Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΆΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΥ ΤΣΙΩΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305581146_2287996368023444_674854230150559461_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=baqGZqlxWqgAX9AQvSL&tn=z9cqlcODWG0T0HtS&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=00_AT8r71YOnMZTSr2sDm15n44CwYhmJgeEfIowEF_iamPq8Q&oe=6323D43E 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αισιοδοξούμε ότι θα είναι μια χρονιά χωρίς τους περιορισμούς και τα προβλήματα που μας ταλαιπώρησαν τα
δύο τελευταία χρόνια.
Το σχολείο αποτελεί μια κυψέλη πνευματικής και ηθικής καλλιέργειας, μια κυψέλη γνώσης, ανάπτυξης κριτικής ικανότητας, αλλά και διαμόρφωσης χαρακτήρων.
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν το σχολικό ταξίδι με ελπίδες, νεανικό ενθουσιασμό και όνειρα.
Καλή σχολική χρονιά στους γονείς που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουν στα παιδιά τους το πολύτιμο αγαθό της μόρφωσης.
Καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς που με αφοσίωση υπηρετούν το λειτούργημα που έχουν αναλάβει.
Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία και αισιοδοξία.
ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0: Τρίποντο με Κούρτιτς

 ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0: Τρίποντο με Κούρτιτς και μόνος δεύτερος σε ατμόσφαιρα ντέρμπι!  

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την παράδοση στους αγώνες με την Λαμία, τη νίκησε με και έμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δεν ήταν μια εύκολη βραδιά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς η Λαμία είχε αντίσταση και απείλησε επιθετικά, δίχως πάντως να μπορέσει να αποφύγει την ήττα. Με σκόρερ για τον ΠΑΟΚ από στατική φάση τον Κούρτιτς στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον πολύπειρο μέσο να δίνει τη λύση στην ομάδα του με έξοχη τοποθέτηση και εκτέλεση με το κεφάλι.

Γ. Ψυχογιός: Να αποζημιωθούν άμεσα για τις ζημιές του προανθικού παγετού 2021 οι παραγωγοί της Κορινθίας.

ΣΥΡΙΖΑ (Επίσημη Σελίδα) - YouTube

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

12/09/2022

 Δεύτερη παρέμβαση στη Βουλή.   

Σε επανακατάθεση της αριθμ.πρωτ.6307/7.7.2022 Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, η οποία δεν έχει απαντηθεί εδώ και  πάνω από δύο μήνες από τον αρμόδιο Υπουργό και που, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι παραγωγοί της Κορινθίας περιμένουν ακόμα να αποζημιωθούν για τις πολύ σοβαρές ζημιές που προκάλεσε ο προανθικός παγετός του 2021. Με την παρέμβαση αυτή στη Βουλή, που υπογράφεται και από τον αρμόδιο Τομεάρχη, Στ. Αραχωβίτη, ζητά και πάλι την άμεση στήριξη του συνόλου των πληγέντων παραγωγών του Νομού, που έμεινε αναιτιολόγητα εκτός (!) του ΦΕΚ της κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις από τον προανθικό παγετό 2021, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

Ακολουθεί η Ερώτηση όπως επανακατατέθηκε:  

Ο ΠΑΣ Κόρινθος 2-1 τον Παναιγιάλειο σε φιλικό αγώνα

 Ο ΠΑΣ Κόρινθος, στα πλαίσια  της προετοιμασίας του για το τοπικό πρωτάθλημα , κατάφερε στο δεύτερο μέρος να επικρατήσει σε φιλικό παιγνίδι  με 2 -1 του Παναιγιαλείου. 

Τα δύο τέρματά του  ΠΑΣ σημείωσαν ο Σαχσανίδης (72 ́) και ο Ματίας (77 ́). Ο Παναιγιάλειος, ωστόσο, κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Γκάτση στο 83 ́στο τελικό σκορ 2 - 1.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Μαυρούλιας, Βλάχος, Μπελεζάκης, Μ. Σπανός, Μαχαίρας, Καραπιπέρης, Μπούνας, Κοτσόκολος, Α. Σπανός, Λιάτος, Βιλανάκης. Στο β ́ ημίχρονο έπαιξαν: Γκάτσης, Ροδόπουλος, Αποστολής, Πλατυκώστας, Τσεκούρας, Νικολόπουλος, Μούκας.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Κούτσικος, Χατζής, Κυριαλάνης, Δημητρίου, Αργυρόπουλος, Γκούμας, Σαχσανίδης, Καλόφωνος, Ευθυμίου, Χαρτσιάς, Ράπτης. Στο β ́ μέρος ο Κώστας Κιάσσος έβαλε στο παιχνίδι και τους Ματίας, Κορέια, Κουτσουμπέλα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών από τον ΑΔΜΗΕ στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών, πρόκειται να γίνουν αυτή την εβδομάδα.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανακοινώνεται, ότι, έχουν

Συμβολή της Βουλής των Ελλήνων στην συνολική εξοικονόμηση ενέργειας

 

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό στην συνολική κατανάλωση ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτηρίου της Βουλής  και θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτηρίου.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όσον αφορά τα συστήματα θέρμανσης-ψύξης του κτηρίου και του ηλεκτροφωτισμού με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στο εσωτερικό του κτηρίου της Βουλής. Έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2023, ενώ ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα.