpg 
Aνακοίνωση της παράταξης «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση»  του Δήμαρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου Πρόεδρου της ΚΕΔΕ  Γιώργου. Πατούλη  για την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής της νέας ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε.

Να εφαρμοστεί άμεσα το Π.Δ. 75/2011 και να ολοκληρωθούν ως τις 15 Οκτωβρίου οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης καθυστερούν εσκεμμένα τις διαδικασίες για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά οφέλη και προσωπικές επιδιώξεις

Η αποδοχή του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» από δεκάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού μας, έχει προκαλέσει πανικό στους αντιπάλους μας. Γι αυτό προσπαθούν, παραβιάζοντας τους Νόμους της Πολιτείας και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, να καθυστερήσουν τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε..

Δικαιώθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου. Νέα Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Xristiana-Kalogirou

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κάνει δεκτή την αίτηση αναιρέσεως της Χριστιάνας Καλογήρου, αναιρεί την 2360/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και επικυρώνει την 116/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, με την οποία ανακηρύσσεται Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, η κα Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την απόφασή του σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Τώρα, ανεμπόδιστα, αρχίζουμε αμέσως τη δουλειά μας. Με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας προχωράμε».

ysterografa.gr

Τα μνημεία ως πηγή ανάπτυξης

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Συντάκτης: Διονύσης Γουσέτης
1 Οκτωβρίου 2014
Από τον καιρό που η Αναγέννηση κατάργησε τα θεοκρατικά καθεστώτα, το γυμνό σώμα έπαψε να θεωρείται βεβήλωση. Και έχει επιβάλει την παρουσία του στο θέατρο, απ’ όπου δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς αν θέλει να του δώσει ζωή.
Εμφανίστηκε ακόμη και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου αρκετές φορές. Φέτος όμως η σεμνοτυφία του φύλακα σκανδαλίστηκε με το γυμνό που κινηματογραφούσαν σε αυτό το θέατρο δύο Ευρωπαίοι σκηνοθέτες, οι οποίοι για τον λόγο αυτόν σήμερα είναι υπόδικοι. «Μα δεν ζήτησαν άδεια», δικαιολογήθηκε ο αρμόδιος υπουργός. Κούφιες δικαιολογίες: ο ίδιος ομολόγησε ότι αν του τη ζητούσαν, δεν γνωρίζει τι θα αποφάσιζε! Ετσι, το θέατρο της Επιδαύρου αποστειρώθηκε, κλειδώθηκε και (ξανα)παραδόθηκε στη χειμερία νάρκη του.

Βοηθήστε να σωθεί το σκυλάκι που έκαψαν οι Ρομά στην Άρτα

Βοηθήστε να σωθεί το σκυλάκι που έκαψαν οι Ρομά στην Άρτα

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας με την πολύτιμη βοήθεια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατάφεραν το πρωί της Τετάρτης να εντοπίσουν τον άτυχο σκύλο που έκαψαν ζωντανό πριν μερικές ημέρες τα ανήλικα κτήνη της Άρτας.
Το άτυχο ζώο βρέθηκε μέσα στον καταυλισμό των Ρομά σε πολύ άσχημη κατάσταση, με σοβαρά εγκαύματα και υψηλό πυρετό. Κανείς δεν βρέθηκε να το βοηθήσει τις προηγούμενες ημέρες παρότι οι Ρομά το έβλεπαν να περιφέρεται σε άθλια κατάσταση. Ενδεχομένως κάπου εκεί να κρύβεται και ο τέταρτος δράστης της αποτρόπαιας πράξης που καταζητείται.

Το σκυλάκι νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο ιδιωτικό κτηνιατρικό Ιατρείο του κ. Γιώργου Τρομπούκη και χαίρει της φροντίδας του πεπειραμένου γιατρού. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, κ. Μαρία Τζουβαρά καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει στα τεράστια έξοδα της νοσηλείας του άτυχου σκύλου επικοινωνώντας μαζί της στο τηλέφωνο 697.47.30.250.
 
isthmos.gr

“Αν δε βρέξει, ας ψιχαλίσει, πάντα κάτι θα δροσίσει”. Καλό μήνα να έχουμε!!

το gif από:aroma.pblogs.gr

Λαογραφικά του μηνός Οκτωβρίου

«Τα ξημερώματα ο Μηνάς σηκώθηκε.
Άδεια ήταν ακόμη η κουβέρτα κι ο καιρός είχε δροσίσει.
Η μέρα όμως προμηνούσε καλή.
Αηδημητριάτικο καλοκαίρι. Ο πιο καλός καιρός.
Και δροσιά κι ο ουρανός καθαρός κι οι νύχτες γλυκειές κι ήρεμες.»
(Μηνάς ο Ρέμπελος, Κωστή Μπαστιά)
Ο Οκτώβριος είναι ο δέκατος μήνας του Γρηγοριανού (νέου) ημερολογίου. Στο πρώιμο Ρωμαϊκό ημερολόγιο -όταν το έτος ξεκινούσε την 1η Μαρτίου- ήταν ο 8ος μήνας και εκεί οφείλει το όνομά του (από το λατινικό octo).
Στο Αττικό ημερολόγιο ήταν ο τέταρτος μήνας και λεγόταν Πυανεψιών ή Πυανοψιών. Ονομαζόταν έτσι γιατί τότε γιορτάζονταν τα «Πυανέψια» ή «Πυανόψια» προς τιμήν του Απόλλωνα, της Σκιράδας Αθηνάς και αργότερα προς τιμή του Διονύσου. Με τις γιορτές αυτές ευχαριστούσαν τους θεούς για την καρποφορία και την ευφορία της γης.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της φθινοπωρινής σποράς. Γι’αυτό οι Ρωμαίοι του έδιναν και ένα άλλο όνομα, τον έλεγαν Sementilius (απ’το semen που σημαίνει σπόρος).
Ο λαός μας τον λέει ακόμη Σπαρτό, Αγιοδημήτρη ή Αγιοδημητριάτη απ’τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, Γυμνωτή γιατί γυμνώνονται τα βουνά απ’την παρουσία των τσοπάνηδων και των ζωντανών τους, Παχνιστή από την πάχνη που πέφτει στους αγρούς και Βροχάρη.
το gif από:bikiropoulos.blogspot.com
Τα πρωτοβρόχια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σπορά.

Νέα σειρά εκπομπών από τη Βουλή – Τηλεόραση «Οι Κοινοβουλευτικοί Διαμορφωτές της σύγχρονης Ελλάδας»

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/0/00/Parliament_-_Television_of_Greece.jpg
Η Βουλή – Τηλεόραση, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προέβη στην παραγωγή σειράς βιογραφιών εξεχουσών πολιτικών προσωπικοτήτων που διετέλεσαν Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί κομμάτων, Υπουργοί, και άφησαν το διακριτό τους στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους, συνολικά 15 ωριαίων επεισοδίων και θα αρχίσει να μεταδίδεται από την Κυριακή 12/10/2014 και κάθε Κυριακή στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 19.00. 
Στον πρώτο κύκλο της σειράς παρουσιάζονται οι βιογραφίες των: Κωνσταντίνου Τσάτσου, Γεώργιου Παπανδρέου, Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα, Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αλέξανδρου Παπάγου, Γιάννη Πασαλίδη,  Γεώργιου Καρτάλη.
Επίσης,
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 21:00 η Βουλή – Τηλεόραση, με αφορμή την έναρξη της μετάδοσης της σειράς «Οι Κοινοβουλευτικοί - Διαμορφωτές της σύγχρονης Ελλάδας», θα μεταδώσει συζήτηση μεταξύ των καθηγητών: Κωνσταντίνας Μπότσιου, Ηλία Νικολακόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου οι οποίοι μετέχουν στη σειρά, καθώς και του Γιάννη Τζανετάκου που έχει τη δημοσιογραφική επιμέλεια των ντοκιμαντέρ. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Άντζελα Τσιφτσή.
Στη συζήτηση αναλύεται το σκεπτικό της παραγωγής, καθώς και η σημασία που έχουν οι βιογραφίες στη γνώση και την κατανόηση της Ιστορίας. Επισημαίνονται χαρακτηριστικά στοιχεία από τη διαχρονική πολιτική δράση των βιογραφούμενων προσωπικοτήτων, με τα θετικά κι αρνητικά σημεία τους  και αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο σφράγισαν τη σύγχρονη Ιστορία κι επηρέασαν τις κοσμογονικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του 20ου αιώνα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ





Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, προκειμένου να συγκροτήσει τη νέα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, με θητεία δυόμισι ετών , απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα διοικητικά συμβούλια:
  • Των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
  • Των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
  • Των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
  • Των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
  • Των ενώσεων και συλλόγων γονέων
  • Των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
  • Των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
  • Άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
  • Εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων
  • Και άλλων φορέων, συλλόγων ή οργανώσεων που υφίστανται και δρούν στο Δήμο 

εφόσον το επιθυμούν, να εκφράσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ορίζοντας εγγράφως τους εκπροσώπους τους (έναν τακτικό και έναν αναπληρωτή).
  • Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται επίσης και σε δημότες που επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης με τους εξής τρόπους:
  • Eγγράφως στο Δημοτικό Κατάστημα Λουτρακίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, 2ος όροφος) στη Γραμματέα της Επιτροπής κα Παπασωτηρίου Χρίστινα
  • Mε φαξ στους αρ. 27440 – 64858 και 27440 – 67978 (υπόψη κας Παπασωτηρίου Χριστίνας
  • Mε e-mail στη διεύθυνση info@loutraki.gr
 το αργότερο μέχρι τις 09 Οκτωβρίου 2014.
Αρμόδιος υπάλληλος για πληροφορίες: κα Παπασωτηρίου Χριστίνα (τηλ. 2744360112)
            Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και στα Γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Τοπικής Κοινότητας. 


 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                         ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. Γεώργιος

Δεκτή η τροπολογία του Κώστα Κόλλια για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς



Τροπολογία του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια έκανε δεκτή ο Αν.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, για την παράταση του χρόνου υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μέχρι το τέλος του έτους. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να καταθέσω τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή τόσο από το Υπουργείο, όσο και από το Κοινοβούλιο, για την παράταση του χρόνου υποβολής των πάσης φύσεως φορολογικών δηλώσεων των αγροτικών συνεταιρισμών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η τροπολογία θα διευκολύνει τις αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Οφείλω να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για διάταξη χαριστική, αλλά επανορθωτική των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον νόμο 4015 του 2011. Υπενθυμίζω ότι ο νόμος αυτός επέβαλε υποχρεωτικές συγχωνεύσεις συνεταιριστικών οργανώσεων, οι οποίες όμως ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν μέσα στα θεσμικά και χρονικά περιθώρια που δόθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί συνεταιρισμοί και ενώσεις να βρεθούν στον αέρα. Η νομική τους μορφή δεν αναγνωριζόταν και τα προβλήματα με τα μέλη, τους προμηθευτές και τους πιστωτές ήταν τεράστια. Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οριστικά μόλις τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με την τροπολογία που κατέθεσα μαζί με συναδέλφους, και η οποία αναθεώρησε ριζικά τις διατάξεις του 4015, διευκολύνοντας τις συνεταιριστικές οργανώσεις να αναδιοργανωθούν.
Με αυτήν την τροπολογία, δινόταν προθεσμία στις οργανώσεις που έλαβαν την απόφαση να συγχωνευθούν, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μετατροπής τους μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι προχθές. Είναι προφανές ότι, για οργανώσεις που έκαναν χρήση αυτής της προθεσμίας, θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, γι’ αυτό και έκρινα σκόπιμο να προτείνω παράταση, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.
Με την τροπολογία αυτή κλείνει ένας μακρύς κύκλος προβλημάτων που ξεκίνησε με τον ατυχή νόμο 4015 του 2011. Έχω την πεποίθηση ότι πλέον, έχουμε ένα πλήρες και άρτιο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Ο αγροτοσυνεταιριστικός χώρος εξυγιαίνεται, καθώς πλέον απαρτίζεται από οργανώσεις υγιείς και ενεργές, με μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και, επομένως, πιο αποτελεσματικές. Είμαι βέβαιος ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο ενισχύεται αποφασιστικά ο ρόλος των συνεταιρισμών, τίθενται ουσιαστικά στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη και στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας παραγωγής.»