Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο Πανκαμαριακός νίκησε εκτός έδρας 2 - 0 το Σπαθοβούνι και ο ΠΑΣ Κλένια με το 5 - 0 επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας ξέφυγε με +2


Σαρωτικό πέρασμα γιά την πρωτοπόρο ομάδα της Κλένιας που επεβλήθηκε εκτός έδρας με 5 - 0 επί του  Εθνικού Ξυλοκέριζας,στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας  και ξέφυγε με +2 στο βαθμολογικό "ρετιρέ" , μετά το πατατράκ που έπαθε  το Σπαθοβούνι στην έδρα του  κόντρα στον Πανκαμαριακό, όπου έχασε με 0 - 2 και φυσικά έχασε και την 2η θέση,από τον ΑΟ Λουτρακίου. Η ομάδα του Πανκαμαριακού παρά τις απουσίες, πήρε το "τρίποντο", μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα από την ομάδα έκπληξη της κατηγορίας. Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας πήρε προβάδισμα με τον Τσιπά στο 5’, ενώ στο 35’ ο Κλουτσινιώτης Β., νίκησε τον Αμπαδιωτάκη, σημειόνοντας το 0 - 2. Οι παίκτες του Σπαθοβουνίου είχαν σημαντική ευκαιρία για να μειώσουν, αλλά το φάουλ του Π.Γεώργαρη , σταμάτησε στο δοκάρι του Σιετή. Μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις  με σκορ 2 - 2 , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Αστέρας Δερβενίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου , ενώ στο Λουτράκι ενώ ο ΠΑΟ Λουτράκι  επικράτησε με 3 - 0 του Πανσολυγειακου. με γκολ των Αντωνιου, Χρυσαφίδη και Ζερβού Αγωνια για τον Αποστολακη που τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 15ο λεπτο.


Ισόπαλη χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση στο Βέλο ανάμεσα στην Ελλάδα Βέλου και στον Παννεμεατικό , ενώ πραγματική Θύελλα η ομάδα του Πετρίου σάρωσε με 5 - 1 τον Σαρωνικό Γαλατακίου και κέρδισε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το άνετο «τρίποντο» με την Προοδευτική Περιγιαλίου και η βαθμολογική συγκομιδή θα αυξηθεί

Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου νίκησε  με 3 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ τέλος ο Ατρόμητος Χιλιμοδίου πήρε το "τρίποντο στα χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος

17η αγωνιστική 15.00
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ   0 - 5
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ- ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 3 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 3 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 0 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3-0 αα

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 17 αγώνες)

1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
42- 21
39
2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
43- 17
37
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
31- 14
35
4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
41-13
34
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
28- 15
34
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
34- 19
33
7
ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
37-19
29
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
23-20
25
9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
25-33
23
10
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
30-33
21
11
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
31-27
20
12
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
27-25
20
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
16-35
16
14
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
17-41
11
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
11-53
9
14
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0 - 51
0

 

Ντέρμπι κορυφή στην Α2 Κορινθίας

Με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Κύψελο Κορίνθου και τον Αετό Κρυνερίου σύνεχιζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας, ενω στο Ξυλόκαστρο θα γίνει το γειτονικό ντέρμπι  μεταξύ του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και της Θύελλας Κ. Διμηνιού. Στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Σολομό, ενω στο Κιάτο η Αναγέννηση μάχεται με την ομάδα της Αλμυρής. Στους υπόλοιπους αγώνες ο Αετος Αγγελοκάστρου αγωνίζεται με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, ο Άρης Βοχαϊκού με τον ΑΟ Λεχαίου, οι Γαλάζιοι Νέοι με τον Άρη Κορίνθου και ο Τενεάτης με τον Ισθμιακό

16η αγωνιστική
12-01-13 
 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
13-01-13
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -   ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

 

Football League 2: Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στο Νότο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο (Νότος) της Football League 2, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται την Τετάρτη (16/1, 15:00).
Αναλυτικά:
Το πρόγραμμα της 10ης Αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2 Ο.Π.Α.Π. είναι:

ΦΩΣΤΗΡ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΧΑΝΙΑ ΑΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
Σημείωση : α) Η ομάδα του ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ , δεν αγωνίζεται ( ρεπό ).
β) Ο αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΡΟΥΒΑΣ, δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2

Κόρινθος: Αποχώρησε με ευχαριστίες ο Δημαράκης, Απέκτησε Μιχαηλίδη!

Ο νεαρός τερματοφύλακας ζήτησε να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Κορίνθου και στο «αντίο» του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της ομάδας.
«Είμαι γέννημα θρέμμα Κορίνθιος, είμαι καψούρης με αυτή την ομάδα, γι' αυτό και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τη Θύρα 3, τον απλό αγνό φίλαθλο της Κορίνθου και όλους τους προπονητές, που συνεργάστηκα αυτά τα 3,5 χρόνια στην Κόρινθο με πιστέψανε και συνεχίζουν να με πιστεύουν, παρόλο το δύσκολο έργο τους. Η αποχώρησή μου είναι δική μου επιθυμία και πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την διοίκηση και τον κ. Αντωνίου», είπε ο Δημαράκης στις δηλώσεις του στο «Korinthia Sports».
Ο νεαρός τερματοφύλακας αποχώρησε από την Κόρινθο μετά τη μεταγραφή του Μιχαηλίδη, αφού δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Δημαράκη έχουν ενδιαφερθεί ομάδες της Football League.

Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Κόρινθος που ήρθε σε συμφωνία με τον 37χρονο διεθνή τερματοφύλακα, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη.
Ο έμπειρος γκολκίπερ που αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας έξι μηνών με την Μπάρτσα, θα πάρει αμέσως φανέλα βασικού παρά το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί από την περσινή σεζόν, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι άνθρωποι της Κορίνθου είναι ενθουσιασμένοι με την απόκτηση του Μιχαϊλίδη, καθώς θεωρούν ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στη Β' Εθνική.

Ποινές για Κόρινθο και Παναιγιάλειο.

Ποινές σε Κόρινθο και Παναιγιάλειο επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League 2,
Αναλυτικά:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1.000) ευρώ (αγώνας της 11-11-2012 με ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ).
Επέβαλε στο ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ τις πειθαρχικές ποινές του χρηματικού προστίμου των τριών(3.000) χιλιάδων ευρώ για άναμμα καπνγόνων και β. της έγγραφης επίπληξης για ρίψη(αγώνας της 25-11-2012 με ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ).

Ποιές ΔΟΥ αναστέλουν την λειτουργία τους στην Πελοπόννησο

Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες, στη θέση των εφοριών
που θα καταργηθούν θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα από Δευτέρα στην Πελοπόννησο αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ΔΟΥ:

 -Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παραλίου 'Αστρους (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Τρίπολης)
-Καλαβρύτων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Πατρών)
-Λεχαινών και Ζαχάρως (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πύργου)
-Γυθείου και Μολάων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Σπάρτης)
-Κυπαρισσίας και Πύλου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας)

 

Πήρε προθεσμία η 25χρονη για να απολογηθεί


pirinesΣτον εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα, οδηγήθηκε η 25χρονη που συνελήφθη χθες ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η 25χρονη, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.
 

Ο Νικήτας θέλει να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος

Nikitas-Kaklamanis
Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εξεδήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε εσωτερική σύσκεψη των συμβούλων της παράταξής του, σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχασε τον δήμο από τον Γιώργο Καμίνη το 2010, και έγινε το πρώτο στέλεχος της Κεντροδεξιάς που ηττήθηκε στην πρωτεύουσα μετά από 28 χρόνια, και τη νίκη Μπέη το 1982, άφησε να εννοηθεί ότι η απόφασή του θα πρέπει να θεωρείται τελεσίδικη, και δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για το ποιός θα πάρει το χρίσμα στην Αθήνα.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ηττήθηκε από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ κατά καιρούς διατυπώνει θέσεις που βρίσκονται στον αντίποδα των κυβερνητικών σχεδιασμών και δράσεων.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τον Δήμο Αθηναίων ακούγονται τα ονόματα της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη, καθώς και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ως υπερκομματική υποψηφιότητα.

ysterografa.gr

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης

Πιο αυστηρές και ποιο ακριβές γίνονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης .

Κάθε 15 χρόνια οι οδηγοί θα υποχρεούνται να ανανεώνουν το δίπλωμά τους. Και αυτή είναι μόνο μια από τις αλλαγές που θα ισχύσουν από τις 19 Ιανουαρίου για την έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες και ακριβότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.

Επιπλέον, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα θεωρίας.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που θα εξετάζονται για δίπλωμα μοτοσικλέτας υποχρεούνται να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας (ειδική φόρμα, επιγονατίδες κ.λ.π.).

Σε ο,τι αφορά τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.

Οι παλιές άδειες καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχός τους να συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών είτε μέχρι το 2033.

newit.r

Ελεύθεροι 10 νεαροί για τη Βίλα Αμαλία - Συνοδεία αστυνομικών η πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο

eisaggeleas-katalipsi
Απολογούνται στον ανακριτή οι 92 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Βίλας Αμαλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 10 πρώτοι, ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Σε βάρος των νεαρών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα κακούργημα και δυο πλημμελήματα.
Περίπου 4.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για να συμμετάσχουν στην πορεία αντεξουσιαστών.
Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν μέσω της Πατησίων για να προρευτούν προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι διαδηλωτές είναι περικυκλωμένοι απο ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Η συγκέντρωση και η πορεία στο κέντρο της Αθήνας γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης στους 92 συλληφθέντες της Βίλα Αμαλία, οι οποίοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στον ανακριτή. Από νωρίς το κέντρο μοιάζει αποκλεισμένη περιοχή, αφού έχουν κλείσει οι δρόμοι από το Σύνταγμα και την Ομόνοια. Λόγω της πορείας και της συγκέντρωσης στα Προπύλαια έχουν κλείσει, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Οι συρμοί δε σταματούν εκεί.

Τσιμέντωσαν τις πόρτες της ΔΟΥ Λεωνιδίου! Φωτό και Video


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας άγνωστοι δράστες έφραξαν με τσιμεντόλιθους και τσιμέντο τις τρεις εισόδους του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Λεωνιδίου...
Οι άγνωστοι όπως γράφει το leonidion.gr με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στην χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να μεταφερθεί η ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Παράλιο Άστρος.



Έρευνες για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου.
newsit.gr

Δυτική Αχαΐα: Πλάκωσε στο ξύλο τον αντιδήμαρχο!


Άγριο ξύλο έπεσε στη Δυτική Αχαΐα όταν εργαζόμενος στο Δήμο "πλάκωσε" στις μπουνιές τον αντιδήμαρχο!
Όπως γράφει το patrastimes αφορμή στάθηκε το γεγονός πως στον συγκεκριμένο υπάλληλο είχε ανατεθεί εργασία για την οποία του είχαν υποσχεθεί πως θα πληρωθεί, οι μέρες όμως περνούσαν και χρήματα δεν έβλεπε!

Πριν από μερικές ημέρες ο εργαζόμενος (φανερά αγανακτισμένος) επισκέφθηκε το γραφείο του αντιδημάρχου με τον οποίον ερχόταν σε συνεννόηση και απαίτησε για μία ακόμη φορά τα χρήματά του.

Ο αντιδήμαρχος... σήκωσε τα χέρια ψηλά και τότε έγινε της κακομοίρας! Ο εργαζόμενος «τον βούτηξε» και άρχισε να τον γρονθοκοπεί, και ο αιρετός προσπαθούσε μάταια να προστατευθεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Aλλοι υπάλληλοι του Δήμου έσπευσαν να τους χωρίσουν, ενώ ο αντιδήμαρχος κάλεσε την Αστυνομία. Ο εργαζόμενος όμως πρόλαβε και απομακρύνθηκε για να γλιτώσει την αυτόφωρη διαδικασία, όμως θέλησε να «αποτελειώσει» τον αντιδήμαρχο...

Σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από το Δημαρχείο! «Άρχισε να χτυπά με μανία, με κλωτσιές και μπουνιές και το αυτοκίνητο» είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες συζητήσεις στον Δήμο, ενώ κάποιοι εκφράζουν απορίες και για την σχέση εργασίας που είχε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος με τον Δήμο Δυμαίων.

newsit.gr

Ηλεία: Τα πήραν όλα κι έφυγαν οι "κυνηγοί χαλκού"


Ηλεκτρολογικές γνώσεις, άρτιο εξοπλισμό και αρκετές ώρες στην διάθεσή τους φαίνεται ότι διέθεταν άγνωστοι "κυνηγοί χαλκού", που "χτύπησαν" το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Εφύρας, κλέβοντας υλικά και προξενώντας ζημιές, τόσο στο δίκτυο της ΔΕΗ όσο και στον εξοπλισμό παραγωγού, που η αξία τους ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.
Οι άγνωστοι κατέβασαν από τις κολόνες έναν μετασχηματιστή της ΔEH αφαιρώντας στη συνέχεια τη χάλκινη «καρδιά» του, ενώ λεηλάτησαν ολοσχερώς και ένα μοτερόσπιτο!

"Είχα έρθει χθες το πρωί εδώ, συνοδεύοντας ένα κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα πάντα βρισκόταν στη θέση τους" είπε στο patrisnews ο τέως αντιδήμαρχος Πηνείας και παραγωγός κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος και συνέχισε: "Σήμερα το πρωί δεν υπήρχε τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, τα ίχνη που άφησαν πίσω τους δείχνει επαγγελματική δουλειά, η οποία και πολλές ώρες πρέπει να κράτησε και να χρησιμοποιήθηκε και μεγάλος εξοπλισμός".

Η πρώτη δουλειά των "κυνηγών του χαλκού" όταν έφθασαν στο σημείο, έξω από την Εφύρα, στο ποτάμι, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, ήταν να ανεβούν σε μία κολόνα για να «κόψουν» την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στις κολόνες του μετασχηματιστή, ξεβίδωσαν τις βάσεις τους και όταν αυτός βρέθηκε στο έδαφος, κατάφεραν να ανοίξουν το κέλυφός του και να αφαιρέσουν από μέσα τα χάλκινα πηνία του.

Ο τελικός "στόχος" ήταν το μοτερόσπιτο του κ. Αναγνωστόπουλου, από το οποίο αφαίρεσαν όλη την καλωδίωση και κατέστρεψαν τον ηλεκτρικό πίνακα!

newsit.gr

Ο μπέμπης που κλέβει την παράσταση από τον σταρ μπαμπά του (VIDEO)


Ένας μπόμπιρας πανέμορφος εισβάλλει σε συναυλία. Και κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση από τον τραγουδιστή, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον μπαμπά του!
Ο Coffey Anderson δίνει συναυλία στο Τέξας, παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Και ξαφνικά, στη σκηνή εμφανίζεται ο... εισβολέας. Είναι ο 17 μηνών γιος του τραγουδιστή, Ethan, που ξέφυγε από την επιτήρηση της μαμάς του στα παρασκήνια και έφτασε μέχρι τη σκηνή. Δεν τον έπιασε φοβία με το κοινό. Κάθε άλλο!
Πλησιάζει και αγκαλιάζει τον μπαμπά του αλλά μετά αποφασίζει πως του αρέσει ο ρυθμός. Κι αρχίζει να χορεύει.Φοράει μια μπλούζα, την πάνα του και αθλητικά παπούτσια. Και χορεύει σταμάτητα! Φυσικά, έκλεψε τις εντυπώσεις!

Δείτε γιατί...
 


newsit.r

Οι "άχρηστες" αποδείξεις και οι παγίδες του νέου φορολογικού



Ανατροπές για τους φορολογούμενους φένριε το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε αργά το Βράδυ της Παρασκευής από τη βουλή.

Στη νέα λίστα της εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες “περνάνε” και ποιες όχι ενώ κρύβονται παγίδες που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, σύμφωνα με το Εθνος.

Με το νέο καθεστώς αφαιρούνται από τη λίστα προϊόντα και υπηρεσίες που απορροφούν μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού και γίνεται προσθήκη άλλων.

Ποιες αποδείξεις είναι “άχρηστες”

Ενοίκια,
ύδρευση,
δημοτικά τέλη,
αποχετεύετε,
υπηρεσίες κοινοχρήστων,
ηλεκτρισμός,
υγραέριο-φυσικό αέριο,
πετρέλαιο,
ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες,
νοσοκομειακή περίθαλψη,
αγορά αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μοτοσικλετών
εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες
ταχυδρομικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες
δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
ασφάλιστρα κατοικίας, υγείας, μεταφορών
φωτοβολταϊκά.

Επίσης, με τη νέα ρύθμιση
- επιβάλλεται φορολογική "ποινή" 22% σε όσους δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων
- η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πέλον για ετησια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ.Οσοι έχουν παραπάνω θα πρέπει να συγκεντρώνουν επιπλέον αποδείξεις συνολικής αξίας 10.500 ευρώ
newsit.gr

Ποιοί… ονειρεύονται επιστροφή Παπαδήμου

Lukas-Papadimos
Η περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου, και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην κεντρική πολιτική ζωή, με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την ανάθεση ρόλων, αποτελεί και πάλι αντικείμενο συζητήσεων στα πολιτικά παρασκήνια.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, που διορίστηκε στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από πρόταση του Γιάννου Παπαντωνίου, βρέθηκε στη θέση του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης ανάγκης, όταν η χώρα φλέρταρε εναγωνίως με τον γκρεμό, μετά τις αυτοκαταστροφικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, στα τέλη του 2011.
Η θητεία του συζητείται ακόμη και αποτιμάται ποικιλοτρόπως, γιατί εκείνους τους δύσκολους μήνες, η χώρα δεν έκανε ουσιαστικά βήματα προόδου, αλλά μάλλον βάλτωσε περισσότερο, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς που ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούνιο να ξεκινήσει όχι από το μηδέν, αλλά από… πολύ πιο κάτω.
Οι συγκρίσεις άλλωστε της θητείας Παπαδήμου με τη σημερινή του Αντώνη Σαμαρά είναι εκκωφαντικές, και υπό προϋποθέσεις θα οδηγούσαν τον τεχνοκράτη πρώην τραπεζίτη σε οριστική απομάκρυνση από τα κοινά. Χωρίς… ψιθύρους και σκέψεις περί επαναδραστηριοποίησης.
Στην Ελλάδα της κρίσης ωστόσο, ο αποπροσανατολισμός εξακολουθεί να περισσεύει. Και το όνομα Παπαδήμου εξακολουθεί να παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων, παρά τις αρνητικές φορτίσεις που τον συνοδεύουν. Φαίνεται άλλωστε αυτό από όσα δηλώνει σήμερα στα “Παραπολιτικά” ο στενός συνεργάτης του ίδιου αλλά και του Κώστα Σημίτη, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αφήνει ανοικτό υπό προϋποθέσεις ακόμη και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Μια Ελλάδα που έμαθε ελάχιστα από την κρίση, και συνεχίζει να “φλερτάρει” με τα ίδια λάθη.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕ​Σ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν, σήμερα τα χαράματα, σε τοπικά γραφεία του κόμματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τοπικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλων κομμάτων, στρέφονται ευθέως εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας.
Ας ξέρουν οι νυχτοβάτες ότι δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν.
Καταδικάζονται από όλους τους Έλληνες. Καθολική πρέπει να είναι η καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα».

“Λουκέτο” στο 20% των καταστημάτων Εθνικής και Eurobank!

Tourkolias-Zanias
Εξελίξεις υπάρχουν και στο μέτωπο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, καθώς από χθες ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank, που λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία αναμένεται να φέρει αναδιάρθρωση δικτύου με κλείσιμο τουλάχιστον του 20% των καταστημάτων στην Ελλάδα και ανάλογες περικοπές προσωπικού.
Από χθες ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank, οι οποίοι έχουν περιθώριο να συμμετέχουν έως τις 15 Φεβρουαρίου. Εντός δύο εργάσιμων ημερών από την λήξη της προθεσμίας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου. Η οικογένεια Λάτση, που κατέχει το 43,6% των μετοχών της Eurobank έχει ήδη δεσμευτεί εγγράφως να αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση.
Στόχος της συγχώνευσης είναι η επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται το κλείσιμο του 20% των καταστημάτων στην Ελλάδα και του 25% των καταστημάτων στην Ευρώπη καθώς και σε μείωση προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι από τα περίπου 915 καταστήματα του νέου ομίλου στην Ελλάδα, θα κλείσουν περίπου 185, ενώ από τα συνολικά 2.000 ΑΤΜs, θα αποσυρθεί επίσης το 20%.
Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται ότι περίπου το 40% των πελατών της Eurobank είναι και πελάτες της ΕΤΕ. Υπάρχει περί το 80% επικάλυψη του δικτύου καταστημάτων της Eurobank με αυτό της ΕΤΕ, οπότε ο σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση καταστημάτων της Eurobank σε περιοχές όπου η ΕΤΕ είτε δεν έχει παρουσία, είτε έχει σχετικά χαμηλό μερίδιο αγοράς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής, περίπου το 1/3 των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα θα κληθεί να αποχωρήσει, ενώ στόχος είναι να υιοθετηθούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η νέα Εθνική θα εξετάσει και συγχωνεύσεις θυγατρικών των δύο ομίλων με ομοειδείς δραστηριότητες.
Σημαντική πηγή συνεργειών θα αποτελέσει και η ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών (π.χ. προμήθειες, διαχείριση απαιτήσεων, οικονομικές υπηρεσίες, εσωτερικός έλεγχος κλπ) και πληροφοριακών συστημάτων (απόσυρση παρωχημένων συστημάτων πληροφορικής, μετάβαση στο βέλτιστο σύστημα μεταξύ των δύο τραπεζών).
Αναφορικά με την δραστηριότητά του ενιαίου ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκτιμάται ότι οι συνέργειες θα ανέρχονται στα 95 εκατ. ευρώ ετησίως από το τέλος του 2015. Από τα 1.080 καταστήματα του νέου Ομίλου στη Ν.Α. Ευρώπη, θα κλείσουν περίπου 25% εξ αυτών στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Κύπρο όπου και οι δύο τράπεζες έχουν παρουσία. Τέλος, σχεδιάζεται να συσταθεί ειδική ομάδα που θα απαρτίζεται από ανώτερα στελέχη με πολυετή εμπειρία και από τις δύο Τράπεζες που θα αναλάβει την διεκπεραίωση της επιτυχούς ενοποίησης των δύο Τραπεζών σε έναν ενιαίο όμιλο.
Η διοίκηση της Εθνικής σκοπεύει να προχωρήσει στην απορρόφηση της Eurobank προκειμένου να επιτευχθούν συνέργιες της τάξης των 570 με 630 εκατ. ευρώ ετησίως, από το τέλος του 2015 και έπειτα.
Ο νέος όμιλος θα φέρει την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» και θα έχει με βάση τα στοιχεία εννεαμήνου 2012 συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113 δισ. και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ. Στην διοίκηση του διευρυμένου ομίλου θα παραμείνουν σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα. Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και η επιλογή για την πλήρωση των άλλων υψηλόβαθμων διοικητικών θέσεων στο νέο διευρυμένο όμιλο θα βασισθεί στην αρχή «ο καλύτερος εκ των δύο» («best of both») μεταξύ των στελεχών των δύο ομίλων.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

Ασυμβίβαστο τέλος για τους δημάρχους

Στην κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στις 30 Νοεμβρίου 2012 και το είχε ανακοινώσει επισήμως τρεις ημέρες αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ με το εξής σκεπτικό: «Καταργούμε το ασυμβίβαστο των Δημάρχων προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά»,
Το ίδιο σκεπτικό επαναλαμβάνεται και στην εισηγητική έκθεση του παρόντος νομοσχεδίου αναφορικά με το άρθρο 18:

“Κατά λάθος” αποφυλάκιση των ληστών με τα καλάσνικοφ!

kalasnikov
Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η “κατά λάθος” αποφυλάκιση ενός εκ των ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είχαν κάνει πολλές ληστείες στην Αθήνα και τα Φάρσαλα, όπου πριν από δύο χρόνια τραυμάτισαν και έναν αστυνομικό.
Η ληστεία είχε γίνει τον Ιούλιο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων, όπου δύο ληστές με Καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντάς τον ένα σοβαρά.
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εξέδωσε «οργισμένη» ανακοίνωση για το περιστατικό, εξαιτίας της μη τήρησης τυπικής διαδικασίας, όσον αφορά την αποφυλάκιση.
«Μετά από τη κατά “λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια προσθέτει:
“Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα.
Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»; Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω; Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλείψεις»”.

ysterofrafa.gr